Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Televizyon / Ynt: FlashForward
« : 15 Mayıs 2010, 01:16:18 »
Ve maalesef, ABC haftalardır yapacağını söylediği şeyi yaptı. V'yi ya da Flashforward'ı iptal edecekti. Piyango Flashforward'a vurdu. V'ye göre çok daha sağlam temellere oturduğunu, yayınlanan son bölümleriyle iyice hissettiren dizi reyting savaşında yenildiği için iptal oldu.

İki bölüm kalmışken hikayenin bütün sorularının cevaplanacağını hiç sanmıyorum. Keşke böyle olmasaydı. Dizi bayağı toparlanmıştı.

17
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 15 Mayıs 2010, 00:41:37 »
Şu adamın adını Jacob diye yazalım da doğru olsun =)

18
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 13 Mayıs 2010, 22:20:56 »
Eğer böyle bir şey varsa, yüzyılın ilk efsanesinin gözlerimizin önünde çöküşünün resmidir.

19
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 09 Mayıs 2010, 23:36:21 »
Ve yöneticinin uyarısıyla, Spoiler ibaresi kullanıyoruz =)

Spoiler: Göster
Bu bölümde üç ana karakter öldü. Herkes çok güzel bir bölüm olduğundan falan bahsediyor. Bence kötü bir bölümdü. Hiçbir şey öğrenemedik. Bir düşünün, bu bölümde zaten elimizde olmayan ne gördük? Hep bildiğimiz şeyler...

Böyle bir bölüm yapıp üç tane karakter harcayacaklarına, Dharma'nın olayını en azından bir bölümde anlatsalardı. Geri dönmeyecekler o hikayeye... Öyle kalacağız, öğrendiğimizle... Senaristlerin yaptığı gerçekten hoş değil. Tamam, belki kimse kafamıza bu diziyi izlememiz için silah dayamadı ama yani, adada neler döndüğünü öğrenmeye hiç mi hakkımız yok?

Hala diyorlar ki, "her şeyi cevaplayamayız, cevapladığımız her soru sizi daha fazlasına götürecektir.". Ya, madem cevaplayamayacaktınız, ne halt etmeye "her şeyi bilimsel şekilde açıklayacağız." dediniz ki? Kendiniz dediniz bunu. Yalan mı? Biri size zorla bu cümleyi mi söyletti? Hayır! Daha çok rating alacaktınız böylece. İnsanlar bu ilginçliklerin bilimsel nedenini öğrenmek için ölüyordu çünkü. Paralar da sizin cebe tabi.

Adamlar aslında çok zeki, 5 yıl boyunca sen kafandan sallayabileceğin kadar şey salla, cebi doldur, sonra da "aman yok cevaplayamam" de. Oh, ne ala memleket... Bizim orda bu tip insanlar için bir şey derler ama burada söylenecek şey değil.

Uzun lafın kısası, dayandım Lost çok dayandım. Yeni sezon başladığından beri gerçekten elle tutulur bir şeyler vereceğine inandım. Ama yok... Bir gıdım ilerleyemiyoruz. Umarım kalan bölümlerde bu laflarımı bana yedirirsin. Yoksa, bırak Sun+Jin+Sayid üçlüsünü aynı anda öldürmeyi, adayı yok etsen umurumda olmaz. Ah pardon, onu da yapmıştın değil mi? Koskoca adayı ortadan kaybetmiştin. Hala neyle uğraşıyorum ki ben. İki yıl önceden belliymiş, bir b.k yapamayacakları.


Nefretimi kustum rahatladım.

20
Yazmaya başladığım ama ne zaman bitireceğimi bilmediğim yeni bölümün fragmanı aşağıdadır:

~Geradon Yazıtları~
Bölüm 11: Kahinin Soyundan Gelen

Beklenmedik Bir İhanet

"Bize bunu nasıl yaparsın?"

Peki Neden?
"Bize ancak Oğuz yardım edebilir."

Kerem'i Bulmak İçin
"Kahinin soyundan gelen sensin!"

Herkesin Fedakarlıktan Fazlasını
"Bunu onun için yapalım."

Yapması Gerekecek
"Hatırladığımdan çok daha güzelsin."

Ve İhanet Birilerini Mutlu Edecek
"Bir planım var."

Yeni Bölüm... Yakında...

21
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 04 Mayıs 2010, 23:18:13 »
Çok da önemli görünmeyen ama spoiler olan birkaç bilgi var aşağıda. Damon Lindelof'un söylediklerinden:

Spoiler: Göster
-Finalde hiç görmediğimiz yeni mekanlar göreceğiz.
-Sideways (Alternatif Zaman diye çevirmiyorum) karakterlerimizin hepsi adayı hatırlayacaklar.
-Sideways'in tüm hikayeyle bağlantısı açıklanacak.
-Finalin büyük bir bölümü iki üç yıl önce planlanmıştı.
-Şu adreste görebileceğiniz en son çekilen kadro fotoğrafında Desmond'ın olmamasının bir anlamı yok. Yapımcılar fotoğrafları böyle şeylerle belirlemediklerini söylüyorlar. Foto çekilirken kim uygunsa geliyor.
-Sopranos gibi bir son olmayacak da her şey de cevaplanmayacak. Sopranos'un sonunda ana karakteri öldürmeye gelen kişi adamın karşısına geçer ve ekran kararır.

Nessima.Com'dan (ç)alıntı... Ama kendim yazdım buraya =)

22
İki buçuk ay önce çok fazla yorum almayan hikayemi durdurma kararı almıştım.

Tabi aradan geçen zamanda kafamdaki tasarı durmadı. Hikaye büyük değişimler geçirdi.

Ben de oturup yeni bir bölüm yazdım. Ne zaman devam edeceğimi bilmiyorum ama edeceğimi biliyorum.

10. Bölüm: Koruyucuların Yükselişi'ni okumak için tıklayınız.

Okuyan ve yorumlayan herkese şimdiden teşekkürler.

23
Televizyon / Ynt: FlashForward
« : 30 Nisan 2010, 19:16:25 »
Yani bu dizi beni çıldırtacak.

İki bölümde kendinden soğutup, sonraki iki bölümde çok daha sıcak bir şekilde kendine bağlatıyor. 17. ve 18. bölümler hakikaten şimdiye kadar yayınlanan en iyi bölümlerdi benim gözümde.
Spoiler: Göster

En sonunda 'çatallanan yollar bahçesi' mantığıyla dizi kendi konusunu buldu. Sezon başından beri tam olarak ne atlattığı belli olmayan dizi, bir oraya bir buraya savrulmasını son iki bölümde en aza indirdi. Benim gibi bir çok kişiyi de çok sevindirdi tabi. Yeni bir 'Lost' bulma umuduyla başladığım ve fakat hemen birkaç bölüm sonra hayal kırıklığına uğradığım bu dizi, eğer 2. sezonu garantilerse (-ki neredeyse sezon bitecek, hala garantileyebilmiş değil, bildiğim kadarıyla) hangi eksende ilerleyeceğini gösterdi.


Belki bir 'Lost' asla ama en azından bir 'Heroes' diyebiliriz (tabi ilk sezonları karşılaştırıyorum.) Bu yüzden de izlemeye değer.

Spoiler: Göster
Ayrıca son bölümdeki ikili ajan sahnesi, Janis'in imajını kurtarmak için yapılmış. Evet, gerekli böyle şeyler. Kötü tarafın ajanı olmaktansa CIA'in ajanı olması çok daha iyidir. Her ne kadar bu sahne Flashforward'ın sınırlarına göre bile fazla zorlama olsa da rahatlamadım diyemem.

24
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 30 Nisan 2010, 19:04:23 »
Amerikadaki dizi yayınlarında, bazı sezon prömiyerleri ve finalleri iki bölüm uzunluğunda olur. Normalde ayrı ayrı çekilen bölümler birlikte yayınlanır. Paylaşım sitelerindeki isimlerinde bu iki bölümün de adı geçer. Ardından yayınlanan bölümler de bunun üzerine numaralandırılır. Ama kanalların kendi sitelerinde ya da IMDB sitesinde bazen birlikte yayınlanan iki bölüm tek bir bölüm olarak gösterilir. Lost'ta da bu sezon başında böyle oldu. 6x01 ve 6x02 birlikte yayınlandığı halde, imdb bu 85 dakikalık bölüme sadece 6x01 dedi ve diğer bölümleri de buna göre devam ettirdi. Aynı şekilde sezon finalini de 6x16-6x17 yapması gerekirken sadece 6x16 olarak belirtiyor.

Yani eğer tüm bölüm isimleri ve numaraları doğru geçirilseydi bu sezonun aslında 18 bölüm olduğu imdb'de de görülebilecekti. Bu sezon 18 bölüm, ama 16 haftada yayınlanıyor. Çünkü ilk ve son bölümler ikişer bölüm uzunluğunda.

Niye bu kadar uzattım bilmiyorum, herhalde bu hafta Lost yayınlanmadığından =)

25
Televizyon / Ynt: FlashForward
« : 13 Nisan 2010, 23:35:05 »
Bu diziyi en başta çok sert eleştirmiştim. Fakat Marttaki iki bölümlük geri dönüşü beni çok mutlu etti ve hep böyle gideceğini düşündüm. Ama o gaz sadece o iki bölüm içinmiş. Ondan beri yayınlanan üç bölümde konu yine çok fazla ilerlemedi.

Sürekli, 'bir şey açıklayacağız ama nasıl açıklayacağımızı bilmiyoruz, bu yüzden de durmadan daha üst kademeler ortaya çıkartıp milletin kafasını karıştırıyoruz. belki aradaki olayları unuturlar' mantığında ilerleyen dizi olur mu ya? Bunların bu yaptıklarını Lost bile yapmadı.

Spoiler: Göster
Yani Allah aşkına, o son bölümdeki Janis'in olayı neydi? 14 bölüm boyunca çok sağlam karakterli biri çizilirken, birdenbire bir bölümde böyle bir şey ortaya çıkarıyorlar? Neymiş iki köstebek varmış. Biri Janis'miş. Umarım bunu Janis'in Simon'a attığı bir yem olarak gösterip toparlarlar. Yoksa yapımcıların camlarını indireceğim gün yakındır.


Ayrıca bölümlerin çekimi yapıldıktan sonra montaj aşamasında kilit sahnelerin çıkarıldığına dair bir hissim var bu dizinin en başından beri. Çünkü birdenbire bazı sahneler bitip çok alakasız bir sahne başlıyor ve arada olan olaylar olup bitmiş kabul ediliyor. Geri dönüş de yok... Sürekli bir bölük pörçük izliyorum.

Gossip Girl ve The Vampire Diaries gibi bazı çevrelerce yüzeysel görülen gençlik dizilerinde bile çok daha ilginç ve özenli sahnelerle, çok daha iyi müzik var açıkçası.

Spoiler: Göster
Bu bölümün sonu kesinlikle ilginç değildi. Bence rezillikti. Sırf 'to be contiuned' olayı için bu bölümde bir şey bulamayıp böyle bir hikaye eklemişler gibiydi. Geçen haftaki bölüm sonu da çok basit bağlandı. Ben Demetri'nin böyle dizide çok önemli olan bir rolü ortaya çıkacak falan sanmıştım. Ama olmadı.


Özetle daha ilk eleştiri mesajımda da yazdığım gibi, sadece 'gelecek değişecek mi?' merakıyla izlenecek dizi olacaktır artık tarafımdan. Zaten bu sezon toparlayamazlarsa ve ikinci sezon anlaşmasını sağlayabilirlerse -ki bu da çok zor görünüyor şu anda- kesinlikle izlemem.

26
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 11 Nisan 2010, 16:01:36 »
Kötü bir sezonda, nispeten iyi bir bölüm seyrettik ama yine de benim beklentilerimi karşılamıyor Lost. Açıklamalar havada kalıyor sanki. Son umudum hala final.

Bu arada son bölümlerde beklenmedik bir ilişki görecekmişiz; sonraki bölümlere dair olan bu spoilerı görmek istiyorsanız alttaki 'Göster'e tıklayın. Ben yanlışlıkla öğrendim. Aynı zamanda bu çift büyük ihtimalle Adem ve Havva iskeletlerinin de sahipleri olacak. Ona göre bakın... Tekrar tekrar uyarıyorum =)

Buyrun:

Spoiler: Göster
Benjamin ve Danielle

27
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 01 Nisan 2010, 22:25:25 »
Spoiler: Göster
@wale, Senaristler herkesin ölü olduğu teorisini yıllar önce yalanladı zaten. Ama bilmiyorum tabi. Haklı da olabilirsin...

Neyse...

@Laughing Madcap, 6x10'un, 6. sezonun şimdiye kadar olan bilimsel eksikliğini bir nebze kapatan bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Dharma Girişimden yeniden bahsedildi. Elektromanyetik paketçiklerden söz edildi. Black Smoke'u dışarda tutan o kuleleri gördük yine. Yani her şey olmasa da bazı şeyleri bilimle açıklayacaklar sanırım. Yani umarım...

28
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 31 Mart 2010, 23:53:53 »
Spoiler: Göster
Öncelikle Bakunin'in gözünün adadayken niye bantlı olduğunun açıklandığı falan yok. Eğer 10 bölümdür anlamadıysanız ben bir kere daha söyleyeyim; geçen hafta izlediğimiz Richard Alpert bölümü hariç bu sezonun şimdiye kadar yayınlanmış olan diğer 9 bölümünde yeni bir anlatım tekniği kullanılmıştır: Flash-Sideway. Bu, bize bombanın patlayıp da adanın 1977de sulara gömülmesiyle oluşan yeni bir hayat çizgisini anlatıyor. Şimdiye kadar 5 sezon boyunca gördüğümüz pek çok şey hiç yaşanmamış, böylece karakterlerin farklı geçmişleri olmuştur.

Dolayısıyla bu noktada Bakunin'in gözünden vurulması bir açıklama değil sadece bir göndermedir. İki hayat çizgisindeki olayların örtüştüğünü gösteren bir gönderme.

Açıklama sert olduysa kusura bakmayın ama hala Yan Yaşam'da yaşananların adadaki olaylara açıklama olarak kullanılması beni çıldırtıyor.

Neyse şimdi farklı bir şey söyleyeceğim; herkesin merak ettiği sorulardan biri de aday olan Kwon'un kim olduğu... Ajira Havayollarının 316 numaralı uçağı düşünce Sun geçmişe gidememişti hatırlarsanız. Kimler gitmişti bakalım; Jack, Kate, Sayid, Hurley... Jin ve Sawyer zaten oradaydı. Jin hariç hepsinin aday olduğunu biliyoruz. (Kate artık değil ama bir zamanlar adaydı. Denizfenerinde ismi vardı.)

Sun'a dönelim. Sun'la birlikte kalan arkadaşlarımız Benjamin, Ilana ve Frank Lapidus'tu. Ben Ajira uçağının adayları ve aday olmayanları farklı zamanlara yolladığını düşünüyorum. Zaten yapımcılarda Sun'ın neden farklı bir zamana gittiği dolaylı yoldan açıklanacak demişlerdi. Biraz anlaşılması güç oldu ve hatta belki de biraz saçma oldu ama içimden geldi yazayım dedim.

29
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 17 Mart 2010, 18:28:24 »
Spoiler: Göster
Heyecanı konusunda bir şey diyemem ama izlerken gayet de mutlu olduğum bir bölümdü. Belki kafesleri görmemiz... Belki Charlotte'ı görmemiz... Bilmiyorum biraz Benjamin'in bölümü gibi nostaljik bir bölümdü. O kadar zaman sonra geçmişe ait sahneleri hatırlatıcı şeyler göstermelerini seviyorum. Sawyer'ın planlarını gördük bu bölümde ve paralel evrendeki hayatının nasıl değiştiğini... Başarılı bir bölümdü. Ben sevdim.

Sanırım Lost'un bu zamana kadar bana kattığı şeyler yeter de artar bile...

Ama çok merak ettiğim ve cevaplamayacaklarına emin olduğum bir soru var. Claire neden uçakta hiç saç fırçası bulamadı?

30
Televizyon / SAA
« : 10 Mart 2010, 22:18:54 »
Spoiler: Göster
S0607 - Dr. Linus, ile Lost yine ana cevapları vermekten kaçınsa da en azından dizi bitmeden bazı şeyleri bağlayacağının umudunu verdi. Tabi ki her sorunun cevabını asla öğrenemeyeceğiz ama en azından temel şeylerin cevabı gelecek gibi geliyor. Benim için yeterli. Dizinin bana yaşattığı zevk yeter diyenlerdenim açıkçası; tepki alacağımı bilsem de...

Ayrıca Bonthey'in dediği gibi Lost'ta özellikle 4 ve 5. sezonlarda daha belirgin olarak fark edilen ve 6. sezonda da inatla devam eden, ana karakterlerin hepsinin hikayesini her bölüm devam ettirmeme olayı beni de rahatsız ediyor. Yani tamam her bölüm bir hikaye anlatmak istiyorlar belki ama öyle yapacaklarına üç hikayeyi üç bölümde anlatsalar da olur bence. En azından her karakteri görürüz.

Sonuç olarak bekliyoruz. Elimiz mahkum...

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9