Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: Erymnys - 18 Eylül 2012, 14:57:48

Başlık: Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali
Gönderen: Erymnys - 18 Eylül 2012, 14:57:48
(http://www.akbabahaber.com/resimler/1/11199.jpg)

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından Başakşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşiyor. Festival, son dönem Dünya ve Türkiye sinemasının hukuk, toplum ve adalet ilişkisini işleyen en iyi örneklerinin yer aldığı film seçkisi ve ana tema ekseninde düzenlenen kapsamlı akademik programıyla festival tarihlerinde İstanbul’da izleyicisiyle buluşuyor.
Festival, suç ve adalet ilişkisinin sinemadaki yansımasını toplumlara ulaştırarak, toplumsal bilinci geliştirmek, iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırarak toplumsal dönüşüme katkıda bulunmayı; eşitlik bilincini yaygınlaştırmak ve bu yönde duyarlılık yaratmayı; dolayısıyla Türkiye’de demokrasinin gelişimi için çalışmayı amaçlamaktadır.

27 Eylül – 4 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali zengin film seçkisi ve kapsamlı akademik programıyla, izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Bu yıl festivalin ana teması, toplumumuzda ve dünyada en önemli sorunlardan biri olması nedeniyle, “Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık” olarak belirlendi.

Resmi Site:www.icapff.com (http://www.icapff.com)

________________________________________________________________________

Geçen sene ilki düzenlenen ve benim bittiği gün haberim olan deli gibi merak ettiğim bir festival. Bir heyecanla bu seneki programı yalayıp yuttum neredeyse her günün filmlerini seçtim. Özellikle temasının da şu güzel ülkenin en büyük yaralarından birini deşmesi iyice heyecanlandırıyor beni. :)
Başlık: Ynt: Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali
Gönderen: Erymnys - 24 Eylül 2012, 17:13:55
Hyvä Poika/Hayırlı Evlat filmine bugün biletimi almış bulunmaktayım. Festivaldeki tek Fin filmi ayrıca kendisi. Benim gibi Fin Sineması seven varsa duyrulur. :)
Başlık: Ynt: Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali
Gönderen: Erymnys - 30 Eylül 2012, 21:06:49
Bugün ilk filmimi izledim ve tadına doyamadım festivalin. Perşembeye kadar bir yerlerine daha bulaşmaya karar verdim. :)