Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: Darkness - 13 Şubat 2008, 06:51:29

Başlık: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Gönderen: Darkness - 13 Şubat 2008, 06:51:29
Yönetmen : Ahmet Uluçay
Senaryo : Ahmet Uluçay
Genel Yapim Sorumlusu: Ezel Akay
Görüntü Yönetmeni : Ilker Berke
Müzik: Ender Akay,A. Tunga Demirel
Kurgu : Mustafa Preseva,Senad Preseva
Yapimci : Serdar Tahiroglu,Diloy Gülün
Yapim : 2004,(IFR)Türkiye
Süre : 116 dk.
Dagitim : UIP


Oyuncular :
Ismail Hakki Taslak (Recep)
Kadir Kaymaz (Mehmet)
Gülayse Erkoç (Nezihe)
Boncuk Yilmaz (Nihal)
Hasbiye Günay (Güler)
Mustafa Çoban (Karpuzcu Kemal)
Fizuli Caferov (Deli Ömer)
Ahmet Uluçay (Berber)
Aysel Yilmaz (Recep'in Anasi)


Bundan 40 sene öncesi. Türkiye'de sinemanın yaygınlaşmaya başladığı dönemler. Anadolu'nun Tepecik köyünde Recep ve Mehmet adlı 2 çocuk sinemaya duydukları büyük ilginin önüne geçemez. Projeksiyon aleti yapmaya karar veren çocukların işleri hiç de kolay olmayacaktır.

Bu işi başaracaklarına kimse inanmaz. Onların tek destekçisi köyün delisi Ömer olur. Bir karpuzcunun oğlu olan Recep, babasının yanına gelen Nezihe Hanım'ın kızı Nihal'e ilgi duymaya başlar. Ancak, Recep aradığı karşılığı Nihal'den değil, onun küçük kardeşi Güler'den bulur.

Spoiler: Göster
(http://img253.imageshack.us/img253/6148/16tk1dq2.jpg)

Film San Sebastian'da aldığı ödülün yanısıra, 23. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de en iyi film seçildi.


Bılıyorumkı herksn ve özelkle benım cocuklgumdan enstantaneler bulunan muthış fılm
Başlık: Ynt: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Gönderen: Sophié - 17 Ağustos 2009, 21:01:27
Biri şu afişi spoiler etse çok güzel olcak sanki.
Accayip, vurgulu bak o, beğendiğim bi film olmasına rağmen "izle lan bayılcaksın" diye filmi verdiğim kimse de beğenmedi. Sıkıcı falan olduğunu söylemekteler genelde. Ödüllü film olunca biraz doğal tabii :P. Ama bence izlense çok bomba olur.
Başlık: Ynt: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Gönderen: MarijuanA - 17 Ağustos 2009, 21:14:21
İlk çıktığı zaman izlemiştim. Gayet başarılı bir filmdi. Gerçekten izlenilmesi gereken filmlerden biri.
Başlık: Ynt: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Gönderen: brisingr - 14 Nisan 2010, 22:09:59
SBS'de çıktı bu film ama o sorudan sonra filmi izliyceğim varsa da izlemedim.
Başlık: Ynt: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Nisan 2010, 20:01:57
Ödüllü festival filmleri sıkıcı olabiliyo biraz evet (biraz?) ama bu öyle değil kesinlikle. Gayet başarılı ve sürükleyici, eski olduğu için ya da benim sürümden de olabilir bilmiyorum çok sağlam değildi görüntü ama, hikayesi epey hoş. Sonunu özellikle çok beğendim.
Başlık: Ynt: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Gönderen: Sophié - 04 Mayıs 2010, 18:08:21
Nuri Bilge Ceylan'a da selam olmasın mı burdan?