Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kayıp Rıhtım => Duyurular => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 25 Nisan 2014, 19:26:14

Başlık: İTEF’te FABİSAD Etkinlikleri
Gönderen: Denaro Forbin - 25 Nisan 2014, 19:26:14
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/04/fabisad-fantastik-tarih.jpg)

İçinde bulunduğumuz coğrafya tarihi hayalgücümüzü ne kadar etkiliyor? “Fantastik Tarihimiz” adlı bu fantastik söyleşide Osmanlı Bilimkurgusu’ndan, Gulyabani’ye ve türün yerli ve yabancı örneklerine değiniliyor, yazarlar fantastik türüyle nasıl bir ilişki kurduklarından ve ilham kaynaklarından bahsediyorlar.

Etkinliğe, sevilen yönetmen, kendi tabiriyle “film anlatıcısı” Ezel Akay, "Seyfettin Efendi (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/seyfettin-efendi-ve-olaganustu-maceralari/)" çizgi roman serisiyle kısa sürede kendi okuyucu kitlesini yaratan Devrim Kunter (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/devrim-kunter/) ve 2013 GİO Ödülleri (http://www.kayiprihtim.org/portal/2013/04/28/2012-gio-odulleri-sahiplerini-buldu/)‘nde dereceye giren ve Anadolu Korku Öyküleri (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/anadolu-korku-oykuleri-2/) serisinin yazarlarından olan Mehmet Berk Yaltırık (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/mehmet-berk-yaltirik/) konuşmacı olarak katılacaklar.

Yerli fantastik-korku edebiyatının tarihine inileceği söyleşinin moderatörlüğünü FABİSAD Yönetim Kurulu Üyesİ, Türkçe edebiyattaki ilk fantastik öykü seçkisi olan 1002 Gece Masalları (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/1002-gece-masallari/)‘nı yayına hazırlayan ve Çift Başlı Kartal (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/cift-basli-kartal/) kitabının yazarı Yiğit Değer Bengi (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/yigit-deger-bengi/) üstleniyor.


Etkinlikte yerler sınırlıdır. LCV için info@itef.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: İTEF’te FABİSAD Etkinlikleri
Gönderen: Denaro Forbin - 28 Nisan 2014, 16:37:39
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/04/itef-2014.jpg)

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında FABİSAD’ın katkılarıyla hazırlanan Fantastik Tarihimiz etkinliğini üç gün önce duyurmuştuk (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/04/25/itefte-fabisad-fantastik-tarihimiz/) hatırlarsanız. Şimdi gelin festivalin diğer etkinliklerine göz atalım.

Moderatörlüğünü Gölge Öykü Dergisi ve Kan Güncesi Alt-Kültür portalının kurucusu, Anadolu Korku Öyküleri (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/anadolu-korku-oykuleri-2/)’ni yayına hazırlayan yazar Galip Dursun (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/galip-dursun/)’un üstlendiği etkinlik, yaşadığımız coğrafyaya özgü korkuları masaya yatıracak. 2010 yılında Sydney’de Yılın En İyi Lovecraftvari Filmi Ödülü’nü alan genç kuşak yönetmenlerden Can Evrenol, Deliliği Beklerken (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/deliligi-beklerken/) adlı romanında gerilim ve fantastiği bir arada yaşatan Onat Bahadır (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/onat-bahadir/) ve ritüellerden inançlara her yönüyle vampirleri araştırdığı Vampirin Kültür Tarihi (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/vampirin-kultur-tarihi/) adlı kitabı ile ikona dönüşen vampirlerin bilinmeyen yönlerini gün ışığına çıkaran akademisyen Gülay Er Pasin (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/gulay-er-pasin/) de konuşmacı olarak katılacak.





Geçmiş, gelecek ya da şimdiki zaman hangisi umut veriyor, hangisi daha karanlık görünüyor? Distopyalar Mülksüzler (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/mulksuzler/)'den Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/bin-dokuz-yuz-seksen-dort/)'e, Cesur Yeni Dünya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/cesur-yeni-dunya/)'dan Fahrenheit 451 (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/fahrenheit-451/)'e, Biz (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/biz-ithaki/)'den Sineklerin Tanrısı (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/sineklerin-tanrisi/)'na bir yandan içinde üretildikleri toplumu aynalayan, bir yandan karanlık gelecekler konusunda uyaran anlatılar.

Türkiye’de bilimkurgu, fantastik ve korku edebiyatı alanında eserler veren yazarların distopyayı ele aldığı etkinlik, Kabus Toplum Tarifleri başlığı altında tartışılacak. Konuşmacılar ise sırasıyla: Kara ütopya türündeki ilk romanı Cennetin Kalıntıları (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/cennetin-kalintilari/) ile tanıdığımız Levent Şenyürek (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/levent-senyurek/) ve anti kahramanların yaratıcısı Hakan Bıçakçı (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/hakan-bicakci/). Moderatörlüğü ise sinema yazarı ve çevirmen Kutlukhan Kutlu (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/kutlukhan-kutlu/) üsteniyor.





Perg Efsaneleri (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/perg-efsaneleri/) serisiyle birçok dile çevrilen, Türk fantastik edebiyatının önde gelen isimleri arasında yer alan Barış Müstecaplıoğlu (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/baris-mustecaplioglu/)’nun moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen GİO Ödülleri’nde seçilmiş öykülerin genç yazarları konuşmacı olarak karşımıza çıkacak. Gülbike Berkkam, Nihan Sayın ve Belma Fırat yazma deneyimleri ve önlerinde uzanan yazarlık kariyerleri ile ilgili beklentilerini paylaşıyorlar. Bu etkinlik hem fantastik, bilimkurgu ve korku alanındaki yeni solukları okuyucularla buluşturuyor hem de bu türde yazmak isteyen yazar adaylarına yayınlanma süreçleri hakkında fikir veriyor.


Son olarak etkinlikte yerlerin sınırlı olduğunu belirtelim. LCV için info@itef.com.tr adresine ulaşabilirsiniz.