Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28
76
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 18 Mayıs 2015, 18:08:20 »
Çok haklısınız, yaklaşık 2 hafta sonra rahatlama dönemine gireceğim, bu aralar biraz yoğunum. Daha önce söylemiştim zaten sizler ekleyin diye, bence eklemeniz çok hoş olur.

Yorum konusunda da haklısınız ama ben yazılanları beğeniyorum ve bu durumu belirtiyorum, daha açıklayıcı yorumlar yapmaya çalışırsak daha iyi olur tabi :)

77
:( Ya o arada baya kitaba baktığımdan o da varmış gibi geldi demek ki bana. :( Kusura bakmayın tekrardan.

78
Televizyon / Ynt: Person of Interest
« : 17 Mayıs 2015, 21:15:18 »
Dizinin 5. sezonu 13 bölüm olarak sipariş edildi, son 4-5 aydır birçok defa karşıma "kendini çok geliştirdi" denilerek çıktığı için tekrar şans vererek başlamış ve 1. sezonun 7. bölümden 4. sezon 19. bölüme kadar olan kısmı 5 günde hatmetmiş biri olarak kesinlikle ve kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Olağanüstü dizilerden biri olarak, Fringe ve Breaking Bad gibi dizilerle aynı seviyeye çıkmıştır benim gözümde.

Nasıl olduysa tam da olayların patlak vermeye başladığı noktada diziyi bırakmışım seneler önce. Zira 7. bölüme kadar her bölüm bir olay çözmekle devam ediyordu. Aslında olaylar yine de benim için 1. sezonun sonunda başladı diyebilirim. Özellikle her sezon sonu, sezon ortası ve her sezon başındaki 3-4 bölüm çok iyi yazılmış.

İzlemeye başladıktan sonra Laughing Madcap'e bu konuyu açtığı için teşekkür edeceksiniz :) Ayrıca ilginçtir ki bu diziden bahsedip de müziklerini tanıtımına katmayan ilk kişidir kendisi. Normalde dinlemeyeceğim tarzlara sahip insanların müziklerini çok büyük keyif alarak dinlememi ve arşivime eklememi sağlamıştır bu dizi. Müziklerin kullanıldığı noktalar falan harika, özellikle 4. sezonun sonunda çalan Pink Floyd - Welcome to the Machine.

Imdb'de bu kadar yüksek oy alan bölümlere sahip başka da dizi yok zannedersem?

Diziyi tekrar izlemeyi düşünüyorum ama bu sefer öyle bir anda saldırmayacağım, bölüm bölüm canım sıkıldıkça arada bir tane açıp izleyeceğim umarım :)

79
Yeni tür ve kitaplar keşfetme konusuna katılıyorum, Karanlığın Sol Eli beni de çok sıktı ama sonunda bitirdim :)

Tartışmalara katılımın daha fazla olması, kişinin okuduğu kitaptan ne aldığıyla alakalı diye düşünüyorum. Eğer kitabı okumaktan hiç zevk almadıysa tartışmaya girmek için pek fazla sebebi olmayacaktır. Bunun da önüne herhangi bir zorlamayla geçilemez ki.

Oylama sonucundan çıkacak kitaba şans vermelisiniz diye düşünüyorum. Şayet sevmezseniz ve benim gibi kolay kolay yarım bırakmayanlardansanız işiniz biraz zor ama :D

Yeni Atlantis - Francis Bacon
İkaria'ya Yolculuk - Etienne Cabet
Ada - Aldous Huxley
Buz - Anna Kavan

Buz hakkında çok güzel şeyler okudum, sizin de incelemenizi tavsiye ederim.

80
Pek vaktim olmadığı için dikkat etmeden aklıma gelen iki kitabı yazmıştım, listemde bulunan okumak istediğim kitaplardan. Genel olarak da kütüphaneleri kullanmayı seven biri olarak kütüphanelerde bulabileceğimi düşünmüştüm, tükendiği ihtimali aklıma gelmedi kusura bakmayın.

Önceki etkinlikte de baya katılım var bence, ben şu anda yorumları nasıl okuyup da yorum yapacağımı düşünüyorum, çok uzun olduğu için :) Zira önceki etkinliklerde birkaç yorumdan fazlasını görmemiştim ben, yanılıyor muyum?

Canberk Son Şeyler Ülkesinde kitabında tartışılacak konu pek yok diyerek etkinliğe yakışmadığını belirtti, benim önerilerimi rafa kaldırabiliriz bu halde. Aklıma başka kitap gelirse tekrar yazarım ;)


81
Şu son dakika ataklarını kimler yapıyor merak ediyorum :)

Okumak istediğim kitaplardan önerilerimi belirteyim ben de :
1) Ayn Rand - Atlas Silkindi
2) Paul Auster - Son Şeyler Ülkesinde

82
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 16 Mayıs 2015, 15:16:15 »
Spoiler: Göster
En başından beri tekrar okudum kısa öyküleri, beklentimin de ötesinde ne kadar farklı bakış açıları çıkabileceğini görmüş oldum. Hepinizin ellerine sağlık. Yeni katılanlar da hoş gelmiş, tekrar tekrar bekleriz :) Ayrıca BuzSakal'a da aklımdaki fikri yazdığı için teşekkürler, yeni bir tane düşünmek zorunda kaldım. :D

Yine Kerem Beyit'ten devam edelim bence güzel oluyor.


"Dev'e beyzbol öğretmek de nerden çıktı ya?" diye söyleniyordu sarışın savaşçı, "daha kendi silahı gürzü tutmayı bile beceremiyor. Neyse ben bundan kurtulmasını bilirim."

Dev'in bir yere kaçamayacağı darlıkta yolu olan bir tepeye çıktılar. Dev sağa sola hareket edecek olsa tepeden aşağı yuvarlanacaktı. Dev'in çıkardığı garip seslere aldırmadan, "bu oyun böyle oynanır" dedi. Etraftaki çalılıkları inceledi, rüzgar yoktu. Eğilerek yerden ufak bir taş aldı eline, tartmak ister gibi birkaç defa hafifçe havaya fırlattı ve pürüzü çıkıntısı var mı diye parmaklarının ucunda birkaç defa çevirdi.

"Bu işimize yarar" dedi. Dev homurdanarak karşılık verdi.

Adını bilmediği dev'e taşı attığı zaman gürzle taşa vurarak uzaklaştırmasını söyledi. Taşı eliyle atması gerektiğini bildiği halde yavaşça silahına uzandı ve taşı uç tarafına yerleştirdi. Dev gürzü eline aldı ve beklemeye başladı.

Sarışın savaşçı beklemek istemiyordu tabi ki. Silahını çevirmeden ani bir hareketle zıplayarak ucundaki taşı deve doğru fırlatmasıyla, devin yüksek homurtularla yuvarlanması bir oldu.

83
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik silahlar
« : 16 Mayıs 2015, 14:59:33 »
Aklıma hızlıca gelen silahlar bunlar oldu, kesinlikle aklıma gelmeyen daha iyileri var :D

Brisingr - Eragon (ismi söylendiğinde alev alev yanan kılıç)
Bo - Ninja Kaplumbağalar :) (Donatello)
Ashandarei - Zaman Çarkı (Matrim Cauthon)
Saber Clows - Riddick Günlükleri
Kunai - Naruto

84
Yazara başarılar diliyorum ama tanıtımını neden böyle Zaman Çarkı esintileriyle doldurmuşlar anlamıyorum. Konusunun çok farklı olduğu belli tabi, "kadim ağlar", "ördüğü büyük tehlike", "zaman çarkı" gibi kelimeleri kullanmayıp da çok iyi anlatılabilirdi.

Wattpad'den çıkan kitap sayıları artmaya devam edecek gibi, bu sevindirici bir durum. En azından yazılanların okunduğunu görüyor olmak bile çok güzel.

85
Televizyon / Ynt: Supergirl
« : 16 Mayıs 2015, 10:18:57 »
Supergirl'den daha fazla ne bekleniyor merak ettim şimdi :) Ben de karaktere göre fragmanı başarılı bulanlardanım.

86
İlk geldiğim zamanlarda ben de paralellerden ilan edilmiştim beni de alın aranıza diyecem de, yönetimin uzatma kararı benim yararıma olmuş yoksa anketi kaçıracaktım :) Fantastiğe oy vererek ilerleyişine devam etmesini sağladım, kitap okumaya azalttığımdan beri artan bir fantastik roman trafiği olduğundan iyi bir seçenekle devam ederim inşallah ;)

87
Kurgu İskelesi / Ynt: Yumurta
« : 06 Mayıs 2015, 19:10:54 »
Andy Weir'dan bu hikayeyi okumak çok keyifliydi, çeviri için Amras Ringeril'e teşekkürler. Buraya yönlendiren Laughing Madcap'e de ayrıca teşekkürler.

Direk anlamıyla değil de derinliğiyle düşünüldüğünde çok daha fazla keyif alınacağı kesin. Çok farklı bir dili var öykünün, çok sevdim. Birincil ağızdan olması, okuyana hitap ediyor olması hikayenin anlamıyla bütünleşiyor, çok hoş.

88
Sonunda dinleyebildim, başlarda çok ağır olmuş konuşmalar gerçekten, daha fazla dikkat edilebilirdi ;)

İçerik olarak dolu dolu bir yayındı, katılımcılar bilerek mi o hale büründüler bilmiyorum ama üçü de farklı konulardan rahatsız oluyorlardı (her ne kadar "katılıyorum" deseler de :P). Bu da yayını ilginç kılmış. Tartışmaya yön veren (özellikle katılımcıların birbirlerine yönelttiği) sorular da insana farklı şeyleri sorgulamasına sebep oluyor.

Konuşulanlarda acaba ben neye göre sert buluyorum diye düşündüm? Nedense bariz bir şekilde rahatsız eden bir konu bulamadım. Cinsellik ve şiddet konusundan dolayı bir eseri sert olarak nitelemem ama fikirlere müdahele edilmesi durumu beni rahatsız eder. Hayvan Çiftliği kitabı beni çok rahatsız eden bir eserdir mesela. Aklıma bu geldi yayını dinlerken.

Katılımcıların değişmesi gerek bence de çünkü forumda çok farklı karakterler var, herkesi tanımak için bile en güzel yöntemlerden biridir bu tartışmalar. Emeğinize, dilinize sağlık :)

89
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 06 Mayıs 2015, 14:37:10 »
Hermann Hesse de onlardan biridir.

Ressam ve şair olması da yazılarına etki ettiğinden öyle sade, öyle akıcı, öyle şairane yazar ki bir solukta bitirirsiniz kitaplarını. Çok eskiden okuduğumdan dolayı hatırlamam zor oldu. Şimdi tekrar okumaya karar verdim eserlerini. Özellikle Bozkırkurdu, Boncuk Oyunu ve Siddhartha kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Boncuk Oyunu kitabı ile 1946 Nobel Edebiyat Ödülü'nün de sahibidir aynı zamanda.

90
Sinema / Ynt: The Last Witch Hunter (2015)
« : 06 Mayıs 2015, 13:59:26 »
Fragmanını sevdim filmin zaten izlediğimde ilk tepkim "Brisingr mıydı lan o?" oldu.

Vin Diesel'e böyle bir karakteri emanet etmek çok güzel olmuş ama Vin Diesel denince aklıma hala Riddick geliyor. Öyle kalsa daha mı iyiydi acaba, zira Kaulder daha ön plana geçecek gibi görünüyor bu haliyle.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28