Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: DarLy OpuS - 05 Kasım 2011, 17:43:46

Başlık: Once Upon a Time (2011)
Gönderen: DarLy OpuS - 05 Kasım 2011, 17:43:46
Once Upon a Time

(http://tv.shut.net/library/slir/h262-c15.19/content/show/248835/img/poster.jpg)

Yayında - 1 sezon, 22 bölüm

İlk yayın tarihi: - ABD: 23 Ekim 2011

Yönetmen: Adam Horowitz  2011

Oyuncular: Ginnifer Goodwin, Robert Carlyle, Jennifer Morrison...

Ülke: ABD.

Tür: Dram

Format: 42 dk

Özet: Cindrella'dan Pinokyo'ya, Pamuk Prenses'e birçok masal kahramanını iç içe geçmiş hikayesiyle barındıran fantastik bir dizi, Once Upon A Time.

28 yaşındaki Emma Swan terkedildiğinde bebekti. Laneti kırması için dünyaya gönderilen Emma'nın bu sihirli dünyadan haberi olmasa da, 10 yaşındaki oğlu Henry her şeyi biliyor. Geri kalan tek şey ise Emma'yı ikna etmek.

-

Hazır iki bölümü yayınlanmışken şöyle havadan sudan bir dizi izleyeyim de vakit geçsin, demiştim. Dumur oldum açıkçası. Zamanında benim de aklıma gelen, "Abi çok fantastik fikir yaa," dediğim ama yazmaya üşendiğim bir kurguyu gözlerimin önüne dökülürken görünce biraz rahatsız olmadım da değil tabii. :P

Masal kahramanları uğradıkları lanet sonrası bizim dünyamızda yaşamaya başlıyorlar. Ancak lanete uğradıklarının ve masal kahramanı olduklarının farkında değiller. Burada seçilmiş çocuk klişesi devreye giriyor ve laneti kırmaya çalışıyorlar. (Klişe dediğime bakmayın, güzel işlenmiş bence.) İzlediğim iki bölüm boyunca ben çok keyif aldım diziden. Çok güzel yerlere gitme ihtimali var yapımın, hevesle yeni bölümleri bekliyorum.

Herkese öneririm. Bir göz atmanızda fayda var, zaten bırakamayacaksınız. :)
Başlık: Ynt: Once Upon a Time (2011)
Gönderen: beerold - 28 Ekim 2012, 02:28:21
An itibariyle ikinci sezonunu izlemeye başlamış bulunduğum dizi. Birinci sezona çok bir şey beklemeden başlayıp tutkunu oldum diyebilirim.

Spoiler: Göster
Mr. Gold karakteri ve olaylardaki etkisini harika işlemişler. :)
Başlık: Ynt: Once Upon a Time (2011)
Gönderen: Optik - 28 Ekim 2012, 10:02:21
Daha ilk sezonu bitirmedim ama masalları dizide görmek güzel...
Başlık: Ynt: Once Upon a Time (2011)
Gönderen: consciousness - 19 Şubat 2013, 21:56:48
Son dönemde gerçekten izlediğime memnun olduğum başarılı bir fantastik dizi Once Upon a Time. Masal kahramanları, birbirleriyle ilişkileri, farklı evrenler, Kötü Kraliçe Regina ve Rumpelstiltskin gibi karakterleriyle gönlüme taht kurdu. Dizinin LOST göndermeleri de ayrı bir keyifli doğrusu ;) Masal kahramanlarının ve hikayelerinin bu kadar başarılı bir şekilde kullanılması ve yepyeni bir hikaye ile karşımıza çıkması bu prodüksiyonun başarısını gösteriyor. İlk sezonda cesur bir çıkış ve son yaptılar, ondan sonra olay örgüsünü nasıl devam ettirecekleri kesinlikle büyük bir önem taşıyordu. Bu dönem fazla ara da verdiler ama ben şu an için hikayenin gidişatından memnunum. Hala çok büyük merakla izliyorum ve heyecanla neler olacağını merak ediyorum.
Başlık: Ynt: Once Upon a Time (2011)
Gönderen: consciousness - 23 Şubat 2013, 23:09:30
Yazacaklarım dizi hakkında SPOILER içermektedir; özellikle son yayımlanan bölüm Manhattan hakkında;)

Spoiler: Göster
Bugün son yayımlanan bölümü izledim ve şunu söyleyeyim izlerken yerimde duramadım! Rumpelstiltskin kesinlikle benim en sevdiğim karakter bu dizide. Regina, Mad Hatter, Ruby onları da çok seviyorum ama Rumpelstiltskin bambaşka. Manhattan bölümünde Rumpelstiltskin'le ilgili biraz daha derine inmemiz ve bilgi edinmemiz çok güzel oldu ancak Bae'in kim olduğunu sonunda öğrenmemiz, hatta Henry ve Emma'nın da bu olaya dahil olması, inanılmaz anlar yaşattı bana. Daha önce Bae'in Emma'nın eski sevgilisi olabileceği aklımdan geçmişti ama pek de ihtimal vermemiştim, ama olay öyle bir boyuta yükseldi ki bu bölümde sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Bae şimdi büyük ihtimal onlarla StoryBrooke'a gelir diye düşünüyorum çünkü işin içinde Henry var ancak Rumpelstiltskin'le ilişkisi pek iyi olmayacak görüldüğü üzere. Rumpelstiltskin'in bu bölümde geçmişiyle ilgili çok güzel detaylara girildi, nasıl sakatlandığı, karısıyla ilişkisinin nasıl bozulduğu, seçimleri... ama hiçbiri kâhinle yaptığı görüşmeler gibi çarpıcı değildi tabii. Kâhinin son sözleri onu genç bir çocuğun oğluna götüreceği ama bunun yaratacağı sıkıntılar üzerine yaptığı yorumun Rumpelstiltskin  üzerindeki etkisi ve verdiği cevap çarpıcı oldu; "I'll kill him then". Bu gelecekte oluşabilecek sıkıntılara gönderme olabilir, gerçekleşmeyeceği düşünülebilir ama Rumpelstiltskin'in yaşadıkları ve yaşayacakları onu nereye götürür bilinmez. Çünkü işler öyle karıştı ki; bir tarafta fasulyeler, bir tarafta Regina ve Cora ve belki de en önemlisi kasabadaki yabancı. Ah o mesele yok mu... Kasabadaki yabancı ile olayı gerçek dünyanın Storybrooke'u öğrenmesine taşırlarsa inanılmaz keyfim kaçacak, bunu gerçekten hiç istemiyorum. Gerçek dünyanın Storybrooke'a girmesi demek herşeyin daha da karışması, masalsı havanın yok olması demek. Eğer iş diyarlardan haberdar olmalarına ve belki de fasulyelerden haberdar olmalarına varırsa çok can sıkıcı olur. Herşey masal karakterleri arasında gelişsin istiyorum ben, gerçek dünyanın karmaşası, günümüz modern insanı, olaylara müdahale eden hükümetler, başkanlar... vs. off şimdiden sıkıldım. Bunları düşünmek bile istemiyorum, diziyi bu kadar çok severken ondan soğumak da istemiyoru doğrusu.

Gelecek bölümün adı The Queen is Dead. Bu bölüm ismi bana Cora'yı düşündürüyor; Regina ile hançerin peşine düştüler, Rumpelstiltskin kasabaya dönecek v onunla mücadele edecekler ve biri Cora'yı öldürecek gibi fikirlerim var ama spoilerdan uzak duruyorum ve birşey okumadım bu konuyla ilgili bakalım olaylar neyi gösterecek.

Regina da içindeki kötülükten nasıl kurtulamıyor =) Gerçi ben onun kötü hallerini çok daha fazla seviyorum ya ama bu nedenle yok olsun da istemem tabii.


Son olarak; dizide geri dönüşler, olaylar ve karakterler arasındaki bağlantılar öyle zekice kurgulanıyor ki bu diziye sevgim her geçen gün daha bir artıyor, çok keyif alıyorum. Sanırım bu dönemde izlemekten en zevk aldığım dizi de budur, bakalım gelecek bölümler neyi gösterecek.
Başlık: Once Upon A Time’da Saat Oz’u Mu Gösteriyor?
Gönderen: Denaro Forbin - 16 Mart 2014, 18:23:21
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/03/once-upon-a-time.jpg)

Masal karakterlerini ilmek ilmek birbirine bağlayıp, sonra bunlardan harika bir senaryo çıkartan, bu da yetmeyip hepsini gerçek dünyaya getiren dizi Once Upon A Time’da ilginç gelişmeler var!

Once Upon A Time, onca karakteri birbirine bağlamaktaki yeteneğini geçen 3 sezona rağmen kaybetmedi. Her yeni gelen karakterle “acaba bu hangi masaldan!” diye meraktan çatlamamız da dinmedi. Şikayetçi değiliz, çünkü bu da yapımın kalitesine bir başka işaret değilse nedir? Ama şimdi “geriye hangi masal kaldı?” derken bir sürpriz var karşımızda. Söylentilere bakılırsa Oz Büyücüsü karakterleri de diziye dahil olabilirmiş.

Masal diyarı Büyülü Orman’ın (Enchanted Forest) Oz yakınlarında bir yerlerde olduğu söylenirken bu hiç de mantıksız olmaz. Peki Dorothy kırmızı ayakkabılarını birbirine vurur mu dersiniz? Ya da küçük köpeği Toto’yu bir insan kılığında görür müyüz? Aslan, teneke adam ve korkuluğa ne olacak? Ya batının kötü cadısı…

Yeşil derili bir tehlike geliyor belki de, kim bilir? Tek bildiğimiz heyecanla bu haberlerin kesinleşmesini umduğumuz.
Başlık: Ynt: Once Upon a Time (2011)
Gönderen: Ordeith - 28 Ekim 2014, 00:55:19
Peter Pan'den sonra Elsa ve kardeşi Anna'da diziye dahil olarak çok iyiye gidiyor :)
Elizabeth Mitchell o kadar yakıştı ki snow queen'e anlatamam.

Televizyonların en eğlenceli dizisidir sanırım. Hem farklı hem kendine özgü