Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Darkone

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6
46
Harry Potter'ı okumadım sadece ilk filmini izledim.  karakterlerin çocuk olması, büyü temasının çok fazla oluşu ve olayların büyük bir kısmının yatılı okulda geçmesi yani dünyanın küçük oluşu beni kendisine çekmedi. tabii okusam belki bu düşüncelerimin bir kısmı geçersiz kalabilirdi ama ana kahramanların çocuk oluşu beni okumaktan alıkoydu

47
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 30 Nisan 2014, 12:41:16 »
Dizi 4. bölüme geldi, burada ses seda yok. Hadi ilk benden olsun.
S4x04-spoiler
Spoiler: Göster
Bölümün sonunda ki sahne ile beraber kitap-dizi ikileminin içine etmiş bulunuyorlar. Hele nette dolaşan ve The Night's King ile alakalı spekülasyonlar doğru ise gelecek kitaplardan spoiler sayılacak bir olaydı. Ben The Winds of Winter kitabına kadar dizinin "The Others" hakkında bir şeyler anlatacağını düşünmemiştim. Madem bu elemanlar böyle çoğalabiliyorlar, neden şimdiye kadar beklediler? Bir soru daha...


4.cü bölümü izledikten sonra diziden soğur gibi oldum. kitaptan çok uzaklaşmaya başlamışlar

48
Epik fantazi alaninda Robert Jordan'in varisi sayilan yazarin yayin hayatinin ilk basilmis kitabi. Okumayanlara uyarim var; Ilk oldugu halde ne kadar orjinal ve guzel oldugunu gordukden sonra, diger kitaplarinin neden Turkceye daha cikmadigini kara kara dusuneceksiniz. Bence ingilizce okuyun yada kitaplari okumak icin ogrenmeye baslayin, baska care gorunmuyor.


nasılda gaz veriyosun :)

Elantris güzel, alın okuyun. tavsiyemdir

49
Bugün aldım Taht Oyunları'nı.Yorumlarınız için teşekkür ederim.Ama biraz karışık gibi sankii...

zaman çarkını okursan ( okumadığını varsayıyorum )karışıklığın ne demek olduğunu daha iyi anlayabilirsin :)

Buz ve ateşin şarkısı, entrikası bol olmakla birlikte benim nazarımda kesinlikle karışık değil. sade ve güzel bir anlatımı olan, okuması kolay bir kitap.


50
Arkadaşınız belki duymamıştır :). İki farklı yayıncıdan duydum ben bunu. Yine diyorum, Arkadaş Yayınları'nı kesinlikle korumuyorum. Ama başka yayınevleri de etkilenmiş bundan. Belki kendi çalıştığı kişiler bu konuda daha rahattır. Tedarikçi faktörünü de unutmamak gerek.

Ben yine yalan olduğunu umuyorum tabii. Sonuçta arkadaşlarımızın sözlerini burada kapıştıracak değilim.

tabii ki burda amaç kimin doğru söylediği değil. aldığımız bilgileri paylaşıyoruz

51
yazar danışmanlığı yapmakta olan arkadaşıma kağıt sıkıntısını sordum ve karşılığında kocaman bir kahkaha aldım. böyle bir yalana gerçekten kandın mı diye de dalga konusu oldum. kağıt sıkıntısı yok arkadaşlar, bilginize

52
sitemin ana kaynağı senelerdir insanları oyalamaları olsa gerek. 5-6 ay önce bir yorumlarını görmüştüm, elantris in başarısız satışından sebep yayınlamıyoruz diye. onların da ticari kaygıları olması normal ama keşke ümitlendirmeseler insanları :)

ve bu siteyi canlandırmanın bir yolunu bulmak lazım. konular hiç aktif değil. fantastik kitap seven bir avuç insanız sonuçta ve bu site bizleri bir araya getirmesi bulunmaz bir fırsat olmuş ama pek değerlendiremiyoruz işte

53
Stealhard'ın filmi çıksın, sükse yapsın ondan sonra piyasaya sürüp voleyi vuralım diye düşünüyorlar belki de, kim bilir

54
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
« : 12 Nisan 2014, 11:58:15 »
bu kitabı okuyalı çoook uzun yıllar geçti ama hala en çok sevdiğim serilerin başında gelir. yazılan yorumları okuyunca bir çok ince detayın artık kafamın tozlu raflarından bile silindiğini fark ettim. şuan Mistborn u okuyorum, bitince bu seriye tekrar başlamam gerektiğini hissettim

okumayan herkese tavsiye ederim ( ve evet ilk kitap biraz sıkıcı gelebilir ama sizi yıldırmasın, muhteşem bir eserden mahrum kalabilirsiniz )

55
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Hakkında Sorum Var
« : 12 Nisan 2014, 11:42:30 »
harry pother ı hiç okumadım, filmlerinide izlemedim ama hiç bir zaman kitap ve film birebir olmuyor. bir çok örneği mevcuttur ( yüzüklerin efendisi, buz ve ateşin şarkısı gibi )

56
bende saf bir şekilde Mistborn'un da piyasaya sürüleceği günü bekliyordum ;(

57
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 10 Nisan 2014, 09:04:24 »
Zaman Çarkı serisi çok uzun bir zaman diliminde yazılmıştır. dolayısı ile kitaptan kitaba bu uzun ara dönemleri belirgin bir şekilde hissediliyor. Rahmetli de yazarken yorulmuş belli ki. her kitapda aynı heyecan aynı sürükleyiciliği bulamıyorsunuz. peki bunlar bir dezavantajmı diye sorarsanız kesinlikle evet derim bunlar serinin mükemmeliyetini bozuyor mu diye sorarsanız cevabım hayır olur.

Zaman Çarkı, fantastik kitap okuyan kişilerin okuyacağı son kitap olmalı diye bir fikir yürüttüm ve çevremde bu kitaba başlamak isteyen arkadaşları bu şekilde uyarıyoruum. Zaman Çarkı, bir milat değil , fantastik kitapların tepe noktasıdır. Kendimi örnek gösterecek olursam, Zaman Çarkından sonra okuyacak kitap bulmakta çok zorlandım. Buz ve Ateşin Şarkısını okudum, çerez gibi geldi. Kralkatilini okuyacaktım ama 3.kitabın da çıkmasını bekliyorum. Şuan Brandon Sanderson'un Mistborn'nu nu okumaktayım. Yazarın kendisi zaten Rahmetliden sonra ki yazarım diyebilirim. Kendisinden çok ümitliyim. Özellikle Zaman Çarkına yapmış olduğu katkı muhteşem ötesi.

Yani kısaca özetlemem gerekirse, Zaman Çarkını 50 li yaşlardan sonra okuyun böylece daha önce okuduğunuz kitaplarla mukayese ederek ne kadar muhteşem bir kitap okuduğunuzu daha iyi zikredebilirsiniz. böylece kitabın hakkını da vermiş olursunuz.


58
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: En Sevdiğiniz Hanedanlık?
« : 09 Nisan 2014, 16:16:07 »
aslında her hanedanı sevdirecek ve nefret ettirecek karakterler mevcut. Starklar ve Tullyler en dürüst hanedanlık gibi gösterilmiş. Lannisterler ise en çok korkulan. korku da nefreti doğuruyor ister istemez.

5.ci kitabı henüz okumadım  ve seriyi okumamış bir çok arkadaş olduğundan daha detaylı yazamıyorum.

her şeye rağmen Stark'ları kendime yakın hissediyorum. diğer hanedanlıklarım ise Targaryen ve Baratheon.

59
Hayalet - Tüylü Köpek - Yaz
 

60
hadi hayırlısı bakalım,
Mistborn ün orjinal kitapları elime geçti ama sanırım önceliği Kralların Yolu'na vereceğim.
Rahmetli Jordan'dan sonra okuyacak yazarmı kaldı derken böyle bir muhteşem yazarın karşımıza çıkması dehşet bir şey.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6