Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - marchriuz

Sayfa: [1]
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 23 Ekim 2013, 20:01:06 »
Sanırım Denaro Forbin'in söylemek istediği, Belgariad ile Elenium ve Tamuli serilerinin bağlantılı olmadığı. Malloryon ise Belgariad'ın devamı niteliğinde. Bence de Belgariad kadar iyi değildi ama "okumaya değer olmadığı" konusuna çok katılmıyorum. Keyifliydi =)

Kesinlikle katılıyorum. Belgariad Serisinden sonra karakterlere bir özlem duyuyor insan. O özlemi de Mallaryon kesinlikle gideriyor :)
Ve Zaman çarkının 14 kitabı da mevcut elimde ama Fantastik Edebiyatın dibini gördüğümde , kısacası okunacak bir şeyin kalmadığına kendimi ikna ettiğimde Zaman Çarkını çıkaracağım halının altından. Umarım doğru bir karardır :)


Evet malloryon serisinin Belgariad'ın devamı olduğunu biliyorum ama benim kişisel görüşüm o yöndeydi. malloryon da karakterleri tekrar görmek güzeldi ve emanetin kim olduğunu( ya da olacağını) bulmak da ama konusu bana zorlama gibi geldi. Elenium ile Tamuli arasında çok  daha iyi bir ilişki kurmuş ve konu bana daha sağlam temellere oturmuş geldi   

2
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 21 Ekim 2013, 21:34:38 »
Malloryon serisi pek okunmaya değer bir seri değildi benim gözümde o nedenle arkadaşa boşuna beş kitap okutmayayım dedim.

3
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 21 Ekim 2013, 20:59:23 »
David Eddings'in kitaplarını tavsiye ediyorum sana Belgariad Serisiyle başla Ellenium ve Tamuli ile devam et ve bunların dışında en azından seri bitmiş halde.

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 15 Eylül 2013, 20:42:40 »
Bende ve son kitabı okumuş olanlarda genelde büyük bir hayal kırıklığı ve öfke var. Haklıyızda böyle bir eseri bu sonla bitiren birine öfkelenmemek elde değil. Bana son kitaba kadar RJ'nın notları ile idare etmiş, son kitapta notlar bitince ancak bu kadar yazabilen bir yazar intibası uyandırdı. Sevmedim olmadı bu kitap.

5
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 24 Temmuz 2013, 19:29:31 »
Gedik Savaşları iyi bir seridir. Lakin Zaman Çarkı okunmadan okunması gereken bir seri bana göre ve yazarına gıcık olduğum bir seridir. Mr. Raymond bir kasap edasıyla serideki karakterleri birbir yok etmesi  hiç hoşuma gitmemişti. Zaman Çarkı evet pahalı bir seri ve ben okumaya başladığımda öğrenciydim, her öğrencinin(yeterli bütçesi olmayan) yapacağını yaptım e-kitap versiyonlarını bulup okudum. Buna 14. Kitap dahil. Yani alternatifin var. Bu arada 14. Kitapta da yeni yazarın kasaplığına maruz kalıp yazara saydırdım.  

6
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 07 Şubat 2013, 13:31:37 »
14. Kitap A Memory of Light'i İngilizce okuyorum. Kitap 902 sayfa ben 852. sayfasındayım ve yaklaşık 650 sayfadır savaşı kısmı. Hakikaten "Son Savaş" herkes savaşıyor. 50 sayfa sonra 12 yıldır beklediğim sonu göreceğim için üzülüyorum. Ama artık bitsin istiyorum. Ve bu arada yeni yazar rahmetli Robert Jordan'ın yerini pek tutmuyor. Sanki hep "bir şeyler eksik" hissi uyandırıyor bende.     

Sayfa: [1]