Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Yolgeçen Hanı => Müzik => Konuyu başlatan: Ireth~ - 09 Ocak 2008, 17:44:16

Başlık: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 09 Ocak 2008, 17:44:16
Elektro Gitar, sesini manyetikleri aracılığı ile elektrik akımına dönüştüren ve bir amplifikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine olanak tanıyan bir gitar türüdür. Yarattığı sinyalin değiştirilebilir olması, ve zamanında bir devrim niteliği taşıyan yükseklikte bir sese sahip olması nedeniyle, kullanım alanı çok genişlemiş bir gitar türüdür.

Elektronikteki gelişmeler ile tonal olarak sınırları 1960 lardan sonra iyiden iyiye artan elektro gitar, günümüzün en bilindik enstrümanlardan biri haline gelmiştir.


(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/E-Gitarre.jpg/200px-E-Gitarre.jpg)

Elektro Gitarın Kısımları

Sap
Gitarın klavyesinin de bulunduğu kısımdır. Klasik gitardan hem kalınlık hem de genişlik açısından daha ince olan elektro gitar klavyesi genelde 18 ile 24 arasında perde sayısına sahiptir. Sapın içinde genellikle truss rod adı verilen bir metal ayar çubuğu geçer. Zamanla eğilen bir sap, bu vida yardımı ile eski haline geri getirebilir. Akort burguları en uçta bulunur ve genellikle metal bir aksama sahiptir.


Köprü  
Gitarda telleri gövdeye bağlayan kısımdır. Zamanla değişim geçirmiş olmakla beraber, değişik varyasyonları mevcuttur. Bu aparat sabit ya da oynar olabilir. Oynar olabilenler, bir kol yardımı ile telleri gerip gevşetebilir, dolayısıyla ince ya da kalın tonlara kayma sağlanır. Genelde metalden olur.


Eşik 
Gitarın sapında, telleri akort burgularına gitmeden önce sonlandıran kısımdır. Genelde ucuz gitarlarda plastikten oluşur. Ayrıca kemikten ve farklı malzemelerden yapılanları da vardır.


Manyetik 
Gitarın teldeki titreşimleri aldığı kısımdır. Manyetik alanda telin titreşiminin içerideki bir sargıda akım oluşturması prensibi ile çalışır. Çift halinde (Humbucker) ya da tek (Single) olabilir. Bazı manyetikler amplifikatöre çıkış sağlamadan sinyali yükseltirler. Manyetikler ikiye ayrılır:

1-Pasif Manyetikler:
Ses titreşimlerini elektrik sinyaline herhangi bir elektronik değişime uğrattırmadan dönüşmesini sağlayan manyetik türüdür. En sık kullanılan manyetik türü olup, sesin tınısı (frekans cevabı) sadece manyetiğin bazı fiziksel özelliklerine (yüksekliğine, mıknatısına, sargısına) bağlıdır.

2-Aktif Manyetiker
Bu manyetikler ses titreşimlerini bazı elektronik devreler ile bozunuma uğratan manyetiklerdir. Sinyali içerisindeki güç kaynağını (genelde bu bir pildir) kullanarak pre-amp ile güçlendiren, aktif filtrelerle ve gömülü equalizerlar ile sinyalin orjinalinden farklı olarak enstrumandan çıkmasını sağlayan manyetiklere denir.
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: SeD - 09 Ocak 2008, 18:18:43
ya bu elektro gitarın sesine bayılıyorumm harika bişi ya ölüp bitorum en çok çalmak istediğim enstürüman... paylaşım için sağol ;)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 09 Ocak 2008, 18:21:33
Teşekkür ederim
Umarım bitgün çalarsın :)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 09 Ocak 2008, 18:33:27
Anlamadım ?
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 09 Ocak 2008, 18:46:24
Tamam :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: LuthienAda - 09 Ocak 2008, 19:10:12
uffff bayılıyorum şu elektro gitara inş bi gün çalmayı öğrencem ;D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: pleasant^^ - 09 Ocak 2008, 20:38:48
Klasik bitse başlayacağız ama :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 10 Ocak 2008, 16:57:41
Evet işte biraz paylaşım BaRTy CrouCH Jr ;D :D

IBANEZ
Ibanez, elektrik ,akustik,bas gitar üreten, bu iki piyasanın da hakimleri arasında yer alan Japon firmadır.Joe Satriani, Paul Gilbert, Steve Vai, Andy Timmons, Frank Gambale, George Benson, Pat Metheny, John Scofield gibi pek çok gitar virtüöz ünün tercih ettiği Japon kökenli firma, elektro gitar pazarında Kore'de ürettiği modeller de dahil olmak üzere en ön sıralardadır.Prestige Serileri oldukça kalitelidir.


YAMAHA
Yamaha, Torakusu Yamaha adlı müzisyen ve girişimci tarafından 1887 yılında kurulmuş olan bir Japon şirketidir. Firma günümüzde müzik aletlerinden motor sanayine kadar oldukça geniş bir yelpazede üretim yapmaktadır.

CORT
46 yıl önce ilk kurulduğu zamanlarda "Cortez" ismiyle Japonya'da üretim yapmakta olan firma, sonraki yıllarda ABD gitar piyasasında git gide yükselen maliyetler sonucu kendisine yeni üretim üsleri arayan piyasanın duayenlerinden Jack Westheimer ortaklığı ve çabaları ile üretimini genişleterek merkezini Kore'ye kaydırmış ve şimdiki ismini almıştır. Kore'de savaş sonrasında ülkenin, dünyanın çalgı yapımı üslerinden biri haline gelmesi yolunda büyük pay sahibi olan Jack Westheimer, uzun yıllar Park Young-Ho ortaklığında şirketi yürütmesinin ardından ortaklıktan çekilerek ABD'de kendi ismiyle bir firma kurmuştur. Günümüzde Cort, şirket merkez ve yönetimi olarak tamamen Koreli bir firmadır.

Cort, Cortez ismiyle ABD piyasasında yaptığı bir kaç ufak girişimin ardından on yıllar boyunca diğer firmalar için fason olarak gitarlar üretmiştir ve üretmeye devam etmektedir. Ayrıca çok etkin olmamakla beraber bu süreç boyunca kendi adıyla da diğer gitar markalarının kopyası bazı modeller üretmiştir.(Les Paul kasalar, 12telli-efektli elektrolar, çift saplılar, KingV-explorer-RR-steinberger kasalar vb.)

90'lı yılların ortalarından itibaren firma kazandığı bu birikimden faydalanmaya karar vererek, şirket politikasında yeni bir anlayışa gitmiştir. Bu yeni anlayışa göre Cort, artık kendi dizayn ettiği orjinal dizayn ve projelendirmeye sahip modeller üretecektir. Bu yeni adım kısa zaman içerisinde meyvelerini vermiş ve Cort, özellikle Avrupa ve Asya'da en fazla ilgi çeken markalardan birisi haline gelmiştir.

Cort, kendi ürettiği gitarlarda kendi alanında uzmanlaşmış gitar parçası markalarının ürünlerinden faydalanmaktadır. Bunlar arasında Wilkinson, Gotoh, Grover, Sperzel, Fishman, Seymour Duncan, EMG, Lace Sensor, Barolini, TonePros, Aguilar, Dunlop, Graph Tech, D'Addario, Floyd Rose, Schaller, Hipshot sayılabilir. Bünyesinde büyük bir ağaç stoğu bulunduran firma, dünyanın çeşitli yerlerindeki yerel ağaç türlerini ithal etmekte, kontrollü ve teknoloji destekli olarak çalgı üretimi faliyetlerini sürdürmektedir.

Ayrıca Cort, sahibi bulunduğu Mighty Mite adlı şirket vasıtasıyla, ürettiği gitar parçalarının satışını yapmaktadır (Özellikle ABD'de). Bunlardan Cort gitarları üzerinde en çok kullanılanları; manyetikler, lisanslı köprüler ve akord kulaklarıdır.

Cort'un elektro ve bas gitarlarının ve elektronik aksamın üretildiği 'Kore Incheon' ve 'Endonezya Surabaya' fabrikalarının dışında, akustik ve klasik modellerin üretildiği Kore ve Çin'de birer fabrikası bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en büyük fabrika Incheon fabrikası olup burada yıllık 300.000 gitar üretimi yapılmaktadır. Toplamda ise Cort, yıllık olarak 1.000.000 dan fazla gitar üretmektedir ve bunların büyük çoğunluğunu diğer gitar firmaları için fason olarak üretilmektedir. Incheon ve Surabaya fabrikalarında üretimi yapılmakta olan; Fender(Special Editions), Ibanez, Schecter, PRS, Brian Moore, ESP, Washburn, Conkin, Tanglewood, BC Rich, Kramer, Lakland, G&L, Hohner, Hamer bu firmalardan bir kaçıdır. Bu markalar dışında onlarca orta ve küçük ölçekli şirket için de gitar üretimi yapılmaktadır.

Kore Incheon(Elektro ve Bas) ve Taejon(Akustik) fabrikaları bünyesinde tamamen el işçiliği kullanılan iki özel yapım atölyesi bulunan markanın, Elektro ve Bas serilerinde "Masterpiece" ve Akustik serilerinde "Custom" ve "Limited Edition" adlarıyla anılan el yapımı modelleri de buralarda üretilmektedir. Son yıllarda bu atölyelerde, diğer bazı gitar markalarının da(örneğin Ibanez H.R. Giger modeli) bazı modelleri yapılmaktadır.

Cort'un kendi AR-GE birimi tarafından geliştirilmiş "Luthite" isimli alaşım, Curbow model bas gitarlarında ve Ibanez gibi diğer markaların elektro ve bas gitarlarında (örneğin Ibanez'in 10. kuruluş yıldönümü şerefine özel olarak üretilen Joe Satriani imzalı JS10th modeli) gövdede ağaç yerine kullanılmaktadır.

Günümüzde Cort, dünyanın önde gelen gitar markalarından birisi haline gelmiş ve satış rakamı itibariyle de Türkiye dahil bir çok ülkede en fazla ilgi çeken gitar markalarının başında gelmektedir.

Ülkemizde 2007 yılında Cort gitar firması, maNga gitaristi Yağmur Sarıgül ile destek anlaşması yapmıştır. Sanatçı, kayıtlarında ve canlı performanslarında Cort Viva-7 model yedi telli elektro gitar ile Cort Turkish Edition model elektro gitar kullanmaktadır.

FENDER
Fender, ABD merkezli çok ünlü bir gitar üreticisi şirkettir.

1952 yılında dünyanın ilk bas gitarını üreten bu firma artık bir marka değil de bir tür olmuştur. Üreticisi 1909 doğumlu bir Amerikan Yahudisi olan Leo Fender'dir. Kendisi de gitaristtir. Uzun yıllar popülerliğini koruyan firma 60'lı yıllarda Meksika ve Kore'de fabrika açmıştır. 1965'de CBS tarafndan satın alınmıştır.

Firmanın satmış olduğu ilk modelin adı Esquire'dir. Daha sonra bu modelin iki manyetikli bir versiyonu olan Broadcaster piyasaya sürülür. Broadcaster, model adı ile ilgili bir anlaşmazlık sonucu çok kısa bir süre için model ismi basılmadan piyasaya sürülür. Müşteriler arasında Nocaster adıyla anılan bu gitarlar daha sonra yerini Telecaster modeline bırakacaktır. Telecaster halen Fender'in üretimde tuttuğu en çok tercih edilen modellerden biridir. Bir diğeri ise Stratocaster dır.

Fiyatları Türkiye'de anavatanı olan ABD'ye kıyasla son derece yüksektir. Ancak birçok müzisyen tarafından tercih edilmekte, popülerliğini korumaktadır. Ülkemizde bu gitar markasını tercih eden müzisyenlerimiz Yavuz Çetin(Blue Blues Band), Deniz Demiröz(Bulutsuzluk Özlemi), Özgür Kankaynar(Kurban), Kaan Tangöze(Duman), Ari Barokas(Duman), Batuhan Mutlugil(Duman), Süleyman Bağcıoğlu, Cem Köksal ve Ogün Sanlısoy dur.[/i]

Bence en iyisi Fender. Ben şimdilik Ibanez kullanıyorum.Umarım yakında Fender de alırım ama pek sanmıyorum :P


Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Belgarion - 10 Ocak 2008, 18:08:04
Klasik hiç bi zaman şart olmamalı bence ..
Çünkü herşeyleri farklı aynı olan bi yan yok..
Ve elektro süper ötesidir..
Benim cort x2 kullanıorm ama memnun deilim para biriktirip ibanez felan alcam :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 10 Ocak 2008, 21:48:39
Bas gitarda çaldığım rifleri beşli akor şekline sokarak çalarım elektro, bi iki de solo için gam bilirim; elektrocu değilim ama çalarım :D Wah ve distortion'u çaktı mı tadından yenmez elektro. Ama basın sesi bambaşkadır bence :P Cort çok tercih edilen bir marka ama ben kesinlikle önermem. Jackson, İbanez, Esp - ltd güzel para sayıp alabileceğiniz gitarlar, yani cort x11'e falan para saycağınıza ibanez alın aynı fiyata. Extreme tercih edebileceğiniz ucuz, aynı oranda kaliteli bir marka. Birde elektroya has teknikler var; sweep, picking, alternate picking, tapping gibi.

Sweep Picking: her telde calinacak tek nota olmasi suretiyle (birden fazla nota varsa "genellikle" hammer on veya pull off ile calinir ikinci nota) penayi hep ayni yonde bir supurge gibi hareket ettirerek bu notalarin hizli ve akici bir bicimde calinmasini saglayan tekniktir.

Alternate Picking: penayla, tele bir aşagidan bir yukardan vurma teknigidir. Hızlı yapılması esastır bu teknikte, zor olan bu işi tek bir telde değil teller arasında geçiş yaparak yapmaktır. (Basta da uygulanabildiğinden dehşet sololar atmama yarayan nadide tekniktir severim sayarım)

Halk arasındaki tabiriyle picking (tekniksel bir adı vardı ama unuttum :D): notaya basıldıktan sonra sol elle bend (teli aşağı çekme eylemi) yapılırken sağ elle pick(pena) vuruşundan sonra sağ el parmaklarından (genellikle yüzük parmak) birinin tırnağıyla tele hafifçe değerek gitarı vicuuuv diye öttürmedir :D

Tapping: telden picking yaparak degil sapta telin uzerine vurarak ses cikartma işlemi.. eger boş bir tele yaparsaniz parmaginiz vurdugunuzda vurdugunuz perdeye ait ses, cektiginizde de boş telin cikaracagi ses cikar.. diger elinizle de başka bir notaya basarsaniz parmaginizi cektiginizde boş tel yerine diger elinizle bastiginiz perdenin sesi cikar. (bu teknik biraz farklarla basta da uygulanmakta ancak elektro çalmamama rağmen elektroda tappingle one'ın solosunu atabilirken basta bu tekniği tellerin çok kalın olması sebebiyle gerekli hızla uygulayamam)

Hammer on: bir tele vurduktan sonra ayni teldeki daha ince bir notaya parmakla vurarak tele vurmadan o sesi cikartma işlemidir.

Pull off: hammer on'un tam tersi.. gitar'da bir notaya vurduktan sonra baika bir parmak daha kalin notaya basiyor iken o notadan parmagi cekme işlemidr. tele vurmadan o notanin sesinin gelmesini saglar..

Slide: adından da anlaşılacağı gibi elinizi gitarın klavyesi üzerinde herhangi metal bi yüksük veya hiç bişey olmadan kaydırmanız suretiyle çalınır. (aslında basta daha yaygın kullanılır, jazz ritmlerinde araları süslemek amaçlı ritm değişirken kullanılır)

Bending: bir notadan ayni telde yakinlardaki bir ust notaya gecmek icin teli yukari dogru gerdirme işlemidir.. 4 perde kadar ilerdeki notaya bu şekilde ulaşabilmek mumkundur.

bu kadar arkadaşlar benden, daha nice teknik vardır da ben bilmem, bir iki tane daha var ama onları da yazmaya üşendim açıkçası anlatılacak gibi değil pek göstermem lazım :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Nirnaeth - 11 Ocak 2008, 15:43:52
Klasik hiç bi zaman şart olmamalı bence ..
Çünkü herşeyleri farklı aynı olan bi yan yok..
Ve elektro süper ötesidir..
Benim cort x2 kullanıorm ama memnun deilim para biriktirip ibanez felan alcam :D

Klasiğe başlamadan bas yada elektro öğrenebilirmiyim sence? :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 11 Ocak 2008, 17:50:25
Klasiğe başlamadan bas yada elektro öğrenebilirmiyim sence? :D

Bana sormadın ama cevap vermek istiyorum kabul edersen :P

Klasikle başlarsan elektroda çoook fazla rahat edersin. Ama klasiğe başlamadan elektro ya da bass olur, sadece çok çalışman ve kendini kasman gerekiyor.

Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 11 Ocak 2008, 18:32:45
Klasik gitar nota ve gam bilgini geliştirmek için iyidir klasik ile elektro benzerlikler gösterir elektroya geçeceksen klasik öğrenmen iyi olur. Ancak bir basçı olarak klasikten öte basla başlamanı öneririm. Sonuçta klasikte sol anahtarından gitçeksin basa geççeksin hop fa anahatarına. Teller, perdeler çok farklı; bas istiyorsan basla başla elektro istiyorsan klasikle başla derim "ben"...
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Nirnaeth - 26 Ocak 2008, 14:00:19
Teşekkürler.. Gerçi ben hala Elektro ile Bass arasında bir seçim yapabilmiş değilim ama olsun :P
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 29 Ocak 2008, 11:16:01
Akustikle başla o zaman :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: pleasant^^ - 29 Ocak 2008, 21:00:09

Alternate Picking: penayla, tele bir aşagidan bir yukardan vurma teknigidir. Hızlı yapılması esastır bu teknikte, zor olan bu işi tek bir telde değil teller arasında geçiş yaparak yapmaktır. (Basta da uygulanabildiğinden dehşet sololar atmama yarayan nadide tekniktir severim sayarım)

Halk arasındaki tabiriyle picking (tekniksel bir adı vardı ama unuttum :D): notaya basıldıktan sonra sol elle bend (teli aşağı çekme eylemi) yapılırken sağ elle pick(pena) vuruşundan sonra sağ el parmaklarından (genellikle yüzük parmak) birinin tırnağıyla tele hafifçe değerek gitarı vicuuuv diye öttürmedir :D

Slide: adından da anlaşılacağı gibi elinizi gitarın klavyesi üzerinde herhangi metal bi yüksük veya hiç bişey olmadan kaydırmanız suretiyle çalınır. (aslında basta daha yaygın kullanılır, jazz ritmlerinde araları süslemek amaçlı ritm değişirken kullanılır)

Çok sık kullanıyorum bunu özellikle Slide manyak ses çıkartıyor hele elektro ve akustikte(bassı duymadım hiç :P) Ibanez öneriyor herkes gerçekten hem ucuz hem kaliteli gitar :hönk
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 30 Ocak 2008, 23:11:33
Ucuz ibanez alınmaz bence, ucuz ibanezler çok çakma oluyo :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: pleasant^^ - 30 Ocak 2008, 23:14:48
Ucuz ibanez alınmaz bence, ucuz ibanezler çok çakma oluyo :D
Beğenmiyosan alma biz memur çocigiyiz malesef :P
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: SeD - 04 Şubat 2008, 18:31:53
Beğenmiyosan alma biz memur çocigiyiz malesef :P
di mi ? :P
Teşekkür ederim
Umarım bitgün çalarsın :)
inşallah cınımmm inşallah... :D sağol ;)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 06 Şubat 2008, 12:53:33
benimde annem ve babam memurdur yalnız :) Bahsettiğim şey ucuz ibanezler çok çakma, ucuz ibanez alcağına pahalı extreme al mesela aynı fiyata.
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: sultan93 - 28 Temmuz 2008, 15:53:21
Ben şahsen klasik gitar çalıyorum ve yakında elektro gitar kursuda alacağım ve piyano ve keman çünkü ben güzelsanatlar lisesine gideceğim konservatuara geçiş yapacağım hayyallerime kavuşacağım :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 28 Temmuz 2008, 15:58:05
Sana hayatında başarılar canımcım...
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: magicalbronze - 30 Temmuz 2008, 14:15:38
Valla bass mı elektro mu derseniz şu anlık benim için elekro. Ama herkes elektro için klasik ile başlamamı öneriyor. Öyle yapacağız bakalım, daha kolay olacaksa ki bu arada klasikte öğrenmek ayrı bir avantaj olacaktır hem.

Bana önerilen marka Extreme. Hem fiyat hem performans açısından iyi olduğunu söylediler ki daha hiç araştıramadım. Siz nedersiniz. Uygun mudur?
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 01 Ağustos 2008, 14:46:27
Hangi aralıkta para verebilirsin hocam gitara?
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: magicalbronze - 01 Ağustos 2008, 18:29:11
250-300ytl iyidir diyorum başlangıç ve bayağı bir idare için (hem de bütçe için..)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 02 Ağustos 2008, 10:27:33
Bence Ibanez GAX30 iyidir Hakan abi. Ben de bunu kullanıyorum şu an için. Hiç bi problemim olmadı onunla tavsiye ederim. Hatta senkopta onu ilk gördüğümde aşık olmuştum diyebiliriz =)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: magicalbronze - 02 Ağustos 2008, 11:58:57
Bence Ibanez GAX30 iyidir Hakan abi. Ben de bunu kullanıyorum şu an için. Hiç bi problemim olmadı onunla tavsiye ederim. Hatta senkopta onu ilk gördüğümde aşık olmuştum diyebiliriz =)
Resim koyabilir misin? :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 02 Ağustos 2008, 14:15:56
Resim koyabilir misin? :D
Tabi neden olmasın =)
Bu benimki işte :p

(http://www.aofsound.fi/WebRoot/aofsound/Shops/aofsound/4718/A931/56D7/45D8/1BB8/C0A8/0721/67E6/GAX30Black.jpg)
(http://tbn0.google.com/images?q=tbn:wGVUSPuSvdXTaM:http://img.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/4/7/2/276472.jpg)
(http://www.aofsound.fi/WebRoot/aofsound/Shops/aofsound/4718/A351/5AE0/BBAD/D602/C0A8/071A/0076/GAX30White.jpg)
(http://www.ooshop.es/images/gax30-tr.gif)

Dediğim gibi benimki siyah olan. resimlerde çok çekici durmuyor ama yakından çok daha iyi olduğuna emin olabilirsin =)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 02 Ağustos 2008, 15:50:30
250-300 aralığında extreme warlock kasalar iyidir; thrash ve black'e yatkın tonları var bizim lead gitaristimiz kullanıyor. Cort da düşünebilirsin ama illa isim diyorsan İbanez tabi. Cort x serisi öneririm. Yada yukarıda bahsedilen ibanezi alıp kendini geliştirince yeni gitar almak yerine o gitarı emg magnetlerle süsleyebilirsin...
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: simosopo - 03 Ağustos 2008, 23:11:30
Alıntı
(http://www.aofsound.fi/WebRoot/aofsound/Shops/aofsound/4718/A351/5AE0/BBAD/D602/C0A8/071A/0076/GAX30White.jpg)

bu gitar abimin gitarı ama abim beğenmyo. bilen birisi söylesin gerçekten kötü bi gitar mı :P çünkü anneme değiştirtme aşamasına başlıcak bi süre sonra :P ;D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Nirnaeth - 03 Ağustos 2008, 23:12:21
Fena değil ama çok beyaz, şekli de bir erkek için fazla şeker ;D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: simosopo - 03 Ağustos 2008, 23:16:11
Fena değil ama çok beyaz, şekli de bir erkek için fazla şeker ;D
babamın doğum günü hediyesi ;D kendisi seçse alexi gitarı olurdu :P
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Nirnaeth - 03 Ağustos 2008, 23:18:57
babamın doğum günü hediyesi ;D kendisi seçse alexi gitarı olurdu :P

Benim babam öyle hediye alıcak varya.. Ah ah. Çok şanslı bi abin var :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: simosopo - 03 Ağustos 2008, 23:21:01
abim her bakıma şanslı :P dört ayağının üstüne düşen tiplerden :P
ya bi de şimdi sn gitar çalıo musun? çalıosan zor mu öğrenilir :P
abim gel sana öğreteyim dedi tamam dedim. al gitarı dedi aldım ;D kendin öğren dedi gitti ;D
şimdi bnm hocadan ders almam lazım  :hemk ama zor olmaz di mi  :hönk
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Nirnaeth - 04 Ağustos 2008, 14:41:39
abim her bakıma şanslı :P dört ayağının üstüne düşen tiplerden :P
ya bi de şimdi sn gitar çalıo musun? çalıosan zor mu öğrenilir :P
abim gel sana öğreteyim dedi tamam dedim. al gitarı dedi aldım ;D kendin öğren dedi gitti ;D
şimdi bnm hocadan ders almam lazım  :hemk ama zor olmaz di mi  :hönk

Bilmem ben çalmıyorum daha :P Ama zor olmaz ya, sonuçta bi hocan olucak, o gösterir. Ha benim gibi "klasiğe başlamadan çalamazsın" diyenlere inat edip evde öğrenmeye çalışacaksan bilemem.. ;D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: darkguardian - 04 Ağustos 2008, 14:59:25
hiç zor bişe diğil al gitarı eline abine tab nedir diye sor sana bi onu göstersin yeter devamını sen çok rahat örenirsin
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 04 Ağustos 2008, 23:38:20
Tab'la konsere çıkamazsın arkadaşım. Abine sor gam ne diye gam öğren ;)

O gitarın magnetleri fostur. Pek ton aralığı bulamazsın. Ama hiç kullanmadım klavyesi rahatsız mıdır bilemicem. Abin ton aralığı istiyorsa değiştirsin hemen onu :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: simosopo - 04 Ağustos 2008, 23:54:28
abim ne istiyo bilmiyorum. "bu gitar iyi deil bak sesi nasıl çıkıyo.onu çalamıyorum bunu çalamııyorum.o babanı öldürcem bana sormadan almış" gibi tepkiler veriyo :D

bn hoca istemiorum aslında gitar öğrenmek içn :P bi sene bekliyim abim ÖSSye girsin ondan öğreniyim :P
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 05 Ağustos 2008, 17:06:09
Ses açısından kötü olabilir haklıdır ama ibanezlerin en kötü gitarının bile klavyesi iyidir ya. Çalamamasının ardında yatan sebepler başka olabilir..
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 05 Ağustos 2008, 17:18:58
Çalamamasının ardında yatan sebepler başka olabilir..

İmalı konuşmayalım :P

Klavyesi bence çok rahat hiç zorlanmadan bare yapabiliyorum, kavraması kolay ve yumuşak...
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: simosopo - 05 Ağustos 2008, 21:32:52
hayır çalamıorum dediği mesela the unforgiven ı çalmaya çalışıo,ses doğru çıkmıyo diyo. yoksa gitarı güzel çalıo :P yani herhalde şarkıda olduğu gibi olmuyo onu demek istiyor
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 05 Ağustos 2008, 23:06:07
Anladım dediğim gibi tonları fostur onun.
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 06 Ağustos 2008, 12:24:44
Anladım dediğim gibi tonları fostur onun.

O konuda haklı çok düzgün bi amfi ya da pedal olmadıkça tonları çok rahatsızlık verici...
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Victor Valistar - 07 Ağustos 2008, 02:10:28
(http://img98.imageshack.us/img98/5565/170pa3.jpg) GRG170DX
buda benim gitarım çok iyi sayılmaz ama kendini geliştirmek için yeter de artar bile  ;D
 
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Herr Mannelig - 07 Ağustos 2008, 11:02:17
Grg güzel bir seridir; en azından gio'lardan falan iyi. Ama senin modelin nasıldır onu bilemicem çok iyi sayılmaz diyorsan : /
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Victor Valistar - 08 Ağustos 2008, 01:00:31
gio çünkü :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: magicalbronze - 28 Haziran 2010, 19:17:01
Valla bass mı elektro mu derseniz şu anlık benim için elekro. Ama herkes elektro için klasik ile başlamamı öneriyor. Öyle yapacağız bakalım, daha kolay olacaksa ki bu arada klasikte öğrenmek ayrı bir avantaj olacaktır hem.

Bana önerilen marka Extreme. Hem fiyat hem performans açısından iyi olduğunu söylediler ki daha hiç araştıramadım. Siz nedersiniz. Uygun mudur?

Evet iki yıl sonra klasik olan kısmına başlangıç yapabilmiş bulunuyoruz. Umuyorum elektro için bir iki yıl daha beklemeden geçiş yapabilirim...
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Deadman107 - 28 Haziran 2010, 19:54:36
Bende perşembe günü klasik gitar çalmaya başlayacağım.Tabiki hedefim elektro gitar. :P Umarım gitara karşı yeteneğim vardır,  yoksa elektro çalmak benim için sadece bir hayal olarak kalacak :)
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 29 Haziran 2010, 09:12:56
Bende perşembe günü klasik gitar çalmaya başlayacağım.Tabiki hedefim elektro gitar. :P Umarım gitara karşı yeteneğim vardır,  yoksa elektro çalmak benim için sadece bir hayal olarak kalacak :)

Yetenek çok önemli değil, çalış yaparsın :D

Edit: Yaa tabii ki çok önemli ama çok büyük bi müzisyen olmak için çok önemli. Kendin için gitar çalıcaksan çalış yeter :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Malkavian - 29 Haziran 2010, 09:22:55

Önemli canım ne kadar çalışsan da o küçük parmağını kullanamıyorsan vasatsın demektir :) Akor basarsın her şarkıyı da çalarsın ama soloya geldi mi tırtlarsın :) parmaklar ne kadar açılabilir ve ne kadar bağımsız hareket ettirilebilir ise o kadar kendini geliştirebilirsin.. Ha çalışmak da ayrı dediğim gibi belli noktaya kadar.

Evet iki yıl sonra klasik olan kısmına başlangıç yapabilmiş bulunuyoruz. Umuyorum elektro için bir iki yıl daha beklemeden geçiş yapabilirim...

En zoru akustiktir. Ona geç bence ilk. orda kas kendini. Telleri de daha sert sonra elektroya geçersen çocuk oyuncağı gibi geliyor ve baya rahat ediyorsun.
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 29 Haziran 2010, 09:41:58
Parmak egzersizlerini düzenli ve yoğun bi şekilde yaparsa parmaklarını açmış olur. Bu yetenekle çok alakalı değil bence. Sonuçta doğuştan yetenekli olunca hemen bülü bülü solo atmaya başlamıyorsun demek istedim.
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Deadman107 - 29 Haziran 2010, 11:55:47
Yetenek çok önemli değil, çalış yaparsın :D

Edit: Yaa tabii ki çok önemli ama çok büyük bi müzisyen olmak için çok önemli. Kendin için gitar çalıcaksan çalış yeter :D

Akdeniz aksamlarını çalırsam tamam. :D :D :D
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Ireth~ - 29 Haziran 2010, 11:59:27
Akdeniz aksamlarını çalırsam tamam. :D :D :D

Al işte bu adamın parmaklarını açmasına çok gerek yok :D Bare yapmayı öğren yeter ;D
Ama bununla kalmamalı. Hem de elektro istiyosun bilemiyorum akdeniz akşamları falan :P
Başlık: Ynt: Elektro Gitar ~
Gönderen: Deadman107 - 29 Haziran 2010, 12:53:11
Çoğu insan akdeniz aksamlarını çalınca gitarı bırakıyor :D ondan öyle dedim.Yoksa hedefim büyük benim :P