Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: Bonthey - 12 Ağustos 2012, 02:58:54

Başlık: İşler Güçler
Gönderen: Bonthey - 12 Ağustos 2012, 02:58:54
(http://media.startv.com.tr/News/620x350/17268.jpg)

Modern Muzip Yalanlar açılımlı dizi yaklaşık 7 bölümdür Star Tv'de Perşembe akşamı saat 22'de yayınlanıyor.
Başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Sadi Celil Cengiz olan dizinin yönetmen ve senaristi, Çalgı Çengi ve Üsküdara Gideriken dizisinin de yönetmeni ve senaristi olan Selçuk Aydemir.

Dizinin içeriği medya sektörünün nasıl işlediği ve bu sektörün perde arkası. Aynı zamanda diziyi farklı kılan en önemli özelliklerden birisi de oyuncuların isimlerini bu diziye ödünç vermeleri. Oyuncular dizide kendi isimleri ve filmografilerini hatta zaman zaman başlarına gelmiş gerçek hikayeleri değerlendiriyorlar. Dizi içerisinde dizi misali.

Dizinin tutulmasının bir diğer sebebi ise, Selçuk Aydemir'in Leyla ile Mecnun'un senaristi olan Burak Aksak ile kuzen olması ve yansıttıkları mizahın oldukça örtüşmesi. Şimdilik İşler Güçler dizisinin Leyla ile Mecnun dizisinin yokluğunu giderdiği söyleniyor sosyal medya ortamlarında lakin dizinin başarısı ne denli ilerler bunu muhtemelen önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Dizi 13'er bölümlük 3 konseptte düşünülmüş.
İlk 13 bölümde oyuncuların çekimlerini gerçekleştirdiği Meslek Hikayeleri programı üzerinden gidilirken diğer 13 bölüm, Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrollerini paylaştığı Çalgı Çengi filminin ikinicisinin çekilmesi üzerine olacak sanırım. Diğer 3. konsept ise henüz açıklanmadı. Totalde 39 bölüm olarak düşünülen dizi şimdilik Magnum'un sponsorluğunu alarak epey ilerledi.

Kendisinden küçük bir kesit izlemek isteyenlere;

http://youtu.be/qyw5t2_MZUc

Spoiler: Göster
Yalnız başlık açıp mesaj yazmayalı da yıl olmuş. Özlem gidereyim dedim, baktım ne eksik, şansınıza bu dizi çıktı :P


Bir de şu resim de benden hediyesi olsun;
Ekşi Sözlük zirvesinde yakaladığım bir sahnedir kendisi.

http://twitpic.com/a733yl

Soldan sağa, Murat Cemcir, Selçuk Aydemir, Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz ve Burak Satıbol
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Daarlan Gardan - 12 Ağustos 2012, 03:27:59
Sadece ilk bölümünü izleyebildim, gerçekten çok iyi bir proje olduğunu söylemekteler çevremdekiler. Ben ilk bölümde daha kendi yaşadığım şehrin adını duyunca çok şaşırmıştım. Kulağıma gelen kadarıyla ''göndermeleri'' bol bir yapım, geçen günlerde yayınlanan bölümünde Sherlock Holmes abimize gönderme yaptığını duymuştum. :D
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Bonthey - 12 Ağustos 2012, 03:39:49
Dizide bolca Ankara, Kütahya, Çarşamba ve Tokat şehirleri geçmekte. Oyuncuların kendi memleketleri :) Lüleburgaz'ı atlamışım ama ben, hangi oyuncuya ait hatırlamıyorum.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: beerold - 12 Ağustos 2012, 04:01:38
Son zamanlarda izlediğim en başarılı komedi dizisi diyebilirim. Tavsiye edilir :)
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Veronica. - 12 Ağustos 2012, 04:45:19
Bu başlığı neden ben açmadım diye kendimi sorgulayacak kadar çok seviyorum. Murat ve Ahmet ikilisini Çalgı Çengi konseptiyle Behzat Ç.'ye konuk olduklarında keşfetmiştim, o zamandır bekliyordum bir proje. Ayrıca iyiler güzeller fakat rastladığım bir röportajlarında kendilerini çok övdüklerini fark ettim. Belki söylediklerinde haklıdırlar ama ben biraz mütevazı olmalarını isterdim, başarılarını göze sokmasalar pek güzel olacaktı.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: HighLord - 12 Ağustos 2012, 11:20:21
Öncelikle konuyu açan Bonthey'e bilgilendirci yazısı ve emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Aslında bu başlığı açacaktım ama layikıyle işi yapamayacağımı düşündüm. Lakin Bonthey hakkını vermiş.

Yıllar boyunca Türk televizyonlarında dandik komedileri sıkça gördük. Ve bunlardan bunalmıştık artık. Sonunda İşler Güçler geldi pek de iyi oldu.

Abartmıyorum Türk komedisinin en iyi yapımlarından biri. Ben bir dizide bundan fazla güldüğümü bilmiyorum. Kalite akıyor resmen. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in performansları efsane. Ama Sadi'nin ben geri plana atıldığını düşünüyorum. Biraz da eziyorlar gibi. Bu filmin tek eksik noktası olsun. Nazar boncuğumuzu takalım.

Ayrıca 7.bölümdeki şu sahne efsaneleşmiştir. İzlemenizi şiddetle öneririm (I like to move it sahnesi bilenler bilir :)) :

http://www.youtube.com/watch?v=Ga21K-Idomk

Edit : Link düzeltildi.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Madam Vio - 12 Ağustos 2012, 15:22:26
Türk dizilerinin içler açıcı durumundan dolayı TRT-1 programları ve arada bir izlediğim haberler dışında pek bir münasebetim yoktu televizyonla. Ancak Çalgı Çengi filmiyle performanslarını iyi bildiğim oyuncuları dizide gördüğümde bir bölümünü izlemeye koyuldum. İnce espriler, hoş taklitler, göndermeler, gerçeklik ve akıcılıkla dolu seri gönlümü izlediğim daha o bir bölümle fethetmeyi başarmıştı. Kamera açıları, sahne geçişleri, senaryo; hepsi de ayrı ayrı kalite kokuyor. Yapım konusu itibariyle okumayı istediğim televizyon ve medya ile ilgili acı gerçekleri de yansıttığı için, ayrı bir sempati bile hissettim kendisine karşı. Kısacası göğsümü kabartan nadir Türk yapımı serilerden biri olarak izlenmesi gerektiğinini düşünüyorum, tavsiye de ediyorum.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: kusad - 12 Ağustos 2012, 18:28:51
Ben mi enterasanım bilmiyorum ama benim bu yapımı izleme hikayem gerçekten ilginç geliyor bana.

Önce Ayrılık adlı kısa filmle Sadi Celil Cengiz 'i ve Selçuk Aydemir 'i ardından -izleyemesem de- Kurbanlık sayesinde Burak Aksak 'ı keşfettim. Ardından Leyla ile Mecnun geldi sonra Üsküdar 'a Giderken geldi. Bu sayede Murat Cemcir 'i de tanıdım sonra Çalgı Çengi ile Ahmet Kuralı tanıdım. Zaten Burak Satıbol 'u Mahşer-i Cümbüş 'ten seviyorum filan benim için çok enteresan bir yapım oldu. Nerede tüm komedilerini izlediğim insan varsa burada.

Hee şu var hem Leyla ile Mecnun 'un hem de Üsküdar'a Giderken 'in gerisinde kalmıştır.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Bonthey - 16 Ağustos 2012, 19:29:18
Bu arada bu hafta ortalık sallandı bir Acun Ilıcalı'nın Star'a geçmesi sebebiyle.
Yarıştan iki dizi çıkabildi. İşler Güçler ve Evlerden Biri. Evlerden Biri, yeni dizi olduğu için devam ediyor, İşler Güçler ise sosyal medyada birinci olması ve izleyici kesimine borçlu devamlılığı, tabi başarısının yanında. :)

Dizinin 8. bölümü bugün 22'de Star'da. Unutmayın :)
Bu da bölümün tanıtımı :)


http://www.startv.com.tr/dizi/isler-gucler/bolum/8-bolum-2-fragmani
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Bonthey - 18 Ağustos 2012, 16:03:27
Yeni saati 21:45 olmuş. Haberiniz ola.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: HighLord - 18 Ağustos 2012, 16:12:36
Dizinin bölümlerinde inişli çıkışlı bir hava hakim. Yani dizinin başı oldukça güldürüyor, ortalarına doğru baymaya başlıyor (aradaki komiklikler ayakta tutuyor diziyi) sonlarında tekrar güldürüyor. Sanırım bu bölümlerin uzun olmasından kaynaklı. Süresi 45 dakika falan olsa dizi tadından yenmez hale gelir diye düşünüyorum.

Yeni saati 21:45 olmuş. Haberiniz ola.

Gördüm. Benim gibi erken yatmaya alışık bünyeler için iyi olmuş açıkçası. Hatta şu saçma İnsanlar Alemi'nin yerine yani saat 8 gibi koysalar müthiş olur.

9.bölümün fragmanı : http://www.youtube.com/watch?v=ZBzPQaQMX8k

Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: sirdede - 19 Ağustos 2012, 00:51:33
insanlar Alemi'nin saçma olduğunu düşünmüyorum aksine Çok Güzel Hareketler'den sonra yapılmış(biteli kaç sene oldu bilmiyorum) son dönemlerde seyirciyle buluşan iyi yapımlardan birisi olduğu kanaatindeyim.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Eco - 19 Ağustos 2012, 01:24:25
İşler Güçler oyuncuları Murat Cemcir, Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz, Yeliz Şar ve Burak Satıbol'un konuk olduğu, Mesut Yar'ın, Burada Laf Çok programını hayırsever bir insan tek bölüm olarak Youtube'a yüklemiş. Şuradan (http://www.youtube.com/watch?v=O9DkcGtDiHM&feature=player_embedded#!) izleyebilirsiniz. İyi güzel de bunu 2 saat 15 dakika kim izleyecek derken izleyiverdim. Güzel program olmuş.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: HighLord - 24 Ağustos 2012, 12:49:26
9.böümde şu enişte sahnesinde biraz soğudum diziden fakat sonrasında hemen toparlamayı bildi.

+ Boomcu Onur
+ Ahmet ve Salih abinin uluması
+ Kısrak muhabbeti
+ Cemcir'in Onay rolünü kabul etmesi
+ Vedat ile Ahmet'in arabadaki muhabbeti

Bunlar açıkçası gülmekten karnıma ağrılar girmesini sağlayan sahnelerdi. Neyse daha fazla uzatmadan;

10.bölüm fragmanına buradan (http://www.youtube.com/watch?v=9vRlL0_6Y9M) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Kaze - 28 Ağustos 2012, 18:21:05
Son yılların en kaliteli işlerinden bir tanesi olmasına rağmen reyting sıralamasında 20. sırayı geçememesi, Doktorlar, Akasya Durağı, Arka Sokaklar gibi dizilerin kim bilir kaçıncı tekrarlarının gerisinde kalışı (hatta listede "Arka Sokaklar Özet - Tekrar" 13. sırada yer alıyor..) trajikomik bir durum.

Elbette bu dizi toplumun her kesimine hitap etmiyor ama yine de reyting ölçümlerinde hak ettiği yerde değil. Kaldı ki sosyal medyada büyük ilgi görmemiş olsaydı muhtemelen yaz dönemi sonunda yayından kaldırılacaktı.

Kısacası kaliteli, izlenilesi bir yapım.

Dizinin takipçilerinin ilgisini çekebilir; :)
Spoiler: Göster
(http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9bhcf9c2u1qh8mapo1_500.jpg)
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Bonthey - 31 Ağustos 2012, 04:09:15
Spoiler: Göster
Bu gece beni en çok güldüren olayı Ahmet'in kollarını hissetmeyip Sadi'nin kafaya geçirmesi, Sadi'nin de bunu o mahmurlukla fark etmemesiydi.


Bazı küçük detayları inanılmaz güzel işliyorlar. O küçük nüanslar diziyi dizi yapan bence. Ayrıca Ahmet Kural'ın da Feride temasındayken eski türk filmleri tarzı koşuşları çok hoş.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Erymnys - 01 Eylül 2012, 23:21:28
Geçen haftaki bölüme rastlamıştım televizyonda, işim gücüm de yoktu, oturdum izledim. İyi ki de izlemişim. O kadar uzun zaman olmuştu ki bu kadar gülmeyeli ve bu kadar kaliteli komedi dizisi izlemeyeli. Merak ettim ilk bölümlerinden itibaren izlemeye başladım, ilk defa benim gibi inanılmaz üşengeç birine internetten Türk dizisi, hem de pek sevmediğim bir tür olmasına rağmen komedi, izletmeyi başarmış bir yapım. Hayatım boyunca Türk televizyonlarında sevdiğim, gerçekten güldüğüm, zekice yazılmış üç dizi oldu benim için; Üsküdar'a Giderken, Leyla ile Mecun ve İşler Güçler. Üçü de birbirleriyle bir şekilde bağlantılı(imiş Leyla ile Mecnun bağlantısını şimdi öğrendim :) ), istiyorum ki bu işlere imza atan insanlar birbirlerinden hiç kopmasın, hep böyle güzel şeyler yapsın. :)


Son söz olarak, jeneriği de yeterince iyi özetliyor bence diziyi. :)
"Ne kadar da pişkin hayata ilişkin,
ne kadar da tatlı bir o kadar farklı"
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Acmert - 25 Eylül 2012, 22:28:14
Diziye başladım, bir kaç bölüm izledim ama nedense bir kaç haftadır izleyemedim. Bana Leyla ile Mecnun'un tadını veriyor biraz bu dizi. En iyi dizilerimizden biri, şüphesiz. :)
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Elijah - 25 Eylül 2012, 23:06:27
Türklerin komedi anlayışına yepyeni bir boyut kazandırmıştır bu dizi, Leyla ile Mecnun'la birlikte. Yabancıların komedi dizilerini izledikten sonra, "ulan bizimkiler niye bunları yapamıyor" diyen biz gençlere ilaç gibi gelmiştir, hızır gibi yetişmiştir. Fakat ülkemiz Akasya Durağı gibi dizilere alıştığı için, raytingde 30. sıralarda geziyor güzelim dizi. Hatta güzel bir ayrıntı olsun diye İşler Güçler'den hemen sonra Rambo filmi gösterildi, daha çok rayting aldı. Kahkaha atmadım değil ama bir yandan da bu kadar emeğin yeterince karşılık görememesine üzülüyor insan.

Dizinin içeriğine gelirsek; Bu diziyi yaratırken Selçuk Aydemir'in aklında sadece milleti güldürmek değil, dizi sektöründeki acı gerçekleri de göstermek vardı. Dizide kendi isimlerini kullanan üç başrolün başından geçen olayların çoğu, gerçek olaylardır.[*]sadinin gümrük memurluğu mevzusu, çalgı çengi 2'ye paralarının yetmemesi...[/*] Hem absürd, hem de gerçek anlayacağınız.

Bu dizi hakkında yazılacak çok şey var fakat şimdilik burada bitireyim. Son olarak diziyi izlerken gördüğüm ilk sahneyi paylaşmak istiyorum. O sahnedeki espriyle beni tam kalbimden vurdu bu dizi, gözlerimi kısarak "bu... bu farklı" dedim içimden. O kadar da değil de anladınız işte. Buyrun; vlc player (http://www.youtube.com/watch?v=RccXdqjOV_s)

Fakat yine bir Selçuk Aydemir dizisi olan Üsküdar'a Giderken vardır ki, ne İşler Güçler'i tanır, ne de Leyla ile Mecnun'u. Keşke bitmeseydi. Hayınsın Kanal D.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Eco - 26 Eylül 2012, 13:55:48
Buyrun; vlc player (http://www.youtube.com/watch?v=RccXdqjOV_s)

Fakat yine bir Selçuk Aydemir dizisi olan Üsküdar'a Giderken vardır ki, ne İşler Güçler'i tanır, ne de Leyla ile Mecnun'u. Keşke bitmeseydi. Hayınsın Kanal D.
Vlc player çok iyiymiş. ;) İlk bölümleri kaçırdığım için haberim yoktu[*]İlk bölümler dediğim de 10 bölümden fazla herhalde[/*].

Üsküdar'a Giderken konusunda sana katılıyorum. Diziyi bitirdiklerinde, bunu izlemeyip abuk sabuk dizileri izleyen insanlardan ve her şeye para gözüyle bakan kanallardan  nefret ettim. Kaliteli diziler yapılmıyor deniliyor, yapılınca da kimse izlemiyor.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: TheSpell - 26 Eylül 2012, 14:16:53
Bu dizi hakkında yazılacak çok şey var fakat şimdilik burada bitireyim. Son olarak diziyi izlerken gördüğüm ilk sahneyi paylaşmak istiyorum. O sahnedeki espriyle beni tam kalbimden vurdu bu dizi, gözlerimi kısarak "bu... bu farklı" dedim içimden. O kadar da değil de anladınız işte. Buyrun; vlc player (http://www.youtube.com/watch?v=RccXdqjOV_s)

Çok güldüm burada. İyiymiş harbiden yani. Vlc Player hahahaha :)
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Eco - 27 Eylül 2012, 01:23:23
Bölüm sonunda Üsküdar'a Giderken'in jenerik müziğini çaldılar ya la :D. Bölüm ayrı bir güzeldi zaten, böyle bitirmeleriyle daha da güzel oldu.
Spoiler: Göster
Bölümü sevdiren 2 olay
1.Ahmet Feride'sine kavuştu ya la :D.
Tam da artık bunları kavuştursalar, Ahmet'in Feride'nin peşinden koşması sıkmaya başladı diyordum ama bir yandan da klasik dizilerdeki gibi bu durumu sonuna kadar böyle götürürler zannediyordum.
2.Murat'ın intikamı.
Sevgilinin evinde ayrılacaksın muhhabettine girer girmez gol olur dedim, utandırmadı. İzleyenlere şu şekilde sorulabilitesi var: Baba golü gördün mü baba! Baba ne gol attı baba ya!  (http://www.youtube.com/watch?v=S6JROpiIWyQ&t=23)Golün tekrarını da şuradan (http://www.59saniye.com/isler-gucler-murat-cemcirin-askindan-efsane-ayrilisi/) izleyebilirsiniz.

 
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Mimnennaorpi - 12 Ekim 2012, 20:47:57
Çok başarılı bir komedi dizisi. Sıkı takipçisiyim.Sıradışı esprileri bir yana sadece Ahmet Kural için bile izlenebilir :)
Buda sevdiğim sahnelerdendir. Hurraaaaa !  :uhe
http://www.youtube.com/watch?v=Yz-1PpuDBQw
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: LegalMc - 24 Ekim 2012, 02:21:23
Türk televizyonunda böyle bir şey olması beni mutlu ediyor. Dizinin komik olması bir yana, izlerken bildiğiniz mutlu oluyorum. Umarım çizgilerini bozmadan ve yayından kaldırılmadan[*]asıl temenni bu[/*] sonuna kadar devam edebilirler.
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Ryld Argith - 07 Kasım 2012, 21:52:41
Son bölümdeki Zehranın Yalan söylemek gerek adlı şarkısı süperdi. Dinleyin hem felsefik hem de komik :D
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Eco - 08 Kasım 2012, 22:29:23
Son bölümdeki Zehranın Yalan söylemek gerek adlı şarkısı süperdi. Dinleyin hem felsefik hem de komik :D
Evet o çok sağlamdı. Türk dizilerinde görmeye alışık olmadığımız bir şey. Diziyi izlemeyenlere de öneririm şuradan (http://www.youtube.com/watch?v=kCYNmhPk-wc).
Başlık: Ynt: İşler Güçler
Gönderen: Ryld Argith - 08 Kasım 2012, 22:33:20
Bayıldım resmen şarkıya. Hayat felsefesi olarak edindim diyebilirim :D Hem beste süper hem de sözler çok anlamlı :)