Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: yyaris - 07 Kasım 2016, 11:27:24

Başlık: Yaşam Taşı: Kralsız Ülke
Gönderen: yyaris - 07 Kasım 2016, 11:27:24
(https://www.kuzgunkitap.com.tr/shop/img.php?imgid=208&w=300&h=430)

Herkese merhaba. Anime ve mangalardan etkilenerek yazdığım serinin ilk kitabı Kralsız Ülkeyi çıkartmayı başardım. İlk ve az basım olmasından dolayı içinde fazlasıyla yazım hatası var lakin bu sorunun sonraki basımlarda aşacağız. Kitap edinmek isteyen arkadaşlar D&R, Arkadaş kitabevi, İnkılap kitabevi mağazalarında bulabilirler. Eğer mağazada yok derlerse sipariş verirseniz bir kaç gün içinde getirirler ki sipariş verip almazsanız daha bana destek olmuş olursunuz :D Başka bir yol ise internetten kitap satışı yapan siteler. Görüş ve önerileriniz benim ve serinin devamı için çok önemli. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim. :)
İlk kitabın konusundan bahsedecek olursam.


Dünya beş siyasi güçle yönetilmektedir. Bunların içinde en güçlü ve büyüğü olan İmparatorluk "Yaşam Sanatı" adı verilen güç sayesinde diğer krallıklardan üstündür. İmparatorluğun ordusu için saklı bir ormanda yetiştirdiği gizli okulları vardır. Bu okullarda küçük yaşlardan itibaren yetiştirilen yaşam sanatı kullanıcısı çocuklar vardır.

Gezgin adında bir adam çeşitli okullardan birer çocuk seçer. Ateş, Ay, Yay, Dal ve Gölge. On yaşında tanıştığı çocukları kendi okullarında ziyaret ederek eğitmeye başlar. Bu eğitimde bazı kurallar vardır. İlk olarak çocuklar Gezgin söyleyene kadar asla görüşmeyecek ikinci olarak Gezgin hakkında konuşmayacaklardı. Çocuklar kendi aralarında ki iletişimi ise Gezginin taşıdığı mektuplarla yapılacaklardır.

Sekiz yıl sonunda Gezgin çocukları teker teker toplayarak ilk buluşmalarını sağlar ve macera başlar....
Başlık: Ynt: Yaşam Taşı: Kralsız Ülke
Gönderen: -Kötü karakteR- - 07 Kasım 2016, 19:48:24
Vay canına bir yerli fantazya! Gördüğüm zaman cüzdanım ağlamaya başlamazsa almak isterim :) Bu arada bir kapak resmi koysan daha şık bir tanıtım olurdu bence.
Başlık: Ynt: Yaşam Taşı: Kralsız Ülke
Gönderen: yyaris - 07 Kasım 2016, 20:21:49
Vay canına bir yerli fantazya! Gördüğüm zaman cüzdanım ağlamaya başlamazsa almak isterim :) Bu arada bir kapak resmi koysan daha şık bir tanıtım olurdu bence.

  Önerin için teşekkür ederim gözümden kaçmış  ;D Ve güzel sözlerin için tekrar teşekkür ederim.

   İnşallah seriyi devam ettireceğim. Sizlerin yardımıyla yerli bir evren oluşturacağız  :)
Başlık: Ynt: Yaşam Taşı: Kralsız Ülke
Gönderen: yyaris - 15 Kasım 2016, 13:03:10
  Herkese merhaba.

  İlk kitabımı çıktı ama hala kat etmem gereken çok yol var. Hikaye geniş bir zamana yayılması ve olayların tüm dünyayı etkilemesi sebebiyle okuyan kişi için biraz karışık olabiliyor.

 Bu sebeple kitabın daha anlaşılır olması ve serinin gelişimi için; buraya kitapta çok söz edilmeyen bazı tanımlar yazacağım. Evren hala şekilleniyor bu nedenle sizlerin değerli düşünceleri seri için çok önemli. Görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum :)

İlk tanıma başlıyorum.

                                             YAŞAM SANATI

 En basit tanımla yaşayan canlıların içinde bulunan enerjinin şekillenmesi diyebiliriz. Her insanda yaşam enerjisi olsa da bunu yaşam sanatına çevirebilen çok azdır.(Dünya nüfusunun %2-3 gibi) Yaşam sanatı kullanıcılarına ise sanat kullanıcısı adı verilir.
Yaşam sanatı adı genellikle kullanılsa da farklı adlandırılan kültürler vardır. (Mesela yaşam sanatına büyü deniliyor, kullanıcılara ise büyücü)

  Yaşam sanatını kontrol etmek kolay değildir. Bu yüzden kullanıcı sık sık meditasyonla içindeki enerjiyi kontrol etmesi gerekir. Bu kişinin iradesi ile doğru orantılıdır.

  Yaşam sanatı kullanıcısı genellikle daha anne rahminde belli olsa da içinde hiç kontrol gücü bulunmayan da bile daha sonra ortaya çıkabilir. Kısaca bu yetenek biraz dengesizdir.

  Son olarak yaşam sanatını eğer kişi kontrol edemezse bu kişiye hem fiziksel hem de manevi zararlar verebilir. Bu sebeple evrende geçen ünlü bir teori vardır. ''Her yaşam sanatı kullanıcısı delidir yada bir gün delirecektir.''
Başlık: Ynt: Yaşam Taşı: Kralsız Ülke
Gönderen: yyaris - 24 Aralık 2016, 19:24:38
Kitabım hakkında bir inceleme :)

http://figurex.net/tanitimlar/bir-anime-severin-fantastik-eseri-kralsiz-ulke-yasam-tasi/