* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?
* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?
http://www.kayiprihtim.org/forum/bu-sorularin-cevaplarini-biliyormuydunuzz-t435.0.html;msg3590#msg3590
Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?
Bunun cevabını biliyorum ben. Şimdi insanlar birbirlerine sarıldığında beyinde hipofizini hemen geçtikten sonra hafif arka beyne doğru ama biraz daha solda bulunan tramsak bezini uyarırlar. Bu tramsak sarılma anında trimsak salgılayarak bacak ve bel kaslarını uyararak bu kasların istemsiz bir şekilde iki yana doğru sallanmasını sağlarlar. Ama tabi bu hareket nedeniyle pek çok kişi kolaylıkla incinebilir. Özellikle dedelerimizin bu hareketten dolayı pek çok kez incindiğini ve beyinlerinin bir kısmını kullanma yetilerini kaybettiklerini duymuştum. Danimarka'da yapılan araştırmalara göre bu tramsak bezi seksenbeş yaşında köreliyormuş. Yani dedelere tavsiyem, iyice dede olmadan fazla sarılmamaları.
* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız
30 saat beklersin gelmez. 2 saatliğine gitmiş olsa bile o yazıyı koyar
edit: yarım saat yazıcağıma 30 saat yazmışım. ;D
* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız
30 saat beklersin gelmez. 2 saatliğine gitmiş olsa bile o yazıyı koyar
edit: yarım saat yazıcağıma 30 saat yazmışım. ;D
:D Sen yenisin galiba. :D