Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Yıldız Savaşları => Konuyu başlatan: KingKiller - 09 Şubat 2013, 13:26:25

Başlık: Chiss
Gönderen: KingKiller - 09 Şubat 2013, 13:26:25
Büyük Amiral Thrawn’ın da onlardan biri olduğu dışında Chiss ırkıyla ilgili çok az şey biliniyordu. Tam adı Mitth’raw’nuruodo olan Thrawn, ırkı hakkında hemen hemen hiç bir bilgi vermemişti. Fakat elegeçen İmparatorluk kayıtlarını inceleyen Yeni Cumhuriyet ajanları, ilgi çekici bir kaç noktayı gün ışığına çıkarmayı başardılar.
Mavi derileri, parlak siyah saçları ve parlayan kırmızı gözleri olan Chiss’ler genellikle ortalarında bulundukları insanımsı grubun dikkatini çekerlerdi. Tahminlere göre göz ve derileri, Bilinmeyen Bölgeler’deki gezegenleri olan Csilla ya da daha önceki bir koloni gezegenindeki atmosferdeki oksijene tepki olarak bu renkleri almıştı.
Chiss’ler çekici, zeki ve son derece içe dönük bir ırktılar, kendi toplulukları ve uygarlıkları hakkında o kadar sır vermezdiler ki varlıklarını galaksinin çoğundan uzun süre gizli tutmayı başarmışlardı. Bilimadamları Chiss çocuklarının ergenlik dönemini çoğu ırka göre aşırı hızlı geçip olgunluğa ulaştıklarına inanıyorlardı. Bilim ve sanata önem veren, entellektüel ve saygın bir askeri geçmişleri ve kültürleri olan bir ırk oldukları da biliniyordu. Pek çok kez aşırı düşünceli, herşeyi hesaplayan ve bir karar vermeden önce her bakış açısından eldeki durumu ölçüp tartan bireyler olarak niğtelenmişlerdi. Daima alternatifleri de düşünürlerdi.

(http://i49.tinypic.com/2la99uv.jpg)

Bilinmeyen Bölgeler’deki 28 gezegenlik ve dört Ev tarafından yönetilen uygarlıkları dış tehditlere maruz kaldığında soğukkanlılıklarını kaybetmez ve iyi planlanmış savunma stratejilerine göre savaşırlardı. Bilinmeyen Bölgeler’in zorlu koşulları ve tehlikeleri onları böyle yapmıştı. Buna rağmen onura büyük önem veren bir ırktılar ve savaş durumunda mutlaka rakiplerinin ilk vuruşu yapmalarını beklerlerdi. Bu onlar için o kadar önemli bir ahlaki koşuldu ki, Thrawn bir düşmana karşı önceden saldırı düzenlediğinde onu sürgün etmeyi seçmişlerdi.
Irkı tarafından reddedilmesine rağmen Thrawn asla onlara ihanet etmedi ve gizliliklerini korudu. Chiss’lerle ilgili kaydedilmiş başka hiç önemli karşılaşma yoktu, ama Endor Savaşı’ndan kısa bir süre sonra Yevetha ve Nagai kadar ciddi bir tehlike sayılan Ssi-Ruuk İmparatorluğu’nu geri püskürttükleri biliniyordu. Ayrıca Garqi’de Yuuzhan Vong’larla Chiss’ler arasında bir savaş olduğuna dair raporlar da vardı.
Chiss ırkıyla ilgili en enteresan İmparatorluk kayıtlarından biri bizzat İmparator Palpatine tarafından yazılmıştı. Palpatine bu girişte Thrawn’la ilk karşılaşmasını anlatıyordu:
”Kaptan Voss Parck’ın bana getirdiği yaratık ilgi çekici. Görünümünden dolayı değil(ki görünümü ırkının fiziksel yetersizliklerini yansıtıyor), o parlayan gözlerin arkasında yattığı belli olan beyinden dolayı. Bu adam sürekli düşünüyor, analiz ediyor ve strateji geliştiriyor. Karşımda hiç korku belirtisi göstermedi, aksine o da karşılığında dikkatle beni inceliyordu.
İyi eğitilmiş. Onun yabancı varlığından duyduğum rahatsızlığı belli ettiğimde hiç öfkelenmedi. Bunu belli ederken çok ince ve üstü kapalı davrandım elbette, çünkü bu tür gizli hakaretlerin böyle bir entellektüeli ahatsız etmesi daha olasıydı. Onu kızdıracağımı umuyordum, ama başaramadım.
En azından ilgimin arttığını söylemem yerinde olur. Onun da beni ve bulunduğu bu yeni ortamı ilginç bulduğunu görebiliyordum. Beni ciddi bir tehdit olarak farkettiğini hissedebildim, fakat zarar görmekten korkmuyordu. Beni basitçe potansiyel bir rakip olarak inceliyordu. Oldukça ilginç bir keşif oldu bu. Sanırım onun yeni kariyerini ilgiyle takip edeceğim.”

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr