Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Tartışma Platformu => Konuyu başlatan: Guy Fawkes - 11 Eylül 2016, 17:40:24

Başlık: Telefonda Kitap Okumak
Gönderen: Guy Fawkes - 11 Eylül 2016, 17:40:24
Telefonumda bir hayli fazla e-kitap var. Normal kitabı okur gibi, sıkılmadan okuyabiliyorum hepsini ancak bir konuda tedirginim. Açık konuşmak gerekirse amacım yazarlığımı geliştirmek ve kitapları da bu amaçla okurum. Eğer kitap beğendiğim türdeyse ve konusu güzelse, zaten zevk alma konusunda bir sıkıntım olmuyor. Burada tedirgin olduğum şey telefondan kitap okuduğumda yazarlık gelişimime olumsuz bir yönü olur mu?

Başlık: Ynt: Telefonda Kitap Okumak
Gönderen: Grayswandir - 11 Eylül 2016, 18:15:33
Kitabı hangi ortamda okuduğunuzun gelişiminizi nasıl etkileyebileceğini düşünüyorsunuz ki? Ha kağıttan okumuşsunuz, ha ekrandan, okuduğunuz şey değişmiyor sonuçta ki önemli olan da budur. Gerisi keyfinize kalmış. Eğer telefondan okurken rahat ediyorsanız hiçbir sorun yok demektir.

Bu arada fazla e-kitap okuyorsanız, imkanınız varsa bir e-kitap okuyucu almanızı tavsiye ederim. Parasını fazlasıyla hak ediyor.
Başlık: Ynt: Telefonda Kitap Okumak
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Eylül 2016, 18:16:59
Olmaz.

Yabancı dilde kitapları telefonumdan okuyorum. Telefon app'leri çoktantır e-kitapları insan gözüne rahat gelecek şekilde konumlandırıyor ve büyütüyor. O nedenle okumada da sıkıntı olmuyor.

Okuma ortamı sizin ondan alacağınız verimi düşürmez. Mesela gürültü düşürür, diğer çevresel faktörler buna olumlu ya da olumsuz katkı sağlar/şeylere yol açar. Fakat telefondan okumak bambaşka bir durum.

Başta gözünüz ve zihniniz yadırgayacaktır, ancak alıştıktan sonra aldığınız verimden hiçbir şey kaybetmediğinizi göreceksiniz.

Tecrübeyle sabittir.
Başlık: Ynt: Telefonda Kitap Okumak
Gönderen: Guy Fawkes - 11 Eylül 2016, 18:28:52
Teşekkürler. Benim için böyle okumak daha rahat oluyor zaten. Gözlerim de iyice alıştı.
Başlık: Ynt: Telefonda Kitap Okumak
Gönderen: Abaris - 13 Eylül 2016, 01:31:58
Ben de genellikle kitapları telefondan okuyorum. Zararı olacağını sanmam.