Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: Berre - 11 Nisan 2012, 01:48:36

Başlık: Gece Sirki // Erin Morgenstern
Gönderen: Berre - 11 Nisan 2012, 01:48:36
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/gece-sirki-top.jpg)

2011'in sonbaharında yayımlanıp çıktığı gibi Amazon en çok satanlarda ilk 5'e giriş yapmış olan Gece Sirki (The Night Circus) bu ay itibariyle Türk okurlarla buluşuyor! Buz ve Ateşin Şarkısı (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/) kitaplarının, dizinin etkisiyle ilk 5'i doldurduğu sonbahar döneminde kendine yer bulup, birinciliğe de çıkmayı başaran kitap aynı zamanda Amazon.com'un 2011'in en iyi 100 kitabı listesinde de yer alıyor.

Victoria dönemi Londra'sında geçen kurgu, oldukça sıradışı, rüya gibi bir peri masalını konu etmekte. Yalnızca güneşin batımıyla ortaya çıkıp doğumunda yok olan, gezici bir sirki alan Gece Sirki'nde hokkabazlıklarla süslenmiş gerçek büyü işlemekte. Sirkin ne zaman, nerede ortaya çıkacağını asla bilemezsiniz. Asla duyurularını yapmazlar. Ama tüm bunların gerisinde şiddetli bir mücadele dönmekte. Çocukluklarından itibaren beraber eğitilen iki genç büyücü Celia ve Marco bu büyülü sirkin çatısı altında gizli, ancak ateşli bir yarışın iki büyük parçası. Ve iki büyücü aşkın sınırlarına doğru yuvarlanırken ne olursa olsun gösteri devam etmeli!

Alıntı
"Sarsıcı bir roman, Gece Sirki sizi karanlık olduğu kadar göz alıcı, tamamıyla gerçek ama yine de bir rüyadan çıkıp gelmiş hissi veren bir dünyaya çekiyor. Ayrılmak istemeyeceksiniz."
-Téa Obreht-

"Büyülü gerçekçiliğe batırılmış bir Romeo ve Juliet masalı."
-The Boston Globe-

"Karanlık ve bir rüya gibi. İnsanı esir alan bir aşk hikâyesi."
-Stylist Magazine

"Kurum kadar koyu, kıvılcımlar kadar parlak. Erin Morgenstern'ün önünde eğilin. Bu, okuyacağınız en iyi kitaplardan biri."
-Brunonia Barry

"Bu gizemli sirkin ve gerçekten sihirbaz olan iki yıldızının romanında birkaç sayfa ilerleyince, sıradışı bir romanla karşı karşıya olduğunuzu fark ediyorsunuz."
-The Daily Beast

"Erin Morgenstern'ün ilk romanı Gece Sirki, sessiz ve büyüleyici bir kusursuzlukta. Bu romanı okumak muhteşem bir rüya görmek gibi."
-Newsday

Çevirisini Sevinç S. Tezcan'ın ve editörlüğünü Kemal Küçükgedik'in üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/gece-sirki/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Gece Sirki // Erin Morgenstern
Gönderen: Ulubatli - 15 Nisan 2012, 09:20:38
Ne kadar tuhaf bir hayal gücü. Güzel bir şeye benziyor. Bakmak, incelemek gerekir.