Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ira Arel

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20
61
Harry Potter / Ynt: Harry Potter ve Büyülü taş :) :) :)
« : 04 Ağustos 2010, 01:16:33 »
teşekkürler lotr.frodo
bu arada eğer aynı kişi kitabı çecvirmeye devam etseymiş asla JKR'nin o muhteşem üslubuyla karşılaşamayacakmışız

62
Expecto Patronum
Bir dost gibi

63
Harry Potter / Ynt: Ölüm Yadigarları Part 1 - Poster
« : 07 Temmuz 2010, 20:07:59 »
Vay be

64
Evet filmlerde ölüm yiyenlere ruh emici diyorlar

65
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 31 Mayıs 2010, 17:10:14 »
Narcissa. Orada ki durum güven söz konusu olan bi durum değil, sadece ölü mü değil mi diye bakmasını istiyor Voldemort. Sonuçta herkes Harry'nin ölmesini istiyor, "niye yalan söylesin ki bu konuda" mantığı devreye giriyor. Zaten Voldemort'un kazanmaya yakın olduğu bir savaşta ve Voldemort'un yanında kim yalan söyler ki düşüncesi de var. Ve Voldemort'ta o an korkuyor gördüklerinden, yani paçayı kurtarma derdiyle doğru mu yanlış mı diye sorgulamıyor.

Sanırım burada Cruciatus Laneti yollanan kişinin hareket etmesi gerektiğini söylemişin. Canlı olan şey çektiği acıdan dolayı hareket ediyor(kıvranıyor), ölüyse tam da Harry'nin yaptığı gibi yapması yani hiçbişey yapmamsı gerekiyor. Eğer dediğin Harry'nin nasıl kıpırtısız kaldığıysa, imkansız olması gereken bi durum en azından dişlerini sıkar yine kıpırdar, bu konuda haklısın.

Voldemort orada öldürülebilir, hatta o an 3 kişi onunla savaşıyor, yanlış hatırlamıyorsam MgConagall Flitwick ve Slughorn(bundan fazla şüpheliyim), diğerleri de yavaş yavaş diğerlerini etkisiz hale getiriyorlar zaten. Yani Harry ortaya daha geç çıksa Voldemort'ta öldürülebilirdi. Ama unutmamak lazım herhangi bir yeri patlatıp ortalık toz dumanken sıvışabilirdi de.Özetle buradaki durum zamanlama, yani Harry ortaya çıkmasa yine öldürülebilirdi.

Dumbledore'da diğer hortkulukların yerini bilmiyordu, ne olduklarını tahmin ediyordu ama yerlerini bulamamıştı.

66
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 31 Mayıs 2010, 13:27:59 »
Kişi bi açıklama yaparken zihnefend yeteneğine sahip olan onun doğru ya da yalan söylediğine bakabiliyor. Sanırım dediğin şey sadece bu durumda geçerli. Ya da biraz daha ilerisi, sen bişey anlatıyorsun karşıdaki kişi gözlerine bakarak bunları onaylıyor ama sen anlatmadan tek yol sanırım sana soru sorarak cevap alırken gözlerinde araması. Birde o anki duygularını sana sormadan çıkartıyor olabilir.

67
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 31 Mayıs 2010, 00:00:14 »
benim mera ettiğim ise;Snape Voldemort la sık sık görüşme fırsatı bulan sahte,casus bir ölümyiyen.Ayrıca iyi bir zihnbend ustası.Neden voldemort u o öldürmüyor?Bence Harry nin öldürmesini beklemekten daha kolay olurdu.Haksız mıyım?
Voldemort'u öldüremez çünkü hortkulukları var ve Snape bunu bilmiyor, Dumbledore da böyle birşey istemiyor ki Dumbledore kehanete inanıyor, inanmıyor gibi davransa bile, çünkü kendiside Voldemort'u öldürmek için bir hamle yapmamıştı düellolarında.
Ve Snape güçlü olsa da Voldemort çok daha güçlü, Snape onu öldüremez, böyle birşeye kalkıştığında öldürülecek olması da Dumbledor'Un işine yaramaz, kim casusunun ölmesini ister ki...
Buradaki tek göze batacak durum Snape in Voldemort'un yerini söylememesi olabilir, o da Sır Tutucu gibi ya da Yoldaşlığın evine yapılan büyü gibi birşeyle engellenmiş olduğundandır. Sonuçta Voldemort'ta zeki biri.

68
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 30 Mayıs 2010, 21:23:22 »
Benim merak ettiklerim neden yemekleri yapan cincüceleri 1 kez olsun göstermediler.
O filmle alakalı bir durum:S

69
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 30 Mayıs 2010, 07:14:19 »
5. kitapta kendi odasında Bakan ve yanındaki büyücüleri bayılttıktan sonra Fawkes la kaçtı. Ondan önce de Harry Arthur Weasley'in yılan saldırısına uğradığını gördüğünde Molly Weasley e mesaj gönderiyordu Fawkes la, yani cisimlenme özelliği var yanında biri olmadan. Hatta ondan sonra da Umbridge in odasının oralara gönderiyordu sanırım, uyanırsa haber ver falna diye.

70
Harry Potter / Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 29 Mayıs 2010, 23:15:34 »
Her ne kadar HP devri kapanalı çok olsa da aklıma takılan şeyler oluyor. Bunlardan birisi mesela;

Sihir Bakanlığında katlar arası merdiven var mı? (tahminime göre yok, çünkü Harry 5.kitapta ki savaş esnasında asansör bekliyordu, merdiven olsa beklemezdi sanırım asansörü o durumda)

Bir de; Dumbledore neden sürekli Fawkes'ı kullanarak seyahat etmiyor, yine 5. kitapta Buharlaşma ve Cisimlenme olmamasına rağmen Hogwarts'tan Cisimleniyordu. Mesela Testralleri anlatırken Hagrid, Dumbledore cisimlenmek istmediğinde bunları kullanıyor, ben bu durumda Fawkes'ı kullanmasını isterdim, ya da en azından mağara ya giderken, denizde yüzmek zorunda kalmazlardı yanında Harry varken.

71
Harry Potter / Ynt: Bunları biliyor musunuz ?
« : 29 Mayıs 2010, 23:02:15 »
Bazılarını bilsem de, bilmediklerim fazlaymış sanırım. Teşekkürler paylaştığın için.

72
Güzel bir yerde kesmişler fakat ne yazik ki bizim için sorun yok :) Sonunu biliyoruz.İlla görmemiz gerekmez :)
Ben yazacaktım=)

73
Harry Potter / Ynt: J.K. Rowling Favori Yazarlar Listesinde!
« : 12 Mayıs 2010, 00:07:16 »
ne yani çok zevk aldın diye hiçbir eser lotrdan daha güzel olamıcakmı???
ve konunun zevkle alakası ne?

74
Harry Potter / Ynt: Harry Potter hayranlarına müjde!
« : 08 Mayıs 2010, 15:41:36 »
JKR de kendisine güvenmiyor oldu. Harbi ne olacak bizim bu eleştirilerimiz, nereye gidecek? Sanırsın ki hepimiz dünyaca ünlü yazarlarız ve JKR nin kabuğundan çıkmaya korktuğunu söylüyoruz. Hayret. Hangi kabuk bu arada o? Ve tek başına HP bir dünya zaten.

75
Harry Potter / Ynt: J.K. Rowling Favori Yazarlar Listesinde!
« : 08 Mayıs 2010, 15:27:16 »
J.K. Rowling in HP serisinden başka kitabı varmı diyorsunuz, gerek mi var? 7 kitapta bir dünya inşaa etmedi mi? Ben ilk kez bir kitapta herşeyi oradaymışım gibi yaşadım bu kadar net.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20