Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Çizgi Roman & Manga => Konuyu başlatan: croplatform - 19 Ekim 2012, 18:09:22

Başlık: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 19 Ekim 2012, 18:09:22
Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak çizgi roman sanatını geliştirecek ve yaygınlaştıracak etkinlik ve haberlerle internet ve internet dışı birçok alanda yer alıyor, bu sanata ilgi duyanlarla gönüllü olarak paylaşımlarda da bulunuyoruz. Fantastik Edebiyat sitesinde de sanat ve çizgi roman sanatı adına paylaşımlarda bulunarak nicelik olarak çoğalacağımıza inanıyoruz.

Bir sorun olmaz derseniz biz bu başlık altında elimizden geldiğince düzenli olarak çizgi romanla ilgili yarışma, haber, bilgi, yazı, inceleme paylaşımlarında bulunmak istiyoruz. Bu paylaşımlar tamamıyla gönüllülük esasına göredir ve ÇROP'un okur arttırma, üye toplama gibi bir amacı bulunmamaktadır.

Herkese iyi okumalar...
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 19 Ekim 2012, 18:10:41
"Game of Thrones" yazarı R. R. Martin'in ardından bir başka büyük isim de Marvel Comics saflarına katılıyor. Yakın zamanda "Marvel Zombies" adıyla popüler kahramanlarını zombilere çevirmiş olduğunu bildiğimiz Marvel Comics şimdilerde zombilerin babası Romero'yla anlaşma yoluna girmiş. Habere göre Romero Marvel'a yine kendi bakış açısıyla ölemeyenlerle ilgili öyküler yazacakmış. Ve bilinen kahramanlara yer vermeyecekmiş, gerisi de sırmış.
(http://2.bp.blogspot.com/-kpkvXIhAgBc/UICudrCkaPI/AAAAAAAAMHw/IcFllaDtLHE/s1600/starsnaps_us_george_a_romero.jpg)

Bilindiği üzere bu Romero'nun ilk çizgi roman yazım denemesi olmayacak. Yönetmen, 2004 yılında "Dawn of the Dead" (Ölülerin Şafağı) filmini çekmesinin ardından DC Comics için "TOE TAGS" adlı 6 sayılık çizgi roman senaryosunu kaleme almış, yine kendi üslubuyla sosyal içerikli mesajlarıyla çizgi roman okurlarına harika bir eser okutmuştu. Bu mini çr dizisinde aklı başında bir Zombi'nin hem yaşayanlara hem de ölemeyenlere (undead) karşı verdiği mücadele ele alınırken açgözlülük ve terörizm işlenmiş, Romero, bir sonraki 2005 yapımı filmi "Land of the Dead" için alt yapı hazırlamıştır. 
(http://1.bp.blogspot.com/-WqYW-5j2bFc/UICwP9vKE9I/AAAAAAAAMH4/uTZCv13YAWo/s400/000d112a.jpeg)

Ana Kaynak - Digital Spy 
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 19 Ekim 2012, 18:22:05
1. ÇROP Çizgi Roman İnceleme Yazısı Yarışması için seçtiğimiz “Uçma Sanatı” eserinin yazarı Antonio Altarriba ile keyifli; kendi tarifiyle "bilgilendirici", bir söyleşi yaptık.

Sorular Gölge e- Dergi yazarı Ahmet Yüksel’in desteğiyle hazırlandı, sayın Canan Maraşlıgil onları Fransızca’ya çevirdi, Muğla Üniversitesi Öğr. Gör. Yrd. Doç. Dr. Özden Fidan destek verdi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fransızca okutmanı Utkan Boyacıoglu da yanıtları dilimize kazandırdı.

Çizgi roman adına eylemlerimiz devam ediyor. Bu eseri okumamıza vesile olan Versus Kitap’a teşekkürlerimizi sunuyor yazılarınızı yarışmamıza bekliyoruz. Son katılım tarihi 15 Ekim 2012. 
(http://3.bp.blogspot.com/-Dbg_6I6monc/UGkxGZsfqsI/AAAAAAAALyw/RDw9ZzMnOwE/s400/1.jpg)
ÇROP  – Son derece renkli ve çok yönlü bir kişi Antonio Altarriba. Fotoğraf, kitap, çizgi roman… Sizce kimdir o, onu bize nasıl tanıtırdınız?

Altarriba - Kurguya karşı her zaman bir tutkum oldu. Bunun nedeni gerçeklikten kaçmam mı yoksa onu daha iyi kavrama çabam mı bilmiyorum. Çünkü çoğu zaman hayal ürünü öyküler yaşama daha aydınlık bir bakışa izin verirler. İşte bu yüzden onları okumayı, dahası onları yaratmayı seviyorum. Roman, çizgi roman ya da fotoğraf dizileri biçiminde... Anlatım biçimleri arasında ayrım yapmadığımdan değil. Tam tersine. Seçtiğim anlatım biçimi konusunda çok duyarlı olduğum için. Ama ister yazılı olsun ister görsel çıkış noktası hep imgedir. Güçlü bir imge, alışılmamış, yaratım sürecini tetikleyen. İşte bu yüzden bir “anlatıcı”dan çok bir “imgeleyici” olduğumu söylüyorum.

ÇROP – Çizgi romanla tanışmanız nasıl gerçekleşti? Çizgi roman yazarlığına sizi iten önemli bir eser var mı? Eserlerinizi “roman, öykü” gibi türlerle dile getirebilirdiniz bir yazar olarak. Sizi bir çizerle çalışma zahmetine iten, görsel bir anlatımı tercih ettiren ne oldu?

Altarriba - Çocukluğumdan beri okurum çizgi romanları. İspanya’nın fakirlik çektiği yıllarda (1952) doğdum. Ekonomik krizin ve Franco Diktatörlüğünün sansürüyle yaşıyorduk. Çizgi roman, ulaşılması daha kolay ve sinemadan daha ucuz bir görsel gereçti. Diyebilirim ki okumayı çizgi roman kareleri sayesinde söktüm. Bu da benimle çizgi romanlar arasında güçlü bir duygusal bağ kurdu. Bu durum beni edebi okumalar yapmaktan alıkoymadı. Ama çizgi roman dilinde kendimi gitgide daha rahat hissediyorum. Bana çok zengin geliyor.   İmge ile metin arasındaki ilişkilerin örüntüsü sonsuz bir yelpaze oluşturmakta.

ÇROP  – Çizgi roman yazarlığı öncesinde beslendiğiniz çizgi romanlar nelerdi?

Altarriba - Söylemesi zor… O kadar çok ki… Little Nemo, Krazy Kat, Popeye, The Spirit gibi amerikan klasiklerini çok seviyorum. Ama Avrupa’ya daha meyilliyim. Moebius, Tardi, Fred, Marc-Antoine Mathieu, Schuiten-Peeters, Crepax... Unutmadan, elbette Arjantinli büyük usta Alberto Breccia...
(http://4.bp.blogspot.com/-NEkSL0zFW8M/UGkxJeqBx5I/AAAAAAAALy4/aCoLj8l0cRY/s400/2.jpg)
ÇROP – Uçma Sanatı… Uçma Sanatı öncesinde diğer çizgi roman çalışmalarınız neler oldu? Son derece yoğun bir eseri yazmadan antrenman yapmışsınızdır muhakkak.

Altarriba - Yarım düzine kadar albümüm ve yayınlanan pek çok kısa öyküm var. (yalnız çizgi romanlardan söz ediyorum). 70’li yılların sonundan beri senaryolar yazıyorum. Yani oldukça deneyimliyim. Aslına bakarsanız “El arte de Volar”nin anlatı malzemesi belli bir olgunluğa eriştiğimden beri aklımda. Senaryonun yazımına on beş ayımı verdim. Kim dört yılda çizdi. (Diğer işlerle eşzamanlı çalışması gerekiyordu). Toplamda beş yıl. Ben Nisan 2004’te yazmaya başladım. Kim son kareyi çizdiğini söylemek için beni Şubat 2009’da aradı. Babamın 99 yaşında olacağı gündü.

ÇROP  - Uçma sanatı yazma fikri aklınıza nasıl geldi? Buna sizi babanızın hayatı mı itti, İspanya’ya olan sevginiz mi, dünya genelinde yaşanan benzer siyasi ve kapitalist gelişmelerine bir karşı duruş sergileme isteği mi?

Altarriba - Her şeyi başlatan babamın intiharı oldu. Bir suskunluk ve yas dönemi geçirdim. Babamı bu kararı almaya iten nedenleri anladığımda kendimi yazmaya mecbur hissettim.  Babam kişisel seçimlerinden değil, üst üste gelen sıkıntılar ve siyasi yönelimlerinin sonucu maruz kaldığı aşağılamalardan ötürü öldü. Bu anlamda amacım, onun belleğindekileri aktarmak ve onu hak ettiği saygınlığa ulaştırmaktı. Bilinçsiz bir biçimde, acımı dindirmenin yollarını da arıyordum. Bu durumda yazmak benim için tek tedavi yoluydu. Yazarken anladım ki babamı anlatmak, İspanya tarihinde de bir yolculuk yapmak demekti. Ve aynı zamanda daha adil bir dünya için mücadele eden bir kuşağın sorunlarına doğru bir yolculuk. Her şey sonuna kadar dürüst bir adamın bakış açısıyla, belki basit ama cesurca yansıtıldı.

ÇROP - Hemen her bölüm ve sahne; mesela kitabın başındaki tarlaların mülkiyeti ve bölünmesi meselesi bile kitabın özeti gibidir, özenle düşünülmüş ve çalışılmış. Bu noktada akla gelen soru eser babanızın biyografisi gibi görünse de eserin ne kadarının kurgu ne kadarının gerçek olduğu oluyor?

Altarriba - El arte de Volar tarihi gerçeklere son derece sadık kalan bir kitaptır. Aile tarihimize olduğu kadar İspanya tarihine de. Kim ve ben çok araştırma yaptık. Yalnız olaylar üzerine değil, manzaralar, binalar, silahlar, giysiler üzerine de. Bu anlamda anlattığımız her şeyin aslına sadık olduğunu söyleyebiliriz. Kimi zaman anlatının imgesel değerini arttırmak ya da öykünün akışını kolaylaştırmak için kurgusal öğeler de ekledim. Örneğin babamın hiçbir zaman Durruti espadrilleri olmamıştır. Tüm anarşistler gibi O da bunlardan sürekli söz ederdi ama onlara asla sahip olmadı. Onları anlatıya sokmak, kitabın özgürlük düşüncesine ve uçuş imgesine vurgu yapan çok önemli bir bölümünde devamlılığı sağlamama yaradı.   

ÇROP – Uçma Sanatı İspanya’nın tarihine ışık tuttuğu gibi ciddi bir yüzleşme ve sorgulamayı da barındırıyor. İspanyol okur nasıl karşıladı Uçma Sanatı’nı?

Altarriba - Elbette tarihin sorgulanması da söz konusu. Çünkü tarihi kazananlar yazıyor. Özellikle İspanya örneğinde bu böyle. İç savaştan sonra kırkı yıl diktatörlük vardı. Ve Franco yönetimi, şer güçler olarak adlandırılan komünizmle, anarşizmle yani genel olarak sol düşünceyle mücadele üzerinden kendini tanımladı. İspanyol Kilisesi bu savaşı bir tür kutsal haçlı seferi olarak gördü. Bu durumda İspanya tarihi gözden geçirilmek ve yeniden yazılmak durumundaydı. Tarihi gerçeklerin ve kahramanlarının ortaya konması için. Bu alanda daha yapılacak çok çalışma var. Tarihin yeniden ele alınmasını destekleyen İspanyolların sayısı oldukça fazla. Ben bunu bilinçli olarak yapmadım. Ama bu ortak gereksinim kitabın oluşumuyla çakıştı ve kitap hem yenilenlerin torunları için hem de bugün kendilerini hala o günkü değerlerle tanımlayanlar için bir referans noktası oluşturdu. Böylece “Art de volar” İspanya’da bir çizgi romandan hiç de beklenmeyecek bir başarıya ulaştı. 

ÇROP - Globalleşen dünyanın gidişatı, kapitalizmin ulaştığı nokta, yaratılan apolitik edilgen tüketim toplumları… Siz bu gidişatın neresindesiniz, Uçma Sanatı’ndan çıkarılacak dersler desek neleri ön plana çıkarmak isterdiniz?   

Altarriba - Bizi birer tüketici hatta birer mal gibi gören bu vahşi kapitalizme karşı eleştirel bir duruşum var. Bana göre bu ekolojik intihar, kültürel fakirleşme, toplumsal yozlaşma ve gelir adaletsizliği karşısında bir an önce yeni düşünceler ve stratejiler ortaya konmak zorunda. Bu anlamda babamın yanında bu mücadeleyi verenlerin değeri ortaya çıkıyor. Artık 30’larda ya da 40’larda olmadığımız bir geçek ve düşünsel bir yenilenme gerekiyor. Öte yandan dünyada adaletsizlik hiç olmadığı kadar yaygın ve eleştirel tutum ve gönüllü bir direniş bizler için büyük önem taşıyor.
(http://3.bp.blogspot.com/-eIfAg6xh-5Y/UGkxOS24L7I/AAAAAAAALzM/-P6D1qQ2pXs/s400/6.jpg)
ÇROP - Çizer Kim ile nasıl çalıştınız? Siz mi karar verdiniz Kim ile çalışmaya yoksa “ben çizerim” mi dedi? Bu çalışma esnasında çok müdahale etme ihtiyacı hissettiniz mi çizere? “Yok, bu yer yanlış, bu adamın özelliği şöyle” diyerek yol gösterici oldunuz mu?

Altarriba - Senaryoyu yazmaya başladığımda bu kadar uzun ve kişisel bir öyküyü imgelere taşıyacak bir çizeri bulamayacağımı düşünüyordum. Editoryal desteğim vardı ama ekonomik desteğim yoktu. Bu durumda yalnızca sanat aşkıyla çalışmak gerekiyordu. O zamanlar Kim’i şahsen tanımıyordum. Elbette çalışmalarını görmüştüm ve ne denli başarılı bir çizer olduğunu biliyordum. Doğal olarak daha şematik ve karikatürsel bir biçemde eleştirel çizgi romanlar yapıyordu. Ama ben daha gerçekçi bir biçem yapabileceğini hissediyordum. Kitap, hazırlanmasını olanaklı kılan tam bir rastlantılar dizisinin sonunda meydana çıktı. Bu rastlantılardan biri de Kim ile bir çizgi roman festivalinde karşılaşmamızdır. Çok iyi anlaştık ve pek çok ortak noktamız olduğunu gördüm. Babası da Franco döneminin baskılarının mağdurlarındandı. O’na senaryodan söz ettim ve ilk satırları okur okumaz çizmeyi kabul etti. İşbirliği süreci çok iyi geçti. Ben çok belirgin ve betimleyici senaryolar yazarım. Bu durumu Kim çok rahatlatıcı buldu. Kimi simgesel ve düşsel sahnelerde sorunlar oldu. Bunlar çok güçlü bir kod değişimini gerektiriyor. Babamı bir dikiş makinasını sürerken ya da bir bisküvinin üzerinde uçarken göremiyordu. Ama sonuç olarak anladı ve şu an gurur duyduğu çizimler ortaya çıktı.   

ÇROP - Çizgi romanınız 5 ayrı ödüle layık görülmüş. Bu ödüller yeteri kadar tatmin edici mi sizce? Daha da önemlisi sizce verilen ödüller bir yapıtın gücünün ve değerinin onaylanmasında belirleyici midirler?

Altarriba - Böyle durumlarda ödüller çok önemlidir. Bu kitap küçük bir yayınevi tarafından basıldı ve halkın desteğiyle kulaktan kulağa duyurularak bulunduğu yere geldi. Ödüller tarihe farklı bakışın resmen tanınması anlamına geliyordu. Özellikle babam ve tüm o mücadeleci kuşak adına bunları önemli buluyorum. Ödülleri her zaman onların adına aldım.

ÇROP - Siz Uçma Sanatı dışında da çizgi roman senaryoları yazdınız, İspanya çizgi romanının tarihçesini kaleme aldınız. İspanya’da çizgi roman ne durumda? İspanyol çizgi romanından son derece güçlü yapıtları tanıyoruz. Ancak bunlar Fransa’da basılınca tanınıyor. Sizin bu süreçle ilgili görüşünüz nedir?

Altarriba -İspanya’daki çizgi roman endüstrisi biraz istikrarsızdır. Üretim yılda 2000 yayın civarındadır. Ama bunların yalnız %15’i İspanyol yapıtlarıdır. Düşük satışlar en büyük sorun. Yayın başına 1000 ile 2000 arası baskı yapılıyor. Bu şartlar altında çok daha güçlü olan Fransa pazarı Avrupa piyasasına açılma platformu rolünü üstleniyor. İspanyol yazarlar biliyorlar ki yurtdışında tanınabilmek için önce Fransa’da tanınmalılar. Bu yüzden İspanya, Türkiye hatta İtalya ve Almanya gibi destekleyici pazarlardan gelen yazarların aralarında bağlantılar kurmak zorlaşıyor.   
(http://1.bp.blogspot.com/-m4klRy3J4Ps/UGkxR1itiAI/AAAAAAAALzY/m94A9dEIIRY/s400/7.jpg)
ÇROP – II. Dünya Savaşı, Amerika ve Yahudi soykırımını anlatan çizgi romanlar güçlü lobiler sayesinde çok daha popüler oluyor, çok daha fazla satıyor, biliniyor. Onları sanatsal olarak küçümsemiyorum ancak yine de son derece başarılı bir eserin sahibi olarak soruyorum size: Sizce eseriniz dünya çapında hak ettiği kadar çok tanınıyor mu? Başka hangi ülkelerde okundu, hangi dillere çevrildi çizgi romanınız? Mesajınız geniş kitlelere ulaşabiliyor mu sizce?


Altarriba - Türkiye ve Fransa dışında kitabımız İtalya’da, Almanya’da, Kore’de çevrildi. Yakına Brezilya’da da yayınlanacak. Fransa’da kitap büyük ilgi gördü ve büyük bir kitle tarafından tanındı. Amerikan endüstrisinin yahudi soykırımı öykülerinden İspanya’ya göre çok daha fazla yararlandığı doğrudur. Ama ben babama güveniyorum. Kitabı yükseklere taşıyan O ve bu yükselişin süreceğini biliyorum. Yavaş ama kararlı bir biçimde daha büyük kitlelere ulaşmaya devam edecektir.   

ÇROP – Diğer çizgi roman eserlerinizde erotizmin çok yoğun olarak kullanıldığını gördüm ancak lisan sorunundan dolayı okuyamadım. Onlar ne anlatıyor? İçerikleri Uçma Sanatı kadar yoğun mu? Erotik öğelerin bulunduğu bir eserin arka planı da belli görüşleri barındırabilir. Sizin diğer yapıtlarınız da okumak isteriz. Türk okuruna onları tanıtacak olsanız neler söylerdiniz?

Altarriba - Erotizmi en önemli anlatım gereçlerinden biri olarak görüyorum. Dinler ya da diğer güç odakları tarafından sürekli olarak inkar edilen veya yönlendirilmeye çalışılan erotizm, davranışlarımızın temelden etkiler. Bu anlamda erotizm üzerine yazmak ahlaken özgürlükçü bir tutumdur. Ve anlatı açısından tam bir meydan okumadır. Bu derece yoğun ve bu derece ayrıntılı bir bütün nasıl ele alınmalıdır? Bunların hepsi yazar için bir meydan okumadır... Edebi erotik anlatılar ve çizer Laura ile birlikte erotik çizgi romanlar kaleme aldım. O’nunla değişik zaman ve kültürlerdeki duyarlılıkları keşfediyorum. Böylece antik Çin’de, klasik Yunan’da ya da İtalyan Rönesans’ında geçen öyküler hazırlıyoruz. Bu, Laura’ya görsel biçemlerle ve söz konusu dönemlerin estetik anlayışlarına göre oynamalar yapma olanağı tanıyor.       
(http://3.bp.blogspot.com/-97dlZO3EGsk/UGkxbIeYdBI/AAAAAAAALzg/2uhcjw9ONIM/s400/8.jpg)
ÇROP – Bu röportajı yaptığımız için mutluyuz. Emekleriniz için teşekkür ederiz.

Altarriba – “El arte de Volar”ın Türkiye’de de okunabilmesinden çok mutluyum. Bu, kimi öykülerin evrensel olduğunu, farklı kültürlerde de anlaşıldıklarını, duyumsandıklarını kanıtlıyor. Bunun için Murat Tanakol’a da teşekkür etmeliyim. Ayrıca Ümit Kireççi’ye ve yapıtıma ilgi gösteren ve onunla ilgili çözülmeler yapan ÇROP’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Size iyi şanslar ve kolaylıklar diliyorum. Çizgi romanların yaygınlaşması, incelenmesi ve yazarlarının tanıtılması çok önemli.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: magicalbronze - 19 Ekim 2012, 19:28:37
Sizi buralarda görmek güzel Ümit Abi :) Bol bol haberlerinizi okumak üzere diyelim o zaman. Gelir gelmez güzel haberler vermişsiniz, hepimiz için hayırlısı olsun!
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 20 Ekim 2012, 09:06:59
Hakan günaydın, merhaban daha birçoğunun ilki olsun :)

En son 2006 yılında okurlarıyla buluşmuş olan Zahiri Çizgi Roman 6 yıl sonra yeniden raflardaki yerini alıyor. Şimdiye kadar hiçbir yerde yayınlanmamış çizgi romanlarla yazıların yer alacağı derginin satış noktalarını duyurusu buradan yapılacaktır:
(http://3.bp.blogspot.com/-7UanNAAOYxw/UII87_Fxt_I/AAAAAAAAMIc/YyhXhHtw_Ac/s400/zahiri+1+kapak.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Ekim 2012, 21:09:56
Ooo Ümit abi? Valla buralara geldin şeref verdin :D. Hala şaşkınım ama Çizgi Roman bölümümüze taze kan getirdiğin de açık. İyi ki geldin, umarım uzun süreli kalırsın ^^. - Hazal
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 20 Ekim 2012, 21:45:05
Ooo Ümit abi? Valla buralara geldin şeref verdin :D. Hala şaşkınım ama Çizgi Roman bölümümüze taze kan getirdiğin de açık. İyi ki geldin, umarım uzun süreli kalırsın ^^. - Hazal

Hazaaaaal :) Atölye kaçağı :) Her fırsatta söylerim ben şimdi bunu... Bu bahaneyle bu yazı da sana gelsin:

Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal Uzunçorap okurlarının kitaplar, edebiyat ve çocuklarla ilgili sorularını cevaplamaya devam ediyor:

ÇIZGI ROMAN OKUMAYI SEVDIRIR
(http://3.bp.blogspot.com/-UGnh7dKLBJk/UGql0MDbHyI/AAAAAAAALz8/Sncn05DaV9M/s1600/Boy_reading_marvel_comics-217x300.jpg)

Cansel mahlaslı okurumuzun sorusu: Çocuğum 12 yaşında ve elinden çizgi roman düşmüyor. Bilgisayar başında saatlerini geçirmesinden iyidir diye düşünüyorum ama yine de bir korku var içimde. Biz o yaşlarda dünya klasikleri okurduk diye bir karşılaştırma hatası yapıyorum gibi gelmiyor da değil. Okuduğuna karışmak istemem ama önerebileceğiniz çizgi roman var mı? Yoksa bırakayım ne isterse okusun mu? Konusu açılmışken, çocukları kitap konusunda yönlendirmek doğru mu ya da bunun sınırı nedir?

Bırakın çocuğunuz gönlünce okusun. 12-15 yaşlar kitaplardan ve okumaktan uzaklaşmanın en yüksek oranda yaşandığı çok önemli kavşak noktalarından. Dolayısıyla size yardımcı olmak umuduyla sorunuzu birkaç açıdan cevaplamak isterim:

Öncelikle okumanın bireysel bir yolculuk olduğunu unutmamak gerekiyor. İnsan kaç yaşında olursa olsun dilediğini okumak, karıştırmak hakkına sahip olmalıdır. Okuyacağını seçme hakkı salt yetişkinlere ait değildir, çocuklar da aynı önemde bu hakka sahip olmalı ve bunu hissetmelidirler. Ancak bu duygu okuma zevkini sürdürülebilir ve kalıcı kılabilir.

Günümüzde bir yandan dünyayı ve ülkeyi kasıp kavuran ağır sorunları anlamaya çalışan, bir yandan da üstün teknolojilerle sarmalanan çocukların okuma gereksinimlerinin de nasıl değişmekte olduğunu gözardı etmemeli. Sizin ilkgençlik yaşlarınızın dünyası, koşulları, bilgi paylaşımı ve iletişim hızıyla bugün arasında dağlarca fark var. Bize göre doğru olanla bugünkü gerçeklik birbirinden hızla uzaklaşıyor. Buna ne kadar dirensek nafile. Bugün klasikleri defalarca okuması gerekenler çocuklar değil biz yetişkinleriz. Klasiklerin, elbirliğiyle mahvettiğimiz, hoyratça har vurup harman savurduğumuz maddi manevi dünyada önce bize yeniden çekidüzen vermesini umabiliriz.

Çocuklarımızı daha çok anlamak, ne düşündüklerini daha çok bilmeye çalışmak zorundayız artık. Onlarla istedikleri biçim ve zamanlarda birlikte olabilmeyi denemek anlamına geliyor bu. Onlarla birlikte sahaflara gidip eski çizgi roman ciltleri aramak, kitapçılarda çizgi roman rafları önünde zaman geçirmek, dergideki ilgili bir yazıyı birlikte okumak, çizgi roman karakterlerinin dile getirdiği ironik yaklaşımları, felsefi açılımları yakalamak ve dikkatleri bunlara da çekmeyi başarmak anlamına geliyor. Çizgi roman deyip geçmemek gerek…
Çizgi romanlar, özellikle okumayı sevdirmede mükemmel başlangıçlara vesile olan özgün bir tür olarak edebiyatın vazgeçilmezlerindendir. Bu açıdan, çocuğunuz en tehlikeli sürece girmişken çizgi romanla buluştuğu için kendinizi şanslı saymalısınız hatta. Bir zamanlar ben de kitap okumayı sevmediğini sanan çocuklardandım. Teksler, Kaptan Swingler, Red Kitler ve daha nicesi beni hep kitapların ve okumanın tarafına davet ettiler. Onlara borcumu ödeyemem. Bugün işiniz daha kolay; hem bu beylik dizilerin yeni baskıları yapılıyor hem de YKY, April, Desen gibi nitelikli çizgi roman yayınevleri okurlarına yeni çağdaş seriler sunuyor.
Siz klasikleri yeniden okuyun, yavrunuz da (şimdilik) istediği çizgi romanı okusun. Emin olun, bir gün okuma yolculuklarınız kesişecek; hatta kitaplar denizinde başka bir kıyıya varmak için aynı gemiye bile birlikte binebileceksiniz…

İpek Kaya adlı okurumuzun sorusu: 20 ay ve üstü çocuklar için önereceğiniz kitaplar nelerdir?
Edebiyat ninnilerle başlar, sözlü masallarla öyküleşir, resimli öykü kitaplarıyla kitaplaşır. 20 aylık bebeğinizin en çok ninnilere, şarkılara, ailesinin sevgi dolu sesinden dinleyeceği neşeli, umut dolu masallara gereksinimi var. Bunların çoğunu kendi çocukluğumuzdan ediniyor, belleğimizde bugüne taşıyoruz aslında. Aile geleneklerimiz bize binlerce yıllık kültür mirasımızdan süzülen pek çok değerli öğeyi sağlayan birer hazine sandığı gibi. Her ne kadar modern yaşamlar bunu gölgelemeye, unutturmaya başlasa da ben hep hatırlatmaktan yanayım. Güzel şarkılara, ninnilere, umut dolu masallara, destanlara kuvvet!..

Ülkemizde son yıllarda 0-3 yaş için kavram kitaplarının, 3-5 yaş için resimli öykü kitaplarının nitelikli örnekleri artık çokça yayımlanıyor. Bu konuda da yayınevi takip etmek elbette çok önemli. İlk grup için Redhouse Kids, Tudem, Marsık; ikinci grup için, YKY, Can Çocuk, Günışığı Kitaplığı, Mavibulut, Kır Çiçeği ilk aklıma gelen yayınevlerinden. Kitapların tema ve karekter seçimlerine, görsel ve dilsel anlatım gücüne, dil yetkinliğine, tasarım, baskı ve cilt kalitelerine dikkat etmekte yarar var. Kitaplar önce bize zevk vermeli, çocuğumuzla sevgiyle paylaşmaya özendirmeli.

Ama her şey bir yana, 0-3 yaş arasında en çok gereksinim duyduklarının sevgiyle titreyen seslerimizden dinleyecekleri olduğunu yine hatırlatmak isterim. Doğayı, insanı ve bütün canlıları yücelten, yaşama sevinci ve umutla dolu şarkılar, masallar… Ailesinin, onu çok sevenlerin sesleri, en büyülü “kitap” olacaktır başlangıçta.

Kaynak - Uzunçorap[/size][/size]
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 20 Ekim 2012, 22:01:03
Hoş geldin Ümit abim, seni buralarda görmek ne kadar güzel bir bilsen :) Hoş geldin, sefalar getirdin.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Ekim 2012, 03:31:16
Hoş geldin Ümit abim, seni buralarda görmek ne kadar güzel bir bilsen :) Hoş geldin, sefalar getirdin.

:) Hoşbulduk, mit. Güzel insanlarla her yerde bir arada olmak lazım... Bu arada haberin olsun, 14-15 Kasım'da İzmir'deyim. Konuşmam var. Artık bilmem buluşur muyuz? 
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Ekim 2012, 11:07:59
Genç ve dinamik bir ekibin editörlüğünde hazırlanan Zahiri Çizgi Roman Dergisi bugün dağıtıldı ve satış noktaları belli oldu:

Zahiri Sayı:1 / Ekim
Kapak: Süleyman Temiz
Grafik: Emrah Çıldır


Zahiri Çizgi Roman Satış Noktaları

KADIKÖY;
Büyülü Rüzgar
Gerekli Şeyler
Kaan Comic
Flaneur Comics

BEŞİKTAŞ;
Arkabahçe

BEYOĞLU;
 Gon
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 24 Ekim 2012, 15:09:42
Bugün Bob Kane'in Doğum Günü

Batman'in yaratıcısı Bob Kane'i 3 Kasım 1998 yılında kaybettik ve görünen o ki bugün doğum gününü kutlarken haftaya ölüm yıl dönümünü konuşuyor olacağız. İyi ki doğmuşsun Bob Kane, hayatımızı kararttın Kara Şövalyenle :)
(http://4.bp.blogspot.com/-3eHkEGKOjgc/UIfVs6xK9dI/AAAAAAAAMNs/5J7B4eusRUE/s400/bat_andme.jpg)
Vikipedi -
Bob Kane (Robert Kahn; 24 Ekim 1915 - 3 Kasım 1998) ABD'li çizgi roman yazarı ve çizeridir. DC Comics karakteri Batman'i yaratmıştır.
New York şehrinde doğan Kahn De Witt Clinton High School ve Cooper Union'ta eğitim gördü. 1936 yılında çizgi oman dergilerinde çalışmaya başladı. DcC Comics şirketinde ilk olarak Professor Doolittle karakteri için çizmeye başladı. Yarattığı Batman karakteri iyi bir satış oranı yakaladı ve yedi sinema filmi çekildi. 1989 yılında çekilen Batman filminde minik bir rol aldı. Aynı yıl otobiyografik bir kitap olan Batman and Me (Batman ve Ben) adlı eseri yazdı. 1996'da ise aynı şekilde Batman and Me, The Saga Continues adlı kitabı yazdı. Bob Kane 3 Kasım 1998 tarihinde eşi Elizabeth Sanders (Kane)'ın yanında öldü.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 25 Ekim 2012, 16:01:13
DC Comics'den Bugün Başlayan Anket: Senin Süper Kötün Kim?

DC Nation bugün başlattığı iki anketle hem okurların favori kötü adamını belirlemeye çalışıyor hem de okurların bilgilerini sınamaları için onlarca soruluk bir sınav yapıyor:
(http://2.bp.blogspot.com/-KSOVammw4UA/UIAXUgrjEwI/AAAAAAAAMFg/yoOA3yneZIU/s200/429338_150057828471967_1464140770_n.jpg)
Bu arada dileyen aşağıdaki posteri ücretsiz indirebiliyor:
(http://3.bp.blogspot.com/-fYjpW0IAq3w/UIAWjNDg9HI/AAAAAAAAMFY/xHfE9aHLzec/s400/dc+villains+2.jpg)
Download ve Quiz için link -  http://dcnation.kidswb.com/super-villains
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 30 Ekim 2012, 07:30:24
Kazananlar Belli Oldu - 1. ÇROP Çizgi Roman İnceleme Yazısı Yarışması

İlki düzenlenen ÇROP ÇİZGİ ROMAN İNCELEME YAZISI YARIŞMASI için bize ulaşan yazılar jüri heyeti tarafından değerlendirildi ve yarışmayı kazananlar belli oldu. Son derece yoğun ve çözümlenmesi zor bir eser olan "Uçma Sanatı"nı seçerek büyük riske girmiş olsak da çizgi roman hakkında söz söylemek isteyen arkadaşlarımız üşenmeden klavyelerinin başına geçerek bizi mutlu etmişlerdir.
(http://static.ideefixe.com/images/345/345122_2.jpg)
Bu yarışmayı neden düzenledik...? Hatta hepsini neden düzenliyoruz?
Sinema başta olmak üzere, tiyatro, resim, edebiyat, popüler izlence TV hakkında yazı yazmak isteyenleri yüreklendirecek bir sektör ve gelenek hepimizin bildiği üzere vardır. Bu alanlarda yazmak isteyen kişi kendinden önce yazılanları okuyarak gelişim gösterir, büyüğünden küçüğüne herhangi bir medyumda düşüncelerini dile getirebileceği, pratik yapabileceği bir süreci hızla yaşayabilir. Buna karşın çizgi roman sanatı bir avuçtan az uzmanından veya doğrudan çizgi roman okuru olmayan habercilerden yazı beklemek durumundadır. Yazıları değerlendirecek bir zemin, çizi romanı ciddiye alan bir basın, çr yazıları yazma ve yayınlatma geleneği oluşturacak sinerjiden de ciddi derecede yoksunuz.
Dileğimiz odur ki, bu yarışmalarla yazma pratiği yapan arkadaşlarımız, günü geldiğinde basılı ve/veya görsel basının kapılarını zorlamaya başlasın. İnternet kendimizi ifade etme ve bilgilerimizi paylaşma noktasında son derece kolay ve pratik bir iletişim ağı sunmaktadır. Blog ve siteler bir anlamda basının eksik bıraktığı boşluğu dolduruyor gibi görünmektedir. Ancak bir sanat dalını veya eserlerini incelemenin ve üzerine yazmanın kriterleri sohbet etme havasının dışında teknik bir dil gerektirmektedir. Ayrıca çizgi roman gibi değerli bir sanatı yüceltmenin ve hak ettiği şekilde tanıtmanın ve irdelemenin yolu kolaya kaçarak boşluk doldurmak olmamalı, onu dışlayan çevrelerin tam da merkezine sokmak ve kabul ettirmek esas olmalıdır.
Her biri geç kalınmış projelerle alana hareket getirme çabamız eminiz ki meyvesini verecek, çizgi roman yavaş ama emin adımlarla yaygınlaşacaktır. Bu uğurda bizi ciddiye alan, emek veren, çalışmalar sunan tüm okur arkadaşlarla sektörü yüreklendirme çabalarımıza destek olan yayınevlerine teşekkürlerimizi sunuyor, bu tarz yazıları her gün biraz daha az yazmayı umut ediyoruz. Gelenekselleşmiş, hayatımızın bir parçası olmuş çizgi roman ve etkinliklerinin olduğu günler için, yola devam...!     

Ve "Uçma Sanatı"
Versus Yayınlarının okurlarımızla tanıştırdığı Antonia Alterriba'nın yazdığı KİM'in çizdiği "Uçma Sanatı" eseri üzerine gelen 12 yazıdan ön elemeyi geçerek değerlendirmeye alınan yazılar Ahmet Yüksel (Editör-TV Yönetmeni), Aydın İleri (Yazar-Kütüphane Uzmanı), Kayra Keri Küpçü (Editör-frp.net Yönetici), Masis Üşenmez (Araştırmacı), Murat Tanakol (“Uçma Sanatı” Çevirmeni), Ümit Kireççi (Öğretim Görevlisi-ÇROP Yöneticisi)'nin oluşturduğu heyet tarafından ele alındı. İlk üç şu şekilde belirlendi:

1 - Gök ve Yerin Sessiz Birlikteliği: UÇMA SANATI - Yiğit Kocagöz
2 - ANTONİO’NUN ESARETİ - Yalın Alpay
3 - Bir Rüya - Ahmet Cemil Hazman

İlk üçe giren yazılar her ay önce Gölge e-dergi'de yer alacak, daha sonra FRPNet.net ile ÇROP'da paylaşıma girecektir. Kazanan arkadaşlarla yeni yarışmalardaki arkadaşların yolunun açık olmasını dileriz.

Not - Derece giremeyen yazılar FRPNet.net ile ÇROP Blog'da paylaşılacaktı ancak ön değerlendirmeden sonra bu uygulamadan vazgeçilme kararı alındı. Emek veren dostlarımıza teşekkür ederiz. Yazıların genelinde yer alan eksiklikler için öneri notlarımız hazırlanmaktadır. En kısa sürede kendilerine ulaştırılacaktır.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 30 Ekim 2012, 15:12:53
Eksikler için öneri notları uygulaması iyi olmuş doğrusu. Katılan yazıları yayınlamama sebeplerinizi bir nebze anlasam da en azından katılımcıların isimlerini paylaşıp bir şekilde onları onurlandırabilirsiniz sanırım. Dilerim yarışma amacına ulaşır bu arada :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 31 Ekim 2012, 04:42:29
Eksikler için öneri notları uygulaması iyi olmuş doğrusu. Katılan yazıları yayınlamama sebeplerinizi bir nebze anlasam da en azından katılımcıların isimlerini paylaşıp bir şekilde onları onurlandırabilirsiniz sanırım. Dilerim yarışma amacına ulaşır bu arada :)

İhsan, "Yazılarınız yetersiz, eksikler için öneri yazısı göndereceğiz" dedikten sonra katılanların isimlerini yazmak heves kırıcı olabilir diye düşündük. Bu yüzden yayınlamıyoruz isimleri, teşhir eder gibi :O)

Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 02 Kasım 2012, 02:15:32
DC Comics Superman’in mirasçılarını dava edip Çelik Adamın tüm haklarını kazandı

Yaratıcısının torunları 1992 yılında süper kahraman hisseleri için şanslarını kaybettiklerini anlattı
DC Comics böylece karaketerin kitapta kullanılma, film ve televizyon haklarının sahibi oldu
(http://4.bp.blogspot.com/-pvs3nggf6dA/UImDAZSlTrI/AAAAAAAAMR0/QUcQrIeEoRo/s320/article-2219581-158FF817000005DC-671_306x415.jpg)
Ailenin avukatı, ailenin davanın sonucu ile ilgili olarak memnuniyetsizliğini bildirdi
Superman'in yaratıcılarının mirasçılarından biri Çelik Adam’ın telif hakları ile ilgili belgelerin yıllar önce imzalandığını iddia etmiştir
Bir yargıç Joe Schuster’in torunlarınının 20 yıl önce haklarından vazgeçtiklerine karar vermiştir
Bu DC Comics için şu anlama gelmektedir – süper kahraman için 412 milyon dolar ödeyen- karakterin kullanım haklarınının kitaplar, filmler, televizyon ve başka herhangi bir yerde kullanımına devam edecektir.
Buna milyonluk komisyonu olan gelecek yılki film de dahildir
DC Comics sanatçı Schuster’in mirasçılarını 2010 yılında dava etmiştir. DC Comics’in mahkemeden beklentisi, 1992 yılında ailenin süper kahraman için telif hakkı talep etme şansını kaybetmiş olduklarının onanmasıdır.
ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Otis Wright II onları hayal kırıklığına uğratmamıştır.
Yargıç, Schuster’in kız ve erkek kardeşinin DC’den aldıkları yıllık ödemeler karşılığında
Supermen’in telif haklarından feragat ettiklerine karar vermiştir.
Schuster, Supermen’in yazar Jerry Siegel ile beraber yaratmıştır. Schuster 1938’de Action Comics’te maceralarına başlamıştır
Siegel ve Schuster hayatları boyunca dünyanın en ünlü süper kahramanını hayata geçirmek için oynadıkları rol yerine daha fazla nakit için savaşmışlardır

Kısa özet - Ayhan Keçecioğlu
Kaynak - Dailymail
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 05 Kasım 2012, 08:07:18
Gölge e-Dergi Kasım 2012 Sayı 62 Çıktı!

Merhaba yine yeni bir sayı ile sizlerle birlikteyiz

Bu sayımızın kapağı Aleph K dan geldi.
Pin-up da Cihan Oğuz Demirci’nin imzası var.
Bu sayının editör yazısı Ahmet Yüksel’den,mutlaka okuyun derim, önemli konulara değiniyor
(http://3.bp.blogspot.com/-quGTNszVuwg/UJdP-6jCYiI/AAAAAAAAMd4/57TmM-OG7ro/s400/G%C3%B6lge+e-Dergi+Kas%C4%B1m+Say%C4%B1+62kapak.jpg)

Haberler’de ‘’Türk Medyasında Usta Çizerlerin 2. Geleneksel Buluşması’’na hangi usta çizerlerin katıldığını,neler yaşandığını okuyabilirsiniz.

Öykü- Sadık Yemni’den’’Sokaklar Benim Yeniden 2’’ İllüstrasyon-Devrim Kunter’den

Çizgi Roman İnceleme-İlke Keskin ‘’Manga’nın Tex’i Lone Wolf’’u yazdı

Önemli sinema etkinliklerinden Gezici Festival’in 18 inci yolculuğu başlıyor.
Bu senede Gölge e-Dergi festivalin basın sponsorları arasında

Öykü-Emre Balcık’tan ‘’Kedi’’İllüstrasyon-Mehmet Sevinç

Röportaj-‘’İçimizden Biri’’röportaj serimiz devam ediyor.Röportajların efendisi Ahmet Yüksel zor sorularını bu defada ‘’ Tarihte Bu Ay ve Film Kritik’’köşelerimizin yazarı ve yayın kurulu  üyemiz Melahat Yılmaz’a yöneltti.

Çizgi Roman –Sinema-Masis Üşenmez’’Mark Millar’ın yazıp John Romita Jr ‘ın çizdiği son dönemlerin popüler çizgi romanı Kick Ass ‘ ın hikayesini ve sinema uyarlamasını yazdı

Çizgi Roman-Üstad çizer Firuz Kutal’ın Yazıp çizdiği ‘’Farelerin Bir Bedel Ödemesi Gerekir’’ çizgi romanını büyük bir keyifle okuyacaksınız.

Öykü-Erol Çelik’in ‘’Çelik Levhalar’’adlı öyküsünün final bölümünü okuyabilirsiniz.İllüstrasyon-Gülhan D.Sevinç

Oyun İnceleme-Kayra Keri Küpçü bu sayıda Board Game türü oyunlardan Dixit’i tanıtıyor bizlere.

Çizgi Roman İnceleme-Ümit Kireççi ‘’Varoluşumuzu Sorgulayan Dedektif Blacksad’’i yazdı

Yazarın Kaleminden-Hüseyin Emre Coşkun ‘’Nuh’suz Tufan’’adlı romanının yazılış ve basılış sürecini paylaştı bizlerle.

Öykü-Atilla Bilgen’in ‘’Beyaz Güller’’adkı öyküsünün birinci bölümü.İllüstrasyon-Mehmet Dal

Yazarın Kaleminden-Murat Başekim Deli Gücük’ün kısa hikayelerinden oluşan’’Deli Gücük’ü Kim Öldürdü?’’ kitabını anlattı kendi kaleminden

Kitaplık- En kısa sürede alınıp okunması gereken iki roman ve iki çizgi roman.Üstad Sadık Yemni’nin yeni çıkan iki kitabı’’Sınav Hortlağı’’ ve Zihin İşgalcileri’’ ile Marmara Çizgiden çıkan ‘’Yürüyen Ölüler 10’’ ve ‘’Oz Büyücüsü’’ çizgi romanlarının tanıtımları var

Tanınmayan Çizerler-Tunç Pekmen’in devam eden dizi yazısı ‘’Tanınmayan Çizerler’’de bu sayı sizleri bir sürpriz bekliyor.

Sinema-Hasan Nadir Derin ‘’Altın Portakal 2012 Güncesi’’ni yazdı bu sayıda.Gidip izleyemeyenler için iyi bir bilgi kaynağı.

İzlenim Notları-Mehmet Berk Yaltırık İTEF ‘in bu seneki teması ‘’Şehir ve Korku’’çerçevesinde oluturulan etkinliklerde yer alan’’FABİSAD’’ın düzenlediği panellere katıldı ve notlarını bize aktardı

Öykü-Can Çelikel’’İkizler’’

Çizgi Roman ,Sinema-‘’Kahramanlar Sinemada’’uzun bir aradan sonra hem kendi internet sayfası kahramanlarsinemada.com, hemde Gölge e-Dergi sayfalarına geri döndü.
Hakan Tulga Kalkan ‘’Süper Kahramanlar ve Güçlerinin Doğuşu’’nu yazdı bizler için

Tarihte Bu Ay-‘’Tom and Jerry,Sergi Leone’’ ve Film Kritik’te ‘’The Good The Bad and The Ugly’’Melahat Yılmaz’ın kaleminden Tarihte bu ay sayfalarında.

Öykü-Kayahan Demir ‘’Esrarengiz Ölüm Hala Sırrını Koruyor’’ İllüstrasyon-Mehmet Sevinç

Çizgi Roman- Mehmet Günay Ercan’ın yazıp çidiği ‘’Baltlar’’tüm heycanı ile devam ediyor

Çizgi Roman İnceleme-Gölge e-Dergi,Çrop,Frp Net ve Versus Yayınlarının ortaklaşa düzenlediği ‘’1. Çrop Çizgi Roman İnceleme Yarışması’’sonuçlandı.
Yarışmada 1. olan Yiğit Kocagöz’ün  yazısı ’’Gök ve Yerin Sessiz Birlikteliği: UÇMA SANATI’’ inceleme yazısını okuyabilirsiniz.

Grafik Tasarım-Gülhan D.Sevinç

Kasım 2012 Sayı 62 nin oluşumunda,yazıp,çizdikleri ile katkıda bulunan, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yeni sayıda tekrar görüşmek dileği ile,hepinize iyi okumalar.

Gölge e-Dergi Editörü-Mehmet Kaan Sevinç

Gölge e-Dergi  ile ilgili her türlü görüş,öneri ve yorumlarınızın yanı sıra yazıp,çizdiklerinizi de

golgeedit@gmail.com mail adresimizden iletebilirsiniz.

Gölge e-Dergiyi Pdf formatında okumak için-  http://www.mediafire.com/view/?xounw89t4ue8bzx

Gölge e-Dergiyi Flash formatında okumak için- http://issuu.com/golgedergi/docs/golge_e-dergi_kasim_2012_say__62

Gölge e-Dergi Blog Sayfası- http://golgedergi.blogspot.com/
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 06 Kasım 2012, 08:30:03
Örümcek Adamın Baş Düşmanı: Venom the Tırtıl...!

Fazla söze gerek yok... Brahmin aslı güvenin tırtıl haliyle Marvel Comics'in Venom karakteri aslında kardeşmiş ve bunu ancak dünyaca ünlü böcek fotoğrafçısı İgor Siwanowics tırtılı fotoğraflayınca görüyoruz:

(http://3.bp.blogspot.com/-8Hu5z5YPxoo/UJZO0j4gNoI/AAAAAAAAMdI/I5NLolJK_XY/s640/Brahmin+moth+caterpillar+by+Igor+Siwanowicz.png)

http://www.fotoritim.com/yazi/igor-siwanowicz--yaratiklarin-efendisi
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 06 Kasım 2012, 15:02:20
Müsaadenizle 'Oha!' demek istiyorum :) Bu ne biçim tırtıl? Ben bunu bahçede, parkta, ormanda vs görsem topuklarımı bir tarafıma vura vura kaçarım!
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: daifunka_vc - 06 Kasım 2012, 17:01:15
Güve halini çok merak ettim, böyle bir şeymiş:

Spoiler: Göster
(http://25.media.tumblr.com/tumblr_mc9mlaH2ih1rbomipo1_1280.jpg)


Tırtıl halini gördükten sonra bu hali biraz tırt geldi doğrusu. :P (Yok yok, doğru yolu bulmuş sonunda.)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 07 Kasım 2012, 13:52:37
Büyüyünce Predator kılıklı oluyormuş desenize :) Bundan sonra kışlıkların içine iki kat fazla naftalin koyacağım. Korkmak mı? Yo... Onu da nerede çıkardınız? :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 07 Kasım 2012, 20:13:05
Bir arkadaş "tırtıllar kelebek olurken bu spider-man'e özenmiş ne ilginç" diye yorum yapmıştı :) Feci feci, İhsan, feci... Naftalin konusunda hemfikirim  ;D

Ümit
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 09 Kasım 2012, 19:29:30
"BÜLENT'İN ÇİZGİ DÜNYASI" Bülent ARABACIOĞLU - SERGİ ve SÖYLEŞİ
Yarattığı "En Kahraman Rıdvan", "Tipitip" gibi önemli çizgi karakterleri hepimize sevdiren Bülent ARABACIOĞLU'nun karikatür sergisi İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor. Bülteni bizlerle paylaşan büyük ustamıza başarılar diliyoruz.

10 Kasım - 8 Aralık 2012

Sergi Günü ve Saati: 10 Kasım 2012 Cumartesi saat 18.30
Söyleşi Günü ve Saati:17 Kasım 2012 Cumartesi saat 18.30

"Üniversiteden mezun olduğum 1972'den günümüze tam kırk yıldır profesyonel olarak çizgi hayatının içinde koşturmaktayım. Çoğu zaman coştuğum, bazı dönemlerde yavaşladığım, hatta arada kalpten gelen zorunlu 'mola'nın arasında bir fırsat yaratıp da bir sergi gerçekleştirememiştim. 'İstanbul Hatırası'nın değerli kurucusu sayın Murat Pulat kardeşimin böyle bir teklifle bana gelmesinden sonra hiç zaman kaybetmeden hazırlıklara başladık. Aynı; Uykusuz mizah dergisindeki genç arkadaşların, Gırgır dergisinde haftalık olarak yayınlanan 'En Kahraman Rıdvan'ı kronolojik sırayla albüm haline getirmesinde yaşadığımız heyecanın aynısını burada da yaşamaktayız. Çünkü, her iki olay da yıllardır gerçekleştirememenin eksikliğini yaşadığımız konulardı.Bu heyecan öyle bir şey ki, onca yıla ve deneyimime rağmen hala herhangi bir çizim için boş kağıdı önüme koyduğumda kıvrım kıvrım kıvranırım.

Her geçen günün bir öncekinden geride olmaması adına duyduğum bir kaygıdır aslında bu. Ne mutlu bana ki, büyük bir keyifle yaptığım bu işten alığım hazzı, beğenisine sunduğum sizlerin güzel geri dönüşlerinizde de görebiliyorum.


Bu sergide değişik dönemler ve medyalar için yaptığım farklı çalışmaları göz önüne çıkarıyoruz. Ne yazık ki bazı çizimlerin orijinalleri bende olmadığı için reprodüksiyonlarını sergiliyoruz. Umarım bu çizimlerde yaşadığım keyfi sizlere de bulaştırabilirim.

İzninizle bu sergiyi; benim tüm nazımı, kaprisimi, sevincimi, heyecanımı, kalbimi...sözün kısası hayatımı paylaştığım sevgili karım Türkan Arabacıoğlu'na adıyorum...
Sevgiyle, saygıyla..."

Bülent Arabacıoğlu
İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi
Adres : Moda Cad. Rıza Paşa Sok. Renk Apt. No:21/1
Telefon : 0216 3465016 - 0216 3488446
E-Posta : info@istanbulhatirasi.org
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 13 Kasım 2012, 10:07:02
Bülent Arabacıoğlu Sergisinden İzlenimler

10 Kasım 2012 Cumartesi günü başlayan ve 17 Kasım 2012 tarihine kadar sürecek olan Bülent Arabacıoğlu sergisi son derece güzel bir açılış yaşadı. Bülent Arabacıoğlu ustanın dostları, sevenleri, okurları, meslektaşları onu yalnız bırakmadılar... mı desem? Ya da aslında bıraktılar mı desem? Bilemedim şimdi...

(http://4.bp.blogspot.com/-nhof3x51oAg/UKDmyVHoTbI/AAAAAAAAMtg/W3ah6q_jRes/s400/DSCF7955.JPG)

En Kahraman Rıdvan ve Tipi Tip gibi uzun soluklu mizah çizgi roman kahramanını hayatımıza sokan ve belli bir dönem çizgi roman okumuş herkesi çizgi romana bağımlı kılan ustanın bildiğim kadarıyla bu ilk sergisiydi. Bunca yıl usta olarak anılan bir sanatçımızın ilk defa sergi açıyor olması bence çizgi roman tarihimiz açısından kocaman bir kara lekedir. Bununla birlikte şu anda onun izinden gelmiş olan genç karikatürist ve çizerlerin bu serginin ilk gününde hazır bulunmamış olması da üzücüdür. Hatta sergi salonundan sadece 500 metre uzakta bir araya gelen bir çizgi roman forumunun ondan fazla üyesinin zahmet edip de sergiye kadar gelmemiş olması da şaşırtıcı ve vahimdir. Hatta Bülent ustanın iki senedir katıldığı sanatçılar-çizerler buluşmasından neredeyse kimsenin orada olmaması bir başka düşündürücü durumdur.

Yurt dışında çizgi romana bu kadar hizmet etmiş ve klasik sayılabilecek bir çizgi romanı yaratmış olan çizer el üstünde tutulurken, okurlarından yayıncılarına, bakanlığından firmalarına kadar herkes arkasında dururken Bülent Arabacıoğlu gibi bir değeri ve eserlerinin bugüne kadar layık olduğu derecede önemsenmemiş olması çizgi roman sanatımızın taş devri düzeyinde olduğunun acı bir göstergesidir. Ülke içinde yeterince tanınmayan, yeni nesle eserleri okutulmamış olan ve yurt dışına göğsümüzü gere gere "sanatçımız" diyerek taşıyamadığımız Bülent Arabacıoğlu ve nice değerli sanatçımızın uğradığı haksızlığa isyan etmek gerektiğini düşünüyorum.
Bununla birlikte bence bu ve bunun gibi etkinliklere katılmayan, destek vermeyen ama çizgi romana gönül verdiğini söyleyen okurlarımızın artık çizgi roman okumayı bırakarak yeni bir meşgale bulmasında da hiç bir zarar olmayacaktır. Eminim bazı yayınevleri maddi zarara uğrasa da çizgi roman sanatı kesinlikle bir şey kaybetmeyecektir. Evde oturup ağızlarını sildikleri peçetelerdeki izlere baksınlar mesela o arkadaşlarımız çizgi görmek istiyorlarsa, mutlu olsunlar, onu sanatsal bulsunlar falan...! En azından harcadıkları emek kadar sanatsever olmuş olurlar, peçeteciler de üzülmez bize neden yeterince değer verilmiyor diye.

Sergi açılışında adını öğrenemeğim ziyaretçilerin yanı sıra isimlerine ulaşabildiğim şu isimler yer aldı: Ressam Türkan Arabacıoğlu, Turkut Çeviker, Raşit Yakalı, Cihan Demirci, Cevat Özer, Sadık Üçok, Aydın Gündüz, Akdağ Sadut, Sonay Yılmaz, Şeref Umut, Ahmet Yüksel, Mustafa Bayramoğlu,  Oğuzhan Kayhan, Özgür Ateş, Bayhan A. Gökhan Gültekin, Kubilay Bayar, Ümit Kireççi (ben)

Bu mu olmalıydı? Hayır...!!!! Güzel miydi? Kesinlikle evet! Peki 17 Kasım'a kadar sürecek sergiye bu saatten sonra gerçek çizgi roman severler gider mi? HAYIR! Rüzgar eser, yel çıkar, güneş açar, denizde dalga olur, TÜYAP gelir... Zor... Ama çizgi roman sevilir mi memleketimizde? Çok, çok, çok ama çok sevilir!

Şaka bir yana 2011 yılı çizgi roman oylamasında Türk Çizgi Roman Okurlarının oylarıyla yarattığı kahraman EN KAHRAMAN RIDVAN onlarca yıl sonraki tekrar basımında "En İyi Mizah Çizgi Romanı" seçilen Bülent Arabacıoğlu ustayı eminim okurlar yalnız bırakmayacaktır.

Bülent Arabacıoğlu'na sanat hayatında başarılar diliyor yeni Rıdvan hikayeleri beklediğimizin altını çiziyorum.

Sergi fotoğraflarını görmek için - ÇROP Facebook Sayfasına bakabilirsiniz
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151223503739014&type=1

Sergiyi ziyaret etmek isterseniz:
"BÜLENT'İN ÇİZGİ DÜNYASI" Bülent ARABACIOĞLU - SERGİ ve SÖYLEŞİ

http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2012/11/bulent-arabacoglu-sergisinden-izlenimler.html
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 13 Kasım 2012, 18:35:30
Bu kadar az mı katılım oldu gerçekten??? Üzüldüm şimdi, koskoca Bülent Usta bundan çok daha iyi bir açılışı hakkediyor bence. Neyse, en azından sevdikleriyle berabermiş ve az da olsa öz bir gün geçirmiş.  Yine de keşke katılım biraz daha fazla olsaydı diyor insan. Kendi sanatçısına (manken, topçu ya da popçu değilse) bizim kadar az değer veren bir millet daha var mıdır acaba?

Neyseki Gökhan[*]Yemin ve Öç çizerlerinden[/*] beni temsilen Batman tişörtüyle oradaymış :P
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 13 Kasım 2012, 18:59:51
(https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-snc6/276738_296506950449155_221601807_n.jpg)

"Sevgili arkadaşlar,çoğunuzun bildiği gibi Flaneur comics olarak iki yılı aşkın bir süredir çizgi roman mağazası olarak hizmet veriyoruz.Şimdilerde çizgi roman yayıncılığına soyunduk ve ilk kitabımız CASH - I SEE A DARKNESS "her yer karanlık" çizgi romanımızı yine çizgi roman dostlarımıza sunmanın heyecanını yaşıyoruz. ilk yayınımızı kutlamak ve tanıtmak amacıyla kitabımızın kahramanı efsanevi country şarkıcısı Johnny Cash olunca,şarkılarını ve coverl arını çalacağımız bir gece tertip ettik.ilk olarak kitabımızı orada sunacağız hemde tanıtım fiyatıyla.gelebilecek herkesi bekliyoruz.
http://www.facebook.com/events/296506950449155/"

Basın duyurusundan!
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 13 Kasım 2012, 22:00:28
Bu kadar az mı katılım oldu gerçekten??? Üzüldüm şimdi, koskoca Bülent Usta bundan çok daha iyi bir açılışı hakkediyor bence. Neyse, en azından sevdikleriyle berabermiş ve az da olsa öz bir gün geçirmiş.  Yine de keşke katılım biraz daha fazla olsaydı diyor insan. Kendi sanatçısına (manken, topçu ya da popçu değilse) bizim kadar az değer veren bir millet daha var mıdır acaba?
Neyseki Gökhan[*]Yemin ve Öç çizerlerinden[/*] beni temsilen Batman tişörtüyle oradaymış :P

Sorduğun soru çok önmeli be, mit. Aslında kalabalık sayılırdı bazı sergilere göre ama kıyaslayınca devede kulak kalır. Bülent Arabacıoğlu sergi açacak, mangalda kül bırakmayan ve çizi roman sevgisinin büyüklüğünden bahseden adamlar ortalıkta olmayacak... İşte çizgi romana ve sanatçımıza verdiğimiz değer...

Ümit
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 21 Kasım 2012, 22:11:17
TÜYAP 2012 İstanbul Kitap Fuarından ÇR Manzaraları - 1
Hemen her yaş ve beğeni için çizgi romanların bulunabileceği son derece renkli bir çizgi roman dünyası var bu sene TÜYAP'ta...
http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2012/11/tuyap-2012-istanbul-kitap-fuarndan-cr.html

TÜYAP 2012 İstanbul Kitap Fuarından ÇR Manzaraları - 2
Bu sene TÜYAP'ta çizgi romanlarını bence hem sevindiren hem de şaşırtan şey birçok kitabın ikinci baskısının yapılmış olasıydı. Bununla birlikte bu yılın sürprizi Maceraperest Çizgilerden sessiz sedasız çıkan yeni western çizgi roman "Hombre" olsa gerek.
http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2012/11/tuyap-2012-istanbul-kitap-fuarndan-cr_20.html

TÜYAP 2012 İstanbul Kitap Fuarından ÇR Manzaraları - 3
31. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı çizgi romanla dolup taşarken Metrobüs'ün arttırdığı ziyaretçi sayısıyla satışların arttığı gözlenmiş. Yol uzak diye düşünenlere yolun kısalmadığını ama kolaylaştığını hatırlatmakta fayda var. Bu arada mizah çizgi romanını bir yana bırakırsak Gökçe Akgül - Şiirsel Taş  ikilisinin yeni çıkan ortak çalışması "Mavi'nin Mutluluğu" (TUDEM) yerli çizgi romanımızı temsil eden tek yapıttır desek yeridir...
http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2012/11/tuyap-2012-istanbul-kitap-fuarndan-cr_21.html

(http://2.bp.blogspot.com/-NRi5K-yPw_s/UKpmQEJv9iI/AAAAAAAAM-8/8oPMKSx9Tl0/s400/DSCF8092.JPG)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Kasım 2012, 19:19:33
"Çizgilerin Gücü Adına" İmza Günü
Kayra Keri Küpçü uzun süren çalışmasını Gerekli Şeyler aracılığıyla paylaşmaya hazır "Çizgilerin Gücü Adına". Çocukluğumuzun çizgi romanlarının tanıtıldığı kitabın ilk imzası 24 Kasım, Cumartesi günüdür:

(http://3.bp.blogspot.com/-egwaw1MO6Lo/UK8C8haJofI/AAAAAAAANP0/tOjBstC4UW8/s400/kayra+imza.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Kasım 2012, 19:25:12
İstanbul Kitap Fuarı Leman İmza Günü
Başlık her şeyi anlatıyor :) Türk popüler mizahında yeniliklere kapı açmış olan Leman Mizah Dergisi ekibi 24 Kasım Cumartesi TÜYAP'ta imzada...:

(http://2.bp.blogspot.com/-NY81So5xa14/UK8CFmIjglI/AAAAAAAANPk/reyzF-NK7ks/s400/381108_279979285387931_1922811756_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Kasım 2012, 19:30:11
Klişe ve Klişeler... ODTÜ'de Çizgi Romanlı Etkinlik
Haberi bizlerle paylaşan kişi İstanbul sanat tarihini yakından inceleyen ve özellikle Fransız-Belçika çizgi romanında Türklerin izlerini süren bir araştırmacı Sabine Buchman. Kendisine teşekkür ediyoruz:

(http://4.bp.blogspot.com/-d4G1aV5qCyc/UK8AfirEd4I/AAAAAAAANPc/lm1UuQgRSv0/s400/601544_10151197611107819_104348370_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 28 Kasım 2012, 10:30:32
Flaneur Comics'den Robert Crumb İmzalı Çizgi Romanlar Geliyor

Çizgi roman dünyamıza Reinhard Kleist'ın "Cash"i ve Gibrat'ın "Erteleyiş" adlı eserlerini kazandırarak giren Flaneur Comics şimdi çizgi roman dünyasını derinden etkilemiş olan büyük usta Robert Crumb'un efsanevi "Fritz The Cat"iyle "Mr. Natural"ını baskıya hazırlıyor.

Ancak yayınevi bu sefer bir de sürpriz hazırlamış durumda: Robert Crumb imzalı edisyonlar!
Şu anda internette Crumb imzası 80 $'dan satışa sunulurken Flaneur Comics'in etiket fiyatı kestirilemiyor ancak imzalanacak özel baskıların ustanın eline ulaştığı gelen haberler arasında.
Buradan tüm çizgi roman okurlarına duyurmuş olalım.

Fritz The Cat
    
Fritz the Cat, Robert Crumb'ın çocukken kendi kedisinden yola çıkarak hazırladığı "ev yapımı" çizgi romanlardan esinlenerek yarattığı çizgi romanın adıdır. 1965 yılında başlayan ve 1972 yılında sona eren çizgi roman dizisi ilk kez Help! ve Cavalier dergilerinde yayınlandı. Bu eser underground comix ekolünün de en önemli eserleri arasındadır.
1972 yılında çizgi filme uyarlanan yapıtın yönetmeni Ralph Bakshi'dir.

Burada metin Kıvanç Sunar tarafından düzeltilmiştir. Aceleyle yazarken okumadığım detaylar olmuş. Teşekkür ediyorum. Aklınıza sağlık.

"1972 yılında çizgi filme uyarlanan yapıtın yönetmeni Ralph Bakshi'dir. Crumb ve Bakshi karakteri 1974 yılında The Nine Lives of Fritz the Cat adlı ikinci bir çizgi filme uyarlamışlardır."

Yukarıdaki yazınıza istinaden nacizane bir hatırlatma yapmak gerekirse;
Crumb Bakshi'nin Fritz the Cat'i animasyona uyarlama projesi başta hoşuna gitse de , daha sonra Bakshi bu işi Crumb'ın onayı olmadan çekmiş ve satışa çıkarmıştır telifini de o aralar ayrılma noktasında olan eski karısı Dana'nın avukatı aracılığıyla elde etmiştir.Tüm röportajlarında Crumb'ın o filmi sevmediğini, tasvip etmediğini okuyabilirsiniz ayrıca sırf bu yüzden Fritz'i 1972 yılındaki bir macerasında kız arkadaşlarından biri tarafından öldürmüştür.
Kaynak Wikipedia;
"Crumb ended the strip in 1972 due to disagreements with the filmmakers. He published a story in which Fritz was murdered by an ex-girlfriend. A second animated film, The Nine Lives of Fritz the Cat, was produced in 1974 without the involvement of either Bakshi or Crumb."
Bir röportajından;
"But when it came down to vision and content, [Bakshi] just didn't have any original ideas. As soon as he strayed away from my story, Bakshi's movie fell apart. Ultimately, he was just another one of those media jockeys trying to cash in on the hippy culture without actually being a part of it."
Kaynak:

The R. Crumb Handbook" R, Crumb and Peter Poplaski. MQ Publications 2005 ISBN: 1-84072-716-0.

Mr. Natural

Mr. Natural (gerçek adı Fred Natural), 1960s counterculture (karşı kültür hareketi) ve underground comix sanatçısı Robert Crumb'un 1967 yılında ilk kez Yarrowstalks adlı dergide yayınlanmış olan karakteridir. Kişisel fikrim "Crumb Nasrettin Hocamızı Hippi olarak yorumlasaydı işte ortaya bu çıkardı" oldu :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 29 Kasım 2012, 07:34:28
Snoopy'nin Yaratıcısı Bu hafta Doğmuş

Peanuts çizgi romanının yaratıcısı Charles M. Schulz 26 Kasım 1922 yılında doğmuş. Atlamışız. Doğum günün kutlu olsun usta.
“The only thing I ever wanted to be was a cartoonist. That’s my Life. DRAWING.” - Charles M. Schulz

(http://4.bp.blogspot.com/-w_n4OfJq1AE/ULbr89L2yaI/AAAAAAAANrY/N6Xbc2yJRPQ/s400/405062_474093605974734_1824180015_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 01 Aralık 2012, 00:08:47
Toprağı bol olsun. Snoopy'nin, Charlie Brown'ın ve diğerlerinin çoook büyük yeri vardır bende.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 01 Aralık 2012, 00:50:19
Alan Moore 18 Kasım Doğumluymuş

Alan Moore, 1953 Northampton, İngiltere doğumlu yazar ve çizgi roman yazarıdır. Frank Miller ile birlikte çizgiroman dünyasını değiştiren sanatçı olarak anılmaktadır. Yazdığı birçok çizgiroman Hollywood tarafından filme çekilmiştir. Bunlardan başlıcaları olarak "Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "The League" sayılabilir.

(http://3.bp.blogspot.com/-8qzDkjD9lWA/ULkyztTWznI/AAAAAAAANv4/W-aN4N9s9Bc/s400/alan-moore3.jpg)

1979 yılında İngiliz 'Sounds' müzik dergisinde karikatür çizeri olarak çalışmaya başlayan Moore, zamanla çizim konusunda yeterince iyi olmadığını anlayarak yazarlığa yoğunlaştı. İngiltere'nin meşhur '2000AD' dergisinde çeşitli karakterler yaratan Moore, özellikle 'Marvelman' serisi ile ödüller toplamaya başladı. (British Eagle Awards for Best Comics Writer, 1982 and 1983)
DC firmasının "Swamp Thing" dergisi ile ABDye yöneldi. Edebi değer taşıyan metinlerinde çevre, toplum, bireyin toplum içindeki yeri sorgulanıyor, bu ise dönemin genel geçer çizgiroman anlayışıyla çelişki yaratıyordu.
Yine aynı firma için çeşitli işler yaptıktan sonra 1986 yılında yayımlanan 'Watchmen' sınırlı serisi çizgiroman camiasını ve tarihini kökten sarstı. Bu gelişkin kurgu yapıtta süperkahraman kavramı etrafında topluma dair sert bir siyasal eleştiri vardı.
Alan Moore, türün kalıplarını ve araçlarını bozan, parçalayan, onları farklı içeriklerde tekrar kurarak okuyucuyu şaşırtan ve düşünmeye zorlayan bir tarz kullanır.

Batman: The Killing Joke
From Hell
Lost Girls
Promethea
The League of Extraordinary Gentlemen
Tom Strong
Top Ten
V for Vendetta (çizgiroman)
Watchmen

Kaynak - Vikipedi
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 01 Aralık 2012, 00:55:03
Alan Moore bu muymuş? O.o Kendisi çok çok iyi bir yazardır, ona şüphe yok. Saydığımız şu eserler yeter de artar bile. Bugüne kadar kötü bir şeye imza attığını ne gördüm ne de duydum. Yine de... Alan Moore bu muymuş? o.O
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Fiddler - 01 Aralık 2012, 00:56:43
Alan Moore bu muymuş? O.o Kendisi çok çok iyi bir yazardır, ona şüphe yok. Saydığımız şu eserler yeter de artar bile. Bugüne kadar kötü bir şeye imza attığını ne gördüm ne de duydum. Yine de... Alan Moore bu muymuş? o.O

Bir yirmi yıl falan eklemek gerekiyor fotoğraf üstüne diye düşünüyorum. Geçenlerde gördüğüm bir fotoğrafa göre beyazlar içinde olması lazım.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 02 Aralık 2012, 07:45:29
Marvel Comics Bardağı İçin Cinayet İşlemek

Çizgi roman ve hatıra eşyalarının koleksiyonunu yapıldığını hepimiz biliyoruz. Her toplayıcı bu kitap ve eşyalarını sever, korur, sahip çıkar... Ama uğruna cinayet işler mi? İşleyen oldu!

(http://3.bp.blogspot.com/-LEKKQwuFAQs/ULrlCGzPVxI/AAAAAAAANyA/i0K_Yvl9jDg/s1600/$T2eC16dHJGIE9nnWrdYeBQevMnf(ow~~60_35.JPG)

45 yaşındaki Erik Jensen, 43 yaşındaki kuzeninin ziyareti sırasında iki bira içmiş. Sonra da kuzenini 1977 yılında piyasaya sürülmüş ve fiyatı şu anda 55 dolar olan Marvel Comics su bardağını kırması sebebiyle ensesine makas saplayarak öldürmüş.

Kaynak - Huffinton Post
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 02 Aralık 2012, 07:53:24
Alan Moore bu muymuş? O.o Kendisi çok çok iyi bir yazardır, ona şüphe yok. Saydığımız şu eserler yeter de artar bile. Bugüne kadar kötü bir şeye imza attığını ne gördüm ne de duydum. Yine de... Alan Moore bu muymuş? o.O

Bir yirmi yıl falan eklemek gerekiyor fotoğraf üstüne diye düşünüyorum. Geçenlerde gördüğüm bir fotoğrafa göre beyazlar içinde olması lazım.

Beyazlar kısmı bir an için ulvi ve bilge bir anlam gibi çaktı beynimde... Yer yer doğru gibi ama Alan Moore için bilge der miyim şöyle nur yüzlü falan... Diyemem herhalde...

Kendimle çatışma halimdeyim arama girmeyin lütfen :O)

Ümit (adımı yazıyorum çünkü aynı bilgisayardan da olsa her zaman haber paylaşan ben olmuyorum) 
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 04 Aralık 2012, 08:05:02
Şeytanlı Simpsons’a Ceza Kesildi

MELTEM ÖZGENÇ / ANKARA
Kaynak - Hürriyet

CNBC-E’DE YAYIMLANAN ÇIZGI DIZI THE SIMPSONS’TA, TANRI’NIN ŞEYTANIN EMRINDE GÖSTERILMESI, KANALA 52 BIN 951 TL CEZA GETIRDI.

(http://2.bp.blogspot.com/-SYN5_VJkyqM/UL0uojyLwsI/AAAAAAAAN4Y/q0iOSt95w-g/s400/18524125.jpg)

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) raporunda cezaya gerekçe olarak, “Tanrıyla dalga geçilmesi, cinayetin Tanrı emri olduğu mesajıyla gençleri şiddete, yılbaşı gecesi alkole başlanması gerektiği mesajıyla da alkole özendirmesi” gösterildi.

TANRI KAHVE VERİYOR

Konuya ilişkin uzman raporunda özetle şunlar vurgulandı: “Çizgi filmde karakterlerden biri, bir diğerinin dini inancını kullanarak onu cinayetlere ve şiddete yönlendirmekte, Tanrı’nın olmadığına yönelik söylemler yapılmakta, İncil’in yakıldığı sahneler ile Tanrı’nın ve şeytanın vücutlandırıldığı sahneler gösterilmekte, Tanrı’nın şeytanın emrinde olduğu ve ona kahve ikram etmesi gibi inançları aşağılayan görüntü ve konuşmalarla devam eden bir yayın yapıldığı tespit edilmiştir. Yayında, alkolizm için Noel’in iyi bir fırsat olduğu ifade edilerek alkolü özendirici ve teşvik edici yayın yapılmıştır.”
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 05 Aralık 2012, 08:19:13
"Kaptan Argeros" Amatör ama Evrensel Bir Çizgi Roman

Yazılım uzmanı Tansel Akgül hobi olarak başladığı çizgi romanı "Kaptan Argeros"u hobi olmaktan çıkararak dünyayı dolaştırmaya başlamış.

(http://4.bp.blogspot.com/-qdJ33q2OYM0/UL7YYydSK_I/AAAAAAAAN7Q/awFn-_zvn6U/s400/1.jpg)

"Kaptan Argeros'la, Okyanusların derinliklerinde, Kutuplarda, Tibette, Tropikal ormanlarda iz sürerken, Avrupa'da bir kent müzesinde, Mayaların tapınaklarında, Piramitlerde tablet okurken, Avustralya'nın steplerinde, Grand Kanyonda, Kutsal tapınakta,Kamboçya'da Angkor Vat tapınağında,Kostarika Şelalelerinde,Vietnam Halong Bay'de teknede, Macera tutkusunu dostlarıyla paylaşıyor." (Facebook sayfasından)

Çizgi romanın sanatçısına çok şey kazandırmadığı ülkemizde çizim aşkıyla yanan onlarca meraklısı var ve birçoğu da çr'ye emek vermeyi görev biliyor. Tansel Akgül'ün daha çok çizim yapması ve her çalışmasıyla çıtayı biraz daha yükseltmesi için sayfasına desteğe çağırıyoruz herkesi: Kaptan Argeros Facebook Sayfası

Emeklerinize sağlık, okuyanınız bol olsun :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 06 Aralık 2012, 16:47:44
Selçuk Erdem İmza Günleri

Selçuk Erdem imza günleri: 7 Aralık 2012, Cuma, saat 12.30 D&R Kanyon ve 8 Aralık 2012, Cumartesi, saat 14.00 D&R Trump Towers Mall'da...

(http://1.bp.blogspot.com/-ojTdrtD3uH8/UMApse1smyI/AAAAAAAAN-Y/mhbT1aB55GA/s400/252353_386935828055885_1305084764_n+(1).jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 11 Aralık 2012, 08:27:59
Tommiks'i Askeri Darbe Yasaklamış...

Sanata uygulanan sansür her daim başarısızlıkla sonuçlanmış, yasaklayanlar tarihte kara bir leke olarak anılırken eserler her daim gün yüzüne çıkabilmiştir. Bu kimi zaman sivillerin işi olmuş kimi zaman askerlerin. Şimdi ortaya çıktı ki askeri darbe, jandarma-polis birimi olan Ranger örgütünün adalet savunucusu ve kötü adam yakalayıcısı kahramanı Tommiks'in 1961 yılındaki bir sayısı zamanında yasaklamış!   

(http://3.bp.blogspot.com/-hyxyTEmzOoM/UMUw0t_AlkI/AAAAAAAAOGo/xOpvZypTQpQ/s400/TOMMIKS-ceylan-yayinlari-cild-136-750-kurus__47040261_0.jpg)
Görsel Temsilidir (Gitti Gidiyor)

453 KITAPLA ILGILI YASAK, 63 YIL SONRA KALDIRILDI

Burak KARA / HABER MERKEZİ


Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Marx, Lenin ve Said-i Nursi’nin de aralarında bulunduğu şair ve yazarlara ait 453 kitapla ilgili yasak, 63 yıl sonra kaldırıldı. Yasağı kaldırılan kitaplar arasında 1961 tarihli Tommiks çizgi romanı da var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Üçüncü Yargı Paketi” kapsamında yeniden değerlendirilmesi için gönderdiği “Yasaklı Yayınlar Listesi”yle ilgili incelemeyi tamamladı. Hakkında toplatma kararı verilen 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankartın yer aldığı liste, piyasada satılan Nâzım Hikmet, Aziz Nesin, İsmail Beşikçi, Lenin, Karl Marx, Yaşar Kaplan, Tommiks, Said-i Nursi, Sultan Galiev ve Abdurrahim Karakoç’un da arasında olduğu birçok yazarın kitapları üzerinde yıllar süren yasak kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Savcılığı tarafından inceledi. İki ay süren inceleme doğrultusunda söz konusu yayınlarla ilgili yasak ve toplatma kararıyla ilgili takipsizlik kararı verildi ve yasağın 5 Ocak 2013’ten itibaren hükümsüz kalmasını kararlaştırdı.

Terör kitapları yasak

Komisyonun başsavcılığa yasak kararının devam etmesi gerektiği yönündeki görüşünü de iletmesi üzerine Abdullah Öcalan, Duran Kalkan, Murat Karayılan’ın kitaplarıda dahil 67 kitap ile 16 gazete ve dergi üzerindeki yasaklı yayınlar listesindeki yerini korudu. Savcı Kayral, kararının gerekçesinde 3. Yargı Paketi’ndeki düşünce ve ifade özgürlüğüne vurgu yaptı. “Yasaklamaların kaldırılması, toplumda yeni bir beyaz sayfa açacaktır” diyen Başsavcı Kayral, “İfade hürriyetinin birçok farklı hürriyetten oluşan bir bütün olduğunu kimseye anlatamıyorsak, kralın çıplak olduğunu bilmemizin bir önemi olmaz. Yapılan araştırmalarda, yayınların elde edilme olanakları ile yasaklama kararlarının özellikle mahkemelerce verilen, tarihleri itibariyle ulaşılamaz seviyede bulunmuştur. En eski yasaklama kararı 10 Şubat 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı olarak tarihi itibariyle 63 yıllık bir zaman dilimindedir” ifadesini kullandı.

‘Sansür hortladı’

453 kitabın yayın yasağının kaldırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu ama yayıncılıkta düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgili engellerin devam ettiğini belirten Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk ise, “Açıkça şiddeti savunmayan kitaplar dışında bütün kitaplar özgür olmalı. Türkiye son yıllarda kötü bir yasakçı noktaya geldi. En son gazeteci Ahmet Şık’ın kitabı yasaklandı. Sansür başka ülkelerde tarihe gömüldü ama bizde yeniden hortladı. Her yıl birçok kitap kovuşturma geçiriyor.
Terörle mücadele yasasındaki düşünce ve ifade özgürlüğü ile ilgili madde değişmedikçe yayınevleri ve yazarlar özgür olmayacak. 2012’de bir yandan yasaklı kitapların yasakları kaldırılırken diğer yandan da yayıncılara yönelik hukuki ve siyasi uygulamalar sürüyor” dedi.

Şık ve Tayyar’ın kitaplarına soruşturma

2011-2012 Haziran ayları arasında Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hazırladığı rapora göre 48 kitap hakkında dava açıldı. Aralarında William S. Burroughs, Ahmet Şık, Nedim Gürsel, Kemal Göktaş, Chuck Plahniuk, Ertuğrul Mavioğlu, Şamil Tayyar, İsmail Saymaz, Hanefi Avcı, Osman Pamukoğlu, Perihan Mağden, Zihni Çakır, Dawkins, Belma Akçura, Cengiz Kapmaz, Ali Dağlar, Metis Yayınevi Ajandası gibi bir çok yazarın kitabı soruşturma geçirdi.

Kimlerin kitabı serbest?

- CHP ve Ecevit’i Tanıyalım -Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 1973
- Azizname (Aziz Nesin) Bakanlar Kurulu, 1987
- Kurtuluş Savaşı Destanı (Nazım Hikmet) Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 1968
- Demokrasi Risalesi (Yaşar Kaplan) Ankara DGM, 1985
- Kürt Aydını Üzerine Düşünceler (İsmail Beşikçi) Ankara DGM, 1991
- Komünist Manifesto (Karl Marx-Frederich Engels) Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 1968
- Vur Emri (Abdurrahim Karakoç) Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi, 2002
- Yeni Şiirler (Nazım Hikmet) Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 1966
- Nazım Hikmet’in Bütün Eserleri, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 1968
- MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in MGK’ya Cevabı, Bakanlar Kurulu, 1982
- National Geographic Atlas of the World Bakanlar Kurulu, 1987
- Bolşevik Partisi Tarihi (Joseph Stalin) Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 1971
- Dersim Türküleri, Ankara DGM, 1993
- Tommiks (1961 tarihli)
- Tarihçe-i Hayat (Bediüzzaman Said Nursi)
- Toplu Yazılar (Mahir Çayan)
- Devlet ve İhtilal (V.I.Lenin) Ankara DGM, 2000

Kaynak - Vatan
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 18 Aralık 2012, 08:31:09
Bu çizgi roman, İstanbul'u geçmişiyle yüzleştirecek

Göçmen çocukları, evsizler, minik tutuklular. Hepsi aynı çizgi roman için çalışıyor. Projenin mimarı İskender Savaşır "Dalgın Sular'da bir zaman kayması yaşanıyor ve geçmişten günümüze İstanbul'un tüm karakterleri aynı zaman diliminde yaşamaya başlıyor," diyor
MİREY MESEYYA
Sabah

Psikoterapist İskender Savaşır, bir yıldır Dalgın Sular adlı bir çizgi roman üzerinde çalışıyor. Tüm çocukluğunu çizgi roman okuyarak geçiren Savaşır, psikoterapinin yanı sıra Bilgi Üniversitesi'nde sanat tarihi dersleri de veriyor. Çizgi romandaki tüm hikayeler çocuklar ve gençler tarafından yazılıyor. 1999 depremini yaşayan Adapazarlı kızlar, hapishanelerde tutuklu olan ve dışarı çıkacakları günü bekleyen gençler, kentsel dönüşüm çerçevesinde evleri yıkılan Ayazmalılar ve Adapazarı'ndaki göçmen çocukların gönüllü çalışmalarıyla hazırlanan çizgi roman, piyasaya 21 Aralık'ta çıkacak. Bu ilk fasikülde, İstanbul geçmişiyle yüzleşecek. İskender Savaşır'la bu proje hakkında konuşmak üzere psikoterapi seanslarını yürüttüğü Karaköy'deki ofisinde buluştuk.
- Dalgın Sular projesini bize anlatır mısınız?- Dalgın Sular, fantastik bir anlatı evreninde geçen haftalık bir çizgi roman. İstanbul'da, 1980'lerde Haliç'in dibi temizlenirken bir şeyler oluyor ve İstanbul geçmişini 'kusmaya' başlıyor. Ve öyle bir an geliyor ki, İstanbul geçmişiyle iç içe yaşamaya başlıyor. Bu kadar iri bir konuyu çizgiye dökmek için çok farklı gelenekleri bir araya getirdik: İllüstratör, ressam, hattat, minyatür ve karikatür geleneğini bir ortamda buluşturduk. Tabii bu kadar şeyin bir araya gelmesi de kakofoni yaratabilir. Biz o riski göze aldık. Bence bütün çeşitliliğe rağmen bir üslup, bir ahenk yakaladık. Bu iddialı bir proje. Çünkü sosyal sorumluluk yönü de var. 80'lerde Latife Tekin'in çok sözünü ettiği 'yoksulların enerjisi'ni seferber etmek istedik. Ve şu an bu projede 120 kişi çalışıyor.

BAŞROLDE ÇOCUKLAR VAR
- Kimdir bu kişiler ?- ENKA'nın Adapazarı'nda depremzede çocukları için kurduğu okuldaki öğrenciler, kentsel dönüşüm çerçevesinde ilk yıkılan mahalle olan ve Sefaköy'de çadırlarda yaşamaya mahkum edilen Küçükçekmece'deki Ayazma mahallesi sakinleri ve bir de suçlu çocuklar. Aslında asıl isteğim, suçlu gençlerle birlikte çalışmaktı. Metris'te tutuklularla çalıştık. Biz hükümlülerle değil de tutuklularla çalışmayı seçmiştik. Onlar da devamlı tahliye olmayı bekliyorlardı. Dolayısıyla hapishanenin içinde kendilerine bir hayat kurmak için bir yatırımları yok. Halbuki mahkumlar kaç yıl kalacağını bildikleri için, ona göre hayat kuruyorlar. Bizim acemiliğimize geldi. Sivil toplum örgütleri bir sürü cezaevinde çalışmalar yapıyor. Bizi en az iş yapılan yere, tutuklular bölümüne yönlendirdiler. Ama hikaye de oradan çıktı.

ÇİZGİ FİLM DE YAPACAKLAR
- Nasıl bir çalışma yürüttünüz?- Biz ekibimizle birlikte biraz önce bahsettiğimiz gruplara hem çizerlik eğitimi hem de yazarlık eğitimi veriyoruz; onlar için yeni bir hayat oluşturuyoruz. Bu eğitimde temel desen kursları, hat, karikatür gibi dersler var. Her pazar Sefaköy'deki çocuklara gidiyoruz, ya da onlar buraya geliyor. Adapazarı'na haftada iki gün gidiyoruz. Adapazarı'nda bayağı bir ekip oluştu, şu an 15 gençle ciddi bir çalışma içindeyiz. Hikayeyi de onlar yazıyor. Biz burada merkezde anlatı evrenini kurduk, girişi hazırladık, bazı süper kahramanlar icat ettik. Bunlar bizim temel figürlerimiz. Onun dışında bu evren içindeki tüm hikayeleri onlar yazıyor. Giderek bizim payımız düşüyor. Şu anda fiilen 60 kişi çalışıyor. Bu çalışmayla sivil toplum çalışmaları açısından da bir model önermek istiyoruz. Çocuklara iş yapmayı da öğretiyoruz.
- Çizgi roman yayımlanmaya başladıktan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz?- İkinci adımda, biraz para kazanmaya başladığımızda bilgisayar oyunlarına girişeceğiz aynı mantıkla. Programcıları çocuklara götüreceğim ve onlara bilgisayarla çizim eğitimi vereceğiz. Aynı çalışma tarzıyla animasyon, dizi film ve müzik gibi farklı alanlarda da girişimlerimiz olacak.
- Çizgi roman merakınız çocukluktan kalma mı? - Çocukluğumdan kalan bir şeyler var tabii ki. Ben İngilizce'yi önce çizgi romanlardan, sonra da Shakespeare'den öğrendim.
- Beğendiğiniz çizgi roman kahramanları var mı?- Tüm Marvel Comics kahramanları. Ama Dalgın Sular'da bu kahramanlara gönderme yok. İslami kaynaklardan da besleniyoruz, mesela bizim X Men'imiz Yedi Uyuyanlar.
- Gelecekte yeni projeler var mı? - Seneye Diyarbakır Üniversitesi'yle birtakım çalışmalar yapmak istiyoruz. Moğollar diye bir fasikül çıkarmayı planlıyoruz.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 21 Aralık 2012, 07:07:50
Zagor'da Küçük Bir Çizim Hatası: ÜÇ KOL

LAL Kitap'ın Zagor dizisi periyodunu hiç bozmadan, baskı kalitesinden ödün verilmeden okura ulaşmayı sürdürüyor. Bu bakımdan yayınevini takdir etmeyen yoktur eminim. Ancak çizerlerin ve Bonelli Editore'nin hatalarına veya gözden kaçırdıklarına da yapacak bir şey yok. Yayın dünyasında minik hatalara "boncuk" diyorlar ya, işte bir boncuk: 

(http://2.bp.blogspot.com/-yF83gKIj82M/UNPmjeIQRRI/AAAAAAAAOsQ/emW70-Q5vQ0/s400/zagor+%C3%BC%C3%A7+kol.JPG)

Zagor
Volkanın Altında Sayı 125
(Sull'orto del Vulcano No 513 - Zenith Zagor no 564)
LAL Kitap
Sayfa 24

Kara Ay adlı bir şaman bir göktaşının gizemli gücünü kullanarak normal insanları canavara dönüştürmektedir. Zagor'un başını çektiği çeşitli kabilelerin bir araya getirdiği savaşçılar ordusu onlarla çarpışmak üzere yola çıkarlar. Ve, evet, çarpışırlar da. Bu arada yuarıdaki kare göze takılıyor. Tamam, canavarlar canavar ama üç kollusu yok aslında. 24. sayfanın 4. karesindeyse var... :) Gerçi bir sonraki sayfada yan yana iki canavar olduğu görülüyor ama yukarıdaki karede kol var canavar yok. Tabii bu karenin devamı çizilmeye çalışıldıysa o kol aslında bedeninin büyük kısmı görünmez olan canavara aitmiş. Ya da değilmiş bilemiyorum şimdi :O)


Ümit Kireççi
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Aralık 2012, 04:34:45
M.K. Perker'den sergi ve Yeni comics

(http://2.bp.blogspot.com/-DUWeCjzmZms/UNVILAtJweI/AAAAAAAAOt8/Q_txspDifJU/s400/Todd5X7xmascard2.jpg)
Çizgi romanın Oscar’ı Eisner Ödülü’ne aday gösterilen Perker'in sergisi, 18 Aralık - 8 Ocak tarihleri arasında Enka Kültür Sanat Buluşmaları'nda

Enka Kültür Sanat Buluşmaları, çizgi romanın Oscar’ı Eisner Ödülü’ne aday gösterilen, Society of Illustrators üyeliğine kabul edilen ilk ve tek Türk çizer Kutlukhan Perker’in sergisine ev sahipliği yapıyor. Perker’in “Metafor - Metaphor” adını verdiği illüstrasyon sergisi, 18 Aralık - 8 Ocak tarihleri arasında Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Profesyonel çizerliğe 17 yaşındayken mizah dergilerinde başlayan Kutlukhan Perker; Gırgır, Fırt, Avni, Hıbır, Leman, Lemanyak, Aktüel Esquire, Cosmopolitan dergisi ve Sabah, Milliyet, Radikal, Star, Yeni Binyıl gazetesinin de aralarında bulunduğu birçok yayında çalıştı. 2001 yılında New York’a yerleştiği zamandan tarihten bu yana çalışmaları başta The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Progressive, Mad ve Heavy Metal’de yayınlanan Kutlukhan Perker’in, altısı ABD’de okurla buluşmuş toplam sekiz çizgi roman albümü bulunuyor.

Kaynak - Milliyet Sanat


Eisner ödüllü Türk çizer M. K. Perker 2013 Ocak ayında yayınlanacak Todd, The Ugliest Kid of Earth'in "Behold, I bring you tidings of great joy - Luke 2:10" adlı yeni comicsinin çizimlerinin sonuna gelmiş.
Ken Kristensen'in senaryosunu yazdığı bu 4 sayılık kısa hikayenin şu anda yılbaşı özel kartlarıyla posterleri piyasaya girmiş bulunuyor.

Ne diyelim :) M. K. Perker okuyanın çok olsun!

Ümit Kireççi
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 27 Aralık 2012, 10:25:19
Şu anda ülkemizde yayınlanan ve tamamlanmak üzere olan Büyülü Rüzgar ile türkçesini okuma şansı yakaladığımız 6 sayılık Volto Nascosto'nun yaratıcısı Gianfranco Manfredi röportajı tüm LAL Kitap yayınlarında sürüyor. Ümit Kireççi'nin gerçekleştirdiği röportajı İtalyancadan Nükhet Polat.
Herkese iyi okumalar 

(http://3.bp.blogspot.com/-MpyII7PvS6k/UNv1pYph6zI/AAAAAAAAO50/6lIQA3z5qsQ/s400/manfredi.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: poe - 27 Aralık 2012, 22:00:29
türkçesini okuma şansı yakaladığımız 6 sayılık Volto Nascosto'nun yaratıcısı Gianfranco Manfredi
7 sayı desek ne olur?
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 03 Ocak 2013, 09:58:09
Yeni bir karikatür krizi mi?
DERGI, "HELAL" DIYOR AMA ...



Daha önce Hz. Muhammed hakkında alaycı karikatürlere yer vererek büyük tepki toplayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu kez Hz. Muhammed'in hayatını ve İslam'ın tebliğ sürecini konu alan bir ilave yayımladı.

Bugün satışa sunulan sıra dışı ilavenin önsözünü Fas ve aynı zamanda Fransız vatandaşı dinler sosyoloğu gazeteci Zineb el-Rhazoui yazdı. Dergi yetkilileri, ilavenin içeriğinin Müslümanlar tarafından hazırlandığını belirterek, sadece imajların dergi çalışanlarınca çizildiğini, bu nedenle ilavenin "helal olduğu" görüşünü savundu.

Bugün yayımlanan birinci bölümde, Hz. Muhammed'in doğumundan peygamberliğinin başlamasına kadarki olaylar konu edildi.

Karikatürlerde "Hz. Muhammed'in yüzü"yle birlikte tüm fiziksel görünümüne alaycı bir çizimle yer verildi.

Karikatürlerden birinde, Hz. Muhammed "sünnetli bir çocuk" olarak çizilirken, Peygamber'in dünyaya gelişinin "büyük bir aydınlanmaya" vesile olduğu, annesi uygunsuz biçimde karikatürize ederek tasvir edildi.

Derginin ilk bölümünü yayımladığını bildirdiği ilave 62 sayfadan oluşuyor. "Hz. Muhammed'in hayatı"nın ikinci bölümünün ise bir sonraki ilavede yayımlanacağı bildirildi.

İLK TEPKİLER
Fransız mizah dergisinin tutumuna tepki gösterenlerden Noisy-le-Grand Müslümanları Derneği Başkanı Yunus Chabchoub, İslam'da hiçbir peygamberin resmedilmediğini vurguladı. Chabchoub, "İslam;da sadece Hz. Muhammed değil; Musa da, İsa da ve diğer peygamberler de yani Allah tarafından seçilmişlerin portreleri resmedilmez. Ancak, herkes kendi kafasında hayal etmekte serbesttir. Ama onlar karikatür çizmek istiyorlarsa, bunu ben bir Müslüman olarak kabul edemem. Allah onları ıslah etsin" dedi.

"Selefilik" üzerine denemeleri olan araştırmacı-yazar Samir Amghar da, Hebdo'nun Hz. Muhammed karikatürlerini içeren yayını eleştirerek, "Bu, Fransa Müslümanları tarafından bir provokasyon olarak görülecektir" diye konuştu. Amghar, Fransa'da şirketlerin "başkalarının görüşlerine saygı kültürünü içselleştirdiği"ni belirterek, "Yine de onlara karışamam" diye konuştu.
İHSANOĞLU: KAYGILIYIZ
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ise Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'in hayatını yanlış yansıtan karikatür dizisinin, tekrar bir karışıklığa yol açabileceğine dair kaygılarını dile getirdi. İhsanoğlu, Hz. Muhammed'in hayatını yanlış göstererek hakaret eden karikatür dizisinin yayınlanmasının fikir özgürlüğünü suiistimal edilmesine imkan sağlayabileceğine dair kaygısını iletti.

İhsanoğlu, karikatür dizisini, gazetecilik normlarına aykırı ve ifade özgürlüğünün kötüye kullanılması olarak niteleyerek, nefreti ve kışkırtmayı hedefleyen yayıncılık anlayışının da uluslararası hukuk normlarına aykırı olduğunu belirtti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Fransa yönetimini Charlie Hebdo dergisine karşı tutum almaya çağırırken, Müslüman dünyasını sükunete davet etti.
DERGİDEN SAVUNMA
Öte yandan suçlamaları reddeden mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Genel Yayın Müdürü Charb, "Muhammed'in Hayatı" başlıklı ilavenin Müslüman tarihçiler tarafından yazıldığını, karikatürleri bizzat kendisinin çizdiğini ifade etti.

"Onlar, birer karikatür ya da bir hiciv değil, Müslümanlar tarafından hazırlanmış bir biyografi" diye konuşan Charb, çalışmanın kapsamlı ve detaylı bir tarih araştırması sonucu hazırlandığını, önsözün de dinler sosyologu Franco-Faslı gazeteci Zineb tarafından yazıldığını söyledi.

Müslümanların bu konuda bir suçlama yapacağını sanmadığını belirten Charb, "Bu yayın kesinlikle Kur'an'ın bir parçası değildir. Alay etmek değildir. Eğer İsa'nın hayatından hikayeleri okuyorsam, neden aynısını Muhammed için görmeyeyim" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE KARİKATÜR YAYINLANMIŞTI
Charlie Hebdo, Kasım 2011'de "Hz. Muhammed" karikatürleri yayımlamış, ardından başlayan protesto gösterilerinde derginin editoryal işlerinin yürütüldüğü Paris'teki merkezi ateşe verilmişti.

Dergi buna rağmen, 19 Eylül 2012'de Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yayımlamış ve pek çok ülkede büyük tepkilerle karşılaşmıştı.

Charlie Hebdo, genellikle Papalık, Hristiyanlık, Yahudilik gibi diğer inançlarla ve kutsal kabul edilen değerlerle ilgili de alaycı karikatürlere yer veriyor.
AA
Kaynak - Habertürk
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 14 Şubat 2013, 10:48:55
Gerekli Şeyler'den Eksik Kalan Yayınlarla İlgili Müjde Geldi!
Her birinin ayrı okuru ve hayranı olan Cennetteki Yabancılar, Wolverine ve Vampirella çizgi romanlar Gerekli Şeyler yayınları tarafından dilimize kazandırılmış ancak satış rakamlarının düşük olması sebebiyle istikrarsız bir yayın periyoduyla raflara ulaşmaya başlamıştı. Hatta uzun zamandır yeni sayılarının raflara çıktığı da yoktu. Gerekli Şeyler yöneticisi Mişel Simoni'nin verdiği müjdeye göre yakın zamanda bu üç çizgi romanın tekrar basılmasının planlandığını öğrendik. Hatta Vampirella'yla Strangers in Paradise'ın 2013 yılı içinde tamamlanması amaçlanmaktaymış. Yeni yayınlarını basmayı sürdüren yayınevi New Avengers'ı tamamlayarak The Mighty Avengers'a geçiş yapmanın hazırlığı içinde. Bu arada Amazing Spider-Man'le Avengers essentialların da sırada olduğu bilgisini edindik.

Okurunuz bol, yolunuz açık olsun Gerekli Şeyler, dileriz eksik kalan yayınlar bir an evvel tamamlanır siz de biz okurlar da rahatlarız:
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 15 Şubat 2013, 08:10:21
Antalyanın Dikkatine: Mizahçılardan İmza Günü
Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem, Serkan Altuniğne, Özer Aydoğan dörtlüsü 16 Şubat, Cumartesi TÜYAP Kitap Fuarında imzada olacakmış, bizden söylemesi:

(http://2.bp.blogspot.com/-7zC9MU6pzU8/UR3IK8HqtTI/AAAAAAAARe8/j5Zy9a3-yVg/s400/539784_10152384989995190_1469824239_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 12 Mart 2013, 03:15:02
Marvel'danücretsiz 700 online çizgi roman

Mobil cihazlarda çizgi roman okuma platformlarından birisi olan Comixology, önemli bir promosyona ev sahipliği yapıyor.

Marvel tarafından platformda bulunan 700 çizgi roman kitabı yarın akşama kadar ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak. X-Men, Iron Man, Avengers, Hulk gibi pek çok süper kahramanın kitapları yanında ilk sayılar da promosyon içerisinde yer alıyor.

Ücretsiz kitaplar için Comixology uygulamasında Marvel sekmesine tıklamak yeterli. Uygulama hali hazırda ücretsiz olarak sunuluyor.

https://itunes.apple.com/tr/app/comics/id303491945?l=tr&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iconology.comics&hl=tr

Kaynak - Donanımhaber
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Mart 2013, 09:10:33
Martin Mystere ile Batman'den Ortak Kare

İşte olay bu ya, comics aleminin en büyük dedektifi Batman'le fumetti dünyasının imkansızlıklar dedektifi Martin Mystere'nin neredeyse ortak bir öyküsü ve çok benzeşen bir karesi mevcut.

Batman'de Sherlock Holmes'a saygı duruşu niteliğinde özel bir hikaye hazırlanmış. Çeşitli çizerler ve yazarlar bir araya getirilerek son derece keyifli bir hikayeyle gizemler çözülmüş.
Martin Mystere'de de şanına uygun bir gizem yine büyük dedektif üzerinden aktarılmış.

Ama işin güzel tarafı her ikisinin de son sayfalarında suçluyu gölgeler içindeki biri durdurur. Bu kişi daha sonra ortaya çıkar... Aaaa bu kişi, yoksa, yoksa bu kişi... Son sayfalarda yer alan ortak karelerde saklı bu kişinin kimliği:

(http://2.bp.blogspot.com/--j1vZTHsLcI/UUwib63laYI/AAAAAAAASE8/Ci0BHOAClmg/s640/Martin-Batman.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 25 Mart 2013, 14:10:17
Vay... Çok güzel bir ayrıntı yakalamışsın gerçekten de abi. Martin'in o macerasını okumuştum, iki ciltti yanlış hatırlamıyorsam. Enteresan bir sonu vardı. Almancam yok ama Batman'in karesinde de Bruce'a Batman diye hitap ediyor  yanılmıyorsam ki bu bile tam Sherlock Holmes'un yapacağı bir hareket :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 03 Nisan 2013, 12:50:53
POTEMKİN Zırhlısı filmi Grafik sanatçısı Uğur Kenan'ın çizimleriyle romana dönüştü. Anlatımı, "oyuncu" seçimi ve görselliğiyle sinemada önemli bir yeri olan filmin kareleri dijital uygulamalarla 80 sayfalık bir çizgi roman olarak karşımızda.

Kenan'ın çizgileriyle buluşan filmin sahneleri 1-17 Nisan Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkez'nde (TSKM) sergilenecek.  80 sayfa resimli roman ve 16 adet çinko baskılardan oluşan sergideki çalışmaların kısa bir süre içinde kitap olarak da basılması da planlanıyor.

(evrensel KÜLTÜR SERVİSİ)

(http://2.bp.blogspot.com/-oG-JXYA44YA/UVvyEghu7nI/AAAAAAAASQk/Elx5sZWIA7Y/s400/602745_405585789524974_1909830909_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 05 Nisan 2013, 20:09:06
BÜYÜLÜ DÜKKAN'DA ZİFİRNAME ve Dumankara İMZA GÜNÜ

Büyülü Dükkan'da dolu dolu, yoğun, keyifli ve bol muhabbetli bir pazar geçirmek ister misiniz?
7 Nisan Pazar, Deli Gücük; ZİFİRNAME ve Dumankara'nın yaratıcıları Büyülü Dükkan'da sizleri bekliyor olacak.


Levent Cantek - Deli Gücük ve Dumankara
Murat Başekim - Deli Gücük
Murat Başol - Deli Gücük ve Dumankara
Zeynep Özatalay - Deli Gücük ve Dumankara
Yıldıray Çınar - Deli Gücük
Hakan Tacal - Deli Gucuk
Sümeyye Kesgin - Deli Gücük ve Dumankara
Berat Pekmezci - Dumankara
Taner Duran- Dumankara ve Deli gücük
Cağrı Coşkun - Dumankara
Ethem Onur Bilgiç - Deli Gücük ve Dumankara
Uğur B. Sertçelik - Deli Gücük ve Dumankara
Ömürden Bakaçhan – Dumankara
Murat Gurdal Akkoç – Deli Gücük ve Dumankara
Onur Atay - Dumankara

***

Red Kit Kadıköy'de!

''Red Kit Kadıköy'de'' sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi'nde 9 Nisan'da açılacak.

Geçen yıl çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik'in küratörlüğünde hazırlanan ''Red Kitİstanbul'da'' sergisi, Anadolu yakasındaki sevenleriyle ''Red Kit Kadıköy'de'' adıyla buluşacak.

Türkiye'de bir çizgi roman kahramanı üstüne yapılan nadir sergilerden biri olma özelliğini taşıyan sergi için, CKM Sanat Galerisi küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü. Salonda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri bulunuyor.

Sergi, 30 Nisan'a kadar gezilebilecek.

AA
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 21 Nisan 2013, 10:26:31
Gazi Osman Paşa Çizgi Romanı / İndir - Oku

Tokatlı olmasıyla gurur duyduğumuz Gazi Osman Paşa´nın Hayatı Tokat Valiliği tarafından "Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa" adıyla çizgi roman olarak yayınlanmıştır. Çizgi romanı Orhan DÜNDAR yazmış, Orhan DÜNDAR ve Erhan DÜNDAR tarafından çizimleri yapılmıştır.
Çizgi roman, Tokat Valiliğinin resmi internet sitesinde PDF formatında yayınlanmış olup, indirmek için aşağıdaki bağlantılardan birisine tıklayınız...

Çizgi Romanı Bilgisayarınıza İndirmek için tıklayınız... (Seçenek 1)
Çizgi Romanı Bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız... (Seçenek 2)

Kaynak - http://www.niksarhuseyingazi.com/haberler/1358-gazi-osman-pasa-cizgi-romani.html
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 05 Mayıs 2013, 19:52:14
Emirhan Perker ile Çizgi Roman Atölyesi

(http://3.bp.blogspot.com/-C8tGqGCqFVE/UYXV3TZkhEI/AAAAAAAASlo/6Uhbcalq4Gc/s400/emirhan-4.jpg)

ÇİZGİ ROMAN SEVDALILARI BULUŞUYOR
Çocuğunuz çizgi roman okumayı seviyor ise çizmek için bu atölye çalışmasına katılmak isteyecektir. Emirhan Perker ile çizgi roman dünyasında yeni keşifler yapacaktır. Her çocuk kendi hikayesini ve karakterini tasarlamayı öğrenecektir.

Emirhan Perker, 01 Mart 1979′da, Beylerbeyi’nde doğdu, daha küçük yaştayken katıldığı yarışmalarda başarısını gösterdi. Çocukluktan bu yaşına kadar ödüller ve birçok birincilikleri oldu. Profesyonel çizerliğine HIBIR Dergisi’nde başladı. Daha sonra sırasıyla çizdiği dergiler ve gazeteler; Leman, Le-manyak, Harakiri, Akşam Gazetesi, Vatan Gazetesi, Haftalık Dergisi, Boxer Dergisi, Cnbc-e Business Dergisi, ve TRT Çocuk Dergisi’dir.
Çizgilerin gücünü ve renklerin heyecanını öğrenmek istiyorsanız, hadi sizde katılın

Kimler katılabilir   Yaş 9 -12   13-15
Süre   Haftada 1,5 saat, 1 ayda 6 saatlik bir çalışmadır.
Etkinlik Değeri   75 TL ( haftalık bedel ) / 300 TL ( aylık bedel )
Gün   Her Pazar
Saat   13:00- 14:30 arası

(Etkinlikte kullanılacak tüm malzemeler tarafımızdan karşılanacaktır.)
Atölye Lideri : Emirhan Perker
Kaynak - Gelişen Düşünceler Kulübü
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 16 Mayıs 2013, 22:49:28
Duyduk duymadık demeyin.....! Duyumlar aldık uyumlar aldık. Duyduk dumadık demeyiiiiiin!

Sonunda DC Comics de Türkiye pazarına girme kararı almış ve ısrarla "Superman'le başlanacak yoksa olmaz" diyerek kurumsal kimliği olan bir yayınevi arzusunda bulunarak çelik adamın New 52 çizgi roman dizisi yayın haklarını YKY'ye vermiş. "Man Of Steel" filmine yetiştirme koşulu koyan DC Comics bu isteğinin gerçekleşmesi halinde diğer yayınevleriyle de masaya oturarak onların beklentileri üzerine konuşacakmış. Görünen o ki yakında DC Comics'e doyacağız...

Duyduk duymadık demeyiiiiiiin...!

(http://1.bp.blogspot.com/-a1OvQVSqy_E/UZOfevY_8OI/AAAAAAAAS6o/pxKqaXodQlw/s400/DC+New+52+-+Action+Comics.jpg)
Not - Kapak/logo tarafımızca temsili olarak dizayn edilmiştir
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Mayıs 2013, 22:55:41
Ben bu Superman'i sevemedim gitti. Sempatik değil, empati kurulacak cinsten değil, fazla mükemmel, ne bileyim... Böyle uzayıp gidiyor. Sevmiyorum. Sevemiyorum. İşin kötüsü DC evreninde sevdiğim karakter sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor.

Yine de şunu belirtmem gerekir, habere oldukça sevindim. Böylece artık Batman arşivleri yapabiliriz. YKY ile devam ederlerse mutlu olurum. Takdir ettiğim bir yayınevi ve işlerini iyi yaptıklarını düşünüyorum (Samuray serisindeki yazım hatalarıyla beni üzmüş olsalar da). Ayrıca YKY'nin prestiji düşünülürse çizgi roman alanında ülkemizde bu imajıyla güzel işler başarabilir, o önyargıyı kırabilirler.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 16 Mayıs 2013, 23:01:06
Benim de aklıma ilk gelen Batman oldu, ne yalan söyleyeyim :) YKY gibi köklü bir kurumun bu piyasaya ağırlığını koymaya başlaması sevindirici bir haber elbette. Dilerim devamı da gelir.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 14 Eylül 2013, 19:03:22
Forumlarda bir fenomene dönüşmüş olan "Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları" sonunda basılarak raflara ulaşmaya başladı. Devrim Kunter eserin öyküsünü kendisi kaleme aldı ve kendine has tarzıyla kendisi çizdi. Şimdi sıra okurların desteğine geldi. 22 Eylül 2013, saat: 14.00-16.00 arasında Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanında buluşarak sanatçıyla tanışma imkanı bulacak, eseri onun elinden imzalı alabileceğiz.

Arka Bahçe Çizgi Roman Dükkanı
Sinanpaşa Mah. Ortabahçe Cad.
Büyük Beşiktaş Çarşısı No: 10/1-18 ve 19
Beşiktaş/İstanbul
0212 327 46 13

(http://3.bp.blogspot.com/-KWz_A4QsBFk/UjR-x0neXII/AAAAAAAAUng/or0FKwvz1mc/s640/1289879_10151721632843702_2015856785_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 14 Eylül 2013, 19:28:30
Devrim Bey'e kocaman bir tebrikler. Uzun zaman önce hakketmişti bunu, umarım uzun soluklu olur :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: devrimk - 15 Eylül 2013, 13:55:09
Devrim Bey'e kocaman bir tebrikler. Uzun zaman önce hakketmişti bunu, umarım uzun soluklu olur :)

Teşekkürler, ben de öyle umuyorum.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 15 Eylül 2013, 14:02:51
Satın alacağız, destek olacağız, uzun soluklu kılacağız :O)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 27 Eylül 2013, 18:53:48
(http://2.bp.blogspot.com/-Mjk28cEWnF8/UkUgAOhEzVI/AAAAAAAAUv4/83oaBLgt-s0/s1600/1378437_433139943472889_1931809099_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 05 Ocak 2014, 17:06:25
"Çizgi Romanda Din Olgusunun Kullanımı" Makalesi Roman Kahramanlarında

Roman Kahramanları dergisinin Ocak/Mart 2014 sayısında Necdet Neydim, Adeviye Aydın, Merve Öztürk, Leman Kamer Bilgiç, Ümit Kireççi den oluşan ekibin makaleleri "Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Din Olgusu II" başlıklı dosyada yer alıyor.

Ümit Kireççi "Çizgi Romanda Din Olgusunun Kullanımı" adlı geniş makalesiyle çizgi romanla din kavramı ilişkisine objektif ve geniş bir perspektiften bakmaktadır
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 11 Ocak 2014, 19:38:37
(http://3.bp.blogspot.com/-Weq5PEFhn5U/UtF_BMVLtuI/AAAAAAAAVwI/v711GELVx-Q/s1600/31625_378711312265852_2134128726_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 24 Ocak 2014, 21:27:06
(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/q71/s720x720/1620934_1442022859360587_333281120_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 24 Ocak 2014, 21:45:09
Mırnav... Eski günlerim geldi aklıma :) Bizim forumda hatırlayan var mıdır acaba benden başka?
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 31 Ocak 2014, 14:49:25
PreSStij Kitap Yeni Yayınlarla Geliyor -1

PreSStij Kitap yakında yeni yayınlarıyla geleceği müjdesini aylar öncesinden vermişti. Şimdilerde baskıya hazır kapak ve içerik bilgileri de paylaşılmaya başlandı:

"Presstij’den bir yakın zaman nostaljisi!

Gene Hackman, Clint Eastwood ve elbette ki Steve McQuenn’li
gangster filmlerinden esinlenilmiş, tadı damakta kalan tatlı hatıralarla dolu bir mini seri… ÇOK YAKINDA!

(http://2.bp.blogspot.com/-sImWfh_8HKQ/UuuX0Xv00rI/AAAAAAAAV_w/roout7eJNao/s1600/75090_1494190990807368_2014757391_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 01 Şubat 2014, 10:02:01
PreSStij Kitap Yeni Yayınlarla Geliyor - 2

Bilimkurgu aleminin en iyi ajanı Nathan Never'in iş arkadaşı, sıkı polis, güçlü kadınların temsilcisi Legs Weaver kendi serisiyle geliyor:

"Presstij'den feminizm ve seksizm parodisi... Biraz mizah, biraz bilimkurgu... Sonuç; Legs Weaver... ÇOK YAKINDA!"

(http://1.bp.blogspot.com/-V1Td6gNjV18/Uuymmr_ikjI/AAAAAAAAWAU/BGiRIVJ3MVk/s1600/1557721_1494329434126857_1365208412_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 11 Şubat 2014, 05:12:52
Çocuklara Animasyon Tuzağı

Evlerinde televizyon olan çocuklar için tehlike çok büyükse de, bilgisayarı olan aileler için de durum pek farklı değil…

Kaynak - Habervaktim

İhvanlar.net'in animasyon uyarısı şöyle:
"Değerli kardeşlerimiz, bilgisayarların evlerimize girmesi ile özellikle çocuklarımız için bir çok tehlike de evimize girmiş durumda.

Evlerinde televizyon olanların çocuklar için tehlike çok büyükse de bilgisayarı olan aileler için de durum pek farklı değil…

Bildiğiniz gibi dünyayı kasıp kavuran bir “çizgi film” sektörü var. Bir oyuncak satmak için dizi şeklinde yüzlerce bölümlük çizgi film yapıyorlar. Sonra üretilen kahramanın oyuncaklarını ve resimlerinin üzerine basıldığı her şeyi çocukların heveslenmesi neticesinde satıyorlar.

Çizgi film sektörü son dönemde yerini “Animasyon”a bırakmış durumda.

Animasyon filmlerdeki tehlike ise gerçekten çok büyük olmasına rağmen bir çok araştırmacının gözünden bile kaçmış durumda.
 Yapılan çizgi filmlerde boyutlar ve ebatlar küçük yani çocuksu. Ancak şekiller ve muhabbetler hiç de çocuksu değil…

Mesela bir araba animasyon filminde arabaların boyutları, renkleri, durumları çocukların izleyebilmesi ve dikkatlerini çekmek için olağan üstü… Ancak çizgi filmin içine karıştırılan görseller, muhabbetler hiç de çocuksu değil.

Yani animasyon filmini çocukların ilgi çekeceği türden yaparak onların filme odaklanmalarını sağlıyor, filmin içine de bilinçaltlarına yerleştirilecek malzemeyi koyuyorlar.
Bir örnek değil bu konuda binlerce örnek verilebilir… İçeriğini anlatmaya gerek duymadan birkaç resim ile iktifa ediyoruz:
Söz de oyuncakların konuştuğu bir animasyon… Karşısındaki diğer oyuncak tarafından öpülen kovboy nere bakıyor dersiniz?

Basit bir araba animasyon filmi deyip geçersiniz… Halbuki erkek-kadın ilişkisi burada da işleniyordur…

İnsan şeklinde çizilen fareler… “Sizin gibiyiz” ama “aşk yaşıyoruz” o halde “siz de bizim gibi olacaksınız” diyorlar çocuklara hissettirmeden…
Amerika’dan ithal edilen bütün animasyonlarda istisnasız bu konuların işlenmesi elbette tesadüf değildir.

Değerli kardeşlerimiz! Bir çok ihvanımızın evinde bu tür çizgi filmler olduğunu müşahede ediyoruz. Çocuklarına vakit geçirmeleri için izlettikleri bu tür çizgi filmler, onları medreseye göndererek, eğiterek vermeye çalıştıkları ahlakı verememelerine veya en iyi olamamalarına sebep olmaktadır…

Şuurlu bir topluluk olup yiyeceğimizden giyeceğimize ve çocuklarımıza da izleteceğimiz şeylere çok dikkat etmemiz gerekir."
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 13 Şubat 2014, 21:38:18
Beyoğlu'nda Uluslararası Çizgi Roman Sergisi

SERGİ AÇILIŞI 17 Şubat 2014 – ÇEKÜL EVİ

İngiltere, Türkiye ve Cezayir’in çizgi roman alanında önde gelen genç isimleri, ReFrame isimli proje için biraraya geldi. İstanbul merkezli tek çizgi roman festivali Istanbulles’un genel koordinatörü Canan Maraşlıgil’in küratörlüğünde üç ülkeye yayılarak gerçekleştirilen sergi ve etkinliklerin Londra ve Cezayir ayakları kısa süre önce tamamlanmıştı.

Şimdi sıra, Türkiye’de… İstanbul’da…

Türkiye’yi temsilen Studio Rodeo ekibinin Gezi Parkı temalı çizgi öykülerle katıldığı sergi, önümüzdeki Pazartesi günü (17 Şubat 2014) Beyoğlu’ndaki Çekül Evi‘nde açılıyor. Avrupa’ya ifade özgürlüğü ve kültür temalı bakışların farklı konular altında öne çıktığı toplam dokuz farklı çizgi eser, bu tarihten itibaren iki on gün boyunca izlenip okunabilecek.
Üç ülkenin yazar-çizerleri; Naz Tansel, Murat Mıhçıoğlu, Cem Özüduru, Hannah Berry, Daniel Locke, ILYA, Sofiane Belaskri, Mahmoud Benameur ve Soumeya Ouarezki, Istanbul’da buluşup sergi açılışında konuşacaklar.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 13 Şubat 2014, 21:40:48
KONTAKT 4 bu sene çizgi roman yayıncılığımızı masaya yatırıyor ve Gerekli Şeyler, Marmara Çizgi temsilcileriyle çizgi roman araştırmacısı Hakan Tunga Kalkan'ı konuk ediyor:

(http://4.bp.blogspot.com/-D8s8bUpxARw/Uv0V7TjubWI/AAAAAAAAWHU/n44RYY8Jcwk/s1600/1920309_812920762056308_1654850608_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: - 13 Mart 2014, 18:28:38
Sırtlan Kitap yayın hayatına başladı:
http://sirtlankitap.com/

İlk kitap: Sinema kökenli bir çizgi roman yazarı olan Ken Kristensen ve daha önce Vertigo etiketiyle çıkan Cairo grafik romanı ve 2009 yılında Eisner ödüllerine aday gösterilen Air serisiyle adını dünyaya duyuran M. Kutlukhan Perker’in işbirliği sonucu çıkmış olan dikkat çekici bir çizgi roman:

(http://sirtlankitap.com/wp-content/uploads/kapak.jpg)

Todd: Dünyanın En Çirkin Çocuğu
Bu hikaye, rahatsız edici ölçüde kara mizah barındırıyor. Kitabın arka kapağından alınma bir tabirle açıklamak gerekirse, “tabuları gıdıklıyor.”
Orijinali Amerika’da Image Comics tarafından 4 fasikül halinde basılan bu çizgi romanın ilk fasikülünün, çıktıktan sonraki 24 saat içerisinde tükendiğini de belirtmekte fayda var.

Yazar: Ken Kristensen
Çizer: M. Kutlukhan Perker
Renklendirme: Cemal Söyleyen
Çeviri: Emre Yavuz
Redaksiyon: İlke Keskin
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Mart 2014, 23:29:29
Bilgi Eğitim, farklı sanat dallarında uzman eğitmenlerle meraklılarına sekizer haftalık eğitimler sunuyor. Çizgi roman, çizim, teori ve tarihçesi, esprili çizgi, çizgi roman, karikatür bu konular içinde yer alıyor:

Çizgi Roman Teorisi ve Tarihçesi

Çizgi-Roman'ın tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, tamamen kendine özgü içsel anlatım özellikleri, bu anlatım biçimine özgü gramer ve vokabülerinin öğretilmesi, semiotik temeli, diğer disiplinlerle doğrudan ve dolaylı (güncel ve potansiyel) ilişkisi, ‘Graphic Novel’ diye adlandırdığımız biçimin aslında bir ‘akım’ olduğu ve buna önayak olan (1980 sonrası) ikon yaratıcıların Pulitzer ödülü dahil çeşitli ödüller kazanmış ve çizgi-roman dünyasında ‘kanon’ olarak kabul edilen eserlerinin kurs sırasında öğrendiğimiz temeller ve ayrıca kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik çerçeveler içinde, tartışılması...
Eğitmen: Gazi Emin Mehmet Adanalı
Süre: 8 hafta
Tarih: 5 Nisan-24 Mayıs 2014
Cumartesi 14:00-17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü

Esprili Çizgili Karikatür Atölyesi
Evde defterine karikatürler çizmeye çalışan, mizah dergilerinde karikatürlerini yayınlatmayı hayal eden amatör çizerlerin atölyesi başlıyor. Gel kendi esprini bul, kendin çiz. İçindeki karikatürcüyü keşfet. Gülmek hayatının bir parçası olsun.
Espri bulmanın incelikleri, esprinin kağıda dökülmesi, kendine has espri ve çizgi yaratmanın yolları, karikatürist olmanın temel adımları bu atölyede atılıyor.
Atölye bitiminde ise hep beraber bir sayılık mizah dergisi çıkararak, dergicilik deneyimi de yaşayacaksınız.
Mizah dünyasının eğlenceli tarihi de atölye boyunca sizlere arkadaşlık edecek.
Eğitmen karikatürist: Tan Cemal Genç
Konuk karikatürist: Doğan Güneş (Penguen Dergisi)
Süre: 12 Nisan 2014-31 Mayıs 2014
Cumartesi  13.00-16.00

Çizgi-Roman Atölyeleri
Çizgiyi bir aşk, meslek ya da hobi olarak görenler için sunulan eğitim, katılımcıların seviyelerini gözetmeksizin çizgi-roman alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese açıktır.
Teori & Tarihçe:
Bu alanda gerçekleştirilecek çalışmalarda ise çizgi-roman tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, kendine özgü içsel anlatım özellikleri, grameri, vokabüleri ve semiyotik yapısı, diğer disiplinlerle güncel ve potansiyel ilişkileri, ‘Graphic Novel’ kavramı, ünlü sanatçıların ve eserlerinin kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik yansımaları anlatılacaktır.
Eğitimin İçeriği:
Sanat: Bu alanda gerçekleştirilecek ilk atölyede katılımcılara kendi çizgi-roman ve hikayelerini oluşturabilmeleri için yeterli olacak bilgiler ve teknikler öğretilecek; ikinci atölyede ise bu öğretiler daha üst seviyeye taşınacak ve katılımcının içinde var olan sanatçı çizgi-roman endüstrisine kazandırılacaktır.
Eğitmenler:
Ergün Gündüz
Galip Tekin
Mehmet Emin Adanalı
Süre: 5 Nisan-27 Mayıs
8 hafta, 72 saat Salı 19.00 - 22.00
Cumartesi 10.00 - 13.00 / 14.00 - 17.00
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 28 Mart 2014, 06:24:46
(http://1.bp.blogspot.com/-to3NNpXLjHc/UzRuX3etYAI/AAAAAAAAWUw/ZiBXixy74uk/s1600/1913354_450188471779306_613202263_o.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 29 Nisan 2014, 13:34:14
Sırtlan kitapça basılan "Todd, Dünyanına En Çirkin Çocuğu" M. K. Perker imza günü 10 Mayıs, Cumartesi saat 14.00-16.00 arası Arkabahçe'de.

(http://1.bp.blogspot.com/-3XaaMUbyPmA/U1n3mTqeqvI/AAAAAAAAWl4/e_6Ct7yKzK0/s1600/mk+imza.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 01 Mayıs 2014, 11:25:16
2013 yılının en iyileri seçiminde okurların oylarıyla ödüle layık bulunan eserler, sanatçılar ve yayıncılar ödül belgelerini almak üzere Büyülü Dükkan'da gerçekleşecek törene katılıyorlar.

Yer: Büyülü Dükkan
Tarih: 4 Mayıs, Pazar
Saat: 14.00 - 15.30
Adres: Neşet Ömer Sk. 3/1, 34710 Kadıköy / İstanbul
(0216) 345 1406

Törene katılacağını bildiren kurum ve sanatçılar:

Büyülü Dükkan, Büyülü Çizgi, Çizgi Düşler, Devrim Kunter'in temsilcisi, Ege Görgün, Gerekli Şeyler adına Alişan Cengiz, Kayıp Rıhtım adına Hakan Tunç, Marmara Çizgi adına Zeynep Bayraktar,  Mehmet Kaan Sevinç, S. Emre Taşkıran, Zambak Yayınları
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 03 Mayıs 2014, 01:19:04
Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları çizgi romanıyla bu sene 5. Çizgi Roman Okurları Ödüllerinde beş dalda ödüle layık görülen sanatçı Devrim Kunter 3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir'de gerçekleşecek olan İZMİRCON'da olacak:


Bu sene 3- 4 Mayıs'ta, gene Tepekule'deyiz! Bizimle bağlantıya geçmek için İzmirCon Facebook sayfası veya hermes@izmircon.org adresini kullanabilirsiniz.

Üniversite toplulukları davetiye isterse göndermekten çok memnun oluruz. İzmirCon'un Facebook sayfasından veya hermes@izmircon.org adresine davetiye talebinizi iletebilirsiniz.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 07 Mayıs 2014, 20:27:40
Sert, haşin, silahlı ve acımasız "Şehir Köpeği"nin yazar/çizeri Murat Bozkurt, Büyülü Dükkan'da hayranlarıyla buluşarak çizgi romanını imzalayacak. Kaçmaz bir fırsat:

Yer: Büyülü Dükkan
Tarih: 4 Mayıs, Pazar
Saat: 14.00 - 15.30
Adres: Neşet Ömer Sk. 3/1, 34710 Kadıköy / İstanbul
(0216) 345 1406

(http://1.bp.blogspot.com/-K6rFDbT5Vpw/U2hbLNTggZI/AAAAAAAAWxg/f2v2MPJFVRA/s1600/murat+imza.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 07 Mayıs 2014, 20:32:48
Çizgili Atölye (Çizgi Roman/Storyboard Atölyesi) – Başlangıç: 12 Mayıs 2014 – Her Pazartesi – 19:00-22.00

Detaylı bilgi ve ön kayıt için;

http://karanlikisleratolyesi.com/atolye-evi/cizgili-atolye/

(http://2.bp.blogspot.com/-F6QmBDALX6I/U2nGEd7DgmI/AAAAAAAAWyE/a2MZGc7ex-w/s1600/f%C4%B1rat+ya%C5%9Fa.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 08 Mayıs 2014, 19:31:05
UNİKON 2014'de Çizgi Roman Oturumları

İlk kez düzenlenen UNİKON 2014 İTÜ Maslak Kampüsünde gerçekleşecek. Devrim Kunter'le Ümit Kireççi'nin "Çizgi Romanda Bilim Kurgu" oturumları gün içinde gerçekleşecek. İşte tam program:

(http://4.bp.blogspot.com/-hNIWluWBRYo/U2uvD4jn2CI/AAAAAAAAW0U/TLdVm57DeYI/s1600/unikon.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 23 Mayıs 2014, 21:05:23
(http://2.bp.blogspot.com/-DedL66yyN4A/U3-Mzt1kmzI/AAAAAAAAW6w/t3I7I9snuFQ/s1600/10258448_1529241363970187_1368870422902433606_o.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 07 Haziran 2014, 10:13:53
(http://2.bp.blogspot.com/-cM1sQCsTK6Q/U5K5Kaimk6I/AAAAAAAAXFo/D3ufXY-pv04/s1600/unnamed.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 13 Haziran 2014, 19:55:01
(http://3.bp.blogspot.com/-BwmesPDkpQ0/U5slFzRMaRI/AAAAAAAAXH8/tZVinHYNFEw/s1600/imza_gunu_gorsel2.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 27 Haziran 2014, 16:20:57
2014, 3 Temmuz Perşembe günü saat 19:00'da, Milk Gallery & Design Store'da açılışı yapılacak Mehmet Korkut Öztekin'in çizgi roman sergisi; sanatçının baş çizer olarak ürettiği ve geçen yıl ABD ve İspanya'da yayınlanan, Frank Miller'in 1993 tarihinde kaleme aldığı orjinal senaryodan uyarlanan, RoboCop Last Stand adlı grafik romanın renklendirilmemiş, çinili çizgi roman sayfalarını içeriyor.

Tanıtım videosu - RoboCop 3 http://vimeo.com/99289868

(http://4.bp.blogspot.com/-XLBPnVFf4wM/U61uB0C0VfI/AAAAAAAAXM4/TyWgiEOTQI0/s1600/10461961_10152355649978153_3374295973947386474_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 05 Temmuz 2014, 07:50:05
Biraz da eğlnce :)

İstanbul amatör liglerinden Çırçırspor'da forma giyen Halit Nart aynı zamanda şarkıcı ve yapımcı kimliğiyle de tanınıyormuş ve kendisi "Çizgi Roman" adında bir single çıkarmış. İşte sözler, işte şarkı:

Bedenim yorgun taşıyamaz ki yeni birisi,
Üzerinde kapattığın yılların derin izi,
Gözlerin saklamak için uğraşsa da gerçeği,
Zamanın çaldıklarını getiremezsin geri.

Geçmişin içinde kaybolmuş şaşkın bakışlar,
Pişmanlıktan yenmiş titreyen dudaklar,
Kenarları kırışmış eski bir çizgi romansın,
Konuşma baloncuklarında hep "keşke" yazar.

Siyah beyaz bir film olsan adın mı olurdu?
Yıllanmış bir şarap olsan tadın mı kalırdı?
Bunca yıl bekledim de yorulmadan,
Çalan mı oldu ki kapımı?

Sevda ummadığın anda kapını çalar.
Sen son sayfayı yazarken hikaye başlar
Başrolde kendin varsın sanırken,
Anlarsın ki senden geçmiş tutkulu aşklar.

http://www.youtube.com/watch?v=oau-GHO8hx8
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 21 Temmuz 2014, 20:35:50
Çocuklara çizgi romanı öğretmek isteyenler için bulunmaz bir kaynak. Sayın Gönül Öztopuz'a okuyanının bol olmasını diliyoruz:
(http://1.bp.blogspot.com/-9PGmoMEHCTA/U81NY1oGkOI/AAAAAAAAXUM/UmbXq7QdsDE/s1600/g%C3%B6n%C3%BCl.jpg)

My first book,
Dreams Become Professions
The Invisible Heroes of Comics: Writer and Penciler has just been released!
Published with Final Kultur Sanat Yayınları label, this book is the first comic book for children ever published in Turkey, and it can be found in bookstores and D&R's upon request!
Writer: Gönül Öztopuz
Penciler: Nalan Alaca

Ilk kitabım
Hayallerini Meslek Seçenler
Çizgi Romanın Görünmez Kahramanları : Yazar ve Çizer yayınlandı!
Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle basılan ve Türkiye'nin çocuklar için ilk çizgi romanı olan kitabı size en yakın kitapçılardan, D&R'lardan sipariş verebilirsiniz!
Yazar: Gönül Öztopuz
Çizer: Nalan Alaca
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 28 Ağustos 2014, 11:54:33
14 - 15 Ekim 2014
Canlandırma Sineması Bayramı, Istanbul’da bu yıl ikinci kez Fransız Kültür Merkezi ve Canlandıranlar Derneği işbirliğiyle kutlanıyor. Ücretsiz olan bu festival, hem küçükler hem büyükler için zevki bir animasyon film programı sunacak. Bu kapsamda atölyeler ve mesleki buluşmalar da yer alacak.
(http://1.bp.blogspot.com/-dtvpsTXiBMY/U_7rtTVgR-I/AAAAAAAAXdY/ZRBGnLBEM9Y/s1600/1%2Bposter%2Bfransa.jpg)

Bu yılki programın onur konuğu "L’Enfant au grelot", "La prophétie des grenouilles" ile "Tante Hilda!" filmlerinin yönetmeni ve "Une vie de chat" filminin yapımcısı Jacques-Rémy Girerd. Festival aynı zamanda Türk yönetmen Candaş Şişman ve Kanadalı yönetmen Norman McLaren’i de onurlandıracak.
Program www.ifturquie.org adresinden takip edilebilir.
Filmler Türkçe altyazılıdır. Giriş ücretsizdir.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Caddesi N°4 - Taksim
(0212) 393.81.11
www.ifturquie.org
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 09 Eylül 2014, 07:23:29
Soma'da Çizgi Roman Atölyesi

Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Maden Kazası Psikososyal Destek Koordinatörlüğü işbirliği ile gerçekleşen SOMA'YA BİR KÖPRÜ BULUŞMALARI etkinlikleri kapsamında ÇROP Çizgi Roman Atölyesi çocuklara buluşuyor.

Ümit Kireççi - Murat Bozkurt ikilisinin gerçekleştireceği atölyede çizgi roman üretimi ve çizgi roman sanatı üzerine farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.

Katılım herkese açıktır:

(http://4.bp.blogspot.com/-Id1O3Wcm4Ic/VA2wMZS5XfI/AAAAAAAAXow/s8gPtsQYbcU/s1600/somaafis9.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 20 Eylül 2014, 09:21:28
Heybeliada'da Çizgi Roman Atölyesi

Heybeliada'da "Kütüphane Şenliktir" etkinliği kapsamında ÇROP'u temsilen sanat eğitmeni-yazar Ümit Kireççi "32 Kısım Tekmili Birden Çizgili Dünya" adlı çizgi roman atölyesiyle saat 17.40-18.40 arasında yer alacak. İlgililere duyurulur:

(http://4.bp.blogspot.com/-lL03iNo8Q5E/VB0X1UoQzHI/AAAAAAAAXuM/rz7eQEP6M8Q/s1600/program.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 11 Ekim 2014, 21:04:13
Levent Cantek söyleşisi

14 Ekim 2014 Salı günü saat 19:30’da Mimarlar Derneği 1927'de “Çizgilerle Bir Şehri Anlatmak: Grafik Roman ve Ankara”

Mimarlar Derneği 1927, Cinnah Caddesi 19/3-4, Çankaya-Ankara
Tel: 0312 495 06 64-65, Fax: 0312 495 06 66
Web: www.md1927.org.tr

(http://2.bp.blogspot.com/-7PsHtYSGT1U/VDlPVjmDFVI/AAAAAAAAX1c/D4K2luD79MU/s1600/1924398_10152475670153299_2950906436771368886_n.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: croplatform - 06 Kasım 2014, 10:48:54
(http://2.bp.blogspot.com/-545c9GcXnX0/VFm90BmPNlI/AAAAAAAAX-8/MwgTyiHFWbU/s1600/EKR-Sergi%2Bafis%2B1B.jpg)

(http://4.bp.blogspot.com/-O2YtrdjmvEQ/VFoD7TAn6uI/AAAAAAAAX_Y/3uyrdoyoFWI/s1600/devrim.jpg)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Elendil_XX - 25 Kasım 2014, 09:34:37
Vertigo'nun ünlü Fables çizgi roman serisi çok yakında Arka Bahçe Yayıncılık'tan çıkıyor.
İlk sayı'dan itibaren basacak olmaları da harika bir haber.
Bu da kapağı:

Spoiler: Göster
(https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1390520_496512260477675_1351217882074799213_n.jpg?oh=8f44b5c35c4e46f93dabe6279571df7c&oe=551973D1&__gda__=1423078218_09a8ffa53b4b76160ad8c8fc3781e6f0)


İsmi "Masallar" değil de orjinali olan "Fables" olarak kalsaymış daha iyiymiş sanki!.. :P
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 19 Aralık 2014, 16:22:50
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/12/arkabahce-logo-top.jpg)

Arkabahçe Dur Durak Bilmiyor!

Arkabahçe Yayıncılık yavaş ama emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu ay bizleri Flash’la tanıştıran yayınevi, Doğu Yürür’ün yazıp çizdiği İstanbul Odyssey ile de bizi yeni bir Türkçe çizgi romanla tanıştırdı.

Ayrıntılar ve arka kapak yazıları için haberimize  (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/12/19/arkabahce-dur-durak-bilmiyor/)buyurun.

Haber: Şahin "ronin47" Kalkay (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/sahin-kalkay/)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: tr23 - 19 Aralık 2014, 22:32:53
Arka Bahçe'nin haberleri sevindirici. Yalnız merak ettiğim bir şey var, bir yerde Arka Bahçe Yayıncılık'ın "Cehennem Yolcusu Constantine"i yeniden basacağını duydum. Doğruluğu var mıdır acaba?
Başlık: Çizgi Roman Takip Edenler İçin Bir Sorum Var
Gönderen: Fiddler - 05 Mart 2015, 03:29:17
Şu anda her ay (ya da hafta? üç ayda bir?), ya da bir şekilde düzenli olarak yayımlanan, her ay yeni bir sayısını alabileceğim çizgi romanlar nelerdir?

(Türkiye'de yayımlanan. Türkçe olmasına gerek yok. Aynı ay geliyorsa İngilizce de olur.)

Çok mu fazlalar? Azlar mı? Nelerdir?
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Marius - 05 Mart 2015, 14:00:38
Şu anda her ay (ya da hafta? üç ayda bir?), ya da bir şekilde düzenli olarak yayımlanan, her ay yeni bir sayısını alabileceğim çizgi romanlar nelerdir?

(Türkiye'de yayımlanan. Türkçe olmasına gerek yok. Aynı ay geliyorsa İngilizce de olur.)

Çok mu fazlalar? Azlar mı? Nelerdir?

Türkiyede çıkan çeviri çizgi romanlar ne yazık ki pek düzenli çıkmıyorlar. En düzenli çıkartan yayınevi Lal. Buradan başlamak istersen şu anda Dylan Dog'ın bir macerasının ilk sayısını yeni çıkarttılar. Her ay düzenli olarak çıkartırlar. Dylan Dog'a buradan giriş yapmaktan korkmana gerek yok. Çok kolay içine girebileceğin karakterlerden oluşur fumettiler genelde.

Bunun yanında Çizgi Düşler Lal'den sonra en istikrarlısı diyebiliriz. Şu anda önerebileceğim 100 Kurşun, Scalped ve Y-Son Erkek serilerini okumaya başlayabilirsin. Düzenli olarak en geç 2-3 ayda bir yeni ciltlerini çıkartırlar.

Marvel okumak istersen Gerekli Şeyler düzenli şekilde belli aralıklarla çıkartıyor. İlk sayılarını bulamayabilirsin belki ama karakterlere aşinaysan Sentry'den bile başlayabilirsin.

Örümcek Adam okumak istersen durağın Marmara Çizgi. İlke Keskin Örümcek'e hayran, bu yüzden yarıda kesmeyeceği tek şey olabilir! :) Bunun yanında Punisher var ama yılda 2 ya da 3 cilt anca çıkartıyorlar malesef. Yine de çok güzeldir, tavsiye ederim.

Batman okumak istersen de JBC'de tüm haklar ancak belli bir hızda çıkarttıkları söylenemez. Şu gün çıkacak diyorlarsa 1 ay sonrasını umabilirsin. Yine de Batman'in en iyi serilerini basıyorlar. Özellikle Baykuşlar Divanı bir harikadır.

Arka Bahçe'den de Masallar(Fables) kesinlikle ilgini çekecektir. 2-3 ayda bir çıkar denebilir buna da ancak kesinlik veremiyorum malesef belli bir politikaları olmadığı için.

Eğer mizah içerikli çizgi diziler takip etmek istersen M.K.Perker'in Türk Mucizesi adlı çizgilerden oluşan bir dergisi var. Şu an 2 sayı çıktı yanılmıyorsam. Aynı zamanda Cihan Ceylan'ın Ve Sinem... adlı serisi de benim en sevdiklerimden.

İngilizceye girersek eğer bana belli bir konu vermezsen işin içinden çıkamayız çünkü yayınlanmakta olan çok fazla şey var. O yüzden hangi konularla ilgili bir şey istediğini söylersen daha çok yardımcı olabilirim.

Ancak söylemeden edemeyeceğim, Star Wars Marvel'a geçtikten sonraki ilk sayısı çıktı ve önümüzdeki günlerde 2. sayısı çıkacak. Onu okumanı öneririm lakin beklenmedik kadar iyi olmuş. Star Wars hayranı olarak tadı damağımda kaldı.

Şimdilik diyebileceklerim bu kadar. Dediğim gibi İngilizce çizgi romanlarda belli bir konu üzerinden istekte bulunursan yardımcı olabilir. :)

Edit: Star Wars'un da 2. sayısı Türkiye'ye gelmiş, şimdi gördüm. :) Ayrıca Darth Vader'ın da 1. Sayısı gelmiş Türkiye'ye. 2. Sayısı da çıktı, gelir yakında.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Fiddler - 05 Mart 2015, 18:35:29
Harika bilgi eyvallah. Sormak istediğim şey aslında cilt değil de şuydu. Mesela, 2003-2004 gibi diye hatırlıyorum, Arkabahçe Ultimate Spider-Man'e başlamıştı. fasikül fasikül, sayı sayı çıkarıyordu. 29-30 sayı çıkarmıştı herhalde her ay. Yani tüm bir cilt değil de, işte issue issue çıkan bir şey var mıdır? Onu merak ediyorum şu an.
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Marius - 05 Mart 2015, 18:48:07
Önceki mesajımda dediğim gibi Dylan Dog, Cassidy ve İngilizce Star Wars'ler sayı, diğerleri cilt. Türkiye'de şu anda sayı sayı çıkartan 2 yayınevi var, biri Lâl, diğeri Presstij. Malesef Marvel ve DC'nin Türkçe yayınlarının tamamı cilt olarak çıkıyor. Sayı sayı çıkartmak gibi bir düşünceleri de yok.

İngilizce olan serilerde ise istisna denebilecek kadar az olan bir kaç seri cilt olarak çıkar, diğerleri her zaman sayı sayı basılır.

Edit: Bu arada http://www.comicbookresources.com/ sitesini serileri takip etmek için kullanıp http://www.13gezegen.com/ 'dan da Türkiye için sipariş verebilirsin son çıkarnları.
Başlık: Marvel 33 Serinin Fişini Çekiyor
Gönderen: mit - 20 Mart 2015, 17:54:46
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/03/marvel-header.jpg)

Marvel 33 Serinin Fişini Çekiyor

Hatırlarsanız geçen yılın sonlarına doğru Marvel Comics “EVERYTHING ENDS” adlı bir poster yayınlamış ve 2015’in bahar aylarına işaret etmişti. İşte o gizemli mesajın içeriği nihayet belli oldu.

Hangi serilerin sona ereceği ve Marvel evreninin geleceğiyle ilgili detaylar haberimizde (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/20/marvel-33-serinin-fisini-cekiyor/).

Haber: Burak "Marius" İpek (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/burak-ipek/)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: kargasiz - 20 Mart 2015, 18:20:59
Ben de bu haberi hazırlıyordum, gördüğüm iyi oldu :)
Çizgi roman dünyasıyla ilgili haberleri konunun uzmanına bırakmak daha iyi, güzel bir çalışma olmuş. DC gibi New 52 tarzında bir başlangıç yapmayı düşünüyorlar tekrar umarım başarılı olurlar :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Marius - 20 Mart 2015, 18:37:27
Ben de bu haberi hazırlıyordum, gördüğüm iyi oldu :)
Çizgi roman dünyasıyla ilgili haberleri konunun uzmanına bırakmak daha iyi, güzel bir çalışma olmuş. DC gibi New 52 tarzında bir başlangıç yapmayı düşünüyorlar tekrar umarım başarılı olurlar :)

Biraz geç oldu ama boş bulduğum zamanlarda yapmaya çalışıyorum haberleri. :)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: mit - 24 Mart 2015, 17:04:15
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/03/george-lucas-star-wars-comics.jpg)

George Lucas Yeni Star Wars Çizgi Romanlarını Okuyor

Geçtiğimiz günlerde, New York’taki Midtown Comics adlı bir çizgi roman dükkanında birdenbire George Lucas boy gösteriverdi. Yeni çıkan Star Wars çizgi romanlarını almak için duran Lucas, dükkandaki herkesi mutluluktan öldürecekti.

Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)'un galaksinin uzak mı uzak köşelerinden bildirdiği haberimize ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/24/george-lucas-yeni-star-wars-cizgi-romanlarini-okuyor/)tıklayabilirsiniz.
Başlık: Yeni İntikamcılar Ayağınıza Geldi
Gönderen: Marius - 29 Mart 2015, 20:08:52
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/03/all-new-different-avengers-header.jpg)

Daha önceki haberimizde Marvel Comics‘in bu yaz Secret Wars adı altında alternatif evrenleri çarpıştıracağını sizlere duyurmuştuk (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/20/marvel-33-serinin-fisini-cekiyor/). Secret Wars ile devam edecek karakterlerin nasıl olacağı da yavaş yavaş aydınlığa çıkmaya başladı. Gelin resmi olarak açıklanan Yeni İntikamcılar‘a bir göz atalım.

Yeni İntikamcılar, All-New All-Different Avengers adıyla anılacak. Ancak ekipte yer alan karakterler pek de popüler değil; o yüzden kendilerine aşina olmayanlar için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/29/yeni-intikamcilar-ayaginiza-geldi/) kısa bir tanıtım geçelim...

Haber: Burak "Marius" İpek (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/burak-ipek/)
Başlık: Civil War Filminde Hangi Örümcek Adam’ın Olacağı Açıklandı
Gönderen: Marius - 13 Nisan 2015, 22:45:21
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/04/peter-face-e1428849158617.jpg)

Avengers: Age Of Ultron için düzenlenen basın turunda Marvel’den Kevin Feige, Captain America: Civil War filminde göreceğimiz Örümcek Adam’ın lise yıllarındaki Peter Parker olacağını doğruladı!

Kevin Feige, Collider adlı internet sitesine, “Seçeceğimiz aktörün yaşını konuşacak olursak, bilmiyorum. Ama Peter Parker’ın olması gerektiğini düşündüğümüz yaşa gelirsek, 15-16 olabilir diyebilirim,” açıklamasında bulundu.

...

Peter Parker'ı ıssız, dar bir sokakta Gwen Stacy ile yakalayan Green Goblin bakın neler kaydetti? Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/04/13/civil-war-filminde-hangi-orumcek-adamin-olacagi-aciklandi/)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Marius - 14 Nisan 2015, 17:42:44
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/04/marmara-cizgi.jpg)

Marmara Çizgi’nin önünü alamıyorlar. Her zaman olduğu gibi bu ay da hız kesmeden, okuyucuları çok bekletmeden 4 yeni sayı yayınladılar!

Peki bunlar neler? İki Conan cildi, bir enfes macera ve tatlı mı tatlı bir Yalnız Kurt.

...

Marmara Çizgi'den kimin istifa ettiğine inanamayacaksınız! Tıklayın! (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/04/14/marmarada-bu-ay-neler-var/)
Başlık: Örümcek Adam’ı Kim Oynayacak?
Gönderen: Marius - 25 Nisan 2015, 02:09:53
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/04/peter-parker.jpg)

Marvel, Spider-Man filminde oynayacak olan kişiyi hala tam olarak seçemezken potansiyel oyuncuların sayısını 5 kişiye kadar daralttı. Buyurun bakalım kimlermiş onlar…

Önümüzdeki birkaç haftada aktörün seçileceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Captain America: Civil War filmi Spider-Man’in çıkışı olacağı için şimdilik her şeyi sır gibi saklıyorlar. Bu beş isimden ziyade son anda ortaya çıkan bambaşka birileri olması da olası ancak şimdilik Peter Parker’ı oynaması için düşünülen kişiler Nat Wolff, Asa Butterfield, Tom Holland, Timothee Chalamet ve Liam James.

...

4.99 lira ödemeyi kabul ederek kredi kartı bilgilerinizi girmek ve haberin devamını okumak için tıklayınız. (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/04/24/orumcek-adami-kim-oynayacak/)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Auguste Dupin - 25 Nisan 2015, 03:29:55
Daralmış hali buysa demek ki...  :goth:
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: Marius - 25 Nisan 2015, 04:11:53
Daralmış hali tabi, daralmasa duramazsın. Yaa ben aslında bu;

Spoiler: Göster
(http://media0.giphy.com/media/3dfEA0VTslup2/giphy.gif)


oğlanı seviyordum. Herkes niye gıcık oluyor arkadaş, bence en iyi sıpaydi bu. Yenisi çok havalı, hiç mahalle dostu değil bence. Önce esnaf sokmamalı mahalleye bi kere böylelerini.
Başlık: Batman ve Joker Öldü mü Dediniz?
Gönderen: Marius - 06 Mayıs 2015, 17:31:18
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/05/batman-do%C4%9Fu%C5%9F-e1430857971631.jpg)

Sevgili dostlar… Bunu bizden duymanız ne kadar acı olsa da, Bruce Wayne ve Joker’i tüm müdahalelere rağmen kaybettik…

...

Detaylar ve nekrofililer için Batman'in seksi ölü pozları buradaki (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/05/06/batman-ve-joker-oldu-mu-dediniz/) haberimizde.
Başlık: Yeni Star Wars Çizgi Romanında İnanılmaz Bir Olay Yaşandı!
Gönderen: Marius - 09 Haziran 2015, 00:08:52
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/06/star-wars.jpg)

Jason Aaron’ın yazdığı Star Wars çizgi romanının geçtiğimiz günlerde çıkan 6. sayısı, serinin ana karakterlerinden biri hakkında kocaman bir sürpriz içeriyor.

...

Ayça_22 oturum açtı. Ona yazmak için tıklayın. (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/06/08/yeni-star-wars-cizgi-romaninda-inanilmaz-bir-olay-yasandi/)

(http://galeri.uludagsozluk.com/34/ay%C3%A7a-22-%C5%9Fimdi-kamera-a%C3%A7t%C4%B1_33248.jpg) (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/06/08/yeni-star-wars-cizgi-romaninda-inanilmaz-bir-olay-yasandi/)
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: magicalbronze - 09 Haziran 2015, 10:02:29
Sanırım son haber bayağı mühim. Ben tıkladım...
Başlık: Ynt: Güncel Çizgi Roman Haberleri
Gönderen: VeRMiNaaRD - 09 Haziran 2015, 10:47:21
Gece 4:32 de uyku tutmayınca twitera girip Ayça_22 oturum açtı yazmıştım. Şimdi burda da görünce şaşırdım. Demekki unutmayan bi ben değilmişim :D