Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kayıp Rıhtım => Duyurular => Konuyu başlatan: Berre - 11 Nisan 2012, 02:21:03

Başlık: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Berre - 11 Nisan 2012, 02:21:03
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/ilknokta-kargobedava.jpg)

Geçenlerde yapmış oldukları fantastik ve bilimkurgu kitaplarına özel kampanyanın üzerinden henüz geçmişken, online kitap alışveriş sitesi ilknokta.com (http://www.ilknokta.com/), artık gelenekselleştirdiği bedava kargo kampanyasını tekrar başlattı!

9 Nisan – 9 Mayıs 2012 tarihleri arasında, tam bir ay boyunca sürecek kampanya ile almış olduğunuz kitaplar için kargo parası vermeyeceksiniz. Özellikle yapmış oldukları indirimleri de hesaba katarsak, evinizden çıkmadan indirimli kitaplara sahip olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

Sizler de elinizi çabuk tutun ve almak istediğiniz kitapları bir ay boyunca bedava kargo ile indirimli fiyatlarıyla kapınıza gelmesini sağlayın.

Şimdiden hepinize keyifli okumalar diliyoruz.

Alışverişlerinize fazladan birer fantastik ve bilimkurgu kitabı eklemeyi de unutmayın, bizden söylemesi...
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Crawley - 11 Nisan 2012, 11:43:06
Bu çok iyi oldu ya :D
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Catrouble - 04 Mayıs 2012, 00:40:48
ilknokta.com'dan 3 gün önce birkaç kitap sipariş ettim. Hala hazırlanıyor durumunda gözüküyor bu kadar zamanda çoktan yollanmış olmasını bekliyordum, bekleyeceğim artık yapacak birşey yokta daha önce alışveriş yapan arkadaşlara sormak istedim hep böyle geç mi yollanıyor kitaplar diye..

Ona göre başka siteleri tercih etmekte fayda var diye bir düşünceye kapılacağım.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Galaxie - 04 Mayıs 2012, 00:43:44
Ben de çoğunlukla ilknoktadan sipariş ediyorum. Genelde 2 ya da 3 günde geliyor. Ama 5 olduğu da oluyor. Eğer ararsanız bilgi verirler. Belki kargo şirketinde bir problem çıkmıştır.

Kitap ellerinde kalmamış da olabilir. Çünkü bazen var görünse bile siparişten 2-3 gün sonra arayıp kitabın kalmadığını söyleyebiliyorlar. Bence arayıp sormanızda fayda var.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: KoyuBeyaz - 04 Mayıs 2012, 00:45:36
3 gün iyiymiş aslında. Ben bugüne dek 4 kez kullandım ilknokta'yı ve ikisinde kitapların hazırlanması 4 gün veya daha fazla sürdü, birinde 8 günü gördü ve biri de 2 günde kargoya teslim edildi. Standartlarının çok üzerinde sayılmaz şimdilik sanırım. Tabi alınan kitaplara göre de bu sürenin değiştiğini düşünüyorum, tam emin değilim.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Catrouble - 04 Mayıs 2012, 01:13:23
anlaşılan servis konusunda baya kötüler, bu durumda ya başka bir yeri tercih etmek lazım ya da 1 hafta önceden sipariş vermek lazım :)
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Galaxie - 04 Mayıs 2012, 01:23:27
Çok da kötü değiller aslında. Ben başka sitelerde bir hafta, iki hafta beklediğimi biliyorum. İlknokta bir haftayı hiç geçmedi ama. Hatta genelde 3-4 gün dediğim gibi. Servis konusunda hata genelde ilknokta'da değil kargo şirketinde oluyor.

Denediğim birkaç site içinde bana en hızlısı ilknokta gibi geldi. Dediğim gibi, aramanızı öneririm.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: OZ - 04 Mayıs 2012, 01:27:00
O değil de şu kampanya ay sonuna kadar uzasa ne var yani.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Catrouble - 04 Mayıs 2012, 01:27:41
Şimdilik sorunun kargo şirketinde olması mümkün değil çünkü sipariş durumu henüz kargoya verilmediğini söylüyor. Hala hazırlıyorlarmış.. Büyük ihtimal stoklarında yok ve o yüzden bekliyolar ama bunu doğru düzgün sitede belirtseler ben zaten almazdım oradan o kitabı.. Neyse artık yapacak birşey yok :)

Bu arada kitap konusunda ilk defa netten alışveriş yapıyorum belki cidden diğer siteler daha kötü olabilirler.. Elektronik konusunda genelde siparişi takiben ilk iş günü ürün yollanır. Ben onlar gibi olacağını düşünmüştüm ondan şaşırdım belki de :)
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Galaxie - 04 Mayıs 2012, 01:32:41
Sen bir de internetteki alışveriş sitelerinden alış veriş yapsaydın ilknoktaya dua ederdin, en iyi ihtimal iki haftada gönderiyorlar, genelde üç haftayı buluyor. O yüzden ilknokta bana jet hızı gibi geliyor :D

hepsiburada.com diye bir site de var. mit'in önerisi üzerine sadece bir kez sipariş verdim ama memnun kaldım yanılmıyorsam 4 gün içinde geldi. Bir de birçok kitapta kargo ücreti yok. Oraya da bakabilirsin.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Catrouble - 04 Mayıs 2012, 01:33:11
teşekkür ederim ilgin ve yardımların için :)
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: kahlan amnell - 04 Mayıs 2012, 06:32:11
İlknokta'dan geçen ay yaptığım alışverişte kendi kitaplarını 4 günde anca kargoya verdiler, o da eksikti zaten. Diğer sitelere bakınca ilknoktaya şükredeceğimi hiç sanmıyorum, zira idefix de, okuoku da 2-3 günde siparişimi tedarik edebiliyor.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: dekadans - 04 Mayıs 2012, 10:04:47
Kitapların tedarik edilmesi süreci uzayabiliyor anladığım kadarıyla. Keyfen yaptıklarını sanmıyorum. 2 gün içinde siparişi aldığımı da hatırlıyorum. 1 hafta sürdüğü de oldu. Ama indirimleri nedeniyle bence ilknokta diğer sitelerden daha başarılı.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Fırtınakıran - 04 Mayıs 2012, 11:13:57
Siparişinizdeki kitaplar arasında Kıyamet Gösterisi ya da Hayalet Tugay varsa doğaldır :). Hepimizin aklı bu ara o kitaplarda diye söylüyorum. Zira daha bugun piyasaya sürülüyorlar. Diğer yandan, ilknokta değişken temin sürelerine sahip gercekten. Ama ben de dekadans gibi indirimlerini başarılı buluyorum.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Valheru - 04 Mayıs 2012, 16:36:06
İlknokta sipariş teslim sürecinde malesef standardı bir türlü tutturamadı.Ön siparişini verdiğim kitabın açıklanandan 2 gün önce elime geçtiğide oldu Tamamı İthaki Yayınları'ndan olan siparişimin 1 haftada elime ulaştığıda.
Ama fiyat olarak indirim olarak Türkiye'nin en iyisi olduğu bir gerçek. Yanlız yıl olmuş 2012 hala sitede Kredi Kartı ile yaptığımız taksitli  alişverişlerde uygulanan vade farkı hala çözülemeyen bir sorun.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: LegalMc - 04 Mayıs 2012, 16:48:31
Sadece ilknokta'dan alışveriş yaptım ve ben oldukça da memnunum aslında. Sadece bir kez sitede var görünen bir kitap stoklarda yokmuş, 3 gün beklettiler aramak için. İndirimler de gayet iyi. Hatta dün daha kitaplar çıkmadan Kıyamet Gösterisi ve Hayalet Tugay geldi. Nasıl oldu bir fikrim yok, sanırım ikisi de İthaki'nin kitapları olduğu için bir kıyak yapıp önceden ilknokta stoklarına gönderdiler.

Şimdi iyi dedim ya, diğer siparişim 2 haftada falan gelir :P
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Mayıs 2012, 11:53:17
Kampanyayı 2 gün uzatmışlar. Bugün son gün.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: KoyuBeyaz - 06 Ağustos 2012, 19:47:40
İlknokta'da 6-27 Ağustos tarihleri arasında kargo bedava kampanyası varmış, ilgililere duyurulur.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: dekadans - 21 Ocak 2013, 15:52:33
Arkadaşlar henüz haberi olmayanlar için buradan duyurayım;

İlknokta'da çok çılgın indirimler başlamış. Özellikle İthaki'nin %40'lık indirimi bana aşırı cazip geldi. Ve bugün maaşımın bir bölümünü kitaplara ayırdım. Eğer almak istediğiniz kitaplar varsa hemen hemen bütün yayınevlerinden indirimleri sitede bulabilirsiniz.

Bugüne özel fırsat olarak da Edgar Allen Poe'nun külliyat gibi kitabını %50 indirimli satıyorlarmış. Onu da dipnot olarak geçeyim.

Saldırın kitap kurtlarım benim! :D
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: KingKiller - 21 Ocak 2013, 17:15:03
dekadans çok sağol bilgilendirme için.
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Denaro Forbin - 24 Mart 2015, 18:05:28
Başka bir başlık açmaktansa, buraya yazmayı tercih ediyorum.

Geçenlerde ilknokta'dan Hellboy setini aldım ve kredi kartında bir sorun olmadığı halde kabul etmedi ödemeyi ve ben de havale yönetimini seçtim. Havaleyi ise bir arkadaşımın kartından sitenin hesabına aktardık. Fakat elime herhangi bir dekont falan geçmedi, bankamatik üzerinden gerçekleştirdik ödemeyi.

2 gün geçti, ilknokta'nın sitesinde halen daha "ödeme bekleniyor" yazıyor. Mail attığım halde herhangi bir geri dönüş de olmadı. Bu nasıl bir sistem? Gerçekten başıma ilk defa böyle bir olay geldi ve ne yapacağımı da bilmiyorum.

Bunu ispatlamam mı gerekiyor? İspatlamam gerekiyorsa nasıl ve kime? Yardımcı olur musunuz?
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: mit - 24 Mart 2015, 18:19:33
Bankaya gidip o havalenin dekontunu istemen lazım. Hesap numaralarında bir karışıklık olduysa havale havuza düşmüş olabilir. Arkadaşının hesabını da bir kontrol edip paranın geri dönüp dönmediğine bir bakın. Eğer dönmemişse ve dekontta gitti gözüküyorsa, o zaman elinizdeki belgeyi İlkNokta'ya mail vs yoluyla ulaştırıp kendi bankalarıyla görüşmesini talep etmen lazım. Bazen bankalardan, hesap numalararından vs kaynaklı böyle sıkıntılar olabiliyor.

Spoiler: Göster
Gahrolsun 5 yıllık muhasebe deneyimi...
Başlık: Ynt: İlknokta'da Kargo Bedava!
Gönderen: Denaro Forbin - 24 Mart 2015, 18:24:56
Para sitenin hesabına düştü, burası kesin. Geri dönmedi bizim hesaba. O halde yarın gidip bankadan dekontu almam ve ilknokta'ya mail atmam gerekecek. Tabii cevap veren olursa...

Çok sağ ol İhsan ağbi.