Korkunun Bütün Sesleri

korkunun butun sesleri derleme6

Korkunun Bütün Sesleri, bilimkurgu edebiyatının öndegelen isimlerinden seçtiğimiz öyküleri bir araya getiriyor; Asimov ve Heinlein gibi klasiklerle Bradbury, Ballard, Vonnegut ve Ellison gibi yenilikçilerin en güzel öykülerini.

Bilimkurgu uzun süre edebiyat sayılmamış, “edebiyat-altı” bir tür olarak görülmüştür. Ancak bu öykülerde görüyoruz ki, yirminci yüzyılın teknolojik gelişmelerinden esinlenen bilimkurgu, yine aynı yüzyılın sınırlılığını aşma yolunda sürekli bir çabayı simgeliyor; bilginin niteliğini, bilim ve doğa, siyaset ve bilgi ilişkisini ve bilginin denetimini sorguluyor. Edebiyat da böyle bir çaba değil midir? Yaşadığımız zaman ve mekânın sınırlarının ötesine gitme arzusu, sınırların ötesini bilme isteği değil midir?

Derlemede yer alan öyküler şöyle: Korkunun Bütün Sesleri: Harlan Ellison, Gülümseme: Ray Bradbury, Bilinç Eşiğini Atlayan Adam: J. G. Ballard, Güç Duygusu: Isaac Asimov, Maske: Stanislaw Lem, Harrison Bergeron: Kurt Vonnegut Jr. Ve Dünya’nın Yeşil Tepeleri: Robert A. Heinlein.

İlk baskısını 1993’te yaptığımız bu güzel derleme, yeni kuşak bilimkurgu okurları için.


İÇİNDEKİLER

Korkunun Bütün Sesleri, Harlan Ellison
Gülümseme, Ray Bradbury
Bilinç Eşiğini Atlayan Adam, J. G. Ballard
Güç Duygusu, Isaac Asimov
Harrison Bergeron, Kurt Vonnegut Jr.
Maske, Stanislaw Lem
Dünyanın Yeşil Tepeleri, Robert A. Heinlein