Öncelikle herkese selamlar.
Siteye üyelik sonrası ilk mesajımda eser hakkında naçizane fikirlerimi belirteyim. Bunu yaparken de fazla spoiler vermemeye özen göstermeye çalışacağım.
Bara Tila'nın Ordusu adlı kitabı şu aralar okuyorum. Sonlarına geldim sayılır. Öncelikle kitabın anlatılış tarzı, yani yazarın dili okuduğum bir çok yabancı eserden iyi. Yazar kelimelere kesinlikle hakim. Kitabın kendini ısrarla okutmasının sebebi de yazarın kelimelere olan hakimiyeti. (Bazı diyaloglar hariç) Konusu için her ne kadar akıcı diyecek olsam da, benim açımdan bazı tutarsızlıklar mevcut. Yazarın iyi olan hayal gücü kitaba çok iyi yansımış olsa da, bazı yerler daha iyi olabilrdi.
Ortada bir çok ırk ve hatta bazılarının alt kolları var. Bu akılda tutmayı zorlaştırıyor; ama kesinlikle bir eksiklik değil. Sadece biraz daha dikkat gerekiyor.
Özellikle kitabın kapağında da yer alan Raudeli ırkı sadece Mannarg olarak fiziğiyle çelişiyor. Mannarg, kitap okunduktan sonra daha açıklayıcı olacaktır.
Bu kadarcık kusur kadı kızında da olur misali, eğer benim gibi kılı kırk yaran biri değilseniz farketmeyeceğiniz bazı eksiklerine rağmen, halihazırda yerli fantastik edebiyatın en iyilerinden biri olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bir kaç aydır yerli yazarların kitaplarını okumaya özen gösteriyorum. Sırası geldiğinde Eolin Destanı'nın 2. kitabını da okumak istiyorum. Umarım 2. kitapta gözüme daha az hata çarpar. Yazarın dilinin daha iyi olmasını beklemiyorum; çünkü dil kesinlikle olabileceği kadar iyi.
Bence kitabı okumalısınız. Ülkemizde satılan ve hayranlık uyandıran bir çok yabancı eserden çok daha iyi. En azından benim için öyle.
Bülent Ögeyik'e yazarlık hayatında başarılar diliyor, medeniyetlerin gelişimindeki bazı eksikleri gidereceği yeni eserlerini bekliyorum.
Saygılarımla.