Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Nihbrin

Sayfa: 1 ... 75 76 [77] 78
1141
Müzik / Ynt: Blind Guardian ~
« : 26 Eylül 2008, 11:53:53 »
Fantastik edebiyata yada herhangi bir okunabilir nüshaya saygımın az olduğu bir dönemdi sanırım, Ankara merkez dost kitabevine girer arkadaşlar ile bakınırdık. Taksit ile D20 kitap almak için bir arkadaşım adına girmiştik hatta o kez.Bir an, sadece bir an için hayatımda ilk kez kadere inanmamı gerektirecek şekilde o kasetin bulunduğu reyona baktım. İşte orada Melkorun kapağını süslediği (Melkor olduğu konusunda en ufak fikrim yoktu o ara) mavi-siyah tonlarında diğerlerinden nedense bir şekilde ayrılan bir kapak vardı. Yakınına gittim , "Nightfall in middle earth - Blind Guardian" . Sorgulamadan aldım ve başdan sona defalarca dinledim o gün boyunca. Kasetlerin yanında verilen uzun kağıtlar olur ya , şarkı sözleri birkaç resim vs bulundururlar en sonuna şunu yazmışlar; All rights reserved J.R.R Tolkien... güzel bir gündü  :'(

1142
Çizgi & Anime / Ynt: Full Metal Alchemist
« : 25 Eylül 2008, 23:55:01 »
İzlerken keyif almak ve yer yer anlamak için belirli bir düzeyin üstünde kültüre sahip olmayı gerektiren bir anime. Bir çok listede ilk 10da görmek mümkündür ancak grafikler biraz eskidiği için kaliteli olarak stream izlemek yada dvix den iyi kalite ummak mümkün değil. İzleyecek olanlar kendilerine bir iyilik yapıp dvdlerini bulmalı derim.

1143
Çizgi & Anime / Ynt: Berserk
« : 25 Eylül 2008, 23:14:11 »
zaten o sadece etik olarak yapılması icab eden uyarı . Kan gövdeyi götürüyor her bölümde, hiç bir kesinti yapılmamış sansürlenme adı altında. Bana kalsa 10 yaş koyardım sınırı  :P
İnsanları izlerken coşku ve savaşın heyecanı içinde bırakması, ölümü çok basit bir olaymış gibi ama önemli olanın kılıcını halen savurabilmek olduğunu anlatmayı amaçlayan bir animeden daha azı beklenemez sanırım.

1144
Çizgi & Anime / Berserk
« : 25 Eylül 2008, 20:59:15 »
 
       Anime'nin Adı :Berserk (Kenpuu Denki Berserk)
       Yönetmen : Naohito TAKAHASHI
       Senaryo : Atsuhiro TOKMIOKA,Shoji YONEMURA,Yasuhiro IMAGAWA
       Animasyon : Takuhiro MATSUBARA
       Müzik : Susumu HIRASAWA
       Dizayn : Tokuhiro MATSUBARA,Yoshihiko UMAKOSHI
       Tür : Aksiyon,Fantastik,Macera,Dram
       Firma/Stüdyo : VAP,NTV
       Bölüm Sayısı: 25
       Açılış şarkısı: http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=556
         
       Midland ülkesinde yaşayan Guts, 20 yaşında paralı bir askerdir. Oldukça sinirli bir yapısı vardır. Guts, dar ağacına asılmış ölü bir kadından doğmuştur. Guts'un lanetli olduğu düşünüldüğünden kimse tarafından sevilmemiştir. Guts'u paralı askerler büyütür. Guts küçüklüğünden beri boyundan büyük kılıçlara meraklıdır.
Bir gün Band of the Hawk denilen efsanevi paralı asker grubunun lideri olan Griffith ile tanışır. Griffith güzel denecek kadar kadınsı bir tipe sahiptir. Guts' u da bir duello sonrası grubuna alır. Hikaye birlikte yaptıkları savaşlarda ki başarıları ile gelişmektedir.
Bölüm Listesi:
1 The Black Swordsman
2 Band of the Hawk
3 Baptism of Fire
4 Hand of God
5 Sword and the Wind
6 Zodd the Immortal
7 Sword Master
8 Conspiracy
9 Assassination
10 Nobleman
11 Battle Engagement
12 Two People
13 Suicidal Act
14 Campfire of Dreams
15 Decisive Battle
16 The Conqueror
17 The Moment of Glory
18 Tombstone of Flames
19 Farewell
20 Spark
21 Confession
22 Infiltration
23 Eve of the Festival
24 Eclipse
25 Perpetual Time
25 bölümlük tv serisi 3 ciltlik manga serisinin ikinci kitabına yani Gutts ın Band of Hawk a katılmasını anlatır. 25. bölüm bitip "e nasıl yani?Nasıl kurtuldu?Ama ama..." şeklinde bir bakış ile ağzınız açık bakakalmamak mümkün değil ki cevabı öğrenmenin üç yolu var : 1 tv serisinden sonra yayınlanan oyunu oynamak, 2 mangayı ilk bölümden son bölüme okumak ve trigun ve hellsingin yaratıcısının dehasına şahit olmak, 3 wikipedia dan okuyacağınız ingilizce bir paragraf sizi yeterince tatmin edecek.18 yaşından küçükler için uygun değil. Seks ve şiddet öğeleri içeriyor.Ne yazık ki türkçe olarak izlenme imkanı yok.Umarım beğenirsiniz izlediğim en iyi dövüş sahnelerine sahip animelerden biri.
     
                           

1145
Çizgi & Anime / Akira (1988 Film)
« : 24 Eylül 2008, 16:57:14 »
Katsuhiro Otomo tarafından çizilmiş siberpunk türünde bir manga serisidir. Benzer biçimde adlandırılmış bir anime film uyarlaması 1988 yılıda çıkarılmıştır.
Manga filmden daha geniş bir zaman çerçevesinde yer alır ve karakter dizisi ile ikincil olaylar daha fazladır. Çalışmanın içerdiği engin öğeler arasında Otomo, sosyal yalıtımı, yozlaşmayı ve gücü yorumlar.
Film 2019 yılında post-apokaliptik tokyoda geçer.Yorumcularca gelmiş geçmiş en iyi animasyon yapıttır, başarılarının ana sebepleri kısaca kusursuz kalitesi ve seslendirmelerin genel yapılış tarzının aksine animasyon hazırlanmadan önce kaydedilmiş olmasına dayanır. Karakterlerin mimikleri ve konuşmaları zamanın en usta işi eseridir.2008 yılında bile bu kalitede animasyon bulmak çok nadir bir şansdır. Film genç kültürü, sosyal anarşiyi, fiziksel zorlama karşısındaki tepki ve en önemlisi dünyanın nükleer savaşlara olan tepkisini yansıtması ile ayrı bir tabanda incelenmelidir. Psikolojik ve felsefi bir çok kurama ışık tutmakda ve saygı duruşunda bulunmaktadır.
Akira 2019 yılında, 3. dünya savaşından 31 yıl sonra başlar.Tokyo tekrar en başdan yaratılmış ve sosyal temeller daha sağlam atıldığı sanılmıştır.Küllerinden doğan yeni bir halk ve teknolojil ile bir daha yeni bir savaş olmayacağı umutları ile yeni betonlar yükselmiş herşey ilk olduğundan daha kötü hale gelmeye başlamıştır.
Shotaro Kaneda bir motorsiklet çetesinin başıdır ve filmin başlarında hızlı çete savaşlarını izlememize olanak sağlar.Ne var ki aynı çetede birlikde olduğu çocukluk arkadaşı Tetsuo Shima  bir kaza geçirir ve kazanın asker tarafından saklanan içeriği yüzünden onu bir daha uzun süre göremez.Hükümetin deney faresi haline gelen Tetsuo yu kurtarmayı kafasına koyar ve insanlar üzerinde bilimsel araştırmaları engellemeye çalışan bir terorist gruba katılması ile olaylar daha ateşli bir hal alır.Ne var ki Tetsuo nun içinde asla uyanmaması gereken ve her insanın potansiyel olarak sahip olduğu bir güç uyanışa geçmiştir, bu gücün adı Akiradır.

Film süresi 1 saat 25 dakikadır ve muhteşem bir sona sahip nadir animelerdendir(sonu iyi olan bir japon yapımı iki elin parmaklarını geçmez ne yazık ki) Filmde japonların "büyük göz küçük burun" takıntısı bir yana bırakılmış ve insanlar oldukları gibi betimlenmiş/çizilmiştir.

1146
Çizgi & Anime / FLCL (furi kuri / fooly cooly)
« : 24 Eylül 2008, 13:19:17 »
Anime İsmi: FLCL (Furi Kuri - japınca isimlendirme)
Yazar/Yönetmen: Hajime Ueda
Tür: komedi, bilim kurgu, fantazi, mecha, okul hayatı
Bölüm Sayısı: 6
Bölüm Başı İzleme Süresi: 25 dakika
Yayınlanma Tarihi: Nisan 26, 2000
Studyo: GAINAX, Production I.G. (japan), Synch-Point(united states)

Bölüm 1:"Fooly Cooly (Furi Kuri)"
Bölüm 2: "Fire Starter (FiSta)"
Bölüm 3: "Marquis de Carabas (Maru-Raba)"
Bölüm 4: "Full Swing (Furi Kiri)"
Bölüm 5: "Brittle Bullet (Bura-Bure)"
Final Bölüm: "FLCLimax (Furi Kura)"
FLCL'in ana karakteri Naota Nandaba, gayet normal ve sıkıcı bir kasabanın gayet normal ve sıkıcı insanlarından birisidir. Bu taa ki hiçte normal olmayan Haruko'nın bir anda çıkıp Sarı Vespa'sıyla Naota'ya çarpması ve kaza yapmasıyla sonuçlanır. Bu kadın kimdir, nereden gelmiştir ve Naota'nın oldukça "normal" hayatı bundan sonra nasıl değişecektir.
Kaza sonrasında Harukonın Naotaya Rickenbacker 4001 bass guitar ile "iyileştirme" amaçlı vurması Naotanın artık kafasından robotlar yaratabilmesine olanak sağlar ve işler çığrından çıkar.
Diğer önemli karakterler kısaca
Mamimi Samejima, Naota nın abisi onu bırakıp gittiğinden beri sokakda yaşayan bir liseli kız öğrencidir. Naota ona acıdığı için arta kalan yemekleri verir ve onunla zaman geçirir ancak kız bir aydınlanma sürecindedir.
Canti, Naota nın kafasından çıkardığı ve iyi olarak tanımlanabilecek tek robotdur. Bazı bölümlerde kurtarıcı olarak rol alır ama diğer bölümlerde Naotanın ev işlerini yapar.
Eri Ninamori, şehrin belediye başkanının kızıdır ve Naotaya aşıkdır. Sinir bozucu bir karakteri olmasının dışında aktif bir rolu yoktur.
kişisel yorumum şu ki gerçekden anime sever değilseniz izlemeniz tavsiye edilmez zira sıkıcı ve gereksiz bulabilirsiniz. Ancak belirtmeden edemeyeceğim ki bu 6 bölümlük OVA birçok saygın kitlece yapılmış en iyi 5 seriden biri olarak çeşitli listelerde geçer.IMDb notu 8.8
soundtrack örneği : http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=254

1147
Çizgi & Anime / Ynt: Devil May Cry (Anime)
« : 24 Eylül 2008, 11:58:55 »
devil may cry anime serisi daha çok oyunlarının sıkı hayranları için ticari amaçlı yayınlanmış kısa bir seridir.sanatsal bir yönü yada insanı heyecanla izlemeye itecek bir aksyon akışı yoktur. tam dante kılıcı çeker düşmanını yere serer ve aradan iki dakika geçmiş olur..oysa tüm bölüm 25 dakikadır. İzlemesi keyiflidir bir anime hayranı ve dmc sever için ama "anime sevmeye başlamak için" bir sebep değildir.

1148
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 24 Eylül 2008, 01:40:14 »
Soul Eater adında yeni ama umut vaadeden bir seriyi izliyorum şu anda görüpde şüphe duyanlara tavsiye ederim.

1149
Çizgi & Anime / Ynt: One Piece
« : 24 Eylül 2008, 01:37:28 »
One piece 372. bölüme merdiven dayamıştır ve 2. shibukai gecko moria (boss diyelim bilmeyenler için) daha yeni (!) tayfa ile karşılaşmıştır...diğer her şey biter bu seri bitmez. En başından başlamak isteyenlere büyük sabırlar dilerim. not: sanji sigara içtiği için 19. bölümden sonrası Türkiyede yayınlanmamış ve yayından kaldırılmıştır.

1150
Çizgi & Anime / Neon Genesis Evangelion
« : 24 Eylül 2008, 01:26:10 »
Aşırı sorunlu olduğu kanısına izleyen herkesin vardığı bir yönetmen, Hideaki Anno tarafından animeye uyarlanmış bir başyapıttır.1995 yılında studyo Gainax tarafından hakları satın alınış ve biz izleyicilerin seyrine sunulmuştur.
Genel olarak Judeo-Hristiyan sembollerin Yaratılış kitabından ve İncil'den referans alındığı, post apokaliptik meka macera serisi şeklinde tanımlanabilir. Serinin ilerleyen bölümlerinde ise daha çok, farklı duygusal sorunlar ve akıl hastalıkları yaşayan karakterlerin psikokanalizi üzerine yoğunlaşır, varlığın doğasını ve gerçekliği sorgular. Bu bakımdan "postmodern fantezi" olarak da karakterize edilebilir. Serinin yönetmeni Hideaki Anno, Neon Genesis Evangelion'u yaratmadan önce klinik depresyon geçirmiş, serinin psikolojik yönü de yönetmenin hastalık esnasında yaşadıklarını temel alması sonucu şekillenmiştir.
Neon Genesis Evangelion ilk olarak 26 bölüm halinde, yerel bir kanal olan TV Tokyo televizyonunda, 4 Ekim 1995 ile 27 Mart 1996 arasında gösterilmiştir. Daha sonra ise Japonya genelinde yayın yapan Animax kanalı tarafından tekrar yayınlanmıştır. 26 bölümlük seriyi Death and Rebirth, The End of Evangelion ve Revival of Evangelion takip etmiştir. Death and Rebirth daha çok ilk 24 bölümün yeniden düzenlenmiş özeti şeklindedir. End of Evangelion ise seriye alternatif son sunarken aynı zamanda 25. ve 26. bölümleri tamamlar. İki film daha sonra tekrar düzenlenerek, Revival of Evangelion ismiyle tek film halinde piyasa sürülmüştür.
9 Eylül 2006'da Gainax firması Rebuild of Evangelion adıyla 4 filmlik yeni bir seri yapılacağını doğrulamıştır. Gainax'ın yaptığı açıklamaya göre yapılması planlanan ilk üç film, 26 bölümlük seriyi, yeni sahnelerle, fonlarla ve yeni karakterlerle alternatif bir şekilde tekrar anlatacak, dördüncü film ise hikayeye tamamen farklı ve yeni bir son ekleyecektir.
Evangelion'un hikayesi 2000 yılında gerçekleşen ve Antartika kıtasının tamamen yok olmasıyla sonuçlanan "İkinci Patlama" ile başlar. Bu küresel afet sonucu dünya nüfusunun yaklaşık yarısı yok olmuştur. Halkın patlamayla ilgili bildiği, afetin meteor çarpması sonucu gerçekleştiğidir. Fakat ileride patlamanın ilk 'Angel (Melek, 使徒; Shito: Türkçe'nin Haviri sözcüğüne tekabül eder)' Adam ile ilgili gerçekleştirilen bir deney sonucu olduğu ortaya çıkar.Seri, 2015 yılında, Japonya'nın çölleşmemiş son bölgelerinden birine kurulmuş, yarı askeri-yarı sivil şehir 'Üçüncü Yeni Tokyo Şehri (第3新東京市)'ne, üçüncü 'Angel'ın saldırısıyla başlar. Ordunun silahları etkisiz kalır ama paramiliter organizasyon NERV, Evangelionları kullanarak saldırıyı durdurur ve Angel'ı yok eder. Evangelionlar, 'Üçüncü Yeni Tokyo Şehri'nin altında bulunan gizli GeoFront'ta geliştirilmiş biyomekanik mekalardır.

Eva'lara, hepsi 14 yaşında olan, Shinji İkari,Rei Ayanami,Asuka Langley Soyru pilotluk yapar. Pilot, Eva'nın kontrolünü, kendi ruhunu, Eva'nın ruhu ile senkronize ederek yapar. Bu senkronizasyon Eva'nın kontrolünü kolaylaştırır fakat sonucunda Eva zarar gördüğünde pilotlar da acı çeker. Mücadele ilerledikçe, pilotlar bir yandan Angel (Melek)'lerle savaş, diğer yandan aralarındaki kişisel meseleler ve karakter çatışmaları ile uğraşmak zorunda kalırlar.
Son iki bölümde, Gendo ve Rei, bazı karakterleri, endişeleri ve korkuları ile yüzleştirerek ve kendi değerlerini tanımlamaya zorlayarak (özellikle Shinji'yi) Human Instrumentality Project'i başlatırlar. Bu sonda, geridönüşler, alışık olunmayan karalama çizimler, yanıp sönen yazıların karamsar görüntülere montajlanması, ıssız ve siyahbeyaz şehir fotoğrafları kullanılmıştır. Örnek vermek gerekirse, üzerinde kimse olmayan bir bisiklet, boş banklar, NERV merkezinde Shinji'nin arkadaşlarının kan içindeki cesetleri gibi. Fakat serinin bu şekilde bitmesi, fanları tatmin etmemiş ve kafalarını karıştırmıştır. Bir yıl sonra, sinema filmi ile ilk sonu tamamlayan ikinci bir son yapılmıştır.

25 ve 26 bölümler muhtemelen serinin en tartışmalı bölümleridir ve kusurlu, eksik kabul edilirler. Fakat Hideaki Anno ve yardımcı yapımcı Kazuya Tsurumaki serinin sanatsal bütünlüğünü savunmuşlardır.Yardımcı yönetmen Kazuya Tsurumaki'nin dediğne göre "Evangelion serisi tamamen sona erdiğinde, kendisi de dahil olmak üzere tüm anime fanlarına bir mesaj ortaya çıkacak. Başka deyişle, anime fan'ı olmayan bir kişinin Evangelion'u izlemesi gereksiz olacaktır. Eğer izeyen kişi zaten normal bir yaşam sürebiliyor ve diğer insanlarla iletişim kurabiliyorsa, seriden hiçbir şey öğrenmeyecektir.Evangelion yoğun bir şekilde biyolojik, dini, askeri ve psikolojik konuları ele almaktadır. Hikayesinde birçok gönderme ve saygı duruşu bulunmaktadır.
kaliteli bir versionunu bulmakda güçlük çekenlerin premium pack adı altında aramalarını tavsiye ederim.ayrıca rebuilt of evangelion aynı hikayeyi aynı karakterler ile aynı açılardan alınmış sahnelerden oluşsa bile ilk yapımın çok ilerisinde bir kalitededir ve henüz çıkmamış olan 4. film ap ayrı bir son sunacaktır.

Not; Tanıtım sırasında bu oldukça karmaşık temalı animeyi olabildiğince doğru aktarabilmek için wikipedia'dan büyük ölçüde yararlandım ve birkaç şeyi düzeltmek dışında pek değiştirmedim.

kapanış şarkısı ( long version ) : http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=74
Seri ile ilgili aklınızda kalan sorular olmuşsa izledikten sonra şurada http://nihbr.in/?p=2383 umarım merakınızı giderebilirim. Öncesinde okumayın.

1151
Çizgi & Anime / Ynt: Favori Anime Karakteriniz?
« : 24 Eylül 2008, 01:02:39 »
Sanırım oyumu Deathnote dan L den yana vereceğim

tüm takıntıları, zekası ve pis boğazlılığı ile iyi oturmuş bir karakter.

1152
Çizgi & Anime / Ynt: Rurouni Kenshin
« : 24 Eylül 2008, 00:59:26 »
95 bölümlük epik bir öykü. 1995 yılında yapılmış olmasın karşın çok kaliteli ve uzun olmasına karşın sıkıcı değildir.
samurai x : trust and betrayal adında muhteşem bir OAV yapılmıştır (ilk 95lik tv serisinin öncesinde jönümüzün başına gelenleri anlatmaktadır ve adını fevkelade haketmetedir). Keskin tarafı ters tarafda kalan katanası ve öldürmeme yemini ile bir samurai...daha ne olsun.

not: 65. bölümde son verebilirsiniz izlemeye... öte yandan 95den sonra ilk ovanınki ile aynı sanat yönetmenince yapılmış bir 2 saatlik film var "en" sonunu anlatıyor herşeyin... kenshin'nin oğlu vs.

1153
Çizgi & Anime / Ynt: The Melancholy of Haruhi Suzumiya
« : 24 Eylül 2008, 00:47:10 »
Dün izlemeye başladım. kısaca god mod kullanan bir liseli kız hayali canlandırın aklınızda...korkutucu ama inanılmaz komik

1154
Çizgi & Anime / Ynt: Last Exile
« : 24 Eylül 2008, 00:45:20 »
Last Exile in geçtiği dünyanın şekli her zaman ilgi çekici ola gelmiştir benim için...sonsuz sembolüne benziyor.Anotraylerin yaşadığı ve şu diğer adını anımsamadığım soğuk iklimde yaşayanlar ayrı dünyalarca grand stream ile birleşmişler meğerse.

1155
Çizgi & Anime / Ynt: Bleach
« : 24 Eylül 2008, 00:42:22 »
188. bölümü izledim geçen hafta ki bu son bölümüydü fillerların...3. sezon 189. bölüm ile başlayacak bu hafta.

Sayfa: 1 ... 75 76 [77] 78