Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Diğer Bilimkurgu Eserleri => Konuyu başlatan: Black Helen - 14 Ekim 2012, 12:08:52

Başlık: Uzaya Kaçış - Halil Kocagöz
Gönderen: Black Helen - 14 Ekim 2012, 12:08:52
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/uzaya-kacis-top.jpg)

Boyut Yayıncılık (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/boyut-yayin-grubu/), bilim kurgu meraklılarını Türkiye'deki bilimkurgu edebiyatının özgün eserlerinden biriyle buluşturuyor: "Uzaya Kaçış (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/uzaya-kacis/)"

1984 yılında aramızdan ansızın ayrılan Halil Kocagöz (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/halil-kocagoz/)'ün kaleme aldığı roman Türk bilimkurgu edebiyatının ilk örneklerinden biri  olarak yeni basımıyla tekrar raflardaki yerini alıyor.

İlk basımı Ekim 1997'de yapılan "Uzaya Kaçış", güneş patlamalarının gezegenimizi tehdit ettiği uzak bir gelecekte, insanların dünya kaynaklarını tükettiği bir dönemde geçen, insanoğlunun yeni bir dünya arayışını anlatan bir roman. İnsanoğlu gelecekte yaşamayı hayal ettiği, dünyanın eski günlerine benzeyen bir gezegen inşa etmeyi başarmıştır, ancak güneş patlamalarının sıklaşmasıyla azalan zaman içinde dünyada kalan tüm insanlar buraya ulaşabilecek midir? Sevgilerinin büyüklüğüyle okuyucuları etkileyen kahramanlarımız, yeni hayatlarına başlarken sevdiklerini de yanlarında götürmeyi başarabilecekler midir?

"Uzaya Kaçış", bilim kurgu motifleriyle bu toprakların duygusal öğelerini şaşırtıcı bir özgünlükle harmanlayan, okuyuculara fütüristik bir hikayeyi, bizim kültürümüze ait cümlelerle sunan bir eser. Bilimle sanatın kol kola gittiği bir gelecekten, 256 sayfalık, heyecan dolu bir macera...

Kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/uzaya-kacis/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Uzaya Kaçış // Halil Kocagöz
Gönderen: azizhayri - 03 Nisan 2013, 13:01:40
Bizim -hele benim- bu kadar yakınımızda bir bilim kurgu yazarından habersiz olmamız ne kötü... Gerçi kitabını okumadan değerlendirmemek lazım. Bu bilgiyi sağlayan arkadaşa teşekkür ederim...
Başlık: Ynt: Uzaya Kaçış // Halil Kocagöz
Gönderen: denizce - 09 Mayıs 2013, 22:54:20
Bende teşekkür ederim. Bilimkurgunun Türk yazarlarca ilk örneklerinden birini  okumak güzel olacaktır