Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 17 Aralık 2013, 11:54:13

Başlık: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Denaro Forbin - 17 Aralık 2013, 11:54:13
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/wonder-woman-gal-gadot.jpg)

Ben Affleck’in nasıl bir Batman olacağı hala gündemdeki en hararetli tartışmalardan olmaya devam ederken, 2015’te vizyona girmesi planlanan Batman vs. Superman’de (Batman Süpermen'e Karşı) Wonder Woman’ı kimin oynayacağı açıklık kazandı.

En son Hızlı ve Öfkeli 6’da karşımıza çıkan İsrailli aktrist Gal Gadot’ın, amazon prensesi Themyscira‘lı Diana (Wonder Woman) rolünü alacağı yönetmen Zack Snyder tarafından doğrulandı.

Zack Snyder ayrıca Gal Gadot için şu sözleri söyledi:

Alıntı
“Wonder Woman, DC Evreni’nindeki tartışmasız en güçlü ve hayranlar tarafından favorileştirilmiş kadın karakteri. Sadece Gal’ın harika bir aktrist olmasından değil, aynı zamanda bu rol için onu kusursuzlaştıran niteliklere sahip.”

Böylelikle çok uzun zaman sonra bu savaşçı prenses de çizgi roman uyarlamaları furyasında yerini alıyor. Belki şimdilik kendi filmine sahip değil, ama bu filmden hareketle neler olabileceğini bekleyip göreceğiz.
Başlık: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Denaro Forbin - 30 Temmuz 2014, 15:39:23
Ve Wonder Woman Sahnede!

(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/07/wonder-woman-ilk-afis-top.jpg)

Büyük bir merakla beklenen Batman v Superman filminde yer alacak olan karakterlerden biri daha görücüye çıktı.

Çizgi roman tarihinden birçok ünlü karakteri bir araya getirecek olan film büyük bir merakla beklenirken, geçtiğimiz günlerde Wonder Woman’ın resmi fotoğrafı da yayımlandı.

Özel bir süper güce sahip olan Wonder Woman, uçabilen bir amazon savaşçısı. Bu karaktere beyazperdede hayat verecek olan kişi ise İsrailli oyuncu ve aynı zamanda modellik de yapan Gal Godot.

Batman v Superman, Mayıs 2016’da vizyona girecek.

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/07/wonder-woman-ilk-afis-683x1024.jpg)


Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/bahri-dogukan-sahin-armino/)
Başlık: Jason Momoa Batman v Superman’de Aquaman’i Oynayabilir
Gönderen: Denaro Forbin - 25 Ağustos 2014, 16:48:32
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/08/batman-v-superman.jpg)

Batman v Superman’de gelişmeler bitmiyor! Sizlere en son Wonder Woman’ın görüntülerini aktarmıştık (http://www.kayiprihtim.org/portal/2013/12/13/batman-vs-superman-filmindeki-wonder-woman-belli-oldu/), fakat anlaşılan DC Evreni’nde bu kapışmaya katılacak başka karakterler de var.

Başta söylenti olarak ortaya çıksa da, şimdiler Variety (http://variety.com/2014/film/news/jason-momoa-to-play-aquaman-in-batman-v-superman-1201221554/) tarafından doğrulanan habere göre Game of Thrones’ta Khal Drogo’yu canlandıran Jason Momoa filmde Aquaman’i canlandıracakmış.

Açıkçası kendisinin bu role bir hayli yakıştığını düşünüyoruz. Ancak DC Evreni’nden her eklenen süper kahramanla birlikte Batman v Superman’in bir nevi Injustice: Gods Among Us’a döndüğüne dair bir şüphemiz var. Ama şüphemiz doğruysa tadından yenmez!

Açıkçası kendisinin bu role bir hayli yakıştığını düşünüyoruz. Ancak DC Evreni’nden her eklenen süper kahramanla birlikte Batman v Superman’in bir nevi Injustice: Gods Among Us’a döndüğüne dair bir şüphemiz var. Ama şüphemiz doğruysa tadından yenmez!

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/08/jason-momoa.jpg)


Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Ugur - 25 Ağustos 2014, 17:49:54
henry cavill superman rolüne çok yakışıyor ona denilecek bişey yokta 3 film batmani oynamış christian bale neden değiştirilir aklım almıyor
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Gudvard - 25 Ağustos 2014, 20:52:58
bale'in kendisi artık batman'i oynamak istememiş diye biliyorum ben.

ayrıca evet ben cavill'i superman rolüne çok yakıştırıyorum bana göre çok iyi bir superman oldu ama aynı şeyi batman için söyleyemeyeceğim. farklı bir seçim yapılabilirdi. diğer bir konu da wonder woman; oyuncu seçiminden memnun oldum ben her ne kadar çoğu kişi beğenmese de ama beni kıyafeti aşırı rahatsız etti be, neden renkli değil o kıyafet ha? superman'e güzel uyguladınız maviyi kırmızıyı da wonder woman'a mı uyarlayamadınız? aquaman'e gelirsek, cast seçimi çok doğru olmuş da umarım kıyafette wonder woman sorununu yaşamayız :(
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 25 Ağustos 2014, 23:19:44
Bale'ın Batman'i oynamamasının çok basit bir sebebi var: Bale'ın oynadığı filmler pek de DC filmi sayılmaz. DC Cinematic Universe'e dahil değiller. Aynı şekilde süper kahraman filmi de değiller.

Temelde DC'ye bağlı elbette, ama Nolan'ın kendi Batman evreni var. Eğer film bu evrende geçmiyorsa, ki umarım geçmiyordur, Bale'ın oynaması zaten epey saçma olurdu. Filmin Nolan evrenine bağlanacağıyla ilgili söylentiler de var aslında, ama dediğim gibi, umarım yanlıştır. Çünkü o evrenin Superman gibi saf bir "süper kahraman"a uygun olduğunu hiç düşünmüyorum. DC Cinematic Universe Nolanverse'e bağlanırsa işin cılkı çıkar, ikisi de bozulur. Hiç gerek yok böyle bir şeye.
Başlık: Bale’in Batman Kıskançlığı
Gönderen: mit - 14 Aralık 2014, 18:38:15
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/12/batman-jealous.jpg)

Bale’in Batman Kıskançlığı

Christian Bale, yeni Batman Ben Affleck hakkında ilginç sözler sarf etti.

Memento, The Prestige, Inception gibi mindfuck filmlerle büyük hayran kitlesi yakalayan yetenekli yönetmen Christopher Nolan’ın Batman üçlemesi genel olarak oldukça başarılı bir seriydi.

Üçleme sonlandı ve Nolan yoluna Interstellar ile devam etti. Ardından Christian Bale’in artık Batman rolüyle izleyicinin karşısına çıkmayacağı ve Ben Affleck’in yeni Kara Şövalye olacağı kesinleşti.

Bunlar zaten bilinen şeylerdi, asıl bilinmeyen ise Bale’in yeni Batman rolü dolayısıyla Affleck’i kıskandığı gerçeği. Hatta bunu saklamayan Bale bir mülakatta şu cümleleri sarf etti:

Alıntı
Ben Affleck’in yeni Batman olacağını öğrendiğimde bir süre öylece boşluğa bakıp durmuş, şok olmuştum. Batman’i başkasının oynayacağını kıskandığım bir gerçek. Ancak profesyonel bir oyuncu olarak böyle bir şey yaşamam son derece garip.

Bu cümlelerden de anlaşıldığı üzere Christian Bale’in, Batman’le duygusal bir bağ kurduğu aşikar. Kendisini üç film boyunca severek izlemiş ve biz de ilk öğrendiğimizde aynı tepkiyi vermiş olsak da, sonuç da Affleck de oldukça başarılı bir oyuncu. Rolün altından kalkacağını tahmin ediyor ve performansını merakla beklemeye devam ediyoruz.

Haber (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/12/14/balein-batman-kiskancligi/): B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/bahri-dogukan-sahin/)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Elendil_XX - 20 Şubat 2015, 17:39:27
Jason Momoa Aquaman'den çok Rob Zombie'ye benzememiş mi?... :D :P

Spoiler: Göster
(http://cdn2-www.comingsoon.net/assets/uploads/2015/02/aquamanjasonmomoa.jpg)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: TheWalkingIdeas - 20 Şubat 2015, 17:42:08
Vöv bayağı benzemiş hem de :D
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 20 Şubat 2015, 17:55:30
Hahah :D Baya güzel olmuş ama. Adamdaki karizmaya bak, Aquaman değil adeta Poseidon.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 16 Nisan 2015, 13:11:52
"Batman v. Superman" filminin -tek nefeslik- ilk fragmanı yayınlandı. İzlemek için:

https://youtu.be/w852aRuN380
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: kargasiz - 17 Nisan 2015, 20:29:57
Fragmanın yayınlandığını görünce heyecanlanıp torrent'tan inenleri durdurmuş, youtube player'ı 1080p ayarlamayı düşünmüş, karşısına oturmuştum; kıyafetler çok parlak ve güzel çıkmıştı :D

Not: 1080p görüntüsü yok :P
Başlık: Batman v Superman’in “Resmi Fragmanı” İle İlgili Tüm Detaylar!
Gönderen: mit - 18 Nisan 2015, 12:21:33
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/04/batman-v-superman-logo.jpg)

Batman v Superman’in “Resmi Fragmanı” İle İlgili Tüm Detaylar

Batman ve Süpermen internete mağlup oldu. Önce filmin 20 saniyelik teaser trailerı çıktı ve 20 Nisan’da daha fazlasını göreceğimiz vaat edildi. Ancak aradan bir gün bile geçmeden fragmanın tamamı internete sızdırıldı! Sonunda Warner Bros da teslim oldu ve fragmanın tamamını günler önce yayınlamak zorunda kaldı.

Sizlerin de bildiği gibi cep telefonu kalitesinde ve Portekizce altyazılı olarak sızdırılan ilk fragmandan pek bir şey anlaşılmıyordu. Çünkü her şey fazlasıyla karanlıktı ve bunu sadece çekim kalitesinin kötülüğüne borçlu değildik. Çünkü o karanlık filmin geneline hâkim olacakmış gibi görünüyor.

Ama artık detayları daha net görebiliyor, hatta heyecan verici bazı minik ayrıntıları yakalayabiliyoruz. Hem de ne ayrıntılar! Anlaşılan Zack Snyder bizi hiç beklemediğimiz bir yerden vuracak!

Filmin resmi fragmanıyla ilgili kare kare ayrıntıları, tüm detayları ve satır aralarında geçen göndermeleri sizler için inceledik. Hepsi haberimizde (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/04/18/batman-v-supermanin-resmi-fragmani-ile-ilgili-tum-detaylar/).
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Nisan 2015, 15:44:01
Önce şunu diyeyim, emekli maaşının yatmasını bekleyen Bruce'un baktığı kostüm Dark Knight Rises'daki kostüm değil; Frank Miller tarzı Batman kostümü. Hatta Dark Knight Returns'deki kostüme benziyor, özellikle son sahnedeki metal korumalı kostüm ve Batman vs Superman sahnesi düşünülürse, baya baya Dark Knight Returns olmuş.

En azından şunu gördük, çizgi romanlardan beslenecek bir film ile karşı karşıya olacağız. Bu güzel bir şey çünkü kendi adıma, filmi izleyene kadar çok büyük bir heves içerisinde olamayacağım. Ben Affleck'in Batman olması konusunda pek iyimser değilim ama en azından konu sağlam olacak.

Hatırlatma: Joker rolü için Heath Ledger seçildiğinde insanlar kafayı yemişti, ne alaka ulan!? diye. Olur mu olur tabi ki de ben ve önyargılarım, birlikte çok mutluyuz.

Superman filmlerinde asıl işlenmesi gereken "Böylesine mutlak güçte birisi kontrolü eline alırsa hangi deliğe saklanacağız?" konusuna giriliyor gibi, bu güzel. Lex Luthor büyük bir ihtimal bu düşünceden doğacak ve yükselecek. Bu duruma "Sakin ol şampiyon!" diyecek olan kişi olarak Batman'i göreceğiz, eyvallah. Ama Wonder Woman? Aquaman? İnsanlık doğa üstü bir adamı henüz sindirememişken bu karakterleri filmin neresinde göreceğiz merak ediyorum.

Son olarak;
"Tell me, do you bleed? You will..."

Hey yavrum hey.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Nisan 2015, 15:46:16
Alıntı
Ama Wonder Woman? Aquaman? İnsanlık doğa üstü bir adamı henüz sindirememişken bu karakterleri filmin neresinde göreceğiz merak ediyorum.

Bu isimler duyurulduğundan beri aklımdaki düşünce şu: "E bu basbayağı Injustice yahu."
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: KoyuBeyaz - 18 Nisan 2015, 16:04:17
Plot twist:
Spoiler: Göster
(http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo/aj0KWZR_700b_v1.jpg)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 18 Nisan 2015, 16:40:49
Önce şunu diyeyim, emekli maaşının yatmasını bekleyen Bruce'un baktığı kostüm Dark Knight Rises'daki kostüm değil; Frank Miller tarzı Batman kostümü. Hatta Dark Knight Returns'deki kostüme benziyor, özellikle son sahnedeki metal korumalı kostüm ve Batman vs Superman sahnesi düşünülürse, baya baya Dark Knight Returns olmuş.

Offf! Returns yerine Rises yazmışım yaaa... Bu acıttı -_-

İyi ki söyledin Kürşat, hemen düzelttim. Önce Tarık, şimdi de sen iki hatamı düzelttiniz. Galiba yaşlanıyorum... ya da yedi cihanın ahı tuttu, bilemiyorum artık. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 18 Nisan 2015, 17:57:03
Buraları sular, seller götürsün biraz. (Flood is coming!)

Filmde şöyle bir easter egg varmış. Merak edenlere gelsin efenim, ilk bizden duymuş ve görmüş olunuz.
Başka yerde gördüğünü söyleyen olursa banlarım.

Spoiler: Göster
(http://static2.hypable.com/wp-content/uploads/2015/04/batman-v-superman-easter-egg-6.jpg)

Evet, Riddler'ın işareti... Orada ne aradığı hakkında hiçbir fikrim yok.

Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Gudvard - 18 Nisan 2015, 23:30:05
Alıntı
Ama Wonder Woman? Aquaman? İnsanlık doğa üstü bir adamı henüz sindirememişken bu karakterleri filmin neresinde göreceğiz merak ediyorum.

bu konu benim de kafamı kurcalayan bir soru.

fragmana gelince, ilk portekizce altyazılı fragmanı izleyince hiçbir şey hissetmedim ve çok da beğenmedim. sonrasında resmi hd fragman geldiğinde baya gaza geldim.

ama ne yalan söyleyeyim bu teaser trailerda, age of ultron teaser trailerında hissettiklerimi hissedemedim; o çok ayrıydı, tüylerimi diken diken etmişti, gözlerimi kırpmadan izlemiştim, içimde büyük bir heyecan oluşmuştu, bir an önce çıkmasını istemiştim. bvs teaserı bana bunları yaşatamadı nedense...

acaba dc'den marval'a mı dönmeye başlıyorum :-\
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 21 Nisan 2015, 22:37:40
Filmin özeti muhtemelen şu şekilde olacak;

HISHE - Batman V Superman (https://www.youtube.com/watch?v=HQPYAhcEhlo)

Çünkü o "sürtüşme"nin bir galibi olacağını sanmıyorum. Galibinin kim olacağı hakkında saatlerce konuşabiliriz tabi ki de Justice Leauge'in temellerinin atılacağı bir film olacaksa bu aşağı yukarı yukarıdaki gibi olacak sanırım. Aquaman ve Wonder Woman'ı da son sahnelerde "Haydi birlik olalım, el ele bayırdan aşağı koşalım" diyerek göreceğiz en fazla.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: VeRMiNaaRD - 21 Nisan 2015, 22:44:49
O sürtüşmenin illaki bir galibi olmayacak, ki dediğin gibi de Justice Leauge'in temelleri atılacak. Ama bu videodaki gibi de olmaz hani :)

Çok kan akacak çookkk :P
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Marius - 22 Nisan 2015, 00:16:49
Batman'in Superman'in ağzına diz atıp çok pis döverek yeneceğini düşünen bir tek ben mi varım? Bu filmde böyle olmazsa da olması gereken bu. Batman diyoruz bağrımıza basıyoruz.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Fırtınakıran - 22 Nisan 2015, 21:20:37
Spoiler: Göster
(https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/535909_10153272998643524_53119011845962616_n.jpg?oh=37175b46e97d35e6938ec72af450f306&oe=559E16B0)


Şu filmin caps furyasında en iyisi bu oldu kendi adıma. Bizim forum için yapılmış sanki :D.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: VeRMiNaaRD - 24 Nisan 2015, 00:55:44
Az önce Arrow ile Atom'un kapışmasını izledim. Aklıma direk Batman vs Superman'deki bu sahne geldi. Sahneler acayip benziyor. Biri yerde diğeri havada, biri karanlık kahraman diğeri daha ak pak birşey :D
Duellonun sonunda olanlar Batman v Superman'de de olacak gibi geliyor. Tabiki gönüller Marius'un arzusunu istiyor :P
Donlu pelerinli süper kahraman mı olurmuş :D
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 24 Nisan 2015, 02:59:46
İçinizin yağlarını eritmesi açısından şunu (https://www.youtube.com/watch?v=Mx6l39BR_FM) ve şunu (https://www.youtube.com/watch?v=cQYmDcNCGKs), bu sıralama ile izleyiniz. Ağzına diz atmadığı kaldı bir tek. "Do you bleed? You will..." den sonra da malum sahnenin sonunda buradaki gibi konuşsa pek güzel olur;

"I want you to remember the one man who beat you!"

Tabi şöyle de bir durum var. Batman'i Gotham dışına çıkarttığımızda, Justice League içine koyduğumuzda işler bir hayli farklı oluyor. Her kahraman kendi çapında oldukça güçlüyken Batman ile beraber iken Batman'in altında ezilmeleri gerekiyor. Fizik kurallarını yoksayacak hızda koşabilen bir adam, marslı bir adam, tanrısal bir kadın, "süper" bir adam falan derken Batman onların yanında fazla "normal" kalıyor, eh bu açığı da bu tarz bir davranışla kapatıyorlar. Batman onlar kadar hızlı ya da güçlü değil ama onları alt edebilecek zekaya ve imkanlara sahip. (Bkz: Justice League of America: Tower of Babel (http://en.wikipedia.org/wiki/JLA:_Tower_of_Babel) hikayesi. Hepsi için bir planı (https://www.youtube.com/watch?v=pJ2IpJyapG8) var.)

Ama hepsinden öte Batman'in Superman'e karşı çok güzel bir üstünlüğü var ki Hush serisinde kendisi bunu şöyle dile getiriyor.

"If Clark wanted to he could use his superspeed and squish me in the cement. But I know how he thinks. Even more than the kryptonite, he's got one big weakness. Deep down, Clarks essentially a good person...And deep down, I'm not."

"Eğer Clark isteseydi süper hızını kullanıp beni asfalta gömebilirdi. Ama ben onun nasıl düşündüğünü biliyorum. Kryptonite'den daha büyük bir zaafı var. Esasında Clark iyi bir insan... Ve esasında, ben değilim."
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Marius - 24 Nisan 2015, 04:05:23
(http://www.meh.ro/wp-content/uploads/2015/04/meh.ro11948-455x539.jpg)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: VeRMiNaaRD - 24 Nisan 2015, 09:57:54
Madcap'in videoları izleyince yine bir heyecan geldi bana :) Batman şu herifi evire çevire bir dövsün :P Sevmediğim, bedavaya figürünü verseler koleksiyonuma katmayacağım (bedava olursa olur gerçi :P ) iki süper kahraman var : Superman ve Spiderman. İnşallah kan oluk oluk akar :D
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: zaujas - 24 Nisan 2015, 10:58:52
Spoiler: Göster
(http://www.meh.ro/wp-content/uploads/2015/04/meh.ro11948-455x539.jpg)


Maşallah arı mama reklamlarındaki çocuk gibi  :)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: M.K.Immortal - 24 Nisan 2015, 11:36:09
Superman o kadar abartıldı ki güçleri konusunda artık çizerleri bile "yeter yahu diğer süper kahramanlar da yensin, hatta batman bile yensin ki onun da aslında yenilebileceğini gösterelim" moduna girdiklerini düşünüyorum.

Yahu Batman vs Superman mümkün mü? En güzel örneği şuradaki videoda var zaten:

https://www.youtube.com/watch?v=Qynapm-Rbgk (https://www.youtube.com/watch?v=Qynapm-Rbgk)

Hadi Superman iyi bir insan diye öldürmüyor Batman'i. Süper hızını kullanıp Batman'i soyup etkisiz hale getirmek de mi aklına gelmiyor? (ki Superman, Batman'den daha zeki bir karakter) Batman bunlara da bir çare bulmuş olsun hadi ama Superman'den bahsediyoruz. Hani serçe parmağıyla gezegen patlatabilecek kuvvveti olan adam (evet gücü o kadar abartılı). Hiç yolunu bulamıyor yani etkisiz hale getirmek için öyle mi?

Güçleri için de şuraya bakabilirsiniz:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Superman (http://tr.wikipedia.org/wiki/Superman)

Bu arada çizgi romanlarını okumadım, çizgi romanlarla pek aram iyi değildir. Belki orada daha mantıklı, daha güzel şekilde işlenmiştir olaylar ama filmlerinden, çizgifilmlerinden ve araştırmalarımdan yola çıkarak konuşuyorum. Az önceki linkteki düşmanları bile yenmiş bir karakter yahu bu :S

Superman aşırı abartısı nedeniyle sevmediğim bir kahraman. Batman'in onu evire çevire dövmesini görmek beni pek bi memnun edecektir ama yine de çok gerçekçi gelmiyor bu durum. Yahu adam o kadar abartı ki en zayıf yanı kriptonitin bile işe yaramadığı (yok güneşten güç alma yok rage durumuna geçme gibi) olaylar yaşamış. İşte en başta dediğim gibi bu abartısı yüzünden artık tepki alan Superman'in de, Batman kadar sade bir kahraman tarafından bile yenilebileceğini göstermek için bütün bunların yapıldığını düşünüyorum.

Ve son noktayı da koyuyorum arkadaş. Son Goku her halükarda hepsini döver :D
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 24 Nisan 2015, 11:55:06
Batman: Dark Knight Returns'ü okuyun, ondan sonra konuşalım derim :) Ya da Injustice'in ikinci sezonunun son sayılarını. Koyubeyaz yukarıda paylaşmış gerçi, tam da o sahne Batman'in Süpermen'i nasıl yeneceğini gayet iyi açıklıyor.

Batman her şeyi düşünür. Karakteri bu şekilde tasarlanmıştır. Her olasılığı, her zayıflığı, her ihtimali bilir ve kullanır. Kullanmaktan geri kalmaz, tereddüt etmez. Madcap'i de dediği gibi, o kalbinin derinliklerinde iyi bir insan değildir. Daima her şeye karşı hazırlıklıdır. Diğer tüm süper kahramanaların kimliğini bilir. O nedenle Süpermen'i yenmesi güce değil, zekaya ve bilgiye dayandırılır.

Şu video da benim bayağı hoşuma gidiyor :) Batman vs Darth Vader.
https://youtu.be/u3tC8TPh9oQ

Hayran yapımı bir video, ama çok başarılı. Forumda daha önce paylaşılmıştır belki, şimdi hatırlamıyorum. Darth Vader, Süpermen'i kaçırıp hapsediyor. Amacı onu kullanarak galaksiyi ele geçirmek. Batman de onu kurtarmaya gidiyor. Mantıksızlıklar yok değil tabii... Mesela Batwing'in uzayda uçması ya da Batman'in ışın kılıcı kullanabilmesi gibi. AMAAA... Batman'i çok iyi analiz etmişler ve her duruma karşı hazırlıklı olmasını, düşmanının her zayıflığı kullanmasını çok iyi resmetmişler.

Aslında bu alternatif son, çünkü ilk video yayınlandıktan sonra kızılca kıyamet kopmuştu :P Bence asıl son daha mantıklı yine de. O da burada:

https://youtu.be/qv6saLrn3UY?t=6m30s
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: tetsuo - 24 Nisan 2015, 12:19:50
Dünyanın en popüler üç süper kahramanı vardır. Superman, Batman ve Spider-Man. Aralarında özel bir gücü olmayan tek karakter Batman. Justice League'de de özel bir gücü olmayan tek karakter Batman'dir. Bunun nedeni mükemmel bir kurgunun ürünü olması ve taşıdığı değerler, sembollerdir. En güçlü insandır, Superman'e göre dünyada ki en tehlikeli kişidir vs.

Hazırlık zamanı ve planlaması Batman için her şeydir. Eğer rakibini etüt edebilecek zamana sahip olursa, öyle ya da böyle kurtulmanın hatta galip gelmenin yolunu bulur. Fakat bu herkes için geçerli değildir. Burada devreye Superman geliyor. Superman tarih boyunca çoğu kez Batman'i tabiri caizse tokatlamış olmasına rağmen, akla her zaman Batman'in üstün ayrıldığı The Dark Knight Returns ve Hush hikayeleri gelir. İkisi de Batman hayranlarının kutsal kitabıdır. Ama ikisinde de Superman'i gerçek anlamda yenemez Batman. TDKR'de,
Spoiler: Göster
çok uzun bir planlama yapması, Green Arrow'la ortak çalışmasıyla birlikte , kavgaya istemeyerek dahil olan Superman'i bi grogi durumuna sokar. Fakat Superman'e devam etme şansı vermeden kalp krizi numarası yapar ve kaçış planını devreye sokar. Burada Superman, Batman'in kalp atışlarını duymasına rağmen gitmesine izin verir.
Hush'da ise
Spoiler: Göster
bizzat Superman'in kendisinin verdiği kryptonite yüzüğü kullanır Batman. Ve bu durum Superman, Poison Ivy'nin etkisindeyken olur. Superman kontrolü tamamen Ivy'e vermemek için cebelleştiğinden 'kana susamış' bir şekilde saldırmaz kara şövalyemize.


Batman mükemmel bir akıl adamıdır fakat onunda limitleri vardır. En basiti Bane belini kırabiliyor ise, Deathstroke birebirde onu alt edebiliyor ise; Superman çok ayrı bir seviyede onun için.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 24 Nisan 2015, 12:34:43
Orası öyle canım :) Zaten konu "Batman, Süpermen'i daima yener" değil. Öyle bir şey imkansız zaten... Buradaki asıl nokta "Batman, Süpermen'i yenebilir." Ya da alt edebilir diyelim, bu ifade daha doğru olur sanırım.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 24 Nisan 2015, 13:25:22
X mi yener Y mi? sorusunun cevabının temelinde hikayeyi yazan adamın düşüncesi yattığı için, "X'in Y'yi yenmesi ya da tam tersi imkansız!" gibi bir durum söz konusu değil. Kaldı ki Superman mantık çerçevesinde düşünülebilecek bir karakter olmadığı için, Superman şu şekilde yenilebilir ya da Superman düşmanını şu şekilde yener demek de zor.

Kendi adıma kahramanların daha gerçekçi ve mantık sınırları içerisinde olduğu hikayeleri daha çok seviyorum. Watchmen mesela. Evet, Dr. Manhattan gibi bir gerçek var orada ama onun yaşadıklarını, hissiyatını, yaşamı sorgulamasını düşünün bir. Fakat Superman'de böyle bir durum yok. Bir iki numara yapabilen şarlatanların kendini mesih olarak adlandırdığı bir Dünya'da Superman ben sizin tanrınızım dese kim ne diyebilir?

O yüzden bu kavgaya detaylandırmadan, tamamen yüzeysel olarak baktığımızda elbette Superman Batman'i yenecektir ve bu kavga pek uzun sürecek bir kavga da olmaz. Ama işin hikaye boyutu içine girdiğinde, Superman gayet de yenilebilir. Öyle de olmalıdır aslında, asla alt edilemeyen ve hiç bir zaafı olmayan bir karakteri ne kadar zevkle okuyabiliriz ki?

Tabi bir de şu var, bu tarz karşılaşmalar bir sonuç elde edilmek için olmuyor, karşı tarafı etkisiz hale getirmek amacıyla oluyor. TDKR'de mesela, Superman Batman'i yetkililere teslim etmek istiyor, Batman de Superman'in işine karışmasına engel olmak istiyor. Ya da Batman'in Justice League'i durdurma planlarının hepsi üyeleri etkisiz hale getirmek amacı taşıyor. Joker'i öldürmeyen adam kalkıp Superman'i mi öldürecek zaten de, o ayrı bir konu.

Hepsini geçtim adamın kendisi için bile planı var. Tower of Babel'de bu "yakınlarını kullanma, değer verdiği kişilere zarar vererek onu oyalama, ailesine olan zaafını kullanma" şeklinde belirtilmiş. Justice League of America: Doom animasyonunda ise şöyle özet geçilmiş;

Superman: Sen ne egoist bir adamsın ki bütün Justice League üyelerine kontrolden çıkmaları halinde bir plan yapmışsın ama kendin için bir plan yapmayı uygun görmemişsin.
Batman: Benim için de bir plan var. Adı Justice League.

Yani özetle bu tarz karşılaşmaların sonucunu yazan kalem belirler. Ve sonuç ne olursa olsun bu durumdan birileri tatmin olmaz ki haklıdırlar da. Superman gibi bir karakterin yenilmesi de Batman gibi bir karakterin yenilmesi de kabul edilebilir bir şey değil; farklı açılardan bakıldığında. Superman savunucuları güçlerini öne sürecektir, Batman savunucuları ise herhangi bir savunmada bulunmayacaklardır. Çünkü o Batman'dir ve şu cümle bile bütün soruların cevabıdır.

Spoiler: Göster
(http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcot6gwa1x1rnkl7to1_400.jpg)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 24 Nisan 2015, 14:41:11
Yani özetle bu tarz karşılaşmaların sonucunu yazan kalem belirler.

Sonunda yahu, ne zaman biri bunu yazacak diye bekliyorum. Sonucun iki karakterin güçleriyle tam olarak uyuşması gerekmiyor, yazar nasıl isterse sonuç öyle olur. Sonucu etkileyebilecek tonlarca faktör var, yazar Batman'in birini yenmesini istiyorsa bunu bir şekilde kılıfına uydurur. Yoksa itiraf edelim, Superman'in herhangi bir şekilde kendisini kısıtlamadığı bir durumda Batman'in Superman'i yenmesi açık ve net imkansız (hatta birçok başka kahramanı da yenmesi imkansız). Hikaye faktörü, karakterlerin kişilik özellikleri işin içine girdiğinde her şey değişiyor ve bu kişilik özellikleri de çizgi romandan çizgi romana değişiklik gösterebiliyor. Yazarın elinde çok büyük bir manipülasyon gücü var, bunu da hikayeyi istediği tarafa yöneltmek için kullanabilir. Ha Batman'in karşısına çıkınca bütün kahramanların bir anda gerizekalı kesilmesi bir noktadan sonra sinir bozucu olmuyor değil, orası da ayrı tabi.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: tetsuo - 26 Nisan 2015, 01:02:18
İnternet üzerinde, özellikle 'geek' toplumunun hüküm sürdüğü internet üzerinde, 'battle' kültürü vardır. Başta Comic Vine, ScrewAttack gibi siteler olmak üzere, kurgusal karakterlerin (illaha comics olmak zorunda değil, bir video oyunu karakteriyle bir manga karakteri de pek ala karşılaştırılabilir) sahip oldukları güçler ve özellikler doğrultusunda bire bir karşılaşmaları halinde neler olacağına dair tartışılır. Bazı zamanlar şartlar konur, mekan belirlenir vs. Uzun uzun mesajlar yazılır, hararetli bir şekilde tartışılır. Bende bu karşılaşmaya böyle yaklaşıyorum. Bu bir nevi alışkanlık. Tabi ki her şey yazar ve kurgunun barındırdığı mantığa bakar fakat ne olursa olsun, insanların bu kapışmayı mantıksız bulmasına da bir şey denemez.

En basitinden depara kalkan Superman bile garip .))

(http://i.imgur.com/JaR8e2a.gif)
Başlık: "Batman v Superman: Dawn of Justice" filminden yepyeni görseller yayınlandı.
Gönderen: mit - 03 Mayıs 2015, 12:54:59
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/05/batman-v-superman-header.jpg)

"Batman v Superman: Dawn of Justice" filminden yepyeni görseller yayınlandı.

Olay yaratan son fragmanının ardından ilgimizi her zamankinden daha fazla çekmeyi başaran ve eskisine oranla daha büyük bir heyecanla beklediğimiz Batman v Superman: Dawn of Justice filminden Batman, Süpermen ve Batwing’e dair yeni konsept çizimler geldi.

Bat-computer'dan aşırdığımız detaylar haberimizde (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/05/03/batman-v-superman-filminden-yepyeni-goruntuler/).
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Mayıs 2015, 13:02:18
Fakat ben kendimi tutamayıp artık bunu (https://www.youtube.com/watch?v=3B96ctffVp8) buraya bırakacağım alskjdşfadsjkşfdsf.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 03 Mayıs 2015, 13:26:29
Hahaha :D Sonuna her seferinde gülüyorum!
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: TheWalkingIdeas - 03 Mayıs 2015, 13:52:45
Batman'ın Superman'i öldürüp öldürmeyeceğini merak ediyorum. Çünkü Batman adalete inanan ve bunun insan eliyle doğrudan bir kişi tarafından sağlanmasına karşı olan bir karakter. Öldürmekten de her zaman kaçınan biri.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: VeRMiNaaRD - 03 Mayıs 2015, 14:01:37
Batman'ın Superman'i öldürüp öldürmeyeceğini merak ediyorum. Çünkü Batman adalete inanan ve bunun insan eliyle doğrudan bir kişi tarafından sağlanmasına karşı olan bir karakter. Öldürmekten de her zaman kaçınan biri.
Batman öldürmez, sever...
Başlık: Batman v Superman (2016) - Comic Con Trailer
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Temmuz 2015, 11:29:26
Comic Con'dan kimler gelmiş, kimler (https://www.youtube.com/watch?v=0WWzgGyAH6Y).
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: - 12 Temmuz 2015, 11:45:59
Holy damn crap!
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Elendil_XX - 12 Temmuz 2015, 15:08:11
Yayınlanan bu son fragman beni fazlasıyla tatmin etti, beklentim zaten yüksekti şimdi tavan yaptı diyebilirim.

O değil de her geçen gün bu Zack Synder arkadaş daha çok saygımı kazanıyor.
Bu nedir bu?..müthiş!
Spoiler: Göster
(https://pbs.twimg.com/media/CJqySGMWEAAqQWI.jpg)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 12 Temmuz 2015, 15:22:49
Ben de oldukça beğendim. Bir önceki fragmanda Injustice ve Dark Knight Returns tadı alacağımız iyice ortaya çıkmıştı zaten ama "bu kadar" etkileneceğimi, bu film için bu kadar heyecanlanacağımı hiç beklemiyordum doğrusu. Gal Gadot'u da ( <3 ) az da olsa aksiyon halindeyken görebildik. Onun performansını ayrı bir merak ediyorum. Güzellik başka, oyunculuk başka şey sonuçta. Gözlerim Aquaman'i de aradı ama göremedik şimdilik :)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Elendil_XX - 12 Temmuz 2015, 15:31:46
Aquaman'i bende aradım ama aslında şimdiden göstermemeleri iyi olmuş, biraz sürpriz kalsın filme. Ana kötüyü de göremedik henüz (Darkseid söylentileri var) ama dediğin gibi Wonder Woman'ı görmek çok hoştu.

Filmde çok fazla olay, çok fazla karakter var, tek bir filme nasıl sığacak bu kadar şey onu merak ediyorum ben. Umarım kurguda çorba olmaz film :P

Bu arada fragmanı tekrar tekrar izledikçe Ben Affleck konusundaki fikrim değişmeye başladı, sanki olmuş mu bu adam ne? *-*
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Temmuz 2015, 15:35:38
Wonder Woman'ı görünce aklıma gelen: TIK (https://www.youtube.com/watch?v=HQPYAhcEhlo).

Sadece Aquaman değil, Flash falan da olacaktı. Onu da göstermediler :). Kötü adam içinse şimdilik sadece Luthor'u gördük. Ama bu kadar kahraman bir tane kötü adamla bırakmazlar herhalde? Değil mi?
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 12 Temmuz 2015, 15:41:57
Hahaha :D Hazal, bugün ikinci kahkahamı da sen attırdın. O değil de adamlar ne çabuk yapmışlar yahu...

Bu kadar çok karakterin adını bir arada görünce aklıma Sam Raimi'nin Spiderman 3'ü geliyor, sonra üşüyorum, bir titreme ve endişe alıyor beni. Inşallah aynı hataya düşmez.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: VeRMiNaaRD - 12 Temmuz 2015, 17:02:03
Superman'e bak pastırmalık eşek gibi bir havalar bir havalar... Batman reyiz onun havasını alır ama dur bakalım :)

Gal Gadot da harbi wonderful yani :P
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Elendil_XX - 13 Temmuz 2015, 22:18:24
Heyt bee!!!.. 8)

Spoiler: Göster
(https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/q83/p480x480/11751953_788951684557483_1995798069454823493_n.jpg?oh=49235e44be0ab867236157828a9e407f&oe=56144AF5)
 
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 14 Temmuz 2015, 15:26:43
Fragmanı izleyince istemsizce gülümsedim. Heyecanlanmaktan çok "evet, Zack Synyder filmi geliyor" dedim. Havalı görünsün diye bir çok mantıksız sahne ve an var fragmanda ama insan ister istemez gaza geliyor. Umudum bu "havalı görünsün diye" çabaları fragmana özel bir şeydir ve filmin kurgusu/oyunculuklar bizi bu havalı görünme sevdasının sıkıcılığından uzaklaştırır.

Şimdilik bize verilenlerde bir takım gariplikler var;

Man of Steel'deki iyilik saçan, kendini dünyaya adamış, babasını gururlandıran bir Superman'den farklı bir Superman var karşımızda. Farklı bakış açısı sunulduğu, dünyayı kurtarırken dünyanın içine ettiğini gözümüze soktukları için de böyle düşünüyor olabilirim ama sanki "karıncalar arasında bir tanrıyım, allah beni kahretmesin ya" durumu yaratılmış gibi. Mahkeme sahnesi mesela. Gelişi, tavrı, hareketleri, bakışları hep bir "sen cümleni tamamlayadur, ben dünyayı güneşe fırlatıp geliyorum" anlamı taşıyor. Ama bir taraftan da Superman'i mahkemeye çağırmak nedir yahu? Gerçekten Tanrı'yı dava etmek gibi bir şey, işin komiği bu "tanrı" somut bir şekilde karşında. Hangi yasa ışığında, hangi kanuna dayanarak adamı sorgularsın ki? İşte şimdilik bize gösterilen böyle bir imaj, "tutmasam düşüyordunuz!" şakası yapan, Tanrı imajına bürünmüş bir Superman gösterildi. Bkz: Superman armalı askerlerin önünde diz çökmesi, sel felaketinden kurtulmaya çalışan kadının Da Vinci tablosu vari elini uzatması vesair.

Diğer taraftan Bruce Wayne'i görüyoruz. Anladığımız kadarıyla yıllar geçmiş, yaşadıklarından sonra (Bkz: Üzerinde "Hahahahah jokes on you Batman!" yazan Robin kostümü ki bu Joker'in levyeyle döverek öldürdüğü Jason Todd'a bir gönderme) elini ayağını bu işlerden çekmiş. Sonra... Sonra Superman'i durdurmak için birden işine gücüne geri dönüyor. Fragmanda gösterilen parçalanmış Wayne binası ise tek sebep, olmamış. Bize göstermedikleri başka bir durum var gibi, umarım öyle olsun.

Wonder Woman'ı gördük ama neden? Film Batman vs Superman ise ne alaka? Değilse ne? IMDB'de Flash ve Aquaman'in de görüleceği yazıyor bu da Batman ve Superman çekişmesinin çok daha büyük bir tehlikeye karşı sona ererek, diğer karakterlerin de olaya katılması anlamına geliyor. Bu durumda o "büyük kötü" kim?

Elimizde bir adet Lex Luthor var fakat o da bir garip. Asıl kötü olacağını sanmıyorum ama başka ihtimaller daha korkutucu. Brainiac ya da Doomsday gibi bir şeye girerlerse, eyvah eyvah. Hoşgeldin Spiderman 3.

Velhasıl Zack Synyder filmlerine yakışan bir fragman izledik, umarım DC'ye yakışacak bir film izleriz.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: KoyuBeyaz - 14 Temmuz 2015, 17:15:58
Madcap'in yorumuna çokça katılıyorum. Yalnız şu da var, ben Batman vs Superman fragmanını izledikten sonra oturup Man of Steel'i izledim ve belki de tam bu yüzden, Superman'in bu tarz bir yolda olduğunu filmde bolca gördüm. Man of Steel'deki Süperman önceki filmlerde gösterilenle aynı adam değil. O tanrısal Superman imajının içindeyken çok daha acemi, çok daha savruk.Kıyafetleri dışında, günlük halindeyken tam tersi, Superman olduğunu açıkça belli eden bir hal ve hareket yapısı var. Clark Kent'in sakarlığı ve saflığıyla donunu kıyafetinin üzerine çıkardığında oluşan o tanrısal adam arasındaki zıtlığı tamamen kaldırmışlar karakterden (hatta bir nevi ters çevirmişler) ve bence bu çok şey kaybettirmiş. Ama bir yandan da Batman vs Superman gibi bir filme altyapı hazırlamıştı. Çünkü elindeki gücü dünyanın yeni yeni fark ettiği ve bu satten sonraki sorumluluklarını çok hızlı düşünmesini gerektiren bir gidişatı vardı Man of Steel'in, ki sonunda da 'acele işe şeytan karışır' sözünün haklılığını görüyorduk. Buradan sonrası spoiler.

Spoiler: Göster
Zod'u öldürmesi gerekmesi henüz bu süperlik işini dünyaya açmakta acemi olan Superman'de çok büyük bir yara açmış olmalıydı ama filmin bundan sonraki sahnelerinde bunu neredeyse hiç görmüyorduk. Fakat bir yandan da şu var ki film boyunca dünyanın başına gelenler (çok afedersiniz ağzına edilmesi) Superman'in toplum içindeki rolünü ve bundan sonra onun dünyaya ve dünyanın ona nasıl adapte olacağıyla ilgili pek çok soru işareti oluşturmuştu. Batman vs Superman fragmanındaki mahkeme sahnesi tam bu açıdan mantıklı geldi bana, Amerika (ki filmde tabi ki dünyayı temsil etmiş oluyor bla bla) henüz Superman'i nereye koyacağını bilmiyor ve mahkemeye çağırmak gibi komik bir şey yapıyorlar. Superman de karakterine uygun bir şekilde buna katılıyor tabi. Garip mi? Garip. Filmin gidişatına uygun mu? Bence evet uygun.


Sözün özü Man of Steel'de bu filmin gelişini gösteren pek çok şey var gibi. Ya da  asıl doğru şekilde şöyle ifade edilmeli, Batman vs Superman fragmanında Man Of Steel ile aynı doğrultuda ilerleyen bir gidişat izlenimi edindim. Bu durum hikayenin gidişatı açısından sevindirici, -Man of Steel'deki adeta yeniden yaratılan Superman'i ve filmin genel işlenişininin genelde beğenilmediği düşünüldüğünde- filmin içeriği açısından korkutucu bir durum.

Bir de inşallah bu filmde figüranların oyunculuğu biraz daha canlı olur. Allahınızı severseniz yanınızdaki gökdelen yıkılırken 30. katta bulunmanızın tehlikeli olduğunu televizyondan öğrenecek kadar boş olmayın ya.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 01 Aralık 2015, 05:38:36
Batman v Superman: Dawn of Justice filmi için gözlerimizin fal taşı gibi açılmasına neden olan, yeni bir teaser trailer yayınlandı.

Dahası, asıl fragmanla bu çarşamba buluşacağımızın da müjdesi verildi. Heyecan dorukta!

https://youtu.be/221z_4tMdKE
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 03 Aralık 2015, 12:16:14
Müjdelenen fragman (https://www.youtube.com/watch?v=yViIi3gie2c) bizlerle, yumulun!
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: KoyuBeyaz - 03 Aralık 2015, 12:57:35
Yumulmayın.

Filmin içine eden fragmanlardan biri. Ne anlamı kaldı gidip izlemenin şimdi? Bir kere de şu en başta düşündüğümüz saçmalıkları yapmayıp şaşırtın bizi, bir merak duygusu bırakın yahu. O kadar gaz verdiniz, beklenti yükselttiniz... Ne gerek vardı şimdi? İnsanlara "acaba?" dedirttikten sonra gelip fragmanda sonunu gösterdiniz filmin. Oha artık ya.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Laughing Madcap - 03 Aralık 2015, 13:21:54
Yumulmayın.

Filmin içine eden fragmanlardan biri. Ne anlamı kaldı gidip izlemenin şimdi? Bir kere de şu en başta düşündüğümüz saçmalıkları yapmayıp şaşırtın bizi, bir merak duygusu bırakın yahu. O kadar gaz verdiniz, beklenti yükselttiniz... Ne gerek vardı şimdi? İnsanlara "acaba?" dedirttikten sonra gelip fragmanda sonunu gösterdiniz filmin. Oha artık ya.

İşte bir tek Flash ve Aquaman görülmedi, onlar da film çıkmaya yakın yayınlanan fragmanda gösterilir. Filme gitmeye gerek kalmaz.

Ha fragmanın yegane güzel tarafı, artık kafamda Ben Affleck hakkında bir soru işareti kalmadı. Baya sağlam bir Bruce Wayne olmuş. Hatta çok ilginç, filmin adı Batman v Superman olmasına rağmen; Bruce Wayne v Clark Kent sahneleri daha kaliteli olacak galiba. Superman'in gözünün içine baka baka "Palyaço gibi giyinmiş ucube" demek? Oh evet.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 03 Aralık 2015, 15:56:03
İzledim, çok pis gaza geldim, sonra da izlediğime pişman oldum :P Bazı şeyler filme kalsaydı daha iyiydi. Bir de Lex Luthor'u hiç sevmedim. Riddler gibi olmuş.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: RedElf - 03 Aralık 2015, 16:43:21
Bir de Lex Luthor'u hiç sevmedim. Riddler gibi olmuş.

Kesinlikle katılıyorum. Aşırı neşeli.Benim tanıdığım ve okuduğum Lex Luthor,bilgiye aç,çılgın fakat ciddi ve oturup kalkmasını bilirdi. Bu fragmanda sağı solu ayrı oynuyor :D Civil War fragmanı fazla duygusal,BatmanVSuperman 2. fragmanı filmin bütün kozlarını kullanmış gibi...Hiçbir şeyi büyük beklenti ile beklememek lazımmış.Bir kitap,film,dizi veya oyun ne olursa olsun bu böyle..
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 03 Aralık 2015, 17:05:35
Neyse ki uyarmışsınız, izlemiyorum fragmanı. Artık fragman izlemeyeceğim ya, resmen filmin özetini koyuyorlar. Ayıptır.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 03 Aralık 2015, 17:16:15
Kesinlikle katılıyorum. Aşırı neşeli.Benim tanıdığım ve okuduğum Lex Luthor,bilgiye aç,çılgın fakat ciddi ve oturup kalkmasını bilirdi. Bu fragmanda sağı solu ayrı oynuyor :D Civil War fragmanı fazla duygusal,BatmanVSuperman 2. fragmanı filmin bütün kozlarını kullanmış gibi...Hiçbir şeyi büyük beklenti ile beklememek lazımmış.Bir kitap,film,dizi veya oyun ne olursa olsun bu böyle..

Bu Lex Luthor, o Lex Luthor değil zaten. Oyuncu açıklamıştı daha önce (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/10/06/ve-lex-luthor-sahnede/), film için Alexander Luthor Jr diye bir karakter yaratmışlar. Aslında Superman'in başına bela olan Luthor'un ta kendisi, ama geçmişi ve kişiliği farklı. Yine de bu kadar... nasıl desem? ...konuşkan ve fazla hareketli birini beklemiyordum. Sevmedim.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: - 03 Aralık 2015, 19:33:38
Ben sevdim fragmanı.
Spoiler: Göster
 Böylece "kim kimi döver" muhabbetinden kurtulmuş olduk. Kimin kimi haklayacağı belli olmadan Abomination kılıklı biri çıkıyor ortaya biz de rahatlıyoruz asıl düşman belli oldu diye, oh.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 15 Ocak 2016, 15:15:19
Youtube'ta şu çok tartışılan fragmanı öyle bir değiştirmişler ki gülmekten yerlere yattım :D Mutlaka izleyin!

https://www.youtube.com/watch?v=1T802ywNiYA
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 07 Şubat 2016, 22:54:23
Aynı fragmanın eski dizilerle yapılmış hâli de çıktı ortaya :)

Bu seferki 1952 yapımı The Adventures of Superman, 1966 yapımı Batman ve 1975 yapımı Wonder Woman'dan alınan sahnelerle gerçekleştirilmiş. Hatta NBC'nin fi tarihinden kalma logosunu bile kullanmışlar.

Fragmanın son kısmı özellikle bayağı iyi :D

https://youtu.be/-QXKzpX5A-I
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 11 Şubat 2016, 18:13:50
Batman v Superman için son fragman yayınlandı:
https://youtu.be/Cle_rKBpZ28

Batman'in ilk dakikalardaki dövüş sahneleri efsanevi olmuş. Bu fragmanı bir öncekinden daha çok sevdim!
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: - 11 Şubat 2016, 18:49:16
Batman v Superman için son fragman yayınlandı:
https://youtu.be/Cle_rKBpZ28

Batman'in ilk dakikalardaki dövüş sahneleri efsanevi olmuş. Bu fragmanı bir öncekinden daha çok sevdim!

Holly shit! Harbiden, bu benim de izlediğim en iyi fragmandı. Bu adam Batman karakterine gerçekten çok yakışıyor.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: - 11 Şubat 2016, 21:46:18
Holly shit! Harbiden, bu benim de izlediğim en iyi fragmandı. Bu adam Batman karakterine gerçekten çok yakışıyor.

Ben de tam bundan bahsetmek istiyordum. Yüzünün alt kısmı görünen bir karakter için böylesi bir çeneye sahip bir aktör gerekiyordu (güler).

Diğer yandan yüzünde sürekli müstehzi bir gülümsemeyle görmeye alıştığım Ben Affleck'in bu son derece ciddi duruşu çok etkiledi beni. Zaten o renkli soytarının olduğu yerde ciddi bir adam lazımdı filmde, o da layıkıyla göstermiş ciddiyetini.

"Deadpool"u çok merak ediyor, "Batman v Superman"i pek iplemiyordum ama bu fragman beni çok heyecanlandırdı.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 12 Şubat 2016, 00:01:29
Filme dair bu fragmandan önce çıkan her şeyi hiç yaşanmamış kabul ediyorum. Şahane olmuş yahu! Umurumda bile değilken heyecanlanmaya başladım bir anda.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: merdem - 12 Şubat 2016, 00:51:09
32. saniyede Batman'in boynuna gelen bıçak darbesinin kıvılcımı güzeldi. Dövüş sahneleri önceki seriden daha hızlı daha sert olmuş, hantallık kaybolmuş, bu çok hoşuma gitti özellikle. İlk duyduğumda çok yadırgamıştım ama Ben Affleck Batman için gerçekten güzel seçim olmuş.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: okanakinci - 12 Şubat 2016, 08:05:22
Bu filmi kafamdaki tek bir sorudan dolayı izleyeceğim: "Batman'le Superman ne oldu da birbirlerine düşman oldular?"
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Şubat 2016, 08:20:13
Bu filmi kafamdaki tek bir sorudan dolayı izleyeceğim: "Batman'le Superman ne oldu da birbirlerine düşman oldular?"

Olay Batman'in Superman'e dair her zamanki düşüncesinden kaynaklanmıyor mu zaten? "Bu adam bu güçlerle kontrolden çıkarsa işimiz iş. İyisi mi ben önden önlemimi alayım." Hatta tüm Justice League için, birlikte girdikleri onca macera boyunca, her birine özel aldığı önlemler mevcuttu.

Öte yandan, dövüş sahneleri Batman oyunlarındaki gibi olmuş, hoş olmuş. Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City tadı aldım o dövüş sahnelerini izlerken. Özellikle birden fazla kişiyle dövüştüğü sahne tam da oyunlardan alınma gibiydi.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 23 Mart 2016, 18:09:12
Filmin ilk değerlendirmeleri ve skorlarına bakılırsa DC yapmış yine yapacağını. 48 metascore, %40 rotten tomato... Fazla bir şey söylemek istemiyorum. O kadar bekledik ulan bu filmi. Alacağınız olsun.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: daifunka_vc - 23 Mart 2016, 18:23:47
Puana çok takılmayın bence. Değerlendirmelerin içeriğine şöyle bir bakınca genelde Marvel filmleriyle karşılaştırılıp çok karanlık ve ciddi yapısı olduğu söylenmiş, sonra da yerin dibine vurulmuş olduğunu gördüm. DC filmlerindeki genel karanlık havayı Marvel filmlerine kat kat tercih eden birisi olarak ben heyecanlandım açıkçası. :D Başka taraflardan patlarsa (ki en büyük korkum çok fazla içeriği kısa kısa ve yüzeysel göstermeye çalışma olasılıkları) bilemeyeceğim tabii.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: TheSpell - 23 Mart 2016, 18:55:37
Filmin ilk değerlendirmeleri ve skorlarına bakılırsa DC yapmış yine yapacağını. 48 metascore, %40 rotten tomato... Fazla bir şey söylemek istemiyorum. O kadar bekledik ulan bu filmi. Alacağınız olsun.

IMDB'den bahsediyorsak, Man of Steel gibi birçok Marvel filminden açık ara iyi olan bir filmin puanı 7.2, metascore'u da 55. daifunka_vc'nin dediği gibi, çok takılmamak lazım.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Grayswandir - 25 Mart 2016, 00:40:53
MoS konusunda katılmıyorum. Pek tuttuğum bir film değil ve bu filmin ondan bile düşük skor alması üzücü. İçinde Batman var sonuçta, Superman ilgi çekici hale getirmenin (bence) mümkün olduğu bir karakter değildi. Ayrıca karanlık olduğu için yerden yere vurulduğunu da sanmıyorum, artı puan olmuştur hatta o muhtemelen. Gördüğüm kadarıyla karakterler başarılıymış, o kadar. Yüzeysel olmama ihtimali zaten yok bir versus filminin, hele işin içinde Zack Snyder olduğunu düşünürsek (sevmiyorum seni bücür).

Ayrıca DC sinematik evreni Man of Steel'la başladığı için "DC filmlerindeki genel karanlık hava" diye bir şeyden de söz etmek pek mümkün değil. Başka da vasat bile denebilecek 1 tane filmleri yok zaten.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Lordmuti - 29 Mart 2016, 00:53:36
Film ortalamaydı, sahneler çok bölük pörçük işlenmişti ve senaryo vasattı ama efektler ve oyunculuklar iyiydi.

Bunlara ek olarak sadece iki kelime etmek istiyorum:

Wonder.

Woman.

https://www.youtube.com/watch?v=S176AKQhcCk
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Elendil_XX - 29 Mart 2016, 09:42:28
Sanırım çoğu kişi bu konuda hemfikir: senaryo çok kötü, görsellik ve oyunculuklar iyi.

Fakat filmin bu denli aşırı karanlık olmasının sebebi niye onu anlamadım, gerçek anlamda karanlıktan bahsediyorum. Gerçi izlediğim salondan da kaynaklı olabilir bilmiyorum ama filmdeki gündüz sahnelerinin bile zifiri karanlık olması seyir zevkimi aşırı baltaladı benim. Hiç bir şey seçemedim çoğu sahnede. Film hakkında son sözü söylemeden bir kez de bluray'de izlemek istiyorum şöyle adam akıllı. Ama bu senaryodaki vasatlığı kurtarmaz tabi. Yahu bu nedir ya, böyle bir saçmalık affedilemez sevgili Zack:
Spoiler: Göster

Senin annenin adı Martha, benimki de Martha. Hadi gel kardeş olup kötü adamları haklayalım!


Wonder Woman ve Justice League'e bağlama sahneleri ise filmin en muhteşem anlarıydı.
Öte yandan şu benim için kesin artık. Ben Affleck:

BEST. BATMAN. EVER
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Lordmuti - 29 Mart 2016, 11:07:09
Filmle alakalı çok spoiler.

Spoiler: Göster
Benim annemin adı da Martha, senin annenin adı da Martha. Senin annenin adı bundan sonra Martha Kemal olsun. Ya buna ne diyeyim hiç bilmiyorum, nasıl bir aptallıktır nasıl bir izleyiciyi aptal yerine koymaktır ya bu?

Batman güzel dövdü, içimin yağları eridi izlerken. Oh, vur, vur helal olsun yürü bee diyerek izledim :D

En sonda Superman öldü, dirildi falan fişman ne gerek vardı o kadar uzatılmasına oraların? Madem dirilteceksiniz niye öldürüyorsunuz yani ayıp.

Batman'in rüya olarak gördüğü çöllü sahneler, Flash'ın gelişi vs. Filmin o noktasında değil de end credit olarak çıksa daha mantıklıydı. Tamamen alakasız bir şey görmüş olduk film içinde. Zaten filmde rüyadan hayalden geçilmiyordu. Lost mu izledim diye düşündüm bir ara.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Fırtınakıran - 29 Mart 2016, 11:16:56
Beklentim sıfır olduğu için mi bilinmez, ben eğlenerek izledim. Burada yapılan eleştirilere katılıyorum ama :D. Özellikle hem Elendil hem de Muti'nin spoiler kutusu içinde yazdığı malum olay. Filmden çıktıktan sonra en çok orayla dalga geçtim sanırım.

Yine de film benim için gayet eğlenceliydi. Rüyalar hoşuma gitti mesela. Malum sahneler end credits olsa olabilirdi, bu fikir aklıma yattı. Öte yandan o sahneleri film içinde görmek çok da rahatsız etmedi. Hele ki,

Spoiler: Göster
Superman'in Batman'i bağladıktan sonra Lois Lane ile ilgili sözleri, Superman'in S'sini sembol edinmiş askerler ve o sahnede Batman'in kalbine doğru elini uzatıp Batman'i bağırtması
kısmı Injustice çizgi romanında hayati bir sahneye gönderme diye düşünüyorum. En çok oralarda eğlendim o yüzden.

Gal Gadot güzel bir Wonder Woman, Henry Cavill ise tam bir Superman olmuş. Ben Affleck'e karşı büyük korkularım vardı, ama onu da sevdim. Oyunculuk bakımından herhangi bir sıkıntı göremedim açıkçası. Sarkastik Alfred de hoş bir yorumdu benim için.

Şeye canım sıkıldı ama,

Spoiler: Göster
Flash ve Aquaman bu kadar az görünmeseydi. Böyle olacağını çok iyi biliyor ve bekliyordum, keşke korktuğum başıma gelmeseydi.


Film birçok şeyi içinde barındırdığı için kimi yerler hızlı hızlı geçiliyordu. Daha eleştirilecek başka yanları da var, ama ben eğlendim :D. İzlediğim için pişman değilim. Tüm eleştirilerime rağmen, hala bazı sahnelerle dalga geçmeme karşın, keyif aldığım bir filmdi.

IMDB puanı şu an 7.4 imiş. Benim de gönlümden geçen puan şu anda bu.
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Gunslingers - 29 Mart 2016, 17:18:30
Marvel evreninin canlı ve neşeli havasını her zaman DC'nin karanlık evrenine tercih etmişimdir. Bu nedenle DC filmleri benim için bir çizgi roman uyarlaması değil keyifle seyrettiğim filmler olmuştur(Gerçi benim marvel filmlerinde eleştirdiğim; orjinal konudan sapma, atmosferi bozma konularını, DC hayranları daha hararetle MoS ve BvS filmlerinde yapıyorlar).

Filmin karanlık olduğu yorumu yapılmış, ancak Gotham zaten karanlık bir şehir. Havası, sokakları hatta evlerinin içi karanlık...Kahramanlarıda bu karanlığın bir parçası. Buna karşın Metropolis, gayet aydınlık günlük güneşlik ışıldıyor, keza kahramanlarıda öyle...filmde hiç bir şey anlatılamadıysa bile bu kontras vurgulanmıştı. Bunun yanı sıra iki kahramanında ruh halleri, düşünce zincirleri, filmde gerçek takip edilmesi gereken akıştı bence. Aksiyonlar değil o aksiyonların arkasındaki fikirler ve bu fikirleri üreten iç çatışmalar.

Ama tabi bende özellikle Batmanin içinde olduğu dövüş sahnelerinden çok keyif aldım. WW'nin gizeminin adım adım çözülmesinden de...

Spoiler: Göster
Son savaşta yer almasıda çok hoştu...


Bu güzel bakış açısına rağmen filmde çok sayıda bağlantı basitleştirilmiş.
Spoiler: Göster
Batmanın ve dünyanın Süpermene düşman olma nedeni O dünyayı kurtarırken ölen insanlar. Sanki Süpermen katilmiş gibi bir yaklaşım. Bilemiyorum Batmanı Süpermene düşman etmek için üretilen fikir bu kadar saçma olmamalıydı derken yan yana durma nedenleri dahada saçma olmuş...paylaştıkları bir isim MARTHA...


Yinede film genelinden çok keyif aldım  :)
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: M.K.Immortal - 29 Mart 2016, 21:01:39
Filmi izlemedim ama yorumları ve spoilerları okuyunca ben de bir şeyler yazmak istedim.

Spoiler: Göster
Spoilerları okudum çünkü film Zack Snyder filmi idi. Yani spoiler alacak bişi olmadığına emindim ki öyle oldu. Yani, hikaye manasında aman aman bir etki olmayacağı belliydi. Bunu Zack Snyder kötü bir yönetmendir diye demiyorum, aksine çok sevdiğim ve 300 Spartalı filminden beri her filmini takip ettiğim bir yönetmendir kendisi. Ve yine çok emin olduğum bir şey var ki fimin efektleri ve dövüş sahneleri müthiş olacaktır. Yorumlardan da anladığım kadarıyla bunlar yine yönetmenin ön plana çıkan özelliğini yansıtmış.

Filmin hikayesinden beklentim olmaması yine yönetmenden kaynaklanmıyor aslında. DC evreninde geçmesi bence yeterli :D Hemen kızmayın yahu, herkesin zevki farklı diyip önce bir sıyrılayım. DC evreni aşırı abartı ve bir o kadar tutarsız bir evren. "Abi süper hızlı kahraman yapalım" diyorlar mesela, bunu dozunda bırak di mi... Mesela saatte taş çatlasın 5-6 bin kilometre hızı olsun, hadi bilemedin 100 bin olsun... Adamlar ışık hızını aştırıyor yetmiyor onu bilmem kaç trilyon katı kadar hızlı diyor. (Ki bu adam bu hızı yıldırım çarpması sonucu elde ediyor -_- )

E hadi bu karakteri yaptın, yazdığın senaryoyu da ona göre düzenle mesela di mi? Yoook, adam o kadar hızlı ama bir yerden bir yere gitmesi 10 dakika sürüyor bazen. Yahu neden? Bütün kahramanlarında aynı tutarsızlıkları bulursunuz. Süpermen her şeyin içini görür, ebesinin örekesindeki gezegenden gelen yardım çağrısını duyar anında, ışık hızından hızlıdır, serçe parmağıyla gezegeni patlatır, 45 dakika güneşin içinde durur, ama Batman onu döver... Çünkü o Batman... Yani adamların çizgi romanları daha çok 6-12 yaş aralığına hitaben gibi. Sorgulamayan, "anaaa ne kadann da güçlüüü" diyecek tipleri çekecek türden... Bunlar tamamen kişisel düşüncem, elbette takip edenlere lafım yok. Ama bunları mantığa oturtmaya çalışınca okuyanlar, işte ona dur derim. Yahu çizerler bile mantığa oturtmakla uğraşmıyor, ne bu fanatizm arkadaş... Ben de çizgi roman olarak One Punch Man okuyorum hayatımda ilk defa, ama mantığa oturtmam onu. Adam güçlü işte, bitti gitti...

Neyse, filme dönecek olursak. Muhtemelen eğer varsa müzikler de güzel seçilmiştir diye tahmin ediyorum. Yine bayık, ağır işlenen, sohbet tabanlı bolca sahneler vardır ama bir Tarantino filmi gibi çileden çıkaran saçma sohbetlerle doldurulmuş değildir bu sahneler. Yine tahminim filmin temposu yükselince bu sahneler tamamen görmezden geliniyordur.

Batman konusuna gelince. Yahu Nolan filmlerini sevmeyen bir tek ben miyim. Onun filmleri de aşırı bayık ilerler ama hareket gereken yerler de çok biçimsizdir. Neden bu kadar övülür hala anlamam. Hani bu Hollywood'un zorla meşhur etme politikasından dolayı mıdır nedir diye düşünürüm. Kaldı ki onun filmlerindeki Batman, yani Christian Bale bir tek bana mı iğrenç bir oyuncu olarak görünür. Adamın oyunculukta zirve yaptığı tek film Makinist idi, onda da depresif, suratsız, mimiksiz bir adamı oynuyordu zaten. Ya rolü üstüne yapışmış, ya da adam bildiğin hep öyle... Bütün filmlerde aynı ifade, aynı duruş, aynı ruhsuzluk. (şahsi fikir şahsi, hemen savunmayın adamı bana :D ) Yani zaten en iyi Batman olması imkansız idi. Ben Affleck afedersiniz her türlü ondan iyi oynayacağı belliydi.


Daha filmi izlemeden bunca yorum yaptım ama en kısa zamanda izleyince belki tekrar yorum yazarım, hatta söylediklerimi yutabilirim belki de. Ama bana göre bir kahraman filminin efektleri ve dövüşleri ön planda olmalıdır... Banane adamın dramından, hayatından. Bunu genelde oyunda hikayeye aşırı önem vermeye benzetirim. Ben oyundan aldığım zevke bakarım, 2 tuşa bastıktan sonra hikaye olsa ne olur olmasa ne olur. Hikaye canım çekince kitap okurum arkadaş. Yani her şey olması gerektiği gibi olmalı ve Zack Snyder bunu gayet yerli yerinde yapıyor...

(Vay be tek başlıkta 10 şeye birden giydirmişim. Amma dolmuşum kusuruma bakmayın arkadaşlar :) )
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Gunslingers - 30 Mart 2016, 10:36:46
Filmi izlemedim ama yorumları ve spoilerları okuyunca ben de bir şeyler yazmak istedim.

Spoiler: Göster
Spoilerları okudum çünkü film Zack Snyder filmi idi. Yani spoiler alacak bişi olmadığına emindim ki öyle oldu. Yani, hikaye manasında aman aman bir etki olmayacağı belliydi. Bunu Zack Snyder kötü bir yönetmendir diye demiyorum, aksine çok sevdiğim ve 300 Spartalı filminden beri her filmini takip ettiğim bir yönetmendir kendisi. Ve yine çok emin olduğum bir şey var ki fimin efektleri ve dövüş sahneleri müthiş olacaktır. Yorumlardan da anladığım kadarıyla bunlar yine yönetmenin ön plana çıkan özelliğini yansıtmış.

Filmin hikayesinden beklentim olmaması yine yönetmenden kaynaklanmıyor aslında. DC evreninde geçmesi bence yeterli :D Hemen kızmayın yahu, herkesin zevki farklı diyip önce bir sıyrılayım. DC evreni aşırı abartı ve bir o kadar tutarsız bir evren. "Abi süper hızlı kahraman yapalım" diyorlar mesela, bunu dozunda bırak di mi... Mesela saatte taş çatlasın 5-6 bin kilometre hızı olsun, hadi bilemedin 100 bin olsun... Adamlar ışık hızını aştırıyor yetmiyor onu bilmem kaç trilyon katı kadar hızlı diyor. (Ki bu adam bu hızı yıldırım çarpması sonucu elde ediyor -_- )

E hadi bu karakteri yaptın, yazdığın senaryoyu da ona göre düzenle mesela di mi? Yoook, adam o kadar hızlı ama bir yerden bir yere gitmesi 10 dakika sürüyor bazen. Yahu neden? Bütün kahramanlarında aynı tutarsızlıkları bulursunuz. Süpermen her şeyin içini görür, ebesinin örekesindeki gezegenden gelen yardım çağrısını duyar anında, ışık hızından hızlıdır, serçe parmağıyla gezegeni patlatır, 45 dakika güneşin içinde durur, ama Batman onu döver... Çünkü o Batman... Yani adamların çizgi romanları daha çok 6-12 yaş aralığına hitaben gibi. Sorgulamayan, "anaaa ne kadann da güçlüüü" diyecek tipleri çekecek türden... Bunlar tamamen kişisel düşüncem, elbette takip edenlere lafım yok. Ama bunları mantığa oturtmaya çalışınca okuyanlar, işte ona dur derim. Yahu çizerler bile mantığa oturtmakla uğraşmıyor, ne bu fanatizm arkadaş... Ben de çizgi roman olarak One Punch Man okuyorum hayatımda ilk defa, ama mantığa oturtmam onu. Adam güçlü işte, bitti gitti...

Neyse, filme dönecek olursak. Muhtemelen eğer varsa müzikler de güzel seçilmiştir diye tahmin ediyorum. Yine bayık, ağır işlenen, sohbet tabanlı bolca sahneler vardır ama bir Tarantino filmi gibi çileden çıkaran saçma sohbetlerle doldurulmuş değildir bu sahneler. Yine tahminim filmin temposu yükselince bu sahneler tamamen görmezden geliniyordur.

Batman konusuna gelince. Yahu Nolan filmlerini sevmeyen bir tek ben miyim. Onun filmleri de aşırı bayık ilerler ama hareket gereken yerler de çok biçimsizdir. Neden bu kadar övülür hala anlamam. Hani bu Hollywood'un zorla meşhur etme politikasından dolayı mıdır nedir diye düşünürüm. Kaldı ki onun filmlerindeki Batman, yani Christian Bale bir tek bana mı iğrenç bir oyuncu olarak görünür. Adamın oyunculukta zirve yaptığı tek film Makinist idi, onda da depresif, suratsız, mimiksiz bir adamı oynuyordu zaten. Ya rolü üstüne yapışmış, ya da adam bildiğin hep öyle... Bütün filmlerde aynı ifade, aynı duruş, aynı ruhsuzluk. (şahsi fikir şahsi, hemen savunmayın adamı bana :D ) Yani zaten en iyi Batman olması imkansız idi. Ben Affleck afedersiniz her türlü ondan iyi oynayacağı belliydi.


Daha filmi izlemeden bunca yorum yaptım ama en kısa zamanda izleyince belki tekrar yorum yazarım, hatta söylediklerimi yutabilirim belki de. Ama bana göre bir kahraman filminin efektleri ve dövüşleri ön planda olmalıdır... Banane adamın dramından, hayatından. Bunu genelde oyunda hikayeye aşırı önem vermeye benzetirim. Ben oyundan aldığım zevke bakarım, 2 tuşa bastıktan sonra hikaye olsa ne olur olmasa ne olur. Hikaye canım çekince kitap okurum arkadaş. Yani her şey olması gerektiği gibi olmalı ve Zack Snyder bunu gayet yerli yerinde yapıyor...

(Vay be tek başlıkta 10 şeye birden giydirmişim. Amma dolmuşum kusuruma bakmayın arkadaşlar :) )

Ben, herhangi bir şeyde, başka bir şeyin özelliklerinin aranmasını hiç anlamamışımdır.

Filmler, bir hikaye anlatan görsel ve işitsel kitaplardır aslında...

Sizin mantığınızla söylemek gerekirse aksiyon görmek istersem sinemaya değil boks maçına, kendo turnuvasına filan giderim...kan var, çığlıklar var...bir hikayeside yok.

Diğer taraftan takipçisi değilim ancak eminim piyasada pek çok birebir dövüşlerden oluşan oyun vardır...teknolojinin oyun grafiklerine ne kadar yansıdığıda aşikar...sanırım sinemaya gitmek yerine böyle bir oyunu oynayarak efekt konusundaki beklentilerinizi karşılayabilirsiniz...
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: M.K.Immortal - 30 Mart 2016, 13:57:42
Öyle demedim... Aksiyon filminde dram aranmaz, kahraman filminde aşk saçma gelir demek istedim... Harmanlanacak elbette bu türler... Ama gereksiz harmanlama da saçma olur diyorum :) Dövüş oyunu diyorsunuz mesela. Dövüş oyunu oynamak isteyen biri, yani ben düğmelere basıp sonuç alacam diye isteyen birine "dövüşü kazanman için önce rakibinin kalbine giden yolu bul... hadi öp onu" demesi ne kadar mantıklı olur :D E tabi dalga geçmek amacıyla yapılmamışsa o ayrı :D Oyunlardan örnekler verirdim de yeri değil, oyun başlığında konuşulur...

Filmlerde de dediğim gibi sırf sahne uzatmak adına saçma sapan doldurulması saçma geliyor... Bakın mesela Hepsini Vur isimli film. Aksiyon mu aksiyon, adam gerisine girmemiş... Yok konusu süper olsun falan gerek yok... Kingsman, Cehennem Melekleri vs bir sürü örneği vardır bunun... Diğer yandan aksiyon diye lanse edilen bir filmde "ailesi buydu, başına şu geldi, işte ondan dolayı intikam alacak, bak çocukken ne yaşamış" gibi ayrıntıya gerek yok diyorum... Tabi şahsi fikrim bu, sevene karışamayız, olmasın da demiyoruz o yüzden... Yine de bence gereksiz...
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: Gunslingers - 30 Mart 2016, 15:51:46
Değindiğiniz noktalar filmi iyi yada kötü olarak yorumlamamıza neden olan unsurlar arasında...ama bence gereksiz unsurlar arasında değil...

Yani bir dövüş sahnesinde karşı karşıya gelen rakipleri o noktaya getiren hikaye o sahneye tat katan ana unsurdur bence...

Yine şahsi fikrim, bu filmde, bu neden, son derece saçma ama yerine hiç bişey koymamakta aynı derece saçma olurdu...
Başlık: Ynt: Batman v Superman (2016)
Gönderen: mit - 03 Nisan 2016, 21:43:30
Nihayet bugün ben de izleyebildim. Bu kadar yerilmesine, bu kadar düşük puanlar almasına hiçbir anlam veremedim doğrusu. Kusursuz muydu? Hayır. İzlerken cıkladığım birkaç yeri vardı kesinlikle. Senaryosu da vasattı, o konuda feci derecede hemfikirim. Ama eğlendim mi? Oldukça. Ki önemli olan da bence bu.

Öncelikle filmin karanlık tonunu çok sevdim. Son dönemlerde, özellikle 80’lerden sonra DC çizgi romanları Marvel’a nazaran hep biraz daha karanlık olmuştur zaten. Hele konu Batman ve Gotham olunca iyice hissedersiniz o karanlığı. Filmde de ona yakın bir atmosfer vardı. Batman: Year One, Dark Knight Returns, Killing Joke gibi maceraları okuyanlar ne demek istediğini daha iyi anlayacaktır.

Henry Cavill’in Çelik Adam rolüne yakıştığını biliyorduk zaten. Bu filmde de hem Superman hem de Clark Kent olarak iyi bir iş çıkarıyor. Jesse Eisenberg’in Lex Luthor’unu ise sevip sevmediğime karar veremedim doğrusu. Oyunculuk olarak iyiydi de… karakterin motivasyonu pek olmamıştı.

Spoiler: Göster
“Sen gökten inen bir tanrı değilsin. Çünkü babam beni döverken hiçbir tanrı beni kurtarmaya gelmedi. Benim için orada değildin,” savı bana hiç tatmin edici gelmedi.


Keza Metropolis’teki kütüphane açılışında yaptığı konuşma da filmin başındaki o laf ebesi hâliyle pek bir uyumsuzdu. Tamam, Lex’in Superman konusunda hastalık derecesinde takıntılı olması gerektiğini biliyoruz. Ancak bundan çok daha iyi sebeplere sahip olan Lex Luthorlar gördüğümüz de bir gerçek.

Öte yandan Gal Gadot’un Wonder Woman’ı adına yaraşır bir şekilde harika olmuştu. Özellikle aksiyon sahnelerindeki hareketleri, yere yıkıldığında mücadeleden keyif alıp sırıtarak tekrar ayağa kalkması Amazon savaşçılarına yakışır cinstendi. Sızlanıp duran, bezgin bir Alfred görmek de ilginçti. Koskoca Perry “White”ın siyahi bir oyuncu tarafından canlandırılmasını hâlâ yadırgasam da Laurence Fishburne kendisine tanınan o kısacık zamanda adına yaraşır bir oyunculuk sergileyerek gönlümü fazlasıyla aldı.

Ancak beni en çok etkileyen kişi duyurulduğu ilk günden beri endişelenmeme sebep olan, o role bir türlü yakıştıramadığım Ben Affleck oldu. Bruce Wayne rolüne inanılmaz yakışmıştı. 35 yaşındayım ve bugüne kadar çekilmiş tüm Batman filmlerini ve dizileri izledim. Ve benim için bugüne kadarki gelmiş geçmiş en iyi Bruce Wayne kesinlikle Ben Affleck oldu.

Aynı şekilde, Batman’in sahneleri de bence filmdeki en iyi kısımlardı. Batmobil’le sokaklardaki kovalamacaları, Superman’le olan dövüşü falan iyiydi ama en çok filmin sonlarına doğru girdiği, Arkham Asylum oyunlarını anımsatan dövüş sahnelerini sevdim ben. Annesiyle babasının vurulduğu sahne de, çok önemli bir etmen olan o inci kolyeye dek kusursuzdu. Çok keyif aldım. Şimdiye dek izlediğim, aslına en yakın Batman’di.

Superman’le Batman’in arasındaki dövüş sahneleri de kendi adıma epey tatmin ediciydi. Fragmanlarında buram buram Dark Knight Returns havası almıştık, iki devin dövüşü de o çizgi romana bir saygı duruşu niteliğindeydi. Tam tahmin ettiğim şekilde gelişmesi de benim için bir diğer güzellikti. (Because he is Batman!) Bu kısımları saçma buluyorsanız üzgünüm, çünkü çizgi romanlara ve karakterlerin kişiliklerine epey sadıktı.

Aynı şey Doomsday ile olan dövüş için de geçerli.
Spoiler: Göster
Doomsday çizgi romanlarda Superman’i öldüren tek canlı olarak bilinir. Yorulmak bilmez, tek eliyle (sahiden tek eliyle) tüm Justice League ekibini hallaç pamuğu gibi dağıtmışlığı vardır. Ve o uzun soluklu maceranın sonunda Superman ve Doomsday aynı anda birbirlerini öldürürler. Aynı filmde olduğu gibi. Daha sonrasında da Superman’in cenazesine, doğal olarak da yeniden dirilişine tanık oluruz. O sahnelerin bu kadar uzatılmasının sebebi o.


Hem Doomsday hem de Batman vs Superman dövüşlerinin çizgi-romanlardan tek farkı kriptonit uçlu mızrağın varlığı.

Beğenmediğim hiç mi yanı yoktu peki? Hayır, aslında bayağı vardı. Hepimizin takıldığı “Martha” unsuru her ne kadar beni şaşkınlığa uğratsa da (bunca yıllık çizgi-roman okuruyum, aradaki benzerliği hiç fark etmemiştim) ikilinin dövüşüne son noktanın bu şekilde konması… ı-ıh, cık, olmamış. Batman’in Superman’e diş bileme nedeni de hiç inandırıcı değildi. O ki dünyanın en iyi dedektifi. Gözünün önünde onlarca insanı kurtaran bir kahramana bu şekilde düşman olması, tüm o yıkımı düşmanlarına değil de Superman’e mâl etmesi cidden saçmaydı.

Spoiler: Göster
“Biz ne iyilerin kötü adama dönüştüğünü gördük Alfred,” diyerek Two Face/Harvey Dent olayına gönderme yapması bile Superman’e bu kadar düşmanlık beslemesi için yeterli bir mazeret sunmuyor bizlere. Halbuki elimizde tam tersi için harika bir malzeme var. Superman insanlara zarar verilmesini tasvip etmiyor. Batman ise suçluları damgalamaya, kollarını bacaklarını kırmaya kadar gidiyor. Clark zaten bu duruma feci derecede kıl. E Luthor Superman'i kandırıp Batman'in üstüne salsa ya! Altyapı zaten hazır, ama nedense kullanmamışlar.


Bazı gereksiz sahneler vardı bir de. Bruce’un boş yere kostümüne baktığı, sırf easter-egg vermek için çekildiği belli olan mesela. Çok fazla şeyin rüyaya bağlanmasına da gıcık olmadım desem yalan olur. Filmin başındaki sahne gibi…

Öte yandan yine bir rüya sekansından ibaret olmasına rağmen Hazal’ın bahsettiği Injustice göndermesi acayip iyiydi.
Spoiler: Göster
Sonrasında Flash’in gelecekten bir mesaj vererek bu göndermeyi devam ettirmesi de öyle.


Velhasılıkelam bu kadar yerilmesine cidden anlam veremiyorum. Gerçi fragmanlarla insanlara yanlış bir izlenim verip farklı bir beklentiye sokarak bu çorabı başlarına örenler onlar oldu. Sen gidip de aslında sadece rüyadan ibaret olan bir şeyi fragmana koyarsan, filmde Aquaman, Flash, Cyborg da olacak deyip hepsini basitçe geçiştirirsen (bence küçük ve anlamsız bir rol verilmesindense, ben geldim, hop şimdi de gittim tarzı sahneler yerine böyle görünmeleri daha iyi olmuş o ayrı) insanlar hayal kırıklığına uğrar elbet. İyi film, kötü pazarlama…

Yine de ben bayağı eğlendim, keyif aldım ve sinemadan çıktığımda iyi ki izlemişim dedim.