Kayıt Ol

Dünyanın Hakimi // Jules Verne

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Dünyanın Hakimi // Jules Verne
« : 30 Haziran 2013, 19:35:19 »

Arka Kapak: Huzurlu bir Amerikan kasabası, bir gece yarısı, dehşet verici gürültülerle uyanır. Kasabanın çok yakınındaki bir dağın zirvesinden çıkan parlak ışıklar ve meydana gelen sarsıntılardan çok korkan kasaba halkı, daha önce benzerine rastlamadıkları gürültüler duyduklarını iddia ederler. Bu gizemli olayların arkasında yatan gerçekleri araştırması için, Washington Federal Polis Departmanı başmüfettişi John Strock atanır.

Onu da çok şaşırtacak olan, bu sırrın çözümü için çalışmaya başlar. Soruşturması sırasında, ülkelerin çeşitli eyaletlerinden gizemli olaylar hakkında bildirimler gelmeye başlar. Alışılmadık şekilli gemiler, aşırı hızlı arabalar ve uçan makineler hakkında gelen bu bildirimler de bu gizemin bir parçasıdır. Strock, ipuçlarını birleştirdikçe dehşet verici sırrın perdesi aralanmaya başlar.

Bu sırrı çözmeyi başaracak mıdır? Yoksa Dünya’nın Efendisi, ününü korumak için onu yok mu edecektir?

Yorumum: Kuzey Carolina'ya bağlı Morganton kasabasında yaşayanlar bir gece ani bir gürültü duyarak yataklarından fırlıyorlar. Kimse bu gürültünün nedenini bilmiyor. Bu gizemli olayı çözmek üzere Emniyet Müdürü Ward tarafından John Strock görevlendiriliyor. John Strock için bir iki yerde müfettiş olarak bahsedildi fakat hikayedeki rolü dedektiflik.

John Strock, bu olayı araştırmak için Morganton kasabasına gidiyor. Ziyaretin sebebini yalnızca kasabanın valisi Smith biliyor, halkı telaşlandırmamak adına kimseye herhangi bir şey söylenmiyor. Eyrie Dağı'ndan geldiği söylenen bu sesin ve gürültünün gizemi çözülmeden gene ilginç birkaç olay daha baş gösteriyor. Karada çok hızlı gidebilen bir araba ve denizde balıkçıların rastladığı devasa bir denizaltı.

Daha sonra anlaşılacağı üzere havada da gidebilen bu araç, aynı mucide ait aynı araç. Bu olayların hepsini tek bir dosyada toplayan Strock, gizemli mucidin ve açıklanamaz olayların sır perdesini aralar. Hoş bir sonu vardı. Strock'ın en sonda sorduğu soru ise düşündürücü ve üzücüydü.