Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Tartışma Platformu => Konuyu başlatan: Okeanos - 11 Ekim 2012, 20:40:18

Başlık: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 11 Ekim 2012, 20:40:18
Arkadaşlar ben antik yunan mitolojisini konu alan bir roman yazıyorum.Kitabımda yarı tanrı melezleri(ki ben onlara enhpad diyorum) işleyeceğim.Yazdığım olay örgüsündeki bir boşluğu doldurmak adına sizlere fikir danışmak istedim.Hiç farketmez ilginç fikirleriniz varsa ve paylaşırsanız belki bana yardımcı olabilirsiniz.

Sanırım böyle kendimi daha iyi ifade ettim.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Malkavian - 13 Ekim 2012, 12:49:19
Hepsini bilmiyorsunuzdur bilen arkadaşlardan yarı tanrıların ismini rica edersiniz, çok bilginiz yoktur Mitoloji konusunda yardım istersiniz, kronolojik sırasını bilmiyorsunuzdur tarihlerini sorarsınız da ilk defa birinin başkalarından ilginç fikir istediğine tanık oldum ve şaşırdım.

Efendim ilginç fikirleriniz yoksa eğer boşuna zahmet edip yazmayın. Çünkü yazar olmak için gereken temel şartı başkalarından rica ediyorsunuz. Başkalarının hayal gücü ile yazdığınız kitap sizin olmaz maalesef.
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Scyther - 13 Ekim 2012, 14:32:10
Roman (!) yazıcaksınız ve fikir önerisi mi istiyorsunuz ? :)

Yinede bir yardımım dokunsun. :)

Bütün mitolojiyi Hades'in gözünden anlat bence. :D
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Daarlan Gardan - 13 Ekim 2012, 16:30:57
Hemen ''roman yazacağım'' diye başlamayın işe. Önce bu türleri daha iyi anlatan kitapları okuyun. Tarih kitaplarından başınızı kaldırmayın. Mitolojiyi, adınız ve soyadınız gibi ezberlemeden bu türde bir şeyler vermeye çalışmak sizi zorlayabilir. Kane Günceleri veya Percy Jackson okuyarak yazacağınız bir kurgu yeterli olmayacaktır.

Yarı-Tanrı melezleri yerine farklı bir tanım kullanmaya ne dersiniz? Belki de başka bir tür. Orijinal olmak çok hoş olabilir.
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 13 Ekim 2012, 22:08:13
MALCAVİAN;asıl anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım ben tüm yunan mitolojisini en küçük ayrıntılarına kadar araştırdım ve biliyorum ve gerçektende çok iddalı fikirlerim var sorun sende değil bende ben anlatmak istediğimi anlatamayınca sende biraz tepkili cevap vermişsin.
SCYTHER;ortaya ilginç fikirler atılırsa belki içlerinde kitabıma uygun olan birkaçını kullabilirim diye düşünmüştüm demek istediğimi anladınmı bilmem zaten fikirlerim var kitabımdaki olay örgüsünün ufak bir bölümü bir boşluk içinde o bölümü doldurabilecek ilginç bir fikir bulabilirim diye düşünmüştüm.
DAARLAN GARDAN;hemen roman yazacağım diye başlamadım ben roman yazmaya karar vereli 1 yılı geçti ilk başlarda orta çağ fantezi romanı yazmayı düşünüyordum fakat daha sonra bu alana yönelmeyi tercih ettim ve kararlıyım gerçektende benim tarzım şöyledir ben her zaman farklı olmayı severim yunan mitolojisinide zaten olduğu gibi almıyorum bazı yerlerini değiştirip mantıklar zincirine oturtuyorum bende orjinalliği çok severim ama arkadaşlara derdimi anlatabilmek adına Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum sanırım aynı düşünüyoruz bende özgün olmak konusunda çok dikkatiyimdir
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Legend - 13 Ekim 2012, 22:43:13
Öncelikle mesajlarınızda paragraflar arası boşluk bıraksanız, noktalama işaretlerine dikkat etseniz ve yazım hatalarınıza dikkat etseniz hem okunuş açısından daha iyi olacak hem de roman yazacak birisinin en önce kalemine bunları yedirmesi gerekir değil mi?

adlı arkadaş... Yanlış anlama ama daha ilk kez mesaj attığın insanlara daha saygılı tabirler kullanırsan biraz daha ciddiye alınırsın o insanlar tarafından.

Mitolojiyi çok iyi biliyorum diyorsunuz ama ortaya koyduğunuz tek kaynak hala Rick Riordan kitapları.

Ve şuna değinmek istiyorum. İlk mesajınızda demişsiniz ki Rick Tarzı bir macera romanı hedefliyorum. Birinci Şahısla yazılan romanlarda -özellikle maceralarda- konu bütünlüğü çok önemlidir. Şu bölüme şu olayı şu bölüme şu olayı gibi bir durum hem akışı bozacak hem de konu bütünlüğünü zedeleyecektir.

Ayrıca böyle bir fikiri başkasından alma düşüncesi de çok saçma, Malkavian'ın hakkı var. İster bütün kitabın ana fikri olsun ister küçük bir ayrıntı bu kitabın "siz"liğini zedeleyecektir.

Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum sanırım aynı düşünüyoruz bende özgün olmak konusunda çok dikkatiyimdir

Mitolojiyi çok bilen sizin burada da bir düzeltiye ihtiyacınız var. Daphne, bir su perisidir. Melez değildir.

Son olarak, neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duydunuz?

enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)

Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Malkavian - 13 Ekim 2012, 22:58:11
MALCAVİAN adlı arkadaş asıl anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım ben tüm yunan mitolojisini en küçük ayrıntılarına kadar araştırdım ve biliyorum ve gerçektende çok iddalı fikirlerim var sorun sende değil bende ben anlatmak istediğimi anlatamayınca sende biraz tepkili cevap vermişsin.
SCYTHER adlı arkadaş ortaya ilginç fikirler atılırsa belki içlerinde kitabıma uygun olan birkaçını kullabilirim diye düşünmüştüm demek istediğimi anladınmı bilmem zaten fikirlerim var kitabımdaki olay örgüsünün ufak bir bölümü bir boşluk içinde o bölümü doldurabilecek ilginç bir fikir bulabilirim diye düşünmüştüm.
DAARLAN GARDAN adlı arkadaş hemen roman yazacağım diye başlamadım ben roman yazmaya karar vereli 1 yılı geçti ilk başlarda orta çağ fantezi romanı yazmayı düşünüyordum fakat daha sonra bu alana yönelmeyi tercih ettim ve kararlıyım gerçektende benim tarzım şöyledir ben her zaman farklı olmayı severim yunan mitolojisinide zaten olduğu gibi almıyorum bazı yerlerini değiştirip mantıklar zincirine oturtuyorum bende orjinalliği çok severim ama arkadaşlara derdimi anlatabilmek adına Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum sanırım aynı düşünüyoruz bende özgün olmak konusunda çok dikkatiyimdir

Bir gün -de bağlacının nerede ayrı yazıldığını bilen kişiler de 'Ben bir roman yazıyorum.' diyecek diğer yüzlerce hevesli arkadaş gibi buna inancım tam. Ama bugün değil anlaşılan.

Romanınız eğer Çince olmayacaksa öncelikle dilimiz hakkında kendinizi geliştirin sonra böyle büyük çaplı işlere kalkışın derim.
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 13 Ekim 2012, 23:06:38
Daphne nin su perisi olduğunu biliyorum ben babasıda peneus.Ordaki anlam melez olmasıyla ilgili değil sadece en sevdiğim hikayedir apollonun hikayesi.Yarı tanrı ve melez gibi kavramları kullanmamak adına böyle birşey düşündüm.

Adlı arkadaş derken hiçbir art niyetim yoktu kusura bakmayın daha dikkatli olurum(Uyarın için teşekkürler hemen düzeltiyorum).Ben sadece Rick Riordan ın en sevdiğim yazar olduğunu söyledim ortaya bir kaynak koymadım.Mitolojiyi bana sevdirdi o kadar.

Aslında Rick tarzı bir roman hedeflemiyorum onunki gibi melezleri konu alan bir roman hedefliyorum yanlış anlamışsın.Birde fikir meselesi var,ben bir çıkmaza girdim yardım istedim o kadar romanın ben liğini bozacağını sanmam.
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Legend - 13 Ekim 2012, 23:25:11
Daphne nin su perisi olduğunu biliyorum ben babasıda peneus.Ordaki anlam melez olmasıyla ilgili değil sadece en sevdiğim hikayedir apollonun hikayesi.Yarı tanrı ve melez gibi kavramları kullanmamak adına böyle birşey düşündüm.

Melez, melezdir. Yaptığınız şey Türkiye'ye Türkiye dememek için Yunanistan demeye benziyor. Özgünlük bu mudur? Aynı kavrama sırf özgün olsun diye apayrı bir kelimeyi yapıştırmak mıdır? Melezlere Daphne dedik, Zeus'a Poseidon dedik özgün mu olduk? Taşa sırf her kitapta taş deniyor, özgün olsun diye toprak denmez. Taş taştır.

Ben sadece Rick Riordan ın en sevdiğim yazar olduğunu söyledim ortaya bir kaynak koymadım.Mitolojiyi bana sevdirdi o kadar.

Rick Riordan'ı da göstermediyseniz, "Ben mitoloji'yi iyi biliyorum !nokta!" Olay bu mudur o zaman?

Aslında Rick tarzı bir roman hedeflemiyorum onunki gibi melezleri konu alan bir roman hedefliyorum yanlış anlamışsın.Birde fikir meselesi var,ben bir çıkmaza girdim yardım istedim o kadar romanın ben liğini bozacağını sanmam.

Fikir meselesine gelince, bir karar verin artık. Önce dediniz ki kitap yazacağım fikir arıyorum, sonra kitabın olay örgüsünü tamamladım sadece öylesine eklemek için fikir istiyorum dediniz. Şimdi ise kitabı yazıyorum ama fikir çıkmazına girdim bana fikir çıkmazına girdim bana bir el atın diyorsunuz.

Önce bir tutarlılığınız olsun lütfen.

Son olarak, Hala yazım hatalarınız, noktalama yanlışlarınız var. Biraz daha özen, biraz daha dikkat lütfen.



Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 13 Ekim 2012, 23:59:06
Ben melezlere Daphne demiyorum anlamı olmayan başka bir kelime kullanıyorum.

Ve olay örgümü tamamladığımı hiç söylemedim tamamlasaydım bu konuyu açmazdım eksik olan bir bölüm vardı orası için fikir yardımı istedim.(Tabi ilk seferinde kitabım için konu arıyorum diyormuşum gibi oldu ama düzelttim sonra).

Tutarsız bir yorumum yok neden bukadar sert eleştriyorsunuz ?
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Legend - 14 Ekim 2012, 00:16:45
Ben melezlere Daphne demiyorum anlamı olmayan başka bir kelime kullanıyorum.

Allah allah... Kendiniz dediniz ya biraz önce;

Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum

Tutarsız bir yorumum yok neden bukadar sert eleştriyorsunuz ?

Tutarsız bir yorumunuz yok mu? Kendi cümlelerinize bakalım;

Düzelttiğiniz ilk Mesaj;
Tabi ilk seferinde kitabım için konu arıyorum diyormuşum gibi oldu ama düzelttim sonra.

İkinci Mesaj;
ortaya ilginç fikirler atılırsa belki içlerinde kitabıma uygun olan birkaçını kullabilirim diye düşünmüştüm demek istediğimi anladınmı bilmem zaten fikirlerim var kitabımdaki olay örgüsünün ufak bir bölümü bir boşluk içinde o bölümü doldurabilecek ilginç bir fikir bulabilirim diye düşünmüştüm.

Üçüncü Mesaj;
Birde fikir meselesi var,ben bir çıkmaza girdim yardım istedim o kadar romanın ben liğini bozacağını sanmam.

Eğer bu cümlelerde tutarlılık varsa kendimi camdan aşağı atacağım. Ayrıca nasıl sert eleştiriyorum anlamadım? Tutarlılık olmayınca tutarlılık yok demek nasıl sert eleştirmek oluyor?
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 14 Ekim 2012, 00:46:34
Melezlere daphne değil enhpad diyorum tersten okuyunca daphne oluyor.Ben hiç daphne diyorum demedim ki...

Birde ben yazdığım şeylerin,kurduğum cümlelerin farkındayım.Yinede tutarsızlık göremiyorum.

Sadece az öncede dediğim gibi ilk yazımda kendimi iyi ifade edemedim,kitabım için fikir arıyorum diyormuşum gibi oldu ama sonra düzelttim oldu bitti.

Lütfen beni yanlış anlamayın.Aslında ben buraya bu konuyu açmakla yanlış yaptım zaten eninde sonunda olay örgüsündeki eksik parçayı tamamlayacağım.Bu konuyu açarken burada gezinenlerle tatlı tatlı sohpet eder,tartışırız diye açtım.Siz malesef insanların açıklarını yakalayıp onlara karşı kullanmaya çalışıyorsunuz.

Benim bildiğim birinin açığı göz önüne çıkarılmaya değil örtülmeye çalışılır.Benim ilk yazımdan kitabım için fikir istiyorum gibi bir anlam çıktı.Ne yazık ki ben öyle demek istememiştim.Sonra düzelttim ve tutarsız olduğumu söylediniz...
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: TheSpell - 14 Ekim 2012, 10:23:11
Aslında ben buraya bu konuyu açmakla yanlış yaptım zaten eninde sonunda olay örgüsündeki eksik parçayı tamamlayacağım.Bu konuyu açarken burada gezinenlerle tatlı tatlı sohpet eder,tartışırız diye açtım.Siz malesef insanların açıklarını yakalayıp onlara karşı kullanmaya çalışıyorsunuz.

Evet, sonunda birisi anlayabildi. Sahtekarın tekiyiz biz aslında. Kitapları okumuş gibi yapıp yeni üyeler çekmeye çalışıyoruz buraya. Gelince de hemen sağdan soldan eleştirip bundan zevk alıyoruz.

Bu mudur yani? Hakkımızda düşündüğünüz bu mudur? Eğer bir insan herhangi bir sosyal paylaşım sitesine ya forum gibi yerlere gelip fikir isterse, ilk olarak bir çeki düzen verir kendine. Yazımını düzeltir, anlatmak istediğini anlatıp anlatamadığına bakar. Sonra mesaj gönderilir.

Bir de eleştiriye açık olmalıdır insan. İçten içe birinin size söylediği şeylere bozulabilirsiniz, ancak o kişinin bu işi zevk aldığı için değil sizin iyiliğinizi istediği için yaptığını da bilmelisiniz. Mesela ben buraya ne zaman hikaye göndersem, başına en sert eleştirilerinden esirgememelerini yazarım. Çünkü insan eleştirildikçe gelişir.

Umarım değinmek istediğim noktayı anlatabilmişimdir.

Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 14 Ekim 2012, 10:42:02
Evet anladım ben demek istediğinizi,bundan sonra önerilerinize dikkat edeceğim.Yazımıma özellikle elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım.

Bende eleştilmeyi severim ama malesef hiç beklemediğim şekilde eleştirilince biraz garip hissettim.Mesela -de bağlacını yanlış yazdığım için ağır bir eleştiri aldım.

Kesinlikle kendime elimden geldiğince çeki düzen vericem.

Demek istekiklerimi anlatıp anlatamadığımı çok iyi kontrol edip göndereceğim.

Vay canına TheSpell ''Dönüm Noktası''' aldı öykünü çok beğendim.Yayımladığın ilk öyküymüş sanırım bayağı iyisin!!
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Malkavian - 14 Ekim 2012, 14:39:10
Bende eleştilmeyi severim ama malesef hiç beklemediğim şekilde eleştirilince biraz garip hissettim.Mesela -de bağlacını yanlış yazdığım için ağır bir eleştiri aldım.

Foruma girip herhangi bir konuya sıradan bir mesaj atsanız bu eleştiriyi almayacaktınız. Ama buraya gelip ben bir roman yazıyorum derseniz ve daha Türkçe kurallarını bilmiyorsanız eleştiriyi alırsınız tabi ki.

Bu başlık altında bile kendinizce sürekli yanlış anlaşıldığınızı söylüyorsunuz. Bu ifade yetinizle forumda bile kendinizi tam açıklayamazken romandaki karakterleri bize nasıl aktaracaksınız? Kitabı alan kişilere 'Durun beni yanlış anladınız o karakter aslında orada ölmüyor!' mu diyeceksiniz?

Önerimi tekrarlıyorum ve dikkate alın diye ağır bir şekilde yapıyorum. Türkçeyi nasıl düzgün bir şekilde yazacağınızı öğrenin sonra roman yazın.
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Black Helen - 14 Ekim 2012, 16:20:06
Bu konuda çok bilgim olduğunu söyleyemem ama konuyu ve vardığı noktayı görünce bir iki kelam etmek istedim. Roman yazmak, daha doğrusu yazmaya çalışmak her yiğidin harcı değil maalesef. Öncesinde iyi bir bilgi birikimi ve kuvvetli bir kalem, aynı zamanda da okuyucuyu bağlayacak bir üslup gerektiriyor. Daha önce kaleminizden çıkmış herhangi bir metni okumadığım için yazım gücünüzü bilemem. Fakat bilgi birikiminiz sadece mesajınızda yazdığınız gibi Rick Riordian kitaplarıyla kısıtlıysa daha baştan bu işe hiç kalkışmamanızı öneririm. Hevesinizi kırmak için de söylemiyorum bunları, yanlış anlamayın.

Öncelikle genel olarak bir edebiyat ürünü yazmak istediğiniz için farklı tarzları da okumanızı öneririm. Böylelikle farklı üsluplar görüp kendi üslubunuzu oluşturabilirsiniz. Başka fantastik romanlar ve gerekirse - ki bence betimleme gücünü arttırmak için gerekli - klasiklerle başlamalısınız. Sadece tek bir bakış açısı üzerinde çalışıp, doyurucu bir eser ortaya koymayı beklememelisiniz. İlla da mitoloji diyorsanız da başka kültürlerin mitolojilerini de inceleyin, böylece mitolojilerini birbirleriyle etkileşimi hakkında genel bir fikriniz olur, ilerde işinize yarayabilir.

Aynı zamanda da mitolojik bir roman yazacaksınız, sadece mitoloji üzerine bilginizin olması yetmez. Mitolojik yönünü yazacağınız kültürün tarihi, sosyal yapısı, yaşam biçimi hakkında da bilginizin olması gerekir. Bunu için NTV'nin hem mitolojik hem de tarihsel anlamda oldukça iyi hazırlanmış başvuru kitapları var. Bir de bu konulara dalmadan önce okunmuş olması gereken mihenk taşı niteliğinde kitaplar var, Antik Yunan Medeniyeti için İlyada ve Odysseia'nın olduğu gibi.

Ben yine de romanda önce, sadece mitolojik değil, her tarzda küçük küçük öykülerle başlamanızın daha yararlı olacağına inanıyorum. Hem uzun soluklu bir işe başlamadan önce elinizin alışmasını sağlar hem de sabrınızı arttırır. Hiakayelerinizi kurgu iskelesinde ya da öykü seçkisinde paylaşıp her türlü yorum ve eleştiriyle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bütün mesajı özetlersem en önemli nokta okumak. Her şeyi, her tarzı okumak. Okumadan bir şeyler yazmaya kalkmak eninde sonunda hüsranla sonuçlanır. Biraz fazla uzattım sanırım ama umarım yararlı olur. :)
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: ülfet - 14 Ekim 2012, 17:06:43
Neden hep yunan mitleri hakkında bir şeyler yazılıyor? İslamiyet öncesi Türk destanlarında da çok güzel, kaliteli ; hikayeler, şiirler mevcut. Bu mitlerle inanılmaz şeyler yazılabilir. Ya da yazılıyor ben mi farkında değilim?
Başlık: Ynt: Mitolojik Roman
Gönderen: Okeanos - 14 Ekim 2012, 17:47:15
Bu konuda çok bilgim olduğunu söyleyemem ama konuyu ve vardığı noktayı görünce bir iki kelam etmek istedim. Roman yazmak, daha doğrusu yazmaya çalışmak her yiğidin harcı değil maalesef. Öncesinde iyi bir bilgi birikimi ve kuvvetli bir kalem, aynı zamanda da okuyucuyu bağlayacak bir üslup gerektiriyor. Daha önce kaleminizden çıkmış herhangi bir metni okumadığım için yazım gücünüzü bilemem. Fakat bilgi birikiminiz sadece mesajınızda yazdığınız gibi Rick Riordian kitaplarıyla kısıtlıysa daha baştan bu işe hiç kalkışmamanızı öneririm. Hevesinizi kırmak için de söylemiyorum bunları, yanlış anlamayın.

Öncelikle genel olarak bir edebiyat ürünü yazmak istediğiniz için farklı tarzları da okumanızı öneririm. Böylelikle farklı üsluplar görüp kendi üslubunuzu oluşturabilirsiniz. Başka fantastik romanlar ve gerekirse - ki bence betimleme gücünü arttırmak için gerekli - klasiklerle başlamalısınız. Sadece tek bir bakış açısı üzerinde çalışıp, doyurucu bir eser ortaya koymayı beklememelisiniz. İlla da mitoloji diyorsanız da başka kültürlerin mitolojilerini de inceleyin, böylece mitolojilerini birbirleriyle etkileşimi hakkında genel bir fikriniz olur, ilerde işinize yarayabilir.

Aynı zamanda da mitolojik bir roman yazacaksınız, sadece mitoloji üzerine bilginizin olması yetmez. Mitolojik yönünü yazacağınız kültürün tarihi, sosyal yapısı, yaşam biçimi hakkında da bilginizin olması gerekir. Bunu için NTV'nin hem mitolojik hem de tarihsel anlamda oldukça iyi hazırlanmış başvuru kitapları var. Bir de bu konulara dalmadan önce okunmuş olması gereken mihenk taşı niteliğinde kitaplar var, Antik Yunan Medeniyeti için İlyada ve Odysseia'nın olduğu gibi.

Ben yine de romanda önce, sadece mitolojik değil, her tarzda küçük küçük öykülerle başlamanızın daha yararlı olacağına inanıyorum. Hem uzun soluklu bir işe başlamadan önce elinizin alışmasını sağlar hem de sabrınızı arttırır. Hiakayelerinizi kurgu iskelesinde ya da öykü seçkisinde paylaşıp her türlü yorum ve eleştiriyle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bütün mesajı özetlersem en önemli nokta okumak. Her şeyi, her tarzı okumak. Okumadan bir şeyler yazmaya kalkmak eninde sonunda hüsranla sonuçlanır. Biraz fazla uzattım sanırım ama umarım yararlı olur. :)

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Mısır ve iskandinav mitolojisine de hemen hemen hakim sayılırım.
Bu tür şeyler çok ilgimi çektiği için hep araştırırım zaten.

Kitap okumayı çok seviyorum.Sadece mitolojide değil vampir,macera ve ortaçağ romanlarıda okuyorum.

Ve hikayelerimden birini kurgu iskelesine paylaşacağım bugün.Anlayışlı yorumunuz ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Neden hep yunan mitleri hakkında bir şeyler yazılıyor? İslamiyet öncesi Türk destanlarında da çok güzel, kaliteli ; hikayeler, şiirler mevcut. Bu mitlerle inanılmaz şeyler yazılabilir. Ya da yazılıyor ben mi farkında değilim?

Yunan mitolojisinde kullanılacak çok malzeme var ve benim ilgimi daha çok çektiği için ben bu konuyu kullanmayı tercih ediyorum.Belki ileride Türk mitolojileri hakkında da hikayelerim olabilir.