Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Düşler Limanı => Konuyu başlatan: KoyuBeyaz - 22 Mayıs 2010, 22:21:40

Başlık: Kukla
Gönderen: KoyuBeyaz - 22 Mayıs 2010, 22:21:40
  Koşuyordu, en az hava kadar ıslak kaldırımda, yüzüne vuran yağmura karşı koşuyordu. Etrafındaki bulanık insan silüetlerine aldırış etmeden, nereye gittiğinden habersiz, ne yapacağını tahmin edemeden koşuyordu. Kaldırımdaki bir çukura bastı, sağ ayağı yere olması gerekenden daha erken basınca yüzükoyun bir biçimde ıslak kaldırıma serildi. Güldü kendi kendine.

  Ayağa kalktı, insan silüetlerinin kendisine yönelmiş bakışlarına aldırmadan koşmaya devam etti. İlerideki ağaçla kaldırımda yürüyen çiftin arasından geçecekti. Nefes nefese koşarken gene güldü ''Ne kadar gereksiz bir ayrıntı.''

  Ağaç şimdi önündeydi; yana doğru hamle yaptı, kol kola girmiş çiftten ağaça yakın olanının omzuna çarptı ve arkasından gelen bağırma sesine aldırış etmeden koşmaya devam etti. Şimdide sokağın sonundaki dükkandan sağa dönecekti. Hayatını, aklına gelen bu kısa ve gereksiz düşüncelerin kontrol etmesine alışmıştı, karşı koyamayacağını öğrenmişti artık. ''Bakalım bu sefer ne çıkacak önüme.'' diye çaresizce düşünerek sağdaki sokağa saptı.

  Issız bir sokaktı, sırılsıklam, dar ve ıssız. Yavaşladı, burada durması gerekiyordu. Etrafına baktı, karşısına ne çıkacağını tahmin etmeye çalışmıyordu eskisi gibi, nasıl olsa ne gelecekse zaten gelecekti başına. Yapacağı hamleler belliydi, karşısına çıkacak 'şey' belliydi, olayın sonucu belliydi. Kendisine düşen tek şey bağlı olduğu iplerin ucundaki kişiye bakmadan itaat etmekti, bunun farkına artık varmıştı.

  Ve bir anda korkunç bir baş ağrısı girdi vücuduna. Onun için en kaçınılmaz şeydi bu, ama bu kez en beklenmedik olaydı aynı zamanda. ''Daha çok erken.'' diye düşündü ıslak kaldırımda dizleri üstüne çökerken. Başı ellerinin arasında, karşı koyamayacağı bu ağrının bir kez daha kendisini ele geçirmesine seyirci kaldı. Her zamanki gibi.

  Düşünceler bir anda aklına doluştu. Yapılan şakalar, güneşli bir gün, tanımadığı insanlar, büyük bir kalabalık ve gürültü, deniz kenarında bir kafe, elinin tutan genç bir kız..

  Dikkati dağılmıştı, uyku vakti gene gelmişti ve bu kez çok erken olarak gelmişti. Hangi tarihte, hangi yerde, hangi şekilde uyanacağından habersiz, ıssız sokakta bir adam yere yığıldı.
 
  Uykusu gelmişti. Kalemini bıraktı, defterini kapatarak rahat koltuğundan kalktı. ''Bugünlük yeterli, havamda değilim sanırım.'' diye düşündü ve gerinerek esnedi. Geçirdiği güzel günle ilgili bir rüya görmek umuduyla rahat yatağına doğru ilerledi.
Başlık: Ynt: Kukla
Gönderen: magicalbronze - 08 Şubat 2011, 12:48:30
Çok hoş bir yazıymış, neden kimse yorum yazmadı diye merak ettim şimdi...

Yalnız çok fantastik bir şekilde son bulacakken, ters atakta bulunarak sonu ilginç bir şekilde bağlamışsın. Aklıma sondan bir önceki paragrafı okurken birçok farklı senaryo geldi. Ellerine sağlık.
Başlık: Ynt: Kukla
Gönderen: Wanderer - 24 Şubat 2011, 01:02:23
Hakikaten şaşırtıcı bir yazı, çok hoşuma gitti tatlı olmuş :D Ellerine sağlık. :)
Başlık: Ynt: Kukla
Gönderen: Madam Vio - 24 Şubat 2011, 19:20:12
Benim de oldukça hoşuma gitti bu şirin, renkli yazı... Hikayenin ilk başı tamamen tasvire dayanmışken bu son daha da beklenmedik ve şaşırtıcı oldu. Üzerine yapılacak çok bir yorum kalmamış bu son sayesinde. Üstelik alıntısını yaptığım bu bölüm çok da zekice olmuş.

    Dikkati dağılmıştı, uyku vakti gene gelmişti ve bu kez çok erken olarak gelmişti. Hangi tarihte, hangi yerde, hangi şekilde uyanacağından habersiz, ıssız sokakta bir adam yere yığıldı.