Sandman'in "
24 Saat" adlı öyküsünden uyarlanan hayran yapımı kısa film hem görselleri hem de hikâyeye olan sadakatiyle izleyenleri mest ediyor.
Gerçi aslına o kadar sadık, o kadar başarılı ki hayran yapımı demeye insanın gönlü elvermiyor doğrusu. Sandman’in ilk cildinde yer alan, 1989 tarihli 24 Saat‘ten uyarlanan kısa film, Rüya Taşı’nı çalan
Doktor Dee’nin bir restoranı kendine mesken edinip oradaki bir avuç müşteriye türlü türlü işkenceler yapmasını konu alıyor. Evet evet, tıpkı bir
Stephen King romanından fırlamış gibi olan o hasta ruhlu öyküden bahsediyoruz.
Evan Henderson ve Nicholas Brown ikilisinin hazırladığı
Sandman: 24 Hour Diner adlı kısa film aslına İ-NA-NIL-MAZ derecede sadık. Karakterlerin görünüşü, giysileri, diyalogları, televizyonda çıkan haber ve reklamlar, çalan şarkılar… Her şey ama neredeyse her şey birebir aktarılmış. Öyle ki bir noktada sadece izlemeyi bırakıp koşarak kitaplığımdan
Sandman: Prelüdler ve Noktürnler‘i aldım ve bir yandan izlerken diğer yandan da sayfaları kontrol etmeye başladım. Aradaki müthiş uyum, detaylardaki muhteşem özen beni benden aldı doğrusu. İmkânınız varsa size de aynını yapmanızı tavsiye ederim.
Tabii 24 Saat aslında iki bölümden oluştuğundan bir noktadan sonra, en en en sonlara doğru ufak değişiklikler görüyoruz öyküde ama o kısımlar da o kadar güzel hazırlanmış, içine öyle tatlı bir sürpriz eklenmiş ki buna hiç de bozulmuyorsunuz doğrusu. Hatta Neil Gaiman da sonuçtan çok memnun olacak ki filmi sosyal medya hesaplarından duyurmaktan geri kalmadı.
Yalnız uyarmadı demeyin, Sandman’in en sert öykülerinden biridir bu ve bol miktarda şiddet ve cinsellik içerir. O nedenle küçük okurlarımıza izlemelerini tavsiye etmiyoruz.
Sandman: 24 Hour Diner‘ı hemen
BURADAN İngilizce altyazı seçeneğiyle izleyebilirsiniz.