Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Diğer Bilimkurgu Eserleri => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 10 Ağustos 2014, 17:18:29

Başlık: Darwinya ile Yeni Bir Bilimkurgu Ülke Sınırlarına Giriyor
Gönderen: Denaro Forbin - 10 Ağustos 2014, 17:18:29
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/08/darwinya-top.jpg)

İthaki Yayınları (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/ithaki-yayinlari/) bizleri yeni bir bilimkurgu romanıyla tanıştırmaya hazırlanıyor: "Darwinya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/darwinya/)"

Yazarı Robert Charles Wilson (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/robert-charles-wilson/) adı Türk okurlar için pek tanıdık olmayabilir, ama kendisini aldığı John W. Campbell Anma Ödülü, Philip K. Dick Ödülü, Theodore Sturgeon Anma Ödülü gibi ödüllerle çoktan kanıtlamış bir yazar.

Aynı zamanda yazar Darwinya ile 1999’da Hugo Ödülü’nde En İyi Roman dalında da adaylığa sahip.

Peki bu bilimkurgu kitabının konusu ne? İşte ona beraber göz atalım.

Alıntı
1912’de insanlık tarihi bir mucizeyle altüst olur. Avrupa topraklarında artık Darwinya adlı yeni bir kıta ortaya çıkmıştır. Amerika’dan Darwinya’ya keşfe giden Guilford Law, hayal edebileceğinin çok ötesinde bir kaderle yüz yüze gelir. Usta yazar Robert C. Wilson, çok farklı bir yirminci yüzyılı anlattığı bu bilimkurgu romanında, sadece tarihe ve evrime bir alternatif getirmiyor, aynı zamanda modern insanın ve yaşadığımız dünyanın “öteki”sine yönelik tekinsiz bir yorum sunuyor.

Wilson’ın bu eseri tamamıyla farklı bir 20. yüzyıl portresi çiziyor. Romanın aldığı yorumlarsa bir hayli olumlu.

Kitabın giriş ve ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için BURAYA (https://docs.google.com/file/d/0BxFXB0sgLgW2UkMzMHpWS0VSUWM/edit?pli=1) tıklayabilirsiniz.

Çevirisi Sönmez Güven (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/sonmez-guven/) tarafından üstlenilen romanın künye bilgileri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/darwinya/) tıklayabilirsiniz.

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)