Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Zaman Çarkı => Konuyu başlatan: dekadans - 26 Aralık 2011, 15:19:27

Başlık: Terkedilmişler
Gönderen: dekadans - 26 Aralık 2011, 15:19:27
Zaman Çarkı'nı okuyanlar çok iyi bilirler ki, "Terkedilmişler" hikayenin en önemli karakterleri arasındadır. Onlar kötü ve karanlıktırlar. O çağın çocuklarına, onları korkutmak için geceleri uyku öncesi masalı olarak anlatılırlar. İsimleri ağza alınmaz çünkü kötü şans getirdiğine inanılır. Varlıklarına kimse inanmaz, çünkü asırlar önce öldükleri düşünülür. Ama onlar, dünyada yürümeye devam etmektedirler. Karanlığı dünyaya getirmek için çalışmaktadırlar.

Terkedilmişler 13 tanedir:

Ishamael
Asmodean
Rahvin
Be'lal
Aginor
Demandred
Balthamel
Samael
Graendal
Moghedien
Lanfear
Mesaana
Semirhage

Terkedilmişler'in adı, Lews Therin Thelamon döneminde ilk kez geçer. Tek Güç kullanan birer Aes Sedai'yken, Karanlık Varlık'ın gücünün etkisinde kalmış ve onun tarafına geçmişlerdir. Dünya'yı kaosa sürükleyerek savaşlar çıkartmışlar ve Karanlık Varlık'ı dünyaya sokmaya çalışmışlardır. Böylece Karanlık Varlık çarkı kıracak ve dünyanın dönmesini durdurabilecektir. Dünyayı kendi suretinden tekrar yaratacaktır. 13 aes sedai, Karanlık Varlık'ın onlara sunduğu iktidar önerilerinin etkisinde kalarak onun tarafına geçerler. Güç Savaşı sonunda, Lews Therin Thelamon ve 100 aes sedai tarafından Karanlık Varlık zindana kapatılmış ve zindan mühürlenmiştir. Kendilerine "Terkedilmişler" denilen bu 13 aes sedai'de Karanlık Varlık'la birlikte o zindana hapsolmuştur. Lakin Ishamael zindanda bir gedik açar ve diğer terkedilmişlerle beraber zindandan kurtulmayı başarırlar.

Karanlık Varlık, zindan mühürlenirken saidin'e dokunur ve kirletir. Tek Güç kullanan tüm erkekler, delirirler ve zaman çarkı döner, çağlar gelip geçer. Hikayemiz başlar...