Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Yolgeçen Hanı => Güncel => Konuyu başlatan: Malkavian - 03 Mayıs 2011, 12:27:15

Başlık: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Malkavian - 03 Mayıs 2011, 12:27:15
Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nca (BTK) hazırlanan "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar" 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu uygulamayla kullanıcılar BTK'nın belirlediği 4 internet filtresinden birini seçmek zorunda bırakılacak. Filtreyi aşmak suç sayılacak. Filtre kıstasları ise tamamen BTK'nın keyfine göre belirlenecek. Bu uygulama dünyada Çin, Küba, İran gibi internetin "tutuklu" olduğu ülkelerde kullanılıyor.

Dayanağı nedir?

5809 sayılı Kanunun 4’üncü 6’ncı ve 50’inci maddeleri ile 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesi hükümleri kapsamında, BTK tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde 2011/DK-10/91 no’lu karar ile onaylanarak, “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 22 Ağustos 2011’de yürürlüğe girmesine karar verildi.

22 Ağustos'ta devreye girecek sistemde internete devlet daha doğrusu "BTK" tarafından belirlenen 4 filtre tipinden birini seçerek girebileceğiz. Filtreyi aşmak ya da aşmaya çalışmak suç sayılacak. Ayrıca internet servis sağlayıcıları filtrelerin aşılmasını engellemekle sorumlu tutuluyor, aksi halde onlara da ağır para cezaları öngörülüyor.

"Ben giriyorum, siz de girin"den "Ben de giremiyorum artık"a...

Düzenlemeye göre 4 tip filtre yer alacak. Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket. Her internet abonesi bunlardan birini seçmek zorunda kalacak. Bu filtre tipini internet kafelerde uygulanan "Websense" filtresine benzetebiliriz. Yani sadece internet kafenin belirleyebildiği sitelere girebileceksiniz. Bu tür filtre sistemleriyle içeriğinde sorun olmasa bile birçok sitenin filtreye takıldığı kullanıcılar tarafından biliniyor.

Git gide uçsuz bucaksız bir dünya olma yolunda ilerleyen interneti "güvenli internet" sloganının arkasına sığınarak "terbiye edilmiş internet"e dönüştürecek bu uygulamanın dünyada sınırlı sayıda örneği var. Bu örneklerde Çin, Küba, İran gibi internetin sıkı bir sansür altında tutulduğu ülkelerle sınırlı.

Bu uygulamayla ilgili olarak Yeni Medya Düzeni için bir makale yazan Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mutlu Binark, 22 Ağustos'ta uygulamaya girecek bu esaslara karşı durulması gerektiğini belirtmişti.

Binark bu görüşüne destek olarak bu sistemin internet kullanıcılarını sınıflandırdığını ve bu esaslarla "internetteki zararlı içerikten korunma" adı altında internetin sınırlandırıldığını ifade etti.

Bu tür filtreler şu anda da var

Bu tür filtre sistemleri işletim sistemleri, internet servis sağlayıcılar ya da internetten bulunabilecek programlar sayesinde isteyen kullanıcılar tarafından zaten istenildiği zaman kullanılabiliyor. Yani zaten kullanıcı böyle bir opsiyona sahip. Ancak BTK'nın uygulamasıyla bu durum bir opsiyon olmaktan çıkıp zorunluluk haline geliyor.

Binark, "Bu usul ve esasların arkasındaki zihin örüntüsünün kendi yurttaşını birey olarak görmediğini, onun adına eylemeye muktedir olarak sadece kendini ve kendinin mutlak otoritesini ve bu mutlak otoritenin doğruluğunu gördüğünü belirtmek gerekir. Bu anlamda burada herşeyi bilen muktedir özne BTK ve muteber vatandaşlar da İnternet erişim özgürlükleri ile İnternet ortamında seçme haklarının “onların iyilikleri adına” ellerinden alınmasına rıza gösterenlerden oluşmakta. Devlet eliyle, filtreleme uygulamasının topyekünleştirilmesine ve zorunlu kılınmasına yol açacak bu uygulamanın benzer örnekleri ancak Çin Halk Cumhuriyeti, Küba, İran, Tayland gibi yurttaşlarının siberuzama erişimini sınırlandıran ve engelleyen ülkelerden verilebilir" diyerek uygulamanın zararlarına dikkat çekti.

Binark, "Bu internet filtresi uygulamasıyla, birey korumacı ve kollamacı bu muhafazakar ideoloji tarafından pasifize edilmekte, zihni “tek doğru, tek renk, tek söylem” çağrısına uymaya, sağduyuya davet edilmektedir. Bu nedenle, Ağustos 2011’den itibaren İnternet ortamına erişimde aklını kullanmaya muktedir bireyin akıl ve irade özgürlüğünü elinden alan bu usul ve esaslara karşı durmak, yürürlüğe girmesine itiraz etmek gereklidir" diye de yazdı.

Türkiye'de internet nereye gidiyor?

BM desteğiyle Freedom House tarafından Nisan 2011 de yayınlanan İnternette Özgürlük Raporu’na göre, Türkiye’nin “kötü puan’ını 42'den 45'e yükselterek” internete erişim özgürlükleri konusunda  geriye doğru gitmeyi sürdürüyor.

Bu uygulamayla BTK, kimin hangi siteye girebileceğine, hangi blogu okuyabileceğine, hangi tartışma grubuna katılabileceğine kendi kendine karar vermiş olacak. İstediği herhangi bir siteyi, sayfayı kara listeye alarak sizin ulaşmanızı engelleyebilecek. Böyle Türkiye'nin İnternette Özgürlük Raporu'nda kendini İran ve Çin'in arasında bulması sandığınız kadar uzak bir gelişme değil.

Standart paket sansürsüz değil mi?


En özgür gibi görünen Standart paket de bir filtre paketi ve BTK tarafından belirlenen erişim engellerine ve kara listelere tabi. Yani YouTube kapalıyken önceden DNS ile girebiliyordu. Ancak bu paket altında erişimi engellenmiş YouTube'a girmek mümkün olmayacak.

Dava açıldı

IPS İletişim Vakfı-Bianet, 13 Nisan 2011 tarihinde  “yürütmenin durdurulması” talebiyle, söz konusu usul ve esaslara karşı Danıştay’a iptal davası açtı.  Vakıf, Danıştay’a yaptığı başvuruda BTK’nın aldığı yeni kararın yasal dayanaktan yoksun olduğunu ve Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle tanınan temel hak ve özgürlükleri ölçüsüz şekilde kısıtladığını belirtti. Vakıf adına başvuruda bulunan avukat Ayşe Altıparmak, BTK’nın keyfi bir şekilde yasaklı siteler listesi hazırlayabileceğini, çocukları zararlı içerikten korumak için ebeveynlerin yerine devlet eliyle karar verilmesinin doğru bir uygulama olmadığını belirterek, “Gerek Avrupa Birliği gerekse Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Komisyonu çocuklar gibi zarar görmesi mümkün grupları korumak için yasal önlemler almaktansa özdenetim yollarına gidilmesini teşvik etmektedir. Bu nedenle, üye ülkeler ev ve okul bilgisayarları ile internet kafelerde filtre programlarının kullanılmasını teşvik etmeli ama devlet düzeyinde filtreleme girişimlerinden her ihtimalde kaçınmalıdır” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynaklar: BİANET, Yeni Medya Düzeni, Webrazzi, BTK / CNN Türk Sayfasından alınmıştır.

Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: mit - 03 Mayıs 2011, 12:44:45
Zorunluluk olması tam bir saçmalık. Böyle giderse yakında sadece kamu siteleri ve benzerlerine girebileceğiz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 03 Mayıs 2011, 12:50:26
İnternet caizdir diye fetva verse birisi?
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Nihbrin - 03 Mayıs 2011, 13:02:27
Devletin halkı koruması, göz etmesi ve mümkünse ileri götürmesi gerekir. Bunu yaparken seçeceği yola politika adı verilir. Politika iyi, dengeli veya kötü olabilir ve bireylerce bu üç sıfattan birinin zikredildiğini işitebilirsiniz. Bu doğal ve olağandır. Ancak kısıtlamak; kötü, dengesiz veya iyi değil, beceriksiz bir politikadır. Demokratik kurgu altında hangi şartlar altında olursa olsun, insanların, öteki insanların haklarını gasp etmeksizin yerine getirdiği eylemler devlet tarafından parmak sokulamaz nitelikte kalmalılar.

Şimdi söyleyin bana, telekomdan birilerine rüşvet vermek mi daha ucuza mal olur yoksa ülkeden defolmak mı?
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 03 Mayıs 2011, 14:38:56
Bunu gördükçe saydırdığım küfürleri ne yazık ki buraya yazamıyorum. 
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Elijah - 03 Mayıs 2011, 22:36:58
Spoiler: Göster
(http://4.bp.blogspot.com/_WFh9j9TTexU/S8BogdiI-lI/AAAAAAAAADs/lK7THcBuiFQ/s1600/wtf-cat.jpg)


Bozdular, çok bozdular, önünü alamadılar. Yanımızda bir gözlemciyle birlikte internete girsek, daha iyi olur.

+ İnternet iyileşecek mi doktor bey?
- Üzgünüz, şu anda komada, elimizden geleni yapıyoruz...
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Finarfin - 03 Mayıs 2011, 22:44:08
Devletin başındaki adam yasaklı siteye giriyorsa, girin bende giriyorum diyorsa vatandaşında o siteye girme hakkı vardır.Ama bu, bu sorundan çok daha ileri seviyede bir şey.Aklım almıyor bu denli büyük bir saçmalığı.Hangi ülkeleri örnek alıyoruz acaba biz. :) Bu kadar fütursuzca bu kadar ileri gidileceğini düşünmüyordum hakikaten.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Meczup - 03 Mayıs 2011, 22:47:24
Bakalım 12 haziran da bir değişiklik(!)olursa 22 Ağustos ta bu bahsettiğimiz şey gerçekleşmez...

Spoiler: Göster
Hayaller,hayaller,ah hayaller...
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Vega - 03 Mayıs 2011, 23:51:34
http://sansureevet.blogspot.com/

Kim küfür etmeden 3 dakika durabilirse onu ubermench olarak ilan ediyoruz^^
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 04 Mayıs 2011, 00:20:49
22 Mayıs 2011'de bir sansüre karşı yürüyüş organize edilmeye çalışıyor. Destek verilmeli ve bu faşizme dur denmeli artık.

http://www.facebook.com/event.php?eid=199125650123247
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 04 Mayıs 2011, 00:27:31
Ayrıca incisözlük yazarları AİHM'ye başvuracaklarmış.

http://www.cnnturk.com/2011/bilim.teknoloji/teknoloji/05/03/incisozluk.22.agustos.icin.aihmye.gidiyor/615407.0/index.html
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Malkavian - 04 Mayıs 2011, 10:45:51
Mesajımı 3-4 paragraf yazmıştım ama sildim. Kesinlikle desteklemiyorum. Gireceğimiz siteleri devlet mi belirleyecek? Böyle bir saçmalık olamaz. Sınırsız bir paket olmalı. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ben su içmek istiyorum. Adam seçeneklere şunları koymuş: Çay, Kola, Gazoz. Ulan ben bunları istemiyorum su içeceğim. Yok bunlardan seç.

Böyle bir saçmalık olamaz. Ben bunun gerçek sebebini tahmin ediyorum. Ama başaramayacaklar. Sadece cinsel engeller yapsınlar madem. Diğer özgürlüklere karışmasınlar. Çünkü cinsel sitelerden 18-10 yaş arası çocukların akılları çalışmıyor. :) Bu bir gerçektir. Bari sadece o kelimeleri engelleseler. Diğer sitelere özgürce girebilelim. Bilhassa gerçek tarihin anlatıldığı sitelere.

Spoiler: Göster
Aslında istedikleri siteyi engellesinler. Tünellerden gireriz. :)


Eskiden sadece sana bazı gereksiz argümanlar kullandığın için sitem ediyordum fakat şu mesajından sonra gerçekten acıyorum.

O kadar çok tartışmak ya da o kadar çok bir yanı tutmak savunmak istiyorsunuz ki bazen ne söylediğinizi siz de fark etmiyorsunuz sanırım.

 Mesajının her karesini dehşet ve ibretle okudum. Devletin başındaki birkaç vizyon sahibi olmayan insan interneti şu an filtrelemek kısaca devlet eliyle yasalarla korunan bir biçimde yasaklamak istiyor.
 
Kafalarına göre konuları yasaklayacaklar yani kafalarına eseni serbest bırakacaklar. Bizim bütün bunlara kızmamızın tepki vermemizin sebebi ise bize göre doğru olan şeylerin yasaklanmasıdır.  Çünkü vizyon sahibi olan, mantıklı düşünebilen her birey şunu çok iyi bilir ki bir kişiye göre doğru olan diğerine göre yanlış olabilir. Şu, şu, şu yasaklansın , şunlar ,bunlar yasak olmasın istiyorsun. İşte senin doğruların da bazı insanlar için yanlış olabilir. Verdiğin örneğe ve yasaklanmasını istediğin şeylere gelince. Çay,kola, gazoz var seçeneklerde ben ise su istiyorum demişsin. Senin istediğin şeyde de çay,su, kola var ama gazoz yok.  Vizyon sahibi olmayan gerizekalı filtre yanlılarından, bu tasarıyı hazırlayanlardan şu söylediklerin ile senin ne farkın kalıyor söyler misin?

Senin mesajının özeti: Muhteşem yüzyıl yasaklansın bazı sahneleri kesilsin. Bir takım siteler yasaklansın ama benim diğer kullandığım siteler yasaklanmasın.  O yasaklanan siteler de umrumda değil.

Yazık...

Spoiler: Göster
Edit: Bu mesajıma cevap vereceğin herhangi bir 5 paragraflık yazına cevap vermek şöyle dursun okumayacağım bile o yüzden kafana göre at koşturabilirsin...

Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 11:00:16
Tünellerden giremezsiniz canım. Dns üzerinde yönlendirme veya IP engeli koymayacaklar, direk o sitelere giden 'kabloları kesecekler' tabiri caizse. Bir tarafını da yırtsan giremezsin yani kolay kolay.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 11:30:05
İsteyen pornosunu da izler, isteyen morgue666 sitesine de girer. Bunların herhangi birini yasaklıyorsan veya dışlıyorsan akıl yaşın 12- demektir. "Iyyy porno iüğrevnç." diyen kişi çocuktur, çocuk kalmaya da mahkumdur.

Olgunluk falan. Yok dimi. Evet.

Mecliste bebeler oturursa olacağı bu tabi. 50 yaşındaki adamın olgunluktan ve kültürden bir haber olan zihnini-
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 11:34:42
İsteyen pornosunu da izler, isteyen morgue666 sitesine de girer. Bunların herhangi birini yasaklıyorsan veya dışlıyorsan akıl yaşın 12- demektir. "Iyyy porno iüğrevnç." diyen kişi çocuktur, çocuk kalmaya da mahkumdur.

Olgunluk falan. Yok dimi. Evet.

Mecliste bebeler oturursa olacağı bu tabi. 50 yaşındaki adamın olgunluktan ve kültürden bir haber olan zihnini-

Bu görüş bu toplumun zihniyetini yansıtmıyor.

Toplumun zihniyeti 10 yaşından sonra gelişmediği için hükümet kafasına göre takılıyor zaten.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 11:39:45
Savunduğun meselenin asıl sebebini bilmeden konuşuyorsun.

Spoiler: Göster
Daha mesaj yazmayacağım bu konuda iyi düşün.


Ciddi misin. Aman tanrılar adına. Ne kadar da bilgili şeysin sen öyle. Ombudsman kesildi başımıza.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: mit - 04 Mayıs 2011, 14:43:43
Yani... Her konuyu nasıl bu kadar batırabiliyorsunuz anlamıyorum. İnsanoğlu var olduğu sürece bir görüş bir de karşı görüş olacaktır. Başkalarının görüşlerine saygı göstermeyi bile beceremeyen bir toplulukken kendi değer yargılarımızı - örneğin fantastik edebiyatın aslında çocuk işi olmadığını - nasıl savunacağız merak ediyorum. Bu gidişle bu başlık da kilitlenir, söylemedi demeyin.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 04 Mayıs 2011, 15:31:20
Aslında size gerçekleri söyleyim hemen:

İnternet sayesinde insanlar birşeyler öğreniyorlar ve çağa ayak uyduruyorlar. Bu açıkça belli ki, bu yeni kararı alan insanlar, yani gayri-meşru yöneticilerimiz, bizim çağa ayak uydurmamızı değil, yobazlığa devam etmemizi istiyorlar. Adamların politikası şu: böl ve yönet. Aynı İngilizlerin bir zamanlar sömürgelerine yaptıkları gibi. "Dini kendi çıkarları için kullanan insanları, çağdaş insanlara karşı kışkırtalım. Dindarların gözüne iyi görünelim, çağdaş insanları ezelim. Böylece daha kolay ülkeyi yönetelim."

Yani kusura bakmayın ama gerçekler bunlar. İşin dinsel temasını farketmemek mümkün değil. Yasaklanan kelimeler listesinde dinsel kelimelerin - hatta insan isimlerinin yerini görebiliyorsunuz. Adamlar kısaca dinle ilgili şeyler yazamamamızı sağlamaya çalışıyorlar. İşte bu, "dini, çıkarları için kullanmak ve yobazlaşmak" politikası güden adamcıklara buradan sesleniyorum

Porno görsek size ne arkadaşım? Ya da siyasi/toplumsal görüşlerimizi söylesek size ne? Düşünce özgürlüğü yok mu bu ülkede? Cumhuriyetin içine ettiler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 15:33:35
Çok güzel girmişsin. Romunu verdim. Takdir ettim.

Bir üste gelen edit üzerine edit: Vay canına. Sansürcü yönetim istifa!
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Malkavian - 04 Mayıs 2011, 15:52:24
Şimdiye kadar bana verilen tek eksi romu da inandığı şeyleri savunmayı bilemeyen, çelişkilerle dolu yaşamında arkasında duracağı şeyler olmayan wale den almak beni ne kadar onurlandırdı bilemezsiniz...

Ne kadar haklı olduğumu defalarca kanıtladın şu başlık altında. Hareketlerin önceden o kadar iyi tahmin edilebilir durumda ki, saçma sapan bir savın olduğunu görüp tartışmada kaybeden taraf olmayı kendine yediremeyip saçma bahanelerle bu başlık altındaki mesajlarını sileceğini de çok iyi biliyordum. Neyse ki alıntı yapmışım ve alıntı içindeki saçma ötesi argümanın silinemiyor senin tarafından.

Bir de soralım arkdaşımıza: Sitede haberler yayınlanıyor, yardım ettiğin oldu mu?
Çeviriler yapılıyor el atayım dedin mi?
Hadi yabancı dilin yok desek bişeyleri alıntılamadan kendi incelemeni yap desek yapıyor musun?
Bunların hepsine hayır...

Peki bir de şunları soralım:
Açtığın başlıkların çoğunda tartışma çıkıyor mu?
Senin açmadığın ama mesaj attığın başlıkların çoğu kitleniyor mu?
Mütemadiyen senin de içinde bulunduğun kavgalar çıktı mı?

Bunlara da evet cevabı...

Peki şu alttaki cümleyi yazarken kendinde bulduğun bu hak nerden geliyor acaba. Yüzsüzlük de bir yere kadar diyedüşünürdüm ama demek ki sınırları yokmuş sendekinin...

Sitenin -hakim zihniyeti-nin bana uygun olmadığı için mesajımı sildim.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 04 Mayıs 2011, 16:14:15
Forum içerisinde sövmek, benim asla yapabileceğim bir şey değildi. Ama böylesine bir konuda sövmeden edemedim - ben bile. Uyarı üzerine özür dileyerek küfrümü kaldırıyorum. Şunu söyleyim: bu konudan haberdar olan her aydın sövmüştür. Sözlü ya da yazılı olarak sövmek neyi değiştirir ki? Bazen bir görüş, sadece sövmek ile ifade edilebiliyor. Kaldı ki ben küfrümü spoiler içinde vermiştim.

Ayrıca wale arkadaşımıza buradan seslenerek şunu söylüyorum; Sırf herkesin savunduğu görüşün tersini savunmak egosuyla hareket edip, nihilist bir kişilik gütmek ahlağına sahipken, sitenin hakim zihniyetine nasıl laf etme cüretini ve insanlara - rom verme cüretini kendinde bulabildin?

Hani anlayamıyorum. Gerçekleri göremeyecek kadar zayıf bir kişiliğe mi sahipsin, yoksa sırf tartışma yaratmak için mi tartışma yaratıyorsun bilemiyorum. Üstelik görüşlerini söylerken de bir sonraki mesajlarında bu görüşleri kendin çürütmüşsün. Resmen saçmalamışsın.

Her görüşe saygım vardır ama, seninki görüş değil, "egoları tatmin etmek" dışında bir şey değildi. Biri Malkavian'a verilen - rom'u kaldırsın. Yazık oldu.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 16:21:46
Leblebi
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 04 Mayıs 2011, 16:28:19
Bir cevap vermeye gerek görmüyorüm. Herkes kendini sermiş ortaya.

cevap vermeye gerek görmeyen biri olarak cevap vermen gerçekten de kişiliğini ortaya sermiş.

Haklısın. Herkes serdi kişiliğini ortaya ;)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 16:30:30
Fark ettiysen o ilk mesajımdı. Eklemeler olarak cevapları verdim.


Müdür bu, buna konuş.

            |
            V

(http://scs03.resimyukle.com/files/view/ryu.pho.img/953/85/leblebi_3.jpg)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Victoria - 04 Mayıs 2011, 16:44:41
''Bu tür filtre sistemleri işletim sistemleri, internet servis sağlayıcılar ya da internetten bulunabilecek programlar sayesinde isteyen kullanıcılar tarafından zaten istenildiği zaman kullanılabiliyor. Yani zaten kullanıcı böyle bir opsiyona sahip. Ancak BTK'nın uygulamasıyla bu durum bir opsiyon olmaktan çıkıp zorunluluk haline geliyor.''

 Böyle bir şey olduğu halde neden özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar? diye sormadan edemiyorum.
Bu tam bir esaret. Yakında internetten geriye hiç bir şey kalmayacak. Google, youtube, vb. hepsi kapatılıcak.

Düşüncelerimizi bile özgürce söyleyemeyeceğiz bu gidişle...




 
 
 

Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 04 Mayıs 2011, 16:50:54
(http://www.itusozluk.com/img.php/9e5b8fd952c0faee2b2063d24efd9dca31625/t+c+google+arama+motoru+genel+m%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 04 Mayıs 2011, 17:02:48
Fark ettiysen o ilk mesajımdı. Eklemeler olarak cevapları verdim.

Eklemeler olarak cevapları verdim.

cevapları verdim.

Evet. Daha kaç cevap yazıp "cevap vermeyeceğim" diyeceksin merak ediyorum.

Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: magicalbronze - 04 Mayıs 2011, 17:11:50
Arkadaşlar özel mesaj diye bir durum var, taraflar gocunmadıktan sonra birbirinize sövebilirsiniz bile. Orası bizi alakadar etmez. Belirttiğiniz "ben zaten içimden sövüyorum, yazsam ne fark eder ki?" cümlesi ile aynı anlama gelir.

Ama lütfen bu başlığı daha fazla ikili tartışmalar ile işgal etmeyin ki diğer arkadaşlar da konuyla ilgili yorumlarını yapabilsinler.

Konunun selameti için fren yapalım.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 04 Mayıs 2011, 17:16:12
Madem öyle, saygıyla tartışmayı kapatıyorum. Ama wale arkadaşın kaldıramayacağı tartışmalara girerek 4 kişiye - rom vermesi sinirleri gerdi. Yönetimden - romları silmesini rica etmekteyim.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Legend - 04 Mayıs 2011, 17:22:38
Benim de diğer üyeler gibi dikkatimi çeken şey wale'nin görüşünü savunmak yerine -deyim yerindeyse-millete laf sokmak amacı güden davranışlarını çok yanlış buldum ve düzeltmesi doğru olacak.Bir de kendisine atılması gerekirken millete karşı - rom a abanmış bu da çok yanlış.

Görüşüme gelirsek;

Biz İran değiliz,Vatikan'da değiliz bu yüzden laik (en azından kağıtta) olan bu ülkenin hiç bir dini dayatma içerikli yasası bu meclisten geçmemelidir.Şu devirde büyük ölçüde ilerlemeyi sağlayan interneti filtrelemek;hem arabayı geri vitese alacaktır,hem de bir T.C. vatandaşının en büyük hakkı olan özgürlüğü kısıtlayacaktır.Şu anda Atatürk Türkiyesi'nde yaşıyor olsaydık böyle şeyler gündeme bile gelemezdi.Bunun arka planında ise belli başlı bir temel sebep var.Yobazları konuşturmak ve onların bilgili insanları susturmasını sağlamak.Böylece yönetim çok daha kolay olacak.Dini kendi çıkarlarına para ve güç için kullanan yobazlar bilgili ve çağdaş bir halk gibi özgürlük ve hak aramayacaklar;4 eşi,parayı  ve kendisine bağlı aşireti görünce devletin her yanlışına ve yolsuzluğuna tamah edeceklerdir.Bu da zaten bu adamların istediği ve arzu ettiği şeydir.Bununla birlikte,Zaten çok yavaş olan çağdaşlık arabamız duracak ve hatta geriye doğru bizi süratle götürerek,yarının Afganistan'ı,Pakistan'ı haline getirecektir.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 17:23:02
2 kişi demek istedin herhalde. Diğerlerine ben vermedim. Ayrıca - rom vermek yasakmış gibi konuşma. :)

Konuşursa nolur?! HA?! KONUŞURSA NOLUR?! NOLUR?!!?



Edit: Tamam tamam demedim bişey tamam şikayet etme ya (http://i.imgur.com/E5Dhd.png)

wale   17:25:49   Bölüm yöneticisine bir konu bildiriyor.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: KoyuBeyaz - 04 Mayıs 2011, 17:33:53
Ya konu ile hiç bir alakam yok ama neden her konuya mutlaka siyasi bir şey giriyor ben anlamıyorum. Yok devletin başındakiler öyle yok şu olsaydı bu olmazdı yok nerede cumhuriyet yok nerede laiklik, dini kullanıyorlar, dinleri şöyle, dinleri böyle, şöyle olsa olmazdı zart zurt. İstisnasız her tartışma çıkan konuda sürekli insanlar birilerine laf atma ihtiyacı duyuyor. Suçlu olarak gördüğünüz insanlara istediğinizi söylersiniz forum kuralları çerçevesinde tamam, fakat bunu ileri götürüp bütün düşünceleriniz, korkularınızı, görüşlerinizi saldırgan bir biçimde yazarsanız tabi ki tartışma çıkar sürekli. Suçlusu var herşeyin de buradan yaygara koparmakla bir şey hallolmuyor.

Forum kurallarında din ve siyaset tartışmak yasak deniyorsa buna harfi harfine uyulmalı bence. Her konuda bir şeylere laf atılması beni çok soğutuyor bu tarz şeylerden artık.

Konuya gelirsek - ki aslında hiç çıkmamaız gerekirdi ya-; Ben bu kararın yürürlüğe gireceğini düşünmüyorum. Tepki göstermek, mahkemeye başvurmak, inci sözlük yazarlarının yaptığı gibi AİHM'ye gitmek ve daha bir çok şekilde tepkimizi göstermek elimizde, eğer bu işi adam gibi yaparsak ve sebepleriyle yapılan yanlışı gösterirsek zaten danıştay başta olmak üzere bu tarz mantıksız bir uygulama yürülüğe girmeyecek, girse de ömrü kısa olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü şu var ki yasaklanan ne varsa daha popüler oldu bu ülkede. Bunu göremeyecek kadar kör olmak mümkün değil bence.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 04 Mayıs 2011, 17:51:56
Fark ettin mi bilmem de; konuyu sen uzatmadın mı? Kapattık dostum o defteri, konuya döndük biz. Bu arada - rom vermek yasak değil de; haksız yere - vermek yasak. 2 kişiye, 4 kişiye, 10 kişiye - vermişsin; ne fark eder? Ben de - verebilirdim sana; ama vermedim, çünkü burası - verilecek bir yer değil.

Neyse; konuya devam edersek; azuroth'un görüşlerine katıldığımı söylemeden edemeyeceğim. Bu yasanın çıkma sebebini iyi açıklamış. KoyuBeyaz'ın söyledikleri umarım doğru çıkar da; yasa geçmez.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Black Helen - 04 Mayıs 2011, 18:07:46
22 Ağustos meselesi hakkında bir şey demeyecektim çünkü ağzımı açarsam kapatamayacağımı biliyorum ama bugün izlediğim şu (http://video.ntvmsnbc.com/#banu-guvenle-arti-29-nisan-2011.html) videodan sonra tepki gösterebilmek için yeterince bilgiye sahip oldum.

Şimdi ben geçtim devleti mevleti, haklı değiller, olamazlar da ama mesele onlara sövüp saymak değil. Bu projenin baz alındığı ülkeleri gördüğümde ağlanacak durumumuza gülmüştüm açıkçası. Çünkü bu sistemin uygulandığı ülkelerden biri de İran. Dünyada pornografik medyaya -el altından da olsa- en çok rağbet gösterilen ülkelerden biri. Şimdi bu olayı savunan insanlar kalkıp da bana pornoyu engellemek istiyoruz diyemezler. Zaten şöyle güzel bir olay da var ki, ne olursa olsun yasaklanan şeyler ilgi çeker. Eğer bu sistemi gerçekleştirmek isteyen insanlar pornoyu önleyeceklerini düşünüyorlarsa, şunu söyleyebilirim ki engellemek bir yana insanların dikkatini daha çok çektiler. Benden önce bazı kişilerin de söylediği gibi bu sistemi isteyen insanlar zaten özgür iradeleriyle bilgisayarlarına kurup çocuklarını denetleyebilirler. Ama bunu zorunlu kılmak yanlış, çok yanlış.
İnsanların girecekleri siteleri denetleme hakkını kendinde bulan şahısların yarın ne yapacağı bilinmez. O yüzden umarım mahkeme bu işin önüne bir set çeker. Yoksa ortalık fena karışacak.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Canina - 04 Mayıs 2011, 18:42:24
1984'e hoşgeldiniz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 04 Mayıs 2011, 19:29:11
Alıntı yapılan: BTK
''Bireysel aboneler Güvenli İnternet Hizmetini tercih edip etmeme konusunda tamamen özgür hareket edebilecekler. Güvenli İnternet Hizmeti, kişisel tercihler doğrultusunda sunulacak ve bu hizmeti almak istemeyen kullanıcılar için mevcut internet erişimlerinde herhangi bir değişiklik getirilmeyecek. Kullanıcılar güvenli internet hizmetini alma, almama, profiller arası geçiş yapma veya çıkma konusunda tamamen serbest şekilde seçim yapabilecekler. Bu düzenlemeyle internet kullanımına sınırlama getirilmesi söz konusu olmayıp isteyen kullanıcılar için hizmeti seçenekli olarak alabilme hakkı getirilmektedir.

Güvenli İnternet Hizmeti tamamen özgür irade ile kişisel tercihler doğrultusunda talep edilecek bir hizmettir. Hem ülkemizde hem de dünyada internet servis sağlayıcıları kullanıcılarına benzer hizmetler sunmaktadırlar.''
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 04 Mayıs 2011, 19:31:47
1984'e hoşgeldiniz.

Bunun aynını arkadaşlarla kantinde 22 Ağustos hakkında konuşurken söyledim, hepsinin suratındaki ebleh bakıştan edebiyattan uzak kalmanın ne kadar üzücü bir şey olduğunu tekrar anladım.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 19:32:48
Alıntı yapılan: BTK
''Bireysel aboneler Güvenli İnternet Hizmetini tercih edip etmeme konusunda tamamen özgür hareket edebilecekler. Güvenli İnternet Hizmeti, kişisel tercihler doğrultusunda sunulacak ve bu hizmeti almak istemeyen kullanıcılar için mevcut internet erişimlerinde herhangi bir değişiklik getirilmeyecek. Kullanıcılar güvenli internet hizmetini alma, almama, profiller arası geçiş yapma veya çıkma konusunda tamamen serbest şekilde seçim yapabilecekler. Bu düzenlemeyle internet kullanımına sınırlama getirilmesi söz konusu olmayıp isteyen kullanıcılar için hizmeti seçenekli olarak alabilme hakkı getirilmektedir.

Güvenli İnternet Hizmeti tamamen özgür irade ile kişisel tercihler doğrultusunda talep edilecek bir hizmettir. Hem ülkemizde hem de dünyada internet servis sağlayıcıları kullanıcılarına benzer hizmetler sunmaktadırlar.''

O şekilde söylenen kararlar sonradan değişti. Seçim 'zorunlu'.

Edit: KoyuBeyaz uyardı, sitede öyle yazıyor diye. Evet sitede öyle yazıyor ancak kanunun kapsamı orada söylenen gibi değil. Mesela evde belirli bir yaş altında 'çocuk' varsa, belirli filtreleri kullanmanız zorunlu. Detayları da var tabi.  Ekşisözlükte bir hukukçunun incelemesi mevcuttu kanun üzerine, bulabilirsem linkini koyacağım buraya.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 04 Mayıs 2011, 19:45:24
Ben ilk mesajdaki haberi dün, bu haberi ise bu gün gördüm ve alıntı içine aldım ki mesuliyet kabul etmeyeyim diye.

Edit: Bekliyorum ben biraz araştırdım fakat ayrıntılı bir bilgi bulamadım. Amacım asla bir tartışmada taraf olmak değil, sadece olaydan nasıl etkileneceğimi ayrıntılı bir şekilde bilmek istiyorum. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Elijah - 04 Mayıs 2011, 21:21:35
Ayrıca, porno siteleri falan kapandıktan sonra, bunu yapan zekası yetersiz herifler çiçekli böcekli bir Türkiye mi bekliyor?

İnsanlar başka kaynak bulamayınca karıya kıza bulaşmayacaklar mı? Porno sitelerinin kimseye zararı yok, ama kapanırsa o zaman görürler çiçeği böceği.

İlerleme Dönemi buraya kadarmış, daha 100.yıla gelemeden. Yazık.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Madam Vio - 04 Mayıs 2011, 21:44:44
Ayrıca, porno siteleri falan kapandıktan sonra, bunu yapan zekası yetersiz herifler çiçekli böcekli bir Türkiye mi bekliyor?

İnsanlar başka kaynak bulamayınca karıya kıza bulaşmayacaklar mı? Porno sitelerinin kimseye zararı yok, ama kapanırsa o zaman görürler çiçeği böceği.

İlerleme Dönemi buraya kadarmış, daha 100.yıla gelemeden. Yazık.

Daha bugün tam da bu söylediğini bir arkadaşımla tartışıyordum. Sanalını bulamayan gidip yanlış birşeyler yapacak ya, hadi neyse. Ki ben o potansiyeli de görüyorum bu memlekette. Gayet olağan.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 04 Mayıs 2011, 22:02:35
Gazeteci: Genelevleri kapatmaya yönelik bir yasa tasarısı düşünüyor musunuz?
Demirel: Kerhaneleri kapatalım da vatandaş bizi mi s.ksin?

İbretlik.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Finarfin - 04 Mayıs 2011, 22:37:30
Off şu konuda bile kahkahayla güldüm be.Büyüksün Baal harika örnek :D
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Meczup - 04 Mayıs 2011, 22:47:23
Gazeteci: Genelevleri kapatmaya yönelik bir yasa tasarısı düşünüyor musunuz?
Demirel: Kerhaneleri kapatalım da vatandaş bizi mi s.ksin?

İbretlik.
Gülsem mi ağlasam mı?Bu ve benzeri bir sürü konuda bir T.C vatandaşı eminim kendine hep bu soruyu soruyordur...
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 05 Mayıs 2011, 07:41:46
http://www.facebook.com/event.php?eid=152334771499561
http://www.sansurekarsi.com

15 Mayıs 2011 pazar günü istiklal caddesinde bir yürüyüş daha düzenleniyor.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 05 Mayıs 2011, 12:46:34
Engellenen kelimeler gayet yerinde olmuş bence.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Maleficum - 05 Mayıs 2011, 13:49:18
Bu uygulamanın amacı nedir, pornografinin +16 psikolojiye ne gibi zararları var? Önce bu açıklamanın yapılmasını isterim. Doğal olanın kalıplara göre karar verilmesi sinir bozucu. Bildiğim kadarıyla erkeklerin şiddete eğilimini doğallaştıran birşeydir pornografi ancak bu baskılandığında ortaya çıkabilecek kişilik bozuluklukları ve çocuk psikolojisinin aşılamaması daha büyük sorunlar yaratabilir. Özellikle birşeyin zararlı olduğunu öğretmek onu engellemekten daha kalıcıdır. Kişi imkan bulduğunda baskılanmış dürtülerini daha sivri biçimde ortaya çıkarabilir. Bunu bilmek için psikoloji okumaya gerek yok.
Bkz:
Gazeteci: Genelevleri kapatmaya yönelik bir yasa tasarısı düşünüyor musunuz?
Demirel: Kerhaneleri kapatalım da vatandaş bizi mi s.ksin?
Spoiler: Göster
Ayrıca bkz:
http://www.dailymotion.com/video/xigxd9_lost-cokk-bozdu-acayip-bozdu_fun (http://www.dailymotion.com/video/xigxd9_lost-cokk-bozdu-acayip-bozdu_fun)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 05 Mayıs 2011, 15:12:35
Engellenen kelimeler gayet yerinde olmuş bence.

Haydarların internette ne işi var dimi. Veya dönem ödevi hazırlayan çocuk Animal Planet'e girmemeli...
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Nihbrin - 05 Mayıs 2011, 15:19:12
Engellenen kelimeler gayet yerinde olmuş bence.

Haydarların internette ne işi var dimi. Veya dönem ödevi hazırlayan çocuk Animal Planet'e girmemeli...

Bence Facebook kafadan engelli olacak ister istemez. Açabildiğimiz kadar Haydar rumuzlu kullanıcı açarak (şöyle birkaç bin) bunu garanti altına alabiliriz. Belki sonra işin içine daha ciddi paralar girdiğinde uzun vadeli bir kurtarma planına dönüşür. Evet, hayalperestim.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 05 Mayıs 2011, 15:21:38
Haydar isimli internet kullanıcılarının aihm'e gitmesini istiyorum ulen.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Malkavian - 05 Mayıs 2011, 15:49:30
Black Helen arkadaşımızın gönderdiği videoyu mutlaka izleyin. Orada bütün kelimelere değiniyorlar.

Adrian niye yasaklanmış acaba benim bildiğim Rocky I deki unutulmaz final sahnesinin çığırmasıydı o... Adrian ile ilgili ne yapmışlar.

Bir de adama sormazlar mı Adrian'ı yasakladın ee neye dayanarak yasakladın. Demek ki bir bilgi birikim ve onları bilme var, araştırmışlık hatta yaşanmışlık var. Resmen adam kendi sapık fantazilerini yasaklamış.

Bir de şöyle bir can alıcı nokta var ki 'hikaye' kelimesi yasaklanmış. Kafadan kayiprihtimi kapatmaya yeter de artar bu kelime bile :)

Bütün bunları yasaklayan mağara adamı arkadaşıma sesleniyorum 'Git mağara duvarına resim kazımaya devam et, internetimize bulaşma!'
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 05 Mayıs 2011, 15:55:33
Kelime yasaklama kararı geri alındı. Ekşisözlük kararının da geri alındığı gibi. Acayip şeyler oluyor.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 05 Mayıs 2011, 16:13:56
Kelime yasaklama kararı geri alındı. Ekşisözlük kararının da geri alındığı gibi. Acayip şeyler oluyor.

Türkçede götü tutuşmak diyoruz biz buna.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: KoyuBeyaz - 05 Mayıs 2011, 16:21:48
Dün de söylemiştim ama daha açık olsun diye tekrar söyleyesim geldi.

Ahanda buraya yazıyorum.

Yemez arkadaşlar. Yemez.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: LegalMc - 05 Mayıs 2011, 19:22:58
Spoiler: Göster
(http://i55.tinypic.com/2sbwlqe.jpg)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 05 Mayıs 2011, 21:41:08
Spoiler: Göster
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226565_10150583465925497_634105496_18689687_2771826_n.jpg)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Vega - 05 Mayıs 2011, 23:09:21
Black Helen'in videosunu izlemeye üşeniyorsanız;
Yasaklanan Bazı Kelimeler:
Adrianne, Animal, Hayvan, Baldiz, Beat, Buyutucu, Ciplak, Citir, Escort, Etek, Fire, Girl (İngilizce’de ’kız’ demek), Got (ingilizce ‘get’ fiilinin geçmiş zaman ya da geçişli hali), Hatun, Haydar, Hikaye, Sarisin, Sicak, Sisman, Teen, Yasak, Yerli, Yetiskin
Acayip güldüm :D Hikaye bile yasaklanmış; bizi Rıhtım da kapanır artık :D
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 06 Mayıs 2011, 04:26:42
http://www.facebook.com/event.php?eid=152334771499561

15 Mayıs'taki yürüyüş bir çok farklı ilde de gerçekleşecek, detaylı bilgi, buluşma yerleri ve saatler facebook linkinde.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 06 Mayıs 2011, 15:15:58
Google kapanmamak için 22 Ağustos'a hazırlıklar yapıyor;

http://www.googlegnmd.com/
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: magicalbronze - 06 Mayıs 2011, 15:21:19
Şu üstteki siteyi az önce fark ettim ve oradaki detaylı yazan yasaklı kelimelere baktım. Bir de ne göreyim: got  !!!

Yalnız biz Game of Thrones haberleri yaparken ister istemez kısaltmak manasına tüm haberlerde GoT diyoruz.

Ne olacak şimdi?

Büyük küçük harf uyumundan yırtabilir miyiz dersiniz? T'yi büyük yazıyoruz nihayetinde...
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Nihbrin - 06 Mayıs 2011, 15:31:41
Emo dilinde yazılan siteleri yasak teğet geçiyormuş zaten.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 06 Mayıs 2011, 15:36:56
Gitti güzelim rıhtım gitti.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Victoria - 06 Mayıs 2011, 15:48:55
Nayır olamaz! Tahmin ettiğim her şey gerçekleşiyor.
Kıyamet saati yaklaşıyor.
110 gün. Geri sayım başladı...
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Malkavian - 06 Mayıs 2011, 15:57:39
hakan senin taktığın kelimeden sonra ysaklanan kelimelere baktım da. Kim kaptırdıysa iyi kaptırmış ordan sonra hahah ne alaka lan dedirten kelimeleri kopyalıyorum buraya da

got
hatun (dişi dememiz bekleniyor sanırım bundan böyle)
haydar (yok artık)
haydari (haydari ile ne yapılabilir ki ?)
amerikan salatası (oldu)
kavun beyaz peynir (bu neden yasak peki?)
rakı balık (ne oluyor yani içkiye yaş sınırı eklediniz zaten neyi zorluyosunuz?)
hayvan (insanı da yasaklayın kökten sorunu çözün bence)
hentai (bu kelimenin anlamını bilecek kadar araştırdınız yani?)
hikaye (kısaca tüm gazeteler,dergiler ve çoğu kitabı yasaklama planı var yani)
homemade (ev yapımı kurabiye desek hapse de atabilirler yani)
hot (Burası da ne sıcak oldu diyemiyoruz artık ona göre)
impud (bu kelimeyi bile doğru yazamamış gerzekler input u yasaklayacaksınız benden söylemesi)
itiraf (Tüm mahkemelere de birer adam dikin. Suçlarını itiraf eden herkesi tutun içeri atın kökten...)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 06 Mayıs 2011, 15:58:44
haydari (haydari ile ne yapılabilir ki ?)

Olsa da yesek.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 06 Mayıs 2011, 16:34:36
İncinin videosu vardı, Selam, ben Haydar diye... Ah ah :D
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 06 Mayıs 2011, 20:05:55
Kelime yasakları geri alındı yahu.

Ayrıca:

Spoiler: Göster
http://pornomadokunma.blogspot.com/2011/05/fak.html


Bazen basit şeylere o kadar takılıyoruz ki geneli göremiyoruz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 06 Mayıs 2011, 20:44:10
Mantıklı geldi bana.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Finarfin - 09 Mayıs 2011, 12:40:46
8 mayıs tarihli muhabbet kralını izleyin.İnternetin önde gelen sözlüklerinin(ekşi,inci,uludağ,kötü..) kurucularının ve internet kurulu başkanı,internet teknolojileri derneği başkanı falan filan.. işte onların katılıp bu konuyu tartıştığı bir program oldu.Oldukça iyi bir kadroyu bir araya  getirmişlerdi ve güzel program oldu.Bakıp bulmanızda yarar var.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Vega - 09 Mayıs 2011, 14:25:21
Evet, dün çok ufak bir bölümünü izleyebilmiştim. Yalnız bir şeyi çok garipsedim, İnci yazarı olan hepsinden efendiydi yav. Böyle giyimi kuşamıyla, hareketleriyle konuşmasıyla... :hıö
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Baal Adramelech - 09 Mayıs 2011, 14:47:33
Evet, dün çok ufak bir bölümünü izleyebilmiştim. Yalnız bir şeyi çok garipsedim, İnci yazarı olan hepsinden efendiydi yav. Böyle giyimi kuşamıyla, hareketleriyle konuşmasıyla... :hıö

İnci özünde beyinsiz liseli kaynayan bir yer değildi zaten. Sonra batırdılar orayı. Öz üyeleri sağlam adamlardır.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: LegalMc - 09 Mayıs 2011, 21:20:24
Türkiye'de sansür İsviçre gündeminde


22 Ağustosta Türkiye'de yürürlüğe girecek olan internet sansürü, İsviçre'de günün konusu oldu.

Gerek basın yayın organlarında gerekse, internet sitelerinde uygulanacak internet kelime yasaklaması İsviçre'de trajik komik olarak değerlendirildi.

"Çin, Küba, İran ve Afrika'daki diktatörlükler gibi Türkiye'de internet'e sansür koyacak" şeklinde verilen haberlerde konunun kelimelere kadar indirgenmiş olması tuhaf olarak nitelendirildi. 138 kelimenin yasaklanmış olmasının, tıpkı 1967-1974 yıllarında Yunanistan'daki askeri cuntanın Z harfini yasaklamasına benzediği söylendi.

İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden Baslerzeitung Jan Keetman imzasıyla verdiği haberde, konuya çok geniş yer ayırdı. Haberde, Türkiye'de Türkiye'deki basının bağımsız olmadığı vurgulanarak, hapishanelerde 60 kadar gazetecinin bulunduğuna dikkat çekildi.

Özellikle Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmalarının Fetullah Gülen hareketine muhalefetle ilişkilendiren haberde özetle şu görüşlere yer verildi: "Türkiye, tıpkı , Çin, Küba ve Iran gibi büyük bir internet sansürüne gidiyor. Aileyi ve çocukları korumak adına yapılan sansürde, internet sürücülerinde belli kelimelerin bulunması halinde kullanıcılar o siteye giremeyecekler. Bundan önce de Türkiye'de uzun süre Youtube giriş çeşitli nedenlerle yasaklanmıştı.

"Basın özgürlüğü yalnızca bu anlamda sınırlı değil. Bunun yanı sıra 60 gazeteci halen çoğu tutuklu olarak hapishanelerde bulunuyor. Ayrıca iki sene önce büyük gazetelerden Sabah, Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Çalık grubuna geçti. Bunu şu sıra yapılan, Milliyet ve Vatan gazetelerinin satışı izledi. Hürriyet gazetesinin de sırada olduğu bildiriliyor."

Uluslararası alanda da millete makara olduk, helal.

Spoiler: Göster
Kaynak: ntvmsnbc


Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: magicalbronze - 14 Mayıs 2011, 11:09:56
Arkadaşlar yarın bizler de meydanlardayız. Kayıp Rıhtım olarak desteklediğimiz yürüyüşe sizler de katılın, sesinizi duyurun, kimsenin kitabınızı yırtmasına izin vermediğiniz gibi internetinize dokunmasına da izin vermeyin.

(http://www.sansuresansur.org/wp-content/uploads/2011/05/4.jpg) (https://www.facebook.com/event.php?eid=152334771499561)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 15 Mayıs 2011, 19:00:35
Taksimde yapılan yürüyüşten ilk görüntüler;

http://www.youtube.com/watch?v=3pfB0C7EN6U&feature=player_embedded#at=42
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Mayıs 2011, 20:07:27
Facebook'ta orda burada katılacam deyip de katılmayanlar olmasa daha güzel olabilirdi. 600 bin kişi bekleniyordu Türkiye çapında. Toplamda 50 bin civarı kişi vardı.

İstiklal'de benim 40-50 bin kişi tahminim vardı. Gazeteler de o civarda tahminlerde bulunuyor. Oldukça eğlenceli ve renkliydi. Sanırım bir miting-eylemde görebileceğiniz en nitelikli ve kaliteli kitle oradaydı. Bizden kimse olmadığı için(!) ben ve bir iki arkadaşım herhangi bir yere dahil olmadan yürüdük. Gördüğüm kadarıyla en kalabalık grup incicilerdi. Ekşi'ye küfretmeleri dışında ortama neşe katmaları güzeldi. LGBTT de oldukça renkliydi (bir ara trollediler ama en azından konusu özgürlüktü)

Kısacası katılmayanın ******* kaybedeceği bir eylem oldu (neden göremiyorsunuz?). Katılamayacak olanlara lafım yok ama katılıcam deyip o kadar söz söyleyip evinde yatanlardan bir şey beklemiyorum ben. Ayıptır. Diğer illerdeki katılımın çok az olması üzerine söylüyorum bunu daha çok.

Bir de bizden kimsenin olmaması çok mutluluk vericiydi gerçekten.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=47049&p=39&rid=2

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1049376&Date=15.05.2011&CategoryID=77

edit: özellikle şu tip çok iyiydi:

(http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/135/9/e/internetime_dokunma83_by_gorkemkeser-d3gel59.jpg)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 15 Mayıs 2011, 20:53:39
Sakin ol Özgür belki insanların daha önemli işleri çıkmıştır yada güvenliklerinden çekinmişlerdir. Mazallah başlarına bir şey gelir falan belki fişlenirler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Mayıs 2011, 20:58:29
Yok abi sakinim ben, güzel, eğlenceli bir gündü sonuçta, sadece belirteyim dedim.

Ha, bir de 22 ağustosta geçecek olan yeni yasadan sonra internete filtre üzerinden bir kullanıcı adı ve şifre ile girilecek. Her türlü fişleniliyor yani dert etmesinler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 23 Mayıs 2011, 09:16:44
Haydar kelimesinin sebebi anlaşıldı
İnternet kafelerin filtre kelimeleri TİB’in servis sağlayıcılara gönderdiği kelimelerle karşılaştırıldığında haydar kelimesinin sakıncalı kelimeler listesine sehven girmiş olma olasılığı ortaya çıktı. İngilizcede gaydar, eşcinsel arkadaş arama terimi sıkça kullanılıyor. İnternet filtresinde bu tarz sitelerin 40’a yakının filtrelenmiş olması, klavyede H ve G harflerinin birbirine çok yakın olması bu şüpheyi doğurdu.

http://www.milliyet.com.tr/internette-sansur-yok-ama-1-milyon-site-yasakli/serhat-ayan/teknoloji/yazardetay/23.05.2011/1393586/default.htm
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 23 Haziran 2011, 17:12:49
http://www.btk.gov.tr/Etkinlikler/Ulusal_Etkinlikler/basin-toplantilari/2011/bt05052011.htm

Şöyle bir şey gördüm bir de. 1 ve 3. maddelere dikkatinizi çekerim, o kadar kıyamet koptu bak internetim engellenmezse hayal kırıklığına uğrayacağım artık, o derece.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 23 Haziran 2011, 17:29:09
http://www.btk.gov.tr/Etkinlikler/Ulusal_Etkinlikler/basin-toplantilari/2011/bt05052011.htm

Şöyle bir şey gördüm bir de. 1 ve 3. maddelere dikkatinizi çekerim, o kadar kıyamet koptu bak internetim engellenmezse hayal kırıklığına uğrayacağım artık, o derece.

Kopmasaydı belki o kavga kıyamet belkide böyle bir seçenek sunulmayacaktı insanlara.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: mit - 23 Haziran 2011, 18:19:20
Bak bu güzel bir haber işte. İnşallah lafta ve kağıt üzerinde kalmaz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 23 Haziran 2011, 18:25:51
Hurin;

Evet aslında senin dediğin de doğru.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: DarLy OpuS - 23 Haziran 2011, 18:46:33
"İsteyen" ve "özgür irade" çok önemli. Zaten bizim de karşı çıktığımız bunların elimizden alınmasıydı. Yine de güvenemiyorum; bekleyip göreceğiz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 23 Haziran 2011, 20:18:21
Rahatlamayın arkadaşlar. Bu eski bir metin. "Bu adamlar" lafı nereye dolandıracaklarını çok iyi bilen insanlar.

Oradaki isteyen ibaresi şunu ifade ediyor: istedikleri paketi seçebilecekler istemezlerse de seçmeyecekler. Seçmedikleri takdirde de otomatik olarak standart pakete geçecekler. Bu durumda belirli bir pakete dahil olmuş olacaklar. Zaten karar yürürlüğe girmeden onbinlerce siteye erişim engellenmiş durumda. İyi olmayan bir şeyi iyiymiş gibi göstermek bir yana, eğer dışarıda olma hakkınız elinizden alınıyorsa bunun adı özgürlük değildir.

İkinci bir nokta şu. 22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren internet servis sağlayıcılardan özgür iradeniz ile ücretsiz olarak edindiğiniz filtreleri delmeye çalışmak "SUÇ" olacak.

Yani şimdi siz bir filtreye dahil değilken DNS, VPN, Tunnel gibi yollarla girebildiğiniz sitelere aynı yollarla girmeyi denediğinizde yasal olmayan bir şey yapmış sayılacaksınız ve "SUÇLU" olacaksınız. Standart paketi seçtiğinizde (ya da seçim yapmayıp ona geçirildiğinizde) bir filtre kullanıyor olacaksınız ve bu suçlardan meshul olacaksınız.

Buyrun size kararname, Madde 7'yi dikkatli okuyun:

http://www.btk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2011/2011%20DK-10-91sss.pdf
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 04 Temmuz 2011, 14:42:44
http://www.youtube.com/watch?v=GirpOf4Z4h0&feature=player_embedded
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 10 Ağustos 2011, 17:42:55
Güvenli İnternet Uygulaması olayı 3 ay ertelenerek 22 Kasım 2011'e alındı. Bununla birlikte paket hizmetlerinde de değişikliklere gidildi. Artık paket seçip seçmemek istek bazında. Yani seçmiyorum dediğinizde sizi bir pakete almayacaklar. Standart paket ve Yurtiçi paketi kaldırıldı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1058928&Date=05.08.2011&CategoryID=77

İlginç bir şekilde ilk defa Türkiye'de yapılan bir eylemin sonuç verdiğini görüyorum.

Ama eylem bitmez. Çünkü sansür hala aktif.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: dekadans - 10 Ağustos 2011, 17:54:25
Bu haber gayet iyi bi haber. Ama dediğin gibi, sansür kalkana kadar durmak yok.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 10 Ağustos 2011, 19:55:31
Porno siteleri neyse de, abartip google uygulamalarina sansur filan noluyor abi. Durmak yok yola devam. :P
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: KoyuBeyaz - 10 Ağustos 2011, 20:53:01
Dün de söylemiştim ama daha açık olsun diye tekrar söyleyesim geldi.

Ahanda buraya yazıyorum.

Yemez arkadaşlar. Yemez.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 10 Ağustos 2011, 21:42:09
Porno siteleri neyse de sözünü ağzınızdan düşürmediğiniz sürece buna mahkum kalacağız. Yapılan yasaklamaların çok çok çok çok büyük bir kısmı "aşırı müstehcenlik" gerekçesiyle yapılıyor. Adile Naşit'in Tosun Paşa'daki hamam sahnesinin kesilmesi gibi. (TV'den bir örnek ama uygun.)

Özgürlük olacaksa herkese olacak. İnternet kullanmayan insanların olması özgürlüğün var olduğu anlamına gelmediği gibi, sizin porno sitelerin engellenmesinden rahatsız olmamanız başkalarının da olmayacağı anlamına gelmez.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: DarLy OpuS - 15 Ağustos 2011, 01:30:42
Şöyle konulu bi porno ne iyi gider şimdi.

Spoiler: Göster
Not: Bu mesajı sildiğiniz sürece yeniden atacağım.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 15 Ağustos 2011, 02:04:05
Ailesi bilgisayardan bir halt anlamayan yığınla çocuk var bu ülkede. Engellenen sitelere, pornonuza istediğiniz gibi ulaşabilirsiniz. Engelli olmasının kime ne zararı var? Aksine, faydası olduğunu düşünüyorum.

İzlemek isteyen izliyor, çocuklar izleyemiyor.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Canina - 15 Ağustos 2011, 04:09:36
Ailesi bilgisayardan bir halt anlamayan yığınla çocuk var bu ülkede. Engellenen sitelere, pornonuza istediğiniz gibi ulaşabilirsiniz. Engelli olmasının kime ne zararı var? Aksine, faydası olduğunu düşünüyorum.

İzlemek isteyen izliyor, çocuklar izleyemiyor.

Porno izleyebilmek için karşı çıktığımızı mı düşünüyorsun gerçekten?

Porno iyidirde çevresi kötüdür.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 15 Ağustos 2011, 04:23:51
Öyle düşünmeme neden oluyorsunuz Can.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Ağustos 2011, 04:28:48
Özel filtre sistemleri var zaten. Devletin bunu yapması siz beceremiyorsunuz bırakın biz yaparız demektir. Aileler çocuklarını korumak istiyorlarsa bu filtreleri kullanabilirler.

Spoiler: Göster
Ekstra olarak okuma, idrak etme, anlama özürlü arkadaşlara tekrar söyleyeyim: değişiklikler arasında şu madde var; filtreyi delmek SUÇ olarak sayılacak. Yani rahatça erişemeyeceksiniz öyle.


Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 15 Ağustos 2011, 04:32:15
Güvenli İnternet Uygulaması olayı 3 ay ertelenerek 22 Kasım 2011'e alındı. Bununla birlikte paket hizmetlerinde de değişikliklere gidildi. Artık paket seçip seçmemek istek bazında. Yani seçmiyorum dediğinizde sizi bir pakete almayacaklar. Standart paket ve Yurtiçi paketi kaldırıldı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1058928&Date=05.08.2011&CategoryID=77

İlginç bir şekilde ilk defa Türkiye'de yapılan bir eylemin sonuç verdiğini görüyorum.

Ama eylem bitmez. Çünkü sansür hala aktif.

Bunu dememiş miydin sen?
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Ağustos 2011, 04:34:54
Hala aile ve çocuk paketleri bulunduğu gibi, bahsi geçen konu genel bir kavramdı. Suç olmasa dahi, "kimseye zararı olmayan" bir davranışta bulunduğu için birini ötekileştirmek, legal olmayan bir şey yapıyormuş gibi göstermek, onu suçlu ilan etmektir.

Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: DarLy OpuS - 15 Ağustos 2011, 04:35:25
Vurdu gol oldu.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Canina - 15 Ağustos 2011, 04:35:45
Antiseptik, evet paket seçmemek elimizde ama bazı siteler bütün kullanıcılara kapalı olacak. Seçtiğin paketin bir önemi olmayacak. Örneğin YouTube kesin kapatılır diye düşünüyorum.

Adamların elinde müstehcenlik gibi geniş bir koz var. İsterlerse Hürriyet'in sitesini bile manken fotoğrafları yüzünden kapatabilirler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Ağustos 2011, 04:39:06
Vurdu gol oldu.

Aşırı müstehcen konuşuyorsun. Sözlerine dikkat et.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 15 Ağustos 2011, 04:45:07
Ben Özgür'ün dediğinden sonra, paket seçmeyince sayfalara girebiliyoruz eski usül sanıyordum. Bir şey değişmemiş abi o zaman? Paket seçmiyorsun ama kafasına göre engelliyor yine.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: DarLy OpuS - 15 Ağustos 2011, 04:56:15
Spoiler: Göster
(http://27.media.tumblr.com/tumblr_lo1npd5y921qmbb3go1_500.gif)
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Marius - 15 Ağustos 2011, 05:03:47
"Sansüre karşıyım ama porno siteleri engellensin." diyen biri ne anlatmaya çalışıyordur çok merak ediyorum.

Spoiler: Göster
(http://www.marcofolio.net/images/stories/fun/imagedump/demotivational_posters/retards.jpg)


Sansüre karşıyım ama forumlar engellenmeli.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Wanderer - 15 Ağustos 2011, 05:41:46
Di mi çok ilginç geliyor insana.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Kanashii Uchiha - 15 Ağustos 2011, 06:32:24
Hala aile ve çocuk paketleri bulunduğu gibi, bahsi geçen konu genel bir kavramdı. Suç olmasa dahi, "kimseye zararı olmayan" bir davranışta bulunduğu için birini ötekileştirmek, legal olmayan bir şey yapıyormuş gibi göstermek, onu suçlu ilan etmektir.


Birileri bizim yerimize düşünüyor, hüküm veriyor, uyguluyor.Biz ise uyuşturuluyoruz.
Biz yemekteyiz seyrederken,dedikodu yapar alt komşunun karısı hakkında atıp tutarken, Behlül'e, Bihter'e ağlarken, at oynatıyorlar tepemizde.
Birileri bizi beyinsizleştiriyor.
"Siz kendi namusunuzu koruyamazsınız,akıl ve ruh sağlığınıza sahip çıkamazssınız ,sapıtırsınız, çocuklarınızı zapt edemezssiniz" diyor birileri.Ses çıkarmıyoruz edepsiz oluruz çünkü o zaman.Porno siteleri filanda var ya işin tam merkezinde.
Hele gidin bir İç Anadoluya şöyle. Biz burada ne kadar parçalarsak kendimizi özgürlük iyidir anlatamaya çalışsak , o insanlar o kadar mutlu flitreden.Bunu benim kadar sık ne yakından görseydiniz şaşardınız.Şayet onlar sizin bu satırlarınızı okusaydı gözlerinde derhal sapık ,edepsiz vs. olurdunuz, derdinizi dahi anlatamadan.Düşünsenize komşunuz "sen netini kapattırdın mı, flitre yaptırdın mı ?" diye sordugu zaman; bir aile babası "hayır ihtiyaç duymadım" dediğinde acaba ne düşünür hemen karşısında ki ??

 Dahası Sana ne bundan kardeşim! de diyemiyoruz mesela.Nasıl önlem alınır,nasıl gelişilir ,nasıl daha medeni daha seviyeli olunur onu öğrenmek yerine, her önümüze geleni kapatıyor, öcü kaka yasak deyip,birilerinin insanları namuslu ve ya sapık diye yaftalandırmalarına müsaade ediyoruz.Paket seç demek yaftalanmanın ilk adımı oluyor nihayetinde.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında olduğumuz sürece, daha çoook sansürleniriz, flitrelerle süzgeçlerle eleniriz...



Dip not:En eski saldiri mekanizmasıyla bel altı vuruyorlar.Porno denen silahla,insanların fikirlerini özgürce söylemesine engel oluyorlar bu sayede.
 -kız erkek arkadaşlığının men edilme seviyesine geldiği ülkemizde, karşı cinse yönelimin tek eğitim aracı da pornodur bu arada!Bu nedenle etraf bu kadar apaçhi dolu.-



Beni de gören müstehcen içeriklerden başını alamayan biri sanacak heh...^^
herkese iyi sabahlar.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 15 Ağustos 2011, 11:05:08
Burada tekrar tekrar gördüğüm bu görünüşten hiç hoşlanmıyorum. Kimse kimsenin görüşüne saygı duymuyor. Şu anda sizden farklı düşünen sadece Wanderer var bu yüzden bu çocuğa yükleniyorsunuz. Gün gelir kendi aranızda fikir ayrılıklarına düşerseniz birbirinizle de böyle dövüşeceksiniz ki bunun göstergesi karşılıklı anlayış ve saygı bulunmamakta. Sizinle aynı fikirde olmayan kişiye karşı dalga geçer tarzda konuşmalar vsvs. Bu mudur buradaki insanlara yakışan. Sizin için porno izlemek veya porno hakkında konuşmak tabu olmayabilir. Ancak bu konularda konuşmak istemeyen bu konuların irdelenmesinden hoşlanmayan veya pornonun ne olduğundan bihaber olan küçük üyeler olabilir. Bu site artık 3 5 arkadaşın kendi arasında eğlenmek için kurulmuş bir site olmaktan çıkmış, 300 bine yakın girdi alan bir site haline gelmiştir. Yazarlar, yayınevleri ve çevirmenler bizleri takip etmekte. Tabi ki isteyen istediğini izleyebilir ve buna karışılamaz. Bir insanın kendini savunma hakkı da vardır. Bu zamana kadar konuşmalarınıza, tartışmalarınıza bu sebepten müdahale etmedim. Ancak sizin gibi okumuş insanlardan beklenmeyecek tepkiler vermeye başladınız.

Eğer bir aile çocuklarının gelişiminden endişe duyuyorlarsa bu paketlerden herhangi birini seçebilir ve çocuklarını koruyabilir. Lakin bu uygulama insanları toplu olarak fişleyecek, kategorilendirecek, facebook gibi zararsız sitelerin bile yasaklanacağı kadar ileri gidiyorsa buna tepki konmalıdır. Ancak bu tepkiyi koyarken karşınızdakinin bir bilgisayar botu olmadığını, bir insan olduğunu düzgün anlatırsanız anlayacağını veya sabit fikirli ise sizi dinleyip yine kendi bileceğini okuyacağını düşünerek yazmalısınız. Eğer biri sizinle aynı fikirde değilse onu aşağılamaya veya illa ona aksini kabul ettirmeye çalışmayın. Çünkü bu işlemez.

Böyle birbirinizle boğuşmanız yönetilmenizi kolaylaştırır. Gözü açık olun yönetmeyi öğrenin. Ya birbirinize saygı göstermeyi öğrenin yada tartışmalarınızı bitirin.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Maleficum - 15 Ağustos 2011, 12:59:38
Tek merak ettiğim bu "müstehcen" denen şeyin reklamlardan ve dizilerden daha az zararlı olup olmadığıdır. Uyuşturucunun tüm ülkede yasaklanmasını anlıyorum. Bu sağlığa direk zarar veriyor. Alkollü araba kullanma yasağını anlıyorum. Bu ölüm riskini artırıyor. Bazen siyasi düşünce ve dini propaganda yasaklarını da anlıyorum. Genelde düzensizliğe neden oluyor. Ancak kimsenin içgüdüleri yasaklamasını anlamıyorum. Çocuk kalmamıza mı engel oluyor? Aşkı doğal mı yaşayamıyoruz? Daha mı saldırgan oluyoruz? Herneyse, saçmalıyor olabilirim. Birşey yeterince zararlı değilse yasaklanmamalı diyorum, bu kadar.

Tartışma havasından rahatsız olmak istemeyenler gizli kısmı lütfen okumasınlar.

Spoiler: Göster
Hurin'in tüm fikirlerine katılıyorum ancak;iletişimde saygısızca tartışmaktan daha zararlı birşey varsa emredercesine kurulan cümlelerdir. Saldırganlık içermese dahi emretmek kişinin iradesine saygı duymamaktır.

Spoiler: Göster
Bu mesajımın silinmesi bana da mantıklı geliyor. Çünkü konuyla ilgili veya yararlı değil farkındayım.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Alorka Greenleaf - 16 Ağustos 2011, 14:22:12
Siz şimdi burda sansürü tartışın. Sonra da gelip benim mesajmı silin. Bari adamakıllı bir neden söyleseydiniz ya!
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Maleficum - 16 Ağustos 2011, 16:15:59
Siz şimdi burda sansürü tartışın. Sonra da gelip benim mesajmı silin. Bari adamakıllı bir neden söyleseydiniz ya!


Web aramalarında p..no yazıldığında KR nin çıkmasını ben de istemem açıkçası. Ama bir düzeltme yapılıp silinmemesi daha mantıklı gibi.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Ağustos 2011, 19:01:05
Sitede yetkili olan kişiler uygun görüp silmiş. Boşu boşuna isyan etmeden önce öz eleştiriyi yapın, şansınızı daha fazla zorlamayın.

Bu sitede bulunmanız sizden belli bir davranış biçimini göstermenizi beklememize yol açar. Kısacası, sakız gibi uzattınız da uzattınız. Savunduğunuz konunun dışına çıktınız artık. Sadece cinsel içerikli siteler için bunca laf etmeniz ve bunu yapış tarzınız tamamıyla hayalkırıklığı. İnternetin herhangi bir alanda sansürüne karşı değil miyiz? Ve dediğim gibi, eğer mesajınız silindiyse silen kişinin nedeni zaten bellidir. Önce bir iğneyi kendimize batıralım.

Ayrıca şu başlıkta ummadığım insanlardan ummadığım davranışlar görüyorum. Yazıklar olsun hepinize.

Ve beyler, sıktınız.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: mit - 16 Ağustos 2011, 19:16:04
Aynen katılıyorum. Okuduklarım bende hayal kırıklığı yarattı. Neyi niçin savunduğunuzu unutup bir avuç ergen gibi hareket ettiniz ve bu beni bayağı üzdü.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: FaLLeN - 16 Ağustos 2011, 19:38:28
Bence burada sorunun kaynağı sansür, yasaklama vs. değil, ideolojik ya da başka sebeplerden doğan güvensizlik. Açıkça söylemek gerekirse güvendiğim biri "Senin iyiliğin için bazı yasaklar koyacağım," dese, ona olan güvenimden dolayı hem bu yasakları benim iyiliğim için koyacağına hem de bu yasakları ilerletip despotça bir hale getirmeyeceğine, hem bunların sözde yasak özde koruma olacağına yani sonuçta benim bu işte maddi ya da manevi kazançlı çıkacağıma inanırım, buna güvenirim. Ama tam tersi olsa, güvenmediğim biri, elinde de gücü bulundurduğundan dolayı bana yasak koymaya kalkışırsa elbette buna tepki koyarım, ilerde bu yasakların ilerletileceğinden, hayatımın zindan olacağından korkarım ve en önemlisi de bunların benim yararıma değil de karşı tarafın bazı çıkarlarından dolayı konduğuna inanırım.

Şimdi, kimse bilgiçlik veyahut objektiflik taslamamalıdır bu konuda. Herkes biraz kendi ruhunu derinden araştırsa tek sorunun ideolojik güvensizlikler ya da tam tersi, sonsuz bir güven olduğunu anlayacaktır. Bunun dışında, "Özgürlüğümüz elimizden alınıyor" ya da tam tersi bir görüşün cümlesi olan "Çocuklarımız ahlaklı yetişecek," tarzındaki söylemler bu güvensizlik veya güvenin yansıması, insanın kendini rahatlamasını sağlayan bir araçtır. Elbette arada güven kavramından doğan bir "reddetme" ya da "kabul etme" içgüdüsüyle hareket etmeden, etraflıca, artıları eksileri bir yana koyarak, hakşinas bir şekilde bu konuda konuşanlar vardır. Ama henüz görmedim, sadece olduğuna inanıyorum.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Canina - 16 Ağustos 2011, 22:25:29
Başlıklarda yöneticilerin istediği şeyler mi söylenecek artık?

İnsanlara haber bile vermeden mesajlarını siliyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu "Senin düşünceni önemsemiyoruz" demenin üstü kapatılmış bir şeklidir bana göre.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Ağustos 2011, 22:46:15
Silinen ve yukarıda "niye silindi ya!" tepkisi alan mesajlardan birini gösteriyorum:

Bence yasaklanacaksa Türk porno siteleri yasaklansın. O daha zararlı. Diğer porno siteleri sana ne söylüyorsa sunuyor onu. Türk porno sitesine giren eleman "porno izleyeyim" derken pornoya ulaşana kadar psikolojisi çöküyor. Reklam, yalan başlık, virüs, solucan, vs.. Adam gibi porno verecekseniz başka.
Spoiler: Göster
Fazla pornocu gözüktüm ama öyle değilim. Olan bu. Kızmasın kimse.


Şimdi yöneticilerin fikirlerine bakıyoruz eski sayfalarda. Sonra şöyle bir tüm foruma bakıyoruz.

Burası ufak bir toplum. Hepimiz toplum içinde yaşıyoruz. Birbirmize karşı bazı sorumluluklarımız var. Hepimizin özgürlüğü (o klişe sözle söylersek) başkasınınkinin başladığı yerde bitiyor. Her istediğimizi söyleyemeyiz, belli bir saygı çerçevesini aşmamak lazım. Savuancaklarınızı savunmuştunuz başlarda, ancak ondan sonra olay sadece tek bir konu üzerinden ve yukarıdaki örnekteki gibi konuyla alakasız yerlere gitmeye başladı.

Burada yaşı küçük üyeler dışında yayınevlerinden yetkililer de var. Onlar da yaşını başını almış, bir yere gelmiş insanlar. Yani kimse bir grup kişinin kendi içindeki seviyesini birkaç sayfa önce kaybetmiş konuşmasını dinlemek zorunda değil.

Burda her şeyden önce çoğunluğu düşünmek de bizim görevimiz. Kendi düşüncelerinizi ifade ederken başkalarını hiçe saymak diye bir şey söz konusu değildir, olmamıştır, olmayacaktır.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Canina - 16 Ağustos 2011, 23:12:51
Bir insanın yolladığı mesaj yanlış, aptalca, saldırgan olabilir ama ne olursa olsun bu o kişinin düşüncesidir. Benim bahsettiğim şey sadece alıntıladığın mesaj değil.

Bu sitede üye olmak için yaş sınırı yok mu? Sırf porno gibi toplum tarafından kabul edilmeyen bir şey hakkında yazıldığı için silindi gibi geldi bana o mesajlar açıkçası.

Ve evet sitede yayınevlerinden birileri olabilir. Ama bu bütün gününü foruma atılan mesajları kollayarak geçiren üyelerin mesajlarının silinmesi için bir neden mi?  Sitenin çıkarları için üyeler önemsizleştirilmemeli. Eğer üyelerin attığı mesajlardan oluşan bir rahatsızlık varsa kapansın forum, site sadece portal olarak kalsın işlevini devam ettirsin.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Maleficum - 17 Ağustos 2011, 11:06:48
Şöyle bir diziyle sitenin ahlak ölçüsünü test etmek istedim:
Bu pornoların kime ne zararı var lan?! - silindi.
Bu pornoların kime ne zararı var? - silindi.
Bu engellemelerin kime ne yararı var lan?! - silindi.
Bu engellemelerin kime ne yararı var? - onu da ben sildim.
Bu bir eleştiri değil sadece bilgi veriyorum.

Spoiler: Göster
Edit: Sitenin çirkinleşmesini kimse istemez. Kendi adıma özür dilerim. Benim tek eleştirdiğim konu uyarının yeterince net yada hiç yapılmaması. Yönetimden, site düzeni ve kurallarından memnunum.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: magicalbronze - 17 Ağustos 2011, 13:20:33
"İnternetin ölüm tarihini 'porno' ya da genel tabiriyle sadece cinsel unsurlara bağlarsanız kaybedenlerden olursunuz." demiş bir düşünür.

Yasağa hepimiz karşıyız. Lakin konunun tamamen amacından saparak farklı yöne doğru yol alması ve sapması nedeniyle bazı mesajların silinmesi gerekiyorsa, silinir. Bunları çok daha açık şekilde dile getireceğiniz onca ortam bulunmakta. En basitinden sosyal ağlardaki profillerinizden istediğiniz kadar atıp tutabilirsiniz.

Ama konusu Kültür&Edebiyat olan bir sitede bu tür şeyler çığrından çıkmaya başlarsa işte o zaman yanlış yapmış oluruz. Lütfen konuyu "Böyle bir başlıkta da benim mesajım siliniyorsa ohoo!" gibisinden cümlelere çekip kendinizi haklı duruma çıkarmaya çalışmayın. Yaş sınırı 14. Hadi 18 olsun. Bu bize dilediğimiz şekilde örnek olarak küfürlü konuşmayı ve bazı unsurları normalmiş gibi göstermemize sebebiyet verir mi?

Bu eylemin amacı "Pornoma dokunma." değil, "İnternetime dokunma." Ve biz de bu başlıkta genel tepkimizi dile getireceğiz, şahsımıza ve sitedeki üsluba yakışır şekilde.

Konuyu uzatmanın manası yok. Gidip Tolkien'in Mektuplarını okuyun ve biraz rahatlayın.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: dekadans - 17 Ağustos 2011, 13:44:03
Bu başlığı kullanarak, sansüre karşı bir içeriğin konuşulmasını fırsat bilerek ve bunu suistimal ederek yorumlar atan arkadaşları kınıyorum. Tabi ki sansürün her türlüsü kötü, ama bu ağzımızdan ya da klavyemizden çıkan lafları kontrol etmemiz gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Valheru - 17 Ağustos 2011, 14:23:27

Web aramalarında p..no yazıldığında KR nin çıkmasını ben de istemem açıkçası.

Şu cümlenin bize nerede olduğumuzu hatırlatması gerekirdi ama Türkiye'nin en büyük fantastik edebiyat sitesinin düştüğü hale bak.
Sansür=p...o algısından kurtulamadığımız için açılmak istenen konu ile ortaya çıkan konu tamamen farklılaşmıştır.
Site yöneticilerine bir çağrı; Forum üyelerine herhangi bir yarar sağlamayan ve amacından tamamen sapmış bu konu başlığının gereksiz yere süren bu tartışmaları bitirmek amacıyla kaldırılmasını talep ediyorum.
Hala düşünce özgürlüğü adı altında p...o hakkında tartışmak isteyen arkadaşlar lütfen herhangi bir adult sitesine gidip tartışmalarına orada devam etsinler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Canina - 17 Ağustos 2011, 23:23:56
Türkiye'nin en büyük fantastik edebiyat sitesinin düştüğü hale bak.


Hala düşünce özgürlüğü adı altında p...o hakkında tartışmak isteyen arkadaşlar lütfen herhangi bir adult sitesine gidip tartışmalarına orada devam etsinler.


Yasağa hepimiz karşıyız. Lakin konunun tamamen amacından saparak farklı yöne doğru yol alması ve sapması nedeniyle bazı mesajların silinmesi gerekiyorsa, silinir.



Oy dağlar, bunları gördüm ya tamamdır artık. Karşı çıktığımız şeyin porno sitelerin yasaklanması olmadığı bile anlayamayacak kadar sığ olanlar var. Buyrun temizleyin mesajları.



Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Ağustos 2011, 23:40:47
Şöyle konulu bi porno ne iyi gider şimdi.

Spoiler: Göster
Not: Bu mesajı sildiğiniz sürece yeniden atacağım.


Şöyle konulu bi porno ne iyi gider şimdi.

Spoiler: Göster
Not: Bu mesajı sildiğiniz sürece yeniden atacağım.


Şehrindeki 3 kadın seninle tanışmak için can atıyor. Tanışmak için tıkla! (http://www.youtube.com/watch?v=80QWi-rtsl4&feature=related)

Bu porno sitelerinin kime ne zararı var?!
"Sansüre karşıyım ama porno siteleri engellensin." diyen biri ne anlatmaya çalışıyordur çok merak ediyorum.

Spoiler: Göster
(http://www.marcofolio.net/images/stories/fun/imagedump/demotivational_posters/retards.jpg)


Sansüre karşıyım ama forumlar engellenmeli.

(örneklerden seçmeler)

Hı-hım evet, aslında 2 sayfadır internetin yasaklanmasından çıkıp sadece cinsel içerikli sitelerin yasaklanmasını savunmuyorsunuz. Çok doğru. Birkaç sayfa önce herkes internet yasağının her türlüsü için birlikte karşı çıkarken konuyu tek bir açıya indirmediniz, haklısın.

Nasıl anlayamadık, vay arkadaş.

Konu kapanmıştır. Aslında konu Magicalbronze uyarıyı yazdığında kapanmıştı ama şimdi ikinci bir nokta koyalım.  

Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Raisor - 18 Ağustos 2011, 16:10:30
Öncelikle Fırtınakıran'dan özür diliyorum, konu kapansın demişti ancak son bir mesaj atmadan edemedim.

Ben kimsenin göremediği şeyi söyleyim şimdi:

1- Tartışma platformuna "Porno hakkındaki düşünceleriniz, Bir porno nasıl olmalıdır" ya da " Porno sitelerine yasak konulmalı mıdır?" gibi konuların konuşulabileceği bir konu açılsın. Yöneticilerimiz bir ayarlama yapsınlar, böylece sadece üye olanlar konuyu görebilsinler. Kimse de Forumun küçük düştüğünü söyleyemesin, çünkü zaten üye olmadıkları için konuyu göremeyecekler.

2- Bu konu internet ile ilgiliydi. Evet dolaylı yoldan porno ile internete getirilecek yasakların ilgisi vardı. Ama doğrusu böyle birşey gerçekleşmedi, kısacası herkes istediği gibi istediği siteye girmeye devam edebiliyor. O yüzden yoktan varsayımlar üzerine, yoktan şeyler için birbirinizi kırıyorsunuz. Vaz geçin...

3- Burda herkesin mesajını da okudum, herkes de kendi görüşüyle haklı. Örnek: Magicalbronze haklı çünkü bu %90 fantastik konulu bir site ve şu an tartışılan konuların tartışılması gereken yerin bu site olmadığı kanısında. Fırtınakıran da haklı çünkü o da aynı düşüncede. Diğer yandan Canina ve diğer bazı üyeler de herkesin görüşlerine saygı gösterilmesi gerektiğini, herkesin istediği gibi istediğini söylemesi gerektiğini düşünüyor. Sonuçta demokratik bir ülkeyiz. Evet o da haklı, hem de %100 haklı.

E şimdi her iki taraf da haklı, ama gerçek şu ki bu konu özelden tartışılsın. Kurun bir msn gurubu, bence bu konuda Magicalbronze, Fırtınakıran'ın bile söyleyecekleri vardır. Belki onlar da size katılıyordur bu porno konusunda. Lakin yeri burası değil diye susuyorlardır, anlatmak istedikleri de bu zaten.

Kısacası, Msn iyi bir yer. Ama burası değil. Yüzüklerin efendisi incelemesi falan yapın.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Alorka Greenleaf - 19 Ağustos 2011, 19:15:35
Yahu iyi de ben hani illede yetişkin içerikler yasaklanacaksa Türk siteler kapatılsın dedim. Orada savunmaya çalıştığım şey p... izlemek değil. Ne kendi p... izleme ile ilgili düşüncelerimi ne de başkasının konuyla ilgili düşüncelerini buraya taşırım. Banane, kim ne izlerse izlesin. Dediğim şey basit [*]bana göre [/*] bir p... nun bile sitesinde sürekli reklam, sinir bozucu pop-uplar, solucanlar, vs. var. Önlenmesi gereken bu. Belki doğru ifade edemedim demek istediğimi ama en azından bir uyarı gelmesi çok mu zor? Oradan bakınca laftan anlamaz mı görünüyorum?
Ekleme;
Ayrıca Fırtınakıran' ı da ayakta alkışlıyorum! Silinen mesaj niye silindi deyince boşu boşuna uğraşmış oluyorum demek ki. Yöneticisiniz diye yalakalık beklemiş olabilirsiniz. Canım Fırtınakıran gülüm fırtınakıran diyeyemem ben kusura bakmayın. Önce yapılan bir hareketin nedenini sorduğum için "şansını zorlama" diyerek tehdit etmeyi bırakın. Burdan uzaklaştırma almam, ya da tamamen atılma sonucu bana pek bir zarar gelmeyebilir. İcabında Yolcu olarak da faydalanabilirim. Ama siz burada yöneticisiniz. Herkesin gözü önünde olan sizsiniz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Ağustos 2011, 20:11:32
Alıntı
Ekleme;
Ayrıca Fırtınakıran' ı da ayakta alkışlıyorum! Silinen mesaj niye silindi deyince boşu boşuna uğraşmış oluyorum demek ki. Yöneticisiniz diye yalakalık beklemiş olabilirsiniz. Canım Fırtınakıran gülüm fırtınakıran diyeyemem ben kusura bakmayın. Önce yapılan bir hareketin nedenini sorduğum için "şansını zorlama" diyerek tehdit etmeyi bırakın. Burdan uzaklaştırma almam, ya da tamamen atılma sonucu bana pek bir zarar gelmeyebilir. İcabında Yolcu olarak da faydalanabilirim. Ama siz burada yöneticisiniz. Herkesin gözü önünde olan sizsiniz.

Terbiyesizliğin lüzumu yok. Madem burdan uzakta olman sana bir şey ifade etmiyor, gitmen de bize bir kayıp vermeyecektir.

Daha ağır konuşmamak için lafı uzatmıyorum ama duracağınız çizgiyi bilin.  Kaprislerinizi çekmek için burda değiliz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Hurin - 19 Ağustos 2011, 20:25:39
Lotr.frodo ben sildim mesajını eğer enine boyuna bir açıklama istiyorsan özel mesajla bana ricada bulun ben sana açıklarım a'dan z'ye.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Laughing Madcap - 19 Ağustos 2011, 20:32:23
Kafa Yapan Site Tarifi ( 4 Kişilik/Sıcak Servis)

Sürekli aynı şeyleri görmekten acayip sıkıldım ben. Özet geçiyorum;

Birisi diyor ki, yasaklar yanlış fakat bazı şeyler yasaklanmalı. Başka birisi de bu iki taraflı yoruma haklı olarak tepki gösteriyor.

ıı Pause

Evet, gerçekten de cümlenin başında özgürlüğü savunmak ve sonra da başkasının özgürlüğü konusuna gelince taraf değiştirmek, tepki gösterilecek bir durum. Yani "porno yasaklansın da, filtre olayı çok saçma yea", en az Pikaçu olduğunu iddia eden çocuk kadar saçma.

ı> Play

Fakat sonra birileri bu tepkiyi ilerletiyor. Bir şeylere tepki göstermek ya da bu konuyu tartışmaktan çok eğlenmeye dönüyor iş. Sonra... Sonra yöneticiler geliyor ortama. Ortalık karışmaya başlıyor haliyle.

ıı Pause

Neredeyse haklı olmalarına ve temelde savundukları fikrin yöneticiler tarafından da desteklenmesine rağmen rağmen çocukca bir tutum ve inat sergilemeye devam etmelerine ses çıkartan yönetimin aslında yasakları ya da kısıtlamaları savunuyormuş gibi görünmesi de garip geldi bana. Bu konuda bir yorum yapıldı ve yöneticiler bu yorumlara karışıyorlar, bu da bir kısıtlama dediğinizi duyar gibiyim. Onurcem, sen misin o? Çünkü en son böylesine parlak bir fikri ortaokulda senden duymuştum; "Hocam temelde bütün olasılık sorularının cevabı 1/2 değil midir? Bir şey ya olur ya da olmaz."

Özgürlük, o kadar da geniş bir şey değildir.

ı> Play

Sonuç itibariyle, elimizde yasağa tamamen karşıt olanlar, yasağı tam anlayamayanlar, bazı konulardan rahatsız oldukları için yasağı savunuyor gibi görünenler, bu tartışmayı kötü yönetenler, bu durumdan rahatsız olanlar, aman adımız çıkar yapmayın çocuklar diyenler, işi inada bindirenler, o oyuncağı istiyorum diye ağlayanlar ve canı sıkılanlar var.

Afiyet olsun. Site çok güzel kokuyor.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Kanashii Uchiha - 21 Ağustos 2011, 14:30:58

Bir özgürlük, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.Bunu kavrayan bir toplum olabilmeyi öğrenmek gerekiyor önce.
Yönetici haklı.Ama hayır, yöneticiler grubu olduğundan, yalakalık beklediğinden değil; emek verdiği ve amacı farklı bir oluşumun temiz kalması ve seviyesinin düşmemesi için haklı.Eğer aksini düşünür ve idda edersek taraflı bakmış oluruz.

O zaman üzerinde tartıştığımız ve çok anlamsız bir uygulama olan -bu konu da hemfikiriz sanıyorum- flitrenin yasağına koyduğumuz tepkinin de ; adını saymaktan imtina ettiğim yönetici kitlesinin [hiç birisini şahsen tanımam ve yanlı görünmek de istemem ] verdiği emeğin de bir özelliği kalmaz.

 Daha en başında kendi içimiz de ; belli bir süredir birlikte olan bir topluluğun, bir fikir üzrinde tartışırken seviyesini koruyamaması, elbette ki bizi flitrelemek isteyenlere enteresan bir silah olacaktır.

Yönetici haklı demiştik ; ama Üye de haklı, fikrini korkmadan söyleyebilmeli.
Ancak Fikri söylemek demek; "saygısız olabiliriz", "ambara duvara konuşabiliriz", "idari grubu ve onların koymuş olduğu yönetim kurallarını yok sayabiliriz" demek değil. İkinci bir husus da şu;
evet burası fantasya aleminin can bulduğu bir yer fakat;bizler sadece hayal aleminde yaşamıyoruz.Fikirlerimiz var, görüşlerimiz var.
Aynı zamanda bir stilimiz, bir tarzımız da var, ama iyi güzelde dilimizin kemiği yok.

ÖZGÜRLÜK UĞRUNA KONUŞURKEN, İYİ DOSTLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM VE SAYGINLIK / HAYRANLIK UYANDIRDIĞINI HİSSETTİĞİM; ÖRNEK OLMASINI BEKLEDİĞİM KİŞİLERİN ince eleştrileri ve kırgınlık boyutuna gelen fikir savunularını yakıştıramadığımı belirtmeliyim.
Amaç bir fikri savunurken dostlar kaybetmek değil. Bir şeylere karşı birleşebilmek varken , birbirine düşen bir site görüntüsü çiziyoruz.[Daha yeni geldim, ama kendimi de dahil etmek istiyorum aranıza.]

Flitre yanlış.Başında yanlış.Ne üçüncü dünya ülkesiyiz , ne de kendi kendimizi idare edemeyecek kadar embesiliz.Yeri geldiği zaman en inanılmaz buluşları, en ileri teknolojileri, ilkleri yaratabilen bir halkız.
Ama iş idare ye gelince sus pus olup;
"başımızdakiler her şeyin en iyisini bilir anlayışına karşıyım."

"Ben bilmiyorum bilen beni korusun" 'a karşıyım.Yap kardeşim,öğren,sor nasıl yapılır diye.Çözüm üret birilerinden bekleme.Araştır, kendi kendini, KENDİN KORU,KENDİN FiLİTRELE Arkadaş!Dünya kadar koruma programı var.Bi zahmet et! İki beyin çalıştır!

İşine gelince "aaa ne güzel", işine gelmeyince "aman hak hukuk var" ya da "ay çocuk var" ı kullananlara da karşıyım.O hukuk her zaman, her yerde var. Çocuk da öyle.
Örneğin;Günlük hayatında küfür etmekten çekinmeyen [genelleme yapıyorum!], stadyumlarda, okul bahçelerinde, HELE HELE İNTERNET CAFELER DE!!! hatta cami bahçelerinde ürün parası konuşurken,maç seyrederken, trafik de şerit değiştirirken, otobüsde, durakta, hastanede; yer yurt hiç ayırt etmeden; yaşlıya ,çocuğa, büyüğe dikkat etmeden sövebilen , ana avrat düz gidebilen, kadını kızı görmeyen bir milletiz.O zaman gözümüz, "orada yaşı küçük bireyler var mı?" , "çocuk var mı?" görmüyor.Ama iş flitre koymak,insanları fişlemek,önüne gelen kitabı toplamak,kanalı kapatmak,konuşanı susturmak olunca diktatör kesiliyoruz.İşte ben buna karşıyım.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığına da karşıyım.Gelişmemizi engelleyici,farklı fikirleri okuyup sorgulamamızı engelleyici her şeye karşıyım.Cahalete,cahil kalışımıza,umursamaz oluşumuza da karşıyım. Hiç kimse direk cinsel uygulamalardan bahsetmiyor zaten burada, onlar bu konunun en can alıcı noktasını ,oluşturuyor.Çünkü bahane olarak sunulan şeyin alt yapısı,sakıncalı sitelere dayanıyor.

Çok yönlü düşünmek gerektiğine inanan biri oldum ben her zaman.Ve yanlışı eleştirirken konuyla ilgisi olmayan durumlarla alakalı, görevini yapan kişilere haksızlık etmemek gerektiğini düşünüyorum. Olumsuz eleştiri yapmaya gelince insanların manasız yere birbirini kırmasını hoş bulmuyorum.En başta düzeltilmesi gereken kısım bu bence.
Sitenin yapısında bir çirkinlik yok.Haksızlığa gerek yok.Emeğe saygı lütfen, görüşlerimizi ve çözüm için düşünülmesi gerekenleri konuşalım.Birbirimizi incitmeden ama.Ancak böyle örnek olabiliriz diğerlerine çünkü.
Sürü olmadığımızı,kültürün , eğitimin,dünyaya açılmanın ne denli önemli olduğunu bu şekilde anlatabiliriz bilmeyenlere/önemsemeyenlere.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Alorka Greenleaf - 21 Ağustos 2011, 21:51:14
Değerli Kanashii Uchiha;
Beni rahatsız eden şey yanlış anlaşılmam. Forumda bununla ilgili başıma çok şey geldi. Bu ilk değil. Ben ille de benim yorumum doğru, silemezsiniz, benim özgürlüğüm var demiyorum. Amacım tartışma yaratmak falan da değil. Sadece yorumumun neden silindiğini bilmeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Tek isteğim buydu yani. Yoksa onlar öyle uygun görmüş de silmiştir tabi. Ama en azından neden silindiğine dair bilgilendirilmek isterdim. Daha uzatmak istemiyorum. Dileğim artık forumda uyarısız mesaj silme geleneğinin bozulması. 
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Demigod - 21 Ağustos 2011, 22:09:35
Değerli Kanashii Uchiha;
Beni rahatsız eden şey yanlış anlaşılmam. Forumda bununla ilgili başıma çok şey geldi. Bu ilk değil. Ben ille de benim yorumum doğru, silemezsiniz, benim özgürlüğüm var demiyorum. Amacım tartışma yaratmak falan da değil. Sadece yorumumun neden silindiğini bilmeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Tek isteğim buydu yani. Yoksa onlar öyle uygun görmüş de silmiştir tabi. Ama en azından neden silindiğine dair bilgilendirilmek isterdim. Daha uzatmak istemiyorum. Dileğim artık forumda uyarısız mesaj silme geleneğinin bozulması. 
Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Şu anda hangi mesajlarımın silinmiş olduğunu tespit edemesem de 3 mesajım silinmiş. Ve neden olduğunu bilmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Laughing Madcap - 21 Ağustos 2011, 22:33:48
Mesajlarınız durduk yere siliniyor mu? Anlayamadığınız bir şekilde mesaj sayınız sürekli sabit mi? Yazdığınızı bir süre sonra bulamıyor musunuz?

Tam size göre bir ürünümüz var!?

Mesajlarıma Neler Oluyor! (http://www.kayiprihtim.org/forum/rihtim-kanunlari-t8338.0.html), uzman kadromuz ve deneyimli yöneticilerimiz tarafından hazırlanan bir el kitabıdır. Bu kitapta sadece mesajlarınızla ilgili değil, genel olarak yaşadıklarınızla ilgili şeyler de bulabilirsiniz.

"Bazen kendimi kaybolmuş gibi hissediyordum. Mesajlarım siliniyor, anlamadığım bir şekilde romlarım azalıyordu. Hatta bir çok kere tartışmalarda bulunuyordum. Sürekli rahatsızdım. Sonra Mesajlarıma Neler Oluyor!u okudum, forum hayatım değişti."

Bitmedi! Eğer üründen memnun kalmazsanız ve size yardımcı olmadığını düşünüyorsanız, sorununuzun köküne inmek bizim boynumuzun borcudur. 30 gün içinde ürünümüzden memnun kalmazsanız iade edebilir ve sorununuz ile ilgilenebilecek, sorununuzla ilgili uzman (http://www.kayiprihtim.org/forum/index.php?action=pm;sa=send;u=70)ımıza başvurabilirsiniz. Hem de ücretsiz!

Bitmedi! Eğer can sıkıntınız halen geçmiyorsa, haklı ya da haksız olmanıza rağmen bir şeylerde diretiyorsanız, kapanmış bir konuyu halen dürtüyor ya da laftan anlamamakta ısrar ediyorsanız... Evet, doğru tahmin ettiniz! Buna da bir çözümümüz var.

Hemen 31-222-555-44 numaralı telefonumuz (http://www.kayiprihtim.org/forum/index.php?action=pm;sa=send;u=1103)u arayın, sıkıntınız 2 iş günü içinde geçecektir.

Levye Ticaret. Kaliteli, Hızlı ve Acısız.
-------
Reklamlar bitti. Konuya dönebilir miyiz artık?
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Narr - 22 Ağustos 2011, 10:48:43
Rıhtım Ceza Kuralları

2. Forum içerisinde açılan başlıkla alakasız ciddi kişisel tartışmalar yürütmek yasaktır.

3. Din, siyaset, ırkçılık gibi konuları foruma taşımak ve bu konularda ağır eleştirilerde, hakaretlerde bulunmak yasaktır.

5. Atılan bir iki kelimelik mesajlar (çok güzel, vaay, teşekkürler vs.) ve sadece ifadelerden oluşan mesajlar spam olarak değerlendirilip silinecektir. Israrla devam edenlere ceza yaptırımı uygulanacaktır.


Rıhtım Halk Kuralları

1. Konulara yazdığınız yalnızca kişisel coşkular içeren boş mesajlar saygınlığınıza ve diğerlerinin gözünden bulunduğunuz konuma kötü eklentiler yapmanıza sebep olur.

3. İnsanlarla ağız dalaşına girmemeye çalışın. Bir şeyi bilmiyorsanız susmasını öğrenin. Ya da öğrenip öyle cevap verin.

4. Forumda öğrenmek ve eğlenmek için bulunduğunuzu unutmayın. Kişisel çıkar peşinde koşmayın.

5. Forum içi kültürü sekteye uğratmayın.

Şurdan bir alıntı buyurun:


Aksi halde gerekli ceza yaptırımları uygulanacak ve bu konuda kimseye taviz verilmeyecektir.

Yeni üye olan, ilk defa bu tür ortamlara katılanlar için belirli müsahamalar gösterilince düzgün ve sade olan ortamın içine nasıl ediliyormuş gördüğümüzden, bu tür üyelerin foruma girmeden önce kısa bir inceleme yapması herkesin yararına olacaktır.

Kayıp Rıhtım çocukları eğlendirmek için açılmış olan bir lunapark değildir.


Kısacası,

Eğer ki belirli bir kural varsa, ve bu kurallar kesin ifadeler içeriyorsa, sündürülemeyecek kadar sertlerse, o zaman bunlara uymaktan başka bir yol yoktur.

Türkiye'de internetin ölüm tarihi'nde mesajların neden habersiz silindiğini konuşmak "yasaktır." (Aksini iddaa edebilen varsa yazıktır.)

Yine bu konuda siyaseti eleştiren, hakaret içeren mesajların atılması "yasaktır."

Yine konu içerisinde dini aşağılamak kesinlikle "yasaktır". İnternet caizdir diye fetva verilmesinin istenmesi "yasaktır."

Gereksiz yere ve konu dışı laf kalabalığı yaparak, bir nevi dalga geçerek, konuyu bulandırmak "yasaktır."

Rıhtım Halk Kuralları 3. maddede açık ve net belirtilen isteğin gerçeğe dönüşmediği apaçık ortadadır. (Bir hayalden ibaret kalmayacağını umut ediyorum.)

Forum içi kültürün sekteye uğratıldığını açık ve net olarak gördüğümü söyleyebilirim. Seviyesizce ve taraflıca ve anlamsızca ve cahilce davranışlar mevcuttur. Burasının lunapark olmadığı ve lunaparktaymış gibi davrananlara asla taviz verilmeyeceği söylenmiştir.

Hala konuşmak, bir şeyleri açıklamaya çalışmak son derece yanlıştır. Kurallar dahilinde davranamıyorsa bir üye ve ya yönetici derhal cezasını gerektirdiği gibi üstlenmelidir.

İyi günler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Fırtınakıran - 22 Ağustos 2011, 12:30:23
Mısırımı aldım, heyecanla izliyorum  8).

Spoiler: Göster
Summer is ending.
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: TurkceBKF - 23 Ağustos 2011, 15:47:58
Konuya uzak kaldım belki, hatta çoğunuza göre forumun üyesi bile sayılmıyorumdur ama izninizle trolleri kızdırmadan bir not düşeyim.

Bir forumun kendi kuralları çerçevesinde bazı mesajları silmesi ya da bazı üyeleri atması sansür değildir. Eğer yapılanları sevmiyorsanız, sizin istediğiniz gibi olanlarla başka bir yere gidersiniz. Forum yöneticiliği çok zor iştir. Abuk sabuk dertlerle, bin bir sorunla uğraşmanız gerekir ve bir yerden sonra fark edersiniz ki kimse size değer vermiyor. Eğer kurallara uymazsanız işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir. Emin olun Hakan ve yöneticiler bir ihtiyaç olduğunda gereken düzenlemeleri yapıyorlar.

Eğer siz sesiniz kesildiğinde başka yere gidip bunu dillendiremiyorsanız, ya da bu ses kesme işini kamu kurumları yapıyorsa o iş sansürdür. Hatta sansürün yasal olduğu haller de vardır. Şimdilerdeki tartışma bu yasal çerçevenin ne kadar geniş olacağı ve bu sınırlara kimin karar vereceği. Neyse büyük ihtimalle bunları önceki dokuz sayfada konuştunuz, uzatmayayım.

Bir de arada sırada forum yöneticilerinize teşekkür edin. Bu yalakalık değil, onların yaptığı işe saygınızı gösterir.
Başlık: Öteki Sinema'ya Uyarı: Bu Filmi Eleştirmeniz Yasaktır.
Gönderen: Amras Ringeril - 30 Aralık 2011, 22:24:43
(http://i.imgur.com/iSrpz.jpg)

İnternet sinema medyasının ve türümüz olan Fantastik ve Bilim kurgu camiasının çok önemli bloglarından birisi olan Öteki Sinema (http://otekisinema.com)'ya bugün, BTK tarafından bir uyarı yazısı gönderilmiş. Bu yazıda, ağır şiddet ve rahatsız edici uç noktalar barındıran Sırp B-Filmi, A Serbian Film (Srpski Film) hakkında yazılan eleştiri yazısını, bu filmi hatırlatmatmak ve özendirmekle suçlamış, sevgili yöneticilerimiz.

Bahsi geçen yazı;

Alıntı
Kanunun 4 üncü maddesinde …. sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur. hükmü yer almaktadır.

Sonuç olarak;
Bahse konu mevzuat çerçevesinde, internet sitenizdeki içeriklerin yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde gözden geçirilerek, cezai sorumluluğunuza ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, söz konusu içeriklere ulaşımın derhal mevzuata uygun hale getirilmesi,bu içerikler konusunda yasal tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu / Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

Anaakım türler ve kuzu kuzu izlenen filmler dışındaki herhangi bir türü bile kaldıramayan bu yönetim, artık zıt fikirlerin en ufak hatırlatmalarına bile tahammül edemiyor gibi görünüyor. Türle ilgilenen insanlar olarak, hepimizin dikkatle üzerinde durması gereken bir konu olduğunu düşünüyor ve Öteki Sinema'yı desteklemeye davet ediyorum sizleri.

http://www.otekisinema.com/filme-degil-elestirisine-bile-sansur/
Başlık: Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
Gönderen: Farus - 31 Aralık 2011, 02:37:02
Ülkemizde heykelin baldırı çıplak diyip 500 yıldır duran yerinden kaldıran ,kitabın kapağında porno-eroin-şeytan gibi sözcükler geçiyor diye kitabı toplatan çevirmeni-yayınevi sahibi ve yazarını hapse atacak kadar şuurları kaybolmuş bir zihniyetin devamı olan BTK'dan her şeyi beklerim ,bu da süpriz olmadı açıkcası  :elf