Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Yıldız Savaşları => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 01 Mayıs 2014, 15:47:42

Başlık: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 01 Mayıs 2014, 15:47:42
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/04/star-wars-logo.jpg)

Star Wars Episode VII için oyuncu kadrosu sonunda açıklandı!

Oynayacakları roller belli olmayan John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, ve Max von Sydow isimleri seriye yeni giriş yapıyorken eskilerden Harrison Ford(Han Solo), Carrie Fisher(Leia), Mark Hamill(Luke Skywalker), Anthony Daniels(C-3PO), Peter Mayhew(Chewbacca) ve Kenny Baker(R2-D2)’ın yerlerini koruması bizi sevindiriyor.

Genişletilmiş Evreni yok sayma kararını aldıklarında bir çok Star Wars fanını sinirlendirmiş olmarına rağmen filmin oyuncu kadrosunun açıklanması heyecan verici oldu. J.J. Abrams bunun hakkında şunları söyledi;

Alıntı
“Filmin oyuncularını duyurduğumuz için çok mutluyuz. Eski yıldızlarımız ve yeni oyuncularımız ile bu evreni tekrar hayata döndürmek çok güzel bir şey olacak. Çekimler bir kaç hafta içinde başlayacak ve hayranları mutlu etmek için her şeyi yapmaya çalışıyoruz!”

18 Aralık 2015’de çıkması planlanan filmin nasıl bir şey olacağını kimse tahmin edemiyor ama her haber bizi heyecanlandırmıyor da değil. Phantom of the Menace filmine bile ona laf etmemize rağmen hala seviyorsak Abrams gibi birinin ortaya kötü bir şey çıkarmak için çok uğraşması gerekir.

Heyecan dorukta kulaklarımızı 4 Mayıs’da çıkması beklenen habere dikelim efendim!

(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/star_wars-episode_7-castk.jpg)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 01 Mayıs 2014, 16:06:13
Harrison Ford ve Mark Hamill'i görmek beni hiç beklemediğim bir şekilde mutlu etti. Birden filme ilgi duyar oldum hatta. Andy Serkis ise şaşırttı, rolü ne olacak acaba? Umarım Abrams "etkileyici" bir son yapabilmek uğruna işi yüzüne gözüne bulaştırmaz. Disney de çok el atmasa bari...
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 07 Mayıs 2014, 18:56:41
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/05/episode-vii-e1399451127615.jpg)

Geçtiğimiz günlerde Star Wars filminin kadrosuyla ilgili bir haber (http://a/) paylaşmıştık. Bundan kısa bir süre sonraysa Episode VII’nin adına dair söylentiler dolanmaya başladı.

Ain’t It Cool (http://www.aintitcool.com/node/67205) sitesinin haberine göre isim The Ancient Fear olabilirmiş. Attack of the Clones ismiyse henüz rafa kaldırılmış değil. Ancak net bir şey de ufukta görünmüyor.

The Ancient Fear adı Star Wars’a uygun olabilir mi? Biz biraz arada kaldık açıkçası.

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 25 Mayıs 2014, 12:52:40
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/05/star-wars-episode-7-ust.jpg)

Dünya sinemasının en önemli filmlerinden biri olan Star Wars‘ın yeni bölümünün çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere şu haberimizde (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/04/30/star-wars-viinin-kadrosu-belli-oldu/) filmin efsanevi kadrosunun bir araya toplandığından bahsetmiştik.

Şimdiyse filmin yönetmeni J.J. Abrams, Unicef işbirliğiyle başlattıkları bir projeyi sunmak için filmin setinden serinin hayranlarına sesleniyor. Bu kampanyaya katıldığınız takdirde hem dünyadaki aç çocuklara yardım eli uzatma şansını hem de filmin setini gezme ve oyuncu kadrosuyla tanışma fırsatı yakalıyorsunuz. Bitmedi! Ayrıca filmde bizzat rol alma şansı da yakalıyorsunuz! Tabii ki makyajlı ve kostümlü olarak… Detayları şuradan (http://www.omaze.com/experiences/starwars-episode-vii?utm_source=social-facebook-celeb&utm_medium=video-anouncement&utm_content=1&utm_campaign=developing_country&oa_h=00uc64) öğrenebilirsiniz.

Videoyu dikkatle izlerseniz şu andaki çekimlerin nerede yapıldığını tahmin etmeniz hiç de zor değil: bir zamanlar hem Luke hem de Anakin Skywalker’ın evi olan, çöl gezegeni Tatooine. Ayrıca arkadaki cübbeli şahsa ve 0:26′da boy gösteren sürprize de dikkat.

Video için BURAYA (https://www.facebook.com/photo.php?v=748897321822325&set=vb.216676368377759&type=2&theater) tıklayabilirsiniz.

Haber: M. İhsan "mit" Tatari (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/m-ihsan-tatari-arsivi/)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 06 Haziran 2014, 18:02:07
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/05/episode-vii-e1399451127615.jpg)

7’den 70’e herkesin heyecanla beklediği Star Wars Episode VII’nin Duabi’deki çekimleri inanılmaz gizlilikle sürerken dün TMZ’den birinin sızdırdığı set fotoğrafları bir heyecan dalgası yarattı. Abrams’dan bu fotoğrafların sızdırılması hakkında bir açıklama gelmemesi sızıntının bilerek yapıldığı yönünde iddiaları güçlendiriyor. İnsanların bazı yerlerde makineye poz verir durumda çıkmaları bu iddiayı güçlendirir nitelikte.

Biliyoruz ki film çıkana kadar hikaye konusunda bulunduğumuz tahminlerin hiç birinin doğruluğu ispatlanmayacak (Bkz: Episode III’de yeşil sahne önünde Anakin ve Obi-Wan çekimleri. Kimse ne olacağını tahmin edememişti!). Ancak filmin geçeceği yerleri bilmek bile yeteri kadar etkileyici. Örneğin şu an çekimlerin olduğu yerden buranın Tatooine’in market yeri olduğunu tahmin etmek zor değil. Ancak bu fotoğraflarda bizi sevindiren birkaç nokta var. Birincisi orijinal serinin yapımında düşünülen fikirlere saygı gösterilmesi, onların takip edilmesi. Örneğin alttaki fotoda göreceğiniz 1970’lerde orijinal üçleme için planlanmış çizim ve bugün yayınlanan fotoğraflarda görünen sahne dilimizi uçuklattı.

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/06/star-wars-7-sahne.jpg)


Bir diğer nokta ise Millenium Falcon ve X-Wing’in gerçekten yaratılması! Edinilen bilgilere göre yönetmen CG kullanımını en aza indirgemeyi planlıyor. Bunun yerine eski filmlerde olduğu gibi gerçek efektler kullanılacak. Buna sevinmemek elde değil. Birçok kişi yeni bir Hobbit faciası yaşanacağını düşünürken CG kullanımının en aza indirilmesi herkesi sevindirmiştir herhalde. Sadece Millenium Falcon ve X-Wing de değil, yaratıklar da gerçekten yaratılıp gerçek insanlar tarafından canlandırılıyor!

Daha fazla uzatmadan sizi tüm set fotolarıyla baş başa bırakalım efendim. Galeriler için BURAYA (http://www.tmz.com/photos/2014/06/02/star-wars-episode-7-set/images/2014/05/31/sw-7-15-jpg/) ve BURAYA (http://www.tmz.com/photos/2014/06/03/millennium-falcon-star-wars-spoiler-movie-behind-the-scenes-photos/images/2014/06/02/millennium-falcon-star-wars-spoiler-sneak-peek-behind-the-scenes-photos-0116-jpg/) tıklayabilirsiniz.

Haber: Burak "Marius" İpek (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/burak-ipek/)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 25 Haziran 2014, 17:11:03
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/06/star-wars-7-top.jpg)

Star Wars haberlerine hoş geldiniz. Sizin için bir haber turu düzenledik ve bakın neler duyduk neler.

İyi Haber

Looper’ın, Brick’in ve birkaç bölüm Breaking Bad’in senaryosunu yazmış olan Rian Johnson’a yönetmen ve senaristlik teklif edildi. Kendisinin başarısı imza attığı yapımlarla ortada. Her ne kadar sosyal medyada Johnson’ın ne kadar doğru bir seçim olup olmadığına dair tartışmalar ışık hızıyla sürse de, genel kanı olumlu yönde.

Açıkçası J.J. Abrams’a göre çok daha derin bir senaryo ortaya koyabileceğini düşünüyoruz.

(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/06/rian-johnson.jpg)
Rian Johnson

Kafa Karıştırıcı Haber

Rian Johnson
’ı senarist ve yönetmen koltuğunda göreceğimizi varsayarasak bu defa daha ilginç bir şey ortaya çıkıyor. Star Wars VIII’e hazır mıyız? Daha 7. filmin haberini sindiremedik yahu!

7.filmin yönetmeni J.J. Abrams olarak belirlendiğine göre Johnson’a 8. film kalıyor. Bu da yepyeni bir senaryo ve oyuncu kadrosuyla kaydedilecek demektir. Çünkü haberi doğru kabul edersek 7.filmin ana kadronun son macerası olacağını da kabul ediyor olmamız gerekir.

Kötü Haber

Sevgili Han Solo, Harrison Ford… O set neler etti sana!

Kendisinin çekimler sırasında bacağını kırdığını duymuşsunuzdur ve gelişmeler iyi yönde değil. Star Wars VII’nin senaryosunda lokomotif görevini Han Solo’nun göreceği söylenirken bu durum hiç de iyi olmadı.

Peki şimdi ne olacak? Ya Ford’un bölümlerinin üzerinden geçilecek ya da senaryo yeniden yazılacak. Ama Disney buna yanaşır mı emin değiliz. İşler bu noktada iyice karışmış durumda.

Harrison Ford’a acil şifalar diliyor, Star Wars’un Disney tarafından mahvedilmemesi için hala dua ediyoruz.

Bizden ayrılmayın!

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 30 Eylül 2014, 16:48:59
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/06/star-wars-7-top.jpg)

Daha önce yayınladığımız şu haberimizde (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/06/04/j-j-abramsin-basi-sizintilarla-dertte/) son Star Wars‘un tamamen CGI’ya yaslanmak yerine eski tip özel efektlere yer vereceğini sizlere duyurmuştuk. Bugünse Latino Review adlı bir internet sitesinin drone teknolojisi kullanarak (ne ironi ama) çektiği set fotoğraflarından bazılarını sizinle paylaşmak istiyoruz.

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/09/sw7p1.jpg)


Bunlardan ilki yeşil bir gezegende yer alacağı bariz olan bir kalkış pisti. Dantooine olabilir mi dersiniz? Ya da Yavin IV? Şu an için kesin bir şey söylemek zor, ama Aydınlık Taraf’a ait olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü fotoğrafa daha yakından baktığımızda bir adet X-Wing veeee… Yüzyılın Şahini çarpıyor gözümüze! Şey, en azından iskeleti. Ama orada. İşte, bakın.

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/09/sw7p2.jpg)


Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/09/sw7p3.jpg)


Bir de gizemli, siyah bir X-Wing‘imiz var tabii. J.J Abrams‘ın neler planladığını bilmiyoruz ama biz ufak ufak heyecanlamaya başladık sanki. Lütfen çabuk iyileş Harrison Ford, bu film sensiz olmaz!

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/09/sw7p4.jpg)


Haber: M.İhsan "mit" Tatari (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/m-ihsan-tatari-arsivi/)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: okanakinci - 28 Kasım 2014, 23:21:03
İlk teaser video yayımlandı. Buradan izleyebilirsiniz: http://youtu.be/erLk59H86ww

J. J. Abrams tam da düşündüğüm gibi Star Wars efsanesini de katletme yolunda hızla ilerliyor. Star Wars'u uzay operasından çıkarıp uyduruk bir aksiyon filmine dönüştürdüğü şu teaserden bile anlaşılıyor. Hele o ışın kılıcı yok mu? Tek kelimeyle berbat.

J. J. Abrams gibi her işi batırmış birinin neden bu kadar önemsendiği ve çok önemli projelerin neden ona teslim edildiği de ayrıca bir başlık açılması gereken bir tartışma konusu.

Aslında bu filmin kendisi gereksiz, onu da belirtmek gerek. 6. filmin sonunda Sith yok olmuştu. Bu kez bin yıl sonra yeniden ortaya çıkmak üzere saklanmak değildi, tamamen yok olmuşlardı. Aynı anda sadece iki tane Sith lordu olabildiğine göre Darth Vader ve Darth Sidious'un ölümüyle Sith'in tükenmiş olması gerekir. Nihayet, binlerce yıl sonra galaksiye kesin anlamda barışın gelmiş olması lazım.

Fakat Star Wars başlı başına endüstriye dönüştü, filmler, oyunlar, kitaplar, oyuncaklar vs. derken bir de sinema tarafından sömürülmesi, 6. filmin açık bırakmamış olmasına rağmen 7. filmin gelmesi şaşırtmıyor. Hollywood Star Wars'u da sömürme niyetinde olduğundan zaten seriye hakaret ediyordu. Bir de bu işi Abrams'a vererek en büyük hakareti etti. Sanat kaygısında olmayan, tamamen para derdinde olan Hollywood, ne kadar efsane varsa sonuna kadar sömürecek. Hal böyleyken 35 tane Star Wars filmi çekilse hiç şaşırmam.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Grayswandir - 28 Kasım 2014, 23:22:21

J. J. Abrams gibi her işi batırmış birinin neden bu kadar önemsendiği ve çok önemli projelerin neden ona teslim edildiği de ayrıca bir başlık açılması gereken bir tartışma konusu.

Epey balon gerçekten ya. Nedir bu kadar abartılan olayı anlamıyorum. Star Wars pek fanı olduğum bir seri değil, bu filmle de ilgili yorum yapmayacağım ama J. J. Abrams'a vermem yani kendim film yapıyor olsam.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Elendil_XX - 28 Kasım 2014, 23:31:58
JJ Abrams yanlış karar mı değil mi filmi izledikten sonra karar vereceğim.

Ama şu kısacık teaser hangimizi heyecanlandırmadı ki?... :o


Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: okanakinci - 28 Kasım 2014, 23:35:31
Ama şu kısacık teaser hangimizi heyecanlandırmadı ki?... :o

Millenium Falcon'u görünce içimde bir kıpırtı olmadı değil ama onun dışında başka hiçbir şey beni heyecanlandırmadı.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 29 Kasım 2014, 02:27:28
Sondaki müzik yeter yahu. Tamam her şey tamamlanmış haliyle güzel ama şu kısacık ömrümüzde birkaç Star Wars filmi daha izlemenin kime, ne zararı var? Eski üçleme kalbimizdedir, yenisi ise onlardan sonra gelir ve bu tamamlanmış seri bizler için paha biçilemez değerdedir.

O halde ne yapıyoruz?

Altı Star Wars filmini kalbimizde saklayarak, yeni Star Wars filmleri izlemeye devam ediyoruz. Kötü de olsa izleyelim, zaten öleceğiz.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Ugur - 29 Kasım 2014, 13:12:56
Denaro Forbin'e katılıyorum , iyi olsun , kötü olsun biraz daha star wars göz çıkarmaz :P

Bu arada o ışın kılıcından söz edersek , bence "cool" olmuş . Abrams o kılıcı tam olarak  sallamamış , zaten olan bir tasarımı biraz değiştirmiş kendileri ;

http://starwars.wikia.com/wiki/Crossguard_lightsaber

Fakat yinede şu teaser'ı bende çok beğenmedim :/ Umarım yakın zamanda daha uzun bir "fragman" yayınlanır :)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 29 Kasım 2014, 22:22:16
Ne beğendim ne beğenmedim. Laf olsun, yapılmış olsun diye çıkarılmış bir video izlenimi bıraktı bende. Heyecan uyandırmadı, negatif etki de yaratmadı. Işın kılıcını beğenmedim ama, saçma olmuş. Işın kılıcı dediğin meretin kolçağa ihtiyacı yok ki...

Bir de Youtube'daki insan müsveddelerine ayrı sinir oldum. "Kim giydirdi o maymuna Stormtrooper üniformasını?" diye soranları mı istersiniz, "Dilerim o kara köpek o üniformayı çalmıştır," diyenleri mi? Irkçılık kadar gereksiz, aptalca başka bir şey yok. Mace Windu (Samuel Jackson) Jedi oluyor da zenci Stormtrooper niye olmasın be evladım? Ne beyinsiz şeysiniz siz ya...
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Denaro Forbin - 29 Kasım 2014, 22:48:23
Irkçılık kötü şey. Hollywood'un sevdiğim yönlerinden biridir böylesine büyük yapımlarda siyah-beyaz ayrımı yapmaksızın oyuncuları dilediği gibi seçmeleri. Ve bence insanlardaki bu ayrımcılığı azaltmak adına önde gelen kuruluşlardan biridir Hollywood.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: okanakinci - 30 Kasım 2014, 15:10:24
Genişletilmiş evrende elbette her iki taraf da tamamen yok olmadı. İki taraf da yok oluşun eşiğinden defalarca döndü. En son 1000 yıl boyunca Sithlerin tamamen yok olduğunu sanmışlardı ama Darth Sidious'la beraber geri döndüler.

Fakat filmdeki farklıydı. Bu kez Sith tamamen yok olmuştu. 6. filmin sonunda Darth Sidious ve Darth Vader öldü. Zaten başka Sith lordu yok.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Ugur - 30 Kasım 2014, 15:56:41
filmdeki sithler şuan yayınlanan Disney'in Star Wars : Rebels animasyonundaki sithler olması lazım hikayeye ısınmak için bir ara izlemeyi düşünüyorum
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Maedhros - 30 Kasım 2014, 16:38:40
Sithler asla yok olmaz, olamaz. Çünkü Güç denilen şey sayesinde Jedi veya Sith herhangi bir tarafa hizmet eden kişi ölürse içindeki Güç yok olmaz. O kişi öldükten sonra dahi Güç'ü, ruhu yaşamaya devam eder. Yani bir bakıma reenkarnasyon olayı var Star Wars evreninde. Zaten genişletilmiş evrene bakarsanız birçok Sith ve Jedi şövalyesinin farklı zaman dilimlerinde yeniden ve yeniden yaşamış olduklarını görürsünüz. Yani varılacak sonuç Sithler veya Jedilar tamamen yok edilemez.

Ayrıca ben de filmdeki Sithlerin Rebels'deki karakterlerle bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Fırtınakıran - 02 Aralık 2014, 16:24:08
(http://www.tor.com/images/stories/blogs/14_12/sw-teaser6.gif)


Trailer'daki pek çok şeye karşı nefret söylemlerinde bulunanlara hoş cevap niteliğinde :D.

Hele o ırkçı söylemler... Yav, hehe.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Maedhros - 13 Mart 2015, 19:48:15
Hakkında konu olmadığı için buraya yazıyorum, Star Wars Rebels'in son bölümünde Clone Wars'dan tanıdığımız Ashoka Tano ve genel olarak tanıdığımız Darth Vader göründü. Yani diziye dahil oldular. Bunun dışında hatırlarsanız Clone Wars'da eski ustası Darth Sidius tarafından esir alınan Darth Maul'un da seriye dahil olacağı söyleniyor. İlgililere duyurulur.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 16 Nisan 2015, 21:59:49
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/04/star-wars-vii-header.jpg)

Star Wars VII’den Yepyeni Bir Fragman!

Lucasfilm ve Disney,  J.J. Abrams’ın yönettiği Star Wars Episode VII: The Force Awakens için ikinci resmi fragmanı yayınladı.

İster heyecanla ister endişeyle olsun, sinema tarihinin mihenk taşlarından biri olan bu seriye gönül vermiş herkesin gözünün kulağının bu filmde olduğu bir gerçek. Acaba ilk orijinal üçlemenin ruhunu yakalayabilecek mi? Bir efsanenin küllerinden doğuşuna mı şahit olacağız? Yoksa hatırlamak bile istemeyeceğimiz, yok sayacağımız bir film mi çıkacak ortaya? Bilmiyoruz… ama bildiğimiz tek bir şey varsa o da ikinci resmi fragmanın harika göründüğü!

Video daha ilk saniyelerinden itibaren önce düşmüş bir imparatorluk krüvazörünün görüntüsüyle dikkatinizi hemen üzerinde toplamayı başarıyor. Ardından serinin o efsanevi müziği, sonra da Luke Skywalker’ın unutulmaz sesi geliyor.

Güç benim ailemde kuvvetli. Babamda var. Bende var. Kız kardeşimde var. Ve sende de var…” diyor Luke. Evet, aslında üçüncü olan altıncı filmdeki o meşhur repliğin biraz değiştirilmiş hâli bu. Peki kime hitap ediyor sizce?

Ardından… ardından da bir sürü şey oluyor ama onları da sizlere bırakalım. Yine de zenci Stormtrooper’ımızı da her şeye rağmen fragmana eklediklerini görmek güzel. Hatta onu iki ayrı karede gösterdikleri dikkatimizden kaçmadı.

Lafı fazla uzatmayıp sizi söz konusu videoyla (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/04/16/star-wars-viiden-yepyeni-bir-fragman/)baş başa bırakıyoruz. Ama dikkat! Sonuna kadar izlemeye bakın, çünkü yüzünüze çılgın bir sırıtış yerleşmesine neden olacak bir ikiliye rastlayacaksınız.

Güç sizinle olsun.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Marius - 16 Nisan 2015, 22:26:24
50 defa falan izledim galiba. Ağlayacağım. Yes, Chewie, yes... We're home!  :'(
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Bardes - 16 Nisan 2015, 22:28:52
Luke bence yavrusuna hitap ediyor :P.

Han Solo hiç değişmemiiiş! Hala aynı karizma ;D.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Bengü - 16 Nisan 2015, 22:29:06
Fragmana ba-yıl-dım!
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 16 Nisan 2015, 22:46:44
Luke bence yavrusuna hitap ediyor :P.

Ben de öyle düşündüm ama aramızdaki bazı Mariuslar itiraz etti :)

Bence bu fragman ilkine nazaran gayet iyi olmuş. Luke'un altıncı filmdeki o meşhur repliğini duyunca, bir de malum maskeyi görünce gözlerim pörtledi resmen. Ardından gelen X-Wingler, Tie-Fighterlar, Yüzyılın Şahini falan derken iyice uçtum zaten.

Ama en güzeli kesinlikle son sahneydi! We're home... Filme yönelik umutlarım ciddi oranda arttı diyebilirim. Umarım J.J. bunu da batırmaz.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: VeRMiNaaRD - 16 Nisan 2015, 23:40:03
Bu seferki fragman umut verdi işte :)

Ford çok yaşlanmış be :(
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: kargasiz - 17 Nisan 2015, 19:54:57
Bilimkurguyu çok da sevmediğim dönemde izlediğim bir film serisi olduğu için çok da merak etmiyordum ama fragmandaki metaforlar çok hoşuma gitti. Artık bu türü sevdiğimden bütün seriyi tekrar izlemeyi düşünüyordum. Bu da bir sebep oldu, güç sizinle olsun :)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 12 Mayıs 2015, 13:25:40
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/05/star-wars-vanity-fair-ust.jpg)

Star Wars VII’de Yer Alacak Yeni Karakterlerden Biri Daha Ortaya Çıktı

Star Wars filmlerinin yeni halkası The Force Awakens’ın çekimleri son sürat devam ediyor. Bu esnada biz de yapımda yer alacak yeni karakterler hakkında daha fazla şey öğreniyoruz yavaş yavaş. Bunlardan biri de Maz Kanata.

Oscar ödüllü siyahi güzel Lupita Nyong’o’nun (12 Yıllık Esaret) CGI ve motion-capture yöntemleriyle canlandıracağı bu yeni karakteri görmek, hakkında yeni bilgiler edinmek, ayrıca Captain Phasma'ya ve filmin kötü adamı Kylo Ren'e ait yeni fotoğraflara ulaşmak için haberimize (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/05/11/star-wars-viide-yer-alacak-yeni-bir-karakter-daha-ortaya-cikti/) ışınlanın.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Laughing Madcap - 20 Ekim 2015, 11:27:49
(http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1432906/star-wars-7-trailer.jpg?w=736)

Oturduğunuz koltuktan kalkmadan kumandaya uzanarak onu hareket ettirmeye çalışmalar, bulduğunuz herhangi bir sopayı ışın kılıcıymış gibi kullanmalar ve sinirlendiğinizde karşınızdakinin ümüğünü uzaktan sıkma (Dikkat! Darth Vader kadar karizmatik olmayabilir) hayalleri geri döndü. Çünkü Star Wars geri dönüyor.

18 Aralıkta gösterime girecek filmin biletleri satışa başladı. Bunların dışında, yeni fragmanı (https://www.youtube.com/watch?v=sGbxmsDFVnE&feature=youtu.be) da yayınlandı.

Jar Jar yok, kesin bilgi, yayalım.

Not: Aradım taradım ama bana "bunlar aradığınız başlıklar değil." dedi yaşlı bir amca, eliyle bir hareket yaparak. Hali hazırda başlığı vardıysa ve görmediysem, affola.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Marius - 20 Ekim 2015, 11:37:02
(http://replygif.net/thumbnail/246.gif)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 20 Ekim 2015, 12:24:47
Sinema bölümüne bakarsan bulamazsın tabii padawan. Star Wars'un kendi bölümü var çünkü. O elinizde tuttuğunuz boru değil, ışın kılıcı :)

Fragmanı öncekilere nazaran daha doyurucu ve güzel buldum. Özellikle de Stormtrooper'dan bozma siyahi abimizin nasıl olup da bir Jedi'a dönüşeceği merak duygularımı feci tekmeliyor. Han Solo'yu ve Yüzyılın Şahini'ni de yeniden görmek güzeldi beee... Adam yaşlı maşlı ama hala yakışıyor o role.

O değil de Luke nerede?
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Laughing Madcap - 20 Ekim 2015, 17:14:32
Sinema bölümüne bakarsan bulamazsın tabii padawan. Star Wars'un kendi bölümü var çünkü. O elinizde tuttuğunuz boru değil, ışın kılıcı :)

Fragmanı öncekilere nazaran daha doyurucu ve güzel buldum. Özellikle de Stormtrooper'dan bozma siyahi abimizin nasıl olup da bir Jedi'a dönüşeceği merak duygularımı feci tekmeliyor. Han Solo'yu ve Yüzyılın Şahini'ni de yeniden görmek güzeldi beee... Adam yaşlı maşlı ama hala yakışıyor o role.

O değil de Luke nerede?

Doğru diyorsun üstadım, "filmin" başlığı tabi ki kurgu "edebiyatı" alt başlığında olacak, beyhude bir arayışa girmişim kara cahil gibi. Ama unutmamak da gerekir ki boru bazen sadece bir borudur.  :)

John Williams etkisinden olsa gerek, ben de sonunda heyecanlanabildim bu fragmanla. Luke konusunda tahminim o R2-D2'nun başını okşayan kişi ama öyle değilse bile mühim değil. Bir yerlerden çıkar; koskoca Luke'u nereye saklayabilirsin ki? Bir parmak bal çaldılar ağzımıza ya, haydi bakalım hayırlısı.

Yine de çok heveslenmek, heyecanlanmak istemiyorum. (Beceremedi.)
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Bengü - 20 Ekim 2015, 20:53:44
Yer ayırtan şanslılardan olmak isterken kendilerine gıpta ile bakıyorum. Ağlamıyorum, gözüme fragman kaçtı.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Black Helen - 20 Ekim 2015, 21:29:30
Film de fragmanı kadar güzel olsun lütfen, lütfen, lütfen (100 küsür daha lütfen). Han Solo'yu da gördükten sonra beklentim o kadar yükseldi ki, eğer kötü olursa o hayal kırıklığıyla nerelere giderim, kendimi hangi dağlara vururum bilemiyorum gerçekten.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Marius - 20 Ekim 2015, 22:31:07
İlk fragmanda Han Solo ile Chewbacca'yı gördüğümde çocuk gibi ağlamıştım. Bu fragmanda da ne yalan söyleyeyim, içimde bin atlı çocuklar gibi şendi. Başından itibaren her sahne ile içim cız etti. Özellikle sondaki sesin(muhtemelen Leia) "just let it in..." demesi...

Çok ilgimi çeken bir şey oldu, 1.39'da, garip kırmızı robotun yanında geçip gittikleri bir sürü rengarenk şey asılı(Maz Kanata'nın nacizane evi?) binadaki bayraklardan biri Mandolorian bayrağı mı?
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Grayswandir - 21 Ekim 2015, 03:10:46
Fragman şahane. Ağır Star Wars fanı değilim ama bu fragman şu ana kadar gördüğümüz her şeyden daha iyi bir film vaat ediyor bence. Abrams'la ilgili şüphelerim de büyük oranda silindi.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: daifunka_vc - 21 Ekim 2015, 08:42:35
Çok ilgimi çeken bir şey oldu, 1.39'da, garip kırmızı robotun yanında geçip gittikleri bir sürü rengarenk şey asılı(Maz Kanata'nın nacizane evi?) binadaki bayraklardan biri Mandolorian bayrağı mı?

Evet, Han Solo'nun sağ kolunun üstündeki bayraklardan en yukarıda olanı Mandalorian bayrağı. Baya da dikkat çekiyor. :) Mandalorian deyince filmlerden aklıma ilk gelen Fettler oldu, bakalım belki de sadece dekordur o bayrak. :D
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Marius - 21 Ekim 2015, 12:19:32
Çok ilgimi çeken bir şey oldu, 1.39'da, garip kırmızı robotun yanında geçip gittikleri bir sürü rengarenk şey asılı(Maz Kanata'nın nacizane evi?) binadaki bayraklardan biri Mandolorian bayrağı mı?

Evet, Han Solo'nun sağ kolunun üstündeki bayraklardan en yukarıda olanı Mandalorian bayrağı. Baya da dikkat çekiyor. :) Mandalorian deyince filmlerden aklıma ilk gelen Fettler oldu, bakalım belki de sadece dekordur o bayrak. :D

Tüm EU'yu yok ettikten sonra böyle bir şeyi sadece dekor olarak koydularsa o Jar Jar Abrams'in evini yıkarlar :(
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: yafeshan - 21 Ekim 2015, 18:18:03
Her fragmani izleyisimde gozyaslarina tutuluyorum, esim garip garip bakio bana.

Bu arada toplu izleme etkinligi icin belirlenen yerde 2100 seansi biletleri tukenmis. 00:00 var
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 25 Ekim 2015, 21:42:44
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/10/the-binks-awakens.jpg)

Star Wars: The Binks Awakens

Gerçi artık portaldan foruma haber taşımıyoruz ama Star Wars evreninin gelmiş geçmiş en sevilen (!) karakteri Jar Jar Binks için ufak bir ayrıcalık yapasım var :)

Murdockmotion adlı bir Youtube kullanıcısı Force Awakens’ın son fragmanını alıp içini Jar Jar Binks’le doldurmuş, ortaya da çok acayip bir şey çıkmış. İzleyin mutlaka :)

https://youtu.be/yo7_qW4pPrc
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Bardes - 26 Ekim 2015, 23:11:58
-Who are you?
+Mr. Jar Jar Binks

Yırtık dondan çıkar gibi :D. Bi de Darth Vader'ın yanmış maskesinden şebelek gibi çıkması...
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Marius - 31 Ekim 2015, 02:28:45
Tüm evreni gezip bu filmde de bi Karadeniz'e uğramazlarsa çok kırılırım ama...
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: magicalbronze - 18 Aralık 2015, 22:40:49
Filme alakalı yaptığımız sesli inceleme kaydına buradan (https://www.youtube.com/watch?v=0vljUNybVFQ) ulaşabilirsiniz.

Not: İlk 20 dakika genel, sonrası spoiler bilgi içerir!
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: okanakinci - 10 Ocak 2016, 20:22:05
Şu ana kadar izlediğim en kötü Star Wars filmiydi. Benim gibi bir hayranı için büyük hayran kırıklığıydı. Nedeni ise:

1) Konu vasat ve klişe. İmparatorluğun kalıntısı olan İlk Düzen, cumhuriyete saldırıyor. Asiler yeniden ortaya çıkıp karşı koyuyor. Bir kez daha ölüm yıldızı gibi ama ondan daha güçlü bir silah devreye giriyor. Tek çare ise kalan son jedi Luke Skywalker’ı bulmak.

2) Kylo Ren düpedüz Darth Vader çakması ama onun onda biri değil. Aynı şekilde Snook’tan da bir Darth Sidious çıkmıyor.

3) Bizzat gücün iradesiyle dünyaya gelmiş Darth Vader’ı bile solda sıfır bırakan bir kızımız var. Kendi kendine gücü kullanmayı öğreniyor. Saçmalık diz boyu.

4) Klişe diyaloglar. Abartılmış şiddet sahneleri. Berbat oyunculuklar. Fiyasko bir konu. Şu filmin adı Yıldız Savaşları olmasa sıradan bir aksiyon filmi dersiniz. İsmin büyüsüne aldanmayın.[/li][/list]
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: yafeshan - 11 Ocak 2016, 08:33:26
Ondan onceki 3 filme gore harika olmasi hayranlar icin yeterli geldi sanirim. O yuzden seyrederken eriyip gittik.

Gorusune saygi duyuyorum ama filmi kotu bulan azinlik icindesin okan.

Eksikleri sacmaliklari yok mu, tabi ki var. Ama cok guzel bir star wars filmi.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: okanakinci - 11 Ocak 2016, 20:15:17
@yafeshan ben de senin görüşüne katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Fakat görüş ayrılığını yeterince iyi izah edemediğimi düşünüyorum. Şöyle açıklayayım: Sen Force Awakens'ı bazı saçmalıklarına rağmen güzel bir film olarak görüyorsun. Bense sandığının aksine Force Awakens'ı çok fazla saçmalık yüzünden kötü bir film olarak görmüyorum. Ben Force Awakens'ın bizzat saçmalığın vücut bulmuş hali olduğunu düşünüyorum. :D
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: merdem - 11 Ocak 2016, 20:49:31
Star Wars filmlerini beğenme çıtasını ne yazık ki yine Star Wars düşürdü. Olabildiğince derin olan bu hikayeyi yine olabildiğince yüzeysel işleyen ilk 6 filmdi. Ne yazık ki 7. filmde toparlayamadı ve klişe üstüne klişelerle konu işlenmeye çalışıldı.

Ben beğendim mi? Evet ama diğer 6 filme göre değerlendirerek beğendim diyebiliyorum.

Saçmalıkları görmezden gelmeye çalışın daha zevkli olur diyeceğim ama gözümüze gözümüze soktukları için zor oluyor tabi.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: yafeshan - 12 Ocak 2016, 10:24:36
Filmdeki sacmaliklarin, kliselerin farkindayim. Mesela imparatorluk kalintisi olan grubun o capta projeler yapabilmesi garip, insa ettikleri dev silahin calisma yontemi tamamen ucuk ve mantiksiz, isyancilardan hala isyanci olarak bahsetmek sacma, daha bir suru sey var.

Ama nedense bayildim filme. Mantiksizliklari ayrintiyla dusununce bile etkilenmiyorum. Belki hikayenin ozu guzeldi, gizemli olmasi, bir suru soru ortaya cikarmasi, merak ettirmesi falan. Tam olarak adini koyamiyorum ama guzeldi iste. Belki merdemin dedigi gibi diger filmleri cita aldigimiz icin guzeldi belki nostaljik duygular yasattigi icin vb.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: merdem - 12 Ocak 2016, 10:49:11
Eski filmlerde de saçmalıklar yok muydu sanki, biz bu 7. filmi eleştirirken ilk 6 filminin dibine kadar klişelerle dolu olduğunu unutmayalım. Star Wars tüm bunlara rağmen seviliyor. o yüzden Jar Jar izleyeceğime Poe'nun uçuşunu görmek daha iyi geldi.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: valarrr - 13 Ocak 2016, 11:26:32
Bilmiyorum çok olumsuz yorum gördüm ama filme bayıldım ben! İleride açıklarlar sanırım bu tarz projeleri nasıl yaptıklarını, bu kadar az bir güruhun.Ve malum şahsın ölmesi ben de şok etkisi yarattı yanımdaki arkadaşıma dirsek atıp durdum! "Öldü mü o! Söyle bana öldü mü!" Aksiyon da bana göre yerli yerindeydi beni heyecanlandırmaya yetti.
Star Wars'un -bana göre- her bir filminde çok saçmalık vardı. Ve sanırım bu seriyi özel kılan şey de bu.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Maedhros - 09 Mart 2016, 19:04:43
Aslında filmin geçtiği dönem tam olarak Darth Maul'ün dönüşüne uygun bir dönem. Üşenmeyip filme Darth Maul koysalar süper olurdu. Bildiğiniz gibi Clone Wars serisinde Maul en son Sidius tarafından esir alınmıştı. Muhtemelen yine sadık bir Sith gibi eğitilmiştir. Tabii aradan galiba 60 yıl falan geçmiş oluyor ama ben yaşlı da olsa bir Darth Maul'e hayır demezdim.
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: mit - 10 Mart 2016, 10:04:32
Darth Maul demişken... şu hayran filmini kesin izleyin, efsane olmuş

https://youtu.be/Djo_91jN3Pk
Başlık: Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
Gönderen: Okur - 25 Aralık 2016, 17:04:34
Lucas imzalı yeni jenerasyon SW filmleri kötü filmlerdi ama en azından iyi anlara sahip Sw atmosferi ve ruhu taşıyan özellikle Episode 1 ve Episode 3 ile sağlam düello sahneleri olan, Gravious hariç oldukça etkileyici kötü adamlara sahip filmlerdi. Özelllikle Episode 3 finalindeki iki ayrı kapışma ile efsanenin en azından o anlamda hakkını verebilmişti film genel olarak yetersiz bir film olsa da. Bu film ise, bu ucubeye ne denir ki. Her şeyden önce SW isim haklarını Disney gibi yaptığı filmleri sulandırmak gibi bir hastalığı olan bir firmaya gitmesi zaten başlı başına bir kabustu benim için. Bunun üzerine bir de Abrams gibi yetenekli ama klişenin dibine vuran bknz. Star Trek Into The Darkness, bir yönetmen de gelince projenin başına az olan umudum hepten bitmişti zaten. Zaten Star Trek ve Star Wars filmlerini aynı isme vermek nasıl bir iştir. Yönetmen mi kalmadı! Filmdeki SW ruhuna zerre kadar uymayan adeta seriyi sırtından bıçaklayan saçmalıklarına girmek dahi sitemiyorum. Ama şunu gerçekten merak ediyorum ki ses, efekt teknolojisinin inanılmaz noktalara geldiği günümüz sinema dünyasında yüzlerce milyon dolar bütçe ile halen  böylesine hayal gücünden ve yaratıcılıktan, heyecandan uzak filmler nasıl yapabiliyor bu yapımcılar. Filmin finaline doğru Kylo Ren düllodan mağlup ayrıldıktan sonra toprağın yarılıp da bunları birbirinden uzaklaştırması nedir ya, nedir bu!!!! 80 lerin 3. sınıf tv filmlerinde zaten izledik böyle ucuz sahneleri, o zaman heyecan vericiydi o tip sahneler ama bundan neredeyse 40 yıl önce. Bu mu sizin hayal gücünüz, bu  mu yaratıcılığınız! Klasik üçleme kadar olmasa da 2000 lerdeki seriyi de arada açar seyrederim, özellikle ilk film ve son filmdeki düello sahnelerini. Oralardaki sinematik sunum, masalsılık müthiştir çünkü. Ama bu filmde açıp da tekrar bakayım dediğim tek bir sahne bile yok. Hiç bir özelliği olmayan sırtını efsaneye yaslamış, seriye hiç bir şekilde katkıda bulunmayan son derece zayıf bir hikaye ve atmsofere sahip kötü bir film. Sadece kötü bir SW filmi değil aynı zamanda kötü bir film de. Bu filmden çok daha iyi senaryoya sahip 4-5 tane SW oyunu var sadece benim bildiğim. Neydi bilmiyorum ama SW filmi değildi bu film.