Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kayıp Rıhtım => Duyurular => Konuyu başlatan: Fırtınakıran - 28 Haziran 2011, 20:29:44

Başlık: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Haziran 2011, 20:29:44
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/biz-bunu-istiyoruz-top.jpg)

Ve Kayıp Rıhtım bir ilki daha gerçekleştiriyor!

Merak ettiğiniz ya da tüm dünyada olay yaratmış kitapların dilimize çevrilmemesinden bıktınız mı? Önemli ve okunması gereken türümüz kitaplarının çoğunun dilimize kazandırılmamasından şikayetçi misiniz?

Biz de öyle!

İşte bu yüzden sizlerin de dahil olacağı "Biz Bunu İstiyoruz!" projemize başlıyoruz!

Bundan böyle dilimize çevrilmemiş kitapların tanıtımları ve yabancı okurların yorumları ile incelemelerini Türkçe olarak sunacağız. Hazırlayacağımız özel projeler ile her defasında yeni bir seriyi ya da kitabı irdeliyecek, eserin yazarı hakkında bilgi verecek, ön okumalarını sunacak ve daha da fazlasını siz okurlarla buluştaracağız!

Dahası, yayınevlerine de okuyucuların hangi kitapları istediğini doğrudan yansıtmış olacağız! Hazırladığımız bu projeleri yayınevlerine sunarak gelen tepkilere ve alınan yorumlara göre Türkçeye çevrilmesi gereken kitaplarda daha objektif bir bakış açısı yakalamalarını sağlayacağız.

Peki, biz bu projelerde sizlere neler sunacağız?


- İlk olarak kitap tanıtımlarını çevirerek yurt dışında hazırlanan arka kapakların nasıl sunulduğunu göstereceğiz.
- Kitap ön okumalarını dilimize tercüme edip, okurlarımızın en azından roman ya da dahil olduğu seriler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız.
- Yazarıyla, çevrilmesini istediğimiz kitap ya da kitaplara ilişkin yapılmış röportajları sunacağız.
- Yine kitap hakında yapılan incelemeleri çevireceğiz ve böylece beğenilme oranına bizzat eleştiriler nezlinde sizleri de dahil edeceğiz.
- Kitabı okumuş yabancı okurların yaptıkları kısa yorumları da çevirerek tekil okurun neler düşündüğünü bizzat görmenize olanak tanıyacağız.
- Eğer varsa kitaba ait ödülleri belirteceğiz.


Bu vesileyle projemizin ilk adımı olan Patrick Rothfuss'un yazdığı The Kingkiller Chronicle / Kralkatili Günlükleri Serisi'nin çok yakında burada olacağını da duyurmuş olalım!

Umudumuz odur ki bu projeyle hem okurlarımız yurtdışındaki çevrilmemiş kitaplardan haberdar olacak hem de yayınevleri okurların hangi kitapları istediğini fark edip sesimize kulak verecek.

Kayıp Rıhtım, siz okurlarına olan gönül borcunu ödemek için daima burada olacak. Takibe devam!
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: Legend - 28 Haziran 2011, 21:33:59
Vooooouvvvv!Kayıp Rıhtım tekrar tekrar Türk Fantastiği için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.Bu çok büyük emek isteyen iş için, tüm emeği geçenlere ve geçecek olanlara teşekkürler diliyorum ve takibe devam ediyorum. :D
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: Richard Fannin - 28 Haziran 2011, 21:36:40
Bu çok çok güzel bi proje. Evet, önemli ve okunması gereken türümüz kitaplarının çoğunun dilimize kazandırılmamasından şikayetçiyim. Eminim böyle düşünen çok insan vardır. Umarım bu projeyle yayınevleri gerçekten daha objektif bir bakış açısı yakalayabilir.
   Böyle düşünenlere tercuman olduğunuz için tekrar tekrar teşekkürler Kayıp Rıhtım:)
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Haziran 2011, 21:42:29
Arkadaşlar,

Yayınevlerinden bu projemizle ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz. Emin olun, burada hazırladığımız ve yakında yayına sokacağımı kitapları onlar da dikkate alacaklardır :).
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: salum - 28 Haziran 2011, 22:39:46
Bu gerçekten çok güzel bir proje. Eğer çeviriler için yardım isterseniz yardımcı olmaktan zevk alırım.
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: Erymnys - 29 Haziran 2011, 00:13:48
almanca birşeyler olursa ben de yardım etmekten zevk duyarım... :)
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: magicalbronze - 29 Haziran 2011, 09:14:01
Çok teşekkürler arkadaşlar. Dediğimiz gibi bu proje sizlerin desteği ile devam edecek. Özellikle bu konuda yardım etmek isteyen olursa lütfen sormaktan çekinmesin.

Diğer projelerde sizlerin de yardımıyla çok daha sağlam işler çıkartacağız.
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: kahlan amnell - 29 Haziran 2011, 10:25:10
Nihayet başlıyor :) Heyecanla bekliyorum. Ellerinize sağlık.
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: mit - 29 Haziran 2011, 11:52:59
Bu harika bir haber gerçekten de. Umarım çok başarılı bir proje olur. Böyle bir işe kalkışmak ve altından kalkabilmek her baba yiğidin harcı değildir. Ama Rıhtım Ekibinin becerilerine ve azmine güvenim tam. Çok güzel şeyler çıkacak, çok!
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: Demigod - 29 Haziran 2011, 21:00:56
Muhteşem. Bize böyle imkanlar sunmanız çok güzel. Emek isteyen bir iş ve şimdiden ellerinize sağlık diyorum :) Takipte olacağım.
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: sanem75 - 03 Temmuz 2011, 21:17:24
Çok güzel bir proje.Kayıp Rıhtım yönetimini kutluyorum.Takipte olacağım. :)
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: vangoghspoison - 03 Temmuz 2011, 22:10:02
Proje ciddi anlamda güzel. Bunu daha fazla okuyucunun bilmesini sağlamak lazım.
Başlık: Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
Gönderen: DarLy OpuS - 03 Temmuz 2011, 22:26:28
Çok güzel olacak. İlk defa ülkemizde henüz yayımlanmamış ve benim de tanımadığım bir yazarın eserleri hakkında bu kadar merak duygusu taşıyorum. Bu projenin tadı bir başka olacak.
Başlık: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Temmuz 2011, 08:35:04
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/nameofhtewind/the-kingkiller-chronicle-top.jpg)

Fantazyanın büyülü dalgalarında sürüklenen bizler, asla elimizdekiyle yetinmedik. Hayır, hayal gücünün sınırlandırılmasına katlanamadık ve her zaman daha fazlasını istedik. Ve bir gün, nisan ayının başında, tüm bunların sonucu olarak "Biz Bunu İstiyoruz!" doğdu.

Biz Bunu İstiyoruz
, hep uzaktan baktığımız ve dilimize çevrilse bile o vakte kadar yılların geçtiği kitapları okumanın bizim de hakkımız olduğunu haykıran, baş kaldıran ve sizlerin, herkesin, isteğini özgürce dile getiren bir projedir. Ama tek başına bir duruş olmaktan öte, bizlerin sizlere sunacağı çeşitli bilgilendirmeler, arka kapak yazıları, yabancı okurların incelemeleri, yorumları ve en önemlisi kitapların ön okumaları ile bütünleşen bir çalışmadır bu.

Bundan sonra, sizler ve bizler, okumak istediklerimizi bu proje altında duyuracak, o kitaplardan haberdar olmayanları bilgilendirecek ve her daim tek bir bütün olarak fantastik ile bilimkurgunun, ebedi diyarlarında sessimizi duyuracağız.

Çünkü: "Biz Bunu İstiyoruz!"

Projemiz için o kadar çok seçenek vardı ki ilk önce hangisini yayınlayacağımıza karar verememiştik. Ama aralarında öyle bir tanesi vardı ki, onu atlamamız mümkün gibi gözükmüyordu!

Kralkatili Destanı'nın (The Kingkiller Chronicle) ilk kitabı olan Rüzgârın Adı (The Name of the Wind), 2007’de yayımlanarak fantazya dünyasını yerinden oynatmıştı. Yayımlandığı yıl bir anda dünya çapında çok satanlar listelerinin en tepesine tahtını kurmuştu. Bu öyle gelip geçici bir zafer de değildi, bunu gelişinden hissedebiliyordunuz.

Daha ilk kitap ile ABD'nin Fantastik/Bilimkurgu dalındaki en kayda değer ödüllerinden biri olan Quill ödülüne layık görüldü. Seriyi kaleme alan Patrick Rothfuss (http://www.kayiprihtim.org/portal/biz-bunu-istiyoruz-1/patrick-rothfuss/), daha yazarlığının tomurcukları açarken J.R.R. Tolkien ve George R.R. Martin gibi ustaların tahtına varis olarak gösterilmeye başlanmıştı.

Dile kolay, 32 dile çevrilmiş bir seriden bahsediyoruz burada. Biz de dedik ki, neden Türk okurları, dünya bu kitapla çalkalanıyorken geri kalsın? 2011 yılında ikinci kitabı olan The Wise Man's Fear da piyasaya çıkmışken neden daha fazla geride kalalım!

Ve işte karşınızdayız…

Ancak biz bu haberi hazırlarken müthiş bir sürprizle kapımızı çaldı İthaki Yayınları. Onların da gözünden kaçmayan bu seri, ilk kitabı olan Rüzgârın Adı ile birlikte ağustos ayında bizlerle buluşacakmış!

Ellerimiz kollarımız inceleme, röportaj, biyografi, tanıtım ve ön okumalarla dolu. Ve uzun bir süre bu şekilde karşınızda olmaktan geri durmayacağız!

Son olarak bu ilk adımımızda bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza sonsuz teşekkürler (http://www.kayiprihtim.org/portal/biz-bunu-istiyoruz-1/the-kingkiller-chronicle-tesekkurler/)!

Şimdi gelin hep beraber projenin o giriş sayfasına gidelim ve bu yeni seriye adım atalım.

BURADAN BUYRUN! (http://www.kayiprihtim.org/portal/biz-bunu-istiyoruz-1/)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: kahlan amnell - 05 Temmuz 2011, 09:17:33
Ellerinize gözlerinize emeklerinize sağlık!! Tanıtacağınız yeni yazarları sabırsızlıkla bekliyorum.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: mit - 05 Temmuz 2011, 10:18:49
Dolu dolu, içeriği zengin, harika bir çalışma olmuş. Okuyacak ve merakımızı körükleyecek bir sürü şey var, hangisine bakacağımı şaşırmış durumdayım :) İthaki'nin ilk projemizi yayınlayacak olması da büyük sürpriz oldu doğrusu. Demek ki doğru yoldayız. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Temmuz 2011, 11:22:03
Hepimizin okumak için bu kadar heyecan duyduğu bir kitabı, burdaki herkesle, hatta Türkiye ile paylaşmak mutluluk verici.

Sayfaya şöyle bir baktım da yok yok! Şimdiden söylüyorum, bir dahaki projelerde aynı sayıda şey beklemeyin. Hepimiz için öldürücü oluyor o.O! (şaka şaka)

İthaki'nin süprizinin etkisini atlamadım ben. Aylarca çalış uğraş, sonra bir anda İthaki ile aynı görüşleri paylaştığımızı ve dahası Ağustos gibi çok yakın bir zamanda bizlerle olacağını öğrenmek, çok tuhaf bir his.

Neyse ne diyorduk? Biri bizi durdursun!
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 05 Temmuz 2011, 22:17:14
Neyse ne diyorduk? Biri bizi durdursun!

Lütfen hayır! Kimse sizleri durdurmasın .

Bu kadar kısa sürede bu topic'in 2 sayfa dolusu yazı alması, bana mutluluktan çok daha fazlasını verdi.

Yaklaşık son altı aydır "Rüzgarın Adı" ile yatıp kalkan biri olarak yalnız olmadığımı görmek. Bu kitabı, hepsine özel bir yer verip çok sevsem de, okuduğum ve yayınlanmasına katkıda bulunduğum diğer pek çok eserden daha çok sevdim ve değer verdim.

Sonra derken bir de baktım ki, daha bir sürü insan varmış, benim isteklerimi ve duygularımı paylaşan.

Arkadaşlar yukarıda pek çok arkadaş, tam da kayiprihtim'in "Rüzgarın Adı" isteği ile İthaki yayınları'nın baskısının aynı zamana gelmesini hoş bir tesadüf olarak değerlendiriyor. Bense, bunu 1 yıldır rafta duran bir proje olarak, sizlerin artık sessizce beklemekten sıkılıp, yeter artık demenizle piyasaya çıkıyor olmasını bizlerin bir ayıbı olarak görüyorum.

Sizleri bağıra çağıra böyle güzel eserleri istemek zorunda bıraktığımız için hepinizden özür dilerim. Bir daha olmaması için elimizden geleni yapacağız :)
(bu arada ikinci kitap wise mans fear'ın da hazırlıklarının başladığını ve en azından onun için çok daha fazla beklemeyeceğinizi de buradan müjdeleyeyim. )

Rüzgarın Adı'nın Türkiye'de basılmış pek çok fantastik kurgu eserinden çok daha fazla ses getireceğine içtenlikle inanıyorum. Kişisel olarak, benim son 10 yılda okuduğum en iyi kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. (Eğer en iyisi değilse!)

Umarım sizler de benim aldığım keyfi alabilirsiniz.

Sevgilerimle



not: Bu arada bu tanıtım yazılarının hazırlanması sırasında kayıprıhtım ekibine istemeden de olsa yaşattığım, ve onların duyduğu heyecanı birazcık da olsa yokeden olaylar için, bir de buradan özür dilerim.

Üşenmeden bu denli muhteşem bir çalışmayı yapan kişiler olarak bu özrümü fazlasıyla hakediyorlar.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: mit - 06 Temmuz 2011, 12:28:29
1 yıldır rafta mı bekledi? Ayıp etmişsiniz gerçekten de :)

Şaka bir yana, her işte bir hayır vardır diye boşuna dememişler. Bu ufak(!) gecikme sayesinde biz de daha fazla dayanamayıp sesimizi duyurabileceğimiz bir projeye girişmiş olduk. Yayınlanmış olsa belki de böyle bir işe hiç kalkışmayacaktık.

Bu proje altında yer alan yazıları, ön okumaları ve röportajları okudukça kitaba duyduğum ilgi tavan yaptı. Heves ve heyecanla bekliyorum.

Teşekkürler İthaki. Siz olmasanız çok şey kaçıracaktık, çok.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: vangoghspoison - 07 Temmuz 2011, 15:10:09
Otuz iki dile çevrilmiş bir seri... Hazırlıklar için emeği geçen herkese çok teşekkürler. Keyifli ön okumalar ve incelemeler için tıklayalım bakalım hemen.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: HighLord - 10 Temmuz 2011, 09:29:54
Gerçekten hislerime tercüman olmuşsunuz. Ben de bu kitabı fazlasıyla istiyordum o kadar methediyorlardı. İthaki'nin çevirmesi çok hoşuma gitti ve beni sevindirdi. Teşekkürler İthaki!

Ve ayrıca bu projede Kayıp Rıhtım'da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. :)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 11 Temmuz 2011, 10:32:52
Rüzgarın Adı için pek çok olağanüstü yorumun yanında, şöyle bir yorum yapılmış: "Toliken kitaplarınızı biraz yana itin, yanlarına bunu koyacaksınız".

Pek çok güzel eser okumuşsam da Tolkien'in bende daima özel bir yeri vardır. O yüzden ilk başta bu yorumu bir pazarlama çabası olarak görmüştüm. Kitabı okuduktan sonra fikrim değişmekle kalmadı, aynı zamanda alışmış olduğum "iyi roman" kavramımı değiştirmek zorunda kaldım.

Bu eser iyi romandan biraz daha fazlası. Tolkien'i kenara itip yanına bunu koyar mısınız bilmiyorum. Ama okuyan herkesin bu kitabı özel bir köşeye koyacağına eminim.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Temmuz 2011, 10:51:53
Rüzgarın Adı için pek çok olağanüstü yorumun yanında, şöyle bir yorum yapılmış: "Toliken kitaplarınızı biraz yana itin, yanlarına bunu koyacaksınız".

Pek çok güzel eser okumuşsam da Tolkien'in bende daima özel bir yeri vardır. O yüzden ilk başta bu yorumu bir pazarlama çabası olarak görmüştüm. Kitabı okuduktan sonra fikrim değişmekle kalmadı, aynı zamanda alışmış olduğum "iyi roman" kavramımı değiştirmek zorunda kaldım.

Bu eser iyi romandan biraz daha fazlası. Tolkien'i kenara itip yanına bunu koyar mısınız bilmiyorum. Ama okuyan herkesin bu kitabı özel bir köşeye koyacağına eminim.

Benzer bir yorumu, kitabı yeni keşfettiğim zamanlarda ben de okumuştum. En başta, her okuduğu kitabı Tolkien ile karşılaştıran yapıdaki insanlardan olduğunu düşünmüştüm. Ancak daha sonra neredeyse hiç olumsuz yorum bulunmayan okur yorumlarını görünce bir merak içimde alda başını yürüdü.

Merakım/merakımız doruk noktasına ulaştı. Rüzgarın Adı'nın beklentilerimizi karşılayacağını umuyorum. Ne de olsa Kvothe gördüğüm hiçbir karaktere benzemiyor.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 11 Temmuz 2011, 11:24:52
Taraflı da düşünüyor olabilirim. Zira oynattığım FRP oyunundaki baş karakterlerden biri bir BARD. Oysa genelde oyuncular bard oynamayı istemez. Gücü her zaman küçümsenmiştir. Kvothe "teknik" olarak bakıldığında bir bard! (nasıl bard'sa artık).

Bu yüzden ben özel olarak da gaza geliyor olabilirim. Ama okuyan milyon küsur insan da benimle aynı saplantılara sahip değil ya :)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: LegalMc - 11 Temmuz 2011, 19:27:33
Budur. Dolu dolu bir proje olmuş, tüm emeği geçenlere ben de teşekkür ediyorum. Okurken Ağustos'u nasıl bekleyeceğimi düşünmeye başladım.

Konusu ve yorumlar iştah kabartıcı, kahramanın bir ozan olması da çok ilginç. Beklemedeyiz o zaman.

Rıhtım harika işler yapıyordu ama bu en harikası sanırım.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: kahlan amnell - 13 Temmuz 2011, 15:40:09
İthaki Facebook sayfasında tarih verdi: 5 Ağustos :) Heyecanla gün sayıyorum. Dolu dolu bir yaz geçiriyoruz :)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Temmuz 2011, 15:41:56
İthaki Facebook sayfasında tarih verdi: 5 Ağustos :) Heyecanla gün sayıyorum. Dolu dolu bir yaz geçiriyoruz :)

Bu çok güzel bir haber, teşekkürler.
Şurada 5 Ağustos'a ne kalmış! Off İthaki yine maddi açıdan beni batıracak :).
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: DarLy OpuS - 13 Temmuz 2011, 17:54:52
Öncelikle bu enfes çalışmada görev alan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Rıhtım ekibi olarak yine benzersiz bir işe imza attığımız kesin.

Böylesine özendikten, resmen salya akıttıktan sonra, bu kadar yakın bir tarihte 'O'na kavuşmak mutluluk verici. Hevesle bekliyorum ben de herkes gibi. :)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: elroy - 13 Temmuz 2011, 18:24:03
Öncelikle harika bir proje olduğunu söylemem gerekir.Bu işte emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.Bu serinin çevrilmesi kesinlikle harika bir olay ama bunun bu eserle kalmayıp devam edeceği bence daha da harika.Bu birçok alanda da gelişmeye yol açacak buna inanıyorum ve sizi tekrardan tebrik ediyorum.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Temmuz 2011, 20:02:28
Bu serinin çevrilmesi kesinlikle harika bir olay ama bunun bu eserle kalmayıp devam edeceği bence daha da harika.

Ufak bir kopya, projemizin ikinci ayağının çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorz. Daha şimdiden elimizde epey şey birikti bile :).

Destek veren herkese teşekkürler. Sonuçta sizlerin desteği olmadan bu projenin ayakta kalması imkansız.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: HighLord - 14 Temmuz 2011, 18:48:01
''The Sword Of Truth'' olur inşallah ikinci proje :)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 14 Temmuz 2011, 19:00:05
Hmms, o serinin zati Türkiye'de telifi alınmıştı. Ben Goodkind'ların Türkçelerine bakmadığım için hangi yayınevi hatırlamıyorum.

Telifi alınmamış bişi bulup isteyin de gidip alalım :D
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: HighLord - 14 Temmuz 2011, 20:00:06
Hmms, o serinin zati Türkiye'de telifi alınmıştı. Ben Goodkind'ların Türkçelerine bakmadığım için hangi yayınevi hatırlamıyorum.

Telifi alınmamış bişi bulup isteyin de gidip alalım :D

O zaman bak şu iyi : ''The Malazan Book of the Fallen''. Bunu da çok övüyorlardı. En iyiler arasında.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Temmuz 2011, 20:07:48
Hmms, o serinin zati Türkiye'de telifi alınmıştı. Ben Goodkind'ların Türkçelerine bakmadığım için hangi yayınevi hatırlamıyorum.

Telifi alınmamış bişi bulup isteyin de gidip alalım :D

O zaman bak şu iyi : ''The Malazan Book of the Fallen''. Bunu da çok övüyorlardı. En iyiler arasında.

Önerileriniz için bir form hazırlayacağız :). Oraya istediğiniz kadarını yazabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: HighLord - 14 Temmuz 2011, 20:12:54
Hmms, o serinin zati Türkiye'de telifi alınmıştı. Ben Goodkind'ların Türkçelerine bakmadığım için hangi yayınevi hatırlamıyorum.

Telifi alınmamış bişi bulup isteyin de gidip alalım :D

O zaman bak şu iyi : ''The Malazan Book of the Fallen''. Bunu da çok övüyorlardı. En iyiler arasında.

Önerileriniz için bir form hazırlayacağız :). Oraya istediğiniz kadarını yazabilirsiniz.

Bayağı vardı hepsini sıralarım form gelirse :D
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 15 Temmuz 2011, 09:47:49
*ellerini ovuşturur..

Tamam tamam siz form hazırlayın ben ucundan bakarım şöyle  ;D
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: mit - 05 Ağustos 2011, 09:56:42
Kitap bugün piyasaya çıktı arkadaşlar. Mağaza satış fiyatı 35 TL, İlknokta (http://www.ilknokta.com) satış fiyatı 24,50 TL. Herkese keyifli okumalar...
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 05 Ağustos 2011, 10:12:20
Şimdi Üç kısımlı sessizliğe bir dördüncüsü eklenecek. Rüzgarın Adı'nın sayfalarını çevirirken, derin nefes alışlar arasında, dışarıdan bakan birine anlamsız gelebilecek nidaları kendiliğinden koyverirken, sayfaların araya karışan hışırtısı....

Okumaya başlayanlar hemen anlayacaktır :)

Herkese iyi okumalar :)
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Narr - 05 Ağustos 2011, 13:36:36
Evet ben okumaya başlamış biri olaraktan İthaki Yayınlarına sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Böyle güzellikte bir kitabı dilimize kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Daha ne diyeyim. Okumaya dönüyorum.  :D
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: daifunka_vc - 05 Ağustos 2011, 14:23:17
Benim de elime bir kaç saat önce geçti. Gelen posterin biraz daha şatafatlı olmasını beklemiştim; ama bu gelen poster de yeterince güzel. Ayrıca, kitaptan küçük bir bölüm içeren şu kitapçık da çok hoş olmuş. Kitabı heyecanla kitaplarımın arasına bıraktım, sıranın ona gelmesini bekliyorum. :D
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Cubor - 05 Ağustos 2011, 17:07:44
Benim de elime bir kaç saat önce geçti. Gelen posterin biraz daha şatafatlı olmasını beklemiştim; ama bu gelen poster de yeterince güzel. Ayrıca, kitaptan küçük bir bölüm içeren şu kitapçık da çok hoş olmuş. Kitabı heyecanla kitaplarımın arasına bıraktım, sıranın ona gelmesini bekliyorum. :D

Risklerin şunlar:

1-) Diyelimki elindeki kitap biter bitmez RÜzgarın Adı'na başladın; arkasından bir süre başka kitap okumak istemeyeceksin. Enfes bir tatlının arkasından limon yalamak gibi gelecek! :)

2-) Yok eğer bir süre okumamaya karar verirsen; çevrendekilerin okuması ve onların yorumlarından doğan garip bir aidiyet duygusunun dışında kalmış gibi hissedeceksin kendini.

Her ikisi de kötü valla :D
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: daifunka_vc - 06 Ağustos 2011, 00:30:26
Eh, zaten uzun bir aradan sonra kitap okumaya yeni yakın dönüş yapmış biri olarak ilk maddenin geçerli olmamasını umuyorum.
İkinci madde için yapabileceğim ise bir müddet Rüzgarın Adı lafını duyar duymaz ortamdan uzaklaşmak olacak gibi.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: Narr - 06 Ağustos 2011, 10:52:01
Eğer bu şekilde devap ederse kitap, onun için kolumu bile kesebilecek raddeye ulaşıcam. Yıllar sonra unique bir şeyle karşılaştım. Kafamda sürekli dıttırı dırı dıttırı dırırırt şarkısı çalıyor.
Not: Poster, evet birazcık farklı değil ama olsun, sağlık olsun.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: mit - 13 Ağustos 2011, 12:55:37
Rüzgarın adı dün Ntvmsnbc sayfalarına konuk olmuş. Uzun ve detaylı bir makale eşliğinde kitaba ait bilgilere değinilmiş, eserin ayrıntılı tanıtımı yapılmış.

AMA...

Makalede geçen her bir satır, tanıtımdan röportaja kadar bizim siteden alınmış. Bunda bir problem yok. Fakat nedense kaynak belirtmek gibi ufacık, mini minnacık bir ayrıntıyı atlamışlar! "Nereden biliyorsun?" derseniz o çevirilerin bir kısmı bana ait. Son düzeltmelerini de ben yaptım. Hatta çok dikkatli bakarsanız yazım hatamız olan "New Yor Times Bestseller" (York olması lazım, kim yapmış bunun son düzeltisini :P ) yanlışının da aynen yer aldığını görebilirsiniz.

Bizim gibi kendi çapında bir site bile her alıntıya kaynak belirtirken koskoca NTV bunu yapıyorsa ben bir şey demiyorum artık. Yazık...
Başlık: Biz Bunu İstiyoruz Formu
Gönderen: Fırtınakıran - 23 Eylül 2011, 13:05:26
Sanırım şunu duyurmadık: eğer sizin de "Bu kitaplar basılsaydı harika olurdu. Ne yazık ki hiç basılmadı/tükenmiş durumda." dediğiniz ve fantastik/bilimkurgu alanında yokluklarının eksiklik olduğunu düşündüğünüz kitaplar varsa bize bunu iletmeniz çok kolay.

Buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/biz-bunu-istiyoruz-istek-formu/) tıklayarak formu doldurabilir ve bize fikir verebilirsiniz.
Başlık: Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
Gönderen: grikunduz - 23 Eylül 2011, 13:08:00
''The Sword Of Truth'' olur inşallah ikinci proje :)

Boşuna heveslenmeyin. Ben yayınevlerine 3 mesaj attım, üçüne de ciddiye alıp cevap yazan çıkmadı.