Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Çizgi & Anime => Konuyu başlatan: Ashley - 31 Temmuz 2008, 01:16:59

Başlık: Vampire Knight
Gönderen: Ashley - 31 Temmuz 2008, 01:16:59
Dün akşam arkadaşımın tavsiyesi üzerine açtım ve delisi oldum. Vampirli bir anime arada çocuksu olaylar olsa da genelinde karanlık bir havası ve derin bir konusu var. Zaten kızlardan izleyipde başroldeki iki heriften birine aşık olmayanı görmedim:D

İzlemek isteyenler için :
http://www.megavideo.com/?v=YH5B3U1N

search völümüne vampire knight 2 3 die yazarsanız devamını da izlersiniz.

Sevgiler...

Lütfen anime hakkında bilgi veriniz varsa resim yada video paylaşınız. -Barty-
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: magicalbronze - 31 Temmuz 2008, 18:43:53
Manga hakkında bilgiler;

(http://www.mtv.com.tr/anime/images/b215fa1a-517c-4f4c-b85f-f0740c2a2102.jpg)

Hino Matsuri'nin LaLa'da yayımlanan aynı adı taşıyan mangasından uyarlanmıştır.

Yuki'nin en erken hafızası kış günü fırtınalı bir gecedir, bir vampir tarafından ısırılmış olduğu yer...ve sonra Kaname adlı başka bir vampir tarafından kurtarılmıştır.

Bu olaydan sonra 10 yıl geçmiş Yuki Cross, Cross Akademisinin müdürünün kızı olarak evlat edinilmiş, büyütülmüştür.
Cross Akademisi iki değişik grup öğrencilerden meydana gelmektedir: Gündüzcüler ve Gececiler. Alacakaranlıkta gündüzcüler yatakhanelerine döndüklerinde yolları gececilerle yani vampirlerle aynı yerden geçmektedir. Yuki Cross ve Zero Kiryu okulun koruyucularıdır ve gündüzcüleri gececilerden korumaktadırlar, yani bir nevi gardiyanlardır. Bunu yapmalarındaki tek sebep gececilerin vampirlerle dolu olmasıdır. Gececi öğrencilerden biri olan yani bir vampir olan Kaname'yle Yuki'nin karasevdası yasak bir aşkın başlangıcı mıdır? veya ona onu çeken geçmişinde bir şeymi vardır? Çünkü bu sırların dünyasında hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve hatta yanlış bir güvenin bedeli bile ölümden daha kötü olabilmektedir...

Vampirler ve Vampir Dereceleri:
Bir insan, safkan bir vampir tarafından ısırıldığında vampire dönüşmektedir. Vampirlerde yaşlanırlar fakat bu oran insanlara göre daha yavaştır. Vampirler geceden hoşlanırlar, günışığından nefret ederler fakat günışığı onlara zarar vermemektedir. Haçlar, Sarımsaklar ve Kutsal Su zaafiyetleridir. Yaralarını çabucak kapatabilmeleri ve onarabilmeleri, zor öldürülmelerini sağlamaktadır. Vampir Avcıları da bu nedenle, bir silah kullanmaktadır.

Level A, safkan vampirlerin bulunduğu, çok küçükolsada, çok güçlü bir azınlıktan meydana gelen seviyedir. Safkan vampirin bir insanı ısırması sonucu, o insan vampire dönüşebilir. Safkan olan kardeşler birbirleriyle evlenebilir, bu da oldukça yaygındır, nadir değildir.

Level B, ileri derece güçlere sahip olan, soylu vampirlerden oluşur. Level C ise sıradan vampirlerden meydana gelmektedir ve en büyük gruptur.

Level D, Level A yani safkan vampirler tarafından ısırılıp vampire dönüşen insanların oluşturduğu gruptur. Küçük bir gruptur.

En son grup Level E ise, neredeyse öldürme derecesine gelmiş ve çıldırmış, insan olan vampirlerden meydana gelmektedir. Diğerlerinden ayrılan farkı, oldukça tehlikeli olmasıdır. Level E'ye düşenler kan ihtiyacını ve içgüdülerini bir türlü kabullenemezler. Level D ya da Level E vampirleri Level B vampirleri tarafından kontrol altında tutulabilir.

Karakterler;

Yuki Cross
(http://img228.imageshack.us/img228/6388/vk3ip5.jpg)
Cross Akademisinin sahibinin üvey kızıdır, 10 yıl önce bir vampir tarafından saldırıya uğramıştır ve saldırıya uğradığı andan önceki hafızasını hatırlayamamaktadır. Onu bu saldırıdan Kaname Kuran kurtarmıştır ve onu hayat kurtarıcı olarak gördüğü gibi aşıktır. Minnet borcu hisseder.

Zero Kiryu
(http://img254.imageshack.us/img254/6173/vk4nw9.jpg)
Yuki'nin çocukluk arkadaşıdır. Okulun gardiyanlarındandır. Yuki müdürün evine geldiğinden beri, ona yakın bir ilgi duymuştur. Ailesi, Vampir Avcılarından biridir. Zero ve kardeşi Ichiru küçükken, aileleri safkan bir vampir olan Shizuka Hio tarafından öldürülmüştür. Bundan dolayı Vampirlere karşı içinde derin bir nefret barındırmış ve daha iyi bir Vampir Avcısı olmaya çabalamıştır. Fakat durum, göründüğü gibi olmayacaktır...
Çünkü, Zero'nun bir sırrı vardır.

Kaname Kuran
(http://img228.imageshack.us/img228/463/vk5aq7.jpg)
Safkan bir vampirdir. Yuki'yi bir vampir saldırısından kurtarmıştır. Gece sınıfının başkanıdır, gece sınıfı öğrencileri ondan korkmakta ve saygı duymaktadır.
Gece sınıflarına karşı oldukça soğuk ve otoriter davranırken, Yuki'ye karşı hep sevecen ve tatlı davranmaktadır. Yuki'ye karşı bir ilgi duymaktadır ama bunun niye ve neden olduğu anlaşılamamaktadır. Ayrıca, Zeroyu öldürmemiş yaşamasına izin vermiştir, çünkü bunun Yuki'yi üzeceğini biliyordur.

***

Seslendirme:
Yuki Cross - Yui Horie
Zero Kiryu - Mamoru Miyano
Kaname Kuran - Daisuke Kishio
Takuma Ichijo - Susumu Chiba
Hanabusa Aido - Jun Fukuyama
Akatsuki Kain - Junichi Suwabe
Senri Shiki - Soichiro Hoshi
Ruka Soen - Junko Minagawa
Rima Tohya - Eri Kitamura
Seiren - Risa Mizuno
Headmaster Cross - Hozumi Goda
Sayori Wakaba - Kana Ueda
Shizuka Hio - Keiko Sonoda


ve son olarak bölüm listesi;

1- Night of the Vampire
2- Memories of Blood
3- Fang of Repentance
4- Trigger of Conviction
5- Feast in the Moonlight
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: GeD - 07 Ağustos 2008, 11:02:31
İşte merak ettiğim asıl anime. Hino Matsuri işte daha ne olsun. Konusuna bayılmıştım. Vampir olunca olayın içinde daha bir meraklı oluyorum. Ravenlofttan mıdır hellsinfen midir bilemem... :D Kaname'yi çok merak ediyorum burada. En yakın zamanda izlemek dileğiyle
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: DarLy OpuS - 07 Ağustos 2008, 14:48:05
Azıcık baktım bölümlerine falan, jenerik müziği pek bir tatlı. :P Zaten animelerin en çok bu yönünü sevmişimdir, hoş bir hatun sesiyle girersin olaya. :D
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: Ashley - 08 Ağustos 2008, 10:19:32
Arkadaşlar dikkatli izleyin bağımlılık yapabilir =)

Bu arada ilgilenen olursa Silver Light In The Darkness adı altında hakkında fan fiction yazıyorum pm atanlara yollanabilir =)
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: magicalbronze - 16 Eylül 2008, 17:06:47
Arkadaşlar dikkatli izleyin bağımlılık yapabilir =)
Ne kadar doğru söylemiş şair! :P

Son diye bir şey olmadığından -daha doğrusu seri bittikten sonra mangası var lakin o da önerilmiyor- hevesiniz kursağınızda kalabiliyor. Yani ne olacak gerisi diyeceksiniz son bölümünü izleyince. Yine de değer, çok hoşuma giden bir animeydi.
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: Nefertari - 16 Eylül 2008, 18:32:20
İlk bölümünü indirdim (sanırım ilk bölüm :P ) izledim..Pc başında ne zaman uzun kalırsam hepsini indiriyim diye düşündüm :P
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: cigarette smoking man - 28 Mart 2009, 11:12:55
dün gece vampire knight guilty'nin son bölümünüde izledikten sonra arşive kaldırdığım bir seri oldu ilk başlarda komedi gibi gözüksede olaylar zamanla değişmeye başlıyor kapanış müziğinin başı oldukça güzel. ne bileyim burada olsun başka forumlarda olsun izleyen herkes çok beğenmesine rağmen benim o kadar hoşuma gitmedi. izlenecek bir şeyin bulunmadığı zamanlarda ve kısa dönemlerde izlenebilecek bir seri.
fakat gülmek isteyenlerin cross yuuki nin davranışlarını izlemesini öneririm.
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: DarLy OpuS - 31 Mart 2009, 11:08:18
Death Note'dan sonra bir göz atmak istediğim anime. :D
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: magicalbronze - 31 Mart 2009, 11:10:02
Göz atın fakat sonunda -yarım kaldığında- nerede bunun devamı demeyin. :D Kendi adıma tekrar söylüyorum saçma bitti. İkinci sezonu mu ne çıkmış ama, tam olarak bilmiyorum.
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: Nihbrin - 31 Mart 2009, 14:02:23
İyide ikinci sezonu olduğu için 1. sezonun eksik bitmesi kadar olağan başka ne olabilir ki? Vampire Knight Guilty 2. sezonun adı, 1. bittikten sonra ona bulaşın tüm sıkıntınız son bulsun  :hömm:
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: skandy_duygu - 20 Kasım 2009, 20:45:25
bowwwwwww bayılıyorum şu animeye zeronun hastasıyım e seviyesi filam olmasın beni bağlamıo gelsin benim kanımı içsin hiç bişeycikler demem valla(lütfen sadistçe algılamayınxDD...)
HANABUSADA ÇOK TATLI
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: sweet--_--girl - 26 Kasım 2009, 14:49:28
yha 3. bölüm ne zaman çıkacak bilen var mı ??? :-\
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: skandy_duygu - 26 Kasım 2009, 14:51:33
yha 3. bölüm ne zaman çıkacak bilen var mı ??? :-\
2.sezon 3. bölüm mü 3. sezon mu bildiğim kadarıyla 3. sezon çıktı bile
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: Nihbrin - 26 Kasım 2009, 14:59:38
3. sezon'un çekilip çekilmeyeceği bile belli değil. Başka bir studyo yayın haklarını satın aldı ancak henüz bir şey duyurmadılar. İlk studyosu ise 2010'da ilk sezonun dvdlerini çıkaracağını duyurdu. Mangasına yetiştiği için isteseler bile yeni bölüm çıkartamazlar şu ara, ancak bu konuda bir tahminde bulunmam gerekirse 2010 kış sezonunda (eylül civarı) çıkar gibi geliyor bana.
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: sweet--_--girl - 26 Kasım 2009, 15:00:17
hmm ben 3. sezon diyodum
peki nerde bulabilirim tr altyazılı olanını???
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: skandy_duygu - 26 Kasım 2009, 15:06:19
3. sezon'un çekilip çekilmeyeceği bile belli değil. Başka bir studyo yayın haklarını satın aldı ancak henüz bir şey duyurmadılar. İlk studyosu ise 2010'da ilk sezonun dvdlerini çıkaracağını duyurdu. Mangasına yetiştiği için isteseler bile yeni bölüm çıkartamazlar şu ara, ancak bu konuda bir tahminde bulunmam gerekirse 2010 kış sezonunda (eylül civarı) çıkar gibi geliyor bana.
Ozaman ırum bi tane yanlış hatırlıyorum çünkü bi tane sitede bi üye ben 3. sezonu izledim 4. sezonu arıyorum yazıyordu.
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: Nihbrin - 26 Kasım 2009, 15:12:45
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=9009
Bu link'e göre (ki animenewsnetwork haberler konusunda en hızlı-kesin sitedir anime konusunda) 3. sezon ile ilgili henüz "tek bir" bilgi bile yok. Çıkıp çıkmadığını sayfayı yer imlerine kaydederek yada basitçe sitenin adını anımsayarak ara sıra kontrol edebilirsiniz. Türkçe site konusunda fikir veremeyeceğim.

Spoiler: Göster
(http://img145.imageshack.us/img145/833/anlamayanaanlatmamethod.png)
Başlık: Ynt: Vampire Knight
Gönderen: SeD - 31 Temmuz 2012, 23:55:11
Zero iyi zero :D
İzlediğim ilk animee ama hiçbir şey hatırlamıyorum şu an :D