Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Yıldız Savaşları => Konuyu başlatan: KingKiller - 09 Şubat 2013, 13:10:31

Başlık: Abyssin
Gönderen: KingKiller - 09 Şubat 2013, 13:10:31
Abyysinler ikiz Byss ve Abyss sistemindeki Byss gezegenine özgü iki ayaklı zeki bir ırktır. Anayurtları sert bir çöl gezegenidir ve Abyssinler en zor koşullarda bile hayatta kalacak şekilde evrimleşmişlerdir. Kıymetli su ve enerjiyle uzun süre idare etmek için Abyssin vücudu oldukça etkilidir ve fark edilir derecede az sayıda organı vardır. Mesela bir Abyssin’in bir gözü bir akciğeri bir böbreği vardır v e böyle devam eder. Dahası, Abyssinler rejenerasyon özelliğine sahiptir, yaralarını çabucak iyileştirebilir ve yeni uzuvları yaratabilirler. Abyssinler devamlı yeni hücreler üretir ve eskilerini yerler. Bir Abyssin’in vücudundaki her bir hücre 80 standart saat içinde yenisiyle değiştirilir.

(http://i49.tinypic.com/34qnu37.jpg)

Güçlü, esnek doğaları ve rejenerasyon özellikleri Abyssian toplumunda tehlikeli derecede şiddetin yaşanmasına izin vermiştir. Abyssinler göçebe kabileler olarak toplanarak Byss’ta nadir görülen vahaları aramak için çöl düzlüklerinde dolaşırlar. Bulunan suyun miktarına göre, farklı Abyssin kabilelerinin bu esnada karşılaşması iki sonuçtan biriyle biter. Eğer su az ise Abyssin şefi – genelde vahşi bir savaşçı- Kan Olayı’nı ilan eder ve kabileler su için savaşırlar. Yenilen kabileden hayatta kalan Abyssinler genellikle galip kabilede asimile edilir. Eğer su ve yiyecek fazla ise, Abyssinler ticaret yaparlar ve yiyecek, silah, kadınlar ve çocukları ticarette kullanırlar. Uzay gezginleri Abyssinleri ilk fark ettiklerinde ve karşılaştıklarında, yeni gelenler düşman kabileler olarak ilan edildi ve Kan Olayları gerçekleşti. Abyssinler aynı zamanda kişisel hakaret durumlarında kişisel Kan Olayları’na da girerler ve bu da bir Abyssin’e “monoc” unvanı, İngilizce “monocular” tek gözlü kelimesinden türetilen bir kelime, verilmesi için en güvenilir yoldur.
Çölde hayatta kalmanın yollarının temellerini bilen bir Arcona, geniş bir vaha etrafında Abyssinlerle ilk buluşmayı gerçekleştirene kadar yerli kabileler ile dünya dışı ırklar arasında barış olmamıştı. Abyssinler çok nadiren anayurtlarını terk ederler ve galakside bilinen bir tür değildirler.
Abyssin yaşamında şiddetin yönetmediği tek kısım evlenme ritüelleridir. Dendiği adıyla Ja’Fai’de Abyssin erkekleri uzun mesafe koşuda kadınlarını takip ederler. Kadınlar erkeklerden daha hızlı koşuculardır ve onların en yakın erkeğe olan uzaklıkları, onların ne kadar hızlı koştuklarını belirler.
Abyssinler 300 standart yıl kadar yaşarlar. Son yıllarında rejenerasyon özelliklerini yitirirler. Abyssin “kadim kişileri” ayrılana kadar ritüelle taşa çevrilir. Eğer rejenerasyon yapabilirse kabileyle kalmasına izin verilir. Eğer yapamazsa ölene kadar taş halinde bırakılır veya çölde ölmek için kabileyi terk eder.

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr