Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 28 Şubat 2014, 21:58:59

Başlık: Mistborn’u Raflarda Göremeden Ekranda Mı Göreceğiz?
Gönderen: Denaro Forbin - 28 Şubat 2014, 21:58:59
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/02/mistborn-film-top.jpg)

Kehanetin seçilmişi başarısız olursa ne olur?” gibi oldukça özgün bir kurguya sahip, yazarın her kitabı gibi yepyeni bir dünyayı koca bir düzenle birlikte sunan Mistborn halen daha dilimize kazandırılamadı. Brandon Sanderson en son Steelheart (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/steelheart/) adlı genç-yetişkin kitabıyla ülkemiz raflarında görüldü. Oysa Sanderson denince akla gelen en önemli serilerinden Mistborn’a maalesef kavuşamadık. Biz seriyi heyecanla beklerken, farklı bir haber aldık.

Sanderson’dan, serinin filmleştirilmesiyle ilgili resmi bir açıklama geldi. Hatta filmleştirilmesi de yeni bir haber değil; ancak haklarının el değiştirmesi oldukça yeni!

Mistborn’un filme çevrilmesi birkaç senelik bir süreçten oluşuyor. Sanderson’ın resmi sitesinde 21 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göreyse, Paloppa Pictures bu konuda oldukça sıkı çalışıyordu. Ancak film hakları düşmüş durumda. Paloppa Pictures halen daha filmin haklarıyla ilgileniyor. Oysa Sanderson’ın biraz kararsız olduğu görülüyor.

Yazar, resmi sitesinde yaptığı duyuruda, film yapımcılarına sesleniyor. Mistborn’un film haklarının şu an açıkta olduğunu ve bununla ilgilenecek kişileri beklediğini açıkça dile getiren Sanderson, anlaşılan eserini beyaz perdede görmek için oldukça heyecanlı.

Eh, onun kadar biz de heyecanlıyız. Ama keşke önce okusaydık… Metal elementleri ele alan kaç fantastik seri var ki?