Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - garajj

Sayfa: 1 [2]
16
Kitap hakkındaki, daha doğrusu çeviri hakkında olumsuz fikirlerden dolayı ,seriyi ,sürekli, okuma sırasının sonuna atıyordum. Yeni  kitap çıkınca, artık okumalıyım dedim ve birinci kitabı bitirdim. Çeviri ve editörlük açısından yapılan bütün olumsuz değerlendirmeleri , maalesef haklı buldum. Bütün bunları gözardı  ederek , görmezden gelerek okumanız gerekiyor. Can sıkıntısı veren bir durum olmasına rağmen , oldukça keyifli bir kitap.Devamını bir çırpıda bitireceğimden eminim.
Sanırım kitabın editörü yok. Tavşan bölüğünün komutanı 221. sayfada Can Carby iken,222. sayfada Carb Carby oluyor. İki sayfa sonrada Carn Carby oluyor.

17
 Damızlık Kızın Öyküsü,Hürriyet sanat kitapta çıkan bir habere göre ,Doğan kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.
DAMIZLIK KIZIN ÖYKÜSÜ
Margaret Atwood
Çeviren:
Canan Sılay
Doğan Kitap, 2017
384 sayfa.
Şöyle bir kapak hazırlamışlar.

http://i.hizliresim.com/m4Qj22.jpg

18
Dune serisinin dördüncü kitabının nisan 2017 de basılacağı daha önceden açıklanmıştı. Muhtemelen başka bir kitap olacaktır.

19
Dune serisinin son kitabı için  2018 nisan olarak takvim verdiklerine göre bilimkurgu serisinde hangi kitapların basılacağı belli. Keşke basacakları kitapları söyleseler de, baskısı tükenmiş kitaplara yüklüce paralar verdikten sonra birde bu seriden almak zorunda kalmasak.

20
Adalet ve Kudret kitaplarının arka arkaya okuyan biri olarak, Kudret kitabını daha çok beğendim.Aksiyonun, birinci kitaba göre daha fazla olmasından dolayı akıcı olması bir etken sanırım.Birazda, Yaprak Hanım'ın dediği gibi ikinci kitabın daha kolay okunan bir kitap olmasının da payı var. Herkesin değindiği gibi birinci kitaptaki hatalar katlanılır gibi değil. Cinsiyet konusu orjinalinde nasıl değinilmiş bilmiyorum ama çeviri de beni hiç rahatsız etmedi, tıpkı  Le Guin kitaplarında olduğu gibi kendi akışkanlığı içinde yoğrulup gidiyor, bu yüzden çeviriyi çok kaliteli bulduğunu belirtmek istiyorum ve son olarak Merhamet kitabı  hakkında herhangi bir takvim belli mi ?

21
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 06 Aralık 2016, 21:51:36 »
İthaki yayınları, Twitter sayfasında,  Asimov hakkında sorulan bir soruya ,  2017' de Asimov kitapları basmaya devam edeceklerini ve sıradaki kitapların ( çoğul ) Vakıf serisi olacağını yazdı.

Sayfa: 1 [2]