Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: Black Helen - 15 Aralık 2012, 16:57:52

Başlık: Yarım Dünya // Hiromi Goto
Gönderen: Black Helen - 15 Aralık 2012, 16:57:52
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/yarim-dunya-top.jpg)

Yazar Hiromi Goto (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/hiromi-goto/)'nun çılgın ve karanlık dünyasında bir yolculuğa çıkmaya hazır olun... İthaki Yayınları (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/ithaki-yayinlari/) etiketiyle çıkan "Yarım Dünya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/yarim-dunya/)" raflardaki yerini almaya başladı.

Sevgi dolu ama ihmalkar bir annenin tek kızı olan Melanie Tamaki çevrede pek rağbet görmeyen bir çocuktur. Fakat bir gün okuldan eve dönüp annesinin ortadan kaybolduğunu fark etmesiyle tüm hayatı değişir: Bay Tutkal adlı pespaye bir yaratık onu Yarım Dünya'ya götürmüştür. Böylece Melanie annesini kurtarmak üzere Yarım Dünya'ya doğru zorlu ve karanlık bir yolculuğa çıkar.

Ödüllü yazardan macera dolu, çarpıcı bir roman...

Alıntı
Sıradışı ve unutulmaz bir eser.
-Neil Gaiman-

Çevirisini Bülent O. Doğan (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/bulent-o-dogan/)'ın, yayına hazırlığını ise Seda Ersavcı'nın üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/yarim-dunya/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yarım Dünya // Hiromi Goto
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Şubat 2013, 19:54:10
Kitap normalde gençlik kitabı olmasına rağmen, gerek harika kapağı ve gerek yazarın Japon olmasıyla çıktığı günden beri ilgimi çekiyordu. Daha önce hiç Japon bir yazarın eserini okumamış, ancak animelere olan ilgimden dolayı hep içimde kalan bir istek olmuştu.

Yarım Dünya'nın kapağı gerçekten çok başarılı. Ben bunu her kitapta görmek istiyorum :P. Öte yandan konu klişe denilecek şekilde başlamış olsa da, daha sonra gerçekten kendine has bir hal alıyor. Mekan ve karakter betimlemeleri kafamda net biçimde canlanırken bunlarda anime esintileri de görmedim değil. Bu kitabın Miyazaki eserleri gibi anime filmi yapılsa hiç şaşırmam doğrusu.

Yer yer içerdiği bazı sahnelerden ötürü, "eee, o kadar da gençlik kitabı değil gibi" demedim değil. Yazar bazı yerlerde şiddeti kullanmaktan kaçınmamış. Genel olarak konu için de şiddet nasıl doğar ve Uzakdoğu kültüründe sık rastladığımız insanın tam olması, bütünleşmesi ve yaşamın döngüleri denebilir diye düşünüyorum.

Farklıydı açıkçası. Başka bir kültürden gelen bir yazarın eserini okuduğum için de mutluyum. Muhteşem, harika, gibi tanımlamalarda bulunmayacağım ama kötü de demek haksızlık olacaktır :).