Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Çizgi & Anime => Konuyu başlatan: HoLier - 19 Nisan 2008, 18:17:30

Başlık: Avatar
Gönderen: HoLier - 19 Nisan 2008, 18:17:30
(http://s297.photobucket.com/albums/mm207/HoLier-m/th_y1p1rURlorWT6Ts0H1e4ic-XXD3kQuloW42.jpg) (http://i297.photobucket.com/albums/mm207/HoLier-m/y1p1rURlorWT6Ts0H1e4ic-XXD3kQuloW42.jpg)

Su, toprak ates hava..Bu 4 eLementin tek efendisi Avatar'dı ve yaLnız o Ateş DevLetinin dünya işgaLini durdurabiLirdi..

"Avatar: Son Hava Bükücü", kurgu bir dünyada geçer. İnsan ırkına ev sahipliği yapan bu dünyada ayrıca fantastik hayvanlar ve doğaüstü ruhlar bulunur. İnsanlar 4 ulusa ayrılmıştır: Su Kabilesi, Toprak Krallığı, Hava Gezginleri, Ateş Ulusu. Her ulusta "Bükücü" adı verilen özel insanlar kendi elementlerini kontrol etme yeteneğine sahiptir. Bu bükme stilleri özel dövüş sanatları ile birleşir.

Her jenerasyonda, bir kişi 4 elementi de Bükme yeteneğine sahip olarak doğar. Bu kişi "Avatar"dır. Gezegenin ruhunun insan formu almış şeklidir. Avatar öldüğünde, mevsimlerin döngüsüne benzer bir şekilde (kış-su, bahar-toprak, yaz-ateş, güz-hava) bir sonraki ulusta yeniden doğar. Efsaneye göre Avatar kendi elementinden başlamak üzere, 4 gücü de kontrol etmeyi öğrenmek zorundadır.

Avatar'ın kendi yeteneklerini ve bilgeliğini en üst seviyeye çıkaran özel bir savunma mekanizmasıdır: "Avatar Hâli".Bu hali hem en güçlü olduğu,hem de en zayıf olduğu halidir. Bu hâle geçtiğinde Avatar 4 gücü de kontrol eder ve dahası eski Avatarlarla da konuşma yeteneğine sahip olur. Bu hâle geçtiğinde Avatar'ın ağzı,gözleri ve dövmeleri parlamaya başlar. Bu olay Avatar Döngüsü'nün bir sembolüdür. Bir Avatar öldüğünde diğer ulusta yeniden doğar ancak "Avatar Hâli"nde öldüğünde döngü kırılır ve Avatar yok olur.

Asırlar boyunca sayısız Avatar, dört ulusu barış ve ahenk içinde tutmak için çalışmıştır. Avatar ayrıca Dünya ile Ruhlar Alemi arasında bir köprüdür.

Uluslar

Ateş Ulusu: Ateş güç elementidir, güçlerini güneşten alırlar. Ateş Ulusu insanları hırslı ve tutkulu insanlardır. Çoğunlukla ateş bükmede nefreti kullanırlar. Aynı zamanda şimşek de bükebilen güçlü şimşek bükücüler de vardır. Ateş bükmenin nefret katılmamış en saf haline 'mavi alev' denir.

Toprak Krallığı: Toprak dayanıklılık elementidir. Toprak Krallığı'nda yaşayanlar kararlı ve güçlü insanlardır. Azimli ve dayanıklılardır. Aynı zamanda çok güçlü bükücüler metal bükebilirler ve kum bükebilen kum bükücülerde vardır.

Hava Gezginleri:
Hava özgürlük elementidir. Hava Gezginleri kendilerini dünyevi endişelerinden ayırmış, barış ve huzuru bulmuş insanlardır. Aynı zamanda çok çevik ve seridirler; uçabilirler. Güçlü havabükücüler bir köyü yıkabilecek büyüklükte fırtına ve hortumlar oluşturabilir.

Su Kabilesi: Su değişkenlik elementidir. Su Kabileleri yeniliklere uyum sağlayabilen insanlardır. Güçlerini aydan alırlar. Herşeye karşı birlikte durmalarını sağlayan birlik duygularına sahiptir. Her zorluğu atlatırlar. Savunmada su buza dönüştürülür. Susuz bir ortamda bulutu içine çekip suya dönüştürebilir. Bazı subükücüler iyileştirme yeteneğinede sahiptirler. Aynı zamanda dolunayda su bükücüler kan bükebililirler.

(http://img259.imageshack.us/img259/1807/y1p1rurlorwt6qb7ykorb7viv8.jpg)

Avatar olmasına karşın eğlenmeyi çok seven 12 (Uyanık kaldığı süre bakımından.Aslında112 yaşındadır.) yaşında bir çocuktur. Uçan dev bizonu Appa ve lemuru Momo onun hava tapınağından kalan tek arkadaşlarıdır. Henüz 12 yaşında olmasına rağmen tüm dünyanın sorumluluğu onun omuzlarındadır. Bu sorumluluğun yükü ağır geldiği içindir ki iç çelişkileri fazlaca dışarı yansımaktadır. Aynı zamanda hayatta kalan tek hava bükücüdür. Neşeli, çekingen, dost canlısı bir kişiliği vardır. Başta yalnızca hava bükmeyi bilen Aang, Katara ve Toph'un yardımlarıyla su ve toprak, Zuko'nun öğretmenliğiyle de ateş bükmeyi öğrenecektir. Dizi ilerledikçe, Aang'in karekterinde olgunlaşma görülür. Katara'dan hoşlanır.

Katara 14 yaşında. Güney Su Kabilesi'nde kalan son Su Bükücü'dür.Aynı zamanda dünyadaki 2 kan bükücüden biridir. Kardeşi Sokka ile birlikte Aang'i buzdağından çıkarır ve macera başlar. O ve Sokka, Ateş Lordu'nu yenmek üzere çıktığı yolculukta Aang'e arkadaşlık ederler. Katara olgun, sevecen ve duyarlıdır. Daima diğerlerinin iyiliğini ister ve zor durumlarda liderlik yeteneğini kullanır. Ancak bu durum onu bazen zor durumda bırakır. Katara sakin kişiliğine rağmen, zor anlarda, muhteşem su bükme yeteneği ve idealist düşünceleri ile düşmanlarına karşı oldukça yıkıcı olabilir. Annelerinin Ateş Ulusu tarafından öldürülmesinden sonra, kardeşi Sokka üzerinde anaç bir rol üstlenir. Katara aynı zamanda Aang'i Avatar Hali'ndeyken sakinleştirebilen tek kişidir. Suyla yaraları iyileştirme gücü vardır. Ateş Ulusu'nun annesini öldürmesi nedeniyle Ateş Ulusu'ndan nefret etmektedir. Karşılaştığı bir falcının (Kitap bir, kısım on dört Kahin) kendisinin güçlü bir bükücüyle evleneceğini söylemesi, seyircileri bu kişinin Aang mı yoksa Zuko mu olduğu konusunda düşündürmektedir. Ve o kişi aslında Aang dir, ama Katara, Aang'ın olgun olmayan tavırları yüzünden bunu bir türlü kabul edememiştir.

Sokka
15 yaşında bükücülük yeteneği olmayan bir savaşçıdır. Yaşının küçük olması nedeniyle Güney Su Kabilesi'deki tüm erkekler savaşa giderken, o geride bırakılmıştır. O ve kardeşi Katara, Ateş Lordu'nu yenmek üzere çıktığı yolculukta Aang'e arkadaşlık ederler. Sokka kendini "etobur" ve "iğneleyici" olarak ifade eder. Dizide birçok kez çok güvendiği fiziksel yeteneklerini kullanabileceği fırsatlarla karşılaşır. Çok zekidir ve bilime ilgi duyar. Ancak sivri dili ve aşağılayıcı tavırları onu çok zor durumlarda bırakır. Sukiden hoşlanır.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: vampireLLa - 19 Nisan 2008, 19:23:20
abi süper bişey yaaa :D ama cnbc-eye kıl oldum ben 2. sezonu kaçkeredir izliyorum bunlar oooo yarıda böldüler gene basa sardılar....
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nefertari - 19 Nisan 2008, 20:36:01
şuanlık favori animemdir (= arşivde de bulunduruyorum :D ailecek severek izliyoruz =P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Spectre - 20 Nisan 2008, 11:51:48
Gerçi tam anime değiL biraz kırma.

Ama yine de favorim. BayıLıyorum ya cnbc-e'de kaçırmam ama cnbc-e de boş koydu iyice (:
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 21 Nisan 2008, 15:07:08
Sevdiğim bir çizgi dizidir. Her ne kadar takip edemesem de CNBC-E'de ara sıra rastlıyorum. Genelde sevilen bir dizi olduğunu ve popüler olduğunu sonradan öğrendim. Şaşırmadım ama hakediyor. Üçüncü sezonu mu bitiyor bunun ne oluyor peki?
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: vampireLLa - 21 Nisan 2008, 15:38:35
ya hakancım msndede dedim sana yok 3 ile 4 yurtdısında 2 finalde ara verildi çiziyolardır şimdi 3'ü tükiye de de biliyosun 2. nin yarıya gelmeden gene başa döndüler çünkü yurtdısındada bölümler haftada 1 değil 2 haftada bir cıkıyodu şimdi tr'de 1. sezon bitince 2ye kesin geçiş yapıp bitirirler
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 22 Nisan 2008, 14:49:47
Ya ama ben bekleyemem öyle hafta hafta, bunuda lost satılıyor mu dvd'leri.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: pleasant^^ - 23 Nisan 2008, 14:47:28
SatıLıyo :D Sıktı artık aynı bölümleri tekrarlıyorlar.Yahu,geçin artık şu 4. sezona :-\ Bu arada Soka^^m yaa :oyy
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 03 Mayıs 2008, 14:34:39
Böyle müthiş bir şey görmedim.. Çok pis bağımlılık yapıyor :D Bir de Su yada Hava bükmek her zaman hayalim olmuştur :D

Yip yip..!
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Allein - 03 Mayıs 2008, 15:44:32
SatıLıyo :D Sıktı artık aynı bölümleri tekrarlıyorlar.Yahu,geçin artık şu 4. sezona :-\ Bu arada Soka^^m yaa :oyy

Böhüü.. Sokka benimdi ya.. Aşkım, canım, bidenem. En sevdiğim karakter. Aang'den ziyade... Sokka Forever!  :-*
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 05 Mayıs 2008, 10:24:38
Cumartesi günü izleyebildim İstanbul'a gitmeden önce. Yeniden başlıyordu galiba ilk 2 bölümünü attılar. İzlemek isteyen arkadaşlara duyrulur.. :)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: kan - 10 Mayıs 2008, 21:14:25
:)

Sadece smiley mesaj atmak yasaktır uyarı!
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 20 Mayıs 2008, 21:54:52
arkadaşlar link veren oldumu bilmiyorum ama ingilizcem iyi diyenler için amerikada şimdiye kadar yayınlanan avatar bölümleri

http://www.avatarchapters.org/

türküyde yayınlananların tümü

http://www.cizgiportal.com/avatar_the_last_airbender_izle.html
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 20 Mayıs 2008, 23:00:34
avatar... çok sevdiğim ve cnbc-e'ye yaptıklarından dolayı en çok sövdürten programdır... bütün bölümlerini izledim, temmuz-ağustosu sabırsızlıkla bekliyorum... ;D ;D ;D (4. sezon için...)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: pleasant^^ - 20 Mayıs 2008, 23:03:21
Ama hani o son bölümü de yayınlamadılar ya içim gitti :P
Şİmdi yayınlasalar bir değeri kalmaz bir gün yayınlarlar öbür gün hadi en baştan :D
Yannız şu Toph'a çok acıyorum,kız platonik olduğunu bile farkedemiyor :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 22 Mayıs 2008, 18:50:50
Şunları tek link olarak pc'ye indirebileceğimiz bir yer varsa bilen, lütfen pm ile ulaşşsın bana.. :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: fake* - 22 Mayıs 2008, 21:50:44
Pm le ulaşmasın ortaya atsın bende yararlanıyim :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 23 Mayıs 2008, 19:53:28
walla bildiğim kadarıyla öyle bir şey mmkün diil seviyosanız tek tek indirmeye de katlanacaksınız muamelesi oluyo accıh
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: DarLy OpuS - 26 Mayıs 2008, 20:07:40
Zevkle izlediğim çizgi dizilerden. Harika bir kurgusu ve bağımlılık yapan karakterleri var.. Herkese tavsiye ediyorum! :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 26 Mayıs 2008, 21:43:55
evet yaa çok kötü bağımlılık yapıyo
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Anita - 01 Haziran 2008, 23:14:15
bu yaşta cumartesileri sabahın köründe kalkıp izlediğim bir seri.çokkk şeker bir seri ama ben en çok  Sokka ydı sanırım o karakteri severdim.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Sophié - 02 Haziran 2008, 07:47:46
anam nasıl unuturum ben bu konuyu :P şu sıralar bayıla bayıla televiyonda izleyebildiğim tek anime diyebilirim. Ama cnbc-e bizimle dalga geçmeyi seviyor ki 100 000 kes aynı sezonları izletti bize -akabinde bizde son sezonu internetten ing. izledik :P - ayrıcana favori karakterim 'Zukko' -ya da her ne karın ağrısıysa :P -. Neden bilmiyorum o çocuk çok tatlı aslında çok duygusal kimse farketmiyor falan ama öyle işte :P
neyse sabah sabah zırvaladım yine :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: fluffy_drei - 04 Haziran 2008, 02:29:00
ya şu ateş ulusu bi şehre dalıyodu tanka benzer şeylerle, sonra orayı kurtardı aang, e sonra ne oldu ? Ba Sing Sei diye birinci sezondan bu yana bangır bangır bağırıyolar ama Ba Sing Sei in de çizgi filme bi nihayet getirebildiğini sanmıyorum ;D hiç bi numarası yokmuş o şehrin :)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 06 Haziran 2008, 17:13:45
Birinci sezonu tamamen izlemiş bulunuyorum, çok sürükleyiciydi.. :D İkinci ve üçüncü sezondanda izlediklerim var lakin parça parça olduğundan onlarıda sezon sezon izleyeceğim. Üçüncü sezonu çok merak ediyorum, inşallah şu ikinci sezonuda en kısa zamanda bitirebilirim. Birinci sezonda bu arada sırf komediydi.. :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: DarLy OpuS - 10 Haziran 2008, 21:10:52
Böyle sezon sezon nerde izliyorsunuz yahu? Paylaşımcı olalım lütfen biraz.. :P Satılıyorsa gidip alayım.. :)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: pleasant^^ - 10 Haziran 2008, 22:56:02
arkadaşlar link veren oldumu bilmiyorum ama ingilizcem iyi diyenler için amerikada şimdiye kadar yayınlanan avatar bölümleri

http://www.avatarchapters.org/

türküyde yayınlananların tümü

http://www.cizgiportal.com/avatar_the_last_airbender_izle.html
Şu ikinci linkte var hepsi ;) Kotayı göze alırsan tabi :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 10 Haziran 2008, 23:51:09
Evet kota olanlar için biraz sorun çıkabiliyor =)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 12 Haziran 2008, 13:01:49
Avatara kotam feda olsun diyip bütün bölümlerini internetten izledim ben :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 12 Haziran 2008, 15:16:17
evet avatara kotalar feda =) gerçi benimki sınırsız ama olsun :P :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 12 Haziran 2008, 15:46:59
Avatara kotam feda olsun diyip bütün bölümlerini internetten izledim ben :D
iyi ettin, dedim sana bnmle gel oraya diye sana verirdik CDye çeker... CDler sana feda olsun :P (çarpılmazsam iyi... ;D)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 12 Haziran 2008, 15:52:51
iyi ettin, dedim sana bnmle gel oraya diye sana verirdik CDye çeker... CDler sana feda olsun :P (çarpılmazsam iyi... ;D)

Keşke çok önceden deseydin abicim :D İzledim bitti ;D :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: veritaserum - 25 Haziran 2008, 11:06:54
evet her hafta sonu sabah sabah bunu izliyorum ve gülüye de izletiyorum :P ama çok şeker ço da komik yaa :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 25 Haziran 2008, 14:42:00
Sezon 3 bölüm 6da falanım mükemmel gidiyor.
Spoiler: Göster
Saçta bayağı yakıştı.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 25 Haziran 2008, 14:45:44
Spoiler: Göster
Saçta bayağı yakıştı.. :D


hakan abi bu ne yav, gözünü sevem :P şaşırtmaya devam ben ilk defa görüyorum böyle bir şeyi... :P ;D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 01 Temmuz 2008, 14:54:45
Sezon 3 - Bölüm 15.. sonunda.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: veritaserum - 06 Temmuz 2008, 16:33:39
iki haftadır inatla kaçırdım ama bugün izledim nihayet :D heyt bee ne bölüm ne bölüm bayılıyorum bu diziye yaa :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: DarLy OpuS - 06 Temmuz 2008, 17:58:31
Dayanamıyorum, gidip alacağım DVD'sini! :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 07 Temmuz 2008, 16:15:55
Avatar - Final Trailer // İzlemek için tıkla (http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/8579922e2c314af78332d31bd8cb2b1a492f1004d1f3e1b7f92ed069f8a5b2fc4995a6ce4b85456716880)
İşte final fragmanı. İzlemeyen kalmasın, görmeyenlere iletsin. Meraklarınızı doruğa çıkartacak, olağanüstü fragmanı izlemeyen kalmasın.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 11 Temmuz 2008, 13:34:18
Avatar - Final Trailer // İzlemek için tıkla (http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/8579922e2c314af78332d31bd8cb2b1a492f1004d1f3e1b7f92ed069f8a5b2fc4995a6ce4b85456716880)
İşte final fragmanı. İzlemeyen kalmasın, görmeyenlere iletsin. Meraklarınızı doruğa çıkartacak, olağanüstü fragmanı izlemeyen kalmasın.

Amanın! Ağlıyordum nerdeyse, ne duygusal bi kişiliğim ben öyle..
Ama ben o enfes bölümleri izleyemeyeceğim, tatilde olacağım..
İşte en çok da buna yanarım.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: - 11 Temmuz 2008, 13:37:27
Şu son 2-3 haftadır izliyorum saolsun köfte bulaştırdı harika bi anime ;D ;D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 17 Temmuz 2008, 13:11:01
Yeni bölüm bu gün çıkıyor. Olleyy.. :P Neyse harry_fb detaylı açıklamayı yapacak biraz sonra.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: harry_fb - 17 Temmuz 2008, 13:29:47
Yeni bölüm bu gün çıkıyor. Olleyy.. :P Neyse harry_fb detaylı açıklamayı yapacak biraz sonra.. :D

bu mesajdan da anlayabileceğiniz gibi mesaj yazmaya zorlanıyorum   >:( ;D
neyse yeni bölüm bugün saat 20.00'de çıkıyor ve en son 4 bölüm cumartesi günü yayınlanacak
yayın akışı için tıklayın! (http://www.nick.com/shows/tv-schedule.jhtml)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 17 Temmuz 2008, 14:11:49
bu mesajdan da anlayabileceğiniz gibi mesaj yazmaya zorlanıyorum   >:( ;D
neyse yeni bölüm bugün saat 20.00'de çıkıyor ve en son 3 bölüm cumartesi günü yayınlanacak
kaçıncı kitabın yeni bölümü?

edit: ehem... karmaşadan dolayı özür dilerim halledildi bu konu.... :P Hakan abi biraz dayak, biraz fırça ve biraz da alayla halletti durumu... :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: pleasant^^ - 17 Temmuz 2008, 17:12:54
3 değil mi ki o ? :P
Ay,çok heyecanlandım şimdi. :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 17 Temmuz 2008, 17:31:46
Anday ne yaptın sen yaa.. :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 18 Temmuz 2008, 10:56:20
Anday ne yaptın sen yaa.. :P
bilmem :P ne yaptım ben yine ya? :P :-\
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 21 Temmuz 2008, 13:24:36
16. bölüm alt yazılı olarak çıktı arkadaşlar. İsteyen varsa bir pm atsın, halledelim.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 21 Temmuz 2008, 15:39:08
16. bölüm alt yazılı olarak çıktı arkadaşlar. İsteyen varsa bir pm atsın, halledelim.. :D

Bence buraya link konulabilir, maksat diğer Avatar hayranları da faydalansın :P Ha yok ille pm diyorsan atayım pm ;D Hatta hemen atıyorum :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 21 Temmuz 2008, 15:56:32
Bence buraya link konulabilir, maksat diğer Avatar hayranları da faydalansın :P Ha yok ille pm diyorsan atayım pm ;D Hatta hemen atıyorum :D
Burada sen ver linki, 2 gün sonra "Bu site mahkeme kararıyla kapatılmıştır." yazısını beyaz arka plan üstünde kırmızı kırmızı yazılmış şekilde görürsün ama.. :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 21 Temmuz 2008, 15:58:39
Burada sen ver linki, 2 gün sonra "Bu site mahkeme kararıyla kapatılmıştır." yazısını beyaz arka plan üstünde kırmızı kırmızı yazılmış şekilde görürsün ama.. :P

Öhöm, o zaman pm yoluyla link alışverişi yapmak en iyisi :D Neyse ben buradan teşekkür edeyim sana, bana o kutsal linki yolladığın için ;D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 28 Temmuz 2008, 15:27:33
17. Bölümüde izlemiş bulunuyorum ve kopmak isteyenler için bu bölümü herkese öneriyorum.. :D Bölümde nerden nereye gelindiğini anlatan bir tiyatro var. Yani baştan izlemediyseniz bile boşverin hemen açın izleyin.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 28 Temmuz 2008, 15:51:57
en sevdiğim bölümü son bölüm oldu... :P müthişti gerçekten ama PhoenixKing sinirimi bozdu (nicikimi çalmışlar gibi hissettim ulen :P) neyse neyse, bitirin artık avatarı :P alt yazısı çıkacaktır yakında... :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 30 Temmuz 2008, 10:51:04
İnanamıyorum bitti sonunda.. =|

Böyle muhteşem bir final böyle muhteşem bir 1:30 saatlik şey görmedim ben. İzlemeyenler için ölmeden önce ne yapın edin bulun şu çizgi dizi izleyin diyorum. Gerisi spoiler..

Spoiler: Göster
Yahu lost falan diyoruzda halt etmiş. şimdi kısaca özetliyeyim mi ne yapayım bilemiyorum. Lakin Katara ile Aang çok güzel bir sonda öpüştüler mutlu oldular aynı anda bizde mutlu olduk. Aang'in tekrar avatar haline geçebilmesiyle süt dökmüş kedi halini alan  Ozai'den mi bahsetsem kafayı sıyıran Azula'dan mı bilemiyorum. Neyse daha sonra iyi bir yorum yapacağım tek isteiğim izlemeniz ve şu çizgi dizinin değerini yansıtmanız.


Şu 3 serilik filmi merakla bekliyorum yaa..
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 30 Temmuz 2008, 11:24:56
muhaha!!! değil mi xD süperdi, süper...

Spoiler: Göster
atoma döndü resmen ya, toprak elementi elektronar gibi dönüyor falan, gerçekten müthişti, en kısa zamanda tekrar seyredicem... :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 30 Temmuz 2008, 14:45:46
On altıncı bölümden nefret ettim.

Spoiler: Göster
Kata kim ki Zukoya sarılıyor efem? Sarılmasın. Gıcık.




On yedinciye de bayıldım :D

Spoiler: Göster
Avatar usulü tiyatro, tam komediydi. Bu kadar güldüğümü hatırlamam hiç ;D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 31 Temmuz 2008, 01:12:41
ahanada bitti seri delirdim yaaa

Spoiler: Göster
ya zuko yine o uyuz karıya döndü ya ben katarayla olsunlar istiyodum katarada da ne mide varmış ya aang hem kel hemde kısa bide zukonun yüzündeki yara izi gitseydi tam süper olucaktı ama neyse sonu tam final oldu yane herkes mutlu çift filimde birtek zuko nun annesini bulması konu olabilir yoksa dizideki gibi araya serpiştirilen tek konuluk bölümlerden farkı kalmaz

umarım filim güzel olur ve bir an önce çıkar
Spoiler: Göster
gerçi ben biliyodum aangin ozai yi öldüremiyeceğini kataranın azulaya yaptığını yapar die bekledim ama herif manyak ordan kutulurdu herhalde bide azulayla zukonun dövüş sahnesi ooofff yaaa konuşma yok sadece efektler müzik ve renkler manyaktı ya
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 31 Temmuz 2008, 10:51:28
Ashley;

Spoiler: Göster
Ohoo, filme konu arıyorsan ondan bol ne var. İlki dediğin gibi Zuko'nun annesini arama girişimleri olacaktır. İkincisi Azula'ya ne oldu? Kız delirdi ondan sonra bir daha gözükemdi. Ve bakalım herkes bu barışı istiyor mu? Eminim düzeni ve barışı bozmak isteyenler olacaktır ki şunada eminim ateş ulusunun korkusu tüm ulusun zerinden bir nebze olarak kalktığından yeni yeni dünyayı ele geçirmek isteyen güçler doğacaktır. Ayrıca filmin sonunda dört ulus mu vardı? Orada hem ateş hem toprak hem su uluslarından kişileri gördük. Peki ya dördüncü sıraya dizilmiş olanlar? Hava değillerdi herhalde ki böyle bir saçma hata yapacaklarını düşünmüyorum.


Neyse böyle bir filmi yazmayı beceren insanların eminimki sinema filmi içinde yapacakları bir kaç süpriz vardır bizler için.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: feanor - 31 Temmuz 2008, 11:49:45
madem ki finali yapılmış, o zaman oturup ciddi bir yorum yazılmayı haketmiştir.

spoiler deryasına dalmadan önce hakkında şu söylenebilir

şüphesiz ki tarihin gelmiş geçmiş en süper finaline imza atmıştır.

lost, prison break, süper baba, how i met your mother 1*final... avatar'ın finali hepsinden daha mükemmel olmuştur. hakkında sayfa sayfa yorum yazılsa azdır. gecenin 2 sinde uykusuzluktan geberirken, download işinin ardından, ufak kardeşle birlikte "bir bakalım girişine, yarın akşam izleriz" dedikten bitirmeden başından kalkmak nasip olmamıştır.
bittikten sonra ise yaklaşık 2 saat kritiği yapılınca tüm uyku yalan olmuştur, olsundur, değerdir.

senaristlerinin, müziklerini yapanların, çizenlerin, seslendirenlerin hepsinin eli öpülmelidir, insana öylesi bir 90 dakika yaşaattıkları için.

Spoiler: Göster
-- final spoiler --

plajda salak salak vakit geçiren avatar grubu ile başlıyor bölüm.
"sizler gerzekmisiniz, babam dünyayı ele geçirme planlarını uygulamaya koymuş siz hala ne derdindesiniz" diyen zukonun aang'e çılgınlar gibi saldırmasıyla eğlenceli bir hale geliyor. idmanın ardından babasının planlarını aang e anlatması, aang in trans halinde iken gruptan ayrılması, zuko'nun babası olacak dangalak ozai nin, ateş ulusunu kızına bırakıp, ben dünyayın içine etmeye gidiyorum demesi, aang i arayan grubun, kendi alanlarının yaşayan en iyi ustaları ile buluşması(eski sorunlu dostları bumi de oralardadır.) bumi'nin çılgın zekası ile birlikte hayvani gücünü konuşturduğu, ba sing se den kurtuluş öyküsü derken nasıl olduğunu anlamadığınız bir 40 dakika geçiyor.

ve sonrasında dizinin şu ana kadar ki en süper sahnelerinden birisi gelir.

zuko amcasına gidip gözleri dolu bir şekilde af dilemeye çalışırken, irohun daha fazla konuşturmayıp, oğlu yerine koyduğu
< flashback # aç parantez
---yanılmıyorsam 2*13 spoiler
iroh, ba sing se de kaçak, mütevazi bir yaşam sürerken bir tepeye çıkar, güneşe doğru bakarken, kaybettiği oğlunun resmini çıkarır "happy birthday my son. if only i can help you" dedikten sonra zuko ya sarılır
flashback #kapa parantez >
yeğenine ağlayarak sarılmasının ardından
"lan manyakmısın gece gece, izlediğin şey çizgi film. ya abi ne ağlıyorsun çocuklar gibi " diyen 13 yaşında bir kardeşiniz yoksa dakikalarca ağlayabilirsiniz o sahnede.

ardından grup ikiye ayrılır, soka, suki, toph, aang e yardım etmek için bir tarafa giderken, zuko ile katara , azula ile yüzleşmek için diğer tarafa gider.
bu esnada azula nın yavaş yavaş sıyırmaya başladığına şahit oluruz.

ve sonunda beklenen olur
azula - zuko
aang - ozai, eş zamanlı karşılaşırlar.

burada revenge of the sith te ki hava vardır, yoda vs palpatine, anakin vs obi wan da olduğu gibi sahne bir savaşı bir diğer savaşı gösterir.

azula - zuko ya gelirsek, daha önce 3*16 da görüldüğü gibi zuko eskisi gibi değildir, kız kardeşi karşısında ezilmeden, kafa kafaya mücadele etmiştir, bu bölümde ise açık bir şekilde daha iyi olan taraf iken, kardeşi olacak kevaşenin (çok affedersiniz), orada izleyici olarak bulunan katara ya fırlattığı yıldırımın önüne geçeceğim derken şaftının kayması olayı gerçekleşir.

kuyruklu yıldızdan aldığı hayvani güçle ortalığı cehenneme çeviren ozai karşısında aang, ilk anlarda aslanlar gibi mücadele etse de, ilerleyen zamanlarda ezilmeye başlamıştır.

zuko dan hayır gelmeyeceğini gören katara, azula denen şıllığı (valla tutamıyorum kendimi), birkaç saniye içinde halleder, gider şifalı elleriyle zuko yu tedavi eder.

iyiyce köşeye sıkışan aang ise sonunda avatar halini alır, 4 elementi birden kullanarak koca ateş kralına dakikalara resmen tecavüz eder. kendisinden bekleneni yapar, öldürmez ama bakar ki adam rahat durmayacak, tüm firebender yeteneğini elinden alır.

sonunda zuko tacını giyip mai ile, aang de katara ile birlikte mutlu günlere yelken açarlar

-- final spoiler --
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 31 Temmuz 2008, 11:54:22
abi sen böyle final spoiler yazmışsın da daha izlemeyenler var bir yönetici ve moderatör arkadaşımızdan bu msj editlemelerini rica ediyorum, lütfen kişiye saygı :P ya da sen kendin editle feanor yoldaş :P SP diye bir tuş var... :P

Spoiler: Göster
edit: bravo kardeşim :D neyse kusra bakma ama izlemeyen arkadaşları düşündüğüm için söyledim onu, alınmak yok... ;) :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 31 Temmuz 2008, 18:25:35
Yahu aslında siz bu yorumu itü sözlükte okuyacaktınız.. :D Güzel yazmışsın feanor, hakediyor ama.. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Ashley - 31 Temmuz 2008, 20:20:59
Ashley;

Spoiler: Göster
Ohoo, filme konu arıyorsan ondan bol ne var. İlki dediğin gibi Zuko'nun annesini arama girişimleri olacaktır. İkincisi Azula'ya ne oldu? Kız delirdi ondan sonra bir daha gözükemdi. Ve bakalım herkes bu barışı istiyor mu? Eminim düzeni ve barışı bozmak isteyenler olacaktır ki şunada eminim ateş ulusunun korkusu tüm ulusun zerinden bir nebze olarak kalktığından yeni yeni dünyayı ele geçirmek isteyen güçler doğacaktır. Ayrıca filmin sonunda dört ulus mu vardı? Orada hem ateş hem toprak hem su uluslarından kişileri gördük. Peki ya dördüncü sıraya dizilmiş olanlar? Hava değillerdi herhalde ki böyle bir saçma hata yapacaklarını düşünmüyorum.



Spoiler: Göster
Ya Azulayı da kapatmışlardır bence biyere. Onun çok sorun olabileceğini sanmıyorum. Şimdi açıp baktın hayır 3 ulus var bir sıra ateş bir sıranın yerısı su ve toprak diğer sıra da toprak tamamen su ve toprak yanyana olunca karıştırdın herhalde Ayrıca 3 sezondur bağırıyolar avatar the last airbender diye ama şu anda aklıma gelen airbender diyo hava ulusundan olan ama hava bükücü olmayan birileri olabilir. Sonra onların hava bükücü çocukları olabilir =) iyi de olabilir ya çok uyuz oluyodum zaten havabükücülerin hepsinin öldürülmüş olmasına bide zuho katara istiyodum ben ya katara ne buldu keltoş aangde anlamıyorum. Bide çok sersem bişey farkettim katara azulayı bulduklarında niye blood bending yapıpta zuko hiç yaralanmadan olayı halletmedi ki savaş koymak için savaş koymuş oldular hadi yaptın zukko kataranın hyatını kurtarsın diye madem kurtarttın birlikte yap şunları kardeşim yok ya aange kız bulacaklar ya illa hadi madem herkesin sevgilisi olsun diye uğraştın aangle katara yaptın peki ya toph? ona yazık deil mi onu da biriyle yap

bittiğine dayanamadım serinin çamur atıyorum ama müzikler sesler renkler süperdi ya her zamanki gibi off of bitmeseydi keşke


umarım filimde kaliteden ödün vermezler
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: GeD - 06 Ağustos 2008, 13:38:52
Sezon sonunu görmeyi nasip etti yüce yaratan. Başka ne isterim ki.. :D

Spoiler: Göster
16. bölümden sonra dizi dehşet bir hal almaya başladı. Kafanızı nereye çevirirseniz bir olay görüyordunuz. Son olarakta Aang'in avatar haline dönüşmesi ve Ateş Kralı Ozai'nin (o saatte kendi anka kralı ilan etmişti.) süt dökmüş kediye dönmesi ve Aang'in Allah yaratmadı deyip giriştiği o yazık mı yazık kral sürpüntüsüne acıdım bir an için. Aang gene delilik yapıp onu hayatta bıraktı. Hepimiz aslan kalumbağanın işlevini merak ediyorduk ve o an öğrendik. Adamın ateş bükücülüğü gitti. :o

Böyle bir dizi görülmemiştir. Olayın asıl ilginç yanı Amerikalılardan böyle bir şey gerçekten beklemiyordum. Nederler bilirsiniz. "Yiğidi öldür, hakkını ver." Helal olsun vallaha. En kısa sürede filminin gelmesi dileğiyle...
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 06 Ağustos 2008, 14:39:41
avatarın bırkac bolumunu ızleme sansım oldu harıka bır konusu vardır ama witch e fazla baglı oldugum ıcın avatarı bır witch taklıtı olarak gordum hep bu gorusumden sıyrılıp avatara baslamak ıstıyorum ama kel hava bukucu yu gordugumde hemen hava cadısı haylın aklıma gelıyor ne bılım katara yı gordugumde ırma bu kızı döver :ayh :ayh psıkolojısı ıle bakıyorum aslında temelınde 4 element olan hıkayelerı hep sevmısımdır ama w.i.t.c.h avatar a baslamama engel oluyor........

Avatarı witch taklidi olarak görüyorsan buna yuh vede oha derim ben.. Witchi ne kadar seversen sev Avatar'ın kurgusu, çizimleri, karakterleri, falanı filanı Witch'den çok daha orjinal ve güzeldir.. Ama tabi izlemediğin için sana güzel yanlarını ayrıntıyla anlatmayayım, pek değiştirmez bu düşünceni.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Khazidhea - 29 Ağustos 2008, 23:57:52
Alıntı
Avatarı witch taklidi olarak görüyorsan buna yuh vede oha derim ben.. Witchi ne kadar seversen sev Avatar'ın kurgusu, çizimleri, karakterleri, falanı filanı Witch'den çok daha orjinal ve güzeldir.. Ama tabi izlemediğin için sana güzel yanlarını ayrıntıyla anlatmayayım, pek değiştirmez bu düşünceni.
katılıyorum witch in taklidi winx tir avatar bence özgün bi anime  :bonus
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: veritaserum - 30 Ağustos 2008, 13:01:12
Avatarı witch taklidi olarak görüyorsan buna yuh vede oha derim ben.. Witchi ne kadar seversen sev Avatar'ın kurgusu, çizimleri, karakterleri, falanı filanı Witch'den çok daha orjinal ve güzeldir.. Ama tabi izlemediğin için sana güzel yanlarını ayrıntıyla anlatmayayım, pek değiştirmez bu düşünceni.
yuhohaçüşdeve bencede. ben de witch fanıydım bir zamanlar, yuh lan! Bir tek elementleri kontrol etmece avr diye taklit denemez hemen! Ayrıca witchin de suyu çıktı iyice, çizgi filmiyse rezillikti. Winklere zaten oldum olası uyuz kapıyorum, onlar witchin takliti. Avatara laf etmesinle ryaw aa :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 30 Ağustos 2008, 14:04:24
Arkadaşlar konuyu uzatmanın alemi yok bile. Önce tartışmayı kimin açtığına bir bakın (bilmeyenler varsa pm ile anlatılır durum..) Ne dediğini bilmez birisine cevap yetiştirmeye çalışıp yormayın kendinizi. W.I.T.C.H. ve Avatar gibi birbirinden dünyalar kadar farklı çizgiyi ve animeyi aynı dala koyabilecek birisi tabiikide saçmalar. Her biri kendi dalında güzel yapımlar.

Adam'ın* teki kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış durumunu bilir misisniz? :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Khazidhea - 30 Ağustos 2008, 14:04:58
veritaserum  sonuna kadar yanındayım helal sana  ;D,

haklısın yha durumu uzatmayalım artık bencede. yani bi şey değişmicek nasıl olsa  ;D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: veritaserum - 30 Ağustos 2008, 18:08:52
Adam'ın* teki kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış durumunu bilir misisniz? :P
sayende öğrendik :P höm tamam uzatmıyorum :P o mesajı yazdığında görmemişim demekki :P :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 16 Aralık 2008, 09:54:12
Son bir iki gündür arşivimde alt yazılı olarak bulunan bir kaç bölümü Türkçe dublajlıları ile değiştiriyorum, bu arada bölümlere de bir göz atma fırsatım oluyor. İzledikçe izleyesi geliyor insanın.

Film hakkında bir çok haberde gelmeye devam ediyor ayrıca. Sokka belli olmuştu sanırım. Resmi bulamadım ama aşağıda yapılmış bir kaç röportaj ve reklam var.

Kod: [Seç]
http://www.youtube.com/watch?v=dBiGRraX3Fs
Kod: [Seç]
http://youtube.com/watch?v=buyqSZkOL34
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=45794 (http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=45794)

http://www.ropeofsilicon.com/article/m_night_shyamalan_interview_you_want_to_read (http://www.ropeofsilicon.com/article/m_night_shyamalan_interview_you_want_to_read)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nihbrin - 17 Aralık 2008, 01:22:54
Bir şey diyecektim ama dememek için kendimi tuttum... tuttum... tuttum... ama demem lazım çünki beni rahatsız etti söylememem:

B    e    n                  A     v    a    t    a    r   '  d   a   n            N    e    f    r    e    t            E   d   i   y   o   r   u   m

(http://img2.blogcu.com/images/e/y/l/eylulguz/alev.gif)
Nedenlerini anlatmak istemiyorum, bu kadar . . . o h   b e!
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: magicalbronze - 17 Aralık 2008, 09:19:08
B    e    n                  A     v    a    t    a    r   '  d   a   n            N    e    f    r    e    t            E   d   i   y   o   r   u   m

Olabilir yahu, kim karışabilir. Saygımız sonsuz. Belli ki seni -ki bu konularda bilgili birisini- rahatsız eden sebepler var.

Dipnot: Yine de sebepleri merak ettim, pm ile anlatırsan sevinirim... :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Khazidhea - 17 Aralık 2008, 16:19:23
Aynı şekilde bende pek sevdiğimi söyleyemem ama nefrette ediyor değilim bu yüzden bana da sebeplerini pm ile atarmısın ??? -Saygılar- :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: PhoenixMan - 17 Aralık 2008, 16:43:49
Nihbrin ben de merak ettim ya :P Bence sen özel bir başlık aç da orada açıkla niye nefret ediyorsun :P Yoksa bana da PM atmanı rica edeceğim :P Ki birçok insan da merak edecek kanımca... :P
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Khazidhea - 17 Aralık 2008, 16:44:48
KESİNLİKLE katılıyorum :D ...
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 23 Aralık 2008, 16:13:41
Ben de merak ettim aslında ya, sevgili Nihbrin. ;D Burada her çeşit düşünce belirtilebilir, buna olumsuz olanlar da dahil. Bence bu kadar kişi merak ettiyse ve sen de içini dökmek istiyorsan pm olayını bırakıp burda açıklamalısın. Söz veriyorum ki şiddet uygulamayız :P ;D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nihbrin - 23 Aralık 2008, 16:27:47
Tek tek pm yoluna gittim yine de. Mantıklı olan çoğunluğun görüşüdür ve zevkler ile ilgili mevzular değiştirilmek için uğraşılmaya gelmez yoksa mutlaka bir aksilik çıkar  :D Benim önceden kayıbrıhtıma yazdığım mesajları görmeyen biri yapacağım 'neden sevmiyorum' listesini görecek olursa farklı düşünebilir ve bunu istemem. 9-10 maddelik bir liste, ilki baş kahramanın kel olması ile başlayıp sonuncu psikolojik hiç bir deneyimi olmayan insanların hayallerinden anlamayan ve bir avuç çocuğun gücü olmasına rağmen hiç bir hayali olmayıp körü körüne dünyayı kurtarmaya hevesli (!) olmasını içeren bir senaryo yazan yazara sinir oluşum ile bitiyor. Sonuncu gerçekden hiç bir o yaşdaki Adem evladı için mümkün bir fikir birikimi değil. Tamamen görsel yeniliklere sırtını dayamış basit bir seri bence.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Genya Arikado - 23 Aralık 2008, 17:27:54
Naruto çakması, Amerikan yapımı bir çizgifilm. Hani zaten Naruto var, bir de buna gerek yok. Dövüş sahneleri iyi çizilmiş ama kurgusal yönden çok zayıf. Benim sadece renklendirmesi hoşuma gitti. Bir de buna anime diyen insanlar var ki o konuya girmek bile istemiyorum. Neyse...
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: DarLy OpuS - 11 Mayıs 2009, 11:13:37
3. sezona başladım, hiç sıkılmadan ardı ardına izleyebilirmişim gibi geliyor. :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Mayıs 2009, 13:23:15
Bir an bile sıkmadı beni! Senin de sıkılmaman çok normal Darly :). 3.sezon ateş gibi yakarak geçiyor, adına yaraşır bir biçimde. Artık her şey doruk noktasında, elinden geldiğince ara vermeden izle derim. Meraktan çıldırırsın sonra. Hele Zuko ile ilgli bi olay varki... Am spoiler yok:D!
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Khazidhea - 11 Mayıs 2009, 21:56:11
Zuko'yu karıştırmaaaaaaaa !!! :D
Adamı meraklandırcan yav... :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Mayıs 2009, 22:09:15
Zuko'yu karıştırmaaaaaaaa !!! :D
Adamı meraklandırcan yav... :D

Zaten meraklansın diye dedim :). İyidir iyidir.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: DarLy OpuS - 16 Mayıs 2009, 20:49:03
Nihayet bugün bitirebildim. Gerçekten bir solukta izledim diyebilirim 3. sezon için. Zuko favori karakterim oldu. Özellikle 'Sozin'in Kuyruklu Yıldızı' bölümlerine bayıldım. Avatar Aang'de fazlasıyla görkemliydi.

Spoiler: Göster
Ama her şey biraz fazla toz pembe bitti gibi geldi. Bu kadar hareketin sonucu birazcık da olsa kötü bitmeliydi kanaatimce. Ucu açık olarak bir tek Zuko'nun annesinin kayıp olması kaldı. Devam etmesini isterdim. Ama tadında bitmesi de iyi olmuş.


Kısacası keyif ve heyecan dolu dakikalar yaşatan, başarılı bir çizgi dizi olarak hafızama kazınmayı başardı. ;)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Khazidhea - 16 Mayıs 2009, 21:03:38
Bir aralar herkesin dilinde devamı mini bölümlerle gelecek diye bir söylenti vardı ama palavraydı herhalde :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: DarLy OpuS - 16 Mayıs 2009, 21:26:30
2010'da sinema filmi de çıkacakmış diye duydum. Doğru mu bilmiyorum, ama nedense bu haber beni hiç şaşırtmadı.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Lunacy - 16 Mayıs 2009, 22:02:02
ben de 4. sezon çekilcek diye duymuştum. zuko annesini arıycak falan...
keşke sineması olsa onu da izleriz :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Canina - 16 Mayıs 2009, 22:33:35
Bilinenin aksine anime değildir. Başlık içerisinde göz gezdirirken fark ettim herkes "bu anime süper" diye cümleler kullanmış. Bu anime değildir arkadaşlar. Amerikan yapımı uyuz bir çizgi filmdir. Sadece çizim tekniği animeyi andırır o kadar. Tom&Jerry'den çokda farklı değil yani. Yamulmuyorsam yapımında bir kaç tane komünist olmayan koreli çalışmış. Bu durumda bile anime sayılmaz arkadaşlar bu hataya düşmeyin.

Anime = Japon Animasyonu.
Tom&jerry = Çizgi film
Avatar = Anime kültürü olmayanların izlediği Amerikan yapımı tırt çizgi film.
Death Note = Baba Anime
Dragon Ball = Dede Anime

Olay budur arkadaşlar.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Lunacy - 17 Mayıs 2009, 09:00:42
Bilinenin aksine anime değildir. Başlık içerisinde göz gezdirirken fark ettim herkes "bu anime süper" diye cümleler kullanmış. Bu anime değildir arkadaşlar. Amerikan yapımı uyuz bir çizgi filmdir. Sadece çizim tekniği animeyi andırır o kadar. Tom&Jerry'den çokda farklı değil yani. Yamulmuyorsam yapımında bir kaç tane komünist olmayan koreli çalışmış. Bu durumda bile anime sayılmaz arkadaşlar bu hataya düşmeyin.

Anime = Japon Animasyonu.
Tom&jerry = Çizgi film
Avatar = Anime kültürü olmayanların izlediği Amerikan yapımı tırt çizgi film.
Death Note = Baba Anime
Dragon Ball = Dede Anime

Olay budur arkadaşlar.

avatarın anime olmadığına katılıyorum hiç bi zaman da aksini idda etmedim ama zırt tırt falan deme gayet de  güzel bi çizgifilm bikere!
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Sophié - 17 Mayıs 2009, 10:26:10
Özür dileyerek ikinizin arasına giriciim ama; Yağmur senin de çizgi filmi kendin hazırlamış gibi bu kadar asi bi tutumla yaklaşmana gerek yok. Herkes kendisi için yaşadığı gibi kendisi için düşünür falan filan. Bu durumda bu şekilde bi çıkışma çok rahatsız edici bi görüntü oluşturmaktadır bence. Ani sinir patlamaları hoş değil, ı-ıh. Son :P.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Lunacy - 17 Mayıs 2009, 11:01:39
yok o sinir içerikli diyildi yahu gerçi ünlem koyunca öyle gibi olmuş ama :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nirnaeth - 17 Mayıs 2009, 15:31:03
Dünyadaki bütün çizgi filmler böyle olsun diyorum o zaman :D
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Nihbrin - 17 Mayıs 2009, 15:58:06
Tüm çizgi filmler bence bu adamın yaptıkları gibi olmalı, http://en.wikipedia.org/wiki/Hanna-Barbera
Hanna Barbera'nın biyografisini çizgi/animeye koymak lazım cidden şimdi farkettim. Walt Disney kotasında olmayan tüm çizgifilm sektörünün babası. Eğer amerikalılar/avrupalılar uzak doğu stiline başvurmaya başlarsa Avatar tipi ürünler veriyorlar burası bir gerçek, ancak ben onların sahip oldukları öze dönmelerini ve daha saf ve orijinal şeyler yapmalarından yanayım. Animasyon da bir kültür penceresidir ve içinde yaşayanlar tarafından özenle ele alınmalıdır. Avatar gerçekten başarılı ve bunu inkar edemem, amacına ulaştı ve sevildi. Yine de korkarım bir Buggs Bunny yada Rode Runner kadar evrensel ve saf değil.
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: KYLE - 19 Mayıs 2010, 22:22:27
tüm seriyi 6 7 defa izledim baştan sona :)
Başlık: Ynt: Avatar
Gönderen: Auguste Dupin - 01 Nisan 2015, 00:25:50
Fire Nation gibi dünyayı yönetmeyi hak eden, dünyanın en asil ulusunu barındırdığı için özellikle bayıldığım bir seri. Dünya tahtı başka kime layık? Soyu kurumuş ve dünya hayatından el etek çekmiş hava meczuplarına mı? Yamyam gibi yaşayıp totemlere tapan su kabilesine mi? Duvarların ardında dünyadan habersiz yaşan taş toprak insanlarına mı?