08:00

Bir insanı tanımanın birçok yolu var elbette… Peki ya insan kendini nasıl tanır, nasıl girer kendi gizlerinin dehlizine?Kafanıza birinin silah dayadığını düşünün ve en dipteki sırlarınızı bile yüzeye çıkarmak istediğini! Sizi avucunun arasında buruşturup, bir kenara fırlattığını düşünün…Ürpertici! Kim kendine bile itiraf edemediği sırlarını böyle dillendirmek ister ki?Peki, şimdi, tabancayı tutanın kendin olduğunu farz et. Tetiği çekmeden, kendini kandırdığın tüm yalanlarını itiraf etmen gerektiğini fark et… Ne çoklar değil mi, ne çok yalan ve sır saklamışsın içinde…Ya bu hatırlamak için son şansınsa ve köprüden önceki son çıkışı kaçırmak üzereysen, namlunun ucundaysan…İtiraf etmeyi dene.O yalanlar, ağzından çıktığında nasıl bir gerçeğe dönüşmüş ve seni esir almışsa; şimdi de öyle olacak. O zaman, durma, çek tetiği… Bazen ölüm bile bir sırrı itiraf etmekten daha iyidir!Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Övgü Ödülü’nü alan en genç gazeteci Alper Kaya, ilk romanı “08.00”da izbe bir barda dört saatlik bir zaman diliminde altı kişinin tanışma hikayesini anlatıyor.Rus ruleti oynayarak birbirlerini tanımaya çalışan bu insanlar aslında kimi tanıyacaklar… Tanımak istedikleri masadaki diğer kişiler mi yoksa kendileri mi?…Ya siz, kısa sürede kendinizi birine tanıtabilir misiniz… Macera başlıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Övgü Ödülü’nü alan en genç gazeteci Alper Kaya, ilk romanı 08.00’da izbe bir barda dört saatlik bir zaman diliminde altı kişinin tanışma hikayesini anlatıyor.

Rus ruleti oynayarak birbirlerini tanımaya çalışan bu insanlar aslında kimi tanıyacaklar… Tanımak istedikleri masadaki diğer kişiler mi yoksa kendileri mi?…

Ya siz, kısa sürede kendinizi tanıtabilir misiniz… Macera başlıyor…

“Alper Kaya’nın 08.00 adlı romanı birkaç şekilde sizi şaşırtacak. Öncelikle, genç bir yazarın karakter çözümlemelerinde ulaştığı nokta çekecek dikkatinizi, sonra da aynı öykünün başkalarının gözünden ilmek ilmek örülüşündeki farklı kurgusal yapı.
08.00 bir romandan çok –dilimize ‘romancık’ ya da ‘uzun öykü’ diye çevrilebilecek– bir ‘novella’. Ancak mütevazı hacmine karşın, okurda derin izler bırakma kudretini taşıyan bir metin de aynı zamanda.
Alper Kaya’nın edebi yolculuğu nerelere dek ulaşacak, şu anda kestiremiyorum. Ama içimden bir ses, Alfred Hitchcock’un ruhunun onda hayat bulduğunu fısıldıyor. 08.00’daki kurgusal yapı ve karakterlerin taşıdığı gizemin çözülmesinde kullandığı üslup bunun en önemli göstergesi.”
– Aşkın Güngör

“Genç dostum Alper Kaya “on parmağında on marifet” tanımlamasına son derece uygun birisi.
Siyasetten spora, sanattan gazeteciliğe kadar geniş bir yelpazede imza attığı başarılı işlerle medya dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Ve şimdi 08.00 isimli bu ilk romanıyla edebiyat dünyasının da dikkatini çekmeye hazırlanıyor.
Kaleminin kıvraklığı ve dilinin akıcılığıyla okuyucunun beğenisini kazanacağını tahmin ettiğim 08.00, polisiye ve gerilim türünün iyi bir örneği olacak gibi duruyor. Genç dostuma edebiyat yaşamında başarılar dilerim. Yolun açık olsun Alper Kaya. “
– Şebnem Pişkin

“Gerilimin soluksuz devam ettiği, bilinmezlerle örülmüş ve beklenmedikleri birleştiren siyah beyaz atmosferli bir kurgu…”
– Korkut Aldemir

” Alper Kaya iyi bir eleştirmen olduğu kadar başarılı bir yazar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Geçmişleri sırlarla dolu gerçekçi karakterler, iliklerinize kadar hissedebileceğiniz detaylı betimlemeler ve oldukça enteresan bir hikaye. “
– M. İhsan Tatari


Kitap Resimleri : Tolga Özasil
Kapak Uygulama : Serkan Sinay
Sayfa Tasarımı : Atiye Irmak