Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - fantastiksever

Sayfa: [1]
2
Filmler / Ynt: Smaug'un Çorak Toprakları
« : 08 Şubat 2014, 21:00:37 »
 Biliyorum filmin üzerinden yorum yapmamak için yeterince zaman geçti ama belki izlemeyip de buraya bakanlar olabilir diye ben de düşüncelerimi yazmak istiyorum. Şimdiye kadar herkes filmden şikayetçi gibi görünüyor ve kitabını da okumuşsunuz sanırım.
 Birinci söyleyeceğim PJ'a hiç suç atılmasın çünkü filmi yapabileceği en iyi şekilde yapmış kendisi bence. Benim anlamadığım Yüzüklerin Efendisi'yle karşılaştırılabilecek kadar iyi filmler beklentisi içine girilmesi. Yahu kitabı bir açın bakın dört yüz küsür sayfalık yüzüklerin efendisine ön giriş masalı gibi bir hikaye. İnsanlar çıkıyor bunu nasıl büyük bir proje halinde sunarız diye uğraşıyor ki yaklaşık üç saatlik bir filmin kitapta kapsadığı yer iki yüz sayfadan daha küçük bir dilim. Yok efendim elf karakteri cüceye aşık olur muymuş. Bir kere aksiyonla ilgili her şeyi mantık çerçevesinde değerlendirin de zaten bahsettiğiniz şey duygu değil mi sanırsın hayatı boyu elflerle takılmış böyle şey görmemiş olur muymuş, ellerinden geldiğince filme renk katmaya çalışmışlar sadece bu kadar zorlamaya gerek yok. Sanırım çok beklenti içine girilmiş.

 İlk film üç saate kitabın başlangıcını sıkıştırmıştı ki hikayeden uzak olanlara çok itici gelmiştir, bu filmi çok güzel doldurmuşlar hem de saçmalamadan yalnızca bir kaç eklemeyle. Ve üç boyutla alakalı da söyleyeceğim bir şey olacak arkadaşlar ne yapın ne edin üçüncü filmi İMAX kamerası olan bir yerde izleyin. O kadar fark ediyor ki kalite ondan sonra çıkıp başka bir filmi normal üç boyutluda izleyince içim sızladı. Sanki yıllardır Call of Duty serisini PS varken 3310 da oynamış gibi hissettim.

 Not: Neyse siz bana çok takmayın belki de filmi o yüzden çok beğendim ama yine de çıkıp karakterler ve davranışlarından böylesine şikayet edilmesine karşıyım. Olduğu gibi çekilip 90 dakikalık bir film olacağına bu daha çok hoşuma gitti. Neden bu kadar yazmış buraya demeyin can sıkıntısının sonuçlarını görseniz şaşırırdınız :D

Edit: Ayrıca elflerin ve cücelerin davranışlarının ırkları yüzünden belli olması düşüncesi düpedüz saçmalık. Elf diye böyle düşünmek zorunda cüce diye böyle düşünmek zorunda. Bana göre bunlar belli toplulukları işaret ediyorlar ve bu düzmantıkla ''insanlar da hep savaşmıştır ve hiç birbirine aşık olur muymuş'' içdüşüncesi akla gelmiyor değil ne yazık ki. Bırakın sevenler sevsin mantık aramayın :D

3
Steelheart'ı çıktığı zaman alıp okumuştum ve Brandon Sanderson'dan okuduğum ilk kitaptır kendisi. Yazarın adını duydum duydum ve gidip kitabı aldım. Kitap için yorum yapmak gerekirse ilk defa bir kitap film izliyorum etkisi yarattı, sanki kitap çok izlenen bir filmden sonra ısrar üzerine yazılmış gibi :) . Tabi bu kitabın kötü olduğu anlamına gelmesin çünkü ben çok beğendim bunu Elantris'i okuyanların aksine. Kitapla ilgili olarak resmen filme uyarlanmak için yazılmış, gerektiğinden fazla akıcı, kurguda birkaç kolaya kaçma dışında pek sıkıntısı olmayan ve benim düşüncem genç insanları kitap okumaya başlatmak ya da okumayı sevdirmek için çok ideal bir kitap. Genelde film veya dizi izleyip kitap okumanın saçma olduğunu düşünürler ya hani onlardan bahsediyorum :D . Her neyse iyi ki okumuşum dedim ki sonuna kadar okuyan kimse pişman olmaz bence.

Edit: Elantris'in yayınevine de çok teşekkür ediyorum, 'Ne yapsak etsek de hem insanların kitapları bulamamasını sağlayıp hem de bu işin içinde olsak' adlı çalışmalarından ötürü. Çok başarılı ama beğenmedim.

Edit2: Dex'e de teşekkürlerimizi sunmak gerek, çok güzel iş çıkarmışlar. Mümkünse Brandon Sanderson ile ilgili tüm kitapların haklarını alıp daha çok çalışmaya başlayabilirsiniz, söz hem siz kazanacaksınız hem biz :D .

4
3.kitap hakkında ufukta bir bilgi var mı ? yakın bir gelecekte yazar katili olacak okurlar valla.
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama ilk kitabı çıkardıktan sonraki röportajında, ilk 3 kitabı da bitirdiğini ve 1 er yıl arayla hepsinin çıkacağını söylemişti. Kendisi de okuyucu olduğundan bekletmek istememiş :D

5
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 05 Nisan 2013, 12:53:44 »
Arkadaşlar genelde gördüğüm kadarıyla yarıda bırakanlar var seriyi. Eğer 13. kitapta bıraktıysanız seriyi kristalin hizmetkarından sonra mutlaka kiralık kılıçlar serisini bitirin. Çok farklı tadı olan kitaplardır, özellikle o kitapların yeri başkadır.

6
Haklısın. Ben de bu iki kitabı okuduktan sonra ne okuduysam biraz yavan gibi geldi. Kralkatili Güncesindeki o yoğunluğu ister istemez arıyorum farklı bir yapıda kitap bile olsa.

7
Teşekkür ederim :)

8
O hikayeler Kurgu İskelesi, Düşler Limanı ve daha ötesinde Aylık Öykü Seçkisi'nde yayınlanıyor. Sonra pek çok kişi gelip bizi okuyor, yorum yapıyor. Bazen beğeniyor, bazen de eleştirip hata veya eksiklerimize dikkat çekiyor. Daha ne olsun?
Çok iyiymiş. Ben bu sitede yeniyim de o yüzden anlayamadım yani bilmediğim için sordum. Bir de Aylık Öykü Seçkisi nedir acaba?

Ayrıca memory nin söylediklerine çok katılıyorum yazarların hayatlarına bakın, hepsi geçmiş yıllarından gördüklerinden esinleniyorlar nerdeyse. Tolkien'in de Shire'ı yaratırken küçüklüğünde yaşadığı köyden esinlendiğini biliyorsunuzdur. Ben de kısa bir zamandır fantastik okuyorum ama ilgim hep vardı. Hatta kendimi daha rahat hissetmek için hep çiftlik veya kamp bölgelerine gitmeye çalışıyorum. Şimdi de bu site bana bir yol gösterdi bakalım nereye gidecek :)

9
Arkadaşlar bir sorum olacak. Bu kadar kişi ve daha kim bilir kaç kişi hikaye yazıyorsunuz ve bunları ne için yazıyorsunuz onu anlamadım. Hani neden yazıyorsunuz demiyorum yazıyorsunuz ama bu hikayelere ne oluyor :)

10
tanıtım için teşekkürler

Sayfa: [1]