Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Diğer Bilimkurgu Eserleri => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 16 Mayıs 2013, 17:39:12

Başlık: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Denaro Forbin - 16 Mayıs 2013, 17:39:12
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/wool-top.jpg)

Sizi bilemeyiz ama dünya şu sıralar ondan söz ediyor.

Hugh Howey’nin ilk olarak, hiçbir yayınevine bastırmayıp, e-kitap halinde yayınladığı WOOL’un (Yün), bu kadar büyük bir ses getireceğini kimse beklemiyordu. Howey, kendi emeğiyle dünyaya adını duyurdu ve ancak 2012’de kitap basılı olarak raflardaki yerini aldı. Bu sırada serinin devam kitapları çıkmıştı bile.

The Guardian gazetesi onun başarısı için, Grinin Elli Tonu Serisi’nin başarısına hicivli bir gönderme yaparak, “kaliteli eserlerin de çoksatanlara girebildiği”ne dair bir incelemeyi sayfalarında bile paylaşmıştı. Hatta öyle ki, şimdilerde Ridley Scott’ın yönetmenliğinde bir filminin çekileceği de WOOL’a dair gündemde olan haberlerden. Şu sıralar haklarının 20th Century Fox tarafından alındığı da gelen haberler arasında.

İşte böyle ilginç ve cesaretlendirici bir geçmişe sahip olan WOOL (Yün), artık MonokL Yayınları (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/monokl-yayinlari//) tarafından ülkemiz okurlarına sunulmaya hazır. Rasim Emirosmanoğlu ve Gökhan Sarı tarafından çevirisi yapılmış ve çok yakında bizler de bu esere kavuşmuş olacağız.

Peki bunca anlattığımız WOOL nedir, ne anlatır?

Post-apokaliptik türünün en güzel örneklerinden sayılan eser, dünyada nefes alacak temiz hava bile kalmamışken hayatta kalan ve bir siloda gündelik hayatlarını sürdüren insanların hikâyesini konu alır. Silodan çıkmanın ölüm demek olduğu bu düzende, silo şerifi Holston’un eşinin ölümünün ardından geçen 3 yılla nasıl fikirlerinin değiştiğine ve dünyadaki bu yıpranmaya duyduğu merakı görüyoruz. Öyle ki, bu şerifin artık sorumluluklarından öte çürümüş bir dünyaya karşı bir ilgisi vardır.

Bir dünya düşünün ki, yerin altında sayısız can barındırsın. Bir dünya düşünün ki, insanlar çocuk sahibi olabilmek için bir piyangonun onlara çıkmasını beklesin ve o bebeğe kavuşabilmek için süreleri sadece 1 sene olsun. Sonra haklarını kaybetsin…

Ancak WOOL sadece bunlardan oluşuyor da değil. Onu böyle önemli yapan şeyi görmek için önce elimize almalı ve tamamını okumalıyız.

İşte biz de MonoKL’un kitabı basmasını beklerken sizler için bir ÖN OKUMA (http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/wool-yun-on-okuma//) hazırladık.

Dileriz keyifle okursunuz.
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Mayıs 2013, 17:40:13
Hani Cem Yılmaz'ın son gösterisindeki açık büfe esprisi var ya: "Bitecek, biteceeeeek!" diyen insan manzaraları... Heh, şu an ben de o moddayım. "Gelsin! Gelsiiiin!" diye diye bekliyorum.

bkz. aynı durum artık yıl olmuş Mistborn ve Way of Kings için de geçerli.
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: Denaro Forbin - 16 Mayıs 2013, 18:13:55
Konusu zaten epey ilginç bir eser, ön okumadan da belli ediyor kalitesini. Ama yetmedi ne yalan söyleyeyim. Şimdi büyük bir hevesle kitabın çıkmasını beklemeye koyulabilirim.

İhsan ağbi ve Hazal abla, ellerinize, emeğinize sağlık. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: Elendil_XX - 20 Ocak 2014, 17:51:00
Ocak ayında çıkacak deniyordu, hala bir haber yok sanırım. :-\
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: mit - 13 Şubat 2014, 19:24:14
Kitabın redaksiyonunu an itibariyle tamamlamış bulunuyorum arkadaşlar. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Gerçekten de çok güzel ve kaliteli bir romandı. Soluksuz "okudum" desem yeridir. Özellikle Fallout, Mad Max vb tarzı post-apokaliptik eserleri seviyorsanız gayet memnun kalacaksınız kanımca.

Şimdi...

Bildiğiniz gibi Wool (Yün) aslında bir seri ve hala yazılmaya devam ediyor. MonoKL'dan çıkacak olan serinin ilk kitabı. Devamı da gelecek inşallah. Yalnız isim konusunda bir kararsızlık var: Kitabın adı ne olmalı?

* Silo Serisi 1 - Yün
* Wool Serisi 1 - Yün
* Wool Günlükleri 1 - Yün
* Yün Serisi 1 - Silo
* Wool Günlükleri 1 - Silo

Böyle böyle seçenekler var. Size bir soralım dedik biz de. Onun için buraya küçük bir anket açıyorum. Yalnız 15'inde kapatmam gerekiyor, bilginize...

Şimdiden teşekkürler :)

Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Şubat 2014, 20:12:48
* Silo Serisi 1 - Yün

* Wool Serisi 1 - Yün


Oyumu bunlara veriyorum *-*.
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: thevoice - 13 Şubat 2014, 22:44:30
Uzun süredir sabırsızlıkla beklediğim bir kitaptı.

Wool Serisi 1 - Yün  olarak oyumu kullanıyorum :) Orjinal isminin bozulmaması ve isminin okuyucunun mantığıyla ortaya çıkarması taraftarıyım.
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: Elendil_XX - 13 Şubat 2014, 23:56:14
Bence en uygunu;  "Wool Serisi 1 - Yün"... :hömm:
Başlık: Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
Gönderen: beerold - 14 Şubat 2014, 00:43:18
Şimdiden hayırlı olsun. Ben de oyumu Wool Serisi 1 - Yün'e verdim.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: mit - 14 Şubat 2014, 01:20:55
Wool Serisi 1 - Silo dedim ben de. Yün'ü itici bulacağınızı düşünmüştüm, ama yanılmışım anlaşılan :) Peki sizce Yün gibi bir ad kitaptan bihaber olan insanların ilgisini çeker mi? Yoksa tam tersine iter mi? Diğer tüm ülkelerde Silo adıyla basılmış mesela...
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Şubat 2014, 08:06:23
O da doğru aslında. Biz bildiğimiz için Yün şu an itici gelmiyor olabilir, ama ben de ilk olarak WOOL'un Yün diye çevrileceğini duyduğumda garipsemiştim. Pek de hoşuma gitmemişti.

Yalnız "Silo" ismi de sempatik değil. Çünkü silo kelimesini söylenişi itibariyle yadırgıyorum. Komik bir kelime bile diyebilirim :D, ama bunu tamamen söylenişi için diyorum.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: magicalbronze - 14 Şubat 2014, 08:28:03
Evet, ben de Wool Serisi 1 - Yün diyenlerden oldum. "Silo" adlı bir çizim programı var, bilmem bilir misiniz? Tabii konumuzla hiç alakası yok.

Yün deyişimin sebebi ise baştan beri haber yaparken de seriye Türkçe olarak bu şekilde seslenmemizdendir. Silo da olursa çok yadırgamam ama.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Okidoki - 14 Şubat 2014, 14:03:04
Arkadaşlar selamlar,

Ben kitabın çevirmenlerinden biriyim. Yün ismi bize de başlangıçta çok cazip gelmişti. Ama daha sonradan kitabın yünle alakasını kurmak bizi oldukça zorladı. MonoKL Yayınları'ndan çıkacak kitap bir Omnibus Edition'dır. Hugh Howey başlangıçta tek tek bastığı 5 kitabı bu kitapta birleştirmiş ve adını Wool koymuştur. Ben başlarda kitabın içinde bir araya getirilmiş 5 kitaptan 4ünün adının yün ve örgü işleri ile bağlantılı olduğunu hissetmiştim. Şöyle ki,
ikinci kitabın adı Proper Gauge, (Doğru Ölçü olarak çevirdik, zaten bu kitap doğrudan örgü tasvirleriyle başlar)
üçüncünün adı Casting Off(Örgüye başlamak anlamı vardır),
dördüncünün adı The Unravelling(unravelling sözcüğünün örgü sökmek anlamı vardır),
beşincinin adı The Stranded(bu da bükülü tel, bükülü ip gibi kullanımları var)

Ama gelgelelim bu başlıkların her birinin o bölümdeki kurguya göre farklı anlamlar kazanabildiğini de fark ettik. Ve aslında asıl kastedilenler de o anlamları. Dolayısıyla kitabın adının Yün olması, oldukça büyük bir şaşırtmaca olarak karşımıza çıkıyor.
Kitap dünyada 30 küsur dile çevrildiği için, o ülkelerde ne gibi tercihler yapılmış onlara da baktık. Bu çevirilerin birçoğunda Silo isminin ağır bastığını fark ettik. O sebeple kitabın adını büyük oranda Silo olarak çevirmeyi planlıyoruz biz de. Okuru orijinalinden uzaklaştırmamak için de serinin adını Wool Serisi olarak düşünüyoruz. Siz yine de oylarınızı eksik etmeyin :)

Kayıp Rıhtım takipçilerine şimdiden keyifli bir okuma diliyorum :)

Mehmet Rasim Emirosmanoğlu
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Şubat 2014, 14:11:28
O sebeple kitabın adını büyük oranda Silo olarak çevirmeyi planlıyoruz biz de. Okuru orijinalinden uzaklaştırmamak için de serinin adını Wool Serisi olarak düşünüyoruz. Siz yine de oylarınızı eksik etmeyin :)

Bu cevaptan sonra gideyim mi kalayım mı bilemedim :D.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Sayhh - 14 Şubat 2014, 19:01:04
Wool Serisi 1 - Silo dedim ben de. Yün'ü itici bulacağınızı düşünmüştüm, ama yanılmışım anlaşılan :) Peki sizce Yün gibi bir ad kitaptan bihaber olan insanların ilgisini çeker mi? Yoksa tam tersine iter mi? Diğer tüm ülkelerde Silo adıyla basılmış mesela...

Kitabın içeriğini bilmiyorum, ön okumayı yapmadım. Kitapçıda karşıma çıksaydı hangi isim ilgimi çekerdi diye baktım sadece.

Yün Serisi 1 - Silo, ismine oy kullandım.

Bilimkurgunun çeşitli alt türleri olsa da, film endüstrisinde öne çıkan eserlerde genelde uzay ve teknoloji temaları ön planda olduğu için kırılamayan bir önyargı var. Bilimkurgunun insanlarda çağrışım yaptığı kelimeler çoğunlukla şöyle sanırım: gri, metal, uzay gemisi, çelik, makine, soğuk vs.

Yün kelime olarak bunlardan farklı şeyler çağrıştırıyor ve bu nedenle ilginç bir şeylerin olacağı beklentisini yaratıyor. Serinin adı Yün olsaydı benim oldukça hoşuma giderdi. Wool, aynı etkiyi yaratmıyor bence, bir sistem vb. için kullanılan bir özel isim olabilir gibi geliyor ve bu pek de heyecanlı değil.

Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Lordmuti - 14 Şubat 2014, 23:36:26
Silo Serisi 1 - Yün dedim ben. Seri "Silo Series" olarak geçiyor araştırdığım kadarıyla, Wool da ilk kitabın adıymış. Türkçeleştirilebilen her şeyi Türkçeleştirmek taraftarıyım.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Şubat 2014, 19:54:40
Alıntı
Otuz küsur dile çevrilmiş, dünyaca ünlü Wool Serisi'nin ilk kitabı Silo çok yakında ön satışta.


Yani yayınevi diyor ki, siz anket falan takılın biz hiç oralı değiliz.

İhsan abi sen sakın alınma. Yayınevinin saçmalığı bu. Sen nereden bilecektin.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: mit - 15 Şubat 2014, 21:33:28
Ya aslında burada kabahatli olan biraz benim. Yayınevi "Silo Serisi - Yün" koymayı planlıyordu başta. Ben biraz bastırdım, "Yün adıyla satmaz bu kitap" minvalinde bir şeyler söyledim ve "Wool Serisi - Silo" olması konusunda ısrarcı oldum. Sonra da anket fikrini ortaya attım, bir de size sorayım dedim. Ortalığı karıştıran şahıs benim anlayacağınız :) Verdiğim sıkıntıdan dolayı hepinizden şahsım adına özür dilerim.
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Şubat 2014, 21:42:50
Sen anketi önermişsin de abi onlar anketi takmamış. Bu durumda suç yine sana kalmıyor, ne özrü :).
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Elendil_XX - 17 Şubat 2014, 09:53:55
Kitabın ismi ankette hiç oy almamış olan "Wool Günlükleri 1 - Silo" oldu.
Hayırlı uğurlu olsun. :-\
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: thevoice - 17 Şubat 2014, 12:09:37
Kitabın ismi ankette hiç oy almamış olan "Wool Günlükleri 1 - Silo" oldu.
Hayırlı uğurlu olsun. :-\

Evet , şu vakitten sonra gelsin de artık ismi önemli değil :)
Başlık: Sonunda WOOL’un Kapağı Belli Oldu
Gönderen: Denaro Forbin - 20 Şubat 2014, 14:51:03
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/02/wool-serisi-1-silo-tp.jpg)

Hiçbir yayınevine bağlı olmadan, tamamen kendi emekleriyle e-kitap olarak WOOL adlı eserini eserini okurlarla buluşturan Hugh Howey öyle bir başarı elde etmişti ki, bir e-kitap ve yayınevine bile ait olmayan bu eser dünya çapında bağırlara basıldı. Ancak yayınevleri de geri durmadı ve seri 2012 yılında basılı hale dönüştürüldü.

WOOL’un Türkiye yayın haklarını MonoKL’un aldığından bahsetmiş (http://www.kayiprihtim.org/portal/2013/05/16/woolu-hic-duydunuz-mu//), serinin önemini, neden bu kadar heyecanlı olduğumuzu ve bilimkurgu edebiyatının titanyum kaplamalarına nasıl düştüğünü önceki haberimizde aktarmıştık (http://www.kayiprihtim.org/portal/2013/05/16/woolu-hic-duydunuz-mu//). Hatta bununla da yetinmemiş, ön okumasını (http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/wool-yun-on-okuma//) da sizler için çevirmiştik.

Oysa tüm bunlardan sonra kitaba dair derin bir sessizlik olmuştu. Ta ki düne kadar… Şimdi MonoKL bu seriyi bir kenara atmadığını göstermek istercesine, hem Türkiye’deki adını hem de çıkış kapağını yayınladı! Wool Serisi #1: Silo adıyla raflardaki yerini alacağı taze haberler arasında. İsim sizi yanıltmasın, dünyanın başka yerlerinde de bu isimle yayınlandığı için yayınevinin tercihi bu yönde olmuş.

İşte ilk kitabımızın ön ve arka kapak görseli:

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/02/wool-serisi-1-silo.jpg)


Wool için destansı oyun serisi Fallout benzetmeleri yapan hayranları selamlarcasına bir kapak tasarlanmış, aynı zamanda. Açıkçası karanlık ancak bir o kadar da merak uyandırıcı bulduk. Siz ne dersiniz?
Başlık: Ynt: Sonunda WOOL’un Kapağı Belli Oldu
Gönderen: thevoice - 20 Şubat 2014, 18:01:19
Sonunda geldi demek :) Çok beğendim , çok çekici ve hatta heyecan verici bir kapak olmuş.

Paylaşım için teşekkürler :)
Başlık: Ynt: WOOL // Hugh Howey
Gönderen: Elendil_XX - 02 Mart 2014, 15:54:38
Kitap cuma günü çıkıyormuş... :hömm:
Başlık: “Silo” Ön Siparişte
Gönderen: Denaro Forbin - 08 Mart 2014, 21:05:57
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/02/wool-serisi-1-silo-tp.jpg)

Çıktığı günden bu yana dünyayı kasıp kavuran, Hugh Howey (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/hugh-howey/)'in bilimkurgu ile distopya türlerini ustalıkla harmanlandığı Silo (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/silo/)'nun sürükleyici ve “yanıltıcı” dünyasına hazır mısınız?

Diri diri gömüldüler,
Ama ölmediler,
Bazılarına yetmedi bağışlanan hayatları,
Çünkü yalanlarla kaplı bir hayatı yaşamaktansa,
Gerçekler uğruna ölmeyi seçtiler.


Yakın bir gelecekte, yeryüzü zehirli gazlardan yaşanmaz hâldedir. İnsanlar dünyanın hayli sınırlı bir bölümünü, yaşadıkları çok katlı yeraltı silosunun en üst katındaki ekranlardan seyretmektedirler. Yasalar gereği bu tek görüntüyle yetinip yeryüzü hakkında hiçbir meraka kapılmaksızın yeraltına gömülü olarak, âdeta kapana kısılmış hâlde yaşamlarını sürdürürler. Zaten silodaki hayat da ancak sorgusuz ve sualsiz yaşandığında katlanılabilirdir.

Ama bir de yaşadıkları hayatın gerçekliğinden şüphe duyup dışarısı hakkında sorgulamalar yapanlar vardır ki onlar bir daha asla uyanamayacakları bir kâbusun ortasında bulurlar kendilerini.

Alıntı
Yalanlardan sağ çıkarsanız, bir de gerçekleri deneyin.

Uzun süredir bekledik ve nihayet birkaç gün itibarıyla Wool serisinin ilk kitabı "Silo (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/silo/)" raflardaki yerini alıyor. Kitabın ön okumasını daha önceden kendi çevirimizle yayınlamıştık fakat bu sefer kitap için yapılan çevirinin ilk üç bölümü de yayınlıyoruz. Ulaşmak için BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/wool-serisi-1-silo-on-okuma/) tıklayabilirsiniz.

MonokL Yayınları (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/monokl-yayinlari/) etiketiyle çıkacak kitabın çevirisini M. Rasim Emirosmanoğlu ve Gökhan Sarı (http://www.kayiprihtim.org/portal/tag/gokhan-sari/) beraber üstleniyor. Yayına hazırlığı ise M. İhsan Tatari (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/m-ihsan-tatari/)’ye ait. Kapak tasarımını da Sancar Dalman yapmış. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/silo/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: oguzkaan - 08 Mart 2014, 21:37:00
Bu seri için e-kitap olarakta çıkarmayı düşünürler mi? Pek umutlu değilim ama bilen vardır belki...
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Elendil_XX - 23 Mart 2014, 17:01:37
Silo, çok başarılı bir bilimkurgu/distopya.

Kitabı okumadan önce gerek tanıtımlardan, gerek yabancı okurların yorumlarından neyle karşılaşacağımı az çok tahmin ediyordum, öyle de oldu. Hikaye çok ilgi çekici bir şekilde başlıyor ve (kendi adıma)tatmin edici bir son ile noktalanıyor. Karakterler çok gerçekçi ve kısa sürede her birini benimseyip, sevebiliyorsunuz. Kitap'ta sevdiğim ve çok özgün bir fikir olduğunu düşündüğüm şeylerden biri de "Temizlik" olayı, yazar bu konuda yaratıcılığını konuşturmuş.

Öte yandan, kitabın beklediğimden de çok karanlık ve boğucu bir atmosferi var açıkçası, okurken çoğu zaman daralmalar yaşadığımı itiraf etmeliyim. Bu durum özellikle sonlara doğru tavan yapıyor, bu yüzden kitabı bitirince rahat bir nefes aldım diyebilirim. Rahatsız olduğum bir diğer şey ise yazar kitap boyunca bu silo'lar ve insanlar hakkında ufak ipuçları vermesine rağmen, okuyucunun kafasında oluşan bir çok soruyu cevapsız bırakıyor oluşu. Ama sanırım bu soruların cevabını serinin diğer kitaplarında öğreneceğiz, umarım onlar da en kısa sürede dilimize kazandırılır.

Bu arada kitap hakkında dikkatimi çeken bir şey de roman'ın kısa süre önce dilimize kazandırılan Philip K. Dick'in toplu öykülerinde ki bir öykü ile (bahsettiğim öykünün adı "Savunmacılar") çok benzer oluşu. Acaba yazar PKD'nin bu öyküsünden esinlenmiş olabillir mi diye merak ettim açıkçası.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: muaet - 23 Mart 2014, 18:25:38
Kitabı temin ettim, Leibowitz İçin Bir İlahi'den sonra okumayı düşünüyorum. Büyük beklentilerim var, hayırlısı.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Denaro Forbin - 23 Mart 2014, 23:09:18
Bu arada kitap hakkında dikkatimi çeken bir şey de roman'ın kısa süre önce dilimize kazandırılan Philip K. Dick'in toplu öykülerinde ki bir öykü ile (bahsettiğim öykünün adı "Savunmacılar") çok benzer oluşu. Acaba yazar PKD'nin bu öyküsünden esinlenmiş olabillir mi diye merak ettim açıkçası.

Bunu birkaç yerde daha okudum ve açıkçası biraz şüphelendim. Merak ettiğim bir kitap Silo ve çok yakın bir zamanda da okumayı düşünüyorum ama bu gibi yorumlardan sonra "acaba?" dedim kendime. Dick'in öyküsünü de merak ettim bu sayede. Ama ön yargım falan yok şu an, hala aynı merak içerisindeyim. Öykü ve kitabı okuduğum bir vakit konu hakkında bir şeyler söyleyebilecek konuma gelebilirim anca.

Yine de bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilecek olan varsa iyi olabilir.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Lordmuti - 26 Mart 2014, 15:02:21
Kitabı aldım, yüzüncü sayfada falanım. Güzel başladı, karakterler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Arkada büyük planların döndüğünü hissediyorum, daha fazla şey söylemeyeceğim ki spoiler olmasın okuyacak olanlar için. Bakalım ucu nereye çıkacak diyorum sadece.

Okuduğum yere kadar da bir yazım hatasına rastlamadım, eline sağlık İhsan abi :D
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 26 Mart 2014, 21:02:02
Rica ederim efendim, keyifli okumalar :) Yazım hatası bulursan intihar ederim yalnız, imanım gevredi bu kitap üstünde çalışırken.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: muaet - 28 Nisan 2014, 23:05:53
Kitabi simdi bitirdim. İnanin her bolum basliginda gizemler katlandi da katlandi. Kitabi elden birakmak zor dogrusu, bittiginde dahi. Yayin evini, cevirmeni ve mit'i tebrik ederim. Bir tek yazim hatasi dahi gozume ilismedi. Bir tek 370. Sayfada "Anlasilan seninki hicbir sey yapiyor." cumlesi kafami gidikladi. İngilizceden motomot bir ceviri oldugunu dusundum. Kitabin geri kalan kisminin kusursuzlugundan olsa gerek, gozume batti.

İkinci kitabi buyuk hevesle bekliyorum.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 29 Nisan 2014, 14:44:24
Teşekkürler, beğenmenize çok sevindim. Arada böyle yorumlar almak insanı gerçekten de çok mutlu ediyor :) Bahsettiğiniz kısmı hemen hatırlayamadım ama ya gözden kaçmış ya da esprinin tam karşılığı olması için bırakılmış sanırım. Neden öyle bir şey yapmışız, tam anlamadım. Herhalde güneşin doğuşuna yakın saatlerde kontrol edilen sayfalarda olsa gerek :P Tekrar tekrar teşekkürler.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: muaet - 29 Nisan 2014, 17:23:36
Buyuk ihtimal espriyi bozmamak amaciyla yazilmis, siritiyor yine de.
Boylesi temiz bir is cikardiginiz icin tekrardan tesekkurler.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Ağustos 2014, 01:27:32
Wool'u tek kelimeyle özetlemek istiyorum: Zekice.

Silo son zamanlarda okuduğum en zekice tasarlanmış eserlerden biri oldu. Hugh Howey klişeleri sağlı sollu tokatlayarak bertaraf ediyor. "Heh şimdi bu olacak" dediğiniz her an ters köşe yapıyor. Daha ilk 50 sayfada olanlarla birlikte bir an durup düşünüyorsunuz. Alışılmışın dışında bir olay akışı var. Ama o da ne! İkinci Bölüm başladığında yeni bir panik dalgası her yanınızı sarıyor.

Harika karakterleri ve sağlam kurgusuyla beni fazlasıyla mutlu etti. Post-apokaliptik yanının gücüyle kıskandırdı, karakterlerinin her biriyle kendisine bağladı. Bu kitap gerçekten "iyiydi". Daha ne diyebilirim ki?

Böyle genel konuşarak bitiriyorum bu yorumu. Çünkü ne anlatsam spoiler olacak. Böyle de birbirine geçen bir örgüye sahip kurgusu. Başladığım gibi bitirdiğim bir kitap oldu. İyi ki dilimize çevrilmiş. Hugh Howey aldığı tüm ödülleri ve övgüleri sonuna kadar hak ediyor. Devamını merakla bekliyorum.


Not: Juliette for the win!
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: KoyuBeyaz - 07 Aralık 2014, 16:52:22
Silo'nun ilk kitabını bitirebildim sonunda. (uzun süren uğraşlar sonucu) Konuya falan pek girmeden çok kişisel bir bakış sunayım: klişelere attığı tokatlar ve beklenmeyeni yapmasıyla çok saygımı kazandı, buna karşın bazı noktalarında çok yavaş, bazı noktalarında ise çok sürükleyici olması kitabı biraz dalgalı hale getirmiş. Juliette karakterinin kitaptaki en dengeli ve gerçekçi karakter olduğunu düşünüyorum, yan karakterleri öyle aman aman sevemedim açıkçası. Holston'ın hikayesi gerçekten hoştu. Bunların dışında olay akışı, dünya düzeni ve kitabın gidişatı oldukça merak uyandırıcı olmuş, dünyasını da gerçekten sevdim. Hatta ve hatta silonun basık ortamı bayağı içimi karartı ki bu da güzel aktarıldığının bir işareti bence.

Silo'nun düzeni bana Demir Yumruk'tan epey tanıdık geldi, bu bakımdan kendi açıma sevindirici pek çok şeyle karşılaştım kitap boyunca. Oluşturulmuş düzenin tanıdıklığı da benim için bir artı oldu okuduğum sürede, bazı şeyleri de yeniden düşünmeme ve hangi noktaların daha iyi olabileceğini düşünmeme sebep oldu. Bu hem kitao hem de Demir Yumruk için geçerliydi. Bir de sonlara doğru bölümler zırt pırt kesilmeyeyedi daha iyiydi.

Özetle karanlık ve iç karartıcı olmasına karşın güzel bir deneyimdi. Tavsiye edilir efem.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Denaro Forbin - 14 Aralık 2014, 22:33:15
"Yalanlardan örülü bir kozanın içinde büyütüldük." -Knox.

Silo'nun ön okumasını okuyalı 1.5 yılı geçmiş. Çok ilgimi çekmişti o zamanlar, çıkmasını dört gözle beklemiştim. Ama kitap çıktıktan aylar sonra anca okuyabildim.

Beklentim çok yüksek olduğu için beklentimin bir tık aşağısında kaldı diyebilirim. Ön okumayı okumasaydım ve kitabın çıkmasını heyecanla beklemeseydim, şu an burada harika, şahane gibi yorumlar yapabilirdim. Fakat bu kitabı sevmediğim anlamına gelmiyor, sevdim.

Kitabın henüz başında karakterlerin patır patır ölmeleri sonucu ufak bir şaşkınlık yaşasam da, okumaya devam ettikçe ve olaylar hakkında fikir sahibi olmaya başladıkça alıştım diyebilirim. Ana karakter olacağını düşündüğüm Holston'ı en başlarda kaybettik. Bu, romanlarda çok da alışık olmadığımız bir durum aslında.

Hugh Howey'in çizdiği gelecek portresi bir hayli ürkütücü. Distopya okumayı çok seven biri olarak silolardaki havayı sevdim. Bu sevgi orada yaşama isteği uyandıracak denli bir sevgi değil ama, tam tersi. Yazarın böylesine bir dünyada bana neler anlatabileceğini düşündüm sürekli ve okumaya devam ettikçe merakım da katlanarak arttı.

Ben sayfaları çevirdikçe kafamdaki sorular da azalmadı üstelik, sürekli arttı. Bu, aslında en başlarda beni rahatsız etmişti ne yalan söyleyeyim. Howey'e kızdım bir ara ve birkaç gün kitabı okumadığım bile oldu. Önce düzgün bir dünya yarat da sonra hikayeni anlat be adam, dedim. Neyse ki, bir süre sonra bu tip sorunların içerisinden kurgunun çekiciliği sayesinde çıkabildim.

Kurgu çekici evet, ama kitabın geneline amatör bir hava hakim. Bunu yadırgadım mı peki? Hayır. Ne de olsa Hugh Howey bu hikayeyi kitaplaştırılsın diye yazmadı, internetteki bir avuç takipçisiyle keyifli sohbetler gerçekleştirebilmek adına yazmaya devam etti. Ufak bölümler halinde yazıldığı o kadar belli ki, bir sürü kopukluk hakim bölümler arasında. Ama dediğim gibi, bu bir ilk kitap ve ben bu kadarını çok normal görüyorum çünkü okunmayacak düzeyde bir amatörlük söz konusu değildi. Serinin diğer kitaplarında Howey'in bunun altından kalktığına, profesyonelliğe doğru adım attığınaysa inancım tam.

En çok Juliette ve Solo'nun olduğu bölümleri sevdim ben. Solo'nun durumuna ne kadar üzüldüysem, Juliette'le tanışıp normale dönmeye başlamasınaysa bir o kadar sevindim. Holston'ın, karısının ardından üç yıl beklemesine rağmen dayanamayıp "temizlik"i seçmesi duygu yüklüydü. Gerçekleri öğrenmek adına ölümü göze alabilmesi çok cesurcaydı. Erken kaybetmemize rağmen kendisini çok sevdim. Ama tabii ki ben de en çok Juliette'i sevdim. Baş karakter diyebileceğimiz bir düzeydeydi kendisi ve bu çok hoşuma gitti kitap boyunca.

Bernard'ı ise hiç sevmedim. Kibirli ve kendini beğenmiş bir karakterdi. O ağzını her açtığında ben biraz daha soğudum. Ve nihayetinde cezasını da buldu, iyi oldu. Yan karakterler ise ilgi çekiciydi bence ama yazar tam olarak altlarını dolduramamış ve bize onlar hakkında çok fazla bilgi vermemiş. Bu kitap için bir dezavantaj olsa da, serinin diğer kitaplarında giderileceği umudumu koruyorum.

Juliette'in Silo 17'de yaşadıkları ve finalde sürpriz bir şekilde tekrar Silo 18'e geri dönmesinin karakterini bir hayli değiştirdiğine inanıyorum. Lukas'la olan ilişkileri nasıl bir boyuta evrilecek? Silo 17'de yaşamaya devam eden Solo ve diğerlerini kurtarmak için geri dönecek mi? Daha da önemlisi, tüm Silo halkı gerçekleri öğrenebilecek mi? Bu ve buna benzer bir sürü soru var şu an kafamda ve yapabileceğim en iyi şey serinin ikinci kitabının çıkmasını beklemek.

Umarım Monokl söylediği tarihte kitabı basar da bizleri sevindirir.

Ekleme: İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'na gelen Hugh Howey ile tanışma fırsatı bulup kitabımı imzalatmıştım ve bu, bir yabancı yazarın benim için imzaladığı ilk kitap olması sebebiyle çok değerli. Kendisi de çok sempatik ve mütevazıydı. Gerçekleştirdiği distopya konulu panel ise harikaydı. En sevdiği beş distopya eserini sorduğumda aldığım cevap da beni bir hayli mutlu etti.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 14 Aralık 2014, 22:45:30
Hevesini kırmak istemem ama serinin ikinci kitabı Shift (ya da Vardiya) Juliette ile Solo'nun hikayesini değil, dünyanın nasıl bu hâle geldiğini anlatıyor. :) Yabancıların prequel dediği tarzda bir kitap yani.

Jules ve Solo'nun asıl hikayesi üçüncü cilt olan Dust'ta devam edecek.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Denaro Forbin - 15 Aralık 2014, 00:02:17
Hevesini kırmak istemem ama serinin ikinci kitabı Shift (ya da Vardiya) Juliette ile Solo'nun hikayesini değil, dünyanın nasıl bu hâle geldiğini anlatıyor. :) Yabancıların prequel dediği tarzda bir kitap yani.

Jules ve Solo'nun asıl hikayesi üçüncü cilt olan Dust'ta devam edecek.

Yıkıldım.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Elendil_XX - 15 Aralık 2014, 01:27:50
Prequel haberine sevindim açıkçası.

Karakterlerin hikayelerinin devamından çok dünyanın nasıl bu hale geldiğini merak ediyorum ben.. :=)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Denaro Forbin - 15 Aralık 2014, 03:15:50
Prequel haberine sevindim açıkçası.

Karakterlerin hikayelerinin devamından çok dünyanın nasıl bu hale geldiğini merak ediyorum ben.. :=)

Aslında evet o da büyük bir merak konusu fakat koskoca romanda bu ikisini de rahatlıkla yapabilirdi sonuçta.

Neyse, sonuçta hepsi okunacak ama erken, ama geç. Bekleyelim bakalım, zaman hızlı geçiyor zaten.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Nightmare - 11 Ekim 2015, 14:50:23
Siloyu sonunda bitirdim ve ilk söylemem gereken sonunun fazla basit olduğuydu.( En azından bana göre) Nedense Bernard' ın bu kadar kolay aradan çıkartılmasını fazla basit buldum. Belki Peter beni şaşırttığından da kaynaklanıyor olabilir çünkü Peter'i iyi bir karakter olarak düşünmemiştim hiç.
Kitabın başından sonuna kadar çok güzel bir hikayesi vardı. Kitabı beğendim.

 İhsan abinin de eline sağlık. Kitapta onun ismini görmek te mutlu etti beni :)

Her kitabın sonunda klasik olarak sorduğum soruyla kapatıyorum. Devamı ne zaman geliyor?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Okur - 13 Ekim 2015, 19:17:51
Heves, merak ve büyük bir beklenti ile okudum kitabı. Buradaki tanıtım yazısından adını duymuştum ilk defa. Kitabı beğenmiş olsam da tanıtımında yazıldığı gibi son 20 yılın en iyi bilim kurgu kitaplarından biri olduğunu düşünmüyorum. Bu abartılmış bir yorumdu bence. Eli ayağı düzgün, iyi ve gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir kitap, evet ama daha fazlası değil. Çeviri konusunda ise emeği geçenlere teşekkür etmek isterim. Uzun zamandır bu kadar kaliteli bir çeviriye denk gelmemiştim. Yapan belli ki yaptığı işi severek ve özenerek yapmış. Çok hevesle okuduğum Metro 2033 de ki çeviri faciasını hala unutabilmiş değilim. Bir sitem de yayınevine, hani nerede kaldı bu kitabın devamı. Ne oldu o verilen sözlere?? Serinin ikinci kitabını merak ile bekliyorum. Bu tip felaket sonrası öykülerde o dünyanın nasıl o hale geldiği konusu her daim ilgimi çekmiştir.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 13 Ekim 2015, 20:04:04
İkinize de çok teşekkürler arkadaşlar. Bazen her şeyden bıkıp usandığınız, bunaldığınız, niçin uğraşıyorum dediğiniz olur ya... İşte öyle anlarda bu gibi yorumlar paha biçilmez oluyor cidden. Çok sağ olun.

Devamı ne zaman geliyor? Ah bir bilsem... Daha önceki mesajlarımda yazmış mıydım hatırlamıyorum ama ben Silo 2'yi, ya da daha doğrusu gerçek adıyla Vardiya'yı bitireli aylar, hatta yıl oluyor. Yılbaşı gecesi sabahlayarak tamamlamıştım düzeltisini, çünkü şubatta basılacaktı hesapta. Sonra nisan oldu, sonra eylül. Ana hâlâ ses yok. Arada MonokL için başka bir kitabın düzeltisini de yaptım, o da bayağı hoş bir kitaptı. Tek ümidim önümüzdeki kitap fuarına sakladıklarını düşünmek artık...

Tabii burada MonokL'a da suç bulamıyorum, çünkü küçük bir yayınevi ve ne Silo ne Elif ne de Ölümsüz istedikleri kadar satmadı. Bu da onları maddi açıdan dara soktu. Eğer kitapları cidden beğendiyseniz sevdiklerinize tavsiye edin, okunsun, tanınsın. Bu sayede bu yarda daha fazla kaliteli eseri bu yayınevinden görebiliriz biz de. Bir okur olarak söylüyorum bunu, yayınevinin çevirmeni olarak değil; yanlış anlaşılma olmasın.

Tekrardan teşekkürler güzel yorumlarınız için. Beğenmenize cidden çok mutlu oldum :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Mashiara - 21 Ekim 2015, 10:49:34
2. Kitabı benim gibi sabırsızlıkla bekleyenler varsa;

https://twitter.com/Holybreath/status/655793978114252800

Eğer kitapları cidden beğendiyseniz sevdiklerinize tavsiye edin, okunsun, tanınsın. Bu sayede bu yarda daha fazla kaliteli eseri bu yayınevinden görebiliriz biz de.

O zaman kayıp rıhtım öneriyor #10 silo kitabı olsun sosyal medyada da paylaşalım.Bilinsin,okunsun :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Ekim 2015, 11:27:48
https://twitter.com/Holybreath/status/655829599264317440

Sonra gelmiş :).

Fuara yetişecek sanırım.

(Bu arada Kayıp Rıhtım Öneriyor listemizde sırasını bekliyor kendisi :))
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 21 Ekim 2015, 16:34:29
Seri kaç kitap? İnternette üçleme diye geçiyor ama beş kitaplık bir seri diye yazanda olmuş. Bu arada İlk kitabın kapak tasarımı hoşuma gitti.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 21 Ekim 2015, 18:45:41
Seri toplamda üç ciltten oluşuyor, ama öncesinde e-kitap olarak yayınlandığı için böyle bir kafa karışıklığı meydana gelebiliyor. Şöyle özetleyeyim.

1. cilt Silo - 5 e-kitabın toplanmasıyla oluşturuldu.
2. cilt Vardiya -  3 e-kitabın toplanmasıyla oluşturuldu.
3. cilt "Dust" - Direkt tek kitap olarak çıktı.

Ayrıca bir de seriden bağımsız 3 hikayenin toplandığı bir kısa öykü kitabı var.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 21 Ekim 2015, 19:30:55
Son kitap ne zaman yayınlanır belirlenmiş bir tarih var mı? Serinin adını ilk bu sitede duymuştum baya merak ediyordum ama seri bitmeden de almak istemiyorum. Bu seriyle başka serilerde varmış sanırım eğer internette yanlış görmediysem, onlarla ilgili de bir çalışma var mı?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 22 Ekim 2015, 08:20:36
Son kitabın çevirisine henüz başlamadım. Bu yıl bitmeden çalışmayı planlıyoruz ama elimdeki diğer işler uzun sürdüğünden daha ona başlayamadım. Rasim yine bir kısmını önden çevirebilir, yine ortak bir işe imza atabiliriz.

Yalnız şunu söylememe izin verin (çevirmen olarak değil, bir okur olarak konuşuyorum) MonokL küçük bir yayınevi. Sattığı kitap kadar var. Serinin bitmesini beklemek demek bastıkları kitapların satılmaması = üçüncü kitabı basacak maddi durumu elde edememeleri demek. Bu çoğu yayınevi için geçerli.

Bizim okur olarak yaptığımız en büyük yanlışlardan biri bu aslında. Seri tamamalanana kadar beklemek... "Satılmayan bir seriyi niye basayım?" deyip vazgeçiyorlar onlar da doğal olarak. Buna büyük yayınevleri de dahil, inanın bana. İşin içinde olunca daha iyi görüyor insan bazı şeyleri :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: RedElf - 22 Ekim 2015, 08:40:58
İhsan abi çok haklısın. Okur olarak yaptığımız en büyük yanlışlardan biride bu. Ama ilk kitabı alıp okuyup,sevdikten sonra 2. Kitabı beklemek bizleri heyecanlandırıyor. O yüzden Set olarak almak bir okura göre daha mantıklı gelebiliyor.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 22 Ekim 2015, 13:24:47
Özellikle fantastik kurgu serilerinde çoğu seri yarım kaldığı için artık tamamlanmadan almak mantıklı gelmiyor, özellikle İthaki bunu çok yapıyor mesela, şuan aklıma gelen 3 serinin devam kitapları basılmadığından hikayenin son bulmaması hoş olmuyor. Bu yüzden artık seri tamamlana kadar almamaya karar verdim. Üstelik arkadaşında bahsettiği gibi bazen kitaplar arası basım süresi uzadıkça olaylar ve karakterler unutuluyor, hele bir de heyecanlı yerde bittiyse beklemek azap oluyor. Dediğiniz gibi bir de madalyonun öteki yüzü var, haklısınız, yayınevleri için bu durum sıkıntı oluşturuyor.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: kahlan amnell - 22 Ekim 2015, 14:41:36
Siz yine de alın da okumayın, bekletin. Nasılsa tamamlanmasını beklerken başka kitaplar da okuyabilirsiniz.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 22 Ekim 2015, 14:58:24
Seri kitap okumanın güzel yanlarından biri de devamını heyecanla beklemektir benim için :) ama madem beklemek çok can sıkıcı bir hal alıyor, o halde kahlan amnell'in dediği gibi alın, koyun kenara, sonra okuyun. Böylece her iki taraf da kazanmış olur. En mantıklı çözüm bu gibi görünüyor.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 22 Ekim 2015, 15:13:34
Yalnız şunu söylememe izin verin (çevirmen olarak değil, bir okur olarak konuşuyorum) MonokL küçük bir yayınevi. Sattığı kitap kadar var. Serinin bitmesini beklemek demek bastıkları kitapların satılmaması = üçüncü kitabı basacak maddi durumu elde edememeleri demek. Bu çoğu yayınevi için geçerli.

Bizim okur olarak yaptığımız en büyük yanlışlardan biri bu aslında. Seri tamamalanana kadar beklemek... "Satılmayan bir seriyi niye basayım?" deyip vazgeçiyorlar onlar da doğal olarak. Buna büyük yayınevleri de dahil, inanın bana. İşin içinde olunca daha iyi görüyor insan bazı şeyleri :)

Kesin bilgi, yayalım.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 22 Ekim 2015, 15:49:42
Yayınevi açısından bakarsak ben de alın beklemeyin derim sonuçta oradan gelecek parayla iş dönüyor. Kendi açımdan bakacak olursam her ay kitap için ayırdığım için belli bir bütçe var, dört kitap alıyorum ortalama. Hangi yayınevini desteklemek için öncelik vermek gerekecek, İthaki, pegasus, Delidolu, bir sürü yayınevi var, hangi birini desteklemek için okumayacağım kitabı alıp bekleteyim ki? Ha maddi durum daha iyi olsa ben de dediğiniz gibi yaparım en azından sonra tükenmiş baskı gibi sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalmam. Konuyu çok dağıttım sanırım, özetle serinin namını çok duydum, internette çeviri için de gayet güzel yorumlar var, alışveriş sepetinde önceliğe aldığım serilerden oldu.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Kitap Adam - 22 Ekim 2015, 21:44:25
Ah Dresden ah, geç buldum, erken kaybettim. Pardon, yanlış yerdeyim. Çıktım :)
Not: Serilerin bitmesini beklemek, sonra sonsuza kadar bekleyipte kavuşamamak anlamına geliyormuş a dostlar... (Repliklere vurdum kendimi: "Beniiimmm yüzümdeeeen!!!")
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Okur - 24 Ekim 2015, 18:15:27
Açıkçası çeviri konusunda ben yayınevlerinin o kadar da masum olduklarını düşünmüyorum. Ülke profilini de da göz önüne almak da fayda var. Zaten çok kitap okuyan bir ülke değiliz bir  de böylesine sebeplerden dolayı soğuyor okuyucu. Benim farklı yayınevlerinden aldığım kitaplar var, bekliyorlar yıllardır, belki de gelmeyecek hiç bir zaman devamları. İşin doğasında bu var, kitap satmayabilir ama çok iyi de satabilir. Yine de kaliteli iş yapan yayınevlerine saygım var. Bu serinin ilk kitabı kaliteli basım ve çevirisiyle o krediyi hak ediyor bir çoğuna göre.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Kasım 2015, 15:16:53
İkinci kitap Vardiya bugün elime ulaştı. Baskı şahane olmuş. Kapağa küçük atraksiyonlar eklemişler ayrıca. Arka kapaksa aşınmış gibi bir hale sokulmuş ki, post-apokaliptik bir seriye yakışır. Ön kapaktaki fayanslar da oldukça gerçekçi duruyor :).

Dikkatimi çekti de, kitapta 2 tane son okumacı ismi var. Fuarda yayınevi yetkililerinden Rasim (kitabın da çevirmenlerinden biri, diğeri İhsan abi tabii ki) "Bizde kitaplar 3 kez okunuyor" demişti. Monokl küçük ama bu konuda hassas bir yayınevi. Helal valla. İlk kitap da okura tertemiz bir okuma sunuyordu.

İlk kitabı sevmiş olanlara duyurulur. Silo'yu hala okumamışlar ne bekliyor peki :D?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fahrettin Levent - 12 Kasım 2015, 09:56:25
Fantastik serilerin en büyük sorunu bu sanırım. Büyük yayınevleri nice güzel ama eski seriyi ya satmaz diye kafadan eliyor ya da ilk kitap satmadı diye vazgeçiyor.
İhsan Bey'in de dediği gibi maddi güç olarak küçük yayınevleri bu işi daha hevesle ve şevkle yapıyor ama serinin bitmesini beklerseniz en büyük zararı okur olarak kendinize verirsiniz Kahlan Amnell'in bu konudaki fikri tam orta yol sayılabilir seri ilginizi çektiyse ama devamının gelmeyeceğinden endişeliyseniz alın ve bekletin. Böylece yeni yayınevleri hem dağıtımcılar hem de kitabevleri açısından daha fazla tanınır hale gelsin ve yayınladıkları serinin diğer kitaplarını çıkartmak istesinler.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Kasım 2015, 15:47:51
2. kitap olan Vardiya'ya bugün başladım ve 40 sayfa okudum. Yeni karakterleri de gördükten sonra ilk yorumum şu şekilde oldu: "Donald'ı bırak da Troy nerede, Troooy! Donald'ı bırak Troy'a geç!"

Yepyeni karakterlerle Silo dünyasının geçmişini, daha doğrusu temellerini öğrenmeye başladık bu 2. kitapta. Dolayısıyla Jules, Solo gibi kahramanlar bu kitapta yer almıyor. Ancak daha kitap başlar başlamaz adının neden Vardiya olduğuna dair açıklamaları da yapıyor kitap. Kim bilir devamında daha neler çıkacak.

Vardiya kavramı, ilk kitabın karanlık atmosferine yakışan türden. Bu kitapta da o etki devam ediyor. 2040'lı yıllarla 2110 yılı arasında gidip geliyoruz şimdilik. Troy ile "vardiya" olayını görüyor, Donald ile yeraltına inilmeden önceki dönemlerde siloya giden olayları görüyoruz.

Merak ettirerek başladı; tıpkı ilk kitapta olduğu gibi.

Efendim, fuar bitene kadar kitap sadece İstanbul Kitap Fuarı'nda satışta. Ama fuar zaten bu pazar bitiyor. Sonrasında internette ve kitapçılarda olacak. Alınız, okuyunuz ^^.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Kasım 2015, 08:35:10
Hugh Howey okuru strese sokmaya devam ediyor. Kitabı henüz bitirmedim. Bu sabah itibariyle 215'e geldim ama sizlerle paylaşmak istediğim bir şey var.

Bu kitabı bir daha gece yatmadan okumam. Nedeni insanın psikolojisinde yarattığı gerilimden başka şey değil. Korkmak değil, bir gerilim filmi gibi değil. Silo'yu okuyanlar biliyor işte; yarattığı şok insanın kalbinde patlayıveriyor.

Vardiya ilk kitaptan hiç de geri kalmamış. Ama dün... Dün akşam düzinelerce buğulu camı ellerimle ovuşturup her birine aynı ismi haykırıyordum. Öyle gerçekti ki, birebir yaşadım.

Öte yandan, Hugh Howey, sen kocaman bir çılgınsın. Oluşturduğu sürprizlerden birini açıklamasına 30-40 sayfa kala dikkatli okuyucuya torpil geçmiş. 110'da dikkatli okura cevabı erkenden veriyor :D. Güzel taktik olmuş. Helal olsun bu adama.

Özetle, dün fena halde gerildim. O sahneyi kolay kolay unutamayacağım sanırım. Her şeyi bırakıp bu kitabı okumak istiyorum şu an.

Silo'yu okumuş olanlar: ilk kitapla pek çok bağlantı mevcut, ancak iki kitabın arasına zaman girdiği için ben bazı şeyleri unutmuşum. Jules'un gördüğü bazı küçük detayları o zaman anlamamıştık ya hani, burada hepsi anlam kazanıyor. Ancak bunun için ilk kitabı hatırlamak gerek. Şahsen Silo'yu hızlıca tarayacağım. Birkaç şeyi unutmuşum.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: -Kötü karakteR- - 16 Kasım 2015, 15:06:19
Bu konuyu gördükçe çatır çatır çatlıyorum, ben niye Puslu Kıtalar Atlası'nı bir türlü bitiremiyorum?!!! T.T Serinin ilk kitabı kitaplığımdan hüzünle beni oku beni oku diye bakıyor T.T
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 14 Aralık 2015, 12:46:15
3. Kitabı da yayına hazırlanmaya başlamışlar. Adamlar gerçekten hızlı. Çevirmen yine MİT mi acaba?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Aralık 2015, 12:57:44
3. Kitabı da yayına hazırlanmaya başlamışlar. Adamlar gerçekten hızlı. Çevirmen yine MİT mi acaba?

İhsan abi çevirecek de çeviriye daha başlamadı :). Ondan önce 2 kitap var.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 14 Aralık 2015, 13:10:34
Seri bitmeden almam dediğim için laf yedim galiba :) bu haftaki yayinda da bahsi geçti zaten üstüme alındım:) gelecek ay almaya baslayacam artık monokl yayinevine destek vermek gerek gercekten
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Aralık 2015, 13:17:18
Valla aklıma bile gelmediniz, ismen hatırımda da değildiniz :). Alican sözünü açınca ben de bu anlayışın yayınevleri ve seriler açısından ne kadar zararlı olduğuna katıldığımı dile getirdim. Genel bir sözdü, alınacak bir şey yok :). Öte yandan destek olmaya karar vermeniz harika.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: merdem - 14 Aralık 2015, 13:25:27
Ayrı bir tartışma konusu bu yeri degil ama ithakide çok seri yarım kaldığı icin biraz güven duygusu zedelendi yoksa monokl veya Delidolu gibi yayinevlerinin yeri ayri
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Mashiara - 14 Aralık 2015, 22:13:59
Burayı  okuyunca 1 ay önce Rasim EMİROSMANOĞLU' nun attığı twiti hatırladım ve aradım buldum :)

https://twitter.com/Holybreath/status/665593533177470976
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Aralık 2015, 07:20:33
Kasımda dediği için 5-6 ay sonra Toz'u okumamız mümkün :). Ama yayın programı birkaç aylığına ötelenebilir bence. Birkaç aylık gecikmeden de bir şey olacağını sanmıyorum. O kadarcık da bekleriz yahu. En doğru cevabı İhsan abi verir diyeceğim ama ondan da öte, yaşayarak göreceğiz ^^.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Mashiara - 15 Aralık 2015, 08:44:00
Geç olsun ama kaliteli olsun bekleriz tabi ki.Okuyacak kitap da çok.Ben sadece paylaşmak istedim :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 15 Aralık 2015, 10:18:28
İkinci kitap çıkalı daha 1 ay oldu, insaf :D Üçüncü cildin çevirisi henüz başlamadı bile, ki ondan önce MonoKL'dan başka bir kitap var bitirilmesi gereken. Onun ardından da acil bir düzelti işim var. Ancak ondan sonra Wool 3'e başlayabilirim.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: ionik - 24 Aralık 2015, 11:22:49
İhsan Bey hem sizin hem monokl yayınlarının eline emeğine sağlık, bu 2.kitapta da yine çok iyi bir iş çıkarmışsınız, 3.kitap için bence hiç acele etmeyin, sadece bir kere okuyarak klostrofobi sahibi olan bir okuyucu olarak bu seriye uzun süre maruz kalmanıza gönlüm el vermez, araya başka kitaplar alın, neşeli kitaplar.. şahsen ben kendimi diskdünya serisine geri atmak istiyorum..

sanırım yazar 2014 deki fuara gelmişti, keşke gidip tanışsaymışım, abi sen manyak mısın demek isterdim, bu nasıl bir kafa, bir sürü distopya okudum kendimi hiç bu kadar çaresiz ve kapana kısılmış hissetmedim, serideki atmosfer inanılmaz; o kadar ki kendinizi dışarı atıp derin derin solumak istiyorsunuz gerçi nasa kirli diyormuş istanbul'un havası için ama buna da şükür, buna da şükür :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: kara - 24 Aralık 2015, 11:54:01
 İlk kitabı imzalatma hatta üç dakika sohbet ve üç adet samimi poz fotoğraf çektirme şansına eriştim,hem de fuarın dışında .Adam ilgisizlikten sıkılmış tam çıkarken Monokl yayınları sağ olsun cep telefonundan arayarak fuarın dışında buluşturdu bizi,sağ olsun sıcakkanlı bir insan Hugh Howey,sanırım fuarda kitap imzalatan son insan benim.İmzalı kitabı tarihi eser gibi saklıyorum,ikinci bir tane aldım Keşke bu senede gelseydi ,umarım 3. kitapta gelir.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Mashiara - 24 Aralık 2015, 13:53:47
Burada twitter linki paylaşıp duruyorum ama şunu okuyunca sevindim paylaşmadan edemedim.

https://twitter.com/Holybreath/status/679387817672351744
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 24 Aralık 2015, 14:53:59
İhsan Bey hem sizin hem monokl yayınlarının eline emeğine sağlık, bu 2.kitapta da yine çok iyi bir iş çıkarmışsınız, 3.kitap için bence hiç acele etmeyin, sadece bir kere okuyarak klostrofobi sahibi olan bir okuyucu olarak bu seriye uzun süre maruz kalmanıza gönlüm el vermez, araya başka kitaplar alın, neşeli kitaplar.. şahsen ben kendimi diskdünya serisine geri atmak istiyorum..

Çok teşekkür ederim, çok sağ olun :) Bekleyiş uzun sürdü ama değdi sanırım. En azından katmerli katmerli geçti kontrolden. Bu sayede de temiz bir iş çıktı ortaya. İnşallah üçüncü kitapta da aynı başarıyı yakalarız.

Wool Serisi değil ama şu anda çevirdiğim kitap fena sıkıyor beni :P Diskdünya da çok cazip bir kaçış noktası doğrusu. Aklımı sık sık çelmiyor değil.

Bu paylaşım da benden gelsin o zaman:
https://twitter.com/MonoklEdebiyat/status/679382074873237509
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 24 Aralık 2015, 15:35:40
Reklam yapmayın İhsan Bey (yap, yap *-*. Lazım bu kitap için)! Hem çalıştığın yayınevi, hem çalıştığın dergi, bak bak u_u.

Yazıyı da kim yazdıysa yukarıdaki Çıkış butonuna bassın bence  :hömm:

Spoiler: Göster
Basamadı.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 26 Aralık 2015, 18:33:07
Şu an seriyi epey merak etmekteyim ama sınavlar malumunuz. :D Finaller, daha doğrusu.

Neyse, bittiğinde okuyacağım, Silo bilgisayarda, Vardia tarayıcımın üzerinde oku oku diye yalvarıyorlar, haydi bakalım efendim...
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Oliver_ - 28 Aralık 2015, 22:16:25
Kitaba dün gece başladım, aklıma bir şey takıldı. Spoiler olur mu olmaz mı bilmiyorum ama yinede butonun içine alayım.
Spoiler: Göster
Bunlar Silo'nun içine neden asansör yapmamış? Sabahtan beri aşağı iniyorlar da.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Marius - 28 Aralık 2015, 22:19:37
Kitaba dün gece başladım, aklıma bir şey takıldı. Spoiler olur mu olmaz mı bilmiyorum ama yinede butonun içine alayım.
Spoiler: Göster
Bunlar Silo'nun içine neden asansör yapmamış? Sabahtan beri aşağı iniyorlar da.


Spoiler: Göster
Ya evet arkadaş bu benim de canımı çok sıktı. Ayrıca bunun çıkışı var daha...
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 29 Aralık 2015, 01:17:31
Cevabı ileride veriliyor diyeyim sadece :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 29 Aralık 2015, 08:33:48
Alıntı
Kitaba dün gece başladım, aklıma bir şey takıldı. Spoiler olur mu olmaz mı bilmiyorum ama yinede butonun içine alayım.
Spoiler: Göster
Bunlar Silo'nun içine neden asansör yapmamış? Sabahtan beri aşağı iniyorlar da.

Kutu içindeki sorunuz aslında seride epey önemli bir yer kaplıyor :). Epey epey hem de.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Oliver_ - 29 Aralık 2015, 12:51:25
Alıntı
Kitaba dün gece başladım, aklıma bir şey takıldı. Spoiler olur mu olmaz mı bilmiyorum ama yinede butonun içine alayım.
Spoiler: Göster
Bunlar Silo'nun içine neden asansör yapmamış? Sabahtan beri aşağı iniyorlar da.

Kutu içindeki sorunuz aslında seride epey önemli bir yer kaplıyor :). Epey epey hem de.

Spoiler: Göster
İyice merak ettim.  :) Yalnız seride insan kalmadı, herkes ölüyor. Her bölümde ters köşe oluyorum.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mizmirli - 25 Ocak 2016, 14:29:21
Kitabı dün gece bitirdim. Etkileyiciydi. Fakat bir kaç konuya değinmeden de geçemem.
Mesela yazarın anlatım tarzına alıştıktan sonra artık ters köşeler okuyucu için pek ters köşe olmuyor.Hatta ters köşeler konuda beklenen dönemeçler haline geliyor.
Ayrıca kitabın ilk sayfalarında sayı numaraları ile kısımlara başlaması biraz yavandı ama sonra sözler devreye girdi ve bölüm başlangıçları daha bir etkili oldu.
Kurgu mükemmeldi. Tarihsel bir deney, WOOL kelimesinin anlamı, karakterlerin bireysel çabaları, toplumsal oyunlar ve daha bir sürü etkileyici sayfalar okuyucuyu bekliyor.

Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 28 Ocak 2016, 04:47:27
Saat gece dört ve ben silo'yu bitireli taş çatlasa yirmi beş dakika, yarım saat falan oluyor.

Güzel bir kitaptı. gerçekten çok severek okudum. Gerçi okumam, sebepsiz bir şekilde uzun sürdü, tatilimin başından- ocak'ın ikinci haftası- bugüne. Yeni bitirdim. Üşendim. :P Neyse.

Spoiler: Göster
 kitap gerçekten güzel başlıyor, Holston'ın ölümü maalesef şaşırtmadı çünkü spoiler yemiştim. :P Ama yine de ne oluyor dedirtiyor. Sonrasında karakterlerin patır patır dökülmesi daha bir meraklandırdı, şaşırttı, yerimden hoplattı. Bu arada asansör mevzusu ilk sayfalarda benim de aklıma takılmıştı, yalan yok şimdi. :D

Kitabın ana karakteri konumuna gelen Juliette, sahneye çıktığı daha ilk anda ne kadar zeki olduğunu gösteriyor. Bir tamirat işi yaparken bile oldukça pratik bir karakter. Bazı durumları çabuk kavraması onu gerçekçilikten uzaklaştırıyor mu diye düşündüğüm zamanlar olsa da pek çok kitapta gözlerinin önündeki gerçeği göremeyen karakterlerdense Juliette'i tercih ederim, ki bunun üzerinde düşündüğüm zamanlarda olayları kavrayıp değerlendirime konusunda onu daha gerçekçi buldum.

Silo'nun o hapishane gibi ortamı biraz düşününce beni bassa da sanırım en çok şu temizlik kıyafetleri sahnelerinde kapana kısılmış gibi hissettim. O nedir öyle yahu?

Ve serinin en nefretlik karakteri. Bernard. Sen ne iğrenç bir insan evladısın ki... Devamını getiremedim. Ama sonu biraz fazla basit geldi bana. Bence dışarı çıkarılmalıydı.

Ama devam eden şeyler de var, daha 17. siloyla ilgili, ve tabii oradaki karakterlerle ilgili, öğrenecek çok şey var. Onları görünc Juliette gibi şaşırdım. Solo ise bambaşka bir mevzu bence. Gelişimini en çok merak ettiğim karakterlerden biri de o.

Sonuç olarak kitabı biraz yavaş okusam da çok sevdim. Yarın, bugün aslında :D, Vardiya'ya geçeceğim, tüm bunların kökenini çok merak ediyorum doğrusu. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, kendi adıma çok güzel bir okumalık olduğunu söyleyebilirim, teşekkürler.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Mashiara - 28 Ocak 2016, 10:29:04
Vardiya 2 gün önce bitti. Üst üste 3 İthaki kitabı (Amerikan Tanrıları,Adalet,Üç Cisim problemi) okuduktan sonra neredeyse hatasız bir kitap okumak güzeldi. Emeği geçenlere teşekkürler. Genel olarak Vardiya da ilk kitap kadar iyiydi.Oldukça fazla ve yerinde gönderme vardı. Howey de diğer distopya ve post apokaliptik bilimkurgu yazarları gibi mesajlarını vermiş,uyarılarını yapmış.Bunun yanında hikaye ve kurgu da oldukça başarılı. İlk kitaptaki gibi bu kitapta da beni sıkan ise bazı şeyleri tekrar tekrar yazması.Defalarca yapılan teknik bir işlemin her defasında bütün ayrıntılarıyla anlatılması. Örnek olarak uyandırma işlemini verebilirim. Bunun dışında bazı yerlerde anlatımın çok durağanlaştığı ve konunun bir türlü ilerlemediği bölümler var. İyi tarafı bu bölümler uzun sürmüyor. Farklı ve güzel bir okuma deneyimiydi. Son kitabı heyecan ve merakla bekliyorum.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 28 Ocak 2016, 11:08:23
Teşekkürler, beğenmenizesevindim. O tekrarların sebebi kitabın bir bütün olarak değil de ayrı ayrı parçalar halinde yazılması. Howey bu kitapları ilk başta bölüm bölüm Amazon Kindle üzerinden kendisi satarak yazmıştı. Hepsi bittikten ve büyük başarı yakaladıktan sonra yayınevleri toplatıp bastı. O nedenle tekrarlar vs normal :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Engin YILDIRIM - 28 Ocak 2016, 20:31:13
Ön okumanın ikinci paragrafındaki şu cümleyi kim çevirdiyse tebrik ediyorum.

Çıplak eller ve yer değiştiren ayaklardan oluşan yüzlerce yılın nasıl da katı çeliği yıpratması.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 28 Ocak 2016, 20:42:32
Ben çevirdim. Kötü bir çeviri olmuş, haklısınız. Henüz bu işi amatörce yaptığım zamanlardı. Amatörce ama severek ve şevkle. Yalnız cümlenin tamamını vermemişsiniz:

Alıntı
Bu onu her zaman şaşırtmıştı: Çıplak eller ve yer değiştiren ayaklardan oluşan yüzlerce yılın nasıl da katı çeliği yıpratması.

Orijinali de bu:

Alıntı
That always amazed him: how centuries of bare palms and shuffling feet could wear down solid steel.

Daha sonra kitabın basılı versiyonunda o kısmı şöyle çevirmişim:

Alıntı
Yüzlerce yıl boyunca tırabzana temas eden çıplak ellerin ve basamakları tırmanan ayakların katı çeliği böylesine kolayca aşındırabilmesi onu her zaman şaşırtmıştı.

Yalnız bu tavrınız hiç hoş değil, onu da söyleyeyim. Biz burada birbirimizi bir aile gibi görür, ona göre davranırız. Hatalarını insanların yüzüne vurmayız, kibarca ve usulünce söyleriz. Sizin de bundan sonra aynı hassasiyeti göstereceğinizi umarım.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Engin YILDIRIM - 28 Ocak 2016, 20:56:10
Üstteki mesajımın kaba anlaşılmasından ve sizi incitmesinden dolayı özür dilerim.
Kimseyi kırmak veya incitmek gibi bir niyetim yoktu.
Samimiyetten cesaret alarak yazdığım eleştirilerin yanlış anlaşılması beni de çok üzer.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 10 Şubat 2016, 17:05:43
Üçüncü kitap Toz'un çevirisi başlamış. Monokl editörü Rasim Emirosmanoğlu hem Twitter hesabında kitabı yan tutup kaç sayfa çevirdiğini kabaca gösterdi, hem de Facebook hesabında çevirdiği yerlerden birinden bir alıntı yaptı. Bir Lukas sahnesiydi bu arada. Ama 2. kitabı okumamışlar için spoiler olabilecek bir sahneydi.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 10 Şubat 2016, 17:27:30
Nasıl ulaşabiliriz?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: albatros - 06 Ekim 2016, 06:29:15
Hort olacak belki ama ben de başlığı görünce, kitabı da dün bitirmişken yazayım istedim. Kitabı Kayıp Rıhtım tavsiyesi üzerine edindim. Üslubu her ne kadar benim beklediğimden çok daha basit olsa da yazarın oluşturduğu ortam tam aradığım umutsuzluk kokan ortamdı. Lakin devamını muhtemelen almayacağım çünkü bazı yerler o kadar o kadar uzatılmış ve okurken o kadar tekrar edilme hissi veriyor ki... Belki Silo'nun içinde yukarı aşağı inişleri ve o sıkışmışlık hissini vermek için böyle bir yönteme başvurmuş yazar ama ben ziyadesiyle sıkıldım. Hele Bernard'ın ben kötü karakterim diye her yerde bu kadar bas bas bağırması, kitabın alelacele bağlanmış sonu (500 sayfanın çoğu yeri yorucu detaylarla dolu olduğunu düşünüyorum) bu arkadaşların iki ve üçüncü kitaplarda neler yapacağına dair merakımı ne yazık ki uyandırmıyor.

Sağlık olsun.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Berweuli - 06 Ekim 2016, 10:15:10
İlk kitabı severek okudum, ikinci kitap okunmaya hazır kütüphanemde bekliyor. Üçüncü kitabında çeviriliyor olduğunu duymak okuma sıramda Vardiya'yı öne çıkaracak. Güzel bir haber oldu benim için :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 06 Ekim 2016, 18:13:10
Hort olacak belki ama ben de başlığı görünce, kitabı da dün bitirmişken yazayım istedim. Kitabı Kayıp Rıhtım tavsiyesi üzerine edindim. Üslubu her ne kadar benim beklediğimden çok daha basit olsa da yazarın oluşturduğu ortam tam aradığım umutsuzluk kokan ortamdı. Lakin devamını muhtemelen almayacağım çünkü bazı yerler o kadar o kadar uzatılmış ve okurken o kadar tekrar edilme hissi veriyor ki... Belki Silo'nun içinde yukarı aşağı inişleri ve o sıkışmışlık hissini vermek için böyle bir yönteme başvurmuş yazar ama ben ziyadesiyle sıkıldım. Hele Bernard'ın ben kötü karakterim diye her yerde bu kadar bas bas bağırması, kitabın alelacele bağlanmış sonu (500 sayfanın çoğu yeri yorucu detaylarla dolu olduğunu düşünüyorum) bu arkadaşların iki ve üçüncü kitaplarda neler yapacağına dair merakımı ne yazık ki uyandırmıyor.

Sağlık olsun.
Kitapta bazı şeylerin bu kadar tekrar etmesinin sebebi o beş ana bölümün aslında farklı hikâyeler olması. Bu yüzden bazı şeyleri hatırlatmak istemiş yazar.
Vardiya Silo'yu tamamlayan ve merakınızı gerçekten uyandıracak bir kitap, bir şans verin derim.
Bu arada üçüncü kitap merak konusu. :D
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: albatros - 07 Ekim 2016, 12:54:21
Hımm, acaba Vardiya'nın da bölümleri ayrı ayrı mı yazılmış ?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 07 Ekim 2016, 17:01:16
Evet, üç ayrı hikâye olarak ama Silo'daki kadar tekrar yok. Toz zaten direkt kitap olarak yazılıyor, bakalım o nasıl olacak?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Elendil_XX - 25 Mart 2017, 13:48:34
3. kitap "TOZ" da çok yakında geliyor. Monokl kapağın bir kısmını paylaşmış resmi twitter hesabında:

https://twitter.com/MonoklEdebiyat/status/845333245784928256
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 26 Mart 2017, 11:05:02
Evet efendim, geliyor. Şu an mail kutumda yatmakla meşgul :P Çevirisi Rasim'e ait. Ben de editörlüğünü yapacağım. Ama elimdeki çeviri bitince. Yaz aylarının şafağında doğuya doğru bakın.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Okur - 26 Mart 2017, 14:14:07
Uzun süredir bekliyordum, sevindirici bir haber...
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Nisan 2017, 14:19:07
Birkaç gün önce İhsan Tatari'nin son kitap Toz'un editörlüğüne başladığını gördük (kaynak: Goodreads). Adım adım geliyor.

#TeamJules
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 07 Mayıs 2017, 03:14:51
Toz'un editörlüğü an itibariyle bitti. Ve böylece bir serinin daha sonuna geldik. Silo'yla başlayan, Vardiya ile devam eden çetrefilli macera Toz adlı üçüncü ciltle birlikte bir nihayete eriyor. Toz'da sadece Juliette ve Solo'ya yeniden kavuşmakla kalmıyor, Silo Bir'de tehlikeli ve gizli kapaklı bir mücadele veren "Troy" ile kız kardeşinin akıbetini de öğreniyoruz. Hugh Howey cevaplanmadık soru, açıklanmamış bir gizem bırakmamış gerçekten de. Akıllarda kalan tüm soru işaretlerini giderdiği gibi serüvenin sonunu da güzel bir şekilde bağlamayı başarmış. Peki ne kadar tatmin edici? İşte orası tamamen size ve beklentilerinize kalmış.

Şahsen çok başarılı bulduğum yerleri de oldu, keşke olmasaymış dediğim yerleri de. Daha fazla açıklanmadığı için eksiklik hissettiğim ve düzgün bir sonuca vardığı için tatmin edici bulduğum kısımları da oldu. Juliette her zamanki gibi inatçılığıyla güçlü bir kadın karakter olarak gönülleri fethediyor. Troy bu kitapta daha aklı başında hareket ediyor. Darcy adlı yeni karakter hiç beklemediğiniz yerden vuruyor. Ve arada oldukça trajik şeyler de oluyor tabii... Ne de olsa bu bir Hugh Howey kitabı.

Silo'yla tanışmam 2013'te Kayıp Rıhtım'ın "Biz Bunu İstiyoruz" projesi kapsamında örnek bir bölümünü çevirmemle başlamıştı. Yayınevlerine bu kitabı dilimize çevirmeleri için hunharca baskı yapmaya hazırlanıyorduk. Ne ilginçtir ki tam da o sıralarda MonokL'un eserin yayın haklarını aldığını öğrendik. Proje yayınlanmadı diye üzülürken kendimi bir anda önce editör, sonra da çevirmen koltuğunda buldum. Üçüncü kitap Toz'da yine editör oldum. Elimden geldiğince akıcı ve temiz bir çeviri sunmaya çalıştım sizlere Rasim'le birlikte. Umarım bu son adımdan sizler de keyif alır ve tıpkı benim gibi "İyi ki okumuşum," dersiniz.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 07 Mayıs 2017, 20:16:06
Eh, hayırlı olsun, şimdiden ellerine sağlık abi.

Yakın bir zamanda ilk iki kitabı tekrar okuma niyetim var ki üçüncü kitap için de güzel bir hazırlık olsun. :) Umarım kitabı yakın bir zamanda okuma şansı buluruz. İlk iki kitap her anlamda çok güzeldi, bakalım üçüncüsünde bizi neler bekliyor?∆
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Bay_Karamsar - 07 Mayıs 2017, 21:28:08
Bir seri daha kazasız belasız Türkçeye kavuşmuş oldu <3
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Berweuli - 08 Mayıs 2017, 10:29:04
Merakla beklediğim bir kitaptı hatta Vardiya'yı alıp kitaplığımda bekletiyordum. Artık raftan indirip Toz'unu da alıp okuma vakti gelmiş. Ellerinize sağlık :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 08 Mayıs 2017, 11:37:00
Teşekkürler dostlar :) Uğraştık ama değdi sanki... Bu ay içinde çıkarmayı planlıyor yayınevi bir aksilik olmazsa. Kapak çalışmaları da şurada:

https://twitter.com/MonoklEdebiyat/status/848500040029147137

(T'deki basamaklar benim eserim 8) Bu sefer koyacak yer yok diyorlardı)

Şimdiden keyifli okumalar hepinize :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Bay_Karamsar - 09 Mayıs 2017, 12:26:55
T'deki basamaklar güzel duruyor. Orayı hiç değiştirmesinler.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: kara - 09 Mayıs 2017, 12:37:42
T'deki basamaklar aynen kalsın ,iyi bulunmuş kitapları okuyanlar anlar artık ,sadece  çöl olan daha iyi gözü yormuyor serinin en göz alıcı kapağı bu olacak galiba :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: -Kötü karakteR- - 12 Haziran 2017, 02:02:56
Neredeyse iki ay sonunda Silo'yu bitirmiş bulunuyorum. Çok tuhaftı, genelde beğendiğim bir kitabı bu kadar uzun zamanda bitirmezdim arada derslerim olsa bile. Bunun nedeninin kitabı okurken sık sık yakalandığım boğulmuşluk hissi olduğunu düşünüyorum. Yani bildiğin açık havanın kıymetini anladım :D

Devamını çok merak ediyorum ama Vardiya'nın arka kapağını okur okumaz bir süre elime almaktan vazgeçtim. Şu aralar daha neşeli şeyler okumak istemem bir yana, Silo'nun sonu çok aceleye getirilmiş bence. Tamam okurken bitsin artık dedim de,

Spoiler: Göster
Bernard'ın son anları düzgünce anlatılmadan da bitsin değil.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 12 Haziran 2017, 13:32:47
Neredeyse iki ay sonunda Silo'yu bitirmiş bulunuyorum. Çok tuhaftı, genelde beğendiğim bir kitabı bu kadar uzun zamanda bitirmezdim arada derslerim olsa bile. Bunun nedeninin kitabı okurken sık sık yakalandığım boğulmuşluk hissi olduğunu düşünüyorum. Yani bildiğin açık havanın kıymetini anladım :D

Devamını çok merak ediyorum ama Vardiya'nın arka kapağını okur okumaz bir süre elime almaktan vazgeçtim. Şu aralar daha neşeli şeyler okumak istemem bir yana, Silo'nun sonu çok aceleye getirilmiş bence. Tamam okurken bitsin artık dedim de,

Spoiler: Göster
Bernard'ın son anları düzgünce anlatılmadan da bitsin değil.

O boğulma hissi de yazarın başarısının en büyük kanıtıdır bence. :)
Spoiler: Göster
Bernard konusunda ne deseniz haklısınız vallaha. Ben şahsen o adamın da temizlike gönderilip orada ölmesi gerektiğini düşünüyorum. Kapıda yanması onun gibi birisi için fazla basit bir cezaydı.

Bu arada üçüncü kitaptan bir haber var mı acaba, epey meraklandım onun için.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: ionik - 12 Haziran 2017, 17:02:29
Neredeyse iki ay sonunda Silo'yu bitirmiş bulunuyorum. Çok tuhaftı, genelde beğendiğim bir kitabı bu kadar uzun zamanda bitirmezdim arada derslerim olsa bile. Bunun nedeninin kitabı okurken sık sık yakalandığım boğulmuşluk hissi olduğunu düşünüyorum. Yani bildiğin açık havanın kıymetini anladım :D

Devamını çok merak ediyorum ama Vardiya'nın arka kapağını okur okumaz bir süre elime almaktan vazgeçtim. Şu aralar daha neşeli şeyler okumak istemem bir yana, Silo'nun sonu çok aceleye getirilmiş bence. Tamam okurken bitsin artık dedim de,

Spoiler: Göster
Bernard'ın son anları düzgünce anlatılmadan da bitsin değil.

O boğulma hissi de yazarın başarısının en büyük kanıtıdır bence. :)
Spoiler: Göster
Bernard konusunda ne deseniz haklısınız vallaha. Ben şahsen o adamın da temizlike gönderilip orada ölmesi gerektiğini düşünüyorum. Kapıda yanması onun gibi birisi için fazla basit bir cezaydı.

Bu arada üçüncü kitaptan bir haber var mı acaba, epey meraklandım onun için.

kadıköy kitap fuarında sordum, bu ay içinde, en geç temmuz başında çıkacak dediler :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Eylül 2017, 10:10:11
http://www.idefix.com/Kitap/Toz-Wool-3/Edebiyat/Roman/Bilim-Kurgu/urunno=0001720218001

Mutluluk <3
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: garajj - 14 Eylül 2017, 10:20:44
nihayet.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 14 Eylül 2017, 11:40:28
SONUNDAAAAAĞĞĞ!

İkinci kitabın çıkmasını beklerken de ömrüm çürümüştü, bunda da öyle oldu :) Neyse ki tamamladık üçlemeyi. Güle güle okuyun.

#TeamSolo
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: yafeshan - 14 Eylül 2017, 13:48:33
Su kitap bir hafta önce cikaydi ne olurdu sanki
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 14 Eylül 2017, 13:51:44
Çok şükür. :) Eh, kitap listemin fiyatı biraz daha tuzlandı ama ne yapalım? Bunu uzun zamandır bekliyordum, hadi bakalım...
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Okur - 19 Eylül 2017, 20:39:39
Oooo. Akşam akşam sevindim şimdi. :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: kingebu - 22 Eylül 2017, 21:13:53
seri hakkında genel olarak bi puanlama yapabilir misiniz ? 1 ila  10 arası?
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: kara - 25 Eylül 2017, 10:51:07
Hugh' la beş dakika da olsa muhabbet etmiş biri olarak girersem konuya efendim,fuara kitap imzalatmak için gittim üç ,dört sene önce ,çıkmış adam erkenden neyse telefon ettiler Monokl Yayınlarına ayrıca teşekkürler yakaladık fuarın çıkışında imza fotoğraf felan iki kelime ettik ,torunlarıma anlatacak anım oldu, ,Teknik konular ,karanlık ve kapalı ortam çok ayrıntılı ve gerçekçi anlatılmış ilgi alanım ve mesleğim belki ondan son kitabı aldım fakat okumadım,Benim puanım net 8,5 net .
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 25 Eylül 2017, 11:33:22
İzmir'de yaşadığım için o imza gününe gidememiş, çok üzülmüştüm. Ama Rıhtım'daki dostlar sağ olsun, ilk kitabın imzalı bir kopyasını bana ulaştırmışlardı sonradan. Hugh adımı yanlış yazmış fakat; "To dear İshan" demiş :) Bundan sonraki çevirilerinde ben de onun adını "Huge Honey" olarak yazmaya karar verdim u_u

Serinin ilk kitabına notum 8, ikinciye 7, üçüncüye yine 8.
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Fırtınakıran - 25 Eylül 2017, 11:42:27
Sana puanım 9 kanka.

bkz. Dayanamadı.

Yalnız biz son kitabı henüz okuyamayanlar olarak gaza gaza gele semalarda objektiflere yakalanacağız. Yazıktır. Zalımsınız :(
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: cankutpotter - 25 Eylül 2017, 14:53:59
Eh kitabı hâlâ okuyamadım gerçi ama (bakınız yataklara düştüm efenim!) İlk iki kitaba en az sekiz veririm, bence ikisi de gayet sürükleyiciydi. Şu an Zaman Çarkı'na devam etmiyor olsaydım sırf hazırlık olsun diye seriyi baştan okuma planlarım vardı. :(
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: ionik - 02 Ekim 2017, 19:52:38
Son kitabı da okudum ve sonunda derin bir nefes alabildim :)

serinin üzerimdeki en büyük etkisi yaşattığı boğulma hissi oldu, son kitapta da hadi artık çıksınlar öleceklerse de ölsünler diye diye sayfaları hışımla çevirdim :)) alttaki eleştiriler bu acelecilikten kaynaklı gözden kaçanlardandır;

ilk iki kitaptaki kadar şaşırtıcı vay canına dedirten sürpriz yoktu, teknik detaylardan sıkıldım, olay örgüsünün temposu biraz rahatsız etti, bazen çok durağan sonra hızlı gelişti hikaye, karakterlerle çok empati kuramadım, tamam zaten tanıyorduk onları, beklenmeyen bir davranışları olmadı, galiba bana eksik gelen bildikleri herşey başlarına yıkılırken fazla soğukkanlı kalmaları oldu, gidenler için olan yas da pek içime sinmedi, her duruma bu kadar çabuk adapte olan bir ırk olmaktan mutlu mu olmalı dehşete mi kapılmalıyım bilemedim, ha birde döndük dolaştık büyük amerikan rüyasına vardık; bırakalım insanlık kendisi kaderine karar versin, herkesin bir şansı olsun  :dl

neyse, son kitap diğerlerinin gerisinde de olsa seri bana göre distopya içinde (türü bana göre distopya) anlamlı bir yeri hakediyor çünkü yaratılan evren aslında günümüz kararvericilerinin (senatör) bile isteye yarattığı ve yönettiği bir evren, ortama uzaktan bakan gözlemci gibi değil zaman ve mekanda kendinin de olabileceğine inanan biri gibi hissettim,bakınız silo 1 sakini.

benim notum 9-9-7
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: Mashiara - 27 Kasım 2017, 12:07:58
Haftasonu okudum ve puan verildiğini görünce ben de eksik kalmayayım dedim.Benim puanım 8-8-9

Ayrıca çok güzel bir çeviri olmuş.Acaba yazar  burada ne demek istemiş deyip defalarca okuduğum cümleler olmadı.Su gibi aktı kitap :) Emeği geçen herkesin eline sağlık. Diğer yayınevlerinden de aynı özeni bekliyoruz..
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: mit - 29 Kasım 2017, 12:56:12
Ayrıca çok güzel bir çeviri olmuş.Acaba yazar  burada ne demek istemiş deyip defalarca okuduğum cümleler olmadı.Su gibi aktı kitap :) Emeği geçen herkesin eline sağlık. Diğer yayınevlerinden de aynı özeni bekliyoruz..

Teşekkürler Mashiara, mutlu ettin :)
Başlık: Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
Gönderen: kingebu - 10 Aralık 2017, 20:34:44
puanlama konusunu ben açmıştım ve bende sonunda seriye başlıyorum işlerden dolayı biraz yavaş okuyan birisiyim fakat puanlardan dolayı çok heyecanlıyım.Ayrıca site içinde çok aktif olmasam da sürekli takip ettiğim sitenin, kitapın çevirisi ve yayınlanmasında ki emekleri beni gururlandırdı.Emeği geçenlerin ellerine sağlık umarım ileride daha çok görürüz kendilerini.