Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: Luna Lovegood - 04 Mayıs 2008, 20:56:41

Başlık: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Luna Lovegood - 04 Mayıs 2008, 20:56:41
Alacakaranlık okumayanlara şiddetle hatta kabakuvvetle tavsiye ettiğim bir kitaptır. Özellikle Harry Potter gibi bir kitap bir daha gelmez diyenlere verilmiş bir cevaptır. (ben cevabıöı aldım yane) Vampire meraklı olanların başucu kitabı olmalıdır.

Bir genç kızla vampirin aşkını, akıc, betimleyici etkileyici hatta şahane bir dille anlatmaktadır. Aslen bir seri olmasına rağmen ( Tiwilight Serisi) bizde sadece ilk kitabı bulunmaktadır. şuan amerikanlar, ingilizler hatta sayamadığım bir sürü ulus 3. kitabı bitirmiş merakla 4. kitabı beklemektedir. Ama bizim Dharma yayını geri kalanları çevirmiyo niyeyse... bu arada filmi de yakında çıkacak. Ve başrolü hp nin Cedric'i kaptı.

Kitap Bella'nın dilinden anlatılıyor. yazar 4. kitaptan sonra baştan başlayacakmış. Bu sefer de Edward'ın dilinden dinleyecekmişiz (okucaz ama nese) olayları. bakışaçısı ne de olsa...

Okuyup beğenenler lütfen tavsiye etsinler. kitaba olan ilgi artınca filmi ve diğer kitapları da gelir diye umuyorum ülkemize...
Başlık: Ynt: Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: Oxygen - 11 Temmuz 2008, 15:43:37
Şu anki gözdem! Müthiş bi kurgu. Devamı da var. Ama bulması acayip kasınç bi kitap. Orjinalini okumaya kalkarsanız işiniz var. New Moon D&Rlarda satılıyo ama Eclipse (ki Twilight kadar güzel bence) hiçbi yerde yok! Serinin 4. kitabı olan Breaking Dawn'ın çıkmasına da haftalar kaldı. 2 Ağustosta kitapçılarda :P (Ne reklam oldu ama! xD) Ama tabii ki çok sevgili kitapçılarımız Harry Potter'a gösterdikleri özeni göstermiyolar bu seriye (ABD listelerinde Harry Potter kitaplarını yerlerinden etmelerine ramen!). Hatta ve hatta çok zavallı bi çevirisi olmasına karşın orjinalini bulma ihtimaliniz olan tek yer Beyoğlu'ndaki 2 kitapçı. Koskoca bi ülkede bi kitabı satan sadece 2 kitapçı mı olur?! Ne bu saçmalık!

Umarım bu saçmalığı film konusunda da devam ettirmezler. Çünkü film 12 Aralıkta vizyona giriyo normalde. O zamana kadar beklemişiz, tutup biraz daha oyalanmasınlar bari!

Luna Lovegood'a kesinlikle katılıyorum. Şimdiye kadar kitabı okuyup beğenmeyen tek kişiye rastlamadım. Şiddetle öneriyorum. Bulursanız elden ele transferi de öneriyorum. Çünkü bulunmuyo kitap arkadaşlar.
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: Amras Ringeril - 21 Ağustos 2008, 14:55:40
Dharma Yayınevi'nin sitesinden satın alınabilir. Almayı düşünüyorum kesinlikle.

Edit: Ne demişim ben? Kahretsin :P Bir yıl olmuş nerdeyse, neyse.
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: pleasant^^ - 21 Ağustos 2008, 14:59:19
Öyle ara,ara bulunamayınca e-book'a başvurmama sebep olan nacizane kitap. :P Geçtim ou bebeğim,ama diğer kitapları başka bir yayınevi aldı,çeviriyorlar henüz,diye insanları kışkışlayan bir yayınevine sahip olduğunu öğrenip dumura uğradım. :P

Bu arada filmin tarihi bir ay kadar önceye alındı,Harry Potter'a burdan kapak olsun! :P
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: Lucilla Clarté - 21 Ağustos 2008, 15:03:18
E-book'unu Bötülden aldım, devamı şimdilik olmadığı için böylesi daha mantıklı param da cebimde kalsın dimi. :P
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: Elizabeth~ - 04 Kasım 2008, 20:58:21
Twilight'ı ve New Moon'u 2 günde bitirdim hemen(okul saatleri haricinde :P) Kitaplar harika tabi,Stephenie'a söz yok,kadın çok güzel yazmış ama Epsilon'u kınadım biraz.Epsilon benim en sevdiğim yayınevlerinden biridir ama gerek sayfaları orjinalindekinden farklı olarak kırpması,gerek bazı karakterlerin isimlerinin zaman zaman yanlış yazılması (Jacob'un Justin yazılması gibi),çevirinin özensiz yapıldığı hissini verdi bana,ve hayal kırıklığına uğradım biraz.Yine de kitabımıza sonunda kavuşabilmek çok güzel.2.baskıda hatalarını düzeltirler umarım.Eclipse'nin Aralık'te Breaking Dawn Ocak'ta çıkıcakmış diye bir haber aldım,haberiniz olsun.Okuyun,okutun,sürükleyici,güzel bi kitap.Ve eğer kızsanız,büyük ihtimal Edward'dan çok hoşlanıcaksınız :D
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: Elizabeth~ - 06 Kasım 2008, 16:27:28
Hp ile alakasını hemen şu resimle kuralım ;D



(http://img217.yukle.tc/thumbs/5566n697631202_1466302_6954.jpg) (http://img217.yukle.tc/image.php?id=5566n697631202_1466302_6954.jpg)

http://img217.yukle.tc/image.php?id=5566n697631202_1466302_6954.jpg (http://img217.yukle.tc/image.php?id=5566n697631202_1466302_6954.jpg)

Not:Serinin son kitabı Midnightsun (eğer çıkarsa çünkü bir bölümü internete düşmüş ve bu Stephenie'ı çok kızdırmıştı,ama büyük ihtimalle çıkıcak!) baştan sona kadar olan olayları Edward'ın gözüyle anlatıcak.Çok ilginç ve güzel olucak yani ;)
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 06 Kasım 2008, 18:29:21
Benzerliklerinden çok, ortaya çıkış ve yükselişlerini bağdaştırmıştım ben. :)
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: Elizabeth~ - 06 Kasım 2008, 19:06:19
Biliyorum,anlayabildim. Sadece söylediğinden yola çıkarak bi resim gösterdim,o kadar ;)
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: twilight_milk - 06 Kasım 2008, 22:56:23
Ya evet neydi öyle Epsilon'un hataları :S
noktalama yanlışları vardı bir kere.. daha sonra bazı kelimeler yanlış yazılmıştı. jacob, (ceykıb) diye okunurken orada (yakob) almışlardı mesela. ben sevmedim, ve elizabeth'e katılıyorum çeviri özensizdi. onun dışında mükemmel bir seri ve gerçekten hp vakası olacak gibi. anlatım zaten harika. geri kalan kitapları sabırsızlıkla bekliyorum :)
Başlık: Ynt: Twilight - Alacakaranlık - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 16 Kasım 2008, 16:37:03
Bu arada serinin diğer kitaplarını da bu konu altında yorumlasak fena olmaz diyorum. Ve birileri mümkünse başlığı Twilight Serisi - Stephine Meyer şeklinde değiştirebilir mi? :)

--

(http://tr-load.com/img/image13/540e84a009.jpg)

                                                         

TWILIGHT
 


Üç şeyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. İkincisi, ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yani kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise, koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona aşık olmuştum.

Isabella Swan Washington'ın, yağmurun hiç dinmedigi küçük kasabası Forks'a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hale sokar. Edward şimdiye kadar, içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir, özellikle Edward'ın en çok değer verdiği insan olan Isabella… İki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en keskin noktasında bulur.

Alacakaranlık içgüdülerimize meydan okumakla tutkularımızı tatmin etme boyun isteği arasındaki çatışmayı sorgulayan etkileyici bir kitap.

(http://tr-load.com/img/image13/bba00bdce3.jpg)


NEW MOON


“Vur,” diye mırıldandım, kağıtlar parmağımı kestiğinde; zararı görebilmek için elimi geri çektim. Birkaç damla kan, küçük kesikten dışarı doğru sızıyordu.

Ondan sonra çok ani olmuştu.

Edward kendini bana doğru atmıştı, beni masaya geri fırlattı…

Piyanonun yanına doğru yuvarlandım, düşmemi durdurmak için içgüdüsel olarak kollarımı öne attım, camın keskin parçalarına. Dirseklerinden ve bileğinden gelen acının ne kadar yakıcı olduğunu hissettim.

Kafam karışmış bir şekilde, kolumdan aşağıya doğru hızla akan parlak kırmızı kanı – aniden dönüp bakan altı tane kana susamış vampirle beraber – telaşla izledim.

***

Bella Swan için, hayatın kendisinden önemli olan tek bir şey vardı; Edward Cullen. Ama bir vampire aşık olmak, Bella’nın hayal ettiğinden bile daha tehlikeliydi. Edward, Bella’yı şimdiye kadar zaten, kötü bir vampire yakalanmaktan ve yem olmaktan kurtarmıştı, ama şimdi, onlar bu ilişkiye cüret etmişlerdi, şimdi fark ediyorlardı ki, onların sorunları daha yeni başlıyor olabilirdi…

Alıntıdır.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: - 26 Kasım 2008, 17:36:32
Immm kitabı daha pazar günü bitirdim ve kesinlikle kitaba aşık oldum çok çok şahane bi kitap önüme çıkan herkese okuyucaksıın şeklinde baskı uyguluyorum xD Neyse öyle işte herkes okumalı bence xD
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Mls hp - 19 Aralık 2008, 22:56:26
çevremdeki twilight 'manyaklığı' hat safhaya ulaşmış durumda olduğundan merakıma yenilip almış bulunuyorum kitabı geçen pazar.270'lerde flnım şu an gerçekten dedikleri kadar güzelmiş harika bi fantastik aşk romanı  :hihi ama epsilonun yaptığı imla hataları gerçekten göze afeedilmeyecek derecede batıyor 3 sayfada bir birşey var yahu  >:(
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: - 23 Aralık 2008, 18:22:46
Ah o konuda çok haklısın.. Sürekli hata hata hata..
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Arlinon - 25 Aralık 2008, 20:18:33
Kitap nasıldır bilmem ama film biraz basit gibi göründü bana.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: veritaserum - 25 Aralık 2008, 20:35:33
Ben ve bu konuya yorum yapmamak!!!!

Aaah benim cici Edward'ım  :hihi Cici adının baş harfinin alt çizgisini silmek suretiyle kötü emellerime alet olan insan  :hihi Seni yer yer yeeer bitiriririm! Oyh yavrum  :hihi

O Kristen da az değil yaaav :P Bazen diyorum ne diye reddedip duruyor Robert'ı :P Ama ben artık yorum yapmıyorum tamam mı :P

Çık Ecplise çık  :klp
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 25 Aralık 2008, 21:26:38
5 Ocakta çıkıyormuş Tutulma adıyla. :)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Jejune - 25 Aralık 2008, 23:47:10
Kitap nasıldır bilmem ama film biraz basit gibi göründü bana.

Film basit kalmış bence de. kitaptaki o aşkı doğru düzgün yansıtamamışlar.eksik kalmış pek çok şey.

eclipse çıksa da bi an önce okusak. (:
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: veritaserum - 26 Aralık 2008, 17:56:35
5 Ocakta çıkıyormuş Tutulma adıyla. :)
Görsüm sizin sitede :P :D Dayanamam lan ben :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 30 Aralık 2008, 11:37:13
Görsüm sizin sitede :P :D Dayanamam lan ben :P

6 gün kaldı, dırınım dırınım dırınııııııııım. :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: veritaserum - 30 Aralık 2008, 20:49:52
6 gün kaldı, dırınım dırınım dırınııııııııım. :P
Vıışşş :P Ya azıcık erken çıkıcaktı şu :P Yılbaşında altırtıcaktım birilerine :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Dúrgonath - 31 Aralık 2008, 20:21:41
Yeni aldım Alacakaranlık'ı. Bakalım, okuyup görücezz.

Sonuç: don lastiği.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 16 Ocak 2009, 18:43:11
Filmi vizyona girmiş bulunuyor, ilgilenenlere duyrulur. :P

Bu arada 3. kitabı aldım bugün, bakalım beklediğim gibi harika mı. :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Nefertari - 02 Şubat 2009, 13:59:28
Kitaplarını okudum.. Akışkanlığı güzel, yeniayda azıcık sıkılmış olsamda beğendim. Ama dili sade. Güzel hoş bir fantastik eser.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 02 Şubat 2009, 14:20:20
Kitaplarını okudum.. Akışkanlığı güzel, yeniayda azıcık sıkılmış olsamda beğendim. Ama dili sade. Güzel hoş bir fantastik eser.

Çeviri belki daha sade bir dille yapılmış, ancak Meyer'ın kullandığı dil oldukça ağır. Yabancı forumlarda anlaşılması güç birçok yerden söz ediliyordu. Biz bir nevi şanslıyız gibi.

Bu arada 3. kitap için yorumum şöyle olmuş:

Öncelikle ilk 3 kitap arasında, en hareketli geçenin bu kitap olduğunu kabul etmeliyim. Diğer 2 kitapta hareket hep son sayfalardaydı, bu da önceki kısımları biraz-cık boş bırakıyor gibiydi. Oysa Tutulma'da, her sayfada bir hareket ve heyecan kaynağı olabilecek olaylar mevcuttu. Bu yönünden çok tuttum. Bella'nın duygularını net bir şekilde açması iyi oldu, diğer türlü hem kendisini hem de bizi -ben kanmadım aslında hiç- kandırıyordu. Kurtadam cephesinden Seth'i çok sevdim, Cullenlar'dansa sanırım Jasper'dı. Özellikle Jasper'ın geçmiş yaşantısını okumak oldukça heyecanlıydı.

Kurtadamların oluşum sürecine dair Billy ve diğer yaşlı amca(unuttum adını)nın hikayeleri de çok yaratıcıydı. Özellikle 3. eşin yaptığı fedakarlığa -ve Bella'nın bunu başarısız bir şekilde taklit etmeye çalışmasına- bayıldım.

Victoria - Riley ilişkisi çok ironikti. Sanırım ikisininde ölümüne hiç üzülmedim. Ve tüm hareket bitti derken Volturi'nin mekanı basması çok güzeldi. Ordaki yeni doğmuşu öldürmeselerdi keşke, Bella'ya arkadaş olurdu. Jane'i film için çok merak ediyorum, acaba hayal ettiğim gibi vurucu mu olacak. Aro'yu da tabii ki.

Ayrıca çadırda Jacop'un Bella'nın dibine giripte onu ısıtmasına, öpüşmelerinden daha çok bozuldum. Edward'da peygamber sabrı var valla. :P

Ve son olarak, nişanlanma olayına sevindim. 4. kitap oldukça ilgi çekici olacak eminim. Özellikle Bella'nın bekaretini kaybedeceği -eğer ederse- noktayı başka bir merakla bekliyorum. Çünkü bu kitapta buna 2 kere çok yaklaşmıştık. :P İşin şakası tabii bu, asıl merak ettiğim nokta yeni doğan bir Bella nasıl olur? Sorusu.

Epsilon bizi uzun bir süre bekletmez umarım. :)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: laklak luna - 02 Şubat 2009, 16:56:30
Bi arkadaşın bana doğum günümde hediye etmesiyle Alacakaranlığın fan ı olmuştum tabi o zmn popüler deildi diğer kitapları nası okucam die düşünodm :D şimdi seri popüler oldu kitapları da bulduk ama çok insan ilgi gösterince özelliği kalmadı sanki  :-\ yine de seviyorum bu seriyi, seviyorum edward'ı... (robert'ı deil ama edward!)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Nirnaeth - 06 Şubat 2009, 23:17:29
Filmlerden sonra popüler olan serilerden biri oldu. Ben de nasibimi aldım ve ilk üç kitabı okuyuverdim. Filmini çok sevmiştim, kitabını daha çok sevdim. Ama artık "deli manyak Edward fanı genç kızlar" dan biri değil, "deli manyak Jacob fanı genç kızlar"danım, öyle bir kız grubu varsa tabi. :P Edward karizmatik, yakışıklı, etkileyici ve çekici olabilir ama biraz kasıntı biri sanki. Jacob daha sempatik, daha tatlı, daha komik falan... :D

Öhöm neyse. Sonuçta kitaplar güzel, okurken çok keyif veriyor. Tutulma'yı okurken eridiğim mükemmel sahneler mevcut. Sonlarını soluksuz okudum zaten, Tutulma kesinlikle Yeniay'dan daha iyi ve daha sürükleyici. Ve şu anda Bella'nın nasıl oluyor da psikolojik destek almadığını anlayamamaktayım. Bana bir vampir ve bir kurtadam aşık olsa, başka bir vampir işkence yapsa, Volturiyle başım belaya girse, üstüne bi de kocaman bir yenidoğan vampir ordusuyla başım derde girse kafayı yerdim herhalde... :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: em_dan_rup - 07 Şubat 2009, 12:59:09
Tutulma'yı alsın diye abimin günlerce başının etini yediğim ve abimin kitabı bi yerde unuttuğu sonra benim tarafımdan başına gelmeyenin kalmadı =) Veritaserum la buluştuk ve o bana kitabı anlattı hemen 2.nci kitabı aldım çünkü birincisi e-book şeklinde vardı-ama hiç bakılmamış bi vaziyette duruyordu :P- ve sanırım 3 gün içersinde bitirdim kitabı :P Gerçekten çok mükemmeldi.. Böyle kitaplar okuyaacğımı hiç zannetmezdim ama ummadık taş baş yararmış :P

O Edward ve Bella'nın sahneleri.. Jacob'a söylemediğim kalmadığı sözler :P Mükemmeldi mükemmel.. Bşka kelime bar mı bilmiyorum bu kitabı anlatmak için.. Ama Gözde-Veritaserum- teşekkür ederim.. Bana bu kitabı tanıttıığı için
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: veritaserum - 07 Şubat 2009, 22:09:13
Ne demek bebeğim her zaman :P

Şu şoku bir atlatayım hoşgeldin ondan sora :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Ira Arel - 21 Şubat 2009, 21:37:35
bir dostum önermişti merak ettim okuyacam
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 12 Nisan 2009, 17:52:37
Vampirlere yeni bir kavram getirmiştir. Bildiğimizden çok farklı bir şekilde anlatmıştır. Ve gizemli, güçlü vampirlerin içine etmiştir.

Abazan bir vampir ile sakar kızın aşk hiakyesi olarak adlandırılabilicek olan bu kitap akıcı bir anlatıma sahip. Kitabı bir solukda bitirebilirsiniz. Ama bunu iyi birşey olarak algılamayın. Ben kitabı okuduğumda, sanki 6. sınıfa giden bir çocuğun hikayesini okuyormuş gibi hissetim veya iğrenç ve vıcık vıcık ilişkilerin olduğu bir Harry Potter Rol Yapma sitesine henüz üye olmuş genç bir kızın amatör rp'si.

Hikaye çok klişe. Daha önce Angel&Buffy serilerinde rastladığımız olayın neredeyse aynısı. Tek fark Angel ve Buffy dizileri o kadar müthiş bir kurguya sahipti ki gözümü alamazdım diziden. Ve sırf bu kitapdaki vampirlerin dandikliğini savunmak için bütün seriyi indirdim izliyorum. Vampirler hakkkında geniş çaplı bir araştırma yapacağım :D

İlkokul 4.sınıfta okuduğum bir kitap serisi vardı, yamulmuyorsam, küçük vampirin maceralarıydı kitabın adı. Hah işte o. Sanki almışlar aynı dünyayı Alacakaranlık serisine kopyalamışlar...

Sonuç olarak karşımızda, gün ışığında eli cebinde dolaşan vampirler ve liseye yeni transfer olmuş bir kız bulunuyor.

Tekrar söylüyorum bu seri buram buram Buffy kokuyor. Ayrıca yer yer Interview with the Vampire esintisi yakaladım. Her yerden birkaç parça çalınmış geldi bana. Tabii belkide ben kitaba çok ön yargıyla yaklaştığım için bu kadar hata ve benzerlik gözüme çarptı. Olabilir birşey diyemeyeceğim...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 13 Nisan 2009, 10:54:08
(http://www.dr.com.tr/DNR_Folders/00000002787/0000000278720_5_1.jpg)

Çıkış Tarihi 10 Nisan

37 farklı dilde 40 milyondan fazla satan “Alacakaranlık” Serisinin yazarı Stephenie Meyer’den serinin son kitabı Şafak Vakti…Bir vampiri sevdiğinizde, seçim hakkınız kalmaz. Bunun sevdiğiniz kişiyi inciteceğini bile bile nasıl kaçar, nasıl savaşırdınız? Sevdiğinize verebileceğiniz tek şey hayatınızsa, nasıl vermemezlik ederdiniz? Ya onu gerçekten seviyorsanız? Vazgeçilmez bir şekilde bir vampire âşık olmak, Bella Swan için, bir fantezi ve kâbusun gerçeğe karışmasıdır. Edward Cullen’a duyduğu yoğun tutkuyla bir tarafa, kurt adam Jacob Black ile arasındaki derin bağ ile öbür tarafa çekilmiş bir halde, nihai dönüm noktasına ulaşmak için kayıplar ve mücadele dolu çalkantılı bir yıl geçirmiştir. Artık kaçınılmaz bir seçimle karşı karşıyadır; ya ölümsüzlerin karanlık ama çekici dünyasına katılacak, ya da iki kabilenin arasında insan olarak hayatına devam edecektir. Bella artık kararını vermiştir ve kendisini muhtemelen yıkıcı ve anlaşılmaz sonuçları olacak benzeri görülmemiş bir olaylar zincirinin içinde bulur. Önce Alacakaranlık’ta yıpranmış olduğunu, ardından Yeniay ve Tutulma’da da dağılıp koptuğunu gördüğümüz ipler, artık tamamen düzeltilip bir araya gelecek gibi görünüyor. Peki ya bu sonsuza kadar gerçekleşmezse? Alacakaranlık efsanesinin heyecanla beklenen son kitabı, Şafak Vakti, milyonları büyüleyen bu romantik hikâyenin sırlarını ve gizemlerini aydınlatıyor.

Sayfa Sayısı: 592
Yayınevi: Epsilon Yayınları

~

Serinin son kitabı çıktı. :)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Arlinon - 02 Mayıs 2009, 14:41:06
Canina o yorum nedir öyle, eser olmuş resmen, eline sağlık. :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Amras Ringeril - 02 Mayıs 2009, 15:02:21
Hayatımda okduğum en tekdüze en basit kitaplardan birisi bu ilk kitabı. İlkokul fişlerindeki gibi cümleler var. Konuşmalar yapmacık, karakterler zayıf, kötü. Nasıl bu kadar tutuluyor anlamadım doğrusu.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 02 Mayıs 2009, 15:15:55
Çeviriside çok kötü :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Dúrgonath - 03 Mayıs 2009, 21:17:30
Kolay okunduğu için çok tutuyor bence. Yoksa nerede 3 sayfa uzunlukta betimlemeler, nerede felsefi görüşler içeren diyaloglar peheey...

Ağır şeyler okumayı sevmiyoruz. Bit.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 04 Mayıs 2009, 00:22:50
Kusursuz bir vampir sevgiliye ağızları açarak özlem duydukları için, bayanların bu kadar çok sevdiğini düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Bin-Jip - 04 Mayıs 2009, 20:50:55
Ben çok sevdim..Ancak filmi ile beraber kitapların popülaritesinin artmasıyla sevgim ve de ilgim azaldı. Breaking Dawn okunmamış halde duruyor kenarda öyle..


Ağır şeyler okumayı sevmiyoruz. Bit.

Tamamen katılıyorum.


Kusursuz bir vampir sevgiliye ağızları açarak özlem duydukları için, bayanların bu kadar çok sevdiğini düşünüyorum.

İlginç bir yaklaşım. Tam da erkeklerin düşüneceği tarzda  :D

Sevginin, sahiplenmenin, koruyup kollanmamın ön planda olmasından dolayı bu kadar sevildiğini düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 04 Mayıs 2009, 21:53:56
Fantastik demeye dilim varmıyor, ama bir aşk romanı olarak, ergen gençlerin aşkı bazı kesimler tarafından ilgi topladığı aşikar. Ama yirmi yaşından büyük olupda bu kitabı seven bir tek yazarı ve Times dergisinde yorum yapan salaklar vardır heralde.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 05 Mayıs 2009, 11:18:46
Fantastik demeye dilim varmıyor, ama bir aşk romanı olarak, ergen gençlerin aşkı bazı kesimler tarafından ilgi topladığı aşikar. Ama yirmi yaşından büyük olupda bu kitabı seven bir tek yazarı ve Times dergisinde yorum yapan salaklar vardır heralde.

Şu kapakların üzerine yorum basanların, her yorum üzerine oldukça büyük miktarda para aldıklarını okumuştum. Bilmiyorum ne kadarı doğru. :D Ama fantastik denecek boyutları da var gerçekten.

Aşkı tamamen çıkarsak bile hikayeden, yine de bir yığın fantastik öğe kalıyor içerisinde. Haksızlık etmeyelim.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Ira Arel - 25 Mayıs 2009, 15:55:48
yapmayın lütfen, bu mu HP yi başaşağı eden kitap?
o kadar övmüşünüz ki okudum kitabı o kadar da ii bşy deil, kötü demiorm ama HP nin yanına yaklasama ihtimali hiç yok. Anlatım ztn JKR nin 1000 de 1 i olamaz. "Bugün kahvaltıda mısır gevreği yedim, bitirdim, kaseyi iyice temizledim, bulaşık makinası olmadığı için elimle yıkadım ve yerine bilmem nerdeki afa koydum." yha lütfen böle bi anlatım olmaz, sayfa doldurmak için boşa yazı yazmış.
Edward olmasa kitabı hic okumazdım, tamam vampirlere bakış açısını deiştirmiş çok güzel de olmuş hoşuma gitti orası. Ama başka bşy yok, ayrıca 2. ve 3. kitap da jacop yüzünden kitapları atasım geldi. ve kitap mantıksal olarak birçok hata içerior, önce vampirler o kadar övülüor ki ardından bi bakıosun kurtadamlar daha dorusu şekil deiştiriciler bunlardan güçlü gibi gösterilior.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: CaptainJarlaxle - 03 Haziran 2009, 12:24:11
Vampirlere yeni bir kavram getirmiştir. Bildiğimizden çok farklı bir şekilde anlatmıştır. Ve gizemli, güçlü vampirlerin içine etmiştir.

Abazan bir vampir ile sakar kızın aşk hiakyesi olarak adlandırılabilicek olan bu kitap akıcı bir anlatıma sahip. Kitabı bir solukda bitirebilirsiniz. Ama bunu iyi birşey olarak algılamayın. Ben kitabı okuduğumda, sanki 6. sınıfa giden bir çocuğun hikayesini okuyormuş gibi hissetim veya iğrenç ve vıcık vıcık ilişkilerin olduğu bir Harry Potter Rol Yapma sitesine henüz üye olmuş genç bir kızın amatör rp'si.

Hikaye çok klişe. Daha önce Angel&Buffy serilerinde rastladığımız olayın neredeyse aynısı. Tek fark Angel ve Buffy dizileri o kadar müthiş bir kurguya sahipti ki gözümü alamazdım diziden. Ve sırf bu kitapdaki vampirlerin dandikliğini savunmak için bütün seriyi indirdim izliyorum. Vampirler hakkkında geniş çaplı bir araştırma yapacağım :D

İlkokul 4.sınıfta okuduğum bir kitap serisi vardı, yamulmuyorsam, küçük vampirin maceralarıydı kitabın adı. Hah işte o. Sanki almışlar aynı dünyayı Alacakaranlık serisine kopyalamışlar...

Sonuç olarak karşımızda, gün ışığında eli cebinde dolaşan vampirler ve liseye yeni transfer olmuş bir kız bulunuyor.

Tekrar söylüyorum bu seri buram buram Buffy kokuyor. Ayrıca yer yer Interview with the Vampire esintisi yakaladım. Her yerden birkaç parça çalınmış geldi bana. Tabii belkide ben kitaba çok ön yargıyla yaklaştığım için bu kadar hata ve benzerlik gözüme çarptı. Olabilir birşey diyemeyeceğim...
   

Yok hocam nerde Interview with Vampire'den çalamaz, esinlenemez. Bu  Mustang ile Murat 131'i karşılaştırmak gibi bir şey :).

Kolay okunduğu için çok tutuyor bence. Yoksa nerede 3 sayfa uzunlukta betimlemeler, nerede felsefi görüşler içeren diyaloglar peheey...

Ağır şeyler okumayı sevmiyoruz. Bit.

Üstüne yorum yapamam bile...

 :clap

Ayrıca üzgünüm bir Unutulmuş Diyarlar, bir Yüzüklerin Efendisi yerine böyle kitapların okunmasına...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 04 Haziran 2009, 14:39:39
Betimleme adına hiçbirşey olmayan, edebi değeride her sabah tuvalete bıraktığımız karaltıya eşit olan kitap.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Deadman107 - 04 Haziran 2009, 17:56:12
Betimleme adına hiçbirşey olmayan, edebi değeride her sabah tuvalete bıraktığımız karaltıya eşit olan kitap.
biraz ağır bir eleştiri olmuş doğrusu
ilk kitabını aldım 30 küsür sayfa okudum geri bıraktım kitapta hiç heyecan verici birşey bulamadım ... :-\
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Lunacy - 04 Haziran 2009, 18:08:22
biraz ağır bir eleştiri olmuş doğrusu
ilk kitabını aldım 30 küsür sayfa okudum geri bıraktım kitapta hiç heyecan verici birşey bulamadım ... :-\
ağır mağır.
katılıyorum ben :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Nefertari - 04 Haziran 2009, 22:35:19
Hepsini okudum.. Bazı yerlerinde mantık hatası olsa da aşk romanı.. Ama yazar hakkında çok pis düşüncelerim var :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Arlinon - 04 Haziran 2009, 23:05:43
Betimleme bulundurmuyan eser sanatsal değeri olmayan eser demek midir? Yapmayın arkadaşlar...
(Tabi bunu demem Twilight'ın sanat günahlarıyla yandığını düşünmem demek değil. :D)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 04 Haziran 2009, 23:07:12
Hem betimleme yok, hemde edebi bir değeri yok demek istemiştim :)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 05 Haziran 2009, 12:26:17
Bilemiyorum aslında betimleme var. Ama çoğunlukla 'aşkı' ve Edward kızı görünce, öpünce, elleyince falan ne hissettiğini betimlemeye çalışmış yazar. Ama sonuçta bir betimleme var, haksızlık etmeyin. :D

Bu arada ben de Şafak Vakti'ni başlayıp başlayıp bırakıyorum. Soğuttunuz be. :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: elroy - 05 Haziran 2009, 14:59:18
tüm seriyi okudum çok güzeldi
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Nefertari - 06 Haziran 2009, 16:57:26
Bence oku şafak vaktini. Sonları sarıyor :D ben olsam biraz daha uzatırdım sanırım xD
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Lucilla Clarté - 06 Haziran 2009, 17:01:52
Bence de sonuncuya kadar gelmişken oku, bitir, kurtul. :D Sadece bu kadar eleştirilenin ne olduğunu görmek için okumaya karar vermiştim, ama 2-3-4 derken bitti rahatladım. En azından artık merak etmiyorum bu aşkın sonu ne olur diye. :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 06 Haziran 2009, 17:03:34
İşin kötüsü, aşkın sonunu da biliyorum. Ayrıca elimde okuyacak o kadar harika kitap varken(Kara Kule 3-4, Yüceefendi Gökleri vs.) hiç içimden gelmiyor başlamak. Neyse elbet bir gün okuyacağım. :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Arlinon - 06 Haziran 2009, 17:37:31
Ben özetine bakıştım yabancı sitelerden tüm serinin, hiç de hoşlanmadım, hatta güldüm ilerki olayları okudukça.   ;D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Sophié - 06 Haziran 2009, 17:54:16
http://www.rinkworks.com/bookaminute/b/meyer.twilight.shtml

Bunu koymazsam çok üzülürüm.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 06 Haziran 2009, 18:00:44
Güzel bir özet bence. Kısa ve öz. Zaten her 10 sayfada bir tekrarlanıyor xD
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Lucilla Clarté - 06 Haziran 2009, 18:41:21
Ahah mükemmelmiş cidden Ece, meselenin özü bu kadar güzel anlatılabilirdi. ;D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Arlinon - 10 Haziran 2009, 23:07:22
Kesinlikle olumsuz yapılan yorumlara katılmıyorum. Şu ana kadar bir çok kitap okudum. Bu yüzden kendimi eleştiri yapmaya hazır hissettim Kesinlikle kitap betimleme yönünden oldukça zengin. Ayrıca yazar son derece samimi ve anlaşılır bir dil kullanmış. Tabi ki anlaşılır derken ''basit'' kelimesini kastetmiyorum. Yorumların bazıları gerçekten ağır ve bence bu kitap böyle yorumları hak etmiyor ;). Kitap hayal gücü üzerine kurulmuş olsa da kesinlikle bu hayal gücü en iyi ve en zengin şekilde kullanılmış. Birde cümlelerin İngilizcelerini inceleyecek olursak cümlelerin hiçte basit olmadığını görürüz. Kısacası son derece güzel bir kitap. :)

Edward Cullen
Hoo mama, I can't decide whether to drink your blood or kiss you passionately.
Bella Swan
That's hot.

THE END
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Sophié - 10 Haziran 2009, 23:08:54
Ahuahahahahaha. Çağıl bu yaptığına kopyacılık denir, çok ayıp :P.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Arlinon - 10 Haziran 2009, 23:15:53
Ahuahahahahaha. Çağıl bu yaptığına kopyacılık denir, çok ayıp :P.

Alıntıdır. Hı hı :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Lunacy - 11 Haziran 2009, 11:01:33
Kitap hayal gücü üzerine kurulmuş olsa da kesinlikle bu hayal gücü en iyi ve en zengin şekilde kullanılmış.

sana Anna Rice ın yıllar yıllar önce yazdığı kitaplarını okumanı ve vampire the masquerade hakında bilgi edinmeni tavsiye ediyorum o zaman anlarsın eminim yazar hayal gücünü nerelerden alıntı yapmak için kullanmış ;)


Spoiler: Göster
Edward Cullen
Hoo mama, I can't decide whether to drink your blood or kiss you passionately.
Bella Swan
That's hot.

THE END



ehahhahha :D:D süper :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Canina - 11 Haziran 2009, 15:20:52
Belki fantastik kitapları sevmeyen veya yeni okumaya başlayanlar hatta HP okurları için bir alternatif olabilir. Ama Son Yuva Han'ında Otik'in Siyah Bira'sından içmiş kişiler için tırt bir kitaptır. Alın elinize bir Tolkien okuyun. 3 sayfa süren betimlemelere bir bakın bakalım. Eminim okuduktan sonra sizde böyle düşüneceksiniz.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: voyvoda - 19 Haziran 2009, 21:04:10
Daha yeni okudum tüm yazılanları (bazı yerleri atladm tabi :P)

Ben de birşeyler yazim bari...

Harry Potter ile bu kitabı kıyaslayacak karşılaştıracak benzetecek vs edecek olanın alnını karışlarım  >:D

Buffy&Angel aşkına benziyor gibi ama onlar adam gibi adamdı..Bunda ise; Edward ukala bir vampir, Bella da uyuz bir kız(ama güzel :P) sadece...

Filmi izledim ve bu kadar mantıksız tavırları hangi zihin sergiler diye merak ettiğimden kitabını da okuyacağım (umarım)...

Neyse şimdilik yeter, bu tartışmayı tekrardan canlandırmayayım :)


Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Dúrgonath - 19 Haziran 2009, 22:54:51
Filmi izlediysen kitabı okumaya tenezzül bile etme film yeter. İlle de okuycaksan tutan yok xD
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DarLy OpuS - 20 Haziran 2009, 15:39:17
Bu sırada ben de 'Şafak Vakti'ni okumaya çalışıyorum. İlk kısmı bitti, şimdi Jacop'un gözünden anlatılanlara geçeceğim. Bella bildiğiniz seks düşkünü olmuş. Sayfalar boyunca tek düşündüğü "Ne yapsam da Edward'ı ayartıp ilişkiye girebilsem," oluyor.(Hatta Fransız işi iç çamaşırı bile giyiyor bunun için.) Eski beyefendi Edward'ın ağırdan satışı da herhalde kızların gözünde onu daha fazla yücelten unsurlardan birisi olmuştur.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Dúrgonath - 21 Haziran 2009, 21:31:40
Ya bi de anlamadığım kitabın orijinalinde de mi şu her neyse onun adı Jacop? Benim bildiğim Jacob diye yazılırdı o O_o
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Vega - 02 Temmuz 2009, 12:52:28
İlk bir kaç ay bağımlısı kalıyorsunuz ama sonradan tırtt  :svampire:
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: zuzu - 02 Temmuz 2009, 13:37:55
Evet iyi vampirler ve kötü vampirler.. Ama kitabın kahramanları iyi vampirler.. Normal vampirlerle ilgili kitaplardan farklı yaklaşmış.. Bu yönden ilginç aslında.. Ben çok sevdim ama çok iyi olduğunu da iddia etmiyorum. Aynı zamanda Jacob'un gözünden anlatılan kısım benim de hoşuma gitmedi.

Buarada yazar kitapları Edward'ın gözünden yeniden yazıyor. Alacakaranlık, Midnight Sun adıyla yeniden çıkacaktı sanırım. İlk 15 bölümü internette dolaşıyor hatta.. =)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Vega - 18 Ekim 2009, 19:41:05
anne rıce nin pandora'sını okudum ve şunu söylüyorum :alacakaranlık bir çöplük.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Lunacy - 19 Ekim 2009, 16:11:30
anne rıce nin pandora'sını okudum ve şunu söylüyorum :alacakaranlık bir çöplük.

tespit budur :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 19 Ekim 2009, 18:01:21
Ne olursa olsun lütfen hiç bir kitaba ''çöplük'' demeyelim.Sonuçta o kitaba da emek veriliyor.İyi veya kötü fark etmez.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Vega - 19 Ekim 2009, 18:26:45
evet SM de o kadar anne rıce okuyup onların aynısını kendi kitabına geçirmek çok emek ister heralde.Teşekkürler SM bize orjinal kitap diye Alacakaranlık'ı yutturduğun için
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 19 Ekim 2009, 18:30:28
evet SM de o kadar anne rıce okuyup onların aynısını kendi kitabına geçirmek çok emek ister heralde.Teşekkürler SM bize orjinal kitap diye Alacakaranlık'ı yutturduğun için
Evet bende fark ettim Alacakaranlık süper bir eser değil ama yinede bir eser. Sen böyle düşünüyorsun ama farklı düşüncede olan insanlar var en azından düşüncelerini daha makul bir şekilde belirt.
(Bunu bir dost olarak diyorum :) )
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: hanne - 19 Ekim 2009, 18:32:19
Alacakaranlığ'ın bütün kitaplarını bitirdim ilk başta insana bağımlılık yapıyor ama daha sonraları  bağımlılık yapacak kadar harika olmadığını farkeddiyor insan..
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 19 Ekim 2009, 18:33:41
Alacakaranlığ'ın bütün kitaplarını bitirdim ilk başta insana bağımlılık yapıyor ama daha sonraları  bağımlılık yapacak kadar harika olmadığını farkeddiyor insan..
Katılıyorum, ama farkettiğimde biraz geç oldu.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: hanne - 19 Ekim 2009, 18:43:53
Katılıyorum, ama farkettiğimde biraz geç oldu.
Sorma benim de ..
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: ipegu - 23 Ekim 2009, 03:53:45
Alacakaranlığ'ın bütün kitaplarını bitirdim ilk başta insana bağımlılık yapıyor ama daha sonraları  bağımlılık yapacak kadar harika olmadığını farkeddiyor insan..

 çok doğru, etki altında kalmıyorsun, çabucak bitiveriyor hevesi.
 harry potter da tam tersiydi seri bitince boşluk yaşamıştım.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Elendil - 13 Kasım 2009, 20:28:13
,
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Sirius Red - 18 Kasım 2009, 14:25:16
Kitabı duymuştum ama nedense bir önyargım vardı.Filmini izledim ve kesinlikle okumalıyım dedim tüm seriyi bitirmem 1,5 haftayi fln aldı.HP den sonra hiç bir kitaba bu kadar bağlanmamıştım.SM bence gayet iyi yazmış.Rowling tadında ama daha romantik.Konusu gereği.ama vıcık vıcık bir romantizm değil.Tutkulu bir romantizim.Hatta aşık olmak nedir sorusunun cevabını değiştirdi bende.Tabi bazı ark.lar anne rice la kıyaslamış onun seriyi okumadım ama eğer harbiden öyleyse hayalkırıklıına uğrarım ama yine de yeri bende ayrı olur.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: skandy_duygu - 19 Kasım 2009, 22:08:47
yarın newmooN gösterime giriyor yaşaşın cumartesi izliycem TAYLORUMUxDD...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Hurin - 22 Kasım 2009, 19:48:29
Twillight izlenme rekorları kırmış...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Elendil - 24 Kasım 2009, 10:37:22
,
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: *AtheNa*PoseidoN* - 11 Aralık 2009, 17:16:06
Alacakaranlığ'ın bütün kitaplarını bitirdim ilk başta insana bağımlılık yapıyor ama daha sonraları  bağımlılık yapacak kadar harika olmadığını farkeddiyor insan..
Kesinlikle katılıyorum. Önceden kim Alacakaranlık derse direk konuya dalan ben şimdi konu açıldı mı ortamdan uzaklaşıyorum. Biz süre sonra bayatlıyor. Mesela 4-5 sene sonra sadece ismi olaca bu serinin... Şimdi bakıyorum da boşuna paramı harcamışım. :D
(Bu arada diğer vampir kitaplarını Alacakaranlık serisine bakarak kıyaslamayın.)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Angels.Of.Darkness - 19 Aralık 2009, 11:13:19
Gerçektende kitabında, filminde ilk başta hastasıydım. İnsanlar ben alacakaranlık, edward dedikçe bıkıyordu. Şimdi ise onlar diyor, ben bıkıyorum. Kitap basit bir dille yazılmış, filmleride daha iyi olabilirdi bende. Kitaplar filminden kat kat güzeldi yinede.
Ama bende şimdi sadece boşuna para harcadığımı düşünüyorum. :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: hilaliahmer - 26 Aralık 2009, 19:47:20
Anne Rice ile Alacakaranlık yazarını kıyaslamak hatasına bile düşülmez.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: diana - 26 Aralık 2009, 20:06:49
Anne Rice ile Alacakaranlık yazarını kıyaslamak hatasına bile düşülmez.
Kesinlikle.Anne Rice nerede Stephenie Meyer nerede...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Herr Mannelig - 26 Aralık 2009, 21:36:13
Yazıp yazıp sildim hep, zor bir şey şu başlığa yorum yazmak. E yazmak zorunda da değilim tabi ama... Seriyi okumadım, önyargılı olmasana yaaa tarzı çıkışlar sebebiyle okul vaktinde az biraz okuma fırsatım oldu ve kurgu ve film hakkındaki olumsuz görüşlerimi değiştirecek hiçbir şey yaşanmadı. Edebi olarak da bir değeri olduğunu düşünmüyorum, Meyer okuyucu kitlesini genişletmek için çok şeyden vazgeçmiş.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: brisingr - 15 Mayıs 2010, 16:18:19
   Her ne kadar seriyi beğenmesem de 5. kitabın kapağını buraya koyuyorum:

   (http://i43.tinypic.com/20a5vgm.jpg)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Vega - 15 Mayıs 2010, 16:38:41
kitabın adı ne?
midnight sun değil miydi?
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DowneyJR - 15 Mayıs 2010, 17:04:27
Evet Midnight Sun Edward'ın ağzından anlatıyor.
Başlarında bu kitabı çok beğenmiştim bnde sonra bıkmaya nefret etmeye başladım.
Ayrıca Stephine Meyer Anne Rice'nin yanında solda sıfır kalır xD

Angels.Of.Darkness aynen seni gibi düşünüyorum
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: brisingr - 15 Mayıs 2010, 17:42:06
Midnight Sun diyorlardı. Alacakaranlığın Edward ağzından olanıydı. Ama sonrasında kitabın baya bir bölümü internete düşünce de Stephenie Meyer ayrı bir öykü yazmaya karar verdi. Yeni kitabın adı da The Short Second Life Bree Tanner oldu. Benim bildiğim kadarıyla böyle. Yabancı bir sitede gördüm. Gayet güvenilir. Hepsi gerçek isimleri uydurma bir şey yok yani. ;) Ayrıca kitap Haziran 2010'da çıkacakmış.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Marius - 15 Mayıs 2010, 18:03:31
Biri şu kadını öldürsün!
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Jean Valjean - 15 Mayıs 2010, 18:09:41
Biri şu kadını öldürsün!
Gönüllüyüm!
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Ectoras - 15 Mayıs 2010, 18:29:46
twiligth serisi fantastik kurgu değil tam bir genç kız kitabı...anlatım özensiz basit yaratıcılık çok az hepsi işte şu salak edward bella olayı büyütüldüde büyütüldü amaan ne varsa!!!ille vampirmi okucan al gece evi serisini çok çok iyidir twiligthtan...birde harryle kıyaslıyolar ulan harrynin yanından bile geçemez...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: DowneyJR - 16 Mayıs 2010, 10:29:32
 ectoras  sonuna kadar sana  katılıyorum Gece Evi Serisi Alacakaranlıktan bin kat daha iyi.

Hem Edfırt ve Bella evlendi çocukları oldu. Niye bu kadar uzatıyo yeterince para kazandı zaten xD
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: brisingr - 16 Mayıs 2010, 13:17:22
Biz kadın kitap çıkarıyo diye öldürücez. Hayranları çıkarmıyo diye ;) Kadın ne yapsın? ;)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 16 Mayıs 2010, 13:22:15
Hadi be! Yeni bir tane daha mı çıkacak. Midnight Sun'dan haberim vardı da bu kitabı hiç duymamıştım. Valla yanlış anlaşılmasın ama merak ettim. Daha ne yazmayı planlıyor olabilir ki?
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Vega - 16 Mayıs 2010, 13:35:35
Hadi be! Yeni bir tane daha mı çıkacak. Midnight Sun'dan haberim vardı da bu kitabı hiç duymamıştım. Valla yanlış anlaşılmasın ama merak ettim. Daha ne yazmayı planlıyor olabilir ki?
herhalde Aro şimdi onu "şiketine" almaya çalışıyodur ya da kendine karşı gelen vampir ailelerini avlıyordur.Yanlız aralarında en vampir yine Volturiler

not delikanlı gibi oldu ama
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Eylul - 09 Haziran 2010, 10:14:03
twiligth serisi fantastik kurgu değil tam bir genç kız kitabı...anlatım özensiz basit yaratıcılık çok az hepsi işte şu salak edward bella olayı büyütüldüde büyütüldü amaan ne varsa!!!ille vampirmi okucan al gece evi serisini çok çok iyidir twiligthtan...birde harryle kıyaslıyolar ulan harrynin yanından bile geçemez...
           
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: edi - 16 Haziran 2010, 14:35:06
ben 1 ve 2yi okudum.diğerlerini okumadım.1 kitap olarak 2 yi netten okudum.bide  edward ın dilinden olan 5. kitap gece yarısı güneşini okudum.çok güzel.ilk iki filminide izledim.alice yani ashley çok güzel ona bayılıyorum.tutulma filmine az kaldı merakla bekliyorum.fragmanına baktım.çok füzeldi fragman.film fragmandanda güzeldir.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Laurana - 16 Haziran 2010, 16:20:22
5. kitap daha çıkmadı değil mi? Onu da mı netten okudun?
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: brisingr - 16 Haziran 2010, 17:12:15
5. kitap Geceyarısı Güneşi olacaktı ama internete düşünce Stephanie Meyer başka kitap yazmaya karar verdi. Tutulma Efsanesi: Bree Tanner'ın Kısa Hayatı diye çıktı, Türkçe'ye çevrildi. Bir önceki sayfada gerekli bilgiyi bulabilirsin.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Laurana - 16 Haziran 2010, 17:52:59
Çok teşekkür ederim bilgi için :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: skandy_duygu - 19 Ağustos 2010, 11:45:38
   Her ne kadar seriyi beğenmesem de 5. kitabın kapağını buraya koyuyorum:

   (http://i43.tinypic.com/20a5vgm.jpg)

bu kitabı kitapçıda gördüm ama konusu ne onu anlayamadım :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 19 Ağustos 2010, 17:09:49
bu kitabı kitapçıda gördüm ama konusu ne onu anlayamadım :P

Tutulma'da vampir savaşından sonra teslim olan bir vampir vardı: Bree Tanner isimli. Kitap onun, Riley ve diğer vampirlerle Cullen'lara saldırmadan önceki yaşamını anlatıyor.

Kitabı okumuş biri olarak bir tutulma romanından ne beklenebilirse onu bulanabileceğini söyleyebilirim. Vasat bile sayılamaz :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Wanderer - 19 Ağustos 2010, 17:37:56
Meyer da akıllı ha buldu para kırmanın yolunu... Baktı tutuyo seri, yeni bişey yazsa tutmayacak tabi, Roman(!)'da ne kadar adam varsa hepsinin gözünden yeniden yazar şimdi :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 19 Ağustos 2010, 18:01:24
Meyer da akıllı ha buldu para kırmanın yolunu... Baktı tutuyo seri, yeni bişey yazsa tutmayacak tabi, Roman(!)'da ne kadar adam varsa hepsinin gözünden yeniden yazar şimdi :P

Ben onu söylemeyeyim demiştim ama sen söylemişsin :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: SéDa ERéN - 24 Ağustos 2010, 19:17:56
Ben filmini biraz beğendim umarım kitapları daha güzeldir..
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Berre - 24 Ağustos 2010, 19:47:10
Ben filmini biraz beğendim umarım kitapları daha güzeldir..

Filmini beğendiysen eminim kitaplardan çok daha fazla hoşlanırsın.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: SéDa ERéN - 26 Ağustos 2010, 01:14:12
Ama sonra burada "edwırd, edwırd veya bella bella diye bağırma lütfen" Çünkü genelde öyle yapıyorlar.
:D yapacağımı zannetmiyorum..
Yani seversem edvırd veya bella için değil filmdeki aksiyon veya heyecan için severim  ;)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: magicalbronze - 27 Ağustos 2010, 18:23:53
Kod adı Canina olan Can İnal adlı şahısın, birkaç hafta önce portal bünyesinde yapmış olduğu incelemeye müteakiben Twilight fanlarının göndermiş olduğu bir elçi, ibretlik bir yorumda bulunmuş.

http://www.kayiprihtim.org/portal/alacakaranlik-efsanesi-elestiri/#comment-7724

Sanıyorum hepimize dersini verdi.

Bundan sonra lütfen Rıhtım bünyesinde Twilight hakkında ileri geri konuşmayalım. Ayrıca trolleri seviyoruz.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Dúrgonath - 28 Ağustos 2010, 23:26:38
-----
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: LegalMc - 30 Ağustos 2010, 17:20:26
Kod adı Canina olan Can İnal adlı şahısın, birkaç hafta önce portal bünyesinde yapmış olduğu incelemeye müteakiben Twilight fanlarının göndermiş olduğu bir elçi, ibretlik bir yorumda bulunmuş.

http://www.kayiprihtim.org/portal/alacakaranlik-efsanesi-elestiri/#comment-7724

Sanıyorum hepimize dersini verdi.

Bundan sonra lütfen Rıhtım bünyesinde Twilight hakkında ileri geri konuşmayalım. Ayrıca trolleri seviyoruz.

Oha, cidden troll.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: grikunduz - 22 Eylül 2010, 09:20:38
Benim hiç hoşuma gitmedi. Aşırı derecede basit ve okunduğuna değmeyecek bir kitap. Başlamayı düşünenlere kesinlikle bırakıp kaçmalarını tavsiye edebilirim.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
Gönderen: Malkavian - 22 Eylül 2010, 10:37:42
Alıntı

y@SémiN söylüyor,
Tarih: 27 Ağustos 2010 - 16:26

ya bi kéRé bn dé -’TwiLigHt hayRanıyım.bütün kitapLarını okudum ve keşke dahası olsaDa okusam diyorum.siz nasıL da -’édwarD a benciL , béLLa ya soğuk , jacop a hormonaL diyebilirsiniz. aslında jacoptan nefret ediyoRum ama olsun.héR neysé …sadece bu ülkede milyonlarca -’ TwiligHt hayranı var.nasıl bu seriden sıkılırsınız -nasıl bu seriden soğursuuz anlamıyorm yané…ayrıca siz bu seriyi ya da bu tür séRiLeri sevmiyor olabilrisiniz-ama milyonlarca insana saygı duYun …ayrıCa 40 tl nizé yazıq oLması kimseyi iLgilendiRméz.o yüzden ….’-AyIq oL’…..ayrıca anlamıyorsan senbu serinin önemini bu da kimseyi ilgilendirmez.boşuna yazmışsın buraya bu kadaR satırı ..oq bYY..


Gibi ibretlik bir paylaşım gerçekten. 'Şu anda 70 milyon bizi izliyor!' cümlesi ile özetlenebilecek bir paragraf. Harfler küçülüp büyütülerek okuyucu ayakta ve konuyla ilgili tutulmuş. Edwart' a olan hayranlık üstüne vurgulanarak defalarca belirtilmiş ve Jacob ikinci plana atılmış. Hatta sonundaki 'b' harfi bile nefretten ötürü sert ünsüz olan 'p' ile pekiştirilmiş. İşin içinde ekonomik unsurlar bir kalemde değinilip hemen 4. hatta 5. plana atılmış ve önemsenmemiş. Üzerine de tam okur şaşkınlık içindeyken 'Ayıq ol!! lafı ile heyecan tavan yapmış. 'oq bYY'  diiyerek de son noktayı şifreli bir mesaj ile bitirmiş yazarımız. Beğenerek okudum ellerinize yüreğinize sağlık. Devamını bekliyorum mutlaka.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Lunacy - 24 Eylül 2010, 16:08:47
Ayhh nie böLe diosunZzz yhaaA!

EdwarD chok yhakşLı bkere oq by.

ps: canina'nın ellerine sağlık eleştiri dediğin böyle olur.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Victoria - 24 Eylül 2010, 16:32:17

Yazdığı yazıyı anlamak için üç kez okumak zorunda kaldım.
'Ayıq ol!! hele şu lafı niye dedi hala anlamış değilim yani. Tamam anladık hastalık derecesinde edward'a tapıyorsun. Hatta Jacob nefret ediyorsun. Ve yeni bir dil yaratıyorsun. Ne türkçe nede ingilizce.
Senin istediğin heralde herkesin Edward'a tapması, Jacob'tan nefret etmesi ve senin gibi bozuk bir türkçeyle yazması.
Hı hı anladım ben seni ''oq 'Ayıq ol sng''  :P
Canina iyi ki bizim düşüncelerimizi yazınla aktarmışsın. Teşekkürler

Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Berre - 24 Eylül 2010, 18:51:31
Aaama yane ayıp oluoo arkadasımm. Sonn deece guzel bi paylasım olmuş Y@sémiN ki (!)

Yani yorumu o kadar süsleyerek yazmak çok vaktini almış olmalı. "Ayıq olalım" lütfen.

NOt: İkinci keredir duyuyorum şu "Ayıq ol" saçmalığını. Ne olduğuna akıl sır erdirebilmişte değilim.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Alorka Greenleaf - 24 Eylül 2010, 19:04:22
Kitabın türünün "Fantastik" olduğunu duyunca birden okuma hevesine kapıldım. Fakat bir arkadaşım ilk kitabı benden önce okumuş. "Ben savaş, büyü, macera falan görmedim. Tamamen aşk kitabı." deyince heves kaçtı. Ama yine de kıyıda köşede biraz heves kalmıştı ki onu da "hayranlık "kavramını abartanlar sayesinde kaçırdım. :)
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Baal Adramelech - 24 Eylül 2010, 19:25:09
Ouh, you touch my tralalala.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Elijah - 24 Eylül 2010, 20:28:44
  Zaten y@SémİN gibi okuyuclardan Alacakaranlığın hayran kitlesini anlıyoruz. Bizim gibi Fantastik Edebiyat takipçilerinin bu kitaba sövmesi ve dalga geçmesinin sebeplerinden biri de bu.

  Bu kitabın okuyuculara kazandırdığı tek şey gece uyumadan önce gördükleri aşktan sarhoş olmuş vampir genci(teni pudrayla beyazlatılmış, saçları elektrik çarpmışa dönmüş, gözlerini kısarak bir aşık vampir duruşu sergileyen). Belki diğer kaslı gencimiz de olabilir rüyalara giren. Okuyuculara ek seçenek sunulmuş.

  Sayende 'Ayıq Ol!'duk y@SémİN (baban ismini klavyede yazarak bulmuş heralde).
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Vega - 25 Eylül 2010, 12:48:57
 
  Bu kitabın okuyuculara kazandırdığı tek şey gece uyumadan önce gördükleri aşktan sarhoş olmuş vampir genci(teni pudrayla beyazlatılmış, saçları elektrik çarpmışa dönmüş, gözlerini kısarak bir aşık vampir duruşu sergileyen).
 
Aaa, ama rujunu da unutmamak gerek. :D
 
Tamam bütün şarkıcılar,oyuncular(erkek ya da kız) makyaj yapıyor ama bu kadar da belirgin değil canım.!
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Berre - 25 Eylül 2010, 22:16:57
Bu arada buradan da Canina'yı tebrik etmek istiyorum. Harikulade ve tahmin bile dilemeyecek kadar doğru bir eleştiri olmuş.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Elijah - 25 Eylül 2010, 22:21:30
Aaa, ama rujunu da unutmamak gerek. :D
 
Tamam bütün şarkıcılar,oyuncular(erkek ya da kız) makyaj yapıyor ama bu kadar da belirgin değil canım.!

 Ruju nasıl unuturum, vampirlerin en temel özelliklerinden birisidir.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Nirnaeth - 26 Eylül 2010, 00:10:19
O değil de, ciddi ciddi eleştirmişsiniz y@semin'i ha. Gülün geçin gençler.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Canina - 26 Eylül 2010, 00:17:42
Dont feed the troll.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Mordrad - 22 Ekim 2010, 20:40:15
okudum ve izledim de çıkan 3 filmi ama çok basit buldum zaman geçtikçe..
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Bellatrix|Black - 04 Nisan 2011, 23:47:54
Bu kitabı çok övdüler bende arkadaşımdan aldım 1.sinin yarısını falan okudum ama tahammül edemedim gerçekten iğrenç !!!!
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Fırtınakıran - 02 Mayıs 2011, 16:55:24
Portala gelen bir yorum:

Alıntı
harry potter ve yüzüklerin efendisi çoooooook abartılı asıl onlara para vermeye deymez en azından twilight’ın hikayesi var onlar uydurmadan başka birşey değil…

Allah cezanı versin canım benim.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Vega - 02 Mayıs 2011, 16:58:15
Twilight herhalde yaşanmış olaylardan alıntı^^ Böyleleri yüzünden de insan dakika başı tevbe çekmek zorunda kalıyor :P
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Wanderer - 02 Mayıs 2011, 17:50:18
Twilight uydurma değil tabii! Gerçek hayattan ibretlik öyküler var orada. Kitabı sonuna kadar okuyabilen sayılı insanlardan biriyim, sonunda hepsi tövbe edip müslüman oluyorlar, STV'nin yaptığı bir yayın aslında o. Bella başını örtüyor Edward ve Jacob cumaya gidiyorlar filan. Her şey gerçek o kitapta.

http://www.youtube.com/watch?v=w9-pgwSGacc
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: cankutpotter - 31 Mayıs 2011, 17:44:16
Ya arkadaş, Alacakaranlık gibi bir ibretliğe nasıl hayran olabiliyorsunuz? Hadi onu geçtim,isteyen istediğini sever,lakin bu kitabı fantastik türüne dahil etmek bana kalırsa suçtur. Şimdi: Pek saygıdeğer(!) yazarımız, vasat hatta vasatın bile altında olan bir aşk romanını sırf ilgi çeksin diye vampirlerle, kurtadamlarla süslemiş. Vay be, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi! :P Ya geçen sene bizim sınıftaki birkaç eleman filmi izlemeye başladı ders boştu. Altyazılı olduğu için tam anlayamadım lakin film başlayalı daha beş dakika olmadan direk aşk yaşamaya başlıyorlar! Bunun neresi hayran olası hala çakabilmiş. Onun yerine Gidin Harry Potter, Percy Jackson(Onun tarzı Alacakaranlı gibi değil emin olun, mitleri iyi kullanıyor Riordan.), Yüzükleri Efendisi, Ölüm Kapısı falan okuyun yav! Ha bir de, bazı arkadaşlar umarım türkçelerini düzeltirler. Allahtan forumda böylelerinden yok...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Canina - 02 Haziran 2011, 11:34:19
Alacakaranlık çok bozdu, bayagı bozdu yani öyle böyle değil. İnanılmaz bozdu. Çok fazla bozdu yani. öyle böyle değil. O kadar bozdu, önünü alamadık öyle kötü bozdu yani. Bozdu, bozdu, bozdu, bir yerden sonra bozmaz diye bekledik, daha da bozdu. Artık bozmasın dedik, iyice bozdu. Artık inanamadık, bozdu, bozdu gitti yani. Alacakaranlığı bıraktım ben de bunu. "Daha nasıl bozulur ya?" dedim, bu kadar daha fazla bozulmaz herhalde dedim ben. ben bi yerde duracak bunun bozulması diye bekledim ama gene bozdu.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: sultan_will - 02 Haziran 2011, 19:47:37
Alacakaranlık benim roman okumaya başlamamı sağladı. Ama 8. sınıftaydım ve o zaman gayet güzel gelmişti.) Fakat yazarın Göçebe isimli kitabına kesinlikle bir şey diyemem.. Kitaplığımın en sevdiğim parçalarından biri...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: sea - 03 Ağustos 2011, 02:27:26
Twilight çıkış dönemi nedeniyle (HP efsanesinin son hız devam etmesini kastediyorum) HP ile çok fazla karşılaştırıldı ve bu bile ününe ün kattı. Birçok kitle fanı oldu ya da kaşıt davrandı. Sürekli HP ile karşılaştırılmasından ne kadar rahatsızsam kitabın bu kadar yerden yere vurulmasından da o denli rahatsızım. Çünkü benim gözümde bu iki kitap birbirlerinden tamamen ayrı noktada.

Twilight'ın kurgusundaki zayıflık beni çokça rahatsız etse de sürükleyici bir kitap. Fakat ne yazık ki, sürükleyiciliği zayıf kurgusuna set çekemiyor. Okurken hep soruları bastırmaya çalışıyorsunuz. Daima bir açık var. En kötü kısmıysa karakter olarak tanımlayabileceğimiz net bir kimlik çizmiyor oluşu.Bir karakter olmaya en yakın gösterebileceğim tip Jacob. Ki bana çok tatlı ve semli gelmesine karşın yetersiz olduğu çok aşikar.
Başlık: Alacakaranlık
Gönderen: Duchesse - 29 Ekim 2012, 12:38:27
Şu ana kadar hep gece evi vampit akedemisi gibi şeyler konuşuldu ama vampir modasını asıl başlatan serilerden biri alacakaranlık ve bece harika  :D :D :D
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Berre - 29 Ekim 2012, 12:48:41
Şu ana kadar hep gece evi vampit akedemisi gibi şeyler konuşuldu ama vampir modasını asıl başlatan serilerden biri alacakaranlık ve bece harika  :D :D :D

Lütfen konuyu açmadan, konunun daha önce var olup olmadığını kontrol edin. Konular birleştirilmiştir.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: metallica - 08 Ağustos 2013, 04:48:56
Okumadım bu seriyi, okumayı düşünmüyorum ve tiksiniyorum bu ve bunun gibi serilerden. Vampirler ve güzel kızlar-yakışıklı erkekler-yasak aşk vs. vs. yan yana görünce midem kalkıyor. Sevenlere bir lafım yok ancak vampir romanı diyince aklıma Drakula, Korku Ağı, Carmilla gibi eserler geliyor. Kitapçıların Korku bölümündeki raflarda vampir akademisi serisi, gece evi serisi vs. serileri Stephen King, Dean Koontz, Peter Straub, Cliver Barker gibi yazarların kitaplarıyla yan yana görünce beynime kan sıçrıyor. Korku desen değil fantastik desen değil. Korku romanlarını çok sevdiğimden dolayı bu kadar nefret doluyum bu romanlara. Korku romanlarının görünürlüğünü azalttılar sanki, rafları işgal ettiler. Etsinler, ettikleri gibi yok olurlar. Kısa sürede umarım. Yayınevlerinden daha fazla vampirli kurtlu aşk romanı değil korku romanı talep ediyorum(z).
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Ira Arel - 02 Eylül 2013, 18:25:47
Okumadım bu seriyi, okumayı düşünmüyorum ve tiksiniyorum bu ve bunun gibi serilerden. Vampirler ve güzel kızlar-yakışıklı erkekler-yasak aşk vs. vs. yan yana görünce midem kalkıyor. Sevenlere bir lafım yok ancak vampir romanı diyince aklıma Drakula, Korku Ağı, Carmilla gibi eserler geliyor. Kitapçıların Korku bölümündeki raflarda vampir akademisi serisi, gece evi serisi vs. serileri Stephen King, Dean Koontz, Peter Straub, Cliver Barker gibi yazarların kitaplarıyla yan yana görünce beynime kan sıçrıyor. Korku desen değil fantastik desen değil. Korku romanlarını çok sevdiğimden dolayı bu kadar nefret doluyum bu romanlara. Korku romanlarının görünürlüğünü azalttılar sanki, rafları işgal ettiler. Etsinler, ettikleri gibi yok olurlar. Kısa sürede umarım. Yayınevlerinden daha fazla vampirli kurtlu aşk romanı değil korku romanı talep ediyorum(z).

İnan zamanı geri alabilsem ben de okumazdım, Lakin kız arkadaşlarım çok övdüğü için tüm seriyi aynı anda aldığım için geri dönüşüm olmamıştı, mecbur okumak zorunda kalmıştım.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Fiddler - 09 Mart 2015, 23:30:29
Bu konuyu hortlatmak istiyorum.
Hortlatılmaya ihtiyacı var bence.
Bu sitenin ve forumun her yerinde adeta "öğrenilmiş" bir nefretle Alacakaranlık, yazarı, ve benzeri yazarlar def ediliyor, aşağılanıyor.
Ben de bunu tartışmaya açmak istiyorum.
Bakalım çarmıha gerdiğimiz bir örnek ve onun muadili/kardeşi pek çok eser hakkında ne kadar doğru ve dolu olarak atıp tutuyoruz, ne kadarı sadece "onu sevmemek ve kötülemek" popüler eylem olduğu için yaptığımız eleştiriler.

Peşinen de söylüyorum ki, serinin tüm kitaplarını "bir çırpıda okudum", ve gerçekten beğendim. Altını çizmek istiyorum: İyi kitaplar olduklarını söylemiyorum, gerçekten beğendiğimi söylüyorum.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: - 09 Mart 2015, 23:43:07
Alacakaranlık; tüm kitaplarını altışar defa, Bree Tanner'ın İkinci Hayatı'nı ise tam sekiz defa okuduğum seri. Hayatımda okuduğum ilk roman ve beni edebiyatla tanıştıran kitap. Ben de çok beğenerek okudum. Kitabın eleştirdiğim noktası; kitaptaki vampir tanımı bence berbat ve tanrısallaştırılmış, mükemmel varlıklar. Bu çok büyük bir eksi benim gözümde. Vampirle bahşedilmiş onca şeyin üstüne bir de şu süper güç olayı var ki, o daha da abes benim gözümde. Yani elementleri bükebilen vampir var! Bunun dışında ne yalan söyleyeyim ben beğeniyorum.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Rosemary - 10 Mart 2015, 00:09:20
Açıkçası sırf meraktan bu seriye çok kez başlama isteği duydum lakin bir türlü başlayamadım. Bunun en büyük nedeninin çevre baskısı olduğunu düşünüyorum. Kime sorsam fena giydiriyorlar haliyle ben de soğuyorum. Seri hakkında pek bir şey bilmesem de kitaplarını elime alıp gezdirmeye utanır hale geldim. Sanki şu seriyi alsam tüm çevre benimle dalga geçecek gibi hissediyorum, saçma şeyler tabi bunlar.

Şunu bilmek istiyorum özünde. Zaman Çarkı, Yerdeniz, Tolkien, Lovecraft, Ejderha Mızrağı, Buz ve Ateşin Şarkısı, falan filan okumuş biri dönüp bu seriyi okursa zevk alma durumu nasıl olur. Gerçekten o samimiyeti yakalayabilir mi yoksa fazla sığ mı gelir.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: TheWalkingIdeas - 10 Mart 2015, 00:13:52
Sanırım 6. sınıftaydım, hoşlandığım bir kız vardı sırf onunla kitap hakkında sohbet edebilmek için başlamıştım.Tüm seriyi de okudum. O zamanlar okuduğumda beğenmiştim. Lakin o zaman ne Orwell, Huxley, Zamyatin, Burgess, Le Guin, Clarke, Asimov, Dostoyevski veyahut Lem okumuş idim. Diyeceksiniz bunlar fantastik değil ki, demek istediğim yazım ustalığı babında kıyaslayabileceğim herhangi bir örnek yoktu elimde.
Şimdi düşünüyorum da oldukça basit geliyor, klasik aşk kitaplarını piyasa yapsın diye yazılan kitaplara fantastik kılıfı giydirilmiş. Yaratılan karakterleri düşünüyorum, çok net şekilde İyi-kötü ayrımı olması rahatsız edici. Kurgusu desen hayran kalınacak bir tarafı yok. Yarattığı karakterler, kurtlar, vampirler ; bunlara bahşedilen özellikler... Bunları düşündüğümde tam da şimdi aklıma geldi, bunlardan iyi bir pc oyunu ortaya çıkar imiş.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Lordmuti - 10 Mart 2015, 00:33:09
Bu seri önce belli bir kesimde meşhur oldu bildiğim kadarıyla. Sonra "çok satan" oldu, ardından fanboylar ve haterlar olarak ikiye ayrıldı insanlar. Ben serinin ilk kitabını belli bir kesimde meşhur olduğu o ilk zamanlarda okudum. Lisede içinde tek erkek olarak bulunduğum bir okuma grubu vardı, bu kitabı getirdiler dediler ki sen seversin içinde vampir var kurtadam var fantastik şeyler var, ben de tamam dedim başladım okumaya.

Dışarıdan "Kitap şöyle x, böyle y" diyen kötülemelere ya da anlamsız aşırı övgülere maruz kalmadığım için değerlendirmemin kendi kriterlerime göre objektif(bu da ironik oldu, kendime göreyse olay subjektiftir) olduğunu düşünüyorum. Akıcı bir kitap, okuması kolay. Ben böyle aşk meşk dolu eserleri okumaktan sıkılan bir insan olarak okurken çok az sıkıldım, kitabı bırakıp atmadım. Fantastik elementlerle süslü aşk kitabı okumak isteyenler için çok doğru bir eser. Aşkın ön plana alınması için fantastik öğelerde biraz işkembeden sallama durumu var gibi. Vampirlerin parlaması, insanlara sulanmadan efendi efendi hayvan kanı içmesi, süper dayanıklı, güçlü, kısacası abartılı olmaları falan filan. Çok uzun süre oldu okuyalı yanlış şeyler söylüyorsam düzeltin. İlk kitaptan sonrasını da okumadım, orada farklı şeyler varsa onları da bilmiyorum.

Fantastik soslu bu aşk kitabını eleştirenler neden bu kadar sert çıkıyor? Bunun en önemli nedeni bence bu serinin piyasaya "fantastik" kılıfında çıkarılmış olması ve devamında kendisi gibi yüzlerce klonun piyasayı doldurması. Bu eserleri okuyan insanların kendilerini bilirkişi ilan edip Alacakaranlık'ı eleştirenlere öfke kusması ve bu seriyi sevdikleri için diğer her şeye çamur atması da başka bir etken olabilir.

Kısacası bu ve bunun önderliğinde piyasaya sürülen benzer kitaplar ne uğruna methiyeler düzülecek kadar iyi ne de istiflenip yakılacak kadar lanetli değil. İçlerinde aşk teması oldukça büyük yer tutuyor, bundan hoşlanıyorsanız büyük ihtimalle bu kitapları okurken eğleneceksiniz. Kafa dağıtmak için uygunlar ama oturaklı bir fantastikte bulabileceğiniz kaliteyi beklemeyin.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: Grayswandir - 10 Mart 2015, 06:05:38
Fantastik soslu bu aşk kitabını eleştirenler neden bu kadar sert çıkıyor? Bunun en önemli nedeni bence bu serinin piyasaya "fantastik" kılıfında çıkarılmış olması ve devamında kendisi gibi yüzlerce klonun piyasayı doldurması. Bu eserleri okuyan insanların kendilerini bilirkişi ilan edip Alacakaranlık'ı eleştirenlere öfke kusması ve bu seriyi sevdikleri için diğer her şeye çamur atması da başka bir etken olabilir

Çok isabetli bir yorum bu. Okumadığım bir seri, okumayı da düşünmüyorum. Dolayısıyla hakkında uzun uzadıya atıp tutacak yetkinlikte değilim.  Bir eserin etrafındaki okur kitlesinden kalitesi hakkında az buçuk bir fikir elde edilebileceği görüşündeyim, fakat bu da her zaman tutmayabilir. Dolayısıyla aşağıda yazılanların hepsi okumadığı bir esere dair konuşan birinin fikirleridir, buna göre okuyunuz. :D

Öte yandan yorumlardan anladığım kadarıyla pek kaliteli bir eser olmadığını beğenenler dahil herkes kabul etmiş. Bunun ayırdına varılabildikten sonra okumakta, eğlenmekte herhangi bir sakınca görmüyorum, hele ki kişiyi sonrasında fantastik edebiyata yöneltiyorsa. Kendini bu tarz kitaplarla sınırlamasına sebep oluyorsa bu iyi değil elbette, ama bize ne canım, değil mi? Kendi sorunu, ve Alacakaranlık'tan yola çıkarak başka eserler, özellikle de fantastik edebiyat hakkında atıp tutmuyorsa beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Gidip Alacakaranlık fan sayfalarında millete sövecek değilim, kendileri bilir. :D

Kısaca ne okuduğunun bilincinde olduğu sürece herkes okuyabilir. Bunu okumak isteyip çekinenler için söylüyorum, baştan severek okuyanlar için bu önemli değil zaten. Bunlar iki gruba ayrılıyor dediğim gibi, ve bu grupların yalnızca biri ciddi okurları ilgilendiriyor. Keyif alıyorsanız okuyabilirsiniz, kendinizi suçlu hissetmenize gerek yok. Hem bunun ardından gerçekten yazınsal açıdan üstün bir eser okuduğunuzda aradaki farkı anlamak açısından da yararlı olacaktır sanıyorum.

Seriyle ilgili en büyük sıkıntım ise Lordmuti'nin söylediği gibi, fantastik adı altında sunulması ve kendisi gibi kitaplardan oluşan bir akım başlatması. Rafta Le Guin'le, Tolkien'le yan yana Alacakaranlık ve benzerlerini görünce insan ister istemez sinirleniyor yani. Rock şarkıcısı diye geçinip dandik pop şarkıları söyleyenler gibi düşünebiliriz biraz bunu. Şarkıyı sevebilirsiniz, ama ne olduğu da ortadadır neticede. Rock dinleyenler haklı olarak kızar, çünkü ortada asılsız bir iddia vardır. Bilmem ne kadar katılırsınız ama, Alacakaranlık'ın durumunu da buna benzetiyorum. Fantastik edebiyata bir parça saygısızlık olarak görüyorum açıkçası, ve beni en çok rahatsız eden nokta da bu.
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: cankutpotter - 20 Mart 2015, 17:14:14
Seriyi okumadım, okumak gibi bir niyetim de yok. Hani belki neymiş, nesi var nesi yokmuş diye okuyabilirdim ama doğrusu olmasa da olur.

Kitap beğeni toplayabilir, iyi kötü her şey bir şekilde sevilir bir kesim tarafından; ama yukarıda da söylendiği gibi insan sevdiği şeyi yerine göre eleştirebilmeli.

Örneğin ben sağlam Harry Potter hayranıyım, beni fantastik edebiyatın içine çeken ilk göz ağrımdır, ne zaman büyü okulu temasıyla ortaya çıkan bir kitap görsem onu hatırlarım, filmlerini defalarca seyrettim, bütün kitaplarını da ikişer defa okudum -bir ara tekrar okumayı düşünüyorum aslında- ama Harry muhteşem bir karakter değil mesela. Bana kalırsa eleştirecek yanları var; onu çok sevmeme rağmen yeri geldiğinde eleştirebilirim. Ondan iyisinin de kötüsünün de olduğunun ayrıdındayım.

Alacakaranlığı sevmememin bir diğer sebebi üzerine fantastik sosu dökülmüş bir aşk romanı olması olabilir. Aslında bu konu da bir şey demeyeyim çünkü okumadım, Draculayı da okumadığım için bir şey demeeyim.

Ve son olarak, bir sürü ergenin ona müthiş ötesi bir şey muamelesi yapması! Gerçekten sinir bozucu...
Başlık: Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
Gönderen: -Kötü karakteR- - 21 Kasım 2015, 15:05:41
Başka bir konuyu arıyordum buna rastlayınca dedim buraya seri hakkında düşüncelerimi yazmadan olmaz.

Öncelikle seriye sıkıcı, kötü vs vs diye saydıranları(saçma demedim dikkat ederseniz) anlayamıyorum. Filmleri hadi neyse de kitaplara sıkıcı diyenleri hiç hiç anlamıyorum. Ya kitap okuma haterı ya da akıcı anlatım düşmanlığı olduğunu düşünürüm çünkü kitapların akıcı bir dili var. O tempoda sıkılınabileceğini sanmıyorum. Ha saçma gelebilir vampirlerin parlaması falan o ayrı konu. Benim kafamda temel bir vampir tanımı yok açıkçası herhangi bir kitapta nasıl tanımlanıyorsa öyle kabul ederim - Drakula'yı da okumadığım için bir vampir kitabının nasıl olması gerektiği hakkında bir yorum yapamam. Zaten vampir kitabı şöyle şöyle olmalıdır diye belli bir kıstas olduğunu da düşünmüyorum ya. Vampirler bu seride yanmak yerine parlar, Vampir Günlüklerinde yüzük olmadan yanar -seriyi 2. kitaptan sonra bırakmıştım o yüzükteki taşla ilgiliydi sanırım hatırlayamadım-  Vampir Akademisinde sadece Strigoi türündekiler yanar gibi. Diğer özellikleri de seri içinde nasıl anlatılıyorsa öyledir aynı türdeki başka bir kitap örnek gösterilerek şu şöyle olmalıydı yanlış diye yerilmesi bana anlamsız geliyor. Neticede vampirler de elfler, cüceler, ejderhalar gibi fantastik bir ögedir sadece. Yazar nasıl hayal ediyorsa kitaba öyle yansıtmıştır.

Şimdi bu seri niye sevilir? Üstüne fantastik kılıfı geçirilmiş romantik seri diye düşünülebilir ama romantik kısmı iyi işlenmişti. Edward'la Bella arasındaki o aşkı hissedebiliyordunuz okurken. Dediğim gibi sürükleyici bir anlatımı olduğu için off içim bayıldı gibi bir düşünce de aklınızın kenarına gelmiyordu. Bu serinin zamanında ergenler arasında popüler olduğu bir gerçek ve ilk kitabı ödünç aldığım zaman ben de o ergenlerden biriydim. Ve genel olarak kitap okumayı sevmeye bu seri ile başladım ilk göz ağrım yani bir kıymeti de var benim için. Daha sonraki yıllarda ortaya çıkan sıkıcı furyalarının gerçekten haklı mı olduğunu anlamak için Şafak Vakti'ni tekrar okudum ve hayır sıkıcı hiçbir yanı yoktu. Şimdi de ara sıra göz gezdiririm elimde bulunan Şafak Vakti ve Bree Tanner'ın İkinci Hayatı(evet bu kitabı aldım) kitaplarına. Neden Alacakaranlık'ı okumadım peki denetlemek için çünkü elimde yoktu - hala yok. Almayı da düşünmüyorum ama tabii elime geçtiği an bazı sahnelerini tekrar okuyacağım kitaplardan biri. GRRM, Rothfuss, Lynch gibi isimlerle tabii ki kıyaslamıyorum, kurgusu basit ve anlatımı her kitapta olabilecek kadar sıradan ama o yaşlarda okunmasının sebebi de bu.

(Tamam eleştiri buraya kadardı. Şimdi cıvımaya geçiyorum ;D Benim kitap okumayı sevmemi ve bu sitede olmamı bu seriye borçlusunuz :P Genelde bu kadar uzun bir yazı yazmam şimdi bu kadar nasıl yazabildiğime dair hiçbir fikrim yok bu seriyi bu kadar seviyor işte bu kız düşüncesine yorabilirsiniz :D )