Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Oyun Masası => Dipsiz Konak => Konuyu başlatan: Fırtınakıran - 28 Eylül 2012, 01:07:22

Başlık: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Eylül 2012, 01:07:22
(http://i1128.photobucket.com/albums/m493/KoyuBeyaz/banner1.png)

Oyuncu ve Oyun Yöneticisi[*]DM[/*] Alımı Herkese Açıktır

Nedir?

Tüm foruma açık bir FRP düzenidir. Hem oyuncu hem de oyun yöneticisi (DM) alımı her daim açıktır. Senaryolar tamamen oynatana bağlı olmakla birlikte sadece dış hatları belirlenmiştir. Bu da yeni başlayanlar için bir tutorial gibi düşünülebilir.

FRP Chat'ten oynanması için tasarlanmıştır.

Ne Değildir?

Forum FRP değildir. Her oyun bitmek zorunda değildir. Bazı oyunlar bir kere oynanıp (oynatan ve oynayanlara bağlı olarak) yarım bırakılabilir. Kesin yaptırımlara tabii değildir.

Amaç

Hem yeni oyuncular hem de yeni oyun yöneticileri kazanmak. Hiç oyun tecrübesi olmayanlarla, oyun oynatma hevesi olanlara yardımcı olacağına inandığım bir taslaktır. Dediğim gibi, her daim oyuncu ve DM alımı açık olacaktır. Sadece DM adaylarına bazı ufak tavsiyelerim olacaktır. Bir yerden sonra hiç karışmayacağım bile.

Oynamak Varken Neden Oyun Oynatayım?

Genelde herkes oyuncu olmak ister ve bunun için de geçerli nedenleri vardır. Hal böyle olunca oynatacak birini bulmak çok büyük zorluk oluyor. Ben kendimden ufak bir örnek vermek istiyorum.
Spoiler: Göster
Ben de ilk oynamaya başladığımda oynatma eylemi bana çok uzak ve itici geliyordu. Fakat ilk oynattığım oyunda, ne zaman ki aynı anda 5 kişiyi korkuttum, o zaman işler değişti :P. Sesli oynadığımız bir oyunda o 5 kişiye dehşeti yaşatmanın tadı bir başka oluyor.

Oyunu yöneten kişi için gücü elinde bulunduran da diyebilirsiniz. Siz senaryoyu çizersiniz, oyuncular tercihlerini yaparlar ve yapacakları tercihin neye neden olacağını sadece siz bilirsiniz. Onun da keyfi çok başka oluyor.


(Korkuttuğum o 5 kişiyi sevgiyle(?) anıyorum)


Zarlara Dair En Kestirme Yol

- Bu zar sistemi kullanılmak zorunda değildir. Sadece hiç bilmeyenler düşünülerek şöyle basit bir yol kullanılabilinir:

Spoiler: Göster
- 10'luk zar kullanılır.

- Oyuncunun yaptığı hamlenin zorluğunu oyun yöneticisi belirler.

- Yine oyuncunun yaptığı her hamle için oyun yöneticisi, 1'den 5'e kadar bir zorluk seviyesi belirler (yüksek rakam, yüksek zorluk).

1d10'luk zar atılır,

Zorluk seviyesi 1 ise 5'in geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 2 ise 6'nın geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 3 ise 7'nin geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 4 ise 8'in geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 5 ise 9'un geçilmesi gerekir.


Az önce dediğim gibi, bu tamamen çok basit bir örnektir. Kendi oyunlarınızda eklemeler de yapabilrisiniz, kendi zar sisteminizi de kullanabilirsiniz.

Önemli Not: Oyuncular zar sistemini bilmek ve öyle oynamak zorunda değildir.

Giriş Yazısı

- Bu oyun, Cennet ve Cehennem olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Yeni başlayan DM'lere tavsiye olarak 2 veya 3 kişi oynatmaları önerilir. İster iblislere savaş açmış bir melek, isterseniz cennete lanet edip iyiliğe küfür eden bir iblis olun, seçim sizin.

- Cennet ve Cehennem 7 katmandır. Cehennem'de aşağı indikçe atmosfer karanlıklaştığı kadar zorluk da artar. Karşılaşılacak düşmanlar güçlenir. Yapılacak görevlerin ödülleri daha büyük olur. Cennet'te ise aynı durum için yukarı katlara çıkmak gerekir. Geri kalan aynıdır.

Not: Görev bazlı bir oyun yerine, tamamen sosyal etkileşimli bir tane de tasarlayabilirsiniz. Kes-biç şeklinde bir oyun yapısından bahsetmiyoruz.

- Oyunun karanlık bir atmosferi olmakla birlikte yine oyunu oynatana göre şekil alabilir.

- Oynanabilir toplam 14 karakter vardır. 7 günahı temsil eden iblisler ve 7 erdemi temsil eden melekler. Melekleri archangel (yüksek melekler. oyunlarda kabaca savaşçı melek olarak görünürler) olarak kabul edin.

- Seçtiğiniz karakterin Latince adını alırsınız. İsim seçmenize gerek yoktur. Aynı zamanda özelliğine de sahip olursunuz. Güçler ve yan karakteristik özellikler oyun yöneticisiyle oyuncunun arasındadır.

- Oyunculardan beklenen tek ve en büyük şeyse sadece seçtikleri karakterin adını aldığı özelliği hareketlerine yansıtmalarıdır.

- Karakterin adını aldığı erdem/günah dışındaki tüm özellikler de yine oyuncu ve oyun yöneticisi arasındadır. Oyun yöneticisi aksini söylemediği sürece de tamamen oyuncuya aittir. Tekrar edeyim, önemli olan adını aldığınız erdem/günahı rol yaparken yansıtmanızdır.

Örnek: "Gurur" adlı günahı taşıyan iblisi oynayacak karakterin burnu büyüklüğü, her şeye burun kıvırışı ve kasıntı denebilecek davranışlar sergilenmesi beklenir.

- Karakter kağıdı olmak zorunda değildir. Rol yapma temelli, zar ve senaryo baz alınarak ilerlenebilir. Oyuncularla ilgili küçük notlar hayat kurtarır. Dediğim gibi bu öyle büyük ve oturaklı bir sistem değil. Tamamen herkes için bir antreman sahası.

- Oyunun esnekliğini yine vurgulayayım. İster urban fantasy oynatın, ister gotik. Hatta işi bilimkurguya kadar vurabilirsiniz. Her şey sizin senaryonuza bağlı.



Karakterler:


(http://i1128.photobucket.com/albums/m493/KoyuBeyaz/ceh1.png)Cehennem

- Luxuria: Şehvet
- Gula: Oburluk
- Avaritia : Açgözlülük
- Acedia: Tembellik
- Ira: Hiddet
- Invidia: Haset
- Superbia: Gurur
           
Cennet

- Fortitudo: Cesaret
- Iustitia: Adalet
- Prudentia: Sağduyu
- Sperare: Umut
- Patientia: Sabır
- Caritas: Fedakarlık
- Sapientia: Bilgelik
(http://i1128.photobucket.com/albums/m493/KoyuBeyaz/cen1.png)


Oyunculara Dair Notlar:

Bir karakteri aldığınızda o üzerinize yapışacak değil. Aynı karakterden (aynı oyunda olmamak kaydıyla) birden fazla olabilir. Bir oyunda melek olup, diğer oyunda iblisi de oynayabilirsiniz. Çıktığınız ya da biten oyunlardan sonra aynı karakterle de devam edebilirsiniz.

Bunlarda herhangi bir kısıtlama yok.

Klişeleri boşverin. Erkek Şehvet de olur, kadın Cesaret de. Lütfen böyle klişeleri düşünerek kendinize engel olmayın. Bu gibi engelleri aşarsanız çok özgün şeyler çıkacağına inanıyorum.

Ben tekrar edeyim, sadece seçtiğinize uygun davranın :).


En dibe yapışan not: Eğer vaktim olursa ben de oynatırım. Hazır bir senaryom var. Söz vermiyorum kesinlikle :P.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fiddler - 28 Eylül 2012, 10:28:51
Çok güzel düşünmüşsün vallahi.. Eline sağlık.. Umuyorum ki herkesin istediği gibi oyuncular ve dm'ler fırlayacaktır bu sayede.

Ben de dibe yapıştırıyorum copy-paste usulü. Vakit ayarlayabilirsem ben de oynatabilirim; ama ben de söz vermiyorum. Evet.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Eylül 2012, 12:54:34
Desteğin için teşekkürler Fiddler. Açıkçası vaktin olursa oynattığını görmeyi çok isterim :). İzleyici koltuğumu ayırtıryorum şimdiden. Aslında oyununda oynamak da isterim ama yeni oynayacak arkadaşlar varken ben yer doldurmak istemiyorum ^^.

Oyuncu ve DM alımı açık arkadaşlar :). Şu andan itibaren "ben oynayacağım, ben oynatacağım" gibi isteklerinizi/kararlarınızı buraya yazabilirsiniz. Siz ilk adımı atmadan diğer arkadaşlar da arkanızdan gelmiyor maalesef.

Oyuncu ya da DM seçmiyorum. Burası herkese açık bir yer. Öyle onaydı, kontroldü falan yok :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar- Malkavian'ın Oyunu
Gönderen: Malkavian - 28 Eylül 2012, 13:18:34
Pazartesileri saat 19:00-20:00 da başlayacak ve bir iki saat oynayabilecek arkadaşlara sesleniyorum.

Oyun Adı: Caritas

DM: Malkavian (En büyük sınıntı DM bulmak bu projeyi destekleyelim)

Oyuncu sayısı: 3-4

Senaryo: Fedakarlık meleği Caritas, Cehennem ile girilen son savaşta Cennet ordularının büyük bir yenilgiye uğrayacaklarını anlar ve kendisini düşmanın kucağına atarak Cennetin ordularının kaçmasına olanak tanır. Fakat kendisi tutsak düşmüş ve yaklaşık 75 yıldır işkence görmektedir. Onun yokluğunda Dünya giderek kötüleşmiştir. Fedakarlık duygusundan yoksun insanlar sürekli savaşmış ve birbirlerinin canlarını hiçe saymıştır. Bu savaşlardan en kanlı olanı II. Dünya Savaşı olarak tarihte yerini almıştır.

Savaşan bütün milletlerin milyonlarca kişiyi kaybettiği II.Dünya savaşı aynı zamanda Cehennem'i ağzına kadar kötü ruhla doldurmuştur. Bu gidişe bir son vermek amacıyla Kilise Konseyi tarafından 3 kişi seçilmiştir. Bir Keşiş, bir şifacı ve bir hırsız...

Dünyanın yozlaşmış kaderini değiştirip, fedakarlığı dünyaya getirmek için bu üç kişi Cehennemin ilk katına yolculuğa çıkacak ve orada Caritas'ı arayacaktır. Ama önce boyut kapısını onlar için açacak bir iblise ihtiyaçları vardır...

Açıklama:

Keşiş: dövüş ve güç gerektiren konularda başarım zarlarına +2 alırlar
Şifacı: iyileştirme ve her türlü laneti kaldırma başarım zarlarına +2 alırlar
Hırsız: kilit açma ve gizlenme başarım zarlarına +2 alır

Keşiş: Lordmuti
Şifacı: Acmert
Hırsız: Daarlan Gardan
Yedek: Galaxie.padawan
Dipnot: Şimdilik oyuncu alımları bitmiştir. Bundan sonra başvuran olursa yedek alacağım ve başlayacağımız pazartesi gelemeyecek oyuncular yerine oynayacaktır.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 28 Eylül 2012, 13:59:33
Ben keşişi ayırtmak istiyorum. Bir de sorum var: Keşiş, şifacı ve hırsız karakterleri için ayrıca yukarıdakilerden birer virtue seçecek miyiz? Keşiş Patientia mı yoksa Keşiş Ali gibi mi oluyoruz?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 28 Eylül 2012, 14:14:27
Yukarıdakilerden seçmeyeceksiniz. Keşiş, hırsız ve şifacı karakterleri sadece üstün insanlardan oluşan bir grup. İnsanlar arasında yetenekleri ile sivrilmiş kişiler. Sonuçta cehennemin birinci katına girecekler :) Yani isim seçmekte özgürsünüz. Ali de olur, Jonathan'da olur, Fatma da olur.
Başlık: Melekler ve Şeytanlar // Caritas- Giriş Senaryosu
Gönderen: Malkavian - 28 Eylül 2012, 14:42:10
Caritas
Melekler ve Şeytanlar
Giriş Senaryosu

(http://i1114.photobucket.com/albums/k533/Malkavian999/angels-deamons.jpg)

‘Fortitudo!!’ diye avazı çıktığı kadar bağırdı Caritas. Çığlığıyla beraber toprak sallandı ve küçük iblisler kulaklarını tutarak yerde kıvranmaya başlarken adımlarını hızlandırdı. Beyaz, gümüşi kanatlarını havada çırpmaya başladığında kızıl kumlar havaya yayılıp kötücül bir sis bulutu oluştururken gözlerini kısıp Cehennem ordusunun tam ortasında kalmış canla başla savaşan cesaret meleğine doğru uçtu.

‘Furtitudo, çok fazlalar artık gitmemiz lazım! Birliklerimizin etrafı tamamen sarıldı. Kutsal su mataralarımız neredeyse tükendi ve dua kalkanını oluşturan rahipler artık nefes alamaz hale geldiler.’ Cesaret meleğini kolundan çekiştirdi Caritas kendisine bakması için.

‘Bu lanet olasıca iblislerden kaçacağım öyle mi?! Ölümsüz ruhum cehennemin tutsağı olsun daha iyi!’ diye haykırdı hiddetle cesaret meleği ve koca kılıcını yanlamasına savurmaya devam etti. Etrafında iblislerin kemiklerinden oluşmuş küçük çaplı bir tepe oluşmuştu ve o tepenin üzerinde savaşmaya devam ediyordu. O da yenilgiyi anlıyor ve geri çekilmeleri gerektiğini biliyordu aslında ama birinin geride kalıp cehennem ordularını oyalaması gerektiğini bilecek kadar çok savaşa katılmıştı. Böylece geri çekilirken yüzlercesi yerine sadece bir kişi kaybedilmiş olacaktı.

Caritas, kendisinden kilometrelerce uzakta duran sağduyu meleğine seslendi. ‘Prudentia, beni hissedebildiğini biliyorum. Furtitudo’ya efendinin emriyle geri çağırıldığını söyle lütfen. Yoksa burada tutsak olacak ve onsuz ordularımızın ne kadar zayıf düşeceğini biliyorsun.’ Bir yandan kılıcını sallarken telepatik mesajının yerine ulaştığından emin, cesaret meleğine sırtını verdi. İblisler akın akın üzerlerine geldi ama iki melek mükemmel bir uyumla savaşıyorlardı. Hatta Archangel bile birkaç saniye savaştığı ifriti bırakıp onlara bakıp gülümsemişti. Bu gülümseme bile içlerini cesaretle doldurmuş onları umutlandırmıştı. Ama Caritas biliyordu ve anlıyordu. Furtitudo burada kurban edilemeyecek kadar önemli bir savaşçıydı. O olmadan Cennetin orduları bir savaşa dahi giremezdi. Planını yapmıştı onun yerine kendini feda edecekti. Ne pahasına olursa olsun iblisleri durdurup Cennetin ordularına ve Furtitudo’ya geri çekilmek için bir fırsat verecekti.

Savaştıkları kemikten tepenin yanında bir ışık belirdi ve ışığın içinden bilgelik meleği yavaş yavaş maddeleşmeye başladı. ‘Kaybedecek vakit yok efendimiz çekilmemizi emretti ve buna sen de dahilsin Furtitudo!’ onun sözleri tartışılmazdı, bu yüzden cesaret meleği açtığı ağzını kapatıp sinirle büyülü ışığa adımını attı.

Sapientia ağzını ses çıkarmadan oynatarak şunları söyledi. ‘Ne yaptığını biliyorum ve bunun için minnettarım. Ne kadar sürerse sürsün seni bulup kurtaracağım. Teşekkürler Caritas. Bu iyiliğin unutulmayacak.’ Bilgelik meleği planını anlamış ve ona teşekkür etmişti. Caritas için bundan daha güzel bir gün olamazdı.

Vücuduna yeni yayılan enerjiyle iblislerle savaşmaya devam etti. O kadar hızlıydı ki iblisler daha onu göremeden kılıç darbeleriyle yeri boyluyorlardı. Fakat çok fazlaydılar. Ölen her birinin yerine beş iblis peydah oluyordu. Sonunda ışık saçan vücudu siyah kanla ve gümüşi kanatları tamamen ziftle kapanana kadar savaştı Caritas…
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Acmert - 28 Eylül 2012, 16:08:22
Yukarıdaki karakterlerden mi seçeceğiz? Ve oyun ne zaman oynanacak? Bir de daha önce hiç oynamadım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Daarlan Gardan - 28 Eylül 2012, 16:16:38
Buğra abi, Hırsız'ı boş görüyorum ve hemen ona talip oluyorum. Söylenen saatlerden önce burada kamp kuruyorum. Sorun olmayacaktır.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Eylül 2012, 16:22:57
Yukarıdaki karakterlerden mi seçeceğiz? Ve oyun ne zaman oynanacak? Bir de daha önce hiç oynamadım.

Benim oluşturduğum düzende adı geçen iblisler ve melekler oynanabilir karakter. Ama sistem çok esnek olduğu için Malkavian kendi oyununda adı geçen melekleri NPC yapmış.

Size sunduğu senaryoda keşiş, şifacı ya da hırsız olabiliyorsunuz.

Başta dediğim gibi, daha önce hiç oynamamış olmanız problem değil. Zaten amaç tecrübesi olmayanlara oynatabilmek en başta. Ayrıca DM'ye göre senaryo da esneyip farklı biçimlerde ortaya çıkabiliyor. Malkavian'ın oyunu buna iyi bir örnek :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Acmert - 28 Eylül 2012, 16:33:39
O zaman şifacı olmak istiyorum. :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 28 Eylül 2012, 17:07:37
Frp odasını (Buradan oynanacak değil mi?) yeni keşfettim ve çok mutluyum her pazartesi izleyici koltuğundan izleyip tecrübe edineceğim belki sonra katılırım :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Galaxie - 28 Eylül 2012, 17:54:39
4 kişi alabildiğinize göre ben de şifacıya talibim ama hemen bu pazartesi mi başlıyor oyun?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 28 Eylül 2012, 18:26:26
Daarlan,Acmert ve Galaxie oyuncu listesine eklendi. Şimdilik oyuncu alımları bitmiştir. Bundan sonra başvuran olursa yedek alacağım ve başlayacağımız pazartesi gelemeyecek oyuncular yerine oynayacaktır.

Sorulara ve Sorulmayanlara Cevaplar:

-Frp odasından oynanacak
-Fırtınakıran'ın da dediği gibi benim oyunumda sadece şifacı,hırsız ve keşiş yer alacak.
-Oyunda herhangi bir din kısıtlaması yok. Müslüman ya da budist de olabilirsiniz.
-Oyun bu hafta Pazartesi başlamayacak o garanti. Belki en kötü bir deneme turu atılabilir 15-20 dakikalık çok yeni oyuncu olduğundan.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: padawan - 29 Eylül 2012, 12:56:01
yedek olarak girebilirm çünkü yerler dolmus
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 01 Ekim 2012, 12:22:51
Tam bir oyun yapısı değil de ana hatlarıyla belli bir sistem olması ve oyun yöneticisini özgür bırakması çok mantıklı olmuş. İlk oyuna izleyici olarak gelmeyi istiyorum ben de. Bundan sonra da yeni oyunlar ve oyun yöneticileri çıkacak umarım.

Oyun yöneticisi olmayı isteyen arkadaşlar olursa da elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı ekleyeyim. :) Çok güzel oldu bu konu. ^^
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Galaxie - 04 Ekim 2012, 10:20:51
Oyun bu Pazartesi oynanırsa şehir dışında olacağım için katılamayacağım, o yüzden kendimi yedek olarak değiştirmek istiyorum.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 04 Ekim 2012, 10:30:35
Bu pazartesi oyuncu olarak isim yazdıranlardan kimler müsait bu başlık altında söyleyebilirlerse iyi olur.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Daarlan Gardan - 04 Ekim 2012, 10:32:32
Ben buralarda olacağım. Kesin.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: padawan - 04 Ekim 2012, 12:43:06
boşalan yere talibim yedek olarak
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 04 Ekim 2012, 15:42:45
Ben de müsaitim pazartesi akşamı için.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Acmert - 04 Ekim 2012, 16:25:32
Ben de. Çok büyük ihtimalle.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 06 Ekim 2012, 09:47:14
Oynayacak ve yedek olacak arkadaşlar oyuncu isimlerini ve kısaca karakter özgeçmişlerini bana pazartesiye kadar göndersinler lütfen.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 06 Ekim 2012, 15:21:35
Ben yine araya gireceğim ama ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Konu çok yeni ve şimdilik kesin bir şey yok, fakat eğer hem oyuncu hem de oyun oynatacak kişiler bu başlıkta aktif olmaya devam ederse Melekler ve Şeytanlar'ı bir bölüm haline getirebiliriz. O zaman her oyunu burada duyurmak yerine, oynatacaklar kendi senaryoları için ayrı birer konu da açalar.

Tabii her şey sizlere bağlı :).

Konuya döneyim, oyunu merakla bekliyorum. Cartias'ın fedakarlıkları boşa gitmesin *-*.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 08 Ekim 2012, 16:25:23
Bu akşam oynayacak mıyız, başlıyor muyuz? Bence başlayalım yani :P
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 08 Ekim 2012, 16:33:44
Lordmuti ve Daarlan Gardan özgeçmişlerini gönderdi. Son kişi de gönderirse başlayacağız bugün ama pek umut yok gibi zaten akşam oldu bu saate kadar bekledim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 08 Ekim 2012, 17:38:38
Keşiş: Lordmuti
Hırsız: Daarlan Gardan
Şifacı: Fırtınakıran
Yedek: Acmert

Oyun Başlama Vakti:
Bugün 20:00
Yer: Frp Odası
Konu: http://www.kayiprihtim.org/forum/melekler-ve-theytanlar-t13544.0.html;msg128460#msg128460
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Ekim 2012, 18:58:38
Ayyaş şifacınız yolculuğa hazır u_u. Cehennem ateşlerine alkol dökerek eğleneceğim sanırım.

Son anda ekibe dahil olan yedeğin yedeğinin yedeği olarak özgeçmiş yollamadım yalnız :P. Onu nasıl yapsak?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 08 Ekim 2012, 19:03:51
Onu da aklına birşey gelirse yollarsın artık 20:00 a kadar
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 08 Ekim 2012, 23:18:17
Bu başlık altında ilk oyunumuz 1 asil,1 yedek, 1 yedeğin yedeğinin yedeği ve 1 de yedek bile olmayan oyuncu ile tamamlanmış oldu :)

Hırsız Padawan (padawan)
Keşiş Wu Kong (Lordmuti)
Hoca Koyuk (KoyuBeyaz)
Şifaci Ebrius (Fırtınakıran)

Kadrosu ile zevkli ve keyifli bir bar macerası yaşadık. Litrelerce içkinin havada uçuşup tek kişinin içtiği masada 'Tövbe estağfurullah' sesleri eşliğinde devam eden oyunumuz garip çinli müzikler eşliğinde değişik bir boyuta taşındı. Yunalesca'nın laneti bu oyunda da Tarığın yakasını bırakmayınca ortalık biraz karıştı :) hırsızın el çabukluğu masadakileri etkilerken keşişin bir anda ata dönüşmesi geceyi renklendirdi.

Umarım eğlenmişsinizdir efendim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Ekim 2012, 23:25:12
Herkes imanlıysa ben ne yapayım u_u? İçmesek mekandan kovulup o striptizci ablalardan uzak kalacaktım. Hık.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ekim 2012, 22:20:57
Oyun ne zaman devam edecek :)?

Bu arada ben yedeğin yedeği olarak girmiştim zaten, o nedenle asıl oynaması gereken arkadaşa bırakmak istiyorum yerimi. Amacımız oynamayanları oynatmaktı ne de olsa :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Maedhros - 16 Ekim 2012, 22:51:54
Oyun ne zaman devam edecek :)?

Katılıyorum, ne zaman devam edecek? Ayrıca ayrıntılı; yerini, zamanını da buradan söylerseniz belki bir şekilde izleyebilirim -tabi öyle bir seçenek varsa-. Hem oynanış şekli hakkında biraz bilgi edinmiş olurum. Şu ana kadar gittiğim neredeyse her forumda FRP'ler farklı biçimlerde oynanıyordu. Yani bunun nedeni bir forumun bilip, diğerinin bilmemesi de olabilir. Ben öyle rastladım sadece.

Son olarak belirtmeliyim ki kurgu hiç de fena olmamış.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 04 Kasım 2012, 23:57:42
Malkavian'ın oyunu -konuştuğumuz kadarıyla- şimdilik devam etmeyecek. Zaten konunun başında oyunlar bir kere oynanıp bitebilir, devamlılığı olmak zorunda değildir, diye belirtmiştim.

Şimdi şunu sorayım, şu ara FRP aşkıyla yanıp tutuşan var mı? Talebe göre yeni oyun açabiliriz. Hazırda senaryomuz da mevcut.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Galaxie - 05 Kasım 2012, 00:05:20
Ben! Geçen oyuna elimde olmayan sebeplerden ötürü katılamadım. Bu kez yine yedek olacağım, ama tarih bana uygun olursa oynamayı çok isterim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Acmert - 05 Kasım 2012, 00:19:32
Ben de oynayabilirim. Yerimi Fırtınakıran almıştı geçen oyunda. :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Kasım 2012, 00:22:25
Yedeğin yedeğinin yedeğiydim :P. Öyle deme bak, yerini çalmışım gibi anlaşılacak sonra :D.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Legend - 05 Kasım 2012, 00:28:37
Oynamayı çooook isterim ama belirtmek zorundayım ki zaman alanım çok dar. Ondan mümkünse yazın beni, eğer as olursam ve kararlaştırılan tarihe uyamazsam yerimi yedeğe bırakırım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Denaro Forbin - 05 Kasım 2012, 00:30:10
Bir oyun olursa katılmak isterim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Ağustos 2013, 20:40:34
Oyun oynamak isteyenler kaleye mum dikerkenki screen shot'larını göndersinler efenim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 08 Ağustos 2013, 20:42:08
(http://www.evdekorasyonu.tv/wp-content/uploads/2011/02/Komik-Mumluk-Dizayni.jpg)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 08 Ağustos 2013, 21:34:17
(http://www.menora-online.de/bilder/menora.gif)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 08 Ağustos 2013, 22:27:07
Spoiler: Göster
(http://i1114.photobucket.com/albums/k533/Malkavian999/candle_and_cherries_by_aaorin-d45ol3q_zps815f934e.jpg)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Acmert - 08 Ağustos 2013, 22:36:54
Spoiler: Göster
 (Buraya dikili mum fotoğrafı gelecek)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Shinigami - 09 Ağustos 2013, 01:15:51
Pek tecrübem yok FRP tipi oyunlarda, Amaç kısmında yazılandan cesaret ederek katılmak istedim, bir yandan da bu oyunu merak ediyorum, güzel olacağa benziyor. Katılmak isterim.

Dip Not: Kararlaştırılan tarihe uymazsam yedeğe bırakılmak isterim Legend gibi. Umarım kararlaştırılan tarihe uyarım.

Bu da kaleye mum dikerkenki halim :P

Spoiler: Göster
(http://i44.tinypic.com/290qute.png)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Whaler - 09 Ağustos 2013, 01:38:13
Daha önce FRP yapmadım ama merak içindeyim. Eğer olacaksa şiddetle varım.

Spoiler: Göster
Bu bir mum!
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Ağustos 2013, 11:53:37
Yok mu artıran?

Hiç oynamamışlarla tecrübesi olanları farklı gruplara alırız gibi görünüyor şimdilik. Her iki taraf da rahat eder böylece. Özellikle daha önce oynamamış olanlar hamlelerinden daha fazla keyif alır (diye düşündüm).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Denaro Forbin - 09 Ağustos 2013, 11:59:06
Ben de varım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Quid Rides - 09 Ağustos 2013, 12:47:01
Denaro'nun bu ikinci çağrısı ;D Madem tecrübesi olmayanlara oyunu öğretmek amaç bende varım o zaman.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Ağustos 2013, 21:36:07
Varım diyenler:

Lordmuti
Malkavian
Acmert
Shinigami ( bu kızın tecrübesi varmış, az önce öğrendim :P)
Whaler
Denaro Forbin
memreturan

Olası Gruplar:


Lordmuti - Malkavian
Denaro - Acmert
Shinigami - Whaler - Silvarath

Oynatacak Olanlar:


Fırtınakıran - KoyuBeyaz



Yok mu artıran?


Şiddetle Önemli Not: Oynayacağım diyip oyun günü ortalarda görünmeyen arkadaşlar oluyor her oyunda. Böyle olursa o kişileri başka oyuna almayı düşünmüyoruz. Yapmayın, etmeyin, hem bize hem diğer oyunculara çok ayıp ediyorsunuz.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Quid Rides - 09 Ağustos 2013, 21:41:35
Oyun pazartesi günleri mi oynanacak ?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Ağustos 2013, 21:42:24
Günü daha sonra haber vereceğiz. Grupları bir aramızda bölüşeceğiz önce.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 09 Ağustos 2013, 21:55:02
24, 25, 26 Ağustos (Tatilden dönüş, bir adet düğün ve internetsiz bir haftasonu, yaşasın!) hariç her zaman uygunum. Saatte de size uyarım hiç sorun değil. Bize her yer frp :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Catrouble - 09 Ağustos 2013, 22:19:58
Uzun bir aradan sonra merhaba :)

Foruma girer girmez oyun başlangıcı görmüş olmam harika ^^ yer varsa ben de varım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Ağustos 2013, 22:55:26
memreturan adlı arkadaşımız katılamayacakmış. Onun yerine Silvarath'ı yazdık gitti.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Catrouble - 12 Ağustos 2013, 11:36:51
Öngörülen bir başlangıç tarihi var mı acaba? :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Ağustos 2013, 11:47:27
Günü daha sonra haber vereceğiz. Grupları bir aramızda bölüşeceğiz önce.

Belli değil şimdilik :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 14 Ağustos 2013, 22:35:58
Merhabağ. Unutmadık, ayaktayız.

Yeni başlayanları ve daha az tecrübesi olanları ben oynatacağım gibi görünüyor. Oynamak isteyenlerin kendi içindeki gruplaşmaları ve deneyim durumuna göre ayırınca da Fırtınakıran'ın dediğine benzer gruplar çıkıyor. O yüzden Shinigami - Whaler - Silvarath üçlüsü ile başlayabiliriz gibi geliyor kendileri için de bir mahsuru yoksa. Oyunun detayları vesaire hiç belli değil henüz ama buluruz, yeter ki oynayan olsun efem.

kendileri buraya olur/olmazları ve tercih ettikleri vakitleri yazarlarsa ufaktan toplanmaya başlayalım.

Denaro Forbin ile Acmert'in de müsait oldukları vakitleri alabilirim hatta.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Catrouble - 14 Ağustos 2013, 22:45:59
FRP için her zaman uygunum :) Hatta haftada 2 parti yapsak daha da mutlu olurum :) Gerçi seni biraz yorar sanırım ama.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: LegalMc - 14 Ağustos 2013, 23:20:28
Azıcık kaysanıza ben de oturayım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 15 Ağustos 2013, 08:50:38
Ben hiç Frp oynamadım, izlemedim de. Katılmayı çok isterim ama elime yüzüme bulaştıracağımdan korkuyorum. Bu sefer izleyici olarak katılıp öğrenebilir miyim? :) Bir ara Player's Handbook'u sayfa sayfa işleyerek öğrenmeye çalıştım ama ilerledikçe zorlandım. Bu oyun ilgimi de çekti. Lütfen izleyici olarak katılayım. Söz konuşmam :D

Soru 2 : İzleyici olarak katılırsam acemilerinkine katılarak daha kolay öğrenirim değil mi?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ağustos 2013, 09:21:23
Player's Handbook'a falan gerek yok bizim oyunlarda. Zaten D&D oynatmıyoruz, tamamen kendimize has şeyler yapıyoruz.

Bence gel oyuncu ol, hiç boşuna izleyicilikle kısıtlama kendini. En iyi oynayarak alışırsın :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 15 Ağustos 2013, 10:35:11
Asilkan'la Şahin'in de müsait oldukları vakitleri alayım. u_u FRP Odasından tribünleri söktüğümüz için izleyici alamıyoruz, sadece oynayanlar gelebiliyor. Şansına küs Şahin, oynuyorsun. u_u
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ağustos 2013, 10:41:51
aşslkdjfsaşkljfdsf

Olmadı onları ben de alırım, çok yüklenmeyelim sana.

Herkes müsait zamanlarını yazsın da daha sağlıklı olacak her şey ^^.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: LegalMc - 15 Ağustos 2013, 13:34:36
Bugün, yarın müsaitim. Hafta sonu için söz veremem. Sonraki birkaç hafta da akşamları müsaitim.

Bildiğin ben boş bi insanmışım asfasdasdaf :D
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 15 Ağustos 2013, 14:20:51
Lordmuti ile biz kazana düştük, o yüzden sorulamdı gerçi ama tarih belirtmekte fayda var. Ben Ağustos 26'da tatile çıkıyorum 31'inde döneceğim o arada oynayamayacağım malesef. Lordmuti de tatil ile ilgili bir tarihlerden bahsediyordu ama neyse artık o da kendi yazar buraya.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 15 Ağustos 2013, 14:34:53
Ben de 24'ünde eve dönüyorum tatilden, yani seninle hemen hemen aynı tarihlerde yokum. Şimdiden çok uyumlu bir ekip olmuşuz :D Ben hep müsaitim, gel deyin gelim saat açısından sıkıntı yok benim için.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 15 Ağustos 2013, 14:40:53
Tecrübelilere tarih sormuyoruz biz, onlar kendilerini biliyor. *-* Her türlü gelirsiniz siz ya jhaskgdf. Şaka bir yana ben kendi oynatacağım gruplara sorduğum için sizin kazan durumu oldu. u_u
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 15 Ağustos 2013, 14:47:58
Hazal Ablam ve Tarık Ağbim istemiş kırar mıyım hiç u_u

Ben gün ve saat konusunda ortak karara uyarım ama katılmam için bilmem gereken bir şey var oyun eylülün 20 sine kadar uzar mı?
Okulların açılmasından sonraya uzaması beni zor duruma düşürür :(. O yüzden tahmini bitiş tarihine göre katılabilirim :) Yani 16 Eylüle kadar her gün oyna diyin her gün 3-4 saat oynayayım ama sonrası zor :( Aslında o yüzden katılmak istemedim pek. Eğer 16-20 Eylülü geçerse ve olur da o günlerden birinde katılamazsam diğer oyuncuları zor durumda bırakırım :(
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Malkavian - 15 Ağustos 2013, 14:48:26
Devlet bize yardım etsin. DM kadrolarına atamalar yapılsın artık. Burada mağdur oluyoruz çok ayıp :) Ayrıca site politikası gereği bir kuru ekmek olan maaşlara da zam yapılsın. Bundan böyle 1.5 kuru ekmek alsınlar. Pankartları yazıyorum birazdan evimin önündeki sokakta eylem yapacağım :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 15 Ağustos 2013, 16:17:10
Oyunsal olaylara müdahale araçlarını hazırlarız o vakit. :P

Şahin, oyunun o kadar uzun süreceğini sanmıyorum. En fazla 2 parti olur muhtemelen, fazlası gitmiyor çünkü. :) O yüzden sorun yok zaman konusunda. Bu arada eğer dahil olmak istediğiniz bir grup varsa söyleyebilirsiniz, 3 kişiyi geçmemeleri tercihtir. Şahin ile Asilkan'ı da birlikte ayrı bir gruba alabiliriz mesela isterlerse.

Kadro atamalarını da burada yaptıktan sonra oyuna kendi konusunu açarız Melekler Ve Şeytanlar'ın alt başlığı olarak.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 15 Ağustos 2013, 17:06:47
Benim için bir sorun yok :) . Ama 2 kişi az gözüktü gözüme. Forumdan bir üçüncü kapıp getirsem olur mu? :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 15 Ağustos 2013, 17:32:11
Başımız üstüne. Dördüncü olursa onu kazanda kaynatırız ama. u_u
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ağustos 2013, 17:42:14
2 kişi gayet de zevkli olurdu :P. Ama biri daha oynamak istiyorsa koşarak gelsin. 2 az diye birini getireceksen ı-ıh. Çünkü az değil.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 15 Ağustos 2013, 17:54:48
2 kişi gayet de zevkli olurdu :P. Ama biri daha oynamak istiyorsa koşarak gelsin. 2 az diye birini getireceksen ı-ıh. Çünkü az değil.

Tamam :) 2 kişide zevkli olacaksa ben her an başlamaya hazırım. Bu güzel ve boş yazımı kitap okumak ve kitapçı gezmek dışında renklendirecek bir frp harika olacak! :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Acmert - 15 Ağustos 2013, 19:20:35
Benim için oyunun saati çok sıkıntı olmaz sanırım, tarih belirlenirse ben de ona göre o saati boş tutarım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ejderfelaketi - 15 Ağustos 2013, 20:40:39
Çok güzel bir projeymiş, ben de sizinle beraber hoş vakit geçireceğim bu oynu oynamak isterim. Oyuncu arayan bir masa var hemen koşarak kaydolayım. 3'üncünüz olmaya adayım.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ağustos 2013, 20:52:01
Aday falan değil direkt alıyoruz ya :). Aldık gitti hatta.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Shinigami - 17 Ağustos 2013, 00:58:16
Ben bu haftasonu ve önümüzdeki Perşembe günü müsait değilim. Bir sonraki Pazar ise belirsiz. Belirttiğim günler dışında hep müsaitim. :)  İlk bizim gruptan başlanacakmış galiba, oyunu sabırsızlıkla bekliyorum. :D
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 18 Ağustos 2013, 21:22:06
Elimde olmayan sebeplerden ötürü en az 5 gün en fazla 1 hafta boyunca internet erişimim olamayacak.
Yani en erken 23 Ağustos en geç 26 Ağustos tarihlerinde müsait olacağım.

Tekrardan özür diliyor ve benimle oynayacak arkadaşlara yarattığım rahatsızlıktan dolayı aflarına sığınıyorum.
Ne kadar özür dilesem az biliyorum :(
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Ağustos 2013, 19:35:16
Benim grubu Eylül'de oynatabileceğim gibi duruyor. İş yerinde haftaya nöbetçi olduğumu öğrendim. Bizde nöbetler 1 haftalık. Haftasonu falan da dahil. Kusuruma bakmayın :/.

Eylül başlarında artık sizleri senaryoya başlatmış olurum.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: daifunka_vc - 21 Ağustos 2013, 10:35:19
Bir dikili mum da benden gelsin efenim.

Spoiler: Göster
(http://www.kapakresimleri.org/wp-content/uploads/2013/03/%C4%B0lgin%C3%A7-Mumlar-Facebook-Kapak-Cover-Foto%C4%9Fraflar%C4%B1-www.kapakresimleri.org_.jpg)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 21 Ağustos 2013, 11:39:52
Ama senin mumun erimiş, olmaz ki. :/

Önümüzdeki pazartesi için bir oyuna başlayabiliriz diye düşünüyorum benim gruplarımdan birindeki herkese uygunsa. Örneğin ilk grup. Hangisi o ben de bilmiyorum, öne çıksınlar bence.

Senaryo ne derseniz: hayırlısı be gülüm.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Catrouble - 21 Ağustos 2013, 19:00:52
Benim grubum uygunsa ben uygunum.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Shinigami - 21 Ağustos 2013, 22:47:19
Önümüzdeki Pazartesi ben de uygunum.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Whaler - 24 Ağustos 2013, 23:54:09
Pazartesi ben de uygunum
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Ryld Argith - 25 Ağustos 2013, 21:10:35
2. grup için tahmini bir başlama tarihi var mı ?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: KoyuBeyaz - 26 Ağustos 2013, 12:30:18
Çok geç yazabiliyorum çok afedersiiz, bugün biraz işim çıktığı için pek düşünemedim üzerine. Daha sonraki bir vakte kaldı. Tekrardan özür diliyorum.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: HighLord - 26 Ağustos 2013, 20:35:46
Ben de varım efenim. Sıkıştırıverin bir köşeye. :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Shinigami - 03 Eylül 2013, 15:24:35
Kesin bir tarih verirseniz çok güzel olur. ^^
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 28 Eylül 2013, 23:25:24
Hafta içi ve okul/iş günü olmasını bir kenara bırakırsak, akşam 8-12 arasında müsait olup da oyun oynamak isteyen bulabilir miyim acaba? Bu çarşamba günü (2 Ekim oluyor) belirttiğim saatlerde müsaitseniz oyun var. Başlangıç saati erkene ya da geçe alınabilir ama gece 12'de bal kabağına dönüştüğüm için bitiş saatimiz en fazla 12 olabiliyor. Tamam belki biraz geçebiliriz on ikiyi.

Oyun 2 ya da 3 kişilik. Daha önce kim oynadı kim oynamadı takip edemedim, ilk mesaj atanları alacağım oyuna bu nedenle. Üçten fazla katılmak isteyen olursa kalanlarla başka bir tarihte oynarız. Senaryoyu yarın yazacağım inşallah; ama önceki Melekler ve Şeytanlar oyunlarıyla aynı olmayacak. Daha önce kaç oyun oynadığınız, frp cahili olup olmadığınız önemli değil; isteyen herkes gelebilir. Şimdilik bu kadar. 

Nihil novi sub sole
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: padawan - 26 Ekim 2013, 17:57:40
5 kasimdan itibaren herhangi bir oyuna gelebilirim oyun tecrubem cok az ama baslangic seviyesinde bilgim var
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Mart 2015, 13:30:13
Ben buraya geri dönüyorum. Hem de 2 oyuncuyla.

Cuma akşamı (saat henüz belirsiz) Lordmuti ve mit'i Cehennem ile gerçek dünya arasında götürüp getireceğim. Şeytanlar tarafını oynayacaklar. Bir insan formları bir de zebani/iblis formları olacak. Yalnız 7 günahı temsil eden iblisler oldukları için Cehennemin Yedi Lordu'ndan ikisi konumunda olacaklar.

(Bah bah... veteran oyunculara geçtiğim kıyağa bah)

Ama tabii bu durum onları bekleyen türlü zorluklardan kurtaramayacak. Neden? Çünkü bu 7 lord kardeşin hiçbiri birbirini sevmiyor :3.

Zavallı oyuncularım u_u. Cehennem ateşi de yakmayacak sizi, acaba zar 1 gelince başınıza ne gibi şeyler gelecek.

Lordmuti Haset'i kaptı. Sıra mit'te.

mit Tembellik'i aldı.

Bunu buraya yazıyorum çünkü FRPChat'ten oynayacağız. Merak eden herkes izleyebilir :).



Not: Sonrasında başkalarıyla da bir şeyler yapmak istiyorum. Bu onun başlangıcı olacak. Hatta Lordmuti de burada oynatacak diye umuyorum.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Evis - 17 Mart 2015, 13:34:31
Heyecanlı olacağa benziyor, beklemedeyim. :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: mit - 17 Mart 2015, 13:41:23
Of heyecanlandım! Uzun zaman sonra yeniden FRP oynamak güzel olacak. Hem de Lordmuti ve Fırtınakıran'la beraber. Ama... ama benim tembelliğim tuttu yea. Kalsın şimdilik. Belki yarın. Seneye yarın.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Mart 2015, 13:42:37
Abi geçen oyunda Tembellik NPC idi :D. Onu aratmayacağını umuyorum. Yalnız karşındaki de Haset olunca tembellikte inatlaşmaktan adım atamayacaksınız diye korkuyorum xD.

Neyse ben Açgözlülük'ü yine NPC olarak sokayım da iki adım atmak zorunda kalın :D.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: mit - 17 Mart 2015, 13:44:39
İyi fikir, geçen sefer birbirimizi parça pinçik etmekten doğru dürüst ilerletememiştik konuyu :) Üç dişli mızrağım ve üçgen uçlu kuyruğumla heyecanla bekliyorum!
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: zaujas - 17 Mart 2015, 13:50:07
Ne zaman oynamaya başlıyacaksınız bende bir süredir FRP'ye merak sardım ama yok denecek kadar az bilgim var. Belki bu oyunu izleyerek öğrenebilirim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Mart 2015, 13:50:36
Cuma yazmıştım 4 mesaj yukarıda.

Okunmuyorum :(.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: zaujas - 17 Mart 2015, 13:52:44
Cuma yazmıştım 4 mesaj yukarıda.

Okunmuyorum :(.

Özür dilerim dalgınlığıma verin, görmemişim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Quid Rides - 17 Mart 2015, 13:57:08
FrpChat dediğiniz meret ne olaki?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Mart 2015, 14:16:38
TIK (http://www.kayiprihtim.org/forum/anlyk-frpler-t9779.0.html)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 17 Mart 2015, 16:48:12
Ben oynatırsam zebani değil melaike olursunuz ona göre. Dinimizce caiz değildir zebani olmak. Amma ve lakin ki birilerinin bu pis işi üstlenmesi gerek. Kendimi feda ederek bu göreve talip oldum ki başka masum ruhlar kirlenmesin.

Ben de oynatacağım ama zamanı belirsiz. Yakın gelecekte diyelim. 3-4 kişi almayı düşünüyorum. Deneyim vs. şart değil, belirlenen saatte orada olun yeter. Müsait bir aralık bulunca duyurusunu yapacağım. Hazal'ın oyunundan belki güzel senaryo fikirleri çıkartırım hehe :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Mart 2015, 16:50:36
Ben oynatırsam zebani değil melaike olursunuz ona göre. Dinimizce caiz değildir zebani olmak. Amma ve lakin ki birilerinin bu pis işi üstlenmesi gerek. Kendimi feda ederek bu göreve talip oldum ki başka masum ruhlar kirlenmesin.

Öyle deme, zar 1 gelirse Tyrael'ın kılıcıyla biçilebilirsiniz *-*. Bence bu çok yüce bir şey. Çok caiz kalsasf. [*]Tamam, oyunda Tyrael yok. Ama kendisi yok diye onun gibi heybetli abilerimiz yok demek de değil![/*]

O kılıçla arınırsın, sorun yok ;D.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 17 Mart 2015, 16:54:33
-Efendim, bir cisim yaklaşıyor!
-Neymiş o?
-Amanın, Nurtopu![*]Fireball gibi ama nurlu, holy vuruyor[/*]

Meşhur Son Sözler, Mart 2015
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Light - 17 Mart 2015, 17:21:34
Şu an herhangi bir alım yok değil mi?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Mart 2015, 17:27:21
Başlangıcı iki bilen kişiyle yapıyorum ki hiç oynamamış ya da az oynamış kişilere örnek olsun. Tabii eğlence amacı da kocaman orada duruyor :).

Bundan sonrakiler herkese açık olacak. Bir izleyin derim :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Mart 2015, 17:11:54
Yarın 21.00'da kimin daha kötü olduğunu öğreneceğiz!

Şimdi gelelim oyuncuların dolduracağı forma ve benim oyunla ilgili notlarıma/açıklamalarıma. Karakter sayfası tamamen benim oluşturduğum bir şeydir.

Karakter Sayfası

İnsan Formu

Ad:
Soyad:
Yaş:
Meslek [*]Temsil edilen günahla ilgili olmalıdır[/*]:
Alerjik Olduğu Bir Dünya Unsuru:

Örnek: Toz, çorap, saç kılı, korna sesi, herhangi bir hayvan, bir renk, ponponlar, gökdelenler vs. Kısacası herhangi bir dünya olgusu, belki canlısı

Alerjik Olunan Şeyle Karşılaşıldığında Geçirdiği Kriz Biçimi:

Örnek: Çığlık atmak, kusmak, kilitlenip kalmak (paralize olmak)


İblis Formu

Latince Adı:
Kaçıncı Kardeş Olduğu [*]En büyük kardeş Gurur olduğu için en birinci olamıyorlar[/*]:
Başdüşmanı Olan Melek:
En Nefret Ettiği Kardeşi:
İblis Formun Fiziksel Görünüşü:
Melekleri Hissetme Yöntemi:

Örnek: Göz seğirmesi, herhangi bir tikin devreye girmesi, kaşıntı, konuşma bozukluğu

Açıklamalar

Ortak Özellikler

- Temsil ettiğiniz günahı ne kadar uygularsanız o kadar bonus kazanırsınız.

- Kazanılan bonuslar enerji olarak size geri döner. Zarlar bufflanır.

- Oyuncuların insan formunu koruması da önemlidir. Dünyada geçirdikleri zaman boyunca insan formları çürür. Kazandıkları bonuslar bu formun korunmasına katkı sağlamaz. Her oyuncu insan formunu korumak için temsil ettiği günahla ilgili, insanları etkileyecek bir şey yapmalıdır.

- 7 kardeş de birbirininden hiçbir şekilde memnun değildir. Aynı ortamda bulunmak bile onlar için rahatsız edicidir. Bitmeyen bir kavganın içindedirler. En çok da Cehennem Tahtı için. (Hell of Thrones)

- Şu anki taht sahibi Superbia (Gurur). Taht dönem dönem kardeşler arasında el değiştirmiştir.

Karakter Bazlı Açıklama

Tembellik: Uyuduğu süre boyunca etrafındaki insanların enerjisini emer. O nedenle kalabalık yerlerde uyumayı tercih etmelidir. İnsanlar yoruldukça onunla birlikte uykuya dalar. Uykuya dalan her insan bonus olarak karaktere yansır.

İnsan formunu sürdürebilmesi için kişileri tembelliğe teşvik etmeli, yaptıkları işlerden vazgeçirmelidir.

Haset: Her kıskançlık krizine girdiğinde ne kadar yansıtırsa o kadar kaprisli olur. Bu Oyuncu (Lordmuti) manken mesleğini seçecek diye biliyorum. O nedenle ne kadar kriz, o kadar kapris ve bu da o kadar ilgi demek. İnsanların ona olan tahammüllerini ne kadar zorlar ve onunla ilgilenmeye mecbur ederse o kadar bonus kazanır.

İnsan formunu sürdürebilmek için GIYBET etmeli, insanları birbirine düşürmelidir.

Son Söz

Bu uzun soluklu bir oyun olmayacak gibi, ama ben yine de detaylı düşündüm. Bu oyuna başka oyuncularla devam edersem de bu yapıyı kullanmayı düşünüyorum. Sadece meleklere de uyarlamak gerekir.

Şeytanınız bol olsun!
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Mart 2015, 20:40:05
21.00'da kapıları açıyoruz!

http://www.kayiprihtim.org/forum/frpchat/
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 20 Mart 2015, 23:03:50
Çok mu eğlendik ne :D Hazal ve İhsan abi ikinize de teşekkür ediyorum. İki saate yakın oynamışız, çarçabuk geçti gitti. İzleyen arkadaşlar da eğlenmiştir umarım. Ayrıca benimle ilgilenmeyip bırakıp giden sözde arkadaşlarımı(!) da kınıyorum, hıh!
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Mart 2015, 23:05:20
Ekran başında sırıtarak oturmaktan yanaklarım acıdı sayenizde :D. Haset ve Tembellik ancak böyle güzel oynanabilirdi herhalde. Asıl ben teşekkür ediyorum :).

2.turda yeni oyuncularla devam ediyoruz! Ama bu oyunu da devam ettireceğim. Ana senaryoya daha yeni ulaştık.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: mit - 20 Mart 2015, 23:41:06
2 saatin nasıl geçtiğini vallahi de billahi de anlamadım (Uyumuş olmalıyım, tembellik...) İkinize de çok teşekkürler, uzun bir aradan sonra FRP oynamak cidden keyifliydi. Devamını merakla bekliyorum :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: kargasiz - 21 Mart 2015, 00:37:09
Şu konuyu öğreneceğim diye sayfalarca yazı okudum şimdiye kadar, az önce şu sayfadaki (http://www.kayiprihtim.org/forum/frp-ornek-oyun-t6183.0.html) örneği  de inceledim. Ama burada daha canlı ve heyecanlı bir oyun varmış, kaçırmışım. Bir daha ki sefere umarım kaçırmam.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Evis - 21 Mart 2015, 01:12:31
Tam olarak yetişemdiysemde eğlendim. Elinize sağlık.  :D FRP hoşuma gitti, birķaç oyun sonra, kafamda tam olarak sistem yerleştiğinde oynamak isterim. Bir de merak ettiğim bu frpler Neil Gaiman kitapları tarzı konularla oynanabiliniyor değil mi? Sınırı yok sanırım.

Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Mart 2015, 01:14:15
Herhangi bir sınır yok.

Bu arada ilk kez bir FRP izleyen Sayhh da bizlerle oynayacak. Ondan önce yine tecrübeli oyuncularla haftaya (bir aksilik olmazsa) yeni bir tur başlıyor. Bu sırada bugün oynayan oyuncuları da tek seferle bırakmayacağım.

Teşekkürler, sizi de bekleriz :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: zaujas - 21 Mart 2015, 01:54:34
Keşke kayıt edilmiş olsaydı ben kaçırdım maalesef :( dünya işleri...
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 25 Mart 2015, 16:30:12
Yeni turda oyuncular aynı senaryonun farklı kollarını oluşturacak. 3 yeni oyuncum mevcut.

Marius: Açgözlülük

KoyuBeyaz: Şehvet

Sayhh: Oburluk

Bu hafta (ya Perşembe ya da Cuma) Marius - KoyuBeyaz ikilisinin günü. Bu sırada mit - Lordmuti ikilisinin maceraları bitmedi. Onları da haftaya oynatmayı planlıyorum. Sayhh'ı ise haftaya oyuna alacağım.

İzlemek isteyenler randevu defterlerini bir düzenlesin!



Karakter Bazlı Açıklama

Açgözlülük: Her hareketinde aşırıya kaçtığı sürece bonus kazanır. Bu aşırılıkları insanlarca görülmelidir. Yoksa bonusu kazanamaz. Bir, asla onun sayısı olmamalı ve insanlara bunu özendirmeli. "Azıyla yetinme" fikri işlenmeli.

İnsan formunu sürdürebilmesi için kişilerin arzularına oynamalı ve istedikleri şeyin yeterli olacağı miktarının çok çok üstüne çıkarmalıdır.

Şehvet: Çevresindeki insanları cinsel açıdan uyararak bonus kazanır. Anın absürdlüğüne bakılmadan cinsel arzularını tetikleyecek sözler söylemeli, o şekilde davranmalıdır. Akıllara şehveti düşürmelidir. Bu şekilde bonus kazanır.

İnsan formunu sürdürebilmek için insanların bu arzularını uygulamaya geçirmesine neden olmalıdır. Özellikle dindar kişiler ya da cinselliği soğuk bulan bireyler üzerinde başarılı oluşu formunu sürdürüş süresini ciddi oranda artırır.

Oburluk: Yemek yediği sürece bonus kazanır. 7/24 ağzı dolu olmalı desek yeridir. İnsanlara aşırı yemeği özendirerek ve yemek yemenin aslında kilo aldırmadığı gibi ilginç savlarını dikte ederek bonus kazanır. Ancak yediği yiyecekler ne kadar iştah açıcı, ne kadar zararlıysa (boyalı şekerler, pastalar, yağlı yağlı cipsler, vb.) bonusun oranı o denli büyük olur.

İnsan formunu sürdürebilmek için sporcuların ya da kilosuna takıntı olan kişilerin diyetlerini bozmalıdır (Ki bu özel durum formunun çok daha uzun sürmesine neden olur). Kafalarda yaratacağı "çok yemek aslında kilo yapmaz" benzeri fikirlerini zihinlere işleyerek her türden insanı bunu uygulamaya itmelidir.


İnsan Formunu Sürdürmek Neden Önemli?

İnsan formunuzu kaybederseniz özünüzle, iblis formunuzla ortada kalırsınız. Bu durumda insanlar sizi göremez. Etkiniz zayıflar, çünkü yeterince beslenmemişsinizdir. Bu durumda kardeşleriniz dışında sizi fark eden olmaz. Eh, kardeşlerin de hiçbiri birbirini sevmediğine göre onlar sizi ne kadar dinler, bilemiyorum :).

Son olarak, insan formunun yitirilmesi demek iki tur sessiz kalmanız anlamına gelecek. (O sırada millet gıybetler, yemekler, ense yapmalarla falan kopuyor olacak!)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 26 Mart 2015, 15:15:35
Yarın, 21.00'da oynuyoruz efenim!
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Nisan 2015, 16:11:20
Cuma (03.04.2015) günü sıra mit - Lordmuti - Sayhh üçlüsünde.

Sayhh, karakteri Oburluk (Gula) ile ilk kez bu turda oyuna giriş yapacak ve bu ekibin üçüncüsü şeklinde devam edecek.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Nisan 2015, 15:40:31
Cuma (03.04.2015) günü sıra mit - Lordmuti - Sayhh üçlüsünde.

Sayhh, karakteri Oburluk (Gula) ile ilk kez bu turda oyuna giriş yapacak ve bu ekibin üçüncüsü şeklinde devam edecek.

Bir hatırlatma da buraya gelsin ^^.

Oyun saati: 21.00
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Nisan 2015, 23:13:54
mit sayesinde oyunun gidişatı öyle bir tepetaklak oldu ki, oyunda ilahi müdahale olsa ancak böyle olurdu :D. İşte bunu seviyorum!

Kahkahalar attım bugünkü oyuncularım sayesinde. Birbirlerine laf yetiştirmelerinden, en sonki o ihanete kadar hem de.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 03 Nisan 2015, 23:14:36
Cehennem'de darbe planları ve benim çektiğim acılar...
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Sayhh - 03 Nisan 2015, 23:41:27
mit'in yaptığı son hareket ile ilgili tek yorumum:

Spoiler: Göster
(http://booklikes.com/upload/post/f/a/fa954aeb858f97eaecc6563cd4558b38.jpg)


Başından sonuna dek çok eğlendim. Teşekkürler Fırtınakıran <3 Teşekkürler mit ve Lordmuti <3 (Özellikle de acemiliğimi görmezden geldiğiniz ve beni çabucak aranıza aldığınız için.) Harika bir akşamdı!
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: mit - 04 Nisan 2015, 01:37:44
Ben de çok eğlendim vallahi. Özellikle şu yoğun ve bunaltıcı iş temposunda çölde vaha bulmuş kadar oldum. Hem de cehennemde, buna inanabiliyor musunuz?! Hepinize çok teşekkürler tekrardan :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Nisan 2015, 15:05:08
Eğer bir aksilik olmaz ve bu haftadan sağ çıkabilirsem cuma günü KoyuBeyaz - Marius ikilisinin turu devam edecek. Büyük ihtimal yine 21.00'da olacak oyun.

Bakalım mit - Lordmuti- Sayhh üçlüsünün yaptıklarının etkisi onlara nasıl yansıyacak.


Peki benim 6666. mesajımı bu konu için saklamam? Şimdi konunun adına bakın.

Spoiler: Göster
 >:D
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: mit - 07 Nisan 2015, 15:26:02
Peki benim 6666. mesajımı bu konu için saklamam? Şimdi konunun adına bakın.

Spoiler: Göster
 >:D


Hahahaha! İşte bunu seviyorum :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Lordmuti - 07 Nisan 2015, 16:54:14
Kıyameti durdurur muyuz bilmiyorum da başlatmış olabiliriz :D

Ayrıca Hazal'ın mesaj sayısı... Bu da mı tesadüf?

Spoiler: Göster
(http://www.hayatinanlaminedir.com/resimler/2013/01/budam%C4%B1-tesad%C3%BCf.jpg)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 10 Nisan 2015, 14:56:03
Bugün KoyuBeyaz ve Marius'un günüydü. Ancak oyuncularımdan biri hastalandığı için bugünkü turu iptal etmek durumunda kaldık :).

Her ikisine de uygun bir günde oyunun telafisi yapılacaktır.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Temmuz 2015, 13:48:45
Lordmuti'nin oyun grubunun dağılmasından sonra yeniden yapılanmaya gidiyor, oyuna da geri dönüyorum!

KoyuBeyaz - Marius ikilisinin oyun grubuna Lordmuti de dahil olmuştur.

Muhteşem üçlü şöyle: Şehvet - Açgözlülük - Haset

Meali: Bunlar hep seks [*]canım Gezi <3[/*] - Gemicikler - GIYBET!

Oyun günü için beklemede kalın!


Yeni oyun grupları da açmaya devam edeceğim! Oynamak isteyenler kaleye mum dikebilir.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: - 01 Temmuz 2015, 14:04:53
Ben daha önce hiç frp oynamadım. Hiç ilgimi çekmemişti, dinamiğini felan da bilmiyordum ama Muratcan'ın oyunundan sonra yazmakla ilgili olduğunu anladım. İlgimi çekti vallahi. Bir ara bende oyuna katılmak isterim :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Temmuz 2015, 14:06:19
Yalnız bu forum FRP'si olmayacak :). FRPChat üzerinden oynatıyorum bunu. Tabii yine yazmakla ilgili kısmı doğru kalıyor ^^.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: - 01 Temmuz 2015, 14:10:58
Arada ne gibi bir fark var?
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Temmuz 2015, 14:16:49
Forumda uzun uzun düşünerek yazabilirsin. DM sana hamle yazar (DM, NES örneği için Muratcan), sen istersen ertesi gün cevap yazarsın. FRPChat'te anlık oynuyoruz. Karşılıklı bir konuşma gibi. Ben bir düşüneyim, yarın geleyim olmuyor :). Gerçek zamanlı oynuyoruz.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: - 01 Temmuz 2015, 14:19:23
Hmm hmmm anladım. Bu daha zormuş desene :). Anlık, takılmalık gibi. Ama keyifli olabilir.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: BuzSakal - 01 Temmuz 2015, 16:45:35
Bu oyuna ben çok özeniyorum ancak benim de pek frp tecrübem yok. Uygun olursa oynamam ben kaleye mum diktim.
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Temmuz 2015, 16:47:32
Tecrübesiz olmanız sorun değil arkadaşlar. Tecrübesiz oyuncuları aynı grupta toplayacağım için bir sorun olmayacak ^^. Senaryoyu da ona göre yazdım. Burada pek çok FRP oyununa katılmış oyuncularla aynı senaryoyu takip etmeyeceksiniz. Daha rahat etmeniz için farklı bir kurgum mevcut.

Hatunkız ve BuzSakal'ı şu an eşleştirmiş bulunuyorum. Ama oyun tarihi için sonra haber vereceğim. Var mı daha gelmek isteyen? Boşta mumlar bekliyor :).
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: Blonde - 01 Temmuz 2015, 16:52:41
Bende katılmak istiyorum :)
Başlık: Ynt: Melekler ve Şeytanlar
Gönderen: BuzSakal - 01 Temmuz 2015, 17:57:55
Oy oy harika oldu bu. Çok mutlu oldum ve heyecanlandım. Bağırasım geldi  :D