(http://img33.imageshack.us/img33/7454/074345735801sclzzzzzzz.jpg)
Karanlık Öyküler ( Everything’s Eventual )
Kısa öykü koleksiyonu
Kitaptaki öykülerin birçoğu Kara Kule serisinin son kitabıyla bağlantılı.
Başlık 19 harften oluşmakta. Ayrıca kapağın kapağına da kırmızı-beyaz renkler hakim. Tıpkı son Kara Kule kitaplarında olduğu gibi. Bu, King’in kitapta Kara Kule’ye dair mesajlar verdiğinin bir göstergesi olabilir.
“Eluria’nın Küçük Hemşireleri” : Eh, Kara Kule ile bağlı olduğu apaçık, değil mi? Özellikle en ilintili devam hikayesi.
“Her Şey Olacağına Varır” : Kitaptaki ikinci KK’ye en bağlı olan öykü diyebiliriz. Ayrıca kitaba da adını veren öyküdür. Öykü, son kitapta karşımıza çıkan Dinky Earnshaw’ın kırıcılığa nasıl başladığını anlatıyor.
“Siyah Giysili Adam” : Ödüllü bir öykü. Kasabalı bir çocuğun bir İblis ile karşılaşmasını anlatıyor. İblis sanki biraz tanıdık gibi. Ayrıca Roland’ın dünyasındaki dili kullanıyor. “Are we well-met boy?”
“Bütün Sevdikleriniz Yok Olup Gidecek” : Bu öykü bütün ülkeyi dolaşıp, duvar yazıları (graffiti) toplayan bir adamı anlatıyor. Graffiti tanıdık geldi mi?
“4 Numaralı Otopsi Odası” : King’den bir klasik korku öyküsü : üzerinizde otopsi yapılıyor...ama hala hayattasınız. Kerr adındaki karakterin ismine yakından bakmanızı öneririm.
“1408” : Yine King’in en korkutucu hikayelerinden biri. Bir oteldeki perili oda. Son Kara Kule serisi kitabı olan Kule’ye bir referans niteliğinde. Odanın içindeki ses bir İncecik sesi gibi. Telefondaki mesaj “99” diye başlıyor. Ayrıca Dearborn diye bir karakter de mevcut.
“Sadece Fransızca Tarif Edebileceğiniz O His” : Bir kadının uçağının tekrar tekrar düşmesini anlatan öykü. Deja vu.
“Gotham Cafe’de Öğle Yemeği” : Garsonun “EEEEEEEEE!” diye bağırması Kızıl Kral’ı andırıyor. Küçük de olsa bir bağlantı sayılabilir.
“Kuzeye Doğru Giden Yol Virüsü” : Richard Kinnell’in her bakışında değiştiğini gördüğü bir yağlıboya tablo hakkındaki öykü.
“Lunapark Treni” : Annesinin fenalaştığını öğrenen bir gencin, hastaneye gitmek üzere otostop ile bir hortlağın arabasına binmesini anlatan öykü.
“Ölüm Odası” : Sorgu için işkence odasına hapsedilen bir ajanın öyküsü.