Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Legend

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 36
76
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do'Urden Çizimleri
« : 26 Ağustos 2012, 19:57:33 »
 Bende kendi bilgime göre bir yorum yapacağım izninizle.

Öncelikle pala tek çeşit bir silah değildir. Ortadoğu'da ki her halk kendi biçimlendirdiği palavari bir silah kullanmıştır.

Spoiler: Göster
Cutlass, 16-19. yy arası kullanılan  ağır ve korumalı kabzalı tüm denizci kılıçlarıdır.



Bunlar İngiliz gemisi Grand Turk'te sergilenen Cutlass'lerdir.



Bu cutlass ise 16. 17. yy da popüler olan, bizim denizcilerimiz tarafından çok kullanılan spesifik olarak "pala" diye geçen cutlass'dir.  Bu kılıcı "pala" olarak nitelendirmek doğrudur.



Sadece ucu eğik olan kılıca yakın bu pala türü ise "şemşir"(scimitar) olup İran kökenli bir paladır. Bu pala bizim kapıkulumuzun ve günlük halkımızın genelde kullandığı silahdır. ronin'in de dediği gibi biz günlük olarak bunu kullandığımız için buna sadece "kılıç" demişizdir.  Ama "uluslararası"(çok ciddi bir kelime oldu :P ) anlamda pala deyince akla scimitar gelir. O yüzden bu kılıçların "pala" olarak çevrimi de doğrudur.





Yatağan gördüğünüz gibi palayla alakası olmayan, tımarlı sipahilerimiz ve efelerimiz tarafından kulanılan bir kılıçtır.



Yukarıyı okumak zorunda değilsiniz. Sonuç olarak görüşüm ikisi de "pala" dır. Aralarında ki tür farkıdır sadece. Çelişmek zorunda değiller.


77
Sinema / Ynt: The Avengers 2
« : 25 Ağustos 2012, 20:38:16 »
''Justice League'' bu ismi  duydum bunu ama hatırlayamıyorum.


Spell'in de saydığı gibi Superman, Batman, Flash, Green Lantern, Wonder Woman gibi fenomen süper kahramanların baştacı olduğu, daha orta seviye süper kahramanlara işçi muamelesi yapıldığı ve ayak işleri verildiği birliktir. Gayesi tüm DC evrenini korumak kollamaktır.

Edit: Bir geç kalmış mesaj daha. Bir yukarı satıra çıkarabiliyor muyuz bu mesajı? :P

78
Eğlence & Mizah / Ynt: Bir quanqua hikayesi
« : 24 Ağustos 2012, 22:37:15 »
Nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki hayata bakış açımı değiştirdi bu eser. Bu forumda ki hiç kimsenin böyle bir hikaye yazabileceğini düşünmüyordum. Ama sen bu sert, vurucu ve gençliğimizin ne hallere düştüğünü gösteren ve bu konuda mükemmel derecede başarılı olan yazıyı yazdın. Yeni bölümlerini heyecanla bekliyorum. Umarım bizi çok bekletmezsin quaqua'nın yeni bölümlerini yazarken. Forum seni sevdi umarım bizi yüzüstü bırakmazsın.

79
Tartışma Platformu / Ynt: Yunan mitolojisi
« : 23 Ağustos 2012, 13:11:15 »
Kibar mesajınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle ''Bizim öve öve bitiremediğimiz eserleri hiçe sayıp çöpe attınız.İlginç.'' cümlesine bakıyorum ve kendimi sizin yerinize koyuyorum. Haklısınız. Ben de apayrı bir şey anlatmak istesem ve böyle bir mesaj görsem bana da dokunurdu. Tekrar tekrar özür dilerim.

Alıntı
Ben size karşı konuşmuyordum düşüncelerimin arkasındayım derken ortaya konuşuyordum lütfen üstünüze alınmayın sonuçta burası tartışma platformu.

Şurayı bir cevaplamak istiyorum. Bu içinde sadece ikimizin olduğu açıkça belli olan bir tartışma. Yine de ortaya yazmak serbest tabi ki ama şu kelimelere dikkat çekmek istiyorum.


Ayrıca hiçbir eseri veya onlara yapılan övgüleri çöpe attığım yok.

Gördüğünüz gibi bana karşı açık bir savunma.

"Ben kendi fikirlerimi söyledim kendisi mitolojinin üstüne bir hikaye yatırmış ve  bunu iyi bir yazar bu kadar iyi yapabilir ama ben hala kendisinin başlı başına bir dünya yaratmasının daha iyi olacağı yönündeki düşüncelerimin arkasındayım. Öncedende söylediğim gibi bunlar benim düşüncelerim.Serinin kötü olduğunu düşünmüyorum aslında iyi ama diğer serilerin yanında bence orta halli."

Kullandığınız kelimeleri görüyor musunuz? O kasıtla yapmadınız belki ama bir görüş savunma ve destekleme hali içersindesiniz gibi yazmışsınız. Gibi fazla hatta. Ortaya atılan bir mesaj böyle yazılmaz. Görüş savunma, yapısı gereği bir karşı tarafa veya karşı görüşlere karşı savunulur. Benden başka karşı taraf olmadığına göre haklı olarak üzerime alındığımı düşünüyorum.

Alıntı
Siz benim ''Kendisi  bir dünya yaratsa daha çok okunur.'' sözümü o şekilde anlayınca


 Bakın işte kendi kendinizi kanıtladınız. Bakın şimdi söylediğiniz söz; ''Kendisi  bir dünya yaratsa daha çok okunur.'' (ki bunu ilk mesajınızda da  böyle söylemiş gibi söylüyorsunuz.)

İlk mesajınızda söylediğiniz söz; "Mitoloji üzerine yazıyor , kendisi bir şeyler yaratsa çok daha fazla okunur." Aradaki fark açık gelmiyorsa size de bende anlama bozukluğu var. Kelimelere dökülen anlatmak istenen aynı olmuyor bazen. Ama beyninizin içini göremiyorum sonuçta değil mi?  Ben şaşkınlıkla karşılanacak bir yanlış anlama yaptığımı düşünmüyorum açıkçası. Bu yorumumda bir kusur buluyorsanız düzeltin lütfen.

Alıntı
Sizce bu siteye üye olmuş  herhangi bir fantastiksever bu güzelim eserleri hiçe sayarmı .

Alıntı
''Yaratıcılık dışı bu kitap.'' veya bu ''Bu yazar yaratıcılığını  kullanamıyor.'' demem diyemem (belki denilebilir ama öyle bir şey ima etmiyorum) .

Dediğim gibi ben sizi şahsen tanımıyor, ne düşünerek yazdığınızı bilemiyorum. Sadece yazdığınız kelimeleri okuyorum.

80
Eğlence & Mizah / Ynt: Dürbünde gördüğünüz gariplikler
« : 23 Ağustos 2012, 13:01:57 »
Öncelikle bu şakayı başlatan Malkavian'a, sonrasında da bu çılgınlığa ortak oldugum berre'ye teşekkür etmek istiyorum. Şöyle bir bakıyorum da kendim bile inanacaktım ahdjsjga. Lordmuti'nin dediğini de dikkate almak lazım. Sonra yeni gelenler de ciddiye alacak, al basına belayı :D.

İyi yedik ama, di mı 8)? Ben cok eğlendim valla ahdisnajajsk

Not: mesajlarınızı tabiiki de görmüyoruz. Şifreli olarak kaydediliyorlar :).Yoneticiye özel temamız da yok haliyle. Portalla uyumlu temayı kullanıyoruz cogunuz gibi.

Açıkça söylemeliyim kimse mesaj atmadan ilk bir inanmayın beyler caps i atmayı düşündüm bozmamak için vazgeçtim. (Evet bir parça da doğruysa ayıp olur diye utandım :) )

Sonra baktım Malkavian ergenleşince yani emin olunca da Raisor'a yemesene oğlum diyecektim ama son anda döndüm yine başkaları bozsun şakayı ben oyunbozan olmayım dedim.

Neyse eğlenceliydi. Bu güzel çalışma için siz değerli yönetici ve üyelerimizi kutluyorum. :P Ve bir daha yapmayın.

81
Tartışma Platformu / Ynt: Yunan mitolojisi
« : 23 Ağustos 2012, 02:00:10 »
Efendim ortada bir çift taraflı yanlış anlaşılma olmuş bunda hemfikir olduğumuzu varsayıyorum.  Kendi adıma özür dilerim. Ama;

Ama şüphesiz Rick Riordan harika bir yazar fakat sürekli mitoloji üstünde yazıyor (gerek  mısır gereekse yunan) olsun açıkcası ben kendisi bir şeyler yaratsa gerçekten çok daha fazla okunur diye düşünüyorum.

Ben buraya takıldım.  Mitoloji üzerine yazmanın yaratıcılık dışı olduğunu savunuyorsunuz ama bütün bir urban fantasy türü mitolojiler ve kültler üzerinedir. Buna bu forumda öve öve bitiremediğimiz yazarlar ve kitaplarda dahildir.  Epik fantezi de dayanığını mitolojilerden alır. Siz bu düşünceyle bütün fantastik kitapları  çöpe atıyorsunuz resmen yaratıcı değil diye? İlginç.

Böyle anlamam doğal değil mi sizce de? İrdelemek gerekirse demişsiniz ki "Mitoloji üzerine yazıyor , kendisi bir şeyler yaratsa çok daha fazla okunur." Bende haklı olduğumu düşünerek "Mitoloji üzerine yazmak yaratıcılık dışıdır." anladım. Yorumumu ona göre yaptım. Bunu bu yüzden yaptığımı da söyledim ikinci mesajımda. Siz ise kendi mesajınızı çarpıttığımı söylüyorsunuz. Bu ağır bir suçlama. "Çarpıtma" yı yanlış anlama olarak ifade etmek istediğinizi ve yanlış bir kelime seçimi yaptığınızı varsayıyorum.

Üçüncü paragrafta şu cümleyi irdelemek istiyorum "Kesinlikle yaratıcı yoksunluğu olduğunu söylemedim öyle bir kelime göremezsiniz yazdığım yazıda." İlla ki kelimeyi kullanmamış olman onu söylemediğin anlamına mı gelir? (Bkz. Üst paragraf, İlk üç cümle.)

Son olarak; İkinci ve üçüncü paragrafları ise niye yazdığınızı anlamadım açıkçası. Ben söyledim zaten üstüne basa basa Rick Riordan'ı nasıl bulmuşsunuz konu o değil diye. Rick Riordan'a über süper demiyorum diye. Buna rağmen iki paragraf boyunca Rick Riordan'ı nasıl bulduğunuzu anlatmış ve düşüncelerinize karşı çıkmama rağmen düşüncelerimin arkasındayım deme ihtiyacında bulunmuşsunuz. Anlam veremedim.

82
Tartışma Platformu / Ynt: Yunan mitolojisi
« : 22 Ağustos 2012, 01:53:29 »
Ama şüphesiz Rick Riordan harika bir yazar fakat sürekli mitoloji üstünde yazıyor (gerek  mısır gereekse yunan) olsun açıkcası ben kendisi bir şeyler yaratsa gerçekten çok daha fazla okunur diye düşünüyorum.

Ben buraya takıldım.  Mitoloji üzerine yazmanın yaratıcılık dışı olduğunu savunuyorsunuz ama bütün bir urban fantasy türü mitolojiler ve kültler üzerinedir. Buna bu forumda öve öve bitiremediğimiz yazarlar ve kitaplarda dahildir.  Epik fantezi de dayanığını mitolojilerden alır. Siz bu düşünceyle bütün fantastik kitapları  çöpe atıyorsunuz resmen yaratıcı değil diye? İlginç.

Rick Riordan'ı yaratıcılıkta sınır tanımayan özgün bir yazar olarak tanımlayabilmek güç. Kaldı ki genç okurlara hitap ettiği için yaratıcılığın sınırlarını zorlama zorunluluğu da yok. Bana göre Thomasward'ın kaçırdığı nokta burası.

Fantastik edebiyat kaynağını mitolojiden alır, çoğunlukla evet yalnız bu kaynağı kullanmak var kullanmak var. Tolkien yalnızca mitolojinin yöntemini almıştır mesela ve bunun üzerinden kendi mitolojisini yaratmıştır. Neil Gaiman Amerikan Tanrıları'nda mitolojik tanrıları bambaşka bir açıdan ele almıştır. Demek istediğim kabul kaynak aynı olabilir yalnız bunu şekillendiren yazarın dehasıdır. Kısacası bir yazar genel kaynaktan beslendiği ve hatta popüler olduğu halde yaratıcılıktan yoksun olabilir. Legend'ın da kaçırdığı nokta burası gibi :)

Siz benim yorumumu yanlış anlamışsınız.  Ben Rick Riordan'a süper über yaratıcı demiyorum. Yorumunuza da bire bir katılıyorum. Her yazar başka bir bakış açısıyla ele alır mitolojiyi. Burada kaçırdığım bir nokta olduğunu düşünmüyorum.

 Sadece thomasward'ın mitoloji üzerine yazmayı yaratıcılık yoksunluğu olarak bulması bana saçma geliyor. Rick Riordan özgün müdür , yaratıcı mıdır buna bir yorumum yok. Herkesin kendi düşüncesidir kimin yaratıcı olduğu kimin yaratıcı olmadığı.

83
Eğlence & Mizah / Ynt: Dürbünde gördüğünüz gariplikler
« : 22 Ağustos 2012, 00:13:51 »
Alıntı
Fırtınakıran 22:42:35 berre isimli kullanıcıya özel mesaj gönderiyor.
Sürekli mesajlaşıyorsunuz yahu...

Bu mesajlaşma olayını herkes böyle görüyor değil mi pot kırmıyorum yani işallah :)


Pot kırdın mı bilmem ama ben sadece "özel mesaj gönderiyor" diye görüyorum. Giden kullanıcıyı görmüyorum.

Ya rezil bir soru olacak ama ben şu dürbünü arıyor arıyor bulamıyorum. Biri bana da söylesin yahu :D

Forum Ana Sayfa'nın en altında "Şu an rıhtımda bulunan üye ve yolcular" bölümünün yanında kılıçlı adam butonu Dürbüne açılıyor Silvarath. :)

84
Tartışma Platformu / Ynt: Yunan mitolojisi
« : 21 Ağustos 2012, 23:14:47 »
Ama şüphesiz Rick Riordan harika bir yazar fakat sürekli mitoloji üstünde yazıyor (gerek  mısır gereekse yunan) olsun açıkcası ben kendisi bir şeyler yaratsa gerçekten çok daha fazla okunur diye düşünüyorum.

Ben buraya takıldım.  Mitoloji üzerine yazmanın yaratıcılık dışı olduğunu savunuyorsunuz ama bütün bir urban fantasy türü mitolojiler ve kültler üzerinedir. Buna bu forumda öve öve bitiremediğimiz yazarlar ve kitaplarda dahildir.  Epik fantezi de dayanığını mitolojilerden alır. Siz bu düşünceyle bütün fantastik kitapları  çöpe atıyorsunuz resmen yaratıcı değil diye? İlginç.

85
Eğlence & Mizah / Ynt: Dürbünde gördüğünüz gariplikler
« : 21 Ağustos 2012, 19:53:53 »
Malkavian   19:41:47   Skandar Keyness  konusuna bakıyor.
Yolcu   19:41:28   Foruma Üye oluyor.
Yolcu   19:41:14   Foruma Üye oluyor.
Yolcu   19:39:57   Foruma Üye oluyor.
Fırtınakıran   19:39:55   Dürbün'le etrafı gözetliyor.



Foruma üye olmakta olan yolcular kendini kabul ettirdiler artık bu dürbüne :P Bakın her zamanki gibi Fırtınakıran dürbünde. Malkavian kafa yapıyor Narnia bölümünde. :) 

86
Eğlence & Mizah / Ynt: Eğlenceli-Komik Konular veya Mesajlar
« : 21 Ağustos 2012, 19:24:07 »
Alıntı
Bir Zamanlar Ortaokullu Olan Vatandaşın Dramı Diyor Ki:
21 Ağustos 2012, 18:17

orta okulda başladım mk bu seriye ne kadar güzel de olsa seri artık az basite kaçıyor yaş ilerledikçe, üniversiteyi bitirmeden çevir mk şu kitabı tudem bana çevirttirin mk yeminle 2 hafta sürmez mükkemmel olmaz çeviri ama 7 den 70 anlar millet

Sizce:  0  0

Sen ortaokulu nasıl geçtin mk?

87
Eğlence & Mizah / Ynt: Rıhtım'a Yazdığınız İlk Mesaj ?
« : 21 Ağustos 2012, 19:12:13 »
O zamanlar percy manyağı bir ergendim. Hatta akabinde, konu altındaki mesaj sayısı çoğalsın diye 'ayça' ismiyle "Emre arkadaşımıza katılıyorum" diye mesaj atmıştım. Eee, yıl 2008. Dile kolay.

Hepimiz öyleydik emuk. :P  Portaldaki ilk mesajlarımda Olimpos kahramanları bölümünde sayfalarca 7 Melez kim diye tartıştığımı hatırlıyorum.

İşte ilk mesaj:

Alıntı
zümrüdüanka’ya katılmıyorum.1-Bence Annabeth’de 7 melezden biri.

–Spoiler İçerir–
7 gigant 7 tanrı için özel olarak yaratıldı;
Porphyrion(Kral Gigant) vs. Zeus(Kral Tanrı)+
Jason(Soyundan gelen kahraman) tarzı.

Burada Jason-Zeus,Percy-Poseidon,Leo-Hephaistos
Piper-Afrodit,Annabeth-Athena’nın kesin olduğunu diğer 2 kişinin Roma kampından geleceğini tahmin ediyorum.

Kendi tahminime göre Romalı tanrılar savaşçı fetihçi tanrılardır yani Roma’da Mars(Yunan Ares)Sevgi olmasada Saygı gören ve Yunan’ın aksine tapınakları yapılan.Fetihlerde kendisine adak sunulan değerli ve büyük bir tanrı. Ares’e karşı bir gigant varsa bu denklemdeki melezin kesinlikle Roma’dan çıkacağını düşünüyorum.

Poseidon-Percy,Jason-Zeus,Peki Hades-Nico’mu Hades 3 büyük tanrıdan biri ve bir karşı gigantı olmaması imkansız.Ben bu kahramanın Nico olmadığını Roma’dan geleceğini düşünüyorum.

Ve Reyna,Kitapta bahsi geçen Romalı melez galiba Jason’ın kız arkadaşı.Bir de Percy var oda Jason gibi 2 kamptan 2 melez ayarı çekmişse aşk olayları bayağı karışacak gibi duruyor.Birilerinin kalbi kırılacak ve bu ihaneti getirebilir.

–Spoiler içerir–

JASON’un sorusuna gelince 2012′de çıkacak.sinemalar.com’dan bakabilirsin.

Çok beğenilen yorum. Ya Sizce?:  38  2

İyi tahminmiş :P

88
Eğlence & Mizah / Ynt: Rıhtım'a Yazdığınız İlk Mesaj ?
« : 21 Ağustos 2012, 18:12:13 »
Spoiler: Göster
İçine çocukluğumu da katarsak;

Zuko-Avatar
Naruto-Naruto
Kai-Beyblade
İzzy-Digimon
Misty-Pokemon
Pegasus-Yugioh


Evet, utanç verici.  Ama şunu görmek sevindiriyor beni, o günden bu güne biraz anime izleyebilmişim. :)

Ayrıca ben niye Ağustos 2011 de üye olup ilk mesajımı Şubat'ta atmışım ya. "Azuroth" o zaman ne beklemiş hala çözebilmiş değilim.

89
Eğlence & Mizah / Ynt: Dürbünde gördüğünüz gariplikler
« : 20 Ağustos 2012, 22:59:52 »
Demin keşfettiğim üzere "yazdır" ın kullanışlı bir yanı da var. Mesela 24 sayfalık büyük konu baştan sona okuyacaksın değil mi? Aç yazdır'ı avatar yok, imza yok saf metin. Bir rahatlığı var.

90
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Gölgelerin Efendisi
« : 20 Ağustos 2012, 15:11:12 »
Deneyip de beğenmediğim serilerden. Klişe bir D&D evreninin gençlik edebiyatı diliyle yumuşatılmış hali. David Eddings'i bile okumuşsanız (Yanlış anlaşılmasın iyi kitaplar ama basit.) bu kitapların seviyesini çoktan geçmişsinizdir. O yüzden tavsiye etmiyorum.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 36