Kayıt Ol

Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti - M. İhsan Tatari

Çevrimdışı Denaro Forbin

• 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü

Sitemizi yakından takip edenlerin ismini sıkça duyduğu yazar M. İhsan Tatari’nin yeni bir kitabı daha raflardaki yerini almaya hazırlanıyor!

Aylık Öykü Seçkisi’nin üçüncü yılına özel olarak yazdığı "Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti" öyküsü, devam bölümleriyle birlikte Bu Yayınevi tarafından kitaplaştırıldı.

Yakın zamanda raflarda olacak kitap, okuru geçmiş ve gelecek arasında gidip gelen, iki farklı Titanik’i konu alan, gizem ve sürprizlerle dolu bir maceraya buyur ediyor. Ayrıca bu maceraya korku edebiyatının büyük ustası Lovecraft’ın başyapıtı da dahil oluyor.

Yıl 1912… İngiltere’nin önde gelen gemi yapım firması White Star Line, rakipleriyle başa çıkabilmek için daha önce emsali görülmemiş bir gemi yapma kararı alır. Ve yıl 2012… Finansal sorunlarla boğuşan ve iflasın eşiğine gelen White Star Line eski görkemli günlerine geri dönebilmek için kendilerine en çok ün getiren projeyi bir kez daha masa üstüne yatırmaya karar verir. Titanik…

İlk Titanik’in başına gelen gizemlerle dolu olayların aslı neydi? Geminin batışı sadece talihsiz bir kaza mıydı yoksa daha büyük ve daha kötücül bir şeyler mi iş başındaydı? Kazadan tam 14 yıl önce Titanik’in batışını birebir kaleme alan Morgan Robertson’ın sırrı neydi? Yeni Titanik üzerindeki kuşku ve uğursuzluk bulutlarını atıp öncüsünün makus talihinden kurtulabilecek mi?

Alıntı
“Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn.”

Seçkinin üçüncü yılına özel yayınlanan ilk bölümünü okumamış olanlar BURAYA tıklayarak giriş kısmına ulaşabilirler.

Editörlüğünü, iç sayfa ve kapak tasarımını Aşkın Güngör’ün üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı Bengü

• **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Geçmişin Gölgesi’ne ve Geleceğin Laneti’ne Hazırlanın
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2013, 23:36:33 »
Mit'in ilk kitabı beklediğimden çok daha üst kademede bir kitaptı. Yazarı da bir o kadar sevince "diğer kitaplarını mutlaka okuyacağım" demiştim kendime. Anlaşılan bana kitapçı yolları görünüyor. :)
Hayırlı, bol satışlı olsun!

Çevrimdışı Denaro Forbin

• 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Geçmişin Gölgesi’ne ve Geleceğin Laneti’ne Hazırlanın
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2013, 23:51:32 »
Bu haber benim için sürpriz oldu açıkçası. Hoş bir sürpriz elbette. Tebrikler İhsan ağbi! (Kaç oldu yahu, 4 mü? o.o) Kaleminden daha nicelerini okumak dileğiyle.

Çevrimdışı Fiddler

• 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
Ynt: Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti // M. İhsan Tatari
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2013, 04:45:55 »
Kitabın çıkış tarihiyle ilgili kesinleşmiş bir bilgi var mı acaba?

Bir de kapağını ne kadar sevdim anlatamam.. Çok güzel bir "retro" hava yakalanmış.. 90larda (ve muhtemelen 80lerde de vardı ama ben bilmem) macera ve gizem romanlarının böyle "çizilmiş film afişleri"ne benzer kapakları olurdu. Hakikaten de film izler gibi okurduk o kitapları. Onlara benzemiş.. Seçkide sadece ilk bölümünü okumuştum; o da film izliyormuşum hissini yaratıyordu. Umarım yakın zamanda çıkar da başıyla sonuyla izlemiş oluruz filmi.

Bir de, bir şeylere tanıklık ediyormuşum hissi yaratıyorsun bende İhsan Abi, git gide büyüyen, değişen gelişmeler oluyor. İleride adının önünde "büyük usta" gibi tabirler yer alacak olursa hakkında dosyalar, makaleler yazmak için bir site dolusu insan bekliyor olacağız.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2013, 00:45:57 »
Az önce Aşkın Abi'den aldığım habere göre matbaaya buz dağı çarptığı yetkililer tarafından doğrulanmış, arama kurtarma çalışmaları devam edi... Şaka şaka :) Kağıt sıkıntısını aşmışlar, bu hafta baskıya giriyormuş gökler yarılmaz, başımıza taş yağmaz, Arap kızı camdan bakmaz ise inşallah...

Övgün için de çok teşekkür ederim sevgili Orçun. "Büyük Usta" sıfatına erişmek için çoooook çalışmam, çok okumam ve tabii ki de daha çok yazmam, güzel şeyler yazmam lazım. Henüz çok uzağındayım o payenin, erişebilir miyim meçhul... Ama en azından keyif aldığım sürece ortaya iyi bir şeyler çıkarmak için elimden geleni yapmaya çalışacağım kesin. Desteğini esirgemeyen tüm dostlara tekrar teşekkürler.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı kahlan amnell

• 786
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2013, 20:45:03 »
Tebrikler İhsan :) Hem öykü hem romancık (roman) dalında iyi eser vermek zordur deniyor ama sen bunu aşmışsın. Aklına ellerine sağlık, bizleri yeni eserlerinden mahrum bırakma :)

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2013, 15:54:44 »
Sağ ol Yosun, çok teşekkür ederim ^^
Try to hide if you dare.

Çevrimdışı Bengü

• **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2014, 15:49:22 »
Vikitap'ta puan verirken kalemine sağlık demiştim fakat buradan da yazmadan olmaz.

Konunun Titanik olması zaten en başta gönlümü fethetmişti diyebilirim. İki farklı Titanik olması da yeterince merak uyandırdı. Beklentilerim fazlasıyla karşılandı efendim.[*]Atlas Okyanusu'nun dibini boylayan okuma isteğim de bu kitapla su yüzüne çıktı.[/*]
"Bir Tutam Gerçek" kısmının kitaba konulması da çok güzel bir hareket olmuş.

Kendine has dilinle ve güzel hayalgücünle keyifli dakikalar yaşamamı sağladın İhsan abi. Yeni kitaplarını bizden eksik etme.

Ellerine, kalemine sağlık.

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2014, 23:23:17 »
Çok teşekkürler Bengü, sağ olasın. Sen de bu yorumunla Atlas Okyanusu'nun dibini boylayan yazma isteğimi canlandırdın :) Çeviriler o kadar vaktimi alıyor ki hiçbir şey yazamıyorum aylardır. O yüzden kaleme aldığım bir metne yapılmış güzel bir yorumun ne tatlı bir şey olduğunu unutmuşum. Çok çok teşekkür ederim tekrardan, eksik olma ^^
Try to hide if you dare.