Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: magicalbronze - 12 Ekim 2008, 17:28:32

Başlık: Watchmen
Gönderen: magicalbronze - 12 Ekim 2008, 17:28:32
Yönetmen: Zack Synder
Yazarlar: David Hayter, Alex Tse
Çıkış Tarihi: 6 Mart 2009 (USA)
Oyuncular: Carla Gugino, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson, Billy Crudup, Malin Akerman

Daha fazla bilgi için tıklayın. (http://www.imdb.com/title/tt0409459/)

Şu anda film hakkında bildiğim tek şey yönetmeninin 300 Spartalı filminin yönetmenliğini de üstlenmiş olan Zack Synder. Ayrıca Mart 2009 tarihinde gösterime girecek. Böyleside olmaz dedirten cinsten olmuş fragman. Spartalı filmini bayağı bir andırıyor. Neyse konuşmaya lüzum yok, buyrun fragmanı izleyin.

http://www.dailymotion.com/relevance/search/watchmen/video/x65xeo_watchmen-trailer-httpteasertrailerc_shortfilms (http://www.dailymotion.com/relevance/search/watchmen/video/x65xeo_watchmen-trailer-httpteasertrailerc_shortfilms)
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Ekim 2008, 17:33:16
Dostum fragman dediğin kadar varmış yahu! :D Bir gelsin, mutlaka izlemeliyim bunu. :)
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: voyvoda - 12 Ekim 2008, 17:38:23
fragman müthiş olmş filme kesin giderim.. :)
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Amras Ringeril - 12 Ekim 2008, 17:47:12
İsyan, tanrı gibi süper kahramanlar, çok farklı bi tasarım.. Harika bir film gibi duruyor. Daha önce bir şeyler okumuştum hakkında bir çizgi roman uyarlamasıymış ve çizgi roman çok sevilen bir romanmış. Çok farklı bir kurgusu var gibi.

Bu değil de Frank Miller'ın yeni Spirit filmi var. O 300 Spartalı ve Sin City'ye çok benziyor.
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: magicalbronze - 12 Ekim 2008, 17:49:46
Yalnız bu fragmanı Imax'te izlemelisiniz. The Dark Knight'tan önce atıldı bu fragman ve o an aşık oldum (mecazi anlamda :P) Şu sizin küçük ses şeklinde duyduğunuz vuruşlar falan varya, işte biz o vuruşlarda sallanıyorduk. Kesinlikle bu fragman için oraya gitmelisiniz diyorum. :D
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Nefertari - 13 Ekim 2008, 11:27:54
Yalnız bu fragmanı Imax'te izlemelisiniz.

Bugün bana ne kısa yorumlar düşüyor :P aynen katılıyorum..İçinde hissediyorsun ya :D mükemmeldi..aklımda kalan hatırı sayılır fragmanlardan biri..Hatta eve gelince batmanden önce anlattım (ilk fragmanlar sonra film :P)
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Nihbrin - 07 Şubat 2009, 11:11:48
People will shout with "Help me" and will whisper "No"

Radikal birkaç protonun insanı tanrı mertebesine yükseltmesi ne kadar orijinal bilmiyorum ama karizma akıyor filmden. Graphic Novel adı altında geçen çizgi romanını okuyup ağlamayan duygusuzdur efendim, kınanır tarafımdan güzelce. Epik.
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Belgarion - 17 Şubat 2009, 15:02:33
Gerçekten güzel bi filme benziyor ya takdr ettm bu filmi :P
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Dúrgonath - 22 Mart 2009, 23:46:24
18 yaş sınırı var ühühühhü =(
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Lunacy - 30 Mart 2009, 10:18:32
kaçırdım yaa ühühüh =( izleyen herkes cok güzel diyo...
 en yakın zamanda cdsini edinmeliyim sanırım..
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Fırtınakıran - 30 Mart 2009, 11:56:03
İzlmeye çok istediğim halde, her önüme gelenin yerden yere vurması sonucu gitmemin yalan olduğu film :/. ama hala merak ediyorum!!!

gideceğim arkadaşlar da sattı saolsunlar  :dl,kınıyorum burdan topunu :rr!
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: PhoenixMan - 05 Nisan 2009, 23:07:35
Fragmanındaki sahnelerin, filmdeki en güzel sahneler olduğu yorumunu duyduğum film. İzleyip göreceğiz, bir hayal kırıklığı daha olacak sanırım benim için...
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Nihbrin - 05 Nisan 2009, 23:22:56
Çizgi romanını bundan yıllar önce okumamış herhangi biri için sıradan bir süper kahraman filmi olmaktan öteye gidemez  :D yani; 12. bölüm bittiğinde ve son sayfayı kapattığınızda hissettiğiniz o buruk ama "vay be ben ne okudum böyle başım döndü" hissini filmin sonunda hissetmeniz için kitabı okumuş olmanız lazım. Sanırım bu pek çok uyarlama için geçerlidir ama watchmen'de bu daha belirgin. Yani düşünsenize, ömründe hiç örümcek adam ile ilgili ürün görmemiş birisine direk ilk filmi izletsek ne duyumsardı?
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Canina - 06 Nisan 2009, 15:46:34
Fİlme çok büyük beklentilerle gittim. Hatta okuldan kaçıp gittim :D. Ama beklediğimin yarısı kadar bile iyi değildi. Ben ekranda fan'ı olunacak yeni, müthiş bir kurgu beklerken, karşımda iç çamaşırı giymeyi unutan mavi adam ve her 10 dakikada bir sevişen insanlar çıktı. Kesinlikle beklediğimi alamadım. Ama kötü müydü? Hayır o kadarda değildi bana kalırsa ama film 3 saat arkadaşlar. Ve çok sıkıcı, anlamsız, kestirip atılması gereken yerlerle dolu. Son olarak bir alıntı yapmak istiyorum.

Filmin son yarım saati en güzel yeri. Yani salona o anda girseniz bile yeterli. Herneyse alıntıma gelirsek sonuna doğru, kötü adamın mekanını basıyorlar vs. Kötü adam şöyle diyor;

"Ne yani, size bütün planlarımı ve zayıf noktalarını açıklamamı mı bekliyorsunuz? Neyim ben? Bir çizgi roman kötüsü mü?"

Neden bilmiyorum ama çok hoşuma gitti. ÖZellikle bir çizgi roman kötüsünün bunu söylemesi dahada güzel tabii. Ayrıca filmde, dikkatle izlenmezse anlaşılmayacak çok ufak tefek göndermeler var bunlara da dikkat edin izlerken. Ama diyeceğim şudur ki, Dvd'den izleyin. Sinemaya 20 lira bayılmaya gerek yok bu film için.
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Sophié - 06 Nisan 2009, 16:26:37
Fragmanındaki sahnelerin, filmdeki en güzel sahneler olduğu yorumunu duyduğum film. İzleyip göreceğiz, bir hayal kırıklığı daha olacak sanırım benim için...
Ben de bu tarz şeyler okudum ve gitmekten vazgeçtim işte. Çok doyurucu bir film olmadığı söyleniyor ama sinemada olmasa bile yine de izliceğim kesin gibi, değil de olabilir ama.
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: magicalbronze - 04 Temmuz 2009, 13:11:29
Filmi dün itibariye izledim. Baştan belirtetim, çizgi romanını okumadım ve Nihbrin'in de açıkladığı üzre öyle ahım şahım bir etki yaratamadı üstümde. Fakat farklı konusu ve izleyen adamlarların düşünce tarzları oldukça etkileyiciydi.

Özellikel Rorschach karakteri beni şaşırttı. Dr. Manhattan'ın dan daha fazla etkilediğini söylemeliyim.

Ayrıca Ozymandias'ın son andaki amacını öğrenmem ile büyük bir şaşkınlık geçirdim.

Çizgi romanıda böyle mi bilmiyorum ama eğer böyle ise pek okuma hevesli olacağımı sanmıyorum. Zaten Zack Synder'in asıl amacı çizgi romanıyla bütünleşik bir film ortaya çıkartmakmış ki çoğu izleyiciye göre de bunu başarmış.

Spoiler: Göster
(http://filmonic.com/wp-content/uploads/2008/08/watchmen-poster-comparison.jpg)
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Nihbrin - 04 Temmuz 2009, 23:01:15
Esasında çizgiromanda hikaye Comedian ve Rorschach etrafında gelişen olaylar halinde gösteriliyor. Rorschach'ı bende çok sevmiştim çünki çok gerçek bir süper kahramandı. Dr Manhattan sanırım en gerçekten yenilmez süper kahraman olarak dizayn edilmiş bugüne kadar gördüğüm tüm kahramanlar arasında. Belki Ghost Rider rakip olabilir oda eğer ruhunu yakabilirse ^^ ama oldukça masum birisi o yüzden ihtimal dışı. Romanda da olaylar bu şekilde bitiyor.

Dr Manhattan' a rakip arıyorum  :=)
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: - 06 Temmuz 2009, 00:25:50
İzlediğim en güzel çizgi roman uyarlaması! Hele bir soundrack albümü var ki filmi 3 saatlik muhteşem bir klibe dönüştürmüş. Kendisi ayrı soundtrack albümü ayrı güzel. Ama her bünyeye hitap etmediği de bir gerçek. Özellikle klasik beklentileri olanları hayal kırıklığına uğratacaktır. Gerçi çizgi romanını okumamış biri olarka ben de klasik beklentiler içerisindeydim ama hayal kırıklığına uğramadım :hönk
Başlık: Ynt: Watchmen
Gönderen: Amras Ringeril - 06 Ocak 2010, 14:14:01
İzledikten uzun süre sonra yorum yapacağım, ben de mi bir sorun var, ben hayran kaldım ve çok etkliendim filmden? Herkes o kadar da iyi değildi demiş ama uzun olması sanırım mesele. Bir de Çizgi Roman'a izledikten sonra baktım (ilk kısmın bir kaç sayfasına) feci halde benziyor çizgi romanına.

"12. bölüm bittiğinde ve son sayfayı kapattığınızda hissettiğiniz o buruk ama "vay be ben ne okudum böyle başım döndü" hissini filmin sonunda hissetmeniz için kitabı okumuş olmanız lazım."

Şuna da katılamadım hiç Nihbrin. Ben filmi izledikten sonra Vay be ne izledim ben böyle dedim açıkçası. O herifin planı hayran kalınacak bir plandı özellikle.

Kısacası uzun olması dışında pek bir sorunu yok gibi filmin. Hele Soundtrackleri, of of muhteşem.