Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - HighLord

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16
91
Kurgu İskelesi / Ynt: Milyarların Savaşı
« : 15 Ağustos 2012, 12:55:08 »
Hikaye anlık değişimlere uğramakla birlikte, bölümler hızlı bir şekilde geçiştirilmiş. Tasvirlere biraz daha dikkat etseydin, daha iyi olabilirdi.

Bunun dışında konusu sıradışı olmasa da, güzele benziyor. Sadece imla kurallarına karşı biraz daha özverili olmanı sana tavsiye edebilirim. Eğer word'de yazıyorsan, kelimelerin altında oluşan kırmızı veya yeşil çizgilere dikkat etmekte yarar vardır.

Hikayenin anlık değişimlere uğraması benim sanırım konuyu hızlı geçiştirip bitirme isteğimden kaynaklanıyor. Ama bunun da hikayenin zevkini baltalayacağını anlıyorum şimdi. Bundan sonra zevkini çıkara çıkara ilerleteceğim. Yavaş yavaş..

Tasvir konusu benim en çok sıkıntı çektiğim nokta. Yani ne kadar kafamda oluşturmaya çalışsam da bir türlü o anı anlatabilecek düzgün bir tasvir gelmiyor aklıma. Bu sorunu da nasıl atlatacağımı bilemiyorum doğrusu.

Elimde Word yok. '.rtf' adlı uzantıyı kullanabiliyorum Windows 7'de. Ama onda da bahsettiğin kırmızı veya yeşil çizgi yok maalesef. En kısa sürede Word'ü yüklemeye çalışacağım.

Değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim Raisor. :)

92
Kurgu İskelesi / Milyarların Savaşı
« : 14 Ağustos 2012, 16:12:08 »
Arkadaşlar, bu benim foruma yazdığım ilk hikayemdir. Umarım beğenirsiniz. Eleştirilecek çok noktası olduğunu biliyorum. Sizin sayenizde elimden geldiğince hikayemi düzenleyeceğim.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Keyifli okumalar.. :)



MİLYARLARIN SAVAŞI

BÖLÜM 1

'Ji-Sung ! Ji-Sung ! ' dedi sağ tarafındaki birisi. Bir yandan da bir el Ji-Sung'un sağ omuzunu ileri geri ittriyordu. Ji-Sung sol yanağının üzerine yatmıştı ve salyası da sol yanağının alt kısmına iğrenç bir ıslaklık vermişti. Ayrıca berbat kokuyordu.

Çocuk gözlerini faltaşı gibi açıp bir anda doğruldu ve sağ üst tarafına baktı. Biyoloji öğretmeni.. 'Hasstt...' dedi içinden. 40'lı yaşlarındaki erkek öğretmenin saçları biraz kırlaşmıştı. Yüzü kırışıklık içerisindeydi. Sakalı yok denecek kadar azdı.Gözlükleri kare biçimindeydi. Yüzünde sert bir ifade vardı.

'Tahtaya kalk bakalım. Koyun seyrederken dersten bir şeyler kaptın mı görelim.' dedi öğretmeni ve geriye doğru yürüyüp arka duvara yaslandı. Öğrencilerin yüzünde gülümseme vardı. Ji-Sung yanındaki Kim Woon'a bakıp 'Ne gülüyon be !?' bakışı fırlattı ve ayağa kalkıp tahtaya doğru yürüdü. Aha ! Bugün sözlü günüydü ve adamımız tüm gün Skyrim oynamıştı !

Tahtanın önünde utançtan başını yere doğru çevirdi. ' Kafanı kaldır, Ji-Sung. ' dedi öğretmeni doğal olmayan yumuşak bir sesle. O da mahçup bir şekilde kafasını kaldırdı. İşte şimdi soru geliyordu : ' Midenin salgıladığı hormonlar nelerdir ? ' dedi öğretmeni vahşi bir gülümsemeyle birlikte. Gülümsüyordu çünkü intikam vakti gelmişti.

'Eyvaah. Şimdi b*ka bastık işte !' dedi Ji-Sung içinden. Etrafına bir umut bakındı ama kimseden cevap gelmiyordu. Sadece gülümseme.. ' Tamam notun belli oldu. Anlaşılan koyunları pek iyi sayamamışsın. ' dedi öğretmeni alaycı bir ifade takınarak. Ji-Sung içindeki hüzün ve kırgınlık parçalarıyla birlikte yerine oturdu.

Aslında bu tür duyguları yaşamaya gerek yoktu. 'Sevmiyorum işte biyolojiyi ! Zorlamı arkadaş ? ' dedi kendi kendine.

Neyse şimdi eğlenme zamanıydı. Bazı öğrenciler de aynı duruma düşecekti ne de olsa..

***

Öğleden sonra okul bitti ve bir b*ktan günün bittiğine herkes şükretti. Defterlerini,kitaplarını ve kalemlerini doldurup çantasına doldurdu ve çantasını omuzladı. 'Anneme, babama nasıl söyleyeceğim 5 dersten çaktığımı ya !? '    diye serzenişte bulundu. Ama bunu fazlaca sesli söylemiş olmalıydı ki Kim Woon ona gülümseyip yanına geldi.

' Notlar di mi ? ' dedi Kim Woon. Saçları kahverenydi ve kirpi gibiydi. Zayıf biriydi ve buğday tenliydi ve ayrıca dişlekti. Tipinden haylazlığı okuyabiliyordunuz. ' Aynen. ' dedi Ji-Sung biraz sıkıntıyla. ' Sen düzeltirsin be koçum. Benim gibi değilsin.' dedi Kim Woon neşesini koruyarak. Bir insan hiç neşesini kaybetmez mi ?

' Ya ya tabii..' dedi Ji-Sung. Ve böylece havadan sudan muhabbet ettiler. Ji-Sung muhabbete pek katımadı tabii. Kim Woon yine her zamanki gibi boşboş konuşuyordu. Gürültü girliliği resmen.. Ve sonunda yol ayrımı geldi. Ji-Sung şöyle bir elini sallayıp yoluna devam etti.

5 dakikalık bir yürüyüşün ardından evine vardı..

***

Anahtarı anahtar deliğine sokup açtı. İçeriye girdi ve kapıyı örttü. Evde hiç kimse yoktu. Halbuki bu saatlerde annesi hep evde olurdu. Acaba bir işi mi çıkmıştı ?

'Anne ! Ben geldim !' diye seslendi annesine Ji-Sung. Ama etrafta çıt yoktu. Mutfağa, yatak odasına, salona baktıysada hiç bir şey göremedi. Ama  evin giriş kısmında ayak izleri vardı. Takunyaya benziyordu. Ve o izler merdivenden yukarı doğru gidiyordu. Hemen merdivenleri çıktı. İz kendi odasına gidiyordu. Odaya baktı. Bakmaz olaydı.

Annesinin bedeni bir sürü parçaya ayrılmış şekilde yerdeydi. Odanın içi tamaıyla kan göleti olmuştu. Sinek vızıltılarıyla birlikte etrafa çok kötü bir koku hakimdi. Ceset ! Annesinin ceseti !
Yalpalayarak odaya girdi ve çökünce kusmaya başladı. Ve ağladı. Ellerini annesinin kanlı saçına götürdü ve kokladı. Kan kokusuyla birlikte hala yıkandığı şampuanın kokusu vardı. Ve ayrıca annesinin has kokusu. Sadece Ji-Sung ayırt edebilirdi bunu. Tanrının lütfuydu ona gelen.

Ölümcül bir sessizlik oldu. Bu süre içerisinde doğal olmayan bir şekilde hava kararmaya başlıyordu. Halbuki daha öğlen saatleriydi.   Ayak sesleri duymaya başladı. Birisi merdivenden yukarı çıkıyordu. Ve onu gördü.
Siyahlar içerisinde bir adamdı. Sadece gözü görünüyordu. Soğuk ve ölümcül bir göz..

' İşte, buradasın ! Annenin cesedini mi gördün ? Vah vah ne yazık. Ama zaten şimdi sen de onunla birkikte cehennemi boylayacaksınız.' dedi adam. Ağzı da örtülü olduğundan sesi boğuk geliyordu.

' Neden ? Neden bunları bize yapıyorsun ?' dedi Ji-Sung ağlamaklı bir sesle.

' Çünkü sen ve ailen tehlike oluşturuyor. Bize karşı. Tanrıların lütfu herkese dağıtılıyor. Büyük bir savaş patlak vermek üzere. ' dedi adam. ' Ama sonuçta öleceksin. Daha fazla konuşmanın bir manası yok.'

'Ama.. ' sözünü söylerken adam ayağını betona vurdu. Beton kütlesi anında havaya kalktı. Adam ayağının iç kısmıyla o kütleyi Ji-Sung'a fırlattı.

Sonu gelmişti..

Edit : Yazım hataları

93
Müzik / Ynt: Şu anda ne dinliyorsunuz?
« : 14 Ağustos 2012, 14:26:03 »
Yousei Teikoku - Filament

Mirai Nikki'nin 2. bitiş şarkısıydı hatırlayacak olursanız. Dinliyoruz dinliyoruz bıkmıyoruz efenim. Size de naçizane önerimdir. :)

94
Çizgi & Anime / Sword Art Online
« : 13 Ağustos 2012, 23:31:40 »

Anime Adı : Sword Art Online
Tür : Aksiyon, Macera, Fantastik, Oyun, Aşk
Bölüm Sayısı : 25 ( Bu kadar olacağı söyleniyor MAL'de.)
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2012
Yaş Sınırı : 13 yaş ve üzeri
Yapımcılar :  Aniplex, A-1 Pictures, Genco, DAX Production, ASCII Media Works
Tanıtım:

Yakın bir gelecekte Sword Art Online adlı bir MMORPG oyunu çıkmıştır. ' Nerve Gear ' adı verilen teknoloji sayesinde oyuncular bedenlerini kullanarak avatarlarını kontrol edebilirler. Bir gün, oyuncular oyundan istediklerinde çıkamadıklarını fark ederler. Oyunun yöneticisi onların 100.kata ulaşırlarsa ve son canavarı yenerlerse çıkmakta özgür olacaklarını söyler. Ancak, oyuncular eğer oyun içinde ölürlerse gerçek hayatta da öleceklerdir.

Ve şimdi hayatta kalma mücadelesi başlıyor !


***

Ekran Görüntüleri







Karakterler

Kazuna Kirigaya


Yuuki Asuna


Rika Shinozaki


Andrew Gilbert Mills


Keiko Ayano


Sachi


En başta belirtmeliyim ki harika bir konusu var. Çizim ise oldukça iyi. Tek sıkıntısı sanırım kat çıkma olayı biraz hızlı oluyor. Bölüm sayısının azlığındandır diye düşünüyorum. Şimdilik iyi gidiyor ama inşallah batırmazlar.

 

95
Arkadaşlar kitap güzel mi ? Fantastik mi korku mu ?

Olağanüstü öğeler barındıran kitaplar zannımca fantastiktir, örnek veriyorum. Tolstoy'un yazdığı İnsan Ne İle Yaşar? herkes klasik olarak kabul ederken ben fantastik olarak nitelendiririm, yine Mahşer'de öyledir. Tabii benim bakış açım ile, genelde Stephen King'in tek fantastik eserleri Kara Kule serisi diye bilinir ve dillendirilir. Bence hepsi buram buram fantastik kokmaktadır. Genelde baktığımızda, korku-gerilim-fantastik-bilim kurgu öğeleri içermektedir. Kitabın güzel olmasından ziyade, bu kitap sırf neden sansürlü veya sansürsüz yayımlandı diye merak edilip okunabilir.

Kitabının başında King belirtiyordu : 'Kitabın kalınlığı ve yayım masrafları fazla geliyordu. Yayınevi benden kitabın sayfa saysını düşürmemi istedi. Ben de kendi ellerimle bazı sahneleri kestim. Acı verici oluyor tabii.' diye.

96
Çizgi & Anime / Ynt: Togainu no chi
« : 13 Ağustos 2012, 19:42:13 »
Oldukça ilgi çekici bir konusu var gibi. İzlenir. İzlenir de ben izleyemem.

Neden mi ?

Spoiler: Göster
Kota !



97
Ejderha Mızrağı / Taladas - İkinci Kıtanın Tarihi
« : 12 Ağustos 2012, 19:19:46 »
TALADAS

Taladas Krynn'de bir kıtadır. Ansalon'un kuzeydoğusunda ve Adlatum'un doğusunda bulunur. Pek az kimse Taladas kıtasının varlığından haberdardır. Çok az Ansalon'lu bu kıtanın varlığını bilir.

Taladas eskiden Hosk diye bilinen büyük ve tek bir kıta halindeyken Afet sonucunda Ansalon gibi büyük değişimlere uğradı. Taladas Büyük Yıkım olarak da bilinen bir deprem yaşadı ve bunun sonucunda  batıya ayrılan bir kıta yaşanmaz hale geldi. Taladas halkının çoğu Güney Hosk'da yaşamaktadır.

TALADAS TARİHİ

RÜYALAR ÇAĞI

Tanrı Reorx, Gnomoi denilen gnom benzeri yaratıklara bazı şeyleri öğrettikten sonra insanlara bazı şeyleri öğretmeye kalkıştı fakat insanlar bunu yanlış algılayınca Reorx onları lanetledi ve Minoi'ye çevirdi.

Grathanitch ( Ansalon'da Gargath'ın Gümüşcevheri olarak bilinir.)  Gnomoilerin ilk kralı olan  Aldinanachru'ya sunuldu. Kral mücevherin saklı tutulmasını istemişti fakat Milgas Kadwar bunu serbest bıraktı. Bu mücevher daha sonra  büyük zarar verecekti.

UMUTSUZLUK ÇAĞI

Büyük Yıkım Taladas kıtasına uğradı ve Aurim İmparatorluğu'nu ve Hitehkel'i ( Yanan Deniz olarak da bilinir.) büyük yıkıma uğrattı. Bunun sonucunda kıta bir kaç parçaya ayrıldı. Bu yıkım sonucunda Kuzey ve Güney Hosk, aralarında ise Tiderun Boğazı oluştu. Doğu kısmının pek çoğunu Eski Aurim, Kara Ormanlar, Yağmurzindanı adaları ve Neron oluşturdu.

İmparatorluk Birliği Minatorlar Taladas'a ulaştıkları zaman oluştu. Yağmurzindanı adalarındaki 9 krallık ise Thenol'ü oluşturdu. (İnsanların yaşadığı yer )

ÖLÜMCÜL ÇAĞ

Uigan ve İmparatorluk Birliği arasında çıkan savaş sonrasında barbarlar (Uigan) yenildi.
Aurim'in eski imparatoru Maldar an-Desh eski imparatorluğun gücünü tekrardan oluşturmak istedi  fakat bu girişimleri Barreth Forlo ve yoldaşları tarafından önlendi.

REFERANSLAR : Blades of the Tiger, s. 2, 89, 91, 407, Time of the Dragon



98
Televizyon / Ynt: İşler Güçler
« : 12 Ağustos 2012, 11:20:21 »
Öncelikle konuyu açan Bonthey'e bilgilendirci yazısı ve emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Aslında bu başlığı açacaktım ama layikıyle işi yapamayacağımı düşündüm. Lakin Bonthey hakkını vermiş.

Yıllar boyunca Türk televizyonlarında dandik komedileri sıkça gördük. Ve bunlardan bunalmıştık artık. Sonunda İşler Güçler geldi pek de iyi oldu.

Abartmıyorum Türk komedisinin en iyi yapımlarından biri. Ben bir dizide bundan fazla güldüğümü bilmiyorum. Kalite akıyor resmen. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in performansları efsane. Ama Sadi'nin ben geri plana atıldığını düşünüyorum. Biraz da eziyorlar gibi. Bu filmin tek eksik noktası olsun. Nazar boncuğumuzu takalım.

Ayrıca 7.bölümdeki şu sahne efsaneleşmiştir. İzlemenizi şiddetle öneririm (I like to move it sahnesi bilenler bilir :)) :

http://www.youtube.com/watch?v=Ga21K-Idomk

Edit : Link düzeltildi.

99
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü ||Cumartesi -21.00
« : 12 Ağustos 2012, 00:08:58 »
Aaah ahh ! Kotasız olaydım da şunun tamamını dinleyebilseydim keşke ! :(

100
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Shannara Efsanesi
« : 11 Ağustos 2012, 23:57:21 »
Seriyi okuyan arkadaşlar seriyi önerirler mi?

Dünya'da onca mükemmel fantastik eser varken buna zaman harcamamanızı tavsiye ederim. Tamamiyle zaman kaybı.

101
Ejderha Mızrağı / Sahte Tanrılar
« : 11 Ağustos 2012, 18:06:06 »
SAHTE TANRILAR'IN DOĞUŞU ve BİTİŞİ

Sahte tanrılar daha çok bazı insanların para ve güce sahip olmak istemesi sonucunda yaratılmışlardır. Ansolan'da sahte tanrıların ortaya atılması iki kere gerçekleşmiştir. Afet sonrası Karanlık Zamanlar'da bazı rahipler bu sahte tanrıların Krynn'i kontrol etmeye geldiklerini söylediler. İnsanlar gerçek tanrıların onları terk etmesi üzerine hayal kırıklığına uğramışlardı ve bu yüzden bir çok insan sahte rahiplar tarafından önerilen sahte tanrılara inanmaya başladılar. Diğer olay ise Kaos Savaşı sonrasında ortaya çıktı. Bir çok insan tanrıların Krynn'ı terk etmesine inanmadı ve bu yüzden de sahte rahiplere inandılar. Sahte rahipler insanlara duyurduğu tanrının insanlara yardım edeceğini söylüyordu. Para karşılığında..
Her iki durumda da sahte rahipler umutsuz insanların duygularıyla oynadılar, ölüm sonrası için sahte vaatlerde bulundular. Gerçek tanrıların geri dönmesiyle insanlar sahte tanrılara inanmayı bırakıp eski inançlarına döndüler.

SAHTE TANRILAR

BELZOR

Belzor, takipçilerine güçlerini sahte yılan tanrısına inandırmaya kullanan Judith adlı büyücü tarafından yaratılmıştır. Yılan tanrı, Judith tarafından Umutsuzluk Çağı'nın ileriki zamanlarında yaratılmıştı. Belzor'un dini, Haven şehrinde oldukça yaygındı ta ki Raistlin Majere'nin o tanrının sahte olduğunu ispatlayana kadar. Çoğu takipçi öldürüldü. Arayıcılar olarak bilinen kişiler tapınağı yerle bir etti.

TİOLANTHE

Tiolanthe, Garlund'ı Solamniya'da bulabilmek için Caergoth'u terk eden Con ve Venessi tarafından yaratıldı. Garlund'un istediklerine yapabilmek uğruna Tiolanthe adına yeminler ediyordu fakat sonra Con ve Venessi'nin öz evladı Hederick tarafından tanrının sahte olduğu İspatlanmıştı. 292 AC yılından sonra takipçilerin birbirini öldürmesi ve bir köyün yanması sonucunda tanrının adı da unutulmuştu.

Referanslar : Hederick the Theocrat s. 6, Ruhdöveni s. 200-405, Silah Kardeşliği s. 26-44, Holy Orders Of The Stars s.149-150

Edit : İmla.

102
Sinema / Ynt: The Avengers 2
« : 10 Ağustos 2012, 22:17:33 »
Captain America : The Winter Soldier 4 Nisan 2014'te,
Thor : The Dark World 8 Kasım 2013'te çıkacak.

'Guardians Of The Galaxy' ilginç olacağa benziyor. Bekleyip göreceğiz.

Keşke bir de Deadpool'un filmi çıksa ! :)

103
Sinema / Ynt: The Avengers 2
« : 10 Ağustos 2012, 21:51:59 »
Avengers 2 2015 yılında gelsin sorun değil. Önemli olan ilki gibi muhteşem olabilmesi. Eğer onun gibi olabilecekse ben yıllarca beklemeye razıyım. :)

Ayrıca Iron Man 3 için sabırsızlanıyorum. Kendisi Marvel'ın en sevdiğim karakteridir. :)

104
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Buzölüm satışta!
« : 10 Ağustos 2012, 21:47:15 »
Bakmak bile doyurdu beni. Link için teşekkürler :).

105
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar // Harita...
« : 10 Ağustos 2012, 21:35:41 »
Harita büyük yani buradan bayağı malzeme çıkar. Ama neden sürekli Fearun işleniyor bunu anlayamıyorum. Fearun yerine diğer kıtalara da odaklansalar romanlarında bence daha güzel ve etkileyici olur.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16