Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: Dreamcatcher - 09 Ocak 2008, 19:14:57

Başlık: Hatırla Sevgili
Gönderen: Dreamcatcher - 09 Ocak 2008, 19:14:57
Çok söz söylememe gerek yok herhalde, takipçisi olan bilir.. Hayatımda en severek, en hissederek izlediğim ve hemen hemen her bölümünde ağlamayı başardığım dizi Hatırla Sevgili sanırım..

(http://www.guzelresimler.net/data/media/117/hatirla%20sevgili%20Beren%20Saat%20resimleri.jpg)

Yapimci: ATV
Prodüktör: Ilgaz Giritlioglu
Proje tasarimi: Sis Yapim- Tomris Giritlioglu
Yönetmen: Faruk Teber
Senaryo: Nilgün Önes, Sebnem Çitak ve Aylin Aliberen
Oyuncular: Beren Saat, Cansel Elçin ve Okan Yalabik, Avni Yalçin, Engin Senkan, Lale Mansur, Ayda Aksel, Hüseyin Avni Danyal, Nergis Öztürk, Meltem Parlak, Turgay Aydin

Konu: 1950' li yılların sonlarında İstanbul Büyükada' da yaşanan bir aşk hikayesi ve bunun çevresinde yaşananlar. Menderes Döneminin Türkiyesi' ni iki tarafı ile de alınan bir dizi. Yasemin' in babası Rıza, berberlik yaparken Adnan Menderes' in dikkatini çekmiş ve onun teklifi ile milletvekili olmuştur. Ahmet' in babası savcı Şevket ile çocukluk arkadaşı olan Rıza dönemin Türkiyesinde yaşananlar yüzünden Şevket  ile neredeyse düşman olmuşlardır.  Yasemin yıllardır adadaki komşuları olan Şevket Bey in oğlu Ahmet'e platonik bir aşk ile bağlıdır. Ahmet uzun yıllar yurtdışında kalmış ve Türkiye de çalışmak üzere ailesinin yanına adaya dönmüştür.
Ahmet'in dönüşü Yasemin' i ne kadar mutlu etse de Ahmet döndükten kısa bir süre sonra fransız kız arkadaşı da gelmiştir. Ve Ahmet michelle' e evlenme teklif ederek nişanlanmıştır.

Ahmet'in nişanlandığını öğrenen Yasemin yıkılmıştır ve uzun zamandır aşkını gizli bir isimle yazdığı günlüğü Michelle in eline geçmiştir. Michelle günlüğü okumuş ve ordaki kişinin Ahmet olduğundan da şüphelenmiştir.

Tesadüf eseri bulunan günlükteki kişinin kendisi olduğunu öğrenen ve günlüğün de sahibinin Yasemin olduğunu öğrenen Ahmet' in hayatı birden bire bambaşka bir yönde değişmiştir.

Dizideki tek gizli aşk yaseminin ki değildir.Yasemin' in en yakın arkadaşı Lale' nin abisi Necdet de uzun zamandır Yasemini sevmekte ama bir türlü bu hislerini ona açmayı başaramamıştır. Tam ona açılacakken Yasemin'in Ahmet'i sevdiğini öğrenen Necdet bu haber ile yıkılır. Yasemin ve Ahmet ailelerinin ilişkilerini onaylamamalarına rağmen görüşmeye devam ederler. Yasemin ve  Ahmet i ailelerinin baskısına daha fazla dayanamazlar ve yurtdışında evlenmeye karar verirler fakat o sabah yapılan darbe ile ikisinin de hayatları bambaşka bir yönde değişir.

Şevket, çocukluk arkadaşını darağacına yollayan kararı imzalarken Yasemin böyle bir durumdan sonra Ahmet'le mutlu olmasının mümkün olmadığını söyleyerek ondan ayrılır. Daha sonra bebeği ile ilgili Ahmetle konuşmaya çalışan Yasemin ona bir türlü ulaşamaz. Ahmet ise Babasının ameliyatı için Amerika' ya gitmek zorundadır. Gitmeden Yasemine geri döneceğini söyleyen bir mektup bırakır ama mektubu alan Nezahat bu mektuptan Yasemin'e hiç söz etmez. Yasemin ise karnındaki bebekle ne yapacağını bilemeyerek intihar etmeye karar verir. Necdet onu son anda bu durumdan kurtarır ve Yasemin in hamile olduğunu öğrenir. Ve Yasemin in sorununa onunla evlenerek bir çözüm bulur. Bu sırrı ise sadece Yasemin, Necdet ve Teo bilmektedir. Ahmet ise geri döndüğünde Yasemin' in evliliği ile yıkılır ve Bolu nun Kıbrısçık ilçesine Kaymakamlık yapmak üzere yola koyulur.

Bu zaman içerisinde Menderes asılır. Rıza ve diğerlerinin hapisleri müebbet hapse çevirilir.

1960 ihtilali, yargılama süreci ve en son Andan Menderes’in idamına kadar geçen dönemi tarafsız bir gözle anlatan dizi, 16. bölümünden itibaren 1966 yılından itibaren hikayesine devam edeecktir.
Süleyman Demirel siyaset hayatının başlangıcında ve Bülent Ecevit CHP’deki yerini sağlamlaştırmaya başlamış. Cevdet Sunay ise Cemal Gürsel’in yerine Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmuş. Üniversiteliler yeni oluşumlar içindeyken, işçiler de bir hareketlilik söz konusu. Hatırla Sevgili'nin kahramanları ise Türkiye'nin değişen sosyal ve kültürel yapısını aktaracak konumlardalar. Dünün çocukları, Işık, Deniz, Defne ve Harun büyüdüler birer üniversite öğrencisi oldular. Demokrat Partili Rıza Bey ise hapisten çıktı. Mehmet ve Sevim Türk aydınlarının o dönem içinde bulundukları dertlerin aynası olmaya devam ediyorlar. Nezahat, bir triko atölyesinin şefliğinde dördüncü yılını doldurdu. İşçiler cephesinde yaşananları onun hikayesiyle takip edeceğiz. Selma, Verem Savaş Dispanseri'nin başında. Kentleşmenin, göçün ve yoksulluğun büyüttüğü verem illetiyle mücadele ediyor. Dünün Yassıada savcısı Şevket, emekli olmasının ardından avukatlığa devam ediyor. Ayla ise artık iyi bir doktor aynı zamanda alımlı bir genç kadın. Melahat ve Kamil modaevlerinin başında. Keriman şöhret merdivenlerini hızla tırmanıyor. Büyük aşkın kahramanı Yasemin ise 1966 yılında  bir vakit öğrencisi olduğu Akademi'de hoca. Aynı zamanda dört yaşına gelen Rüya'nın annesi. Ahmet, kaymakam olarak gittiği  Kıbrıscık'daki  görevine devam etmekte.  Necdet'i ise Teo ve Lale'nin yardımıyla işlerini epey büyütmüş, pastaneler zinciri haline gelmekte olan işlerinin başında..

1969 Şubat'ında ise Ahmet, Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenir ve bunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin'le Necdet'in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya'nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin'den çıkaracak. Güzide'nin  hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin'le yüzleşen Güzide'yi de bir sürpriz beklemektedir. Yasemin, Güzide'ye Necdetle evliliğin iç yüzünü anlatır.
 
Deniz, kanlı pazar olarak anılan olayda bıçaklanır ve ağır yaralı hastaneye kaldırılır. Türkiye'de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye'yi  12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır.  Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar'ın bu çevrelerde yükselişi Işık'la ilişkisine etki edecektir.  

İşçi hareketleri'nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel  hükümeti, İsmet İnönü'nün de desteğini alarak eski DP'lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir.


(http://www.kokosh.org/wp-content/hatirlasevgilila6.jpg)

(http://www.diziler.com/foto_galeri/standart/hatirla_sevgili_06.jpg)

(http://img.blogcu.com/uploads/berkhakman_2483New_Picture_101.jpg)(http://www.diziler.com/foto_galeri/standart/hatirla_sevgili_02.jpg)

(http://www.trtube.com/vi/61049.gif)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: LuthienAda - 09 Ocak 2008, 19:17:53
arada izlesemde çok süper bi film  :)konusu filan çok güzel eski zamanları anlatıo ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 09 Ocak 2008, 19:27:47
Süper bi dizi ;) sadece deniz gezmiş için izliyorum valla ne yalan söliyeyim
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: em_dan_rup - 09 Ocak 2008, 19:37:13
Evet çok güzel dizi anneannemle yaşadığım için bu izleniyor evde :D hayranı yaptı sağolsun kendisi ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Amèlie - 09 Ocak 2008, 20:13:06
Sevmiyorum artık. :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: veritaserum - 09 Ocak 2008, 21:34:05
tatilde cok izliodum ama okul başlayınca biraz fedakarlık yapmak zorunda kaldım  :( :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: yeşilboncuk - 10 Ocak 2008, 09:44:58
gerçekten güsel bi dizi..ama okul engel oluyo....


O dan sonra Ö
K dan sonra L
U dan sonra Ü
L dan sonra M
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Hezarfen - 10 Ocak 2008, 18:42:41
Şahsi olarak o dönemle ilgili bir çok kitap ve makele okumuş belgesel izlemiş biriyim ve bu filmde herşey ucundan anlatılıyo..Binlerce kişinin katıldığı 6. filo taşlanmasına 50 kişiyle çektiler ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 10 Ocak 2008, 20:55:58
tabi ki dizi bu sonuçta binlerce kişiyle çekemezlerdi ya :D
ama bence yine de eski zamanları anlatan diğer dizilerden çok daha güzel...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Jejune - 16 Ocak 2008, 15:25:57
kesınlıkle dılarama ktılıyorum (= her bolumunde aglatmayı basaran bı dızıdır (=
takıp ettıgım 2. dızıdır kendısı (: severek ızlerız.
keske tum dızıler cemberımde gul oya,hatırla sevgılı gıbı bı etkı yaratabılse ınsanda ve tvde daha cok bu tur dızılere agırlık verılse..mafya dızılerı,aga dızılerı yerıne..
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: selin. - 25 Ocak 2008, 17:14:10
Süper bi dizi ;) sadece deniz gezmiş için izliyorum valla ne yalan söliyeyim

evet artık baska olay da kalmadı zaten :D o yuzden artık yok rüya kacırılırr yok ısık kocasyla tartısmalar yasarr ... :P sadece deniz gezmiş için izliyorum artık.. yasemnl ahmet de evlendı zaten bi tadı kalmadı :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 26 Ocak 2008, 01:58:35
evet artık baska olay da kalmadı zaten :D o yuzden artık yok rüya kacırılırr yok ısık kocasyla tartısmalar yasarr ... :P sadece deniz gezmiş için izliyorum artık.. yasemnl ahmet de evlendı zaten bi tadı kalmadı :D

Evet ya :P Birde Defne~Deniz meyvası gelecek o ne olacak acaba :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 26 Ocak 2008, 14:59:51
Evet ya :P Birde Defne~Deniz meyvası gelecek o ne olacak acaba :P

ahaha ewt :D ben taa reklamlarında gördüğümde tahmin etmiştim ama defnenin hamile olduğunu :D
of ya deniz de doğu illerinde, nolcağı belli değil, çocuk yetim kalmasın  :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 27 Ocak 2008, 03:40:34
Neyse bu bölümde kız bulundu da rahatladık.. :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 31 Ocak 2008, 00:04:53
aaa hakan sen de mi izliyosun olleey :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Jejune - 02 Şubat 2008, 00:27:30
resmen hüngür hüngür oturdum ağladım :S
denız yakalancak ve babası vuruldu off cok kotu bı bolumdu =/
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 03 Şubat 2008, 19:01:02
off ewt yaa mehmet çok salaklık yaptı denizin parkasını giyerek :'(
yani bıraksa giymese olmaz mıydı sanki =((
üff ya denizi de yakalıcaklar kesin :( tam o anda bitirilir mi hasta ediyolar adamı :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 03 Şubat 2008, 23:36:51
hiç giymemek değil de orda koşmasa dursa zaten temiz bişey olmayacak :S
Defneyle Denizin buluştukları kısım çook güzeldii (L) :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Jejune - 04 Şubat 2008, 03:19:05
evet ya orda kosmasaydı sonucta aranmıyo yanı.
bencede o kısıma bıttım zaten :D cok tatlılar yaa :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: nymph - 04 Şubat 2008, 20:16:46
sanırım ilk bölümünden başlayarak tekrarını veriyolar biraz önce (biraz önce dediğim 1-2 saat öncesi :P ) zaplarken gördüm 1. bölümüydü (= oturup baktım gerçekten güzel bir diziymiş yani ilk bölümü güzeldi  :uhe
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 04 Şubat 2008, 21:09:56
Sıkıyönetimi geçtiler.çok fazla yasak kitap ele geçirilmiş olmalı :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 05 Şubat 2008, 22:48:28
sanırım ilk bölümünden başlayarak tekrarını veriyolar biraz önce (biraz önce dediğim 1-2 saat öncesi :P ) zaplarken gördüm 1. bölümüydü (= oturup baktım gerçekten güzel bir diziymiş yani ilk bölümü güzeldi  :uhe

aa ne güzel ben rastlamamıştım izlerim :D
yaz tatilinde vermişlerdi bütün ilk sezonu :)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: nymph - 05 Şubat 2008, 22:51:29
aa ne güzel ben rastlamamıştım izlerim :D
yaz tatilinde vermişlerdi bütün ilk sezonu :)

evet bu da sanırım öle bişey ama ben bugün bakamadım =\
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 06 Şubat 2008, 22:23:56
Hatırla Sevgili'nin sitesine baktım da 52. bölüm fragmanı daha çıkmamış umarım yarın çıkar çok merak ediyorum :-\
bi de Deniz&Defne videosu buldum benim çok hoşuma gitti :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oEZoR7CINsg[/youtube]
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 07 Şubat 2008, 22:52:49
Reklamı gören var mı :-\ herkesi karokola almışlar sorguya çekiyorlar tabi şiddetle :-\ Deniz'in önünde Defne'ye de tokat atıyorlar :-\ Mehmet hastanede oğlumu görmek istiyorum diyor :-\ yarınki bölüm kaçmaz..
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 07 Şubat 2008, 23:13:32
Reklamı gören var mı :-\ herkesi karokola almışlar sorguya çekiyorlar tabi şiddetle :-\ Deniz'in önünde Defne'ye de tokat atıyorlar :-\ Mehmet hastanede oğlumu görmek istiyorum diyor :-\ yarınki bölüm kaçmaz..
Ben izledim.Ahmet'İn annesini filanda hapse atıyorlar.Heralde Necdet'ler imza kampanyası yapacak.Çok sinirimi bozdu ya o karokol hedeleri :-X
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Jejune - 07 Şubat 2008, 23:28:22
Reklamı gören var mı :-\ herkesi karokola almışlar sorguya çekiyorlar tabi şiddetle :-\ Deniz'in önünde Defne'ye de tokat atıyorlar :-\ Mehmet hastanede oğlumu görmek istiyorum diyor :-\ yarınki bölüm kaçmaz..

ya evet :-\ of cok kötü ya.. denız ve defne özellikle.. mehmet ölmüyo galıba :S
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 07 Şubat 2008, 23:44:39
Evet Selma'ya da tokat atılınca bi kötü oldum :-\
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 07 Şubat 2008, 23:50:28
Deniz çok gıcık olur ama polislere
Merak edenler için fragman;
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i1CkD24sL3E[/youtube]
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Amèlie - 08 Şubat 2008, 08:51:24
Of çok kötü gerçekten ya yeniden sevdim diziyi birden hareketlenince. :P Aa bugün ya yaşasın. :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 08 Şubat 2008, 17:06:31
Reklamı izleyince çok kötü oldum yaa :-\ Mehmet oğlunu çağırınca Ali "Oğlu benim!" diyo ya çok duygulandım orda :ole
selma'ya nasıl vurabiliyolar öyle çok çok kötü =S ama Mehmet ölmeyecek herhalde artık çok sevindim :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 08 Şubat 2008, 17:09:10
Deniz'in sonu Yusuflar gibi olacak ya :(

Ya da daha kötü >:(

İğrenç bir bölümdü

Kaç bölüm beklediler bir bölümde Türkiye Halk Kurtuluş Cephesi cıx cıx Mehmet cıx cıx Ya Necdet'i bile tehdit ettiler >:( Hele Sinan'ların ölümü :'( Gerçekten kötü bir bölümdü...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Amèlie - 09 Şubat 2008, 13:25:29
Of öldüm bittim dün izlerken, ne zamandır ağlamıyordum ve ağladım dün. Kendime inanamadım. :P Ama çok kötüydü gerçekten ya, son kısmı sanki geçiştirilmiş gibiydi, hemen bitsin diye kasmışlar gibi geldi ama gerçekten berbattı ya.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: nymph - 09 Şubat 2008, 18:51:44
bende seyrettim dün akşam süperdi babam anlatırdı o zamanlar olanları açıkçası bu kadar kötü olduğunu düşünmemiştim  :hemk resmen vahşetti yaa  :-\
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 09 Şubat 2008, 20:49:16
Konu başlığındaki :) ifadesinin :( olarak değiştirilmesini talep ediyorum.. :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 10 Şubat 2008, 14:00:05
Cidden son bölüm direk felaket doluydu içim sıkıldı sonunda artık bende atıcaktım kendimi :P
Bu arada dün Dilarayla tiyatroya gittik "39 Basamak" Okan Yalabık'ın tiyatrosu. Çıkışta Okan Yalabıkla konuştuk resim de çekildik (ooh oh :P) dizi haziranda bitiyormuş
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 10 Şubat 2008, 14:48:23
İnanmıyorum o kadar erken mi :'( neyse zaten olay kalmadı herkesi hapse tıktılar ahmetle yasemin evlendi filan :-\
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 14 Şubat 2008, 15:55:33
Bu son bölüm neydi böyle yaa. Resmen ağlattı hüngür hüngür, katliam yaşandı. Zamanında neler olmuş bence şu anki hlimize şükretmek lazım. İşte tüm amacımız birdaha böyle günlere dönmemek olmalı ki bazıları bu yapılanlardan zevk alıyor olacak ki bu zamanlara geri dönebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: vampireLLa - 14 Şubat 2008, 15:59:12
Bu son bölüm neydi böyle yaa. Resmen ağlattı hüngür hüngür, katliam yaşandı. Zamanında neler olmuş bence şu anki hlimize şükretmek lazım. İşte tüm amacımız birdaha böyle günlere dönmemek olmalı ki bazıları bu yapılanlardan zevk alıyor olacak ki bu zamanlara geri dönebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar...

döndük yada dönmek üzereyiz son virajıda aşarsak döneriz.. walla bölüm cok güzeldi annem dayanamadı bi ara içeri gitti (oda o bölümde olanlar cekmişte) yarın akşamki bölümü mrk ediorum ben nasıl olcak acep
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 14 Şubat 2008, 16:02:18
Ben daha fragmanıda izleyemedim inşallah bu akşam rastlarım fakat Denizler mahkemeye falan çıkartılacak galiba annem izlemiş öyle diyordu...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 14 Şubat 2008, 18:59:19
Bölüm fragmani;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2SFHOgnG_D4[/youtube]

İlerki bölümlerde bir intihar olayı görebilirsiniz ;)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 14 Şubat 2008, 20:36:58
Evet Deniz Gezmiş'in mahkemesi var bu bölümde :) Harun kaçmış sanırım ama tekrar yakalanıyor. Deniz babasının öldüğünü öğreniyor=(( Sevim'e de birşey imzalattırmaya çalışıyorlar. Mahirler ateş açıyorlar ama Mahir'in yanındaki vuruluyor =S
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 16 Şubat 2008, 13:14:06
offf bu bölüm de çook güzeldi :'(
en güzel kısmı bence harunun (ahhh) ışığın yanına gelmesi ve defneyle annesinin hapishanede konuşmasıydı :D
sevimin hapishaneye defnenin yanına gelmesi de çok güzeldi..
diğer yerler çok acıklıydı hele denizin babasının öldüğünü öğrenmesi :'( :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: em_dan_rup - 16 Şubat 2008, 13:29:27
Off deniz babasının öldüğünü öğrenince içim parçalandı :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 22 Şubat 2008, 19:57:34
yha ßişe soRucam deniz gezmiş  idam edildi mi? edildiyse kaçncı ßölümdüü? izlemem lazmda :)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 22 Şubat 2008, 20:04:19
yha ßişe soRucam deniz gezmiş  idam edildi mi? edildiyse kaçncı ßölümdüü? izlemem lazmda :)
Hayır daha mahkeme bölümündeyiz :salla Deniz'i en az birkaç bölüm daha görmek istiyorum üü :'( iyi oyuncu
gelenek bozulmasın :P--bölüm fragmani
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J5Pzm1QkmRc[/youtube]
Yaşar bıçaklanıyor bu arada :P fazlalıktı zati :P
@.birde ulaşların kaçması yakındır :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 22 Şubat 2008, 20:10:46
:ole :ole çok saooL :hug :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 23 Şubat 2008, 01:08:10
Harikaydı yaa!
Deniz&Defne :hihi Bayılıyorum zaten bu ikisine bugün artık mutluluktan ağladım :D ama ben mahkeme bölümlerini daha uzun bekliyordum kesik kesik gösterdi=((
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: silentangel93 - 23 Şubat 2008, 09:19:30
eet bende çok seviyorum hatırla sevgiliyiii.....(heheheheheheheh  deniz defneye evlenme tekliff ettii) :-* :-*
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 23 Şubat 2008, 09:23:32
eet bende çok seviyorum hatırla sevgiliyiii.....(heheheheheheheh  deniz defneye evlenme tekliff ettii) :-* :-*
ayrıcana evlendi :salla çok tatlıydılar özellikle defne :hug
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 23 Şubat 2008, 16:45:40
yaa deniz gezmişş :'( :'( off yha ßukadaR çaßuk muu :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 24 Şubat 2008, 19:45:59
haaarika bi bölümdü yaa bu sezonun en güzel bölümlerinden biriydi bence ;) ;)
ben de mahkeme bölümlerini daha uzun ve daha etkileyici bekliyodum ama kısa tutmuşlar.. :( yine de deniz gezmişin konuşması harikaydı barış koçak da çok güzel canlandırdı :D deniz ve defnenin olduğu bütün sahnelere bayıldımm! :hug çok güzeldi ya en sonunda evlendiler mektup ve o "geleneği bozmamak için" camdan kırmızı atkı sallama kısmında eridimm bu nasıl bi aşk! :wow
alinin sevime "artık ben sana yük oluyosam...." dediği sahne ve sevimin gözünün önüne mehmet'le evlendikleri anılarının gelmesi çok üzücüydüü :'(
ayrıca güzide'nin de aşırı duygusal olması çok sevimliydi :D
genel olarak beni ekranın başına kilitleyen yine deli gibi ağladığım bi bölümdü çook güzeldi! :strip

ayrıca arkadaşlar bunu izleyin mutlaka deniz'in defneye evlenme teklifi ettiği sahne: (LL)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uPRzkdjMRFI[/youtube]   ;) ;)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 24 Şubat 2008, 19:54:40
ayy ewt ya ne güzel bi aşk o ölee :hug deniz gezmiş süper yaa :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 24 Şubat 2008, 19:55:50
Ayy Güzide çok tatlıydı :hihi öyle ağlaması o kadar şirindi ki :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: em_dan_rup - 24 Şubat 2008, 20:45:34
Off ben izleyemedim bu bölümü ama baya şey kaçırmışım böhüüüü :'( off çok güzelmiş ya denizin defneye evlenme teklifi ettiği sahne
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 25 Şubat 2008, 23:04:28
Off ben izleyemedim bu bölümü ama baya şey kaçırmışım böhüüüü :'( off çok güzelmiş ya denizin defneye evlenme teklifi ettiği sahne
çoğu yeri geçti ama atv-avrupa dan şimdi izleyebilirsin
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 25 Şubat 2008, 23:47:38
ya da üye olup burdan da izleyebilirsin her zaman full bölümler oluyo:

http://www.hatirlasevgili.biz/forum/showthread.php?p=101641#post101641

;) ;)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 28 Şubat 2008, 12:52:53
Uff yeni bölüm çok kötü :( Ben anlatmadan fragmani izleyin isterseniz :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x1STQW-2zxo[/youtube]
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 28 Şubat 2008, 14:19:57
Deniz Gezmiş mesleğin nedir? PROFESYONEL DEVRİMCİ işte bu lafına can kurban
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 01 Mart 2008, 14:22:51
Sonunda Işık yola geldi dedim olmadı ya :P
Güzidelerin çocuğu çook tatlıı bayıldıımm :D Ayrıca Rüya'ya kardeş geliyor :P
Denizleri çok merak ediyorum öyle bi yerinde bitirdiler ki :-\
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 02 Mart 2008, 00:30:17
of ya dizi bir buçuk saat sürse 40 dakikasında yaşarla ışılı gösterdiler(en az) bişi olsa bari :P
Hani Deniz'lerin idam kararını açıklayan adam vardı ya saniyede 2 anlatım hatası yaptı :P ne kültürlü insanlarımız varmış yahu :P -tam bağımsız türkiye-mahirlerin kaçışı süperdi :ole güzide ve bebeğine bittim :yup Ahmet gündelik hayata geri döndü( :P)-tam bağımsız türkiye-
Nokta( :P)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 02 Mart 2008, 23:01:55
yine muuuuhteşem bi bölümdü :yup
necdetim nasıl da heyecanlandı ya bebeğini görünce! ama orda ahmete acıdım ben o duyguyu hiç tatmadım ki abii bakışları atıyodu necdet rüyaya sen de bu kadar küçüktün işte derken ;D ;D
bebek acaip tatlıydı ama yaa :D
defne sonunda tahliye edildi denizler de umarım yakalanmaz yaa :-\
ışık tam yola geldi ayrılıyo yaşardan derken yine döndü yaşara ya! adam ne güzel kendi ağzıyla ayrılmak istiyorum dedi! gidene dur denmez dimi ama :P haruncm bi kere de mutlu olsun be :D deniz gezmişin mahkemesi çok güzel! "-tam bağımsız türkiye!"

Hani Deniz'lerin idam kararını açıklayan adam vardı ya saniyede 2 anlatım hatası yaptı :P ne kültürlü insanlarımız varmış yahu :P
ewt adam takıldı orda anayasanın 166. maddesi diycek 2. kez ancak söyleyebildi! nedenini allah bilir!

sonuç olarak biraz sinirim bozulsa da çok güzel bi bölümdü! ;)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 04 Mart 2008, 18:27:57
Ya evet niye ayrılmadılar sanki :P Bu saatten sonra Harun'a geri dönemez Işıl.Zaten döneceğe de benzemiyor :-\ Ay bir de Yaşar Harun'un ilkokul arkadaşıydı :hemk Birde ben bu Harun'u Harun Karadeniz zannediyordum.Değilmiş.

Umut Kurt'u severim.Ama ne bileyim Beynelminel'deki rolünden sonra ne kadar uğraşsa da bir sağcı rolünü kıvıramaz :P aykırılık onun ruhunda var filan :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 05 Mart 2008, 20:25:43
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xwEwsxQohGc[/youtube]

Işıllar konusunda yanılmışız :salla Defne doğuruyor hem de denizin yanında :ayh eyvah farkettiler kaçtıklarını :P istanbul metrosu ha şaşırdım :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: nymph - 06 Mart 2008, 18:36:12
bu bölüm kaçmazzz  :D düğün doğum ne ararsan var yani (=
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: em_dan_rup - 06 Mart 2008, 19:33:47
Bu sefer unutmam inşallah izlemeyi biri bana hatırlatsın :P ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 06 Mart 2008, 20:01:34
dizi eğer haziranda bitiyorsa kızıldere katliamı bir-iki bölüm sonra verirler. :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 07 Mart 2008, 18:02:18
Doğuyor doğuyor hem de Deniz doğurtuyor yavrum benim :hihi Işık yine Yaşarla kavga ediyor :salla Yaşar out Harun in :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: nymph - 07 Mart 2008, 20:10:41
Bu sefer unutmam inşallah izlemeyi biri bana hatırlatsın :P ;D
ben hatırlatırım canım (=, bu arada biri beni bi konuda aydınlatabilirmi diziyi sonradan izlemeye başladığım için Yasemin'in anne ve babasının niye ayrıldığını bilmiyorum =/ biri anlatabilir mi =/
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 08 Mart 2008, 00:59:22
ben hatırlatırım canım (=, bu arada biri beni bi konuda aydınlatabilirmi diziyi sonradan izlemeye başladığım için Yasemin'in anne ve babasının niye ayrıldığını bilmiyorum =/ biri anlatabilir mi =/


o eski biraz keriman araya girdi ayrıldılar :(

en güldüğüm yeri istanbul metrosuydu hani :anem

üff sıkıcı bi bölümdü.O Deniz'in sigara,konçerto olayına bittim.Bir son sözlerini söylemediği kaldı :P yaşar da sıktı iyice bi ışık bi o evi terkedip duruyorlar atmosfer değişikliği filan :P nan ne barınıyosun kadına :P belki o da bu tarafa geçer(diye düşünmek saçma olur dizinin son bölümleri bunlar)ya denizin kaçma olasılığı çok düşük zaten büyük ihtimalle yakalacak kızıldere olaylarına karışmaz.Karışırsa da 1-2 bölüm sonra Good-Bye :P ya hani sinanın bi çocuğu vardı mahirin sevgilisi falan onlar niye yok ki :P zaten mahirler gidici azıcık daha gösterin uleyn :-X haruna acıdım ama ya :(  bebek de bebeğe benzese :P alparslan şimdiye kadar hiç gözüme çarpmadı ertuğrullar yeni geliyo :hönk azıcık şu yöne ağırlık verin ya.nezahat(sanırım)'in hastalığından bahsederken bizim son konunun özetini geçtiler saolsun daha iyi anladım :P çoğu kişi defnelerin tanıdığımıza geldik diyeceğini düşünüyor ama konuşmalar filan kaçış yok :-\ düşünsenize ya gitar çalıp rolling stone's filan konuşan çocuklar şimdi yarım saat birlikte kalamıyor :-\
56. bölüm bitti 60 son diyorlar.Birde 80 darbesi ile sonlanacakmış.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 12 Mart 2008, 18:39:58
Tahmin ettiğim gibi kızıldere katliamı bu bölüm.Ayrıca Deniz'lerin idamı da bu bölüm olabilir.Fragman de daha sonra göstermiş ama sanırım kızıldere daha önce olacak :hönk yaşarla ışık kesin ayrıldılar suratlarından belliydi.Defne yakalanmamış ama yakayı ele vericek kesin :hemk off ya azıcık uzatın bari şu olayları zaten mahirler,denizler olmadan ne zevki olacak bu dizinin :hönk
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aJBGM-cPsrQ[/youtube]
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: chandler - 12 Mart 2008, 18:43:06
kesınlıkle dılarama ktılıyorum (= her bolumunde aglatmayı basaran bı dızıdır (=
takıp ettıgım 2. dızıdır kendısı (: severek ızlerız.
keske tum dızıler cemberımde gul oya,hatırla sevgılı gıbı bı etkı yaratabılse ınsanda ve tvde daha cok bu tur dızılere agırlık verılse..mafya dızılerı,aga dızılerı yerıne..

onlar da olavak ki iyilerin değeri bilinsin. ;)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 13 Mart 2008, 14:30:39
Asıl bölüm yarın, ipler kopacak burada bekleyin... :ole
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 14 Mart 2008, 20:48:28
İdam =\ ama bu bölüm olmaz. Reklamın sonundaki gibi 3ü beraber yürürlerken bitirirler..
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 14 Mart 2008, 21:16:17
İdam =\ ama bu bölüm olmaz. Reklamın sonundaki gibi 3ü beraber yürürlerken bitirirler..
Ben 3'lüden emin değilim ama ulaş,cihan,mahir vs. çok fazla kişi bu bölümde ölecek.Derinlere inerlerler mi bilmem ama ağlayan çok olacak eminim.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Nefertari - 14 Mart 2008, 21:26:30
ya bildiğim kadarıyla bu bölümde idam edilmemeleri lazım..Çünkü idam zamanındaki konuşmalar falan yetmez diye düşünüyorum haftaya verirler o bölümü..
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 14 Mart 2008, 21:32:46
Bu arada böyle bi yazı buldum ve çok kötü oldum okurken=((

"DENİZ GEZMİŞ'E İDAM SEHPASINDA İŞKENCE YAPTILAR"
Bugün 87 yaşında olan, 5 yıldır kanser ve astım tedavisi gören, bir dönemin tanığı, Deniz ve arkadaşlarının avukatı Halit Çelenk'in bir gazeteye verdiği röportaj :

"25 DAKİKA CAN ÇEKİŞTİ"

İnfaz kesinleşince darağacında can vermenin ne kadar süreceğini düşündüm. Hukuk Fakültesi’nde okuduğumuz “Adli Tıp” kitabında, asılarak ölümün birkaç dakika içinde gerçekleşeceği yazıyordu. Deniz’in infazını unutamıyorum. Deniz’in can vermesi tam 25 dakika sürdü. 87 yıllık yaşamda geçirdiğim en kötü zaman dilimi olan o dakikalardaki çaresizliğimi anlatamam. Avukat arkadaşım Mükerrem Erdoğan’la birlikte cezaevi doktoru ile tartışmaya başladık. Bunu fark eden cellat yanımıza yaklaştı ve “Deniz çok ağır olduğu için ip kopmasın diye çift ilmik kullandım. İnfaz çift ilmik kullandığım için uzadı” dedi. Birkaç dakika içinde sona erecek olan infazın, çift ilmik atılarak 25 dakika sürmesinin adı da, “işkencedir”. Cellatın açıklamasından sonra duruma itiraz edince, Yusuf ve Hüseyin’in infazlarında tek ilmik kullanıldı.


DENİZ’İN AYAKLARI MASAYA DEĞDİ

Deniz, sehpaya çıkarıldıktan sonra ayaklarının altındaki tabureyi kendisi tekmeledi. Tabure masanın üzerinde bir süre döndükten sonra düştü. Ancak Deniz boşlukta asılı kalmadı. Çünkü boyu uzun olduğu için ayakları masaya değiyordu. Bu durumu gören Savcı Yardımcısı Veysi Sami, cellatı uyararak, “masayı çek, masayı çek” diye bağırdı. Bu süre içinde Deniz’in bilinci büyük bir ihtimalle yerindeydi. Darağacındaki kişinin o saniyelerde neler yaşadığını düşünebiliyor musunuz? Deniz’in boyunun uzun olduğunu bile bile, ayaklarının değeceği bir masa konulması, “işkence”den başka hangi sözle açıklanabilir?

"MAHKEME BAŞKANI SİGARA İÇTİ"

Denizlerin idamı sırasında gözümün önünden gitmeyen bir başka sahne ise, idam cezasını veren mahkemenin başkanı Ali Elverdi’nin, bir ağaca dayanarak sigara içmesidir. Deniz, Yusuf ve Hüseyin darağacına doğru yürürlerken Elverdi, sigarasını tüttürüp havaya üflüyordu. Ben bu davranışı da, bir işkence olarak tanımlıyorum. Çünkü o sigara acı değil, bir keyif sigarasıydı.


Çok kötü olacak idam bölümü=((
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 15 Mart 2008, 18:41:59
off inanmıoRm yha çok kötü olckk  :'( idam edildkleri bölümü çok mwerak ediormm off
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 15 Mart 2008, 23:16:35
Off çook kötü bitti :'( :'( :'( Deniz nereye gitti çok merak ediyorum ama allahtan orda değildi yoksa o da ölecekti =((
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 20 Mart 2008, 16:20:04
offh fRagmanı göRdm götüRüoLar idama Deniz Gezmiş'i :'( hadi eywaLLah aRkadaşLaR dedi gitti... :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 20 Mart 2008, 18:24:23
Geçen bölümü şu anda yorumlayamayacağım.Tek söyleyeceğim özellikle Ulaş'ın ölümünün bir gazete küpürü ile geçmesi ve birdaha sözkonusu olmamasının beni memnun etmediği...Ayrıca Ertuğrul'un saklanışı,Mahir'İn vuruluşu yeterince iyi değildi.
Ve de büyük ihtimalle Safahat Alp'in yargısız infazı gösterilmeyecek.
http://rapidshare.com/files/100994285/1.mpg.html
Fragman-Son sahne dahil.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 21 Mart 2008, 13:27:37
İdam bu bölüm!=((

İnfaz gerçekleşir! Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hücrelerinden alınırlar... Mücadeleleri boyunca tek bir cana kıymamış, yirmili yaşlarının başındaki üç genç idam cezalarının infaz edileceğinden habersiz Ankara Merkez Cezaevi’nin avlusunda kurulan darağacına doğru ilerlerler... Kızıldere’de ki çatışmada Mahir Çayan ve dokuz kişi hayatını kaybeder. Defne perişan, ölenler arasında Deniz’in de olduğunu düşünmektedir. Avukatların ve aydınların çabalarına rağmen üç genç ölüme hergün biraz daha yaklaşmaktadır. Nisan ayının son yarısında, hayat pahalılığı ve adaletsizliklere karşı ölüm orucuna girerler. Onüçüncü günde avukatlarıyla konuşup, oruçtan vazgeçmeye ikna olurlar. Darağacına giderken halsiz ve bitkin görünmemelidirler. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece yarısı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam cezalarının infazı için hücrelerinden alınırlar. İnfazların o gece yapılacağından aileleri dahil kimsenin haberi yoktur, kendilerinin bile. Mücadeleleri boyunca tek bir cana kıymamış, yirmili yaşlarının başındaki üç genç Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan sabaha karşı Ankara Merkez Cezaevi’nin avlusunda kurulan darağacında idam edilirler.

Atv'nin sitesinde Hatırla Sevgili bölümünde böyle bir resim var=((

(http://atv.com.tr/im/hatirla_sevgili/hatirla_sevgili_1752_c.jpg)

Ve sabahın sitesindeki habere göre idam gösterilmeyecek sadece idam sehpasına gidiş anı verilecek..

http://arsiv.sabah.com.tr/2008/03/20/gny/haber,6E4A80A6E0BC4EE684C3C62E9A3F69B4.html (http://arsiv.sabah.com.tr/2008/03/20/gny/haber,6E4A80A6E0BC4EE684C3C62E9A3F69B4.html)

(http://img.sabah.com.tr/2008/03/20/gny/im/B259009E76E6EA4B93A5F4E7r.jpg)

'Hatırla Sevgili'de ikinci idam!
'Hatırla Sevgili' dizisi Adnan Menderes'ten sonra Deniz Gezmiş'in asılmasını da ekrana getirecek. Asılma anının dizide gösterilmeyeceğini belirten dizi ekibi: "Deniz'ler ölmesin diye görüntü yok!"

50 kişilik bir ekip çalıştı
Atv'nin sevilen dizisi 'Hatırla Sevgili' tarihimize ışık tutmaya devam ediyor! Adnan Menderes'in idamından sonra dizi şimdi de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını ekrana getirecek. Gezmiş'in idam sehpasına nasıl gittiğini gösterecek olan sahneler önceki gün Beykoz'da eski bir kundura fabrikasında çekildi. 50 kişilik ekibin çalıştığı çekim akşam 18.00'de başlayıp sabah 06.00'lara kadar sürdü.

Rol için çok çalıştım
Senarist Nilgün Öneş, finalde Deniz Gezmiş'in idam sehpasında görülmeyeceğini belirtirken, Gezmiş'i canlandıran Barış Koçak "Denizler ölmesin diye asmadık" dedi. Koçak, "Rol için çok çalıştım. O dar ağacına baktığım vakit, o anı, o duyguları ve o hüznü kalbimden hissettim!" diye konuştu.



Ayrıca Berk Hakman diziden ayrılıyor arkadaşlar, anlaşamıyormuş. Reklamda da gördüyseniz zaten yoğun bakımda. Başka bir Deniz gelecekmiş ama Berk Hakman istememiş - ona noluyorsa :hemk - Deniz'i öldürecekler yani.. Çok kızdım Berk Hakman'a zaten dizi haziranda bitiyor! Bu kadar üzücü olay varken bari Deniz&Defne mutlu olsaydı=(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 21 Mart 2008, 13:37:41
Çok yazık . .
Reklamlarda Baş savcı '' Şunların sehpalarını sağlam yapında o an sorun çıkartmasınlar''
Dar ağacında 3 fidan solup gidiyor buna kimse dur demıyor!
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 21 Mart 2008, 13:40:15
2 ayrı fragman mı çıktı? Benim izlediğim fragmanda yok öyle bi sahne=S
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 21 Mart 2008, 13:41:57
Hapiste yemek getiriyo ya bı adam onun yanında kel bi adam var o dedi
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 21 Mart 2008, 13:46:34
Şimdi tekrar izledim ama demiyor=S

offh fRagmanı göRdm götüRüoLar idama Deniz Gezmiş'i :'( hadi eywaLLah aRkadaşLaR dedi gitti... :'(

Bu da yok
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 21 Mart 2008, 13:48:42
hayalmi gördüm ben töbe töbe :S
Bı daha denk gelirsem bakarım ama iyi hatırlıyorum vardı ya
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 21 Mart 2008, 15:10:10
Geçen bölümü şu anda yorumlayamayacağım.Tek söyleyeceğim özellikle Ulaş'ın ölümünün bir gazete küpürü ile geçmesi ve birdaha sözkonusu olmamasının beni memnun etmediği...Ayrıca Ertuğrul'un saklanışı,Mahir'İn vuruluşu yeterince iyi değildi.
Ve de büyük ihtimalle Safahat Alp'in yargısız infazı gösterilmeyecek.
http://rapidshare.com/files/100994285/1.mpg.html
Fragman-Son sahne dahil.

Burdaymış "hadi eyvallah çocuklar" dediği kısım=((
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 21 Mart 2008, 19:11:40
Fragman olayı biraz karışık arkadaşlar.Salı günü çıktı sanırım fragman biraz erken.Sonra perşembe günü Deniz sahneleri de eklendi.Berk Hakman'ın ayrıldığı doğru yönetmenle tartışmış sanırım kendi isteği ile ayrılacakmış.Bu bölüm çok kötü olacak ya :( İdam sahnesini göstermeseler bile  :'( Artık kalan bölümlerde Ahmet-Yasemin gösterirler full :P Ama daha Kaypakkaya var,Harun var,ismini hatırlayamadığım bir katliam daha var...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 22 Mart 2008, 23:28:18
Dün ağlamayan yoktur heralde=(( Dizinin başından sonuna kadar ağladım bittiğinde de kolay kolay etkisinden çıkamadım=((
Deniz'in ölmesi çok kötü oldu ya gerçekten idamdan önce=(( Defne'nin halini düşündükçe kötü oluyorum=S Kızıldere haberini aldıktan sonraki hali özellikle... Gerçekten iyi oynadı Belçim Erdoğan. Defneyle Deniz'in son konuşmaları çok kötüydü=(( Gözleri açık gitti Deniz=((
İdam sahnelerini çok güzel yapmışlar. Yazılan mektupları okumuştum daha önceden ama izlerken daha kötü oluyor insan=(( Hüseyin İnan içine doğmuş gibi idamdan 3 gün önce yazmış mektubu babasına... Gecenin bi saati, kendilerinin hatta ailelerinin bile haberi olmadan gelip koğuşlardan alınılarak idama götürülmek... Hiç kimsenin bunu hakedeceğini düşünmüyorum. Hüseyin İnan'ın ayakkabılarını giymesine bile zaman tanımadılar. Hadi onu geçtim ölmeden önce son isteklerini yerine getirip Taylan Özgür'ün yanına gömselerdi...
Bu arada duyduğuma göre Berk Hakman son bölümlerde ana karakter olarak gösterildiği halde yan oyuncularla aynı parayı aldığı için ayrılmış! :hemk :hemk 11 bölüm kaldı dizinin bitmesine dayanamamış mı?!
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 23 Mart 2008, 00:46:18

Bu arada duyduğuma göre Berk Hakman son bölümlerde ana karakter olarak gösterildiği halde yan oyuncularla aynı parayı aldığı için ayrılmış! :hemk :hemk 11 bölüm kaldı dizinin bitmesine dayanamamış mı?!


Daha kısa sürebilir ;) Dün gece ki bölümde ellerinden geleni yapmışlardı bence.Bir bölümde bu kadar kişinin ölmesi de güzel değil elbette :hemk Defne'nin sinir krizi sahnesini 10-15 kez çekmişler sanırım :D Deniz'in son sözlerini tam söyletmediler sinir oldum.Birde bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki mektubun sonlarında Barış'ın sesi iyice gitti(ağlayacak gibi) Mahir'e yaptıklarını onlara da yaptılar.Öyle bir dönem ki doğru düzgün bir suçları olmadan öldürülüyorlar ve istedikleri yerlere bile gömülmüyorlar. :-\ Ahmet'in orada olmaması iyi olmuş çünkü Ahmet hayali bir karekter :P Tekrar tekrar farklı farklı yerlerde görüp okusak da anlayamayız ki olanları :-\  3'e 3'müş pehh :-\ Kıyaslanacak kişiler mi?Aslında bence Denizlerin idamıyla kendileri kaybettiler.Onların aleyhine dönünce tabi..12 EyLüL'e geliyoruz.Bir atlama daha sözkonusu-Sanırım Selma da demişti bi tv programında.Ali'yi devrimci olarak göreceğiz.Artık Yaşar-Işık olayını da iyice duygu sömürüsü haline soktular.Işık'In eşyalarını tek tek toplaması Yaşar'ın ağlaması-dakikalarca gösterdiler işkence gibiydi :D :P Ama dönem atlaması olmasın daha Harunlar filan da vardı :(
Dizinin Erdal Eren'in infazı ile bitirilme ihtimali varmış.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 23 Mart 2008, 14:22:03
Necdet'e sordum haziranda bitiyor dedi ben onun yalancısıyım :P
Evet evet o avukat Halit Çelenk sanırım. Gerçekten avukatlarıymış...
Öyle bi hale geldim ki Işık'ın evden ayrılma, Yaşar'ın ayrılma sahnesinde bile ağladım :hemk :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: PhoenixMan - 23 Mart 2008, 14:43:32
dizi güzel kötü demeyelim sonuçta kaç tane dizide bu tür konulara değiniliyor ki; ama deniz gezmiş ve arkadaşlarının yaptıkları konuşmaları falan az anlatılıyor yani doğru ama fazla değinmiyorlar... bu sebepten dolayı izleyenlere söylüyorum eğer kitapları okumadıysanız derhal başlayın dizidekinden daha da acıklı bir öykü bulacaksınız...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 23 Mart 2008, 15:27:35
ATV Hatırla Sevgili bölümlerini sezon sonunda DVD ye koyarak satışa çıkaracakmış!
Kesin alıyorum :salla
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 23 Mart 2008, 15:47:21
ATV Hatırla Sevgili bölümlerini sezon sonunda DVD ye koyarak satışa çıkaracakmış!
Kesin alıyorum :salla
yaşasınn :ole

he bu arada imzana bittm ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 23 Mart 2008, 15:50:37
Ohh belli bölümleri alırım valla cimri bi kişiliğimdir ben 8)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 23 Mart 2008, 16:04:37
yaşasınn :ole

he bu arada imzana bittm ;D

Teşekkürler :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 24 Mart 2008, 18:33:18
ya yine bişi sorucam hani idama giderlerken harunlar falan ıslık çalıyolarya onun bi adı warmı? çok güselmişte :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 24 Mart 2008, 18:43:31
Ya neydi bu bölüm öle, resmen hönk diye kaldım yani. Hele deniz ölünce çok üzüldüm yaa ve tabii idam sırasında... :-\
ya yine bişi sorucam hani idama giderlerken harunlar falan ıslık çalıyolarya onun bi adı warmı? çok güselmişte :D
Film müziği idi galiba o tam hatırlayamadım..
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 24 Mart 2008, 18:45:40
Ya neydi bu bölüm öle, resmen hönk diye kaldım yani. Hele deniz ölünce çok üzüldüm yaa ve tabii idam sırasında... :-\Film müziği idi galiba o tam hatırlayamadım..
bende film müziği diye hatırlıyorum ama :-\ ya bilen varsa söylesin çok merak ettim uyuyamam gece ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 24 Mart 2008, 21:06:53
Rodrigo'nun gitar konçertosu ? mu kastettiğiniz ?
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: scorpion325 - 24 Mart 2008, 22:50:43
Darbe yıllarını çok iyi anlatan bir dizi. Sürekli olmasa da denk geldikçe izliyorum.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 25 Mart 2008, 07:12:20
Bu bölüm çok çok güzeldi.Deniz'in Işık'tan ayrılırken ki sahnesi çok kötüydü kendimi ağlamamak için zor tuttum.Deniz Gezmiş'in arkadaşları ''haydi eyvallah'' demesi de çok dokundu açıkçası.Sanırım o zamanın ruhunu en güzel anlatan dizi bu.Ama Deniz Gezmiş'in son sözlerini kırpmalarına çok kızdım açıkçası  >:( 'Kahrolsun emperyalizm' ve Yaşasın Türk-Kürt kardeşliği sözleri kırpılmıştı.Bilerek yapıldığını düşünüyorum ben. :=) Ağlamamak için kendimi zor tuttum yani diziyi izlerken. :'( Ridrigo'nun gitar konçertosu süperdi ayrıca. :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 25 Mart 2008, 15:32:08
Bu bölüm çok çok güzeldi.Deniz'in Işık'tan ayrılırken ki sahnesi çok kötüydü kendimi ağlamamak için zor tuttum.Deniz Gezmiş'in arkadaşları ''haydi eyvallah'' demesi de çok dokundu açıkçası.Sanırım o zamanın ruhunu en güzel anlatan dizi bu.Ama Deniz Gezmiş'in son sözlerini kırpmalarına çok kızdım açıkçası  >:( 'Kahrolsun emperyalizm' ve Yaşasın Türk-Kürt kardeşliği sözleri kırpılmıştı.Bilerek yapıldığını düşünüyorum ben. :=) Ağlamamak için kendimi zor tuttum yani diziyi izlerken. :'( Ridrigo'nun gitar konçertosu süperdi ayrıca. :'(
Kırpılan birtek onlar değildi.Yaşasın Marksizm-Leninizm yüce ideolojisi! sözleri de yutulmuş Emperyalizm sözcüğü güzel bir dil sürtçmesi ile faşizm'e dönüştürülmüş.Dizinin senaristi Nilgün Öneş, Deniz Gezmiş'in sansüre uğrayan sözlerinin aslında çekildiğini ancak, dublajda oynama yapılmış olabileceğini söylemiş. Bu hafta yayınlanacak tekrarında da bu sansür kalkacak ve Denizin sözleri sansürsüz yayınlanabilirmiş.Ve de bu tekrar Cuma günü olabilirmiş.Yani yenil bölüm yerine.Bildiğim kadarıyla daha 12 bölüm var :uhe
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 25 Mart 2008, 16:20:55
Rodrigo'nun gitar konçertosu ? mu kastettiğiniz ?
bilmem o mu ki ??? ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 25 Mart 2008, 17:40:39
Kırpılan birtek onlar değildi.Yaşasın Marksizm-Leninizm yüce ideolojisi! sözleri de yutulmuş Emperyalizm sözcüğü güzel bir dil sürtçmesi ile faşizm'e dönüştürülmüş.Dizinin senaristi Nilgün Öneş, Deniz Gezmiş'in sansüre uğrayan sözlerinin aslında çekildiğini ancak, dublajda oynama yapılmış olabileceğini söylemiş. Bu hafta yayınlanacak tekrarında da bu sansür kalkacak ve Denizin sözleri sansürsüz yayınlanabilirmiş.Ve de bu tekrar Cuma günü olabilirmiş.Yani yenil bölüm yerine.Bildiğim kadarıyla daha 12 bölüm var :uhe

ee dün izledinmi tekrarını, ben bakamadım tv'ye. Kalkmışmıydı sansürler??
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 25 Mart 2008, 18:26:48
ee dün izledinmi tekrarını, ben bakamadım tv'ye. Kalkmışmıydı sansürler??
Dün tekrar yoktu yaban gülü diye bi dizi koymuşlar :S Yazmayı unutmuşum :D Ama işte bir ihtimal Cuma günü düzeltilmiş tekrarı falan olabilir =S
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Ginny Weasley - 27 Mart 2008, 22:15:49
Kırpılan birtek onlar değildi.Yaşasın Marksizm-Leninizm yüce ideolojisi! sözleri de yutulmuş Emperyalizm sözcüğü güzel bir dil sürtçmesi ile faşizm'e dönüştürülmüş.Dizinin senaristi Nilgün Öneş, Deniz Gezmiş'in sansüre uğrayan sözlerinin aslında çekildiğini ancak, dublajda oynama yapılmış olabileceğini söylemiş. Bu hafta yayınlanacak tekrarında da bu sansür kalkacak ve Denizin sözleri sansürsüz yayınlanabilirmiş.Ve de bu tekrar Cuma günü olabilirmiş.Yani yenil bölüm yerine.Bildiğim kadarıyla daha 12 bölüm var :uhe

Hadi ya tekrar olduğunu biliyordum da sansürü kaldıracaklarını bilmiyordum :salla

Rodrigo'nun gitar konçertosu ? mu kastettiğiniz ?

Evet evet o. =(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Hezarfen - 30 Mart 2008, 12:55:18
Şey bu diziyi takip etmiyorum.Ancak Denizlerin asıldığını duymuştum.Tekrarını izledim.Finalde asıldığı sahneyi göstermiyor.Sansür çok büyük saçmalık olmuş.Netiecede Deniz Gezmiş orada tam 45 dakika çok az nefes alarak asılı kalıyor.1-2 dakika değil, yüzürken kadığımız nefessizlik değil..Tam 45 dakika boynunda urgan ile..Böyle yerler sansürlenceğine diziye soktukları o saçma sapan aslında var olmayan karakterleri çıkartmak daha saygılı olurdu..Benim görüşüm o diziye koydukları karakterler (mesela kızılderedeki deniz) tarihe yapılan bir saygısızlıktır.Özellikle Deniz'in kızılderede canlı bulunduğu hastanede öldüğü gibi olaylar.. çok büyük bir saygısızlık.Neticede o eve bombalar bile atılmışken, filmde 2 makineli tüfekle 10 devrimcinin ölmesi, onlarada yapılan bir hakarettir.

Neyse nefretimi daha fazla kusmak istmiyorum.Sadece ekleyeceğim şey : o sansür tam bir saçmalıktı..Umarım o ayarda başka bir film çekilir, ve o filmde saçma sapan karakter ve sansürler olmaz
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 30 Mart 2008, 18:40:20
HakLısın.Ama 2 makineli tüfek değil.Bombalandıklarını belirtmişti orada.Tabii bazı şeyleri göstermiyorlar düpedüz korkaklık bu  :-\ Yusuf ve Hüseyin değil sanki Deniz ile Harun. Birde Deniz'i Kızıldere'ye almadılar.O Ankara içindi dur ihtarına uymadığı için vurulmuş falan sanırım =S Ama mesela hapishaneden 6 kişi kaçmış gibi gösterdiler.Gösterdikler 3-5 bölümlük tarihle de oynamasalar bari..
@:İzlemediğin belli TayLan'ın ölümü de tamamen uydurma olmuştu!
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Slyffindor - 06 Nisan 2008, 10:49:28
Ben de pek olumlu bir yorum yapamayacağım sanırım..Şu an içinde bulunduğum durumdan olabilir belki..Bu dizi hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor..Ve  ortaokul-lise çağındaki insanları sadece Sosyalizme Komünizme ÖZENDİRİYOR.Evet özendiriyor, devrim ruhu böyle olmaz. Kimseye gerçekçi bir şey kattığını düşünmüyorum..Kitap okumak daha faydalı olur bunları izleyeceğinize..Ha ama dizi kültürüm olsun derseniz İyi seyirler.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: PhoenixMan - 06 Nisan 2008, 14:00:46
Ben de pek olumlu bir yorum yapamayacağım sanırım..Şu an içinde bulunduğum durumdan olabilir belki..Bu dizi hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor..Ve  ortaokul-lise çağındaki insanları sadece Sosyalizme Komünizme ÖZENDİRİYOR.Evet özendiriyor, devrim ruhu böyle olmaz. Kimseye gerçekçi bir şey kattığını düşünmüyorum..Kitap okumak daha faydalı olur bunları izleyeceğinize..Ha ama dizi kültürüm olsun derseniz İyi seyirler.
ona bakarsan ilk başladığında da sağcıları mazlum gösteriyordu... dizi sadece o dönemdeki zorlukları anlatıyor başka bir amacı yok...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 06 Nisan 2008, 17:04:35
Harun çıktı hapisten canım benim  :-*  Defne gene müthişti bayıldım  :hihi Rüya'da yuh güya benden 2-3 yaş büyük teyzem gibi duruyo  :P  Ahmet'le Yasemin'de ne hikmetse bir değişiklik yok  :-\Gene çok güzeldi bu bölüm... En başında çalınan Demirbaş adlı şarkıya bayılıyodum zaten dizide bir kez daha duymak çok hoş oldu :D

Ayrıca dizide hoşlanmadığım bir şeyle karşılaştım. Bakınız:

(http://img382.imageshack.us/img382/2139/stogtmyejh2.png)   

Stalin'in resmi burada ne arıyor ki?  :o
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: PhoenixMan - 06 Nisan 2008, 20:35:08
Stalin'in resmi burada ne arıyor ki?  :o
ne var ki bunda adam komünist tabii verdiği kararlar çok tartışıldı ama yine de adam sonuçta komünist rejimi destekledi. eee sonuçta o sahnede karar verenler de komünist yani bunda hoşlanılmayacak ne var anlayamadım  :-\...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 06 Nisan 2008, 20:47:38
Komünist olduğunu biliyorum zaten ama yaptığı şeyler açıkçası pekte hoş değildi.Birden resmini de görünce şaşırdım açıkçası.  :=)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 06 Nisan 2008, 21:17:21
Geçen bölümde tartışılacak çok şey vardı zaten :D Demirbaş'a bayılıyorum ya ;D Rüya falan aşırı büyümüş :P Geçen dönem Şule'ydi şimdi ki maskotum Zeynep :D İnanmıyorum ya Yasemin'di Defne'ydi o dönemi yansıtsın diye uğraşıyorlar ama ne hayra alametse Işık günümüz modasına acayip uyum sağlıyor.Harun da hemen pas verdi ama :D Ali coşmuş :D Politika gündeme geldi.Birde artık iki tarafı da gösteriyorlardı.Eskiden THKO toplantıları harici yoktu.Şimdi ülkücüler ve Dev-Genç de var.Ne diyeyim kannlı 1 mayısla başlamaları güzel olmuş ama yine de panzerin altında kalan rüya ise diziden birkez daha utanç duymam gerekecek.Çünkü panzerin altında kalan kişinin kimliği belliydi hatta bir hemşireydi onun yerine yine kurgusal karekterlerimizden biri olan rüyayı gösterirlerse artık yuh derim.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 07 Nisan 2008, 11:44:35
Bu son bölümü hem beğendim, hem beğenmedim yaa. Ne bilim Rüya Ali büyümüş. Rüyayı pek benzetemedim yani tavırları davranışları olarak. Ama Ali olmuş yani tam oturmuş. Yeni kişiler gelmiş daha Deniz olmadanda alışamadım ben. Bide çok çabuk bitti gibime geldi hemen bişeyler oldu bitti anlayamdım "bu neydi.." oldum yanii. Neyse gende güzeldi gelecek bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum...
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 08 Nisan 2008, 19:58:07
Galiba yine o yazı yerine sığmayacak ;D Puhaha rüya süper ya aliyi delirtiyo o devrimciler ülkücülerle kavgayı bıraktı bide içlerinde kapışıyolar yok sen maucusun yok sen marksist-leninistsin yav sonuçta aynı dava için değilmi yani bu kavga niye disk'te ayıp etti yani koskoca halkın kurtuluşunu eyleme alınmazmı yav :P ama öle yada böle girdik içeri :D bide aliyi 1gecelik hapise aldıklarında yaşarın yeğeni ile konuşmaları süperdi yav ali güzel laf soktu ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 11 Nisan 2008, 19:08:53
Arkadaşlar yarın Lüleburgaz'a söyleşi amacıyla;
Barış Koçak
Murat Kubi
ve Mustafa Yalçıner geliyor.
Söyleşinin konusu 68 gençliği ve hatırla sevgilinin gençler üzerine etkisi.
Söyleşiye katılacağım ve kankamın çekeceği bol bol fotoğrafları da paylaşırım :D
Bir kere de Cansel,Beren falan gelmişti çekimler için.Trenli bölüm hani :D 2 gün 2 bölüm çekmişlerdi hatta bazı L.D.G üyelerimiz de bölümde görev almıştı :D Ayrıca bir bildiri hazırlamıştık 6 Mayıs için.Mustafa Yalçıner'e sunacağız :yup
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 11 Nisan 2008, 19:32:00
Hatırla Sevgili” ekibi Lüleburgaz’da
Emek Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü ve Emek Gençliği, “Hatırla Sevgili” dizisinin oyuncularını ve danışmanını 12 Nisan Cumartesi günü Lüleburgaz’a getiriyor.
HABER MERKEZİ
Emek Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü ve Emek Gençliği, “Hatırla Sevgili” dizisinin oyuncularını ve danışmanını 12 Nisan Cumartesi günü Lüleburgaz’a getiriyor.
Türkiye’nin siyasi ve toplumsal tarihini konu edinen “Hatırla Sevgili” dizisinin, ’68 kuşağını anlatan bölümleri halk ve özellikle gençler arasında büyük ilgi gördü, reyting rekorları kırdı. Deniz Gezmişleri ve diğer ‘68 kuşağı devrimcilerini anlatan kitaplar, satış rekorları kırdı. Duyarsızlıkla suçlanan gençler, bu dizi sayesinde yakın tarihimize ilgi duymaya, çevresinde gelişen olaylara karşı ilgi duymaya, siyaset ve politikayla ilgilenmeye başladı. Ülkenin bugünlere nasıl ve kimler tarafından getirildiğini, oynanan oyunları, çevrilen dolapları öğrendi.
İşte bu dizide Deniz Gezmiş’i canlandıran ve Deniz Gezmiş’e benzerliği ile büyük ilgi çeken oyuncu Barış Koçak, Yusuf Aslan’ı canlandıran oyuncu Murat Zubi ve ’68 kuşağı gençlik önderlerinden, Deniz’in yakın arkadaşı, Nurhak’taki çatışmalarda yaralanan, dizinin danışmanı gazeteci-yazar Mustafa Yalçıner, 12 Nisan Cumartesi günü Lüleburgaz’a gelecek. Saat 15.00’te, Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi Salonu’nda, sevenleri ile buluşacak olan “Hatırla Sevgili” dizisi ekibi, dizinin halk ve gençlik üzerindeki etkileri, ‘68’li yıllar, bugünün gençliği ve sorunları üzerine söyleşi yapacaklar.
Emek Partisi İlçe Yönetimi ve Emek Gençliği yöneticilerinden alınan bilgilere göre, girişin ücretsiz olduğu etkinlikte gençler, oyunculara ve Mustafa Yalçıner’e sorular sorabilecek, görüşlerini dile getirebilecekler.(haber alıntı)görünüm gazetesi.


Geçen gün duyuru dağıtıyorlarmış bizim çocuklardan birinin kapısına da bırakmışlar."Abi,çocukları komünist mi yapıcan? falan demişler :D Çok heyecanlıyım ama sormamı istediğiniz sorular varsa bu gece yollayın bana ;) Barış'ın görüşünü itiraf ettircem baydı artık o da :P ne işi var onun 68 gençliği ile ya :P Allahtan Deniz'i canlandırdı.Her neyse mutlu olduğumuz şey Mustafa Yalçıner'in de orada bulunması :uhe Çok düşük bir ihtimal Berk Hakman'da gelebilirmiş.Ama söyleşiye katılmayacakmış =/
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 11 Nisan 2008, 23:14:43
Harun bana da öyle bak  :hemk  ;D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 12 Nisan 2008, 10:57:06
Dün geceki bölüm bazı yönlerden güzeldi ama :P Ben çok beğenmedim.Özellikle yarım saat boyunca Işık ile Harun'un bakışmalarını göstermeleri çok saçma geldi :P Tamam anladık birbirlerini seviyorlar falan da ne böyle uzun uzun göstermeleri :D Zeynep'e birşey olcak diye korkmuştum ama :üü Ali Mehmet'in gerçek çocuğu bile olsa bu kadar benzemezdi heralde :D Yaşar Tufan'a haddini bildirecek diye düşünüyorum :D Ha Yaşar'a gelince herhalde ilerki bölümlerde o saf öğrencisiyle aşk yaşayacak :P Pöh,iyice tadını kaçırdılar bu dizininde yau :D Yasemin menapoza falan mı girdi acaba :anem Ne bu ya Zeynep'i kıskanmalar,yok çocigimiz olmuyo  :D Rüya'nın "Herkes aynı kitapları okuyor.Peki niye anlaşamıyorlar?" dediği yerde koptum ben.Yuh artık :D
rüya>ali ali>zeynep zeynep>Ahmet ahmet>yasemin
ögrenci>yasar yasar>isik isik>harun
Aşk döngümüz :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 12 Nisan 2008, 13:38:25
Işık'la Harun'u uzun uzun göstermelerine bende uyuz oldum  :P Hayır illa göstericeklerse yalnız Harun'u göstersinler Işık'a gerek yok  :=)  :P Yaa nasıl öptü Işık Harun'umu yaa  :'( Sonra Harun'um da Işık'ı öptü  :'( Harun o masum buseden bende istiyorum  :hemk :hemk
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Dreamcatcher - 14 Nisan 2008, 19:04:53
Öncelikle söleyeyim ben yeni bölümleri beğenmedim! Hayır kötü yaptıklarından değil ama sanki bana farklı bi diziymiş gibi geldi! O kadar alışmışım ki mahiri, hüseyini, yusufu, denizleri ve defnenin gençlik halini ekranlarda görmeye alışamadım yeni bölümlere.. Ali'yi zaten beğenmedim mehmetle denizi karıştırıp bi tip yaratmaya çalışmışlar ama çok kütük olmuş bence ;D rüya çok sevimli, güzel bi kız olmuş =) ışık haarika olmuş saçlarına bayıldım=) yaşardan ayrılması iyi oldu zaten anlaşamıyolardı! artık herhalde diziyi harunum için izlicem =P nasıl da anlamlı baktı öyle ışığa yaa :oyy
ama yine de o 1 Mayıs'ı çok güzel yansıtmışlar ekrana!
Ya üzüldüğüm şey o 1Mayıs sahnelerini hep Bankalar Cadde'sinde çekmişler tam bizim okul servislerini beklediğimiz yerde! Her gün ordayız bir kere bile görmez mi insan çekimleri yaa :'( gerçi tabiki okul zamanına denk getirmiyolardır ama çok sevinirdim rastlasaydım çekimlere! =(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 15 Nisan 2008, 11:53:27
'HATIRLA SEVGİLİ' İLE GELEN DENİZ GEZMİŞ EKONOMİSİ

Akşam gazetesi, "Hatırla Sevgili" ile Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına yıllar sonra yeniden alevlenen ilgiyi ekonomik yönden inceledi... O döneme yetişemeyen gençler, kitaplar, posterler ve yeşil parkalarla nostalji yapınca, "68 kuşağı tüketicisi" oluştu. En çok satan 10 kitap içinde idamı anlatan üç kitap var. Deniz'in yeşil parkası Beyoğlu'nda 60 lira...


Deniz Gezmiş ekonomisi

Hatırla Sevgili dizisiyle Türkiye gündemine gelen Deniz Gezmiş ve arkadaşları, gençler arasında yeniden popüler birer kahraman haline geldi. Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan ve Mahir Çayan’ın diziye damgasını vurduğu bölümlerin ardından o dönemi anlatan kitap satışlarında büyük artış yaşanmaya başladı. Kitapların yanı sıra Deniz Gezmiş posterleri, yeşil parkalar ve dönem kıyafetlerine olan ilgi de arttı. Büyük kentlerdeki kitabevlerinin yanı sıra Anadolu’da da Erdal Öz’ün “Gülünün Solduğu Akşam”, Nihat Behram’ın “Darağacında Üç Fidan”, Oral Çalışlar’ın “Denizler İdama Giderken” Halit Çelenk’in “İdam Gecesi Anıları” ve Turhan Feyzioğlu’nun “Mahir: On’ların Öyküsü” kitapları listelere girmiş durumda.

Diriliş’in tek rakibi Deniz

İSTANBUL’daki İstiklal Kitabevi yetkilisi Şahin Erdoğan, “Bu kitaplar artık klasik olmuş durumda, her dönem satılıyor. Ancak Hatırla Sevgili dizisiyle birlikte satışlar çok arttı. Biz de bu duruma hazırlıklıydık” dedi. En çok satan kitabın Erdal Öz’ün “Gülünün Solduğu Akşam” olduğunu söyleyen Erdoğan, ardından “Darağacında Üç Fidan” kitabının satıldığını belirtiyor. Dizide Mahir Çayan ve arkadaşlarına çok yer verilmese de gençlerin bir diğer ilgi odağı da Çayan’ı anlatan kitaplar.

Beyoğlu-Kadıköy’de ilk 10’a 3 kitabı girdi

1. Diriliş, Turgut Özakman
2. Siyah Süt, Elif Şafak
3. Allah’ın Kızları, N. Gürsel
4. Gülünün Solduğu Akşam, Erdal Öz
5. Veda, Ayşe Kulin
6. Darağacında Üç Fidan, Nihat Behram
7. İhtiyarlara Yer Yok, Cormac McCarthy
8. Mahir: On’ların Öyküsü, Turhan Feyzioğlu
9. Olasılıksız, Adam Fewer
10. Yolda, Jack Kerouac

İkinci el parka 30 lira retro modeller 60 lira

HATIRLA Sevgili’nin harekete geçirdiği bir diğer alan ise giyim oldu. Dizide 60 ve 70’li yıllara ait kostümlerin başarılı örneklerinin kullanılması da bu dönem giysilerine olan ilgiyi de artırdı. Doğu Alman ordusunun bir dönem kullandığı ve Deniz Gezmiş’le özdeşleşen yeşil parka da gençlerin ilgisini çekiyor. Hatırla Sevgili dizisinin kostüm sponsoru olan By Retro’nun sahibi Hakan Vardar “Alman parkasının adı artık Deniz Gezmiş parkası oldu. Almanya’dan getiriyoruz, ikinci el fiyatı 30, yenilerin fiyatı ise 60 YTL” dedi. Dizinin kadın oyuncularının giydiği kıyafetlerin de büyük ilgi gördüğünü belirten Vardar, “Yurdun her yerinden telefon geliyor, her yaştan insan dizideki elbiseleri istiyor” dedi.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 15 Nisan 2008, 18:47:21
Hatırla Sevgili ekibi Lüleburgaz’daydı
Lüleburgaz’da Hatırla Sevgili seyircileri oyuncularla buluştu.

Lüleburgaz ’da Hatırla Sevgili seyircileri oyuncularla buluştu. Emek Gençliği ’nin düzenlediği, Hatırla Sevgili dizisi oyuncularından Deniz Gezmiş ’i oynayan Barış Koçak , Yusuf Aslan ’ı oynayan Murat Zubi ve Sinan Cemgil ’i oynayan Çetin Demir ile dizinin danışmanı Mustafa Yalçıner ’in katıldığı söyleşiyi, çoğunluğu genç yaklaşık 500 kişi izledi.

Söyleşinin yapıldığı salonu dolduran gençler, dizi oyuncularına ve Mustafa Yalçıner ’e büyük ilgi gösterdi. Söyleşi öncesi ve sonrası söyleşiye katılan oyuncular ve Mustafa Yalçıner ’le bol bol fotoğraf çektiren, Deniz ’in posterlerini imzalatan gençlerin sordukları sorularla devrime, sosyalizme, ’68 kuşağına ve devrimci mücadeleye gösterdikleri ilgi, ’68 ve ’78 kuşağını, yürüttükleri mücadeleyi öğrenme istekleri dikkat çekti. Dizi oyuncularını canlandırdıkları karakterlerle de özdeşleştirmek isteyen gençler, dizide rol alan oyunculara, diziden önce ve diziden sonraki hayatlarında ne gibi değişiklikler olduğu*, Denizleri daha önceden tanıyıp tanımadıkları, siyasi görüşlerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığı*, bundan sonraki projelerinin ne olduğu sorularını yönelttiler. Mustafa Yalçıner , dönemin canlı tanığı olarak gençler tarafından ilgiyle dinlendi. Nasıl bir mücadele, ODTÜ ’deki silinemeyen ‘devrim’ yazısı, mücadele arkadaşlarının sehpaya yürürken hissettikleri, o dönemin mücadele koşulları, şimdiki dönemle benzerlik ve farklılıklar gibi sorular, Yalçıner ’in yanıtladığı sorulardan bazılarıydı. Söyleşiye katılanlar, yakın tarihimizi gençlere hatırlattıkları, halkın gündemine getirdikleri için dizi ekibine ve söyleşiyi gerçekleştiren Emek Gençliği ’ne teşekkür ettiler.
ALINTIDIR/EVRENSEL
* işaretli kısımları ben sordum  :D
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 02 Haziran 2008, 18:45:57
Dizi bitti mi yahu, nezamandır kimse bir şey yazmamış. Finaller yüzünden şu son bir kaç bölümü kaçırdım, sanırım geçen bölümde darbe çıkmıştı, izleyemedim ama.. :-\
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: pleasant^^ - 02 Haziran 2008, 19:42:00
Darbe bence berbattı.
Denizler'den sonra zaten dizi giderek batmaya başladı gibi ama.. :P
Yasemin-Ahmet-Zeynep,Harun-Işık-Yaşar pembe dizisine döndü.
Atv resmen Çalıklara geçtikten sonra artık ülkücü-devrimci eşitliği gibi birşey yapmaya çalıştılar.Bi onların planlarını,bi diğerlerinkini gösteriyorlar falan.
Erdal olmasa izlemeyeceğim zaten.. :-\
Gelecek hafta final olabilir.OLsun artık sıktı beni biraz :P Sanki Cuma günleri zorunluluktan izliyormuşum gibi bir his var içimde ya  :P
@:Gönül rahatlığıyla en iyi ihtimal iki hafta da bir ya da bölümün yarısı gibi bir kısmını izliyorum artık diyebilirim.Tabi bir yandan Ghost Whisperer da var ya  :huha
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 03 Haziran 2008, 22:39:18
hatırla sevgiliyi takip etmiyorum artık özelliklede denizler asıldıktan sonra baya pembe dizi olayına döndü o ona aşık falan kötü yaptılar bence :S
sadece 1 mayısa denk geldimmi izliyorum eylemler,söylenen sözler içime işlemiş bir parça buluyorum kendimden :)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 05 Haziran 2008, 20:40:39
Eskisi kadar güzel ve ilgi çekici değil artık.Ağlak yüzlü Yasemin'den bıktım özellikle.Niye dizilerde illa konuşmaların bir kısmı duyulur yanlış anlaşılır ve oradan konuşma bitmeden çekip gidilir hiç anlamam.İlla yanlış anlaşılıcak birileri yani  :-\
 Harun'a çok kızdım açıkçası :P Işık için her şeyi yapan o adam nerede? Neden kılını bile kıpırdatmadan öylece bekliyo? Işık için değmez mi yakalanmaya :P İnsaf yani.  :=)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 05 Haziran 2008, 23:46:49
Ya bitr şey soracağım. Yarım final mi yoksa sezon finali mi?
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Huor Eärfalas - 05 Haziran 2008, 23:49:20
sezon galiba
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Pitis^^ - 06 Haziran 2008, 11:05:54
Hatırla Sevgili final yazıo yaaa  :hemk off bitiyo mu yaniii  :hemk Erdal'ın idamıyla bitiricekler sanırsam fragmanda en son onu götürürlerken gösterdiler..Gerçi zaten pembe dizi olma sınırlarını aşmıştı artık  :hemk  ama üzüldüm yaa :'(
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: magicalbronze - 09 Haziran 2008, 16:42:05
Ve işte final bölümü ile bir diziyi, aslında dizi değil, geçmişte kalan olayları gerçekleriyle yansıtmaya çalışan biz diziler serisini bitirmiş olduk.

İki sevgilinin 60'lı yıllardaki aşkını anlatmakla başlayan ama daha sonra sadece o yıllara uygun olsun diye arka planda devrimci olayların ortaya çıkması ve akabininde dizinin daha fazla izlenmesi, bir süre sonra da dizinin iki sevgili arasındaki aşkı anlatmasından tamamen çıkıp bu olaylar üzerine yoğunlaşmaya başlamış ve böylede devam etmiş...

Söylenecek fazla bir durum yok aslında. Müziklerden tutun oynayanlara, yazarın elinden geldiğince olayları tüm çarpıklığıyla anlatmaya çalışması ve güzel bir senaryo, olaylar örgüsüyle  bugüne kadar izlediğim diziler arasında en çok beğendiklerimdendir.

Belki sevmeyende olabilir evet, sadece dizinin tutması için bu tür olayları gösterdiği, tamamı ile göstermediği veya yanlış anlatıldığı, bir çok insanın bu diziden sonra Deniz Gezmiş ve sol yanlısı ve 60'lı yılar, darbe öncesi ve sonrası ile ilgili kitaplar okumaya başlaması ki bu bir bakıma doğrudur vs. vs. bir çok şey. Hepsine saygı duymalıyız ama böyle düşünen kişilerdende diğer tarafa karşıda saygı duymasını beklemeliyiz..

Son bölüme gelincede çok beğendiğimi itiraf edeyim. Yani hem dizinin asıl amacını hem de o günlerde yaşanan olayları bir arada göstermekten ve enfes kesici sahneler koyup bizi kâh güldürüp kâh duygulandıran ve müthiş bir final koyup sonladırmayı başaran bir final bölümü oldu. Hoş Deniz'in öldüğü bölümden sonra artık izlemeyenlerde, dizinin eski tadını vermediği görüşünde olan bir çok kişide var. Yinede son bölüme kimsenin kötü bittiğini söyleyceğini düşünmüyorum.

Neyse tüm dizi ekibine, yönetmene ve oyunculara bize böyle güzel bir olaylar kurgusu yarattıkları ve en önemliside biz yeni nesillere en azından o zamanki olayların bir şeklini göstedikleri için sonsuz teşekkürler.. :=)
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: little_witch - 14 Haziran 2008, 01:36:31
Bence çok saçma bitirdiler.Yani böyle bir dizinin aptal bir piknikle bitmesinden pek hoşlanmadım.Haa neyle bitirceklerdi derseniz bende bilmiyorum ama böyle mutlu mesut bitmemeliydi.En çok Harun için üzüldüm bitmesine.Göremiyeceğim artık Harun'umu  :'( ışık'la çooooook uzaklara gittiler :P  Aman güzeldi işte uzatmıyım daha fazla.Her güzel şey gibi bununda sonu geldi.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: eniqmatic. - 23 Haziran 2008, 19:20:32
denizlerin asılmasından sonra tamamen fiyaskoya döndü. izlerken eski bölümlerini çok özledim ben şahsen. darbe hiç güzel yansıtılmamıştı, halbuki o zaman ne kadar şey olmuştu.. Birkaç bölüm daha çekebilirlerdi bence. diziye yakışır bi son olmadı.. ama olsun, son bölümleri hariç çoğunlukla ağladım izlerken :P
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Hezarfen - 23 Haziran 2008, 19:23:25
Tarihimize resmen küfreden dizi bitmiş :) Abi eminim denizlerin mezarda kemikleri sızlamıştır.. Bu kadar iğrenç bir anlatım olamaz .. esefle kınıyordum bu diziyi.. iyi ki de bitirildi daha fazla batmadı senaristleri
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: eniqmatic. - 23 Haziran 2008, 19:28:04
Tarihimize resmen küfreden dizi bitmiş :) Abi eminim denizlerin mezarda kemikleri sızlamıştır.. Bu kadar iğrenç bir anlatım olamaz .. esefle kınıyordum bu diziyi.. iyi ki de bitirildi daha fazla batmadı senaristleri

denizlerin kemiklerini sızlatan daha birçok şey oldu diziden sonra.. asıldıkları bölümün ertesisinde kitapçıya gittiğimde darağacında üç fidan kitabının satışlarında muhteşem bi artış olduğunun farkına vardım.. ve şu an etrafımda o zamanla ilgili olan herşeyi sadece o kitaptakilerden ibaret sanan, bir görüş edindiğini zanneden bir sürü insan var.. acımaktan başka hiçbirşey gelmiyor elimden.
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Hezarfen - 23 Haziran 2008, 19:32:55
denizlerin kemiklerini sızlatan daha birçok şey oldu diziden sonra.. asıldıkları bölümün ertesisinde kitapçıya gittiğimde darağacında üç fidan kitabının satışlarında muhteşem bi artış olduğunun farkına vardım.. ve şu an etrafımda o zamanla ilgili olan herşeyi sadece o kitaptakilerden ibaret sanan, bir görüş edindiğini zanneden bir sürü insan var.. acımaktan başka hiçbirşey gelmiyor elimden.

4-5 yaşlarında çocukların dilinde sosyalizm, Karl Marx, Leni gibi ifadeler duyar olduk artık, hiç bir şey bilmeden devrimci olanlar var,Ulusalcılığı faşizm olarak bilenler var.. yazık sadece yazıık
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Amèlie - 23 Haziran 2008, 19:44:22
4-5 yaşlarında çocukların dilinde sosyalizm, Karl Marx, Leni gibi ifadeler duyar olduk artık, hiç bir şey bilmeden devrimci olanlar var,Ulusalcılığı faşizm olarak bilenler var.. yazık sadece yazıık
Of haklısın sanırım, toplumda resmen Hatırla Sevgilisi solcusu diye bi kavram oluştu, ergenim solcuyum triplerindekiler de arttıkça artıyor ama dizi bittiğine göre bi süre sonra kalkar onlar da sanırım. Diziyi sadece büyükadada çekilen bölümlerinde takip ettim, o darbe olaylarını falan gerçekten çarpıtıyorlardı. Yazık evet
Başlık: Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
Gönderen: Hezarfen - 23 Haziran 2008, 19:48:18
Evet solcu bir kitle yaratıldı, ancak u kitle 80deki gibi "Allah yoktur, benim allahım kitabım Lenindir, yaşasın devrim" gibi tiplemeler yapanbağnaz insanlardan oluşmaz umarım..