Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gülbüyüsü

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7
61
Kurgu İskelesi / Ynt: Son Nokta
« : 09 Nisan 2013, 01:06:32 »
         Aceleyle arabanın kapısını açıp, hiç beklemeden motoru çalıştırdı. Zor bir gündü, yorgunluğunu bir an olsun azaltacağını düşündüğü şarkıyı dinlemek için teybe eski bir kaset koydu. Önünde uzanan ıssız yolda hafifçe çalan müziği dinlerken camı araladı, artık köprüye yaklaşmıştı. Yan koltukta duran hediyeye kaydı gözleri. Kızı onu bekliyor olmalıydı. Karısı ve kızı bir haftadır karısının annesinde kalıyorlardı. Ev şehir dışında, kafa dinlemeye birebir küçük bir çiftlik eviydi. Bu hafta sonunu orada geçirecek, pazar akşamı eve döneceklerdi. Kendine zaman ayırmalayı ne kadar olmuştu? Hatırlamakta güçlük çekeceği kadar çok! Karısıyla ilişkileride bu yüzden geriliyordu. Ailesine ayırdığı zaman gittikçe azalıyor ama para hırsı doymak bilmiyordu. Nihayet iki gününüde ailesiyle geçirmenin zamanının geldiğini anlayıp onları bizzat almaya gitmeye karar vermişti.

         Araba köprüden sonra belirgin şekilde bozulan tozlu yolda ilerlerken hala yarım kalan işlerini düşünüyordu aslında. Manzara gri çelikten, yeşil ve kahverengiye ne zaman dönmüştü hatırlamaya çalıştı. Uzun zamandır iş toplantıları dışında şehir dışına buna benzer küçük bir kaçamak yapmamıştı. Biraz çiftlik havası zihnine iyi gelirdi belki. Bu hafta yoğun bir tepmosu olmadığı için şanslıydı. Her dava onun için yeni bir gelir kapısıydı. Kızına bırakacağı iyi bir gelecek demekti. Müvekkilin haklılığı değil, parası önemliydi. Önceleri körü körüne savunduğu haklılık ona pek para kazandırmayınca yönünü çevirmeye karar vermişti. Para güç, güç güven demekti; kızı ve kendisi güvendeydiler. Kızı oyuncağını gördüğünde ona sarılacak ve oda görevini yapmış bir babanın iç huzuruna kavuçacaktı. Karısınada bir hediye almıştı. Onunki cebindeydi. bir süredir ilişkileri mesafeli ve soğuktu ama belki artık bir şeyleri düzeltebilirlerdi. Ona aldığı yüzüğü gördüğünde buzların eriyeceğini düşünüyordu. İki gündür pek görüşmemişler, sadece kızıyla konuşabilmişti. Bu sürpsiz onları kesin çok şaşırtacaktı.

          Çİftliğe yaklaşık on beş dakika sonra varacaktı. Teyipte çalan şarkı onu yıllar öncesine götürmüştü. Daha mesleğe yeni başladığı senelere. Paralarının az olduğu, mutlu olmak için hayallerinin büyüklüğüne güvendikleri senelere. Karısıyla büyük bir aşkla evlenmişler ama şimdi iki yabancı olmulardı. Oysa para çoğaldıkça mutlulukta artmalı değil miydi? Yaşam standartları yükseldikçe, evleri büyüdükçe ailesindeki sıcaklık azalmış, evin içindeki mesafeler artmıştı. Büyük bir ev rahatlık değil uzaklık getirmişti evliliklerine. Şarkı çalmaya devam ederken yolun iki tarafında uzayıp giden bahçelere  baktı. Ağaçlardaki meyveler gözüne hiç olmadığı kadar lezzetli ve çekici göründü. Sonra geçen yıllarını düşündü ve duvarların arasında arcadığı fazladan zamana acıdı. Yeterince parası vardı ama evliliği neredeyse yıkılmak üzereydi. Birden çalan cep telefonuyla düşüncelerinden sıyrıldı. Cebinden çıkardığı telefonu gayri ihtiyari ekrana bakmadan açıverdi.

'Hastanedeyiz, Selin intihar etti. Yoğun bakımda. Kız kardeşim ölüyor Nihat! Karın senin yüzünden ölüyor!
         
          Bir an dünya durdu. Konuşmak istedi ama kelimeler dudaklarından uçup gitmişler gibi sessiz kaldı. Karşı taraf bir şeyler daha söyleyip telefonu kapattı. Bir kaç dakika daha sürdü arabayı şuğursuzca. Selin! Ölüyor muydu? Elini cebine attı, yüzük kutusuna dokundu ve arabayı hastaneye gitmek için ilk uygun yerden çevirirken hüngür hüngür ağlamaya başladı. O hastaneye varacaktı ama Selin hayatta olacak mıydı? Boşa giden yılları bu ölümle mühürleyip gitmeden ona yetişebilecek miydi? Arabayı sürdü ağladı, ağladı sürdü...

62
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Çember Serisi
« : 24 Mart 2013, 21:12:48 »
Çember serisini tesadüfen burada tanıtımını atladığınız KIRMIZI kitabı ile tanıdım. Kırmızıyı okumaya başladığımda bir arkadaşım serinin diğer üç kitabının elinde olduğunu söyleyip yeşille başlamamı tavsiye edince KIRMIZI'yı okumadan YEŞİL'e geçtim. Henüz yeni başladım ama anlatım fena değil. Sorun şu ki seri gerçekten çember gibi dönüyor ve hangisinden başlarsanız başlayın diğerleri ile devam edebiliyorsunuz. Fakat çok dikkatli okumak lazım bağlantıyı koparmamak için. Bu arada KIRMIZI 'destansı kurtuluş' alt başlığıyla çemberdeki iki numaralı kitap olarak isimlendirilmiştir.

63
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 21 Mart 2013, 13:17:03 »
İnsanlar bildikleri hakkında az, bilmedikleri hakkındaysa çok konuşurlar. Ondandır konu sen olunca susmam ve sonra çok konuşmam!

64
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: En sevdiğiniz karakter?
« : 06 Mart 2013, 13:12:44 »
Legolas ve Gandalf favorim ama Lady Eowyn'inin cesaretide unutulmamalı (Hiç kadın karakter seçeneği göremedimde!)

65
Kurgu İskelesi / Ynt: Gemileri Yakmak
« : 05 Mart 2013, 00:14:41 »
Bu masalda anlatılan kıssa bana okumakta olduğum bir kitapta geçen çok beğendiğim bir cümleyi hatırlattı. (Ariana Franklin / Ölüm üstadı) 'Umutsuzluğumuz umudumuz oldu' Evet bazen kaybedecek hiç bir şeyi kalmayanlar çok daha güçlü ve azimli oluyorlar. Final kısmıda oldukça şaşırtıcı ve beğeniyi hakeden bir masal olmuş. Eline ve hayal gücüne sağlık diyorum.

66
Kurgu İskelesi / Ynt: « Melusina »
« : 04 Mart 2013, 21:51:45 »
Hikayenin genişletilmiş halini okumak daha iyi oldu. Eminim bundan sonrasında karakterlerin betimlemelerinide detaylı şekilde verir ve onlara daha fazla aşinalık hissetmemizi sağlarsın. Sen geliştir ben takipteyim ;)

67
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 02 Mart 2013, 20:50:18 »
'Karşılaştığın en vahşi, en acımasız yaratık neydi?'

'İnsandı!'

68
Kurgu İskelesi / Ynt: Halkarem
« : 01 Mart 2013, 01:21:42 »
Hikayenizi ancak okuma fırsatı buldum ve gerçekten anlatımınızı çok beğendim. Betimlemeleriniz oldukça net ve ayrıntılı. Anlattığınız kişi ve sahneleri kolayca canlandırabildim gözümde.Umarım yazmaya devam edersiniz. Başarılı bir hayal gücü aktarımı, tebrikler.

69
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 27 Şubat 2013, 01:55:27 »
Dövmeli adam /İblis döngüsü ; Keşke bitmeseydi dedirtecek kadar kendine bağlayan bir kurgu, akıcı anlatım ve orjinal karakterler.

70
Kurgu İskelesi / Ynt: Bencil Cüceler ve Açgözlü Devler
« : 26 Şubat 2013, 21:51:06 »
Okuyucuların bu platformlarda okudukları ve beğenilerine hitap ettiğini düşündükleri çalışmalar için yorum yapmaları yazar için heves uyandırıcı ve teşfik edicidir. Tabi hoşa gitmeyen veya eleştirilmesi gereken durumlarda olabilir ama kırıcı olmadan kişisel düşüncelerin aktarılmasından yanayım. Eminim o zaman yazar çok daha başarılı çalışmalar ortaya çıkaracaktır.

71
Kurgu İskelesi / Ynt: Bencil Cüceler ve Açgözlü Devler
« : 26 Şubat 2013, 20:50:35 »
Kısa ama düşündürücü bir hikaye. Açıkcası anlatmak istediğin şeyi iki kişinin diyaloğuyla gayet güzel sunmuşsun bize. Ve sonundaki şiirde gayet başarılı olmuş bence. Diğer çalışmalarında da başarılar dilerim.

72
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 26 Şubat 2013, 01:26:09 »
Kimsin sen?

73
Kurgu İskelesi / Ynt: Gemileri Yakmak
« : 22 Şubat 2013, 02:19:28 »
Ben okumaya devam ediyorum ama siz yazmaya devam edecekmisiniz birde onu öğreneyim. Tarihi ayrıntıları kağıda dökmek zordur helede sıkıcı olmadan. Bunu başarabilen birinin yazmaya devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben okumayı bitirmeden devam etmeye başlarmısınız acaba :uhe

74
Kurgu İskelesi / Ynt: « Melusina »
« : 10 Şubat 2013, 11:11:28 »
 Arakadaşınız olduğu için savunuyorsunuz göründüğü kadarıyla ancak hikayeyi hikaye yapan unsurlardan birtanesi de betimlemedir.
Berkeb ben dostum olduğu için savunmadım biraz alıngan davranmışsın sanki. Yani senide eleştirmedim tabiki okumaya açık bir hikayede fikir bildireceksiniz buna itirazım yok. Ben sadece bükücümün tarzından bahsettim. Hatadan kastımda imla kurallarına elinden geldiği kadar uyması idi. Bunun dışında betimleme yapmasın ya da gerek yok demedim. Sadece onun biraz heyecanlı ve aceleci tavrını bildiğim için yazmıştım onları. Eminim bükücüm sizin eleştirilerinizdende kendine pay çıkarıp bazı şeylere daha çok dikkat edecektir.

75
Kurgu İskelesi / Ynt: « Melusina »
« : 10 Şubat 2013, 01:05:34 »
Bükücümüz her şeyi hızlı yapmayı sever:D Sıkıcı anlatımları ve diyalogları geçip aksiyona akmak fazlasıyla onun tarzı :fight: Herkesin bir tarzı varya buda bizim aceleci bükücümüz :) Hızlı ama hatası az yazarımı okumayı seviyorum. :uhe

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7